*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

27 Ιανουαρίου

ΕΝΑ EMAIL ΓΙΑ ΔΗΜΑΡΧΟ & ΑΧΤΑΡΗ ΚΑΙ Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ… ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ «Μ» ΣΤΟΝ Citizen of Xanthi.

27 Ιανουαρίου
Ένα email που από ότι γνωρίζω πήγε σε τρεις τουλάχιστον τοπικές εφημερίδες (ενδεχομένως και σε άλλες…) και το αναδημοσίευσε μόνο ο «Μ» θεωρώντας εύλογα τα «ερωτήματα» που υποβάλλονταν, προκάλεσε το περίεργο «μένος» (από τη μια πλευρά) του Δημάρχου και της συμβούλου του κι από την άλλη, τη δική μας «περιέργεια» να ερευνήσουμε το θέμα, θεωρώντας αυτό καλύτερο, από το να υπάρχουν «σκιές». Οι αναγνώστες μας, ας κρίνουν δικαίους και αδίκους…
TO EMAIL ΤΩΝ…ΕΡΩΤΗΜΑΤΩΝ
«ΑΝΩΝΥΜΟΥ» (;)Citizen of Xanthi.
Ότι ο Δήμαρχος και οι συν αυτώ δεν μπορούν να λειτουργήσουν με διαφάνεια αυτό είναι γνωστό. Όπως έχετε αντιληφθεί και κάποιοι υπάλληλοι του Δήμου Ξάνθης έχουν αυτή τη νοοτροπία. Ότι είναι ανεπίδεκτοι μαθήσεως επίσης. Και επειδή θέλουν δε θέλουν είναι υποχρεωμένοι να απαντήσουν τί θα λέγατε να τους υποβάλλατε μερικά ερωτήματα (μέρα παρα μέρα πχ) για να δούμε τις απαντήσεις τους:
1) Η σύμβουλος του Δημάρχου κα Αχτάρη αμείβεται και ως πρόεδρος και Διευθ. Σύμβουλος της ΕΤΕΝΕΞ και ως σύμβουλος του Δημάρχου?
2) Ποιο το ύψος χρεώσεων των κινητών τηλεφώνων του Δήμου Ξάνθης, ΟΛΩΝ των Νομικών Προσώπων και των Επιχειρήσεων για τα έτη 2007-2010 και σε ποιόν αιρετό ή υπάλληλο αντιστοιχεί κάθε νούμερο?
3) Να δοθεί στη δημοσιότητα το μισθωτήριο συμβόλαιο του ΚΕΠ του Δήμου που στεγάζεται επί της Ανατολικής Θράκης και Αγ. Ελευθερίου (πρώην ΚΕΠ Υπερνομαρχίας). (Αν θέλετε μπορείτε να εμβαθύνετε στο θέμα ψάχνοντας το σκεπτικό της απόφασης μεταφοράς του ΚΕΠ...).
Ερώτηση bonus: Το άρθρο 272 του Καλλικράτη, με το χέρι στη καρδιά, τι σας θυμίζει?
Citizen of Xanthi.

ΚΑΙ Η ΚΑΘΑΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ «Μ»
1.Το συγκεκριμένο email ήρθε σε όλες σχεδόν τις τοπικές εφημερίδες. Εμείς γνωρίζουμε τουλάχιστον τρεις. Μπορεί ο Δήμαρχος Ξάνθης ή η κυρία Αχτάρη να καταφύγουν στην αρμόδια υπηρεσία Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και να βρουν τον «συγγραφέα». Λίγο πολύ εμείς τον «εντοπίζουμε» σε δύο πρόσωπα. Σε πρώην στενό συνεργάτη-δικηγόρο του Δημάρχου Ξάνθης ή σε νυν δημοτικό σύμβουλο της παράταξης Πούλιου. Πάντως δεν συντάχτηκε από εμάς, μας ήταν παντελώς άγνωστα τα καταγγελλόμενα και στην ΕΤΕΝΕΞ νομίζαμε ότι θα αναλάμβανε ο κύριος…Αλέκος Κυριακίδης της ΕΑΠΑΞ!!!
2.Η εφημερίδα έκρινε ότι η συγκεκριμένη επιστολή έπρεπε να δημοσιευτεί διότι διατυπώθηκαν υπό τύπο ερωτημάτων. Παρά να υπήρχαν «σκιές»…
3.Επί της ουσίας.
Ερευνήσαμε λοιπόν το θέμα και σήμερα σας δίνουμε και τις απαντήσεις.
α.Η κυρία Αχτάρη δεν αμείβεται από την ΕΤΕΝΕΞ. Δεν έχει εισπράξει ούτε ένα Ευρώ! Είναι προσωρινή Πρόεδρος της υπό εκκαθάριση εταιρείας και με το που κλείνει αυτή, φυσικά «παύεται» και από τη θέση της.
Πάντως η κυρία Αχτάρη αφήνει για πρώτη φορά αποθεματικό στη συγκεκριμένη εταιρεία!!! (Σ. Σ. Σε αντίθεση των όσων συνέβαιναν και επί Θεολόγου Καλαϊτζή!!! Όπου ο «ανώνυμος» Citizen of Xanthi δεν ήταν το ίδιο ευαισθητοποιημένος…)
β.Το συγκεκριμένο ΚΕΠ ανήκε στην Υπερνομαρχία και καμία σχέση δεν είχε με τον Δήμο Ξάνθης. Είναι γνωστό σε όλους άλλωστε ότι, το ΚΕΠ του Δήμου Ξάνθης είναι στην οδό Σταθμού.
γ.Στο συγκεκριμένο λοιπόν ακίνητο το οποίο ανήκει στην γιατρό Νικολέτα Στυλιανίδου (κόρη του Δημάρχου Ξάνθης αλλά αυτό δεν αναιρεί τίποτα…), «βρήκε» το ΚΕΠ της Υπερνομαρχίας όταν αναζητώντας χώρο κοντά στο διοικητήριο (από όπου τους έκανε «έξωση» ο πρώην Νομάρχης Ξάνθης Γ. Παυλίδης), αυτό ήταν το καταλληλότερο! Και λόγω της φτηνής προσφοράς του, αλλά και γιατί δεν υπήρχε άλλος ενδιαφερόμενος στην συγκεκριμένη περιοχή που ΗΘΕΛΕ η Υπερνομαρχία. Υπεύθυνος δηλαδή για την εκτός Νομαρχίας «μεταφορά» του ΚΕΠ είναι ο πρώην Νομάρχης κ.Παυλίδης κι όχι ο Δήμαρχος ή ο Δήμος Ξάνθης…
δ.Η μισθωτής (Νικολέτα Στ.) σύμφωνα με πληροφορίες μου, έχει λαμβάνειν πάνω από έναν χρόνο ενοίκια και ακόμη και τα κοινόχρηστα (!) τα πληρώνει η ίδια ως ιδιοκτήτρια (!). Επειδή δεν τα πλήρωνε η πρώην Υπερνομαρχία του κυρίου Τάτση!!! (Σ. Σ. Επί πλέον και μέσα στο 2010 η ίδια η Νικολέτα Στυλιανίδου έχει ζητήσει από την υπερνομαρχία ν’ αφήσει το μίσθιο (ΚΕΠ) το οποίο ήθελε για ιδιωτική και προσωπική χρήση ως γιατρός!!!)
ζ. Φίλτατε λοιπόν αλλά….θρασύδειλε (λόγω της ανωνυμίας σου), Citizen of Xanthi, θα σου έσφιγγα το χέρι αν είχες την τόλμη επώνυμα αυτά που καταγγέλλεις για τον Δήμαρχο ή την κυρία Αχτάρη, να συνεχίσεις να τα λες. Δημόσια πρόσωπα είναι και οι δύο. Κάνε ότι θες. Η Νικολέτα Στυλιανίδου όμως, είναι «έξω» από τέτοιες διαδικασίες που υπονοείς. Και το βασικότερο. Δεν είναι καν πολιτικό πρόσωπο! Για να ρίχνεις έτσι αβίαστα τη «λάσπη» σου….
-Εκτός αν κρίνεις εξ’ ιδίων……
-Οπότε όφειλες να σεβαστείς τουλάχιστον την αλήθεια!!!
Π. Π.
(Υ.Γ. Και πάντα στη διάθεσή σου, εφόσον ρίξεις βέβαια τις «μάσκες» του ανώνυμου….διότι πλην της τόλμης και του θάρρους, θέλει και ΨΥΧΗ η …ΕΠΩΝΥΜΙΑ!)

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »