*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

27 Ιανουαρίου

Αγνοείται το φλουρί της πίτας του ΕΒΕ!

27 Ιανουαρίου
Με ένταση και πολλές απουσίες, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης η πρώτη συνεδρίαση του Επιμελητήριου Ξάνθης για το 2011ΕΝΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΜΕΤΑΤΑΞΗΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ
*Έκρηξη και αποχώρηση του Στέλιου Μωραϊτη από τη συνεδρίαση, γιατί δεν συζητούνται τα ΚΑΥΤΑ ΘΕΜΑΤΑ που απασχολούν τα μέλη και ασχολούνται με τις… «τρίχες»!!!Με ένταση και πολλές απουσίες, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης η πρώτη συνεδρίαση του Επιμελητήριου Ξάνθης.
Ανδρικόπουλος και Αθανασιάδης διασταύρωσαν τα ξίφη τους για μία ακόμη, ενώ αποχώρησε ο Στέλιος Μωραϊτης ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τα «ρηχά» θέματα που συζητούνται στο ΕΒΕ.
Πριν από την έναρξη της συνεδρίασης έγινε η καθιερωμένη κοπή της βασιλόπιτας, το φλουρί της οποίας αναζητείται… ακόμη!!!!
(Σ.Σ. Εκ των υστέρων ισχυρίστηκαν ότι το κέρδισε δήθεν κάποια υπάλληλος που επίσης… αγνοείται!)
Ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Παναγιώτης Ανδρικόπουλος, διευκρίνισε ότι φέτος το Επιμελητήριο δεν έκανε την ανάλογη εκδήλωση για την πίτα, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.
Το πρώτο εντός ημερήσιας διάταξης θέμα, αφορούσε την ανάκληση μετάταξης της υπαλλήλου του Επιμελητηρίου κας Δημητριάδου. Σύμφωνα με τον Πρόεδρο δεν ήταν σύννομες οι διαδικασίες που ακολουθήθηκαν για την μετάταξη της υπαλλήλου από Δ.Ε. σε Π.Ε.
Ο Γιάννης Αθανασιάδης ζήτησε από το Προεδρείο τις εισηγητικές εκθέσεις για το θέμα. Επεσήμανε ότι απαιτούνται λόγοι ανάκλησης της διοικητικής πράξης και έκανε λόγο για παραπλάνηση του διοικητικού συμβουλίου. Κατέληξε λέγοντας για μία ακόμη φορά ότι δεν προτίθεται να πάει φυλακή για κανένα.
Ο Γραμματέας του ΕΒΕ Ζήσης Κατσαρίκας, επεξήγησε τη σχετική νομοθεσία στον κ.Αθανασιάδη, υποστήριξε ότι το Δ.Σ. του ΕΒΕ δεν στρέφεται εναντίον κανενός υπαλλήλου και ξεκαθάρισε ότι για να ανακληθεί η μετάταξη πρέπει να σταλεί μία αιτιολογημένη εισήγηση στο υπηρεσιακό συμβούλιο.
Το λόγο πήρε στη συνέχεια, ο Αντιπρόεδρος του ΕΒΕ Στέλιος Μωραϊτης, εκφράζοντας την οργή του, που ένα θέμα καθαρά διαδικαστικό καταλαμβάνει τόσο χρόνο από τις συνεδριάσεις του ΕΒΕ, τη στιγμή που υπάρχουν αλλά καίρια ζητήματα του καίνε τον τόπο. Όπως το κλείσιμο δεκάδων επιχειρήσεων και η οικονομική δυστοκία στην αγορά. Ως ένδειξη διαμαρτυρίας μάλιστα αποχώρησε από την αίθουσα.
Το τρίτο εντός ημερήσιας διάταξης αφορούσε το άνοιγμα λογαριασμού για την ενιαία αρχή πληρωμών – εξουσιοδότηση της ενιαίας αρχής πληρωμών, το οποίο και ψηφίστηκε.
Στο τέταρτο θέμα, που αφορούσε τις οικονομικές ενισχύσεις, το Επιμελητήριο αποφάσισε να ενισχύσει με το ποσό των 1.500 ευρώ τον Εμπορικό Σύλλογο Ξάνθης, λόγω άμεσων αναγκών. Ενίσχυσε επίσης το Γηροκομείο Ξάνθης με επίσης 1.500 ευρώ.
Στη συζήτηση του πέμπτου εντός ημερήσια διάταξης θέμα αποφασίστηκε η παύση της διμηνιαίας έκδοσης του περιοδικού του ΕΒΕ για την ενημέρωση των μελών.
Στο εξής, όπως διευκρίνισε ο κ.Κατσαρίκας, η ενημέρωση θα γίνεται δια τύπου και μέσω e mail.
Τέλος ανακοινώθηκε η διεξαγωγή ημερίδας, εντός του Φεβρουαρίου, για το νέο ασφαλιστικό και τις παραμέτρους του. Κεντρικός ομιλητής της ημερίδας, θα είναι ο γραμματέας του ΟΑΕΕ κ.Ρωμανιάς.
Ενημέρωση για την εξέλιξη της υπόθεσης που αφορά το Flamingo ( νέο εμπορικό πάρκο στο Ν. Ζυγό ), ζήτησε ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕ Σωτήρης Τσιακίρογλου.
Όμως το θέμα δεν συζητήθηκε. Ο κ. Ανδρικόπουλος διευκρίνισε μόνον ότι βρίσκεται υπό έλεγχο.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »