*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

31 Ιανουαρίου

SKODA ΞΑΝΘΗ – ΑΕΚ 0-2 Ξυπνήστεεέε!

31 Ιανουαρίου
ΟΛΟΙ ΤΑ «ΒΛΕΠΑΝ» ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ….ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ!
*Εδώ και έναν μήνα φωνάζουμε!!! Το «κεντρικό» δίδυμο… «δωρίζει» ….ΝΙΚΕΣ στους αντιπάλους μας…! Δυστυχώς…πέρα «βρέχει» για τον κύριο Νίκο Παπαδόπουλο!Την τέταρτη τραγική ήττα εξ’ αιτίας «εγκληματικών» λαθών της άμυνας και κυρίως του «κεντρικού» δίδυμου (Βάλλας-Κωστούλας), γνώρισε η SKODA ΞΑΝΘΗ το Σάββατο το απόγευμα. Η ΑΕΚ με γκολ δύο γκολ στο πρώτο ημίχρονο με σκόρερς τους Λεονάρντο (3') και Λυμπερόπουλο (26') πέρασε από τα Πηγάδια με 0-2.. Δυστυχώς η ομάδα μας έμεινε στους 24 βαθμούς μετά τις ήττες από Παναθηναϊκό, Εργοτέλη, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ που «πέρασαν» από την έδρα μας, επειδή οι κεντρικοί αμυντικοί έκαναν «γκέλες» ή έδιναν…πάσες στους επιθετικούς των αντιπάλων μας!
-Εδώ και έναν μήνα φωνάζουμε!!!
Το «κεντρικό» δίδυμο Βάλλας-Κωστούλας… «δωρίζει» ….ΝΙΚΕΣ στους αντιπάλους μας…! Δυστυχώς…πέρα «βρέχει» για τον κύριο Νίκο Παπαδόπουλο! Που πήρε τον…..Καζάκη, προφανώς για να…εμψυχώσει την ήδη «χαμένη» ψυχολογία των φιλάθλων της Ξάνθης. Έλεος….Φτάνει πια! Ξυπνήστεεεεε! Δεν πάει άλλο…Ο ΑΓΩΝΑΣ
Σε ακόμη ένα παιχνίδι η SKODA ΞΑΝΘΗ αιφνιδιάστηκε και βρέθηκε να χάνει με το ξεκίνημα.
Η ΑΕΚ ευτύχησε να προηγηθεί μόλις στο 3’ μετά από ένα ακόμη….«τσαφ» του Βάλλα το οποίο δεν άφησε ανεκμετάλλευτο ο Λεονάρντο κι άνοιξε το σκορ για την Ενωση. Ο Βραζιλιάνος που είναι ο Νο.1 ανταλλάξιμος παίκτης των «κιτρινόμαυρων» σε κάθε μεταγραφή που υπάρχει στα σκαριά για την ΑΕΚ, όχι μόνο ξεκίνησε βασικός, αλλά έδωσε κι απαντήσεις με την απόδοσή του, καθώς σκόραρε κι έφτιαξε το γκολ του Λυμπερόπουλου.
Οι Ξανθιώτες μέχρι να συνέλθουν από το γρήγορο γκολ βρέθηκαν να χάνουν με 0-2 από την εξαιρετική κεφαλιά του Λύμπε μετά την εκτέλεση κόρνερ του Λεονάρντο και στο 26’ το ματς μάλλον τέλειωσε πρόωρα… Και πάλι το κεντρικό «δίδυμο» της ομάδας μας, βρίσκονταν σε…άλλο τόπο και…γήπεδο!
Έτσι, οι «κιτρινόμαυροι» πήραν αυτό που ήθελαν με συνοπτικές διαδικασίες και στο υπόλοιπο του ημιχρόνου περίμεναν τους γηπεδούχους που δεν κατάφεραν να απειλήσουν.
Ιδια εικόνα και στην επανάληψη. Η Skoda Ξάνθη είχε την κατοχή περίπου στο 60-40 όμως δεν πατούσε περιοχή και η ΑΕΚ έπαιζε στην κόντρα. Δυο καλές στιγμές για την ομάδα μας σημειώθηκαν στο β’ ημίχρονο με τον Πόι στο 56’ και τους Καζάκη, Πόι να μην μπορούν να σκοράρουν από κοντά στο 60’. Σε μια κόντρα της ΑΕΚ στο 66’ ο Γκσπούρνινγκ είπε «όχι» στον Λεονάρντο, ενώ σε άλλη μια κόντρα ο Στιούαρτ πήρε την... μπουκιά από τον Εντερ που βγήκε απέναντι από τον κίπερ της Ξάνθης στο 77’.
Τελευταία καλή στιγμή του αγώνα με τον Γιάχιτς να ρίχνει το σώμα του και να απομακρύνει σε κόρνερ το σουτ του Βασιλακάκη που πήγαινε για τα δίχτυα. Ετσι η Ενωση πήρε το «τρίποντο» κι έπιασε τον ΠΑΟΚ στην 3η θέση και αντίθετα η Skoda Ξάνθη παρέμεινε στους 24 βαθμούς και ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ άμεσα, αφού έχασε τέσσερα παιχνίδια μέσα στα Πηγάδια!!!!

Φάσεις - Γκολ
Στο 3' ο Λεονάρντο με σουτ κάνει το 0-1 μετά από τραγικό λάθος του Βάλλα που του έδωσε…ιδανική πάσα για γκολ!
Στο 13' σουτ του Λεονάρντο άουτ.
Στο 20' ο Μαρσελίνιο μπήκε στην περιοχή αλλά ο Αραμπατζής μετέτρεψε σε κόρνερ το σουτ του.
Στο 26' κόρνερ του Έντερ κεφαλιά του Λυμπερόπουλου και 0-2. Και πάλι το κεντρικό δίδυμο ηττήθηκε κράτος από τον επιθετικό της ΑΕΚ
Στο 28' ο Σουάνης βρέθηκε στην περιοχή αλλά καθυστέρησε και η ευκαιρία χάθηκε.
Στο 37' σουτ του Ντάτομο άουτ.
Στο 57' ο Μαρσελίνιο έκανε την επέλαση, έδωσε την ασίστ στον Πόι αλλά το σουτ του τελευταίου βρήκε την εξωτερική μεριά των δικτύων του Αραμπατζή.
Στο 61' ο Καζάκης έστρωσε στον Σουάνη που έκανε το σουτ για βάλει την κόντρα αμυνόμενος της ΑΕΚ, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Καζάκης αρχικά και ο Πόι στη συνέχεια δεν μπόρεσαν να σκοράρουν.
Στο 67' ο Λεονάρντο έκανε το πλασέ και ο Γκσπούρνινγκ απέκρουσε.
Στο 77' ο Έντερ έφυγε στην κόντρα αλλά ο Στιούαρτ τον πρόλαβε στο σουτ.
Στο 82' ο Βασιλακάκης έκανε το σουτ αλλά ο Νασούτι έκανε την παρεμβολή και η μπάλα κατέληξε κόρνερ.

Διαιτητές
Διαιτητής: Γιάχος Αθανάσιος (ΕΠΣ Χίου)
Α’ Βοηθός: Μποζατζίδης Δημήτρης (ΕΠΣ Μακεδονίας)
Β’ Βοηθός: Γουργιώτης Σπυρίδων (ΕΠΣ Φθιώτιδας)
4ος Διαιτητής: Τοπούζης Ιωάννης (ΕΠΣ Θράκης)
Κίτρινες:29' Μαρσελίνιο, 29' Λυμπερόπουλος, 35' Λεονάρντο, 65' Βάλλας, 74' Λαγός, 79' Έντερ.

Συνθέσεις:
SKODA ΞΑΝΘΗ: Γκσπούρνινγκ 3, Μπέρτος 5 (77' Κιντάνα 4), Στιούαρτ 3, Βάλλας 1, Κωστούλας 2, Μπόατεγκ 3, Φλίσκας 4 (59' Καζάκης 2), Κατόγκο 4 (70' Βασιλακάκης 3 ), Μαρσελίνιο 6, Πόι 4 , Σουάνης 3.
ΑΕΚ: Αραμπατζής 7, Καφές 7, Νασούτι 7, Γιάχιτς 7, Λεονάρντο 8 (80' Νικόλτσης), Μίτσελ 4 (64' Ντιόπ 4), Ντατόμο 4, Αργυρίου 4, Έντερ 5, Λυμπερόπουλος 7 (68' Λαγός), Γκέντζογλου 7.
*Εισιτήρια: 1.891 Εισπράξεις: 22.093 €

31 Ιανουαρίου

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΙΚΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

31 Ιανουαρίου
«Για ακόμη μία φορά εντός έδρας σχεδόν από το πρώτο λεπτό βρισκόμαστε πίσω στο σκορ. Με έχει προβληματίσει πολύ αυτό γιατί δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει. Θα πρέπει να βελτιώσουμε την αυτοσυγκέντρωσή μας από την αρχή των αγώνων γιατί με τόση προσπάθεια που κάνουν οι παίκτες είναι άδικο να βρισκόμαστε πίσω στο σκορ από την αρχή. Από το πουθενά σήμερα χάναμε με 0-2. Μερικές φορές η μπάλα σου κάνει τα χατίρια κι άλλες φορές όχι. Δεν έχουμε παράπονο από τους παίκτες μας. Προσπάθησαν, έτρεξαν, τα έδωσαν όλα αλλά δυστυχώς και πάλι δεν σκοράραμε. Για μας η συνέχεια είναι δύσκολη. Πρέπει να στηρίξουμε ψυχολογικά τους ποδοσφαιριστές μας για να επιστρέψουμε στα θετικά αποτελέσματα. Προσωπικά πιστεύω ότι άδικα δεν πήραμε βαθμούς στα τελευταία παιχνίδια».

31 Ιανουαρίου

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΑΝΟΛΟ ΧΙΜΕΝΕΘ

31 Ιανουαρίου
«Θεωρώ ότι η νίκη αυτή είναι τριπλή. Καταρχήν για τους τρεις πολύ σημαντικούς βαθμούς. Δεύτερον, γιατί κερδίσαμε μία πολύ δύσκολη και καλή ομάδα όπως είναι η SKODA ΞΑΝΘΗ και κατά τρίτο λόγο γιατί ξεκουράσαμε κάποιους σημαντικούς παίκτες. Επίσης σημαντικό είναι το ότι δώσαμε «ζωή» σε ποδοσφαιριστές που δεν είχαν αγωνιστεί αρκετά στο παρελθόν. Είναι μία νίκη της ομάδας η σημερινή. Ήμουν πολύ σκληρός την εβδομάδα που πέρασε. Τους είχα πει ότι για να παίζουν στην ΑΕΚ και για να έχουμε βλέψεις και στους δύο θεσμούς χρειαζόμαστε ένα καλό ρόστερ. Μ’ αυτό το ρόστερ παίξαμε σήμερα. Υπήρχαν πολλοί παίκτες που είχαν καιρό να παίξουν. Συγχαρητήρια στην ομάδα, μ’ αυτή τη συμπεριφορά μπορούμε να πετύχουμε περισσότερα. Το παιχνίδι με τον Βόλο ήταν ένα ατύχημα που δεν θα επαναληφθεί. Το ποδόσφαιρο έχει να κάνει και με τη συμπεριφορά μιας ομάδας στον αγωνιστικό χώρο».

31 Ιανουαρίου

SKODA ΞΑΝΘΗ:  ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑ, ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΚΑΙ ΦΙΛΙΚΟ ΣΗΜΕΡΑ

SKODA ΞΑΝΘΗ: ΑΠΟΘΕΡΑΠΕΙΑ, ΠΡΟΠΟΝΗΣΗ ΚΑΙ ΦΙΛΙΚΟ ΣΗΜΕΡΑ

31 Ιανουαρίου
Το 0-2 από την ΑΕΚ αποτελεί παρελθόν για την SKODA ΞΑΝΘΗ και πλέον όλοι στο "στρατόπεδο" της ομάδας σκέφτονται μόνο την ανάκαμψη. Τα τελευταία ανεπιτυχή αποτελέσματα έχουν κοστίσει βαθμολογικά και πρέπει σύντομα να επιστρέψει η ομάδα στο δρόμο των επιτυχιών. Την Κυριακή το πρωί στο προπονητήριο της SKODA ΞΑΝΘΗ ο Νίκος Παπαδόπουλος και το τεχνικό επιτελείο γύμνασαν σε δύο γκρουπ τους ποδοσφαιριστές. Όσοι αγωνίστηκαν στο παιχνίδι με την ΑΕΚ το Σάββατο ακολούθησαν το καθιερωμένο πρόγραμμα αποθεραπείας, ενώ οι υπόλοιποι γυμνάστηκαν κανονικά. Ο Κώστας Φλίσκας που αποχώρησε τραυματίας από την προχθεσινή αναμέτρηση δεν φαίνεται να έχει κάτι το ανησυχητικό, ενώ ο Μαρσελίνιο συμπλήρωσε τέσσερις κίτρινες κάρτες και η αναμέτρηση στην οποία θα εκτίσει την ποινή του θα αποφασιστεί την Δευτέρα.
*Στις 15:00 το μεσημέρι της Δευτέρας (σήμερα) θα διεξαχθεί η φιλική αναμέτρηση με την SVV Reutlingen στο προπονητήριο της ομάδας.

29 Ιανουαρίου

ΚΑΘΑΡΣΗ Εδώ και τώρα!

29 Ιανουαρίου

Καλεί εμπλεκόμενους, εκδότες, δημοσιογράφους και υποψήφιους!
Την παρέμβαση του Εισαγγελέα Ξάνθης, προκάλεσε το «καυτό» πρωτοσέλιδο του «Μ». Να λογοδοτήσουν και να εκπέσουν του αξιώματός τους, όσοι ΕΞΑΓΟΡΑΣΑΝ ψήφους από το Δροσερό, το Πούρναλικ και τους Πόντιους, απαιτούν οι πολίτες!



ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ!
*Ο Δήμαρχος Ξάνθης ζήτησε την….»παραίτηση» του Χρίστου Πούλιου, κατηγορώντας τον ευθέως για «εξαγορές ψήφων» την δεύτερη εβδομάδα των δημοτικών εκλογών! Εμείς λέμε ότι πρέπει να εκπέσουν και οι δύο του αξιώματός τους!

*Και οι δύο, γαλάζιοι και πράσινοι, έκαναν τα….ίδια και οι δύο «αρχηγοί» ήταν εν γνώσει της ΕΞΑΓΟΡΑΣ ψήφων από στενούς συνεργάτες τους.
Μόνο έτσι ίσως «καθαρίσει» κάπως ο Δήμος Ξάνθης από την «μπόχα» των εξαγορών συνειδήσεων, της διαπλοκής και των «επαγγελματιών» της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. !

Την παρέμβαση του Εισαγγελέα Ξάνθης, προκάλεσε το «καυτό» πρωτοσέλιδο του «Μ» για το θέμα «ταμπού» που ουδείς τόλμησε να «ακουμπήσει» μέχρι σήμερα σε βάθος, παρά τις εκατέρωθεν κατηγορίες και τα όσα έχουν βγει στο «φως» τουλάχιστον στην τελευταία 50ετία στη πολιτική ζωή της Ξάνθης και έχουν σχέση με ένα στυγνό παζάρι ΕΞΑΓΟΡΑΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΩΝ «ευπαθών» ψηφοφόρων….
-Από το Δροσερό, το Πούρναλικ και άλλους γειτονιές και οικισμούς του Δήμου….
Πληροφορίες λένε ότι ήδη ο Εισαγγελέας Ξάνθης προτίθεται να καλέσει να καταθέσουν ότι γνωρίζουν για τυχόν εξαγορές συνειδήσεων, όχι μόνο εκδότες και δημοσιογράφους που ασχολήθηκαν με το θέμα, αλλά και απλούς πολίτες που γνωρίζουν για τη συγκεκριμένη υπόθεση ή λοιπούς εμπλεκόμενους. Υπάρχουν άλλωστε ήδη πολλά γραπτά και ηχητικά ντοκουμέντα που συνηγορούν ότι υπάρχει πλούσιο «υλικό» που αποδεικνύει ΕΞΑΓΟΡΕΣ ΨΗΦΩΝ!
-Φυσικά θα προσκληθούν να καταθέσουν πρώτοι και καλύτεροι για την συγκεκριμένη υπόθεση και οι ίδιοι οι…καταγγέλλοντες και αρχηγοί των δημοτικών παρατάξεων! Κι ας πουν…ότι δεν γνωρίζουν τίποτα!!!!
-Αυτό θέλουμε κι εμείς για να αποδείξουμε περίτρανα πόσο ΣΑΠΙΟ είναι τελικά όλο το πολιτικό σύστημα του τοπικού κατεστημένου!!!

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕΣ …ΧΡΙΣΤΟ ΠΟΥΛΙΟ (;;;)
ΑΦΟΥ….»ΕΞΑΓΟΡΑΣΕΣ» ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ;
Όπως είναι γνωστό, ο Δήμαρχος Ξάνθης Λάκης Στυλιανίδης στην πρώτη κι όλας συνεδρίαση του νέου δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης, ζήτησε την….»παραίτηση» του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Χρίστου Πούλιου, κατηγορώντας τον ευθέως για «εξαγορές ψήφων» την δεύτερη εβδομάδα των δημοτικών εκλογών!!!!
-Ενδεχομένως να βρίσκονταν βέβαια εκείνη την ώρα εν…»βρασμώ», ωστόσο δεν ήταν η πρώτη φορά που λέχτηκε κάτι τέτοιο, αφού και σε όλη την προεκλογική περίοδο και κυρίως παραμονές των δύο εκλογικών αναμετρήσεων, η κοινή γνώμη «βομβαρδίστηκε» από παρόμοιες καταγγελίες (εκατέρωθεν) που περιέργως, δεν ευαισθητοποίησαν ούτε τους φερόμενους….νέους πολιτικούς του τόπου που υποτίθεται θα «τα άλλαζαν όλα»! (Σ.Σ. Δηλαδή ο κύριος Σωκράτης Ξυνίδης δεν άκουσε, δεν γνωρίζει τίποτα; Γιατί δεν πήρε μια καθαρή θέση, αφού είχε δεσμευτεί για την «κάθαρση» στη πολιτική ζωή της Ξάνθης;)
Και εν πάση περιπτώσει, γιατί δεν…παραιτήθηκες κύριο Πούλιο ή με τον Θανάση Ξυνίδη δεν «αντικρούσατε» τις σε βάρος κατηγορίες; Και αρκέστηκες σε μια απλή φράση, «στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάν για σκοινί;»

ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΞΑΝΘΙΩΤΩΝ
Μετά από αυτό, η εφημερίδα μας, πήρε μια απόφαση ψυχής που γράφει την ιστορία…
-Να ζητήσει την παρέμβαση του Εισαγγελέα Ξάνθης ώστε επιτέλους να σταματήσει αυτός ο «διασυρμός» και η ΝΟΘΕΥΣΗ των εκλογικών αποτελεσμάτων στο Νομό μας.
-Απαιτούν πλέον οι πολίτες! Να λογοδοτήσουν και να εκπέσουν του αξιώματός τους, όσοι ΕΞΑΓΟΡΑΣΑΝ ψήφους από το Δροσερό, το Πούρναλικ, τους Πόντιους και γενικά τις ευπαθείς κοινωνικά ομάδες ψηφοφόρων…
-ΚΑΘΑΡΣΗ………Εδώ και τώρα!
-Δεν θα παίζουν τις…»κουμπάρες» στη πλάτη των πολιτών οι κύριοι Στυλιανίδης και Χρίστος Πούλιος και το κυριότερο, δεν θα εμπαίζουν τη νοημοσύνη μας, διότι ΚΑΙ ΕΞΑΓΟΡΕΣ έγιναν, αλλά και ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟΙ είναι!
-Διότι και γνώριζαν τι συνέβαινε, τα πάντα ήταν υπό την «έγκρισή» τους αλλά και οι «υπαρχηγοί» τύπου Τσέπελη, υπό τις εντολές τους «δρούσαν»….
Εμείς με το χέρι στη καρδιά λέμε ότι πρέπει να εκπέσουν και οι δύο του αξιώματός τους, διότι έχουν ΕΞΑΓΟΡΑΣΤΕΙ ΨΗΦΟΙ!
Μόνο έτσι ίσως «καθαρίσει» κάπως ο Δήμος Ξάνθης από την «μπόχα» των εξαγορών συνειδήσεων, της διαπλοκής και των «επαγγελματιών» της Τοπικής Αυτοδιοίκησης….! Αλλιώς σε 3.5 χρόνια τα πράγματα θα χειροτερέψουν ακόμη περισσότερο…
«Μ»

29 Ιανουαρίου

ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ…ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ! Στο κέντρο της Ξάνθης για τα διόδια οι πολίτες!

29 Ιανουαρίου
Η Κίνηση Ενεργών Πολιτών αντιδρά στην εγκατάσταση στην Εγνατία Οδό και η πρώτη δημόσια απόπειρα ήταν επιτυχής. Οι Ξανθιώτες ανταποκρίθηκαν….*Μετά την πρώτη δημόσια παρουσία της Κίνησης, στόχος είναι η ενημέρωση των φορέων της περιοχής και η προετοιμασία μιας πιο εξειδικευμένης εκδήλωσης σε κλειστό χώρο με τη συμμετοχή εκπροσώπων φορέων, ίσως και από άλλες πόλεις της περιφέρειας
Μια πρώτη ευκαιρία να μετρήσουν τις δυνάμεις τους είχαν τα μέλη της Κίνησης Ενεργών Πολιτών Ξάνθης, που πραγματοποίησαν την πρώτη τους εξόρμηση προς τους πολίτες της Ξάνθης το απόγευμα της Πέμπτης με θέμα τα Διόδια της Εγνατίας Οδού.
Στην πρωτοβουλία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης του κοινού που έγινε στην Κεντρική Πλατεία, τους συνόδεψε μια «μπάρα» που φαίνεται ότι θα αποτελέσει το έμβλημα της Κίνησης όποτε εμφανίζεται. Η Κίνηση Ενεργών Πολιτών αντιδρά στην εγκατάσταση στην Εγνατία Οδό και φαίνεται ότι η πρώτη δημόσια απόπειρα ήταν επιτυχής.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΑΝ ΤΟ ΚΟΙΝΟ
Τα μέλη της Κίνησης βρέθηκαν στην Κεντρική Πλατεία και μοίρασαν ενημερωτικό υλικό στους πολίτες της Ξάνθης. Παράλληλα συνομίλησαν με όσους ήθελαν να έχουν περισσότερα στοιχεία για το πρόβλημα που έρχεται και τις σημαντικές παραμέτρους. Κυρίαρχο ζήτημα είναι τα μεγάλα κοινωνικά προβλήματα που θα προκύψουν μετά την εγκατάσταση, η απουσία οποιουδήποτε ελέγχου στα έσοδα των διοδίων καθώς και το γεγονός ότι μετά τα διόδια η Θράκη θα πληγεί περισσότερο από κάθε περιοχή της χώρας και θα βιώσει κοινωνική και οικονομική απομόνωση.
Το κοινό έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον και πολλοί ήταν αυτοί που γνώριζαν για την πρωτοβουλία και θέλησαν να βρεθούν στην πλατεία για να εκφράσουν την υποστήριξή τους στο Κίνημα κατά των Διοδίων που έχει διογκωθεί σε όλη τη χώρα και έχει προσλάβει μαζικά χαρακτηριστικά. Άλλωστε, όλη αυτή η διαδικασία θα καταλήξει, μοιραία, σε κινητοποιήσεις, στις οποίες θα κριθεί και η αποτελεσματικότητα του κινήματος στην περιοχή και η δυνατότητα να επηρεάσει θετικά τις εξελίξεις.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΤΩΝ ΕΣΟΔΩΝ
Στο φυλλάδιο που μοίρασαν στον κοινό τα μέλη της Κίνησης καταθέτουν και την πρότασή τους που αφορά στον έλεγχο των διοδίων κάθε περιοχής από τους εκλεγμένους Περιφερειάρχες και τη συντήρηση από τις υπηρεσίες τους, ώστε να υπάρξει διαφάνεια στα έσοδα και το κόστος συντήρησης του δρόμου. Πάντως, όπως αναφέρουν στο υλικό που μοίρασαν, η Εγνατία Οδός είναι ένας αμιγώς κρατικός δρόμος και σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογείται είσοδος ιδιώτη, όπως φημολογείται το τελευταίο διάστημα.
Στο εξής, μετά την πρώτη δημόσια παρουσία της Κίνησης, στόχος είναι η ενημέρωση των φορέων της περιοχής και η προετοιμασία μιας πιο εξειδικευμένης εκδήλωσης σε κλειστό χώρο με τη συμμετοχή εκπροσώπων φορέων, ίσως και από άλλες πόλεις της περιφέρειας.

ΚΕΙΜΕΝΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟΥ
Κίνηση Ενεργών Πολιτών Ξάνθης
Φίλοι ξανθιώτες-ισσες
Η συνεχιζόμενη επέλαση του φαινομένου των διοδίων έχει προκαλέσει τη δημιουργία ενός πανελλαδικού μαζικού κινήματος που αντιτίθεται σθεναρά στην συνεχή εγκατάσταση διοδίων με υψηλά κόμιστρα που προκαλούν ένα τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα με πολλές παραμέτρους. To κίνημα αυτό των πολιτών δημιουργήθηκε πριν από δύο χρόνια και ξεκίνησε τη δράση του από την Κεντρική και Νότια Ελλάδα με σκοπό να αποτρέψει τον συνεχή πολλαπλασιασμό των σταθμών και την ανεξέλεγκτη αύξησης της τιμής τους.
Στην Ξάνθη και ενόψει της ανάγκης για παρέμβαση στο πρόβλημα που επεκτείνεται και στην περιοχή μας, πριν από μερικούς μήνες συστήθηκε η Κίνηση Ενεργών Πολιτών, την οποία συνθέτουν άνθρωποι από όλους τους κοινωνικούς, πολιτικούς, επαγγελματικούς χώρους της Ξάνθης χωρίς κανενός είδους ηγεσία ή ιεραρχική δομή. Μοναδικός στόχος είναι η συλλογική έκφραση της αντίδρασης των ενεργών πολιτών απέναντι στο πρόβλημα των διοδίων και, ειδικότερα, της εγκατάστασης στην Εγνατία Οδό, που θα έχει δυσμενείς εξελίξεις στην καθημερινότητά μας και την ανάπτυξη της περιοχής.

ΓΙΑΤΙ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙ ΠΕΤΥΧΑΙΝΟΥΝ;
Μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει ποτέ ένας απολογισμός για να γνωρίζουν οι πολίτες που πήγαν τα τεράστια ποσά που συγκεντρώθηκαν επί τόσα χρόνια από τα τέλη των διοδίων, τα χρήματα από τα τέλη κυκλοφορίας ή το φόρο καυσίμων αλλά και πόσα χιλιόμετρα δρόμων, τελικά, κατασκευάσθηκαν, από πού χρηματοδοτήθηκαν και πόσο κόστισαν.
Μέσα σε αυτό το κλίμα αγανάκτησης γιγαντώθηκε το κίνημα ΔΙΟΔΙΑ STOP - ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ με
αποκορύφωμα τις πρόσφατες μεγαλειώδεις κινητοποιήσεις στους περισσότερους σταθμούς
διοδίων της χώρας που ανάγκασε κυβέρνηση και ιδιωτικές εταιρίες σε αναδίπλωση και επανέλεγχο των συμβάσεων με τάση σταδιακής μείωσης της τιμής των διοδίων. Οι εξελίξεις επιβεβαίωσαν ότι η ενεργοποίηση του κινήματος πολιτών μπορεί να αποτρέπει δυσάρεστες εξελίξεις όταν τα αιτήματα των πολιτών είναι δίκαια και τεκμηριωμένα. Είναι χαρκατηριστικό ότι καμία εταιρία δεν τολμά να μηνύσει όσους δεν πληρώνουν και καταφεύγει σε μεθόδους εκφοβισμού

ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ:
Εν μέσω συνεχών παλινδρομήσεων για τις προθέσεις του κράτους, επισπεύδεται η κατασκευή πέντε (5) σταθμών διοδίων επί της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ, τους επόμενους μήνες, ένας εκ των οποίων θα βρίσκεται στην περιοχή του Ιάσμου και ένας ακόμη στη Νυμφόπετρα, λίγο πριν τη Θεσσαλονίκη με τίμημα που θα προσεγγίζει τα 3 ευρώ. Όμως η εξέλιξη αυτή είναι πρόσκαιρη καθώς έχει προκηρυχθεί ήδη το ηλεκτρονικά σύστημα διοδίων που θα χρεώνει τους χρήστες της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ με βάση τα χιλιόμετρα χρήσης και κόστος, περίπου 4 λεπτά το χιλιόμετρο, άρα πρακτικά ο πολίτης θα πληρώνει σαν να υπάρχει ένας σταθμός κάθε 50 χιλιόμετρα δρόμου με τα σημερινά αντίτιμα.
Όλα αυτά σημαίνουν σε απλούς αριθμούς ότι ο εργαζόμενος που μετακινείται καθημερινά από και προς την Κομοτηνή θα δαπανά τουλάχιστον 1.300 ευρώ το χρόνο για τα διόδια ενώ οι μετακινήσεις προς την υπόλοιπη χώρα θα έχουν αντίστοιχο κόστος και θα προκαλέσουν οικονομική αιμορραγία και κοινωνική απομόνωση που θα πλήξει περισσότερο από κάθε άλλε περιοχή της χώρας, τη Θράκη.
Η συντήρηση της Εγνατίας Οδού κοστίζει σύμφωνα με τρεις διαφορετικές εκτιμήσεις κυβερνητικών παραγόντων και στελεχών της εταιρίας, 40,60, 100 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο . Οι εκτιμήσεις χαρακτηρίζονται όλες υπερβολικές ενώ ταυτόχρονα υπολογίζεται ότι τα έσοδα με βάση το σχεδιασμό θα ξεπεράσουν τα 300 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, το συντριπτικό ποσοστό των οποίων θα κατευθυνθεί – προφανώς- στην αποπληρωμή των δανείων που σύναψε η προηγούμενη κυβέρνηση για να ολοκληρώσει το δρόμο. Γι΄αυτό ακριβώς απαιτείται κοινωνικός έλεγχος πριν τα διόδια ξεκινήσουν τη λειτουργία τους και ο πολίτης αναγκάζεται να πληρώνει υπέρογκα ποσά για ένα δρόμο χωρίς σχεδόν καμία υποδομή για τον οδηγό που το κράτος πρόσφερε στον πολίτη της Βόρειας Ελλάδας με καθυστέρηση 30 ετών από τον πολιτισμένο κόσμο. Σε ένα δρόμο που «προετοιμάζεται» είσοδος ιδιωτικών εταιριών.

ΠΟΙΟΙ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ; ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ;
Πρόσφατα επιχειρείται από ένα μεγάλο μέρος των Μ.Μ.Ε να χαρακτηριστούν οι άνθρωποι που συμμετέχουν στο κίνημα ως «τζαμπατζήδες» που απειλούν τη δημοκρατία. Η απλή λογική υπαγορεύει ότι καμία δημοκρατία δεν κινδυνεύει αλλά ίσως οι πολίτες με τη στάση τους επιχειρούν να την εξυγειάνουν, θεωρώντας τους δρόμους ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΓΑΘΟ. Ειδικότερα η ΕΓΝΑΤΙΑ είναι ένας δρόμος, αμιγώς κρατικός, και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να δικαιολογηθεί η είσοδος «ιδιωτών» που σχεδιάζεται απροκάλυπτα με βάση τις καταγγελίες των ίδιων των εργαζομένων στην Εγνατία Α.Ε. Το κίνημα, φυσικά, δεν μπορεί να στέκεται αντιδραστικά και να αρκείται στην άρνηση της εγκατάστασης των διοδίων. Αντιδρά στον τυχοδιωκτικό τρόπο είσπραξης χρημάτων αλλά υπάρχουν και προτάσεις.
Πρόταση μας, λοιπον, είναι να αναλάβουν οι εκλεγμένοι Περιφερειάρχες κατά μήκος της ΕΓΝΑΤΙΑΣ την ευθύνη για τα διόδια και σε συνεννόηση με τους Δήμους και τους πολίτες την διαχείριση, καθώς και την συντήρηση και παρακολούθηση της ΟΔΟΥ. Είναι γνωστό ότι οι κινητοποιήσεις των Δήμων και Νομαρχών της Εγνατίας έδωσαν στο παρελθόν ώθηση στην κατασκευή του δρόμου Οφείλουν τώρα να περιφρουρήσουν τη λειτουργία της, με το μικρότερο και δικαιότερο δυνατό και κόστος για το χρήστη προς όφελος της ανάπτυξης της περιοχής.

29 Ιανουαρίου

«ΠΕΛΑΓΟΔΡΟΜΕΙ» Ο ΦΑΝΟΥΡΑΚΗΣ! ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ Η «ΜΑΣΚΑ» ΤΟΥ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ GUINNESS WORLD OF RECORDS…ΑΛΛΑ!

29 Ιανουαρίου
ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΙΣ ΤΩΝ ΕΠΑΝΑΛΗΨΕΩΝ
*Μια από τα ίδια, χωρίς καμιά ανανέωση κι όταν ο θεσμός ήδη κάθε χρόνο έχει πάρει την «κατιούσα» και λιγοστεύει ο κόσμος που το επισκέπτεται!!! Στον κόσμο του εξακολουθεί να βρίσκεται ακόμη ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΞ Μανώλης Φανουράκης για την φετινή οργάνωση του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού και κάθε μέρα….αλλάζει αποφάσεις και σχέδια, ενώ ο θεσμός εξακολουθεί βέβαια να βρίσκεται στη «κατιούσα» παρά το μπόλικο χρήμα που δίνεται τα τελευταία χρόνια…
Την ίδια ώρα και σύμφωνα με το XANTHIPRESS.GR, τελικά φαίνεται ότι την έγκριση του Guinness world of records πήρε τελικά, ο Δήμος της Ξάνθης για την κατασκευή της μεγαλύτερη καρναβαλικής μάσκας που έχει γίνει ποτέ αν και κατά τον…Πρόεδρο που επιχειρεί να βρει λύσεις στα «αδιέξοδα», αυτή ήρθε…καθυστερημένα!!!!
Σύμφωνα βέβαια με τις κατά καιρούς δηλώσεις του κυρίου Φανουράκη, «η μάσκα θα αποτελέσει μια σημαντική εκδήλωση προώθησης του θεσμού, σχεδόν ανέξοδα (!), αλλά ο ίδιος αγνοεί τις πιο σημαντικές παραμέτρους…
Ότι κανείς δεν πρόκειται να ασχοληθεί με την κατασκευή μιας μεγάλης μάσκας, αν αυτή δεν έχει κάτι….πρωτότυπο ή παγκοσμίως «ελκυστικό», ώστε να δημιουργήσει «θέμα»!!!! Το να κατασκευαστεί δηλαδή από φελιζόλ μια τεράστια μάσκα που θα φιλοτεχνηθεί από τους γλύπτες, δεν σημαίνει τίποτα….αλλά το καθ’ εαυτό και ως ιδέα «έργο» που θα φιλοτεχνηθεί! Και αν φυσικά είναι ΚΑΚΗ η μάσκα, αυτό θα έχει αρνητικό αντίκτυπο για τον ίδιο τον θεσμό…
Όπως αναφέρουν πάντως οι υπεύθυνοι της ΔΗΚΕΞ (Αριστέα που παραμένει στις ίδιες και ίδιες συνταγές…), μετά την καθυστέρηση των υπευθύνων του βιβλίου Guinness να δώσουν την έγκριση, το προσωπικό έχει επιδοθεί σε ένα αγώνα δρόμου προκειμένου προετοιμαστεί η εκδήλωση, εφόσον αυτό είναι δυνατό, για την κατασκευή της γιγαντιαίας μάσκας!!! Με πιθανότερη ημερομηνία είναι η επίσημη έναρξη του Καρναβαλιού και εναλλακτική η παραμονή της Παρέλασης.
-Και το ερώτημα όλων….
-Υπήρχε περίπτωση να μην…εγκριθεί η «μάσκα»; Και γιατί δεν έπρεπε ήδη να έχουν ακουστεί προτάσεις και τουλάχιστον να υπάρχει η μακέτα της; Μια ζωή δηλαδή…Φανουράκης και Αριστέα θα αποφασίζουν ερήμην όλων και με την δική τους αισθητική;

ΣΤΟ 1/3 Ο ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΦΕΤΟΣ.
Κατά τα άλλα και πάντα σύμφωνα με το XANTHIPRESS.GR, η ΔΗΚΕΞ της Αριστέας και του Φανουράκη, τις τελευταίες ημέρες «κλείνει» το πρόγραμμα των εκδηλώσεων. (Κι ενώ μπήκαμε ήδη στον Φλεβάρη…)
Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Επιχείρησης Μανώλη Φανουράκη, ο προϋπολογισμός των Φετινών Θρακικών Λαογραφικών Εορτών από τις 600.000 (;) που έφτασε πέρυσι, αναμένεται ότι θα συμπιεστεί στις 200.000 ευρώ, φέτος, χωρίς να υπάρξει κάποια σημαντική πτώση της ποιότητας των εκδηλώσεων, θεωρώντας εξάλλου ότι το κέφι είναι αυτό που καταξιώνει το θεσμό.
(Σ.Σ. Καμιά νέα Shapplin δεν θα μας φέρουν να βελτιώσουν κι άλλο την…κουλτούρα μας και να δούμε ξανά τα περσινά ευτράπελα;)
Το όνομα που έκλεισαν για φέτος Αριστέας και Φανουράκης, από το πλήθος των προτάσεων που έχουν καταφτάσει στην επιχείρηση;
-Οι… Onirama που έχουν ξαναέρθει όμως στη Ξάνθη!!!! Αυτό θα είναι το νεανικό σχήμα που θα δώσει τη μεγάλη συναυλία του Σαββάτου 5 Μαρτίου, παραμονή της παρέλασης, που έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια ως μια μεγάλη ανοιχτή συναυλία στην κεντρική πλατεία. Μια ακόμη επανάληψη δηλαδή και μια….από τα ίδια!
Κι όσο για την νέα καινοτομία Φανουράκη;:
-Ο Δήμος Ξάνθης σε συνεργασία με την Εμπορική Λέσχη, οργανώνουν μια βραδιά ως «Χορό των ΘΛΕ» που θα καθιερωθεί , θα έχει αντίτιμο και θα διαθέτει κάθε χρόνο τα κέρδη της σε κοινωφελείς σκοπούς!!!! Αυτά δηλαδή που έκανε η Θρακική Σκηνή όταν διοργάνωνε το Καρναβάλι το 1986-1990, όταν είχε καθιερώσει σε πολιτιστικό κέντρο την αίθουσα της Εμπορικής Λέσχης, παρουσιάζει σαν…καινοτομίες του ο συνεχιστής του Τσέπελη στο θεσμό κύριος Φανουράκης!!!

29 Ιανουαρίου

ΠΑΜΕ Ν. Ξάνθης: «Έγκλημα» ο θάνατος του Αλβανού μετανάστη στο Ποιμνιοστάσιο του Μαγικού»

29 Ιανουαρίου
Σκληρή καταγγελία για τον θάνατο του Αλβανού μετανάστη στο Ποιμνιοστάσιο του Μαγικού, έδωσε στη δημοσιότητα το ΠΑΜΕ Ν. Ξάνθης, χαρακτηρίζοντάς τον μάλιστα ως….»έγκλημα»!
Η καταγγελία αναφέρει τα παρακάτω:
«Η Γραμματεία Π.Α.ΜΕ. Ν. Ξάνθης εκφράζει τον αποτροπιασμό και την οργή της για το νέο έγκλημα σε βάρος εργαζόμενου μετανάστη σε ποιμνιοστάσιο στο Μαγικό. Πολλές φορές οι εργαζόμενοι, πληρώσαμε ακόμα και με τη ζωή μας τα κέρδη των εργοδοτών. Όλα αυτά δε συμβαίνουν τυχαία. Είναι αποτέλεσμα της υπερεντατικοποίησης της εργασίας. Κύριος υπεύθυνος όλης αυτής της κατάστασης είναι η πολιτική που εφαρμόστηκε όλα αυτά τα χρόνια. Οι ελληνικές κυβερνήσεις υλοποιώντας τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κρατάνε στην παρανομία τους μετανάστες, εργάτες χωρίς δικαιώματα, με μεροκάματα πείνας, χωρίς ασφάλιση.
Είναι ένα ακόμα χαρακτηριστικό παράδειγμα της ανάλγητης αντιμετώπισης των χιλιάδων μεταναστών που γίνονται αντικείμενο άγριας εκμετάλλευσης του κεφαλαίου. Το αντιμεταναστευτικό πλαίσιο που έχει θεσπιστεί από την ΕΕ και τις κυβερνήσεις έρχεται να επιβεβαιώσει την «αξία» που έχει ο εργάτης στον καπιταλισμό. Προσφέρει πλήρη κάλυψη στους εργοδότες να «ασελγούν» κυριολεκτικά στους μετανάστες, να τους ξεζουμίζουν για να πολλαπλασιάζουν τα κέρδη τους
Δεν φτάνει για το κεφάλαιο η στυγνή εκμετάλλευση που βιώνουν οι εργαζόμενοι, ούτε τα ατυχήματα, ούτε οι νεκροί εργάτες, για αυτό ετοίμασαν ακόμα και στρατόπεδα συγκέντρωσης και «φράχτες» για τους μετανάστες. Οι κυβερνήσεις ευθυγραμμίζονται και υλοποιούν αυτές τις πολιτικές σε όλη την Ευρώπη. Δυναμώνουν τους μηχανισμούς καταστολής ενάντιά μας με Ευρωαστυνομία και Ευρωτρομονόμους.
Η λύση είναι μόνο μία. μαζί Έλληνες και μετανάστες ενάντια σε αυτή την πολιτική της εκμετάλλευσης, ενάντια στον ίδιο αντίπαλο που είναι το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις του.
- ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΤΗΣ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΣ
- ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΧΑΡΤΙΑ
για να γίνει πράξη, χρειάζεται ο οργανωμένος ανυποχώρητος αγώνας Ελλήνων και μεταναστών, της Εργατικής Τάξης και των σύμμαχων της, για ανατροπή αυτής της πολιτικής. Έλληνες και ξένοι εργάτες έχουν κοινό αντίπαλό τους την πολιτική της εκμετάλλευσης κυβέρνησης, κεφαλαίου, ΕΕ. Αυτήν πρέπει να στοχοποιούμε.
Γραμματεία Π.Α.ΜΕ. Ν. ΞΑΝΘΗΣ»

29 Ιανουαρίου

Ο ΙΟΥΔΑΣ ΦΙΛΟΥΣΕ ΥΠΕΡΟΧΑ

29 Ιανουαρίου
*Για όλους και για όλα μίλησε χθες στον Life 921 fm και στην Ελένη Αλεξίου ο δημοφιλής τραγουδιστής Γιάννης Τάσσιος που όπως είναι γνωστό έκανε πρεμιέρα και τραγουδάει από χθες (και σήμερα) στις ΝΟΤΕΣ live.
Μην παραλείποντας φυσικά να μιλήσει και για την μεγάλη του αγάπη που λέγεται Θεσσαλονίκη…
-Το αποκλειστικό της στήλης; Ο Γιάννης Τάσσιος από τη πρώτη μέρα που πάτησε στη Ξάνθη, διαβάζει ανελλιπώς….»Μαχητή» και ιδού πως τον συνέλαβα μέσα στο στούντιο…
……

*Η είδηση; Ενώ υποτίθεται η Ελένη Αλεξίου παρουσιάζει την εκπομπή «Είμαστε στον αέρα» με την όμορφη Βαλεντίνα μαζί που πήρε τη θέση της πρώην κολλητής της, της Αφροδίτης…
Την συνέντευξη, την πήρε μόνη από τον…Γιάννη Τάσσιο! Ο λόγος αγνοείται, προς το παρόν…
…..

*Η δεύτερη είδηση; Ο Γιάννης Τάσσιος επισκέφθηκε το στούντιο του Life 921 fm συνοδευόμενος από τον επιχειρηματία Βασίλη Κυριακίδη που έχει τις ΝΟΤΕΣ Lives Ξάνθης και Χρυσούπολης…
Και θέλει να κρατήσει τον δημοφιλή τραγουδιστή μέχρι και το Πάσχα!
-Τέτοια φωνάρα που θα βρει άλλωστε;
……

*Το αποκλειστικό της ημέρας….Απούσα από τη χθεσινή πρεμιέρα στις «ΝΟΤΕΣ» live με το νέο σχήμα η δημοφιλής τραγουδίστρια Μαρία Τζελέπη και ξέρετε την αιτία;
Μα επειγόντως μπήκε στο Νοσοκομείο για εγχείρηση σκωληκοειδίτιδας στην οποία υποβλήθηκε χθες…
Περαστικά της και ξανά γρήγορα στις…πίστες!
…..

*Όλα τα αντέχω, αυτό όμως όχι…Κι είναι δυνατόν;
-Λόγω…μνημονίου να έχει εξαφανιστεί από παντού ο Μιχάλης Αμοιρίδης με αποτέλεσμα να έχουμε χάσει εντελώς τα ίχνη του;
Δηλαδή χρόνο να πηγαινοέρχεται για…σκι στην Βουλγαρία έχει, χρόνο για τους φίλους όχι;
…..

*Πολύ «αρβύλα» πέφτει τον τελευταίο καιρό με «διαζύγιο» γνωστού ενταύθα πολιτικού που άλλοι το χαρακτηρίζουν ως…»φούμαρο» κι άλλοι ως ένα αναπόφευκτο πλέον γεγονός!
Τελικά ποια είναι η αλήθεια;
Διότι στο τέλος μέχρι και…σειρά πρόκειται να γυριστεί για την «ιστορία» του, αν αληθεύουν τα όσα μου είπαν!
…..
*Αποκλειστικό, Δεν έρχεται τελικά για τον Φανουράκη σήμερα η Espresso αλλά για κάτι πολύ μεγάλο….καυτό και αποκαλυπτικό, όπως λένε οι πληροφορίες μου. Να «προσέχουν» μόνο οι υπεύθυνοι γιατί κι άλλες φορές ήρθαν, έγραψαν τερατώδη ψέματα και μπαρούφες και…καταδικάστηκαν! Στη Ξάνθη δεν υπάρχει ομερτά κι ότι γίνεται…το ξέρουμε πρώτα εμείς που μένουμε και ζούμε σ’ αυτή τη πόλη!
…….

*Δεν θέλω ούτε μαντιλάκια, ούτε αχ….ούτε και βαχ! Η φοβερή Έυα Βενέτη πάντως και για έναν μήνα τουλάχιστον, τέλος για τη Ξάνθη και τα live του Prestige.
Στη θέση της έρχεται αύριο η μελαχρινή Χριστίνα Μελελούδη, ωστόσο θα το αντέχουμε κι αυτό…όπως κι όλα τα άλλα!
Αρκεί να μη ρίξει…»πέτρα» η Ευα! Καθότι οι πληροφορίες λένε πως ο «δικός της» πήρε «χαμπάρι» στη Θεσσαλονίκη ότι το κορίτσι πολιορκείτε πολύ ενταύθα και δεν ξέρω αν θα την…αφήσει όταν τελειώσουν οι πρόβες της με το καλλιτεχνικό σχήμα του Βασίλη Καρρά στην Αθήνα…
…..

*Ακόμη προς αναζήτηση της δεύτερηςγυναίκας που θα πλαισιώνει Τηλέμαχο Σέργη και Γιώργο Βέρο στο νέο καλλιτεχνικό σχήμα, βρίσκεται ο Ηλίας Ταληκριάδης για το RICH live που κάνει πρεμιέρα την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου….
-Πρώτη γυναίκα πάντως παραμένει η Άντζελα Περιστέρη…
-…«Αγριο-περίστερο»!!!

29 Ιανουαρίου

15 ΧΡΟΝΙΑ ΚΥΒΕΡΝΕΙΟ

29 Ιανουαρίου
Μάγκυ Χαραλαμπίδου (dj), Μανώλης
Φανουράκης και Ιπποκράτης Γαλάτης επί τω έργω

“Σφαίρα» ο d.j. Velentino…

Δημήτρης Ζώτος, Παναγιώτης Σγουρίδης, Παναγιώτης Σταυρακάρας….
(Στην υγειά του…επόμενου! Ούτε «προφήτες» να ήτανε..)

Τύπωναν κάποτε και…μπλουζάκια!
(Μην μας κόψουν μόνο τα…σφηνάκια)


Και Σαξόφωνο…. Κάποτε!

Φίλος του ΚΥΕΒΕΡΝΕΙΟΥ πάντα ο Νίκος Επιτρόπου

Και οι…. παντρεμένοι έχουν ψυχή!

Δύο δύο… amore mio!

29 Ιανουαρίου

Γιατί «σιώπησες» Γιώργο Καρασακαλίδη;

Γιατί «σιώπησες» Γιώργο Καρασακαλίδη;

29 Ιανουαρίου
Λαλίστατος ήταν ο πρώην Δήμαρχος Σταυρούπολης Γιώργος Καρασακαλίδης όταν για πρώτη φορά μου κατήγγειλε (τα Χριστούγεννα…), καραμπινάτες κατασκευαστικές παρανομίες της Περιφέρειας σχετικά με το «κτίριο» στη διασταύρωση του 8ΟΥ χιλιόμετρου προς Σταυρούπολη-Εχίνο και έλεγε ότι θα μηνήσει ο ίδιος την…Κόκλα!
Του είπα λοιπόν τότε να αποκαλύψω το συγκεκριμένο θέμα σαν εφημερίδα και να αγωνιστώ κι εγώ –αν υπήρχαν- για τις αυθαιρεσίες της εξουσίας, γεγονός που πρώτος καταδικάζει άλλωστε ο ίδιος ο Πρωθυπουργός….
-Η απάντησή του. «περίμενε μέχρι την….Πέμπτη και θα σου στο «Μ» όλο το υλικό και τα στοιχεία που έχω στη διάθεσή μου. Διότι ενώ ζήτησα απανωτά ραντεβού για τη συγκεκριμένη υπόθεση από την κυρία Κόκλα ως Δήμαρχος Σταυρούπολης, ουδέποτε τελικά….»καταδέχτηκε» να με…δεχτεί!!!
-Από τότε λοιπόν πέρασαν πολλές Πέμπτες, αλλά ο κύριος Γιώργος Καρασακαλίδης, ούτε φωνή ούτε ακρόαση….
-Τελικά παρανόμησε ή δεν παρανόμησε η κυρία Κόκλα φίλτατε Γιώργο Καρασακαλίδη;
-Και γιατί τόκανες τελικά…..«γαργάρα» το θέμα; Μπορείς να μου πείς;

29 Ιανουαρίου

ΕΡΩΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ Πήγε πουθενά …αλλού μόνος ο «σερίφης» σου;

29 Ιανουαρίου
Είναι πράγματι αστείο και γελοίο, να φιλοξενούν στις στήλες τους συνεχώς οι εφημερίδες…»καπνίζοντες» φουλ στα μαγαζιά της πόλης (εγώ προσωπικά είμαι κατά του συγκεκριμένου Νόμου και οφείλω να το ξεκαθαρίσω…) και η δημοτική αστυνομία του Αντιδήμαρχου Ξάνθης κυρίου Φωτιάδη να μην …..«ανακαλύπτει» τίποτα…!
-Χώρια που «κινδυνεύει» ο Στρατηγός να τον πάει για παράβαση καθήκοντος ο Εισαγγελέας, βλέποντας να μη «πιάνει» κανέναν και τα blog και οι εφημερίδες να δημοσιεύουν φωτογραφίες με φουλ…τους καπνίζοντες!
Ωστόσο εγώ δεν θα τα βάλω με τον νέο Αντιδήμαρχο , που στο κάτω κάτω, αυτό μπορεί, αυτό κάνει…
Θα ρωτήσω όμως τον Δήμαρχο που τον….επέλεξε να «βάλει» τάξη στη πόλη και συνεχίζει να πορεύεται με λογικές…αποστράτων στρατηγών!
-Με το χέρι στη καρδιά φίλτατε Λάκη.
-Εκτός από το καφενείο της Μαριά όπου πήγε να «πατάξει» τον «φουκαρά» τον Χασανάκο, ο «σερίφης» σου, πήγε κάπου αλλού για έλεγχο…μόνος;
Και πως το εξηγείς κύριε Δήμαρχε, πριν βγουν για έλεγχο οι δημοτικοί αστυνόμοι να γνωρίζουν οι….ελεγχόμενοι ότι θα πάνε στα μαγαζιά τους;

29 Ιανουαρίου

Δηλαδή ποια είναι η…. «ποιότητά» (σου), που έδωσες κύριε Φανουράκη στο Καρναβάλι μας;

29 Ιανουαρίου
«Κλαψουρίζει» ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΞ και συνεχιστής του Τσέπελη στην εταιρεία, Μανώλης Φανουράκης, ότι ο προϋπολογισμός των Φετινών Θρακικών Λαογραφικών Εορτών από τις 600.000 που έφτασε πέρυσι (μάλλον μπέρδεψε τους αριθμούς….), αναμένεται ότι θα συμπιεστεί στις 200.000 ευρώ, φέτος!!!
Και ωστόσο σπεύδει να μας καθησυχάσει ότι ναι μεν λεφτά δεν υπάρχουν, αλλά ……χωρίς να υπάρξει κάποια σημαντική πτώση της ποιότητας των εκδηλώσεων, θα διεξαχθεί φέτος το Καρναβάλι μας!!!
Συγνώμη κύριε Φανουαράκη, αλλά όταν μιλάς για…ποιότητα, τι ακριβώς εννοείς; Ότι δεν θα μας «ξαναφέρετε» με την κυρία…Shapplin ή…..Έφη Θώδη, ή Στικούδη; Ή θα απομονώσετε και πάλι κάπου στη πισίνα τους λοιπούς μικροπωλητές, για να οικονομήσουν από το Καρναβαλι και φέτος οι…καντίνες και μπυραρίες του κυρίου Τσέπελη
Για κάντο μας λιανά, γιατί εγώ προσωπικά κάθε χρόνο βλέπω μια από τα…ίδια εδώ και 20 χρόνια! Και απλά Μανώλης έφυγε, Μανώλης ήρθε και…Αριστέα συνεχίζει το «κουμάντο»!!!!

29 Ιανουαρίου

Κύριε Ανδρικόπουλε, πόσο «χρήμα» πήρες και τι ποσοστό έδωσες για να κάνεις συνέταιρο τον Τσέπελη;

29 Ιανουαρίου
Ε, όχι…Δεν είναι προσωπική τους υπόθεση, δεν είναι απλά μια «οικογενειακή και επιχειρηματική τους πράξη»…
-Είναι πολιτικό πρώτα το θέμα και μετά ηθικό αλλά και απαιτείται ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ γιατί πρόκειται για δημόσια πρόσωπα με τίτλους, εξουσία και διαχειριστικά αξιώματα στη τοπική κοινωνία…
Πρόεδρος του Επιμελητηρίου ο κύριος Παναγιώτης Ανδρικόπουλος, «υπαρχηγός» του Δημάρχου Ξάνθης, Πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ και «δερβέναγας» της πόλης ο Τσέπελης.
-Ρωτάμε λοιπόν και είναι ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΙ να απαντήσουν και οι δύο….
-Κύριε Ανδρικόπουλε, πόσο «χρήμα» πήρες και τι ποσοστό έδωσες για να κάνεις συνέταιρο τον Τσέπελη στο δημοτικό ακίνητο που λέγεται Elisso Hotel; Αληθεύει ότι ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ κατέχει το 50% του Elisso, είναι ο γενικός «κουμανταδόρος» της επιχείρησης;

27 Ιανουαρίου

Αγνοείται το φλουρί της πίτας του ΕΒΕ!

27 Ιανουαρίου
Με ένταση και πολλές απουσίες, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης η πρώτη συνεδρίαση του Επιμελητήριου Ξάνθης για το 2011ΕΝΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΜΕΤΑΤΑΞΗΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ
*Έκρηξη και αποχώρηση του Στέλιου Μωραϊτη από τη συνεδρίαση, γιατί δεν συζητούνται τα ΚΑΥΤΑ ΘΕΜΑΤΑ που απασχολούν τα μέλη και ασχολούνται με τις… «τρίχες»!!!Με ένταση και πολλές απουσίες, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης η πρώτη συνεδρίαση του Επιμελητήριου Ξάνθης.
Ανδρικόπουλος και Αθανασιάδης διασταύρωσαν τα ξίφη τους για μία ακόμη, ενώ αποχώρησε ο Στέλιος Μωραϊτης ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα «ρηχά» θέματα που συζητούνται στο ΕΒΕ.
Πριν από την έναρξη της συνεδρίασης έγινε η καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας, το φλουρί της οποίας αναζητείται… ακόμη!!!!
(Σ.Σ. Εκ των υστέρων ισχυρίστηκαν ότι το κέρδισε δήθεν κάποια υπάλληλος που επίσης… αγνοείται!)
Ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Παναγιώτης Ανδρικόπουλος, διευκρίνισε ότι φέτος το Επιμελητήριο δεν έκανε την ανάλογη εκδήλωση για την πίτα, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.
Το πρώτο εντός ημερήσιας διάταξης θέμα, αφορούσε την ανάκληση μετάταξης της υπαλλήλου του Επιμελητηρίου κας Δημητριάδου. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο δεν ήταν σύννομες οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν για την μετάταξη της υπαλλήλου από Δ.Ε. σε Π.Ε.
Ο Γιάννης Αθανασιάδης ζήτησε από το Προεδρείο τις εισηγητικές εκθέσεις για το θέμα. Επεσήμανε ότι απαιτούνται λόγοι ανάκλησης της διοικητικής πράξης και έκανε λόγο για παραπλάνηση του διοικητικού συμβουλίου. Κατέληξε λέγοντας για μία ακόμη φορά ότι δεν προτίθεται να πάει φυλακή για κανένα.
Ο Γραμματέας του ΕΒΕ Ζήσης Κατσαρίκας, επεξήγησε τη σχετική νομοθεσία στον κ.Αθανασιάδη, υποστήριξε ότι το Δ.Σ. του ΕΒΕ δεν στρέφεται εναντίον κανενός υπαλλήλου και ξεκαθάρισε ότι για να ανακληθεί η μετάταξη πρέπει να σταλεί μία αιτιολογημένη εισήγηση στο υπηρεσιακό συμβούλιο.
Το λόγο πήρε στη συνέχεια, ο Αντιπρόεδρος του ΕΒΕ Στέλιος Μωραϊτης, εκφράζοντας την οργή του, που ένα θέμα καθαρά διαδικαστικό καταλαμβάνει τόσο χρόνο από τις συνεδριάσεις του ΕΒΕ, τη στιγμή που υπάρχουν αλλά καίρια ζητήματα του καίνε τον τόπο. Όπως το κλείσιμο δεκάδων επιχειρήσεων και η οικονομική δυστοκία στην αγορά. Ως ένδειξη διαμαρτυρίας μάλιστα αποχώρησε από την αίθουσα.
Το τρίτο εντός ημερήσιας διάταξης αφορούσε το άνοιγμα λογαριασμού για την ενιαία αρχή πληρωμών – εξουσιοδότηση της ενιαίας αρχής πληρωμών, το οποίο και ψηφίστηκε.
Στο τέταρτο θέμα, που αφορούσε τις οικονομικές ενισχύσεις, το Επιμελητήριο αποφάσισε να ενισχύσει με το ποσό των 1.500 ευρώ τον Εμπορικό Σύλλογο Ξάνθης, λόγω άμεσων αναγκών. Ενίσχυσε επίσης το Γηροκομείο Ξάνθης με επίσης 1.500 ευρώ.
Στη συζήτηση του πέμπτου εντός ημερήσια διάταξης θέμα αποφασίστηκε η παύση της διμηνιαίας έκδοσης του περιοδικού του ΕΒΕ για την ενημέρωση των μελών.
Στο εξής, όπως διευκρίνισε ο κ.Κατσαρίκας, η ενημέρωση θα γίνεται δια τύπου και μέσω e mail.
Τέλος ανακοινώθηκε η διεξαγωγή ημερίδας, εντός του Φεβρουαρίου, για το νέο ασφαλιστικό και τις παραμέτρους του. Κεντρικός ομιλητής της ημερίδας, θα είναι ο γραμματέας του ΟΑΕΕ κ.Ρωμανιάς.
Ενημέρωση για την εξέλιξη της υπόθεσης που αφορά το Flamingo ( νέο εμπορικό πάρκο στο Ν. Ζυγό ), ζήτησε ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕ Σωτήρης Τσιακίρογλου.
Όμως το θέμα δεν συζητήθηκε. Ο κ. Ανδρικόπουλος διευκρίνισε μόνον ότι βρίσκεται υπό έλεγχο.

27 Ιανουαρίου

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΗΣ: Εγώ φυλακή δεν πηγαίνω για κανέναν ανόητο λόγο. Εάν θέλετε εσείς, πηγαίνετε!

27 Ιανουαρίου
Η τοποθέτηση του επικεφαλής της Αντιπολίτευσης για την ανάκληση μετάταξης υπαλλήλου του ΕΒΕ Ξάνθης. Θέμα 2ο ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΜΕΤΑΤΑΞΗΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΞΑΝΘΗΣ
Κύριε Πρόεδρε, κύριοι συνάδελφοι,
Χρειάζεται υπηρεσιακή εισήγηση στην οποία να τεκμηριώνονται επαρκώς οι λόγοι που επιβάλλουν την ανάκληση και οι οποίοι λόγοι θα πρέπει να είναι απόλυτα σύννομοι.
Δηλαδή, δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να παρεκκλίνουν από το ισχύον νομικό σύστημα, που αφορά την άσκηση της δημόσιας διοίκησης.
Την ανάκληση της διοικητικής πράξης, τη διενεργεί η αρχή η οποία αρχικά την έχει ενεργήσει. Νόμος 2690/99, άρθρο 21.
Το θέμα αυτό, επειδή είναι πάρα πολύ σοβαρό, θέλουμε να έχουμε τεκμηριωμένη άποψη, τα ιστορικά με τα πραγματικά γεγονότα και τη νομική γνωμάτευση ενυπόγραφη ενός νομικού συνεργάτη σας, επί του θέματος.
Εάν πρόκειται για νόθευση στοιχείων από κάποιο υπάλληλο του Επιμελητηρίου με τα οποία παραπλανήθηκε το υπηρεσιακό συμβούλιο για τη συγκεκριμένη μετάταξη, αυτό είναι ένα τελείως διαφορετικό ζήτημα, στην παρούσα φάση από την ανάκληση της μετάταξης.
Άρα στην παρούσα φάση, θα πρέπει να τεκμηριωθεί πλήρως, διοικητικά η ενδεχόμενη πράξη νόθευσης ή παραπλάνησης του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, από κάποιον υπάλληλο και να αποδειχθεί αυτή δικαστικά.
Διότι δίχως δικαστική απόδειξη, δεν μπορείς να ανατρέψεις την σύνθετη πράξη μιας μετάταξης, η οποία έχει ολοκληρωθεί εντέλει με τη δημοσίευσή της στο ΦΕΚ 6073/τεύχος ΝΠΔΔ /18-8-2010 και ως εκ τούτου είναι άμεσα εκτελεστεί ως κανονιστική πράξη της Διοικήσεως.
Κύριοι, κοιτάξτε γίνονται πολλά. Εγώ φυλακή δεν πηγαίνω για κανένα ανόητο λόγο. Εάν θέλετε εσείς, πηγαίνετε.

27 Ιανουαρίου

ΕΝΑ EMAIL ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟ & ΑΧΤΑΡΗ ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ… ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ «Μ» ΣΤΟΝ Citizen of Xanthi.

27 Ιανουαρίου
Ένα email που από ότι γνωρίζω πήγε σε τρεις τουλάχιστον τοπικές εφημερίδες (ενδεχομένως και σε άλλες…) και το αναδημοσίευσε μόνο ο «Μ» θεωρώντας εύλογα τα «ερωτήματα» που υποβάλλονταν, προκάλεσε το περίεργο «μένος» (από τη μια πλευρά) του Δημάρχου και της συμβούλου του κι από την άλλη, τη δική μας «περιέργεια» να ερευνήσουμε το θέμα, θεωρώντας αυτό καλύτερο, από το να υπάρχουν «σκιές». Οι αναγνώστες μας, ας κρίνουν δικαίους και αδίκους…
TO EMAIL ΤΩΝ…ΕΡΩΤΗΜΑΤΩΝ
«ΑΝΩΝΥΜΟΥ» (;)Citizen of Xanthi.
Ότι ο Δήμαρχος και οι συν αυτώ δεν μπορούν να λειτουργήσουν με διαφάνεια αυτό είναι γνωστό. Όπως έχετε αντιληφθεί και κάποιοι υπάλληλοι του Δήμου Ξάνθης έχουν αυτή τη νοοτροπία. Ότι είναι ανεπίδεκτοι μαθήσεως επίσης. Και επειδή θέλουν δε θέλουν είναι υποχρεωμένοι να απαντήσουν τί θα λέγατε να τους υποβάλλατε μερικά ερωτήματα (μέρα παρα μέρα πχ) για να δούμε τις απαντήσεις τους:
1) Η σύμβουλος του Δημάρχου κα Αχτάρη αμείβεται και ως πρόεδρος και Διευθ. Σύμβουλος της ΕΤΕΝΕΞ και ως σύμβουλος του Δημάρχου?
2) Ποιο το ύψος χρεώσεων των κινητών τηλεφώνων του Δήμου Ξάνθης, ΟΛΩΝ των Νομικών Προσώπων και των Επιχειρήσεων για τα έτη 2007-2010 και σε ποιόν αιρετό ή υπάλληλο αντιστοιχεί κάθε νούμερο?
3) Να δοθεί στη δημοσιότητα το μισθωτήριο συμβόλαιο του ΚΕΠ του Δήμου που στεγάζεται επί της Ανατολικής Θράκης και Αγ. Ελευθερίου (πρώην ΚΕΠ Υπερνομαρχίας). (Αν θέλετε μπορείτε να εμβαθύνετε στο θέμα ψάχνοντας το σκεπτικό της απόφασης μεταφοράς του ΚΕΠ...).
Ερώτηση bonus: Το άρθρο 272 του Καλλικράτη, με το χέρι στη καρδιά, τι σας θυμίζει?
Citizen of Xanthi.

ΚΑΙ Η ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ «Μ»
1.Το συγκεκριμένο email ήρθε σε όλες σχεδόν τις τοπικές εφημερίδες. Εμείς γνωρίζουμε τουλάχιστον τρεις. Μπορεί ο Δήμαρχος Ξάνθης ή η κυρία Αχτάρη να καταφύγουν στην αρμόδια υπηρεσία Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και να βρουν τον «συγγραφέα». Λίγο πολύ εμείς τον «εντοπίζουμε» σε δύο πρόσωπα. Σε πρώην στενό συνεργάτη-δικηγόρο του Δημάρχου Ξάνθης ή σε νυν δημοτικό σύμβουλο της παράταξης Πούλιου. Πάντως δεν συντάχτηκε από εμάς, μας ήταν παντελώς άγνωστα τα καταγγελλόμενα και στην ΕΤΕΝΕΞ νομίζαμε ότι θα αναλάμβανε ο κύριος…Αλέκος Κυριακίδης της ΕΑΠΑΞ!!!
2.Η εφημερίδα έκρινε ότι η συγκεκριμένη επιστολή έπρεπε να δημοσιευτεί διότι διατυπώθηκαν υπό τύπο ερωτημάτων. Παρά να υπήρχαν «σκιές»…
3.Επί της ουσίας.
Ερευνήσαμε λοιπόν το θέμα και σήμερα σας δίνουμε και τις απαντήσεις.
α.Η κυρία Αχτάρη δεν αμείβεται από την ΕΤΕΝΕΞ. Δεν έχει εισπράξει ούτε ένα Ευρώ! Είναι προσωρινή Πρόεδρος της υπό εκκαθάριση εταιρείας και με το που κλείνει αυτή, φυσικά «παύεται» και από τη θέση της.
Πάντως η κυρία Αχτάρη αφήνει για πρώτη φορά αποθεματικό στη συγκεκριμένη εταιρεία!!! (Σ. Σ. Σε αντίθεση των όσων συνέβαιναν και επί Θεολόγου Καλαϊτζή!!! Όπου ο «ανώνυμος» Citizen of Xanthi δεν ήταν το ίδιο ευαισθητοποιημένος…)
β.Το συγκεκριμένο ΚΕΠ ανήκε στην Υπερνομαρχία και καμία σχέση δεν είχε με τον Δήμο Ξάνθης. Είναι γνωστό σε όλους άλλωστε ότι, το ΚΕΠ του Δήμου Ξάνθης είναι στην οδό Σταθμού.
γ.Στο συγκεκριμένο λοιπόν ακίνητο το οποίο ανήκει στην γιατρό Νικολέτα Στυλιανίδου (κόρη του Δημάρχου Ξάνθης αλλά αυτό δεν αναιρεί τίποτα…), «βρήκε» το ΚΕΠ της Υπερνομαρχίας όταν αναζητώντας χώρο κοντά στο διοικητήριο (από όπου τους έκανε «έξωση» ο πρώην Νομάρχης Ξάνθης Γ. Παυλίδης), αυτό ήταν το καταλληλότερο! Και λόγω της φτηνής προσφοράς του, αλλά και γιατί δεν υπήρχε άλλος ενδιαφερόμενος στην συγκεκριμένη περιοχή που ΗΘΕΛΕ η Υπερνομαρχία. Υπεύθυνος δηλαδή για την εκτός Νομαρχίας «μεταφορά» του ΚΕΠ είναι ο πρώην Νομάρχης κ.Παυλίδης κι όχι ο Δήμαρχος ή ο Δήμος Ξάνθης…
δ.Η μισθωτής (Νικολέτα Στ.) σύμφωνα με πληροφορίες μου, έχει λαμβάνειν πάνω από έναν χρόνο ενοίκια και ακόμη και τα κοινόχρηστα (!) τα πληρώνει η ίδια ως ιδιοκτήτρια (!). Επειδή δεν τα πλήρωνε η πρώην Υπερνομαρχία του κυρίου Τάτση!!! (Σ. Σ. Επί πλέον και μέσα στο 2010 η ίδια η Νικολέτα Στυλιανίδου έχει ζητήσει από την υπερνομαρχία ν’ αφήσει το μίσθιο (ΚΕΠ) το οποίο ήθελε για ιδιωτική και προσωπική χρήση ως γιατρός!!!)
ζ. Φίλτατε λοιπόν αλλά….θρασύδειλε (λόγω της ανωνυμίας σου), Citizen of Xanthi, θα σου έσφιγγα το χέρι αν είχες την τόλμη επώνυμα αυτά που καταγγέλλεις για τον Δήμαρχο ή την κυρία Αχτάρη, να συνεχίσεις να τα λες. Δημόσια πρόσωπα είναι και οι δύο. Κάνε ότι θες. Η Νικολέτα Στυλιανίδου όμως, είναι «έξω» από τέτοιες διαδικασίες που υπονοείς. Και το βασικότερο. Δεν είναι καν πολιτικό πρόσωπο! Για να ρίχνεις έτσι αβίαστα τη «λάσπη» σου….
-Εκτός αν κρίνεις εξ’ ιδίων……
-Οπότε όφειλες να σεβαστείς τουλάχιστον την αλήθεια!!!
Π. Π.
(Υ.Γ. Και πάντα στη διάθεσή σου, εφόσον ρίξεις βέβαια τις «μάσκες» του ανώνυμου….διότι πλην της τόλμης και του θάρρους, θέλει και ΨΥΧΗ η …ΕΠΩΝΥΜΙΑ!)

27 Ιανουαρίου

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ & ΣΑΒΒΑΤΟ Ο Γιάννης Τάσιος στις Notes Live Ξάνθης!

27 Ιανουαρίου
Κάνει πρεμιέρα σήμερα, θα τραγουδάει κανονικά όλη τη σαιζόν στη Ξάνθη, επικεφαλής του νέου καλλιτεχνικού σχήματος*Πολλές και μεγάλες επιτυχίες έχει να επιδείξει ο δημοφιλής τραγουδιστής στο ελληνικό πεντάγραμμο, γραμμένες από σημαντικούς Έλληνες συνθέτες και στιχουργούς.
Ένας από τους πολύ γνωστούς Έλληνες τραγουδιστές με πολλές επιτυχίες, ο Γιάννης Τάσιος, θα είναι ο σούπερ σταρ στο νέο καλλιτεχνικό σχήμα στις ΝΟΤΕΣ Live Ξάνθης που θα εμφανίζεται στο μαγαζί Παρασκευή και Σάββατο μέχρι τέλος της σαιζόν.
Δύο λόγια για τον δημοφιλή τραγουδιστή:
Ο Γιάννης Τάσιος γεννήθηκε στη Λιβαδειά στις 15 Ιανουαρίου. Προέρχεται από οικογένεια μουσικών, καθώς ο παππούς του έπαιζε σαντούρι και ο πατέρας του ήταν μέλος βυζαντινής χορωδίας. Αν και μαθήτευσε, από τα παιδικά του χρόνια στη δημοτική και βυζαντινή μουσική στην εφηβεία του φαίνεται πως τον κέρδισαν οι χορδές της κλασικής κιθάρας.
Επαγγελματικά ασχολείται με το τραγούδι από το 1988. Έχοντας ήδη δώσει τα τελευταία χρόνια, δυναμικά το παρόν του στα μεγάλα μαγαζιά της νυχτερινής διασκέδασης ήρθε η ώρα να μπεί στο χώρο της δισκογραφίας.
Δώδεκα τραγούδια αποτελούν το μουσικό υλικό της πρώτης του προσωπικής δουλειάς σε ένα από τα οποία συμμετέχει η Ελένη Καρουσάκη τραγουδώντας ένα ντουέτο μαζί του.
Ο Γιώργος Θεοφάνους, ο Δημήτρης Κορδατζής, ο Γιάννης Κετσελίδης και ο Άκης Κατσουπάκης υπογράφουν τη μουσική ενώ η Εύη Δρούτσα, ο Πάνος Φαλάρας, ο Ηλίας Φιλίππου και η Σμαρούλα Μαραγκουδάκη συμπληρώνουν αρμονικά τις νότες με λέξεις. Το δισκογραφικό αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό στην αγορά με το όνομα ενός νέου και ταλαντούχου τραγουδιστή, συστήνοντας τον Γιάννη Τάσσιο, σαν μία γνήσια λαϊκή φωνή.
Προηγήθηκε το single «Δύσκολα ή εύκολα» το 2001. Παράλληλα εμφανιζόταν στις Μούσες(εν χορώ) μαζί με τον Χρήστο Πάζη.
Το album με γενικό τίτλο «Για σένα» έχει όλα όσα χρειάζονται για έναν επιτυχημένο λαϊκό δίσκο. Ζεϊμπέκικα, χασάπικα, μπαλάντες και τα απαραίτητα «μπιτάτα» τσιφτετέλια, ειδικά τώρα στην αρχή του καλοκαιριού.
Δημιουργοί του album ο Κυριάκος Παπαδόπουλος (μουσική) και ο Ηλίας Φιλίππου (στίχοι), πολύ γνωστοί από τις συνεργασίες τους με τα μεγαλύτερα ονόματα του σύγχρονου λαϊκού τραγουδιού.
Στο ραδιόφωνο είναι ήδη επιτυχία το ομώνυμο «Για σένα» αλλά ακούγονται ακόμα και τα «Μου τα πήρες όλα», «Ακόμα σ' αγαπάω», «Αν σε θυμηθώ».
To 2004 o Γιάννης Τάσσιος κυκλοφορεί τη νέα του δισκογραφική δουλειά «Ένα Φιλί».
O Γιάννης Τάσσιος επιστρέφει τον Απρίλιο του 2005 με μια επιλογή από καινούργια τραγούδια που κυκλοφορούν στο νέο του album με τίτλο "Ανησυχώ Γιά Σένα».
«Ποιον μαγεύεις με φιλιά» είναι ο τίτλος του cd single, που κυκλοφόρησε τον Μαϊο του 2006, του Γιάννη Τάσσιου το οποίο περιέχει πέντε τραγούδια σε μουσική Κυριάκου Παπαδόπουλου και στίχους Ηλία Φιλίππου. Το single αυτό αποτελεί προπομπό της νέας του δισκογραφικής δουλειάς που αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο.
2007 Λαϊκή δουλειά του Γιάννη Τάσσιου «Θα μου κάνεις καλό >. Η ενορχήστρωση των κομματιών έγινε απο τον Δ. Βρεττό και τον Δημήτρη Ρακιντζή. Ξεχωρίζει το ομώνυμο τραγούδι καθώς» Οδός Μοναξιάς , Μακάρι να μπορούσα και Θα μου κάνεις καλό.
2008 «Γλώσσα επικοινωνίας». Ένα τραγούδι που εδώ και αρκετό καιρό βρίσκεται στις πρώτες θέσεις στις προτιμήσεις των ακροατών των ραδιοφώνων. Και τα μουσικά ταξίδια του Γιάννη Τάσιου συνεχίζονται!

27 Ιανουαρίου

Ο ΙΟΥΔΑΣ ΦΙΛΟΥΣΕ ΥΠΕΡΟΧΑ

27 Ιανουαρίου
*Αποκλειστικό. Όπως έμαθα από την Αθήνα έρχεται αυτό το Σαββατοκύριακο στη Ξάνθη για την αποκάλυψη ενός….»καυτού» θέματος, δαιμόνιος δημοσιογράφος της εφημερίδας Espresso!!! Λεπτομέρειες….όταν μάθω περισσότερα!
…..

*»Είμαστε στον αέρα», είναι ο τίτλος της «δαιμόνιας» εκπομπής που παρουσιάζουν Ελένη Αλεξίου και Βαλεντίνα μέσα από τον Life 92.1 fm με μεγάλη επιτυχία και «χαμό»…ακροατών!
-Καθότι εκτός των φωνητικών τους προσόντων και οι δύο είναι….υπέροχες!
……

*Η είδηση; Ελένη Αλεξίου και Βαλεντίνα λοιπόν σήμερα στις 2 το μεσημέρι φιλοξενούν στον Life 921 fm τον δημοφιλή τραγουδιστή Γιάννη Τάσιο, έτοιμες να…εισχωρήσουν ακόμη και στα «αισθηματικά» του! Για περισσότερα….ανοίξει κι ακούστε! Στους 92.1 fm.
…..

*Καλή επιτυχία της! Αφού όπως έμαθα, η δημοφιλής τοπική σύμβουλος Ευμοίρου Αλεξάνδρα Κουσίδου, πρώην παραγωγός του ράδιο Life 92.1 fm κι επίσης πρώην «Πετρούλα» της Θρακικής Σκηνής, πήρε μεταγραφή για τον ραδιοσταθμό NOVA fm του Στέφανου Στεφανόπουλου, καρδιακού φίλου του κυρίου Τσέπελη.
-Γιατί όχι όμως στο…Δημοτικό Ραδιόφωνο;
-Που διαθέτει εκτός των άλλων και…Τηλέμαχο Αρναούτογλου;
……
*Και μεταξύ μας βέβαια….Τέσσερις έχουν μείνει όλοι κι όλοι στο Δημοτικό ραδιόφωνο κι αυτοί όπως μου είπαν, δεν «μιλιούνται»…αναμεταξύ τους!!!
-Εφυγε από εκεί η Έφη και διέλυσαν τα πάντα!
…..


*Από τα Χριστούγεννα έχει να μας έρθει η δημοφιλής Ναταλί Καπετανοπούλου, ωστόσο μια…αγάπη δεν πεθαίνει με έναν χωρισμό!
-Στη Ξάνθη αναφέρομαι όπου η ίδια θέλει να επιστρέψει πως και πως…
…….

*Βασιλόπιτα κόβουν σήμερα στη ταβέρνα «Έρκολος» οι δημοσιογράφοι της Ξάνθης με διοργανωτές τους …..»εκπληκτικούς» (για τέτοιες πρωτοβουλίες) Αντώνη Καρανδεινό και Μαριάνα Ξανθοπούλου….!
Θα είναι και ο Κυριάκος Κεσίσογλου που θα προλογίζει την εκδήλωση, οπότε να κοιτάξουν να πάνε όλοι….!
Έχει ετοιμάσει και σπέσιαλ λόγο….
…….

*Προς Αντιδήμαρχο Ξάνθης Νίκο Φωτιάδη ενταύθα…
Αληθεύει ότι ΧΘΕΣ πρώτα οι δημοτικοί σου αστυνομικοί «ενημέρωσαν» αγαπημένο σου συνάδελφο ότι θα πήγαιναν να….«ελέγξουν» το μαγαζί του και μετά (κατά τις 8 το βράδυ…) πήγαν, δεν βρήκαν και κατά…σύμπτωση (!) δεν βρήκαν ούτε έναν…καπνίζοντα; Και …..αποχώρησαν;
-Στρατηγέ πάρε το μπλοκάκι και «τρέχα» μόνος όπως έκανε με το καφενείο της Μαριάς, γιατί ποτέ δεν θα τους…πιάσεις διαφορετικά!!!
-Έτσι κάνουν οι αληθινοί….»σερίφηδες»! Όταν πραγματικά το λέει η καρδιά τους…
……..

*Και επί του θέματος, αναδημοσιεύω και την παρακάτω είδηση που πήρα από την αξιόπιστη πηγή που λέγεται Κυριάκος Κεσίσογλου και αναφέρει τα παρακάτω:
«ΞΑΝΘΗ-26-1-ΤΑ ΜΕΛΗ -ΤΩΝ ΚΑΦΕ-ΜΠΑΡ-ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ-ΣΥΛΛΟΓΟΣ…..ΠΗΡΑΝ ΑΠΟΦΑΣΗ--ΠΩΣ-ΑΝ -ΕΝΑΝ-ΓΡΑΨΟΥΝ-ΓΙΑ ΤΟ ΤΣΙΓΑΡΟ-ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ….ΘΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ ΤΟΥΣ-ΚΑΦΕ-ΜΠΑΡ-ΓΙΑ ΜΙΑ ΗΜΕΡΑ..
-ΚΑΛΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ .ΕΜΕΙΣ-ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΑΥΤΗ .ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΜΕ ΓΙΑ ΚΑΦΕ..??? ΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΑΛΗΘΕΙΑ….ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ...»
-Ο καθένας με τα…ντέρτια και τον…καπνό που «φουμάρει»!
……

*Δεν…(ξανα)παντρεύεται και δεν….νοικοκυρεύεται ο Μανώλης Φανουράκης, όπως «διέρρευσε» χθες πηγή εξ Αθηνών, με αποτέλεσμα η Espresso να στείλει και δημοσιογράφο…
-Να υποθέσω ότι πρόκειται για «διαδόσεις» της Ρέας που «ρίχνει» άδεια για να πιάσει….γεμάτα; Ή κάτι άλλο συμβαίνει;

27 Ιανουαρίου

ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙ

27 Ιανουαρίου
Σήμερα κάνει πρεμιέρα το νέο καλλιτεχνικό πρόγραμμα στις ΝΟΤΕΣ live Ξάνθης με σταρ πλέον τον δημοφιλή τραγουδιστή Γιάννη Τάσσιο αλλά και πολλά νέα πρόσωπα στο νέο καλλιτεχνικό σχήμα. Ο Γιάννης Τάσσιος θα συνεχίσει φυσικά και αύριο στις ΝΟΤΕΣ live.


Μη το ξεχάσετε με τίποτα... Ότι αύριο Σάββατο 29 Ιανουαρίου και για μια μόνο βραδιά, το Rich live clubbing παρουσιάζει τον δημοφιλή τραγουδιστή Χρήστο Κυπριανίδη, που η επιτυχία του «Την κλήση προωθώ» γνώρισε πολύ μεγάλη επιτυχία. Ρεζερβέ 25410/77.447.
........



*Αιγοπρόβατα και βοοειδή της Βόρειας Ελλάδος (και από Ξάνθη), ετοιμάζονται να «κυριεύσουν» την αγορά της Κωνσταντινούπολης, καθώς υπάρχει δυνατότητα εισαγωγής από τη χώρα μας, και οι τούρκοι έμποροι ήδη παζαρεύουν κοπάδια του Έβρου.
Αυτή τη στιγμή ειδικές αιματολογικές εξετάσεις βρίσκονται σε εξέλιξη σε δύο κοπίδια από το Σουφλί και το Διδυμότειχο, ενώ τα πολλά υγειονομικά πιστοποιητικά δημιουργούν φραγμούς στην καινούργια προσπάθεια.

Εκλογές έγιναν χθες στο Σωματείο εργαζομένων του ΚΑΖΙΝΟ Ξάνθης με την πανηγυρική επανεκλογή του γνωστού συνδικαλιστή Γρηγόρη Στογιαννίδη αναμενόμενη...
Την ίδια ώρα το Καζίνο Ξάνθης άρχισε να «καθυστερεί» τους μισθούς των εργαζομένων και εντύπωση προκαλεί η απουσία που του Προέδρου Κώστα Πηλαδάκη που έχει να φανεί στη Ξάνθη περίπου έναν χρόνο... Τι τρέχει;

*Τα περίφημα «φρουτάκια» επιστρέφουν μετά την απόφαση του υπουργικού Συμβουλίου να εγκρίνει προτεινόμενο Σχέδιο Νόμου, που στοχεύει στην ρύθμιση της συγκεκριμένης αγοράς και την είσπραξη εσόδων 500 εκατ. ευρώ από την έκδοση αδειών και 200 εκατ. ευρώ από τα τέλη των τυχερών παιγνίων το 2011.
-Μέχρι βέβαια να γίνουν όλα αυτά... τα παράνομα «φρουτάκια» θα εξακολουθούν να κάνουν θραύση στη Ξάνθη, με την ανοχή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης!

Εθελοντική Αιμοδοσία - Μνημόσυνο «ΑΓΑΠΗΣ» για τον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, διοργανώνει αύριο Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011 και από τις 09:00 έως τις 14:00 στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Ξάνθης ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ξάνθης «Η ΑΓΑΠΗ», σε συνεργασία με την κινητή μονάδα του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης.