*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

29 Ιανουαρίου

ΠΑΜΕ Ν. Ξάνθης: «Έγκλημα» ο θάνατος του Αλβανού μετανάστη στο Ποιμνιοστάσιο του Μαγικού»

29 Ιανουαρίου
Σκληρή καταγγελία για τον θάνατο του Αλβανού μετανάστη στο Ποιμνιοστάσιο του Μαγικού, έδωσε στη δημοσιότητα το ΠΑΜΕ Ν. Ξάνθης, χαρακτηρίζοντάς τον μάλιστα ως….»έγκλημα»!
Η καταγγελία αναφέρει τα παρακάτω:
«Η Γραμματεία Π.Α.ΜΕ. Ν. Ξάνθης εκφράζει τον αποτροπιασμό και την οργή της για το νέο έγκλημα σε βάρος εργαζόμενου μετανάστη σε ποιμνιοστάσιο στο Μαγικό. Πολλές φορές οι εργαζόμενοι, πληρώσαμε ακόμα και με τη ζωή μας τα κέρδη των εργοδοτών. Όλα αυτά δε συμβαίνουν τυχαία. Είναι αποτέλεσμα της υπερεντατικοποίησης της εργασίας. Κύριος υπεύθυνος όλης αυτής της κατάστασης είναι η πολιτική που εφαρμόστηκε όλα αυτά τα χρόνια. Οι ελληνικές κυβερνήσεις υλοποιώντας τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κρατάνε στην παρανομία τους μετανάστες, εργάτες χωρίς δικαιώματα, με μεροκάματα πείνας, χωρίς ασφάλιση.
Είναι ένα ακόμα χαρακτηριστικό παράδειγμα της ανάλγητης αντιμετώπισης των χιλιάδων μεταναστών που γίνονται αντικείμενο άγριας εκμετάλλευσης του κεφαλαίου. Το αντιμεταναστευτικό πλαίσιο που έχει θεσπιστεί από την ΕΕ και τις κυβερνήσεις έρχεται να επιβεβαιώσει την «αξία» που έχει ο εργάτης στον καπιταλισμό. Προσφέρει πλήρη κάλυψη στους εργοδότες να «ασελγούν» κυριολεκτικά στους μετανάστες, να τους ξεζουμίζουν για να πολλαπλασιάζουν τα κέρδη τους
Δεν φτάνει για το κεφάλαιο η στυγνή εκμετάλλευση που βιώνουν οι εργαζόμενοι, ούτε τα ατυχήματα, ούτε οι νεκροί εργάτες, για αυτό ετοίμασαν ακόμα και στρατόπεδα συγκέντρωσης και «φράχτες» για τους μετανάστες. Οι κυβερνήσεις ευθυγραμμίζονται και υλοποιούν αυτές τις πολιτικές σε όλη την Ευρώπη. Δυναμώνουν τους μηχανισμούς καταστολής ενάντιά μας με Ευρωαστυνομία και Ευρωτρομονόμους.
Η λύση είναι μόνο μία. μαζί Έλληνες και μετανάστες ενάντια σε αυτή την πολιτική της εκμετάλλευσης, ενάντια στον ίδιο αντίπαλο που είναι το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις του.
- ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΤΗΣ ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟΣ
- ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΗΣ ΧΩΡΙΣ ΧΑΡΤΙΑ
για να γίνει πράξη, χρειάζεται ο οργανωμένος ανυποχώρητος αγώνας Ελλήνων και μεταναστών, της Εργατικής Τάξης και των σύμμαχων της, για ανατροπή αυτής της πολιτικής. Έλληνες και ξένοι εργάτες έχουν κοινό αντίπαλό τους την πολιτική της εκμετάλλευσης κυβέρνησης, κεφαλαίου, ΕΕ. Αυτήν πρέπει να στοχοποιούμε.
Γραμματεία Π.Α.ΜΕ. Ν. ΞΑΝΘΗΣ»

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »