*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

30 Νοεμβρίου

Υποχώρησε η γέφυρα ρέματος εξ’ αιτίας των έντονων βροχοπτώσεων και τα... βαγόνια στον αέρα, ενώ έσπασαν οι ράγες σαν πράσο

30 Νοεμβρίου

«Άγιο» είχαν οι επιβάτες,
προνοητικός ο μηχανοδηγός!

Αμαξοστοιχία εκτροχιάστηκε (μερικώς) σήμερα λίγο μετά τις 9 το πρωί στο σιδηροδρομικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης στο ύψος της Τοπικής Κοινότητας Πολυσίτου.
Κλιμάκιο του ΟΣΕ από τη Ξάνθη αλλά και μονάδες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας βρίσκονται ήδη στην περιοχή όπου εκτροχιάστηκε το τρένο για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Μ», το τρένο, περνούσε πάνω από γέφυρα ρέματος, στο ύψος των διοδίων Αμαξάδων, όταν αυτή υποχώρησε, προφανώς εξ' αιτίας των τελευταίων βροχοπτώσεων, με αποτέλεσμα τρία βαγόνια να μείνουν στο... κενό και να εκτροχιαστεί η αμαξοστοιχία.
Το μόνο ευχάριστο στη συγκεκριμένη περίπτωση ότι δεν έπαθε τίποτα κανείς από τους 110 περίπου επιβάτες του τρένου που διατηρήθηκε στην κανονική του θέση κι έτσι δεν θρηνήσαμε θύματα. Οι επιβάτες με λεωφορεία μεταφέρθηκαν από τον τόπο του ατυχήματος ενώ ήδη συνεργεία της ΤΡΑΙΝΟΣE επιχειρούν να απελευθερώσουν την γραμμή και να αποκατασταθεί η γραμμή. Επιβάτες που έζησαν τον "τρόμο" του ατυχήματος μιλάνε πάντως για..."άγιο" που τους προστάτεψε και δεν έπαθε κανείς επιβάτης τίποτα!!!
Σημειώνεται ότι η αμαξοστοιχία  εκτελούσε το δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη-Θεσσαλονίκη.

ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΑΝ «ΑΓΙΟ» ΟΙ ΕΠΙΒΑΤΕΣ
1. Δεν θρηνήσαμε θέματα και δεν έπεσαν τα βαγόνια με τους επιβάτες χωρίς να υπάρξει ο παραμικρός τραυματισμός, γιατί ο μηχανοδηγός προνόησε ευτυχώς και μείωσε την ταχύτητα πιο μπροστά από τα 120 ΜΑΩ που προβλέπεται στα 60 ΜΑΩ!!!
2. Υποχώρησε η γέφυρα λόγω των βροχοπτώσεων, έσπασαν οι ράγες και έμειναν στο κενό δύο βαγόνια του τρένου.
3. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η νεροποντή ήταν τόσο μεγάλη, με αποτέλεσμα τα νερά να περνάνε πάνω από τις γραμμές του τρένου, μεταφέροντας πολύ χώμα, πέτρες και άλλες φερτές ύλες, με κίνδυνο τον εκτροχιασμό της αμαξοστοιχίας που ευτυχώς δεν έγινε, χάρις στον μηχανοδηγό.

ΜΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΟΙ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ
Μετά το χθεσινό ατύχημα και μέχρι να απελευθερωθούν οι ράγιες και αποκατασταθεί η ζημιά, οι επιβάτες προς Θεσσαλονίκη και Αθήνα θα μεταφέρονται από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ από Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή και Ξάνθη στη Δράμα με λεωφορεία και από εκεί για Θεσσαλονίκης ή Αθήνα με το τρένο.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
ΕΚΤΡΟΧΙΑΣΜΟΣ ΕΠΙΒΑΤΙΚΗΣ ΑΜΑΞΟΣΤΟΙΧΙΑΣ
Σήμερα (30-11-2012) το πρωί,  στην περιοχή των Αμαξάδων (όρια Νομού Ροδόπης με Νομό Ξάνθης), εκτροχιάστηκαν από το σιδηροδρομικό δίκτυο,  τρία από τα βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας, που εκτελούσε το δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη – Θεσσαλονίκη και στην οποία επέβαιναν περίπου 110 επιβάτες.
Σημειώνεται, ότι κανένας από τους επιβαίνοντες στην αμαξοστοιχία δεν τραυματίστηκε, ενώ η σιδηροδρομική συγκοινωνία στο σημείο διακόπηκε, μέχρι την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν.
Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Ξάνθης.

30 Νοεμβρίου

ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΖΗΤΗΣΕ Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΠΟΥΛΙΟΣ

30 Νοεμβρίου

Συνεδρίασε σήμερα η Οικονομική Επιτροπή, επιβεβαιώθηκαν πλήρως οι πληροφορίες μας, καμία αύξηση στα δημοτικά τέλη, 20% λιγότερα τα τέλη κοινόχρηστων χώρων

ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΑΝ
Οι δύο απευθείας αναθέσεις της Μανά!

ΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΚΥΡΙΑ ΜΑΝΑ;
ΧΡΙΣΤΟΣ ΠΟΥΛΙΟΣ: Δεν ψηφίζω υπέρ της αναβολής, αλλά υπέρ της αποπομπής του θέματος για να κάνει τη μελέτη η Τεχνική  Υπηρεσία των 42 μηχανικών!

Συνεδρίασε σήμερα το μεσημέρι η Οικονομική Επιτροπή και επιβεβαιώθηκαν πλήρως οι πληροφορίες μας, με την απόφαση που πήρε όσον αφορά τα δημοτικά τέλη αλλά και τα τέλη κοινόχρηστων χώρων. Συγκεκριμένα αποφασίστηκε:
-Καμία αύξηση στα δημοτικά τέλη και 20% μείωση στα τέλη κοινόχρηστων χώρων
Ωστόσο το θέμα που «έκλεψε» για μια ακόμη φορά τις εντυπώσεις, ήταν οι δύο ακόμη απευθείας αναθέσεις που προτείνει η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ξάνθης (εισηγήτρια η διευθύντρια της υπηρεσίας και πρώην σύζυγος του Θεολόγου, κυρία Κατερίνα Μανά). Και μάλιστα με βεβαίωση του Μελετη Τερζόγλου, στενό συνεργάτης του αείμνηστου Δημήτρη Ζαμπάρα.
Οι δύο νέες λοιπόν απευθείας αναθέσεις της Τεχνικής Υπηρεσίας σε ημετέρους, προκάλεσαν την έντονη και δίκαια αντίδραση του επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Χρίστου Πούλιου που τόνισε με έμφαση: «Δεν ψηφίζω υπέρ της αναβολής, αλλά υπέρ της αποπομπής του θέματος για να κάνει τη μελέτη η Τεχνική Υπηρεσία των 42 μηχανικών!»,  ενώ εξετέθη για μια ακόμη φορά ο Πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής Δημήτρης Μπένης, που αντί εξ’ αρχής να αναβάλει τα δύο θέματα αφού απείχε η εισηγήτρια κυρία Μανά.

Η ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ
Όπως ήδη είχε γραφεί στον «Μ», την μείωση κατά 20% των τελών χρήσης κοινόχρηστων χώρων και χωρίς καμιά αύξηση στα τέλη διαφήμισης, τέλη κοιμητηρίων, τέλη καθαριότητας , τέλη χρήσης αποχετευτικών δικτύων, αποφάσισε σήμερα το μεσημέρι η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ξάνθης υπό την Προεδρία του αντιδήμαρχου Δημήτρη Μπένη.
Στην συνεδρίαση ύστερα  από εισήγηση Πούλιου τέθηκε ζήτημα  και για την άρση των αδικιών όσον αφορά τον χαρακτηρισμό της πλατείας σε υποδεέστερη ζώνη, σε σχέση με άλλες περιοχές της πόλης, ενώ κατήγγειλε και επιλεκτικές μεταχειρίσεις του Δήμου απέναντι σε συγκεκριμένους επιχειρηματίες καφέ μπαρ.
Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας Γιάννης Τσεγγελίδης συμφώνησε στη μείωση της κατάληψης των κοινόχρηστων χώρων και πρότεινε μάλιστα η μείωση να ανεβεί από το 10% στο 20% ανά τετραγωνικό μέτρο, όμως υπενθύμισε –πράγμα που συμφώνησαν όλοι με πλέον ένθερμο τον κ. Πούλιο- ότι θα πρέπει με κάποιο τρόπο η μείωση να είναι άρρητα συνδεδεμένη με τα οφειλόμενα από πρόστιμα που έχουν ήδη επιβληθεί!
Έτσι η τελική απόφαση –που αφορά κυρίως τα καφέ και τα μπαρ - προβλέπει να μειωθεί συνολικά κατά 20%, να περάσει η πλατεία στον υψηλότερο συντελεστή ΑΑ και να υπάρξει διαγράμμιση επάνω στις πλάκες (άλλο πάλι κι αυτό)  για να είναι εμφανείς οι παραβάσεις των καταστηματαρχών. Τελικά το θέμα των τελών καθαριότητας και ηλεκτροδοτούμενων επιφανειών πέρασε μειοψηφούντος  του Χρίστου Πούλιου που είχε ζητήσει να υπάρξουν παντού μειώσεις.
Τέλος, στο θέμα των νεκροταφείων επίσης παραμένουν τα ίδια τέλη, ενώ  υπάρχει απαλλαγή στον ειδικό χώρο για τα αβάπτιστα παιδιά, λόγω ειδικών συνθηκών ενώ ατέλεια προβλέπεται και για τους άπορους δημότες.

ΑΠΟΥΣΙΑΖΕ Η ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΜΑΝΑ
ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ ΤΟ ΘΕΜΑΤΑ  ΤΩΝ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΑΝΑΘΕΣΕΩΝ.
Το θέματα ωστόσο που προκάλεσαν τις περισσότερες αντιδράσεις και τελικά αναβλήθηκαν ύστερα και από την παρέμβαση του μέλους της Διοικούσας Επιτροπής ΤΕΕ Θράκης Παράσχου Ευστρατίου ήταν δύο και συγκεκριμένα τα παρακάτω:
ΘΕΜΑ 19ο: Απ’ ευθείας ανάθεση σύνταξης μελέτης: «Ενεργειακή Μελέτη κατά ΚΕΝΑΚ» Υποέργο 3 του Τ.Δ.Ε.Π. με τίτλο: «Ολοκληρωμένη ενεργειακή αναβάθμιση σχολικού κτιρίου 14ου Δημοτικού Σχολείου Ξάνθης και εγκατάστασης επιδεικτικού Φ/Β συστήματος ηλεκτροπαραγωγής από Α.Π.Ε.» και έγκριση των όρων σύμβασης. (εισηγήτρια Μανά Αικατερίνη)
ΘΕΜΑ 22ο: Απ’ ευθείας ανάθεση σύνταξης μελέτης: «Τοπογραφική μελέτη καθορισμού αιγιαλού & παραλίας ποταμού Νέστου στα διοικητικά όρια του Δήμου Ξάνθης» και έγκριση των όρων σύμβασης (εισηγήτρια Μανά Αικατερίνη)

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΠΑΡΑΣΧΟΣ ΕΥΣΤΡΑΤΙΟΥ
Στην τοποθέτησή του ο Παράσχος Ευστρατίου ως μέλος του ΤΕΕ Θράκης είπε τα παρακάτω:
1.Πάγια θέση του ΤΕΕ Θράκης. Ήταν και είναι ενάντια στις απευθείας αναθέσεις έργων και μελετών εάν δεν συντρέχουν λόγοι απολύτου ανάγκης του δημοσίου συφμέροντος.
2.Για το θέμα 19 που αφορά την ενεργειακή αναβάθμιση ενός έργου, σχολικού συγκροτήματος και βρίσκεται στην ολοκλήρωσή του, δεν είναι δυνατόν οι μελέτες να γίνονται μετέπειτα!
3.Δεν είναι δυνατόν σε ένα έργο που υποτίθεται υπάρχει μελέτη ολοκληρωμένης ενεργειακής παρέμβασης, να βάζουμε πρώτον φωτοβολταϊκό που είναι επιδεικτικό άρα δεν έχει κανένα όφελος το συγκεκριμένο σχολικό κτίριο
4.Και δεύτερον, είναι γνωστό σε όλη τη κοινωνία ότι οι κατασκευές φωτοβολταϊκών από οποιαδήποτε συνοδεύεται και από την δωρεάν μελέτη τους! Γιατί η Τεχνική Υπηρεσία ζητάει επί πλέον μελέτη;
5.Δεν μπορώ να κατανοήσω την συγκεκριμένη χρήση του συγκεκριμένου φωτοβολταϊκού συστήματος, εκτός αν ο Δήμος έχει αναλάβει την επίδειξη (προβολή) κάποια συγκεκριμένης εταιρείας!!!

ΤΟΥΣ «ΤΑΠΩΣΕ» Ο ΧΡΙΣΤΟΣ ΠΟΥΛΙΟΣ
Μετά την παρέμβαση του Παράσχου Ευστρατίου, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Δημήτρης Μπένης, σχολίασε ότι «ο Δήμος δεν κάνει επίδειξη, εμείς το μόνο που κάνουμε είναι να ολοκληρώσουμε ένα έργο και ότι «το μόνο που έχω στα χέρια μου, είναι η βεβαίωση του προϊσταμένου της διευθύνσεως τεχνικών υπηρεσιών (Μελέτης Τερτζόγλου), ότι αδυνατούν να κάνουν αυτές τις μελέτες!!!».
Στο σημείο εκείνο οι δημοτικοί σύμβουλοι Γιάννης Τσεγγελίδης, Χρίστος Πούλιος και Αλέκος Κυριακίδης, γέλασαν ειρωνικά και αναρωτήθηκαν «ποιος ο λόγος των 42 μηχανικών στην Τεχνική Υπηρεσία αν δεν μπορούν να κάνουν μελέτες!»
Στο σημείο εκείνο ρώτησε ο Δημήτρης Μπένης τον Παράσχο Ευστρατίου αν και στο 22 θέμα έχει τις ίδιες ενστάσεις για να απαντήσει αυτός «ΝΑΙ» οπότε αναβλήθηκε και αυτό με την ομόφωνη γνώμη για την επόμενη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής με την παράκληση του Προέδρου στον Παράσχο Ευστρατίου να παραστεί και σε αυτήν!
ΩΣΤΟΣΟ στο σημείο εκείνο η αντίδραση του Χρίστου Πούλιου ήταν ακαριαία:
«Δεν ψηφίζω υπέρ της αναβολής, αλλά υπέρ της αποπομπής του θέματος για να κάνει τη μελέτη η Τεχνική  Υπηρεσία των 42 μηχανικών!»
Και μειοψήφησε στο θέμα της αναβολής, το οποίο ωστόσο ψήφισαν οι... διαφωνούντες και....χαμογελούντες Κυριακίδης και Τσεγγελίδης!


30 Νοεμβρίου

Υποχώρησε η γέφυρα ρέματος την ώρα που περνούσαν δύο βαγόνια της αμαξοστοιχίας.

30 Νοεμβρίου
Εκτροχιάστηκε αμαξοστοιχία στην Ξάνθη
"Αγιο" είχαν οι επιβάτες, δεν υπάρχουν θύματα!


Αμαξοστοιχία εκτροχιάστηκε λίγο μετά τις 9 το πρωϊ στο σιδηροδρομικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης στο ύψος της Τοπικής Κοινότητας Πολυσίτου.
Κλιμάκιο του ΟΣΕ από τη Ξάνθη αλλά και μονάδες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας βρίσκονται ήδη στην περιοχή όπου εκτροχιάστηκε το τρένο για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας.
.Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το τρένο, περνούσε πάνω από γέφυρα ρέματος, στο ύψος των διοδίων Αμαξάδων, όταν αυτή υποχώρησε, προφανώς εξ' αιτίας των τελευταίων βροχοπτώσεων, με αποτέλεσμα δύο βαγόνια να πέσουν στο κενό και να εκτροχιαστεί η αμαξοστοιχία.
Το μόνο ευχάριστο στη συγκεκριμένη περίπτωση οτι δεν έπαθε τίποτα κανείς απο τους 100 και πλέον επιβάτες του τρένου που διατηρήθηκε στην κανονική του θέση κι έτσι δεν θρηνήσαμε θύματα.Οι επιβάτες με λεωφορεία μεταφέρθηκαν απο τον τόπο του ατυχήματος ενώ ήδη συνεργεία της ΤΡΑΙΝΟΣ επιχειρούν να απελευθερώσουν την γραμμή και να αποκατασταθεί η γραμμή. Επιβάτες που έζησαν τον "τρόμο" του ατυχήματος μιλάνε πάντως για..."άγιο" που τους προστάτεψε και δεν έπαθε κανείς επιβάτης τίποτα!!! 
Σημειώνεται οτι η αμαξοστοιχία  εκτελούσε το δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη-Θεσσαλονίκη.


Τι αναφέρει το Αστυνομικό Δελτίο
Εκτροχιασμός επιβατικής αμαξοστοιχίας
Σήμερα (30-11-2012) το πρωί,  στην περιοχή των Αμαξάδων (όρια Νομού Ροδόπης με Νομό Ξάνθης), εκτροχιάστηκαν από το σιδηροδρομικό δίκτυο,  τρία από τα βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας, που εκτελούσε το δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη – Θεσσαλονίκη και στην οποία επέβαιναν περίπου 110 επιβάτες.
Σημειώνεται, ότι κανένας από τους επιβαίνοντες στην αμαξοστοιχία δεν τραυματίστηκε, ενώ η σιδηροδρομική συγκοινωνία στο σημείο διακόπηκε, μέχρι την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν. 
Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Ξάνθης. 

30 Νοεμβρίου

Ιδού... ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΤΕ την Γέφυρα να γελάνε και οι φοιτητές μαζί σας!

30 Νοεμβρίου


ΕΠΙΜΕΝΟΥΜΕ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΜΑΣ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΣΚΕΥΗ
 Κύριε Καραμπίνη, γιατί δεν δίνετε στην δημοσιότητα τα αποτελέσματα της πραγματογνωμοσύνης σας για την Γέφυρα του Περιφερειακού και απλά τα...

30 Νοεμβρίου

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΞΑΝΘΗΣ: Και με υπογραφή Αρχηγού της ΕΛΑΣ, Κέντρο Κράτησης Λαθρομεταναστών!

30 Νοεμβρίου


Μας έλεγαν ΨΕΜΑΤΑ Δένδιας-Ευριπίδης Στυλιανίδης!
ΟΥΔΕΝ ΜΟΝΙΜΟΤΕΡΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟΥ!
Με απόφαση του Αρχηγού της ΕΛΑΣ ορίζονται  Κέντρα Κράτησης Λαθρομεταναστών με έδρα τον δήμο Ξάνθης, τον δήμο Κομοτηνής και τον δήμο Παρανεστίου στη Δράμα!!!
Όχι μόνο δεν κλείνει το Κέντρο Υποδοχής Λαθρομεταναστών Ξάνθης, αλλά και με βούλα αρχηγού της ΕΛΑΣ πλέον, νομιμοποιείται και...

30 Νοεμβρίου

ΑΠΟΝ ΛΟΓΩ ΑΣΘΕΝΕΙΑΣ Ο ΤΣΙΑΚΙΡΟΓΛΟΥ Με έντονες αντιπαραθέσεις και εντάσεις ο προϋπολογισμός του ΕΒΕ Ξάνθης για το 2013

30 Νοεμβρίου


Με εντάσεις κατά τα αυτονόητα, ανάμεσα κυρίως στον Πρόεδρο και την αντιπολίτευση, ψηφίστηκε το βράδυ της Τετάρτης ο προϋπολογισμός του Επιμελητηρίου για το 2013. Ωστόσο η απουσία του επικεφαλής της αντιπολίτευσης Σωτήρη Τσιακίρογλου από την συνεδρίαση, αποδυνάμωσε αρκετά τις αντιπαραθέσεις, καθώς ρόλο...επικεφαλής ανάλαβε ο

30 Νοεμβρίου

Κεφαλαιοποίηση οφειλών έως την ημερομηνία υποβολής αίτησης του Ν.4087/2012

30 Νοεμβρίου


Άρση περιορισμού υποπαραγράφου «iii» της παραγράφου «1» του τρίτου άρθρου προτείνουν οι ΟΕΒΕ ΑΜΘ
 Σύμφωνα με ανακοίνωση έχει εκδοθεί από τη Διοίκηση του ΙΚΑ και αφορά στην εφαρμογή του Ν.4087/2012, οι επιχειρήσεις που οφείλουν στο ΙΚΑ - ΕΤΑΜ και δεν έχουν υπαχθεί μέχρι σήμερα σε καθεστώς ρύθμισης μπορούν να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους με βάση τις διατάξεις του ν. 4087/2012 αρ. 3 παρ. 1Α. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι ενδιαφερόμενοι να

30 Νοεμβρίου

Ο ΠΡΕΣΒΥΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΕΣΒΕΙΡΕΣ

30 Νοεμβρίου


Προτείνω να δοθεί ο τίτλος του ΠΡΕΣΒΕΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΕΣΒΕΙΡΩΝ προβολής, διάδοσης της πόλης, του Νομού στον Βασίλη Τοροσίδη και τις αδελφές Μαγγίρα.
Σε ένα μήνα, αλλάζει ο χρόνος.
Υποδεχόμαστε το 2013. Άν για την Άννα Βίσσυ ο Δήμος Θεσσαλονίκης έραψε φόρεμα αξίας 150.000 ευρώ στην υποδοχή της χιλιετίας, μιλλένιουμ στα ελληνικά, σήμερα ψάχνουμε, ψαχνόμαστε στο YOU TUBE για το τραγούδι του Γιάννη Καλατζή: ΠΩΣ ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΜΕ ΛΟΧΙΑ. Ο κόσμος άλλαξε, αλλάξαν οι καιροί.
Η πατρίδα μας απο σύμβολο της χλιδής, παράδεισος του μαύρου χρήματος, έγινε σύμβολο αποστροφής. Τί γίνεται τώρα; Θα μείνουμε εκεί; Θα πάμε πιό κάτω;

30 Νοεμβρίου

Ο ΙΟΥΔΑΣ ΦΙΛΟΥΣΕ ΥΠΕΡΟΧΑ

30 Νοεμβρίου


*Δεν ξέρω τι την έχει πιάσει την πάντα γοητευτική και λαμπερή Ελπίδα Γεωργίου, ωστόσο το τελευταίο της μήνυμα στο Face book ομολογώ ότι με...σόκαρε!
-Προσέξτε τι έγραψε η πρώην δημοφιλής τραγουδίστρια.
«ΛΟΙΠΟΝ ΖΗΤΏ ΤΗΝ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΑΣ!!!! ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΜΗΝ ΑΡΧΙΣΕΤΕ ΠΆΛΙ ΝΑ ΑΝΕΒΑΖΕΤΕ ΦΩΤΟ ΝΤΥΜΕΝΟΙ ΆΓΙΟ ΒΑΣΙΛΗΔΕΣ!! ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΈΧΟΥΜΕ ΌΧΙ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙΑ!!!! ΟΥΦΦΦΦ»
-Αυτό λέω κι εγώ....ΟΥΦΦΦ! Για όσες θέλουν το σημερινό σταχτί κι όχι...ΑηΒασίληδες, καθότι η ελπίδα (για κάτι καλύτερο) πεθαίνει πάντα τελευταία...
....

*Έκπληξη κρατάει ο Κυριάκος Κεσίσογλου προς το παρόν την....παρταινέρ του στη πρεμιέρα της εκπομπής ΡΟΖ ΚΑΜΕΡΑ το βράδυ της Κυριακής...
Ποια θα είναι; Γιατί με τόσα αστέρια που φωτογραφίζεται τελευταία, μπερδευτήκαμε...
.....

*Το φυσάει και δεν κρυώνει ο Θανάσης Ιμαμίδης για τον τρόπο που τον «καθάρισαν» από Πρόεδρο του Εθνικού Κιμμερίων Μιχάλης και Μωυσής Λομβαρδέας!
Μάλιστα αντέδρασε τόσο προκλητικά που έπαθε πλάκα πραγματική...
Διαβάστε τι επακριβώς έγραψε:
«Καμιά φορά λειτουργούμε σαν αστέρια...»πέφτουμε» για να κάνουμε την ευχή κάποιων πραγματικότητα!!!
-Έλεος Θανάση μου....Διότι δεν είναι που «έπεσες» μόνο, αλλά στο ότι συνεχίζεις και αποκαλείς τον εαυτό σου αστέρι, ενώ οι αθλητικοί παράγοντες ομιλούν μόνο περί...φωτοβολίδας!
....

*Και βέβαια να ευχηθώ καλή επιτυχία στον νέο προπονητή του Εθνικού Κιμμερίων Γιάννη Τσαγκάλα που κάνει πρεμιέρα μάλιστα με ντέρμπι –αύριο η ομάδα του υποδέχεται τον πρωτοπόρο Παύλο Μελά Κουτσού-και είμαι σίγουρος για την επιτυχία του, αφού έχει την φιλοσοφία και ψυχολογία ΝΙΚΗΤΗ!
-Γιάννη προχώρα και ξαναφέρε πρώτο τον Εθνικό Κιμμερίων! Μπορείς...
.....

*Δεν σταματάνε τα σούπερ πάρτι της ΠΥΞΙΔΑΣ και προσέξτε για σήμερα Παρασκευή...
Η ΠΥΞΙΔΑ λοιπόν θα παίζει μόνο χορευτική ελληνική και ξένη μουσική με d,j τον Γιάννη και... κερασάκι στην τούρτα σέξι χορεύτριες σε ένα μοναδικό σώου!
-Να μη λείψει κανείς...
ΜΠΟΡΕΙΤΕ μάλιστα να κλείσετε και ρεζερβέ... στο 25410/63418!!!
......

*Και φυσικά για να μη ξεχνιόμαστε... ΕΛΛΗΝΑΔΙΚΟ - DIOMIDIA XANTHIS
VRADIES MONADIKES ME OLES TIS PALIES KAI NEES ELLHNIKES EPITYXIES MEXRI TO PROI ΣΤΑ ΝΤΕΚΣ DJ GIANNIS... DJ KOMITIS ΜΠΥΡΕΣ 3 ΕΥΡΟ ΠΟΤΟ 5 ΕΥΡΩ....!
Μόνο κάθε Παρασκευή και Σάββατο!
.....

Κάτι ακόμη εξαιρετικό για την Κυριακή... BAISERS SUNDAY
Special Guest : Dj Joe Vida Mainstream + Urban RnB + Greek Hot Tunes
Κι όποιος δεν ξέρει αγγλικά να σπεύσει να μάθει...
Μη τα περιμένετε κι όλα από μένα!
……

*Και κλείνω με κάτι εξαιρετικό για σήμερα Παρασκευή...

30 Νοεμβρίου

SEE THROUGH

30 Νοεμβρίου


ΑΚΟΥΣΟΝ
ΑΚΟΥΣΟΝ
*Δημοσκόπηση της VPRC για το περιοδικό «Επίκαιρα» δείχνει ότι το ΠΑΣΟΚ κατακρημνίζεται στην έβδομη θέση, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κατοχυρώνει την πρώτη θέση με σαφές προβάδισμα από τη Νέα Δημοκρατία.
.......
*Στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής (όχι πρόθεση ψήφου) ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 31,5% έναντι 26,5% της Ν.Δ. Η Χρυσή Αυγή είναι τρίτο κόμμα με 12,5%. Ανεξάρτητοι Έλληνες και ΚΚΕ εμφανίζονται στο 6,5%, ενώ η ΔΗΜΑΡ στο 5,5%. Το ΠΑΣΟΚ είναι έβδομο κόμμα με 5%. «Άλλο κόμμα» συγκεντρώνει 6%.
Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό ο Αντώνης Σαμαράς συγκεντρώνει 16,8%, ο Αλέξης Τσίπρας 9,5%, ενώ η επιλογή «κανένας» 51%.
......
*Σήμερα αναμένεται να επιστρέψει από την Αθήνα ο βουλευτής Ξάνθης Αλέκος Κοντός που το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου μιλάει «ΣΤΑΡΑΤΑ & ΚΑΘΑΡΑ» (στις 10 το βράδυ) στον Πάνο Παπαδόπουλο και το Xanthi channel.
Και μιλάνε για όλους και για όλα.... και φυσικά και για τον Δένδια, αλλά και το Μνημόνιο 3
......
*Μπαίνει σε λίγο και ο Δεκέμβρης και αρχίζουν οι πονοκέφαλοι του Δημάρχου Ξάνθης Λάκη Στυλιανίδη για τους νέους αντιδημάρχους που θα αναλάβουν από 1/1/2013 μέχρι το τέλος της θητείας του. Ποιοι φεύγουν, ποιοι μένουν και ήδη άρχισαν οι πρώτες γκρίνιες... Λεπτομέρειες προσεχώς!
.......

Όπως διαβάζω στον Τύπο της Κομοτηνής, η δημοτική αρχή στρέφεται στην δημιουργία κατάλληλων υποδομών στο Δημοτικό Κολυμβητήριο,   ώστε να αξιοποιούνται λύσεις με καυστήρες οι οποίοι θα λειτουργούν με φθηνά υλικά, όπως pellet. Υπενθυμίζω ότι το δημοτικό κολυμβητήριο Κομοτηνής είναι ήδη κλειστό εδώ και δύο χρόνια όπως και της Ξάνθης. Απλά ρωτάω... Ο Δήμος Ξάνθης την λύση για θέρμανση του Κολυμβητηρίου με Pellets, την σκέφτηκε  καθόλου; Ή ο Δήμαρχος είναι τόσο... πολυάσχολος που δεν έχει χρόνο για τέτοια;
 ……

 Αιχμές Χατζηευαγγέλου στην συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων ΑΜΘ στη Κομοτηνή
Παρουσία του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας κ. Κώστα Ασκούνη, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στην Κομοτηνή η συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων ΑΜΘ. «Εμείς δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να προχωρήσουμε σε καμία αύξηση τελών» διαβεβαίωσε ο κος Ασκούνης αποκαλύπτοντας ότι η ΚΕΔΕ συγκαλεί εκ νέου έκτακτο συνέδριο, στις 3 Δεκεμβρίου, στην Αθήνα, όπου και θα αποφασιστεί η περαιτέρω στάση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Οι δήμαρχοι στις τοποθετήσεις τους εξαπέλυσαν τα πυρά τους στην ακολουθούμενη οικονομική πολιτική. «Είναι ώρα να αποδείξουμε ότι είμαστε δυνατοί και ότι δεν είμαστε λαμόγια» δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Σουφλίου Ευάγγελος Πουλιουλιός. «Θέλουν να δώσουν στα αφεντικά τους βασικές υπηρεσίες και βασικές παροχές που προσφέρει η Τ.Α. στους πολίτες» υποστήριξε ο δήμαρχος Τοπείρου Στυλιανός Χατζηευαγγέλου. Αναφερόμενος ο κος Ασκούνης στο μέτρο της διαθεσιμότητας τόνισε ότι η αξιολόγηση του προσωπικού με προκαθορισμένα κριτήρια και η δυνατότητα κινητικότητας με κοινωνικά και αξιοκρατικά κριτήρια μπορεί να συμβάλει στην κάλυψη σοβαρών ελλείψεων προσωπικού των ΟΤΑ και του Δημόσιου Τομέα.
 .......


Νέο επεισόδιο στη “βεντέτα” Βαξεβάνη με Βενιζέλο
Σε σίριαλ με επαναλαμβανόμενα επεισόδια εξελίσσεται το μέτωπο που έχει ανοίξει ανάμεσα στον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο. Σήμερα, και με αφορμή δηλώσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου κατά τη χθεσινή κοινή συνεδρίαση των οργάνων του Κινήματος περί “εκδοτίσκων” και “δημοσιογράφων” που έχουν αναλάβει εργολαβικά να χτυπούν τον ίδιο και το ΠΑΣΟΚ, ο Κώστας Βαξεβάνης έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter  το παρακάτω σχόλιο:
“Παλιοχαρακτήρες Βαγγέλη μου. Τα βγάζουν όλα στη φόρα, και δεν είναι και στη Λαγκάρντ”. Έπεται συνέχεια, όπως καταλαβαίνετε.
......

Βούλγαροι πουλούσαν στο Εύλαλο παράνομα σόμπες… με φορτηγάκια!
Ένα ακόμη χτύπημα στο παραεμπόριο των Βουλγάρων! Συγκεκριμένα στη σύλληψη ενός φορτηγού το οποίο μετέφερε προς πώληση σόμπες διαφόρων τύπων από τη Βουλγαρία προχώρησε κλιμάκιο των ΚΕΛΑΥΕ στην περιοχή του Εύλαλου Ξάνθης, το μεσημέρι της Τετάρτης και δεν είναι η πρώτη φορά βέβαια που συλλαμβάνονται Βούλγαροι για παραεμπόριο στην περιοχή μας...

30 Νοεμβρίου

ΜΑΥΡΟ ΒΕΛΟΥΔΟ

30 Νοεμβρίου


*Σίγουρα ενδιαφέρει όλους τους Ξανθιώτες. Εκδήλωση λοιπόν με θέμα: Ασφαλής Χρήση Διαδικτύου – Σελίδες Κοινωνικής Δικτύωση με ομιλητή τον Σταυριανό Θανάση (εκπαιδευτικό Πληροφορικής) και Εθισμός στο διαδίκτυο σε παιδιά και εφήβους με ομιλήτρια την Αναστασία Καραλανίδου (Παιδοψυχίατρο) διοργανώνουν ο Χορευτικός Όμιλος Ξάνθης και η Ένωση Γονέων & Κηδεμόνων Δημοτικών Σχολείων Δ. Ξάνθης . Η εκδήλωση διοργανώνεται με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού την Παρασκευή 30 Νοεμβρίου στις 7 το βράδυ στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης & Παράδοσης.
.......

*Επίσης... Μεγάλη Συναυλία με τον συνθέτη - πιανίστα Γιώργο Χατζηνάσιο θα πραγματοποιηθεί σήμερα Παρασκευή 30 Νοεμβρίου στις 21:00, στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης. Μαζί του συμπράττει η Ορχήστρα Φίλων Αστικής Λαϊκής Μουσικής του Δήμου Αλεξανδρούπολης, εορτάζοντας τον ένα χρόνο ίδρυσης και συναυλιών της με έργο Εθελοντισμού και Κοινωνικής Προσφοράς, μέσα από τις δράσεις που οργανώνονται από το Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου Αλεξανδρούπολης.
.......
*Στη συναυλία συμμετέχει, επίσης, και η 30μελής Παιδική Χορωδία του Δημοτικού Σχολείου Νέας Χιλής Αλεξανδρούπολης. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ Ευάγγελος Λαμπάκης θα τιμήσει, παράλληλα, τον διακεκριμένο βορειοελλαδίτη Συνθέτη για τη πολύτιμη προσφορά του στο ελληνικό τραγούδι. Η είσοδος είναι ελεύθερη.
.......
*H Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας σε συνεργασία με τους Σχολικούς Συμβούλους Δημοτικής και Προσχολικής Εκπαίδευσης Καβάλας συνεχίζοντας τη συνεργασία με τους Πολιτιστικούς Συλλόγους της περιοχής ευθύνης της και στο πλαίσιο της εφαρμογής των Διαθεματικών Δραστηριοτήτων, ως διδακτικής μεθόδου ολιστικής και βιωματικής προσέγγισης της γνώσης, καλούν τους πολιτιστικούς συλλόγους σε ημερίδα συνεργασίας την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου στις 10 το πρωί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας στο Διοικητήριο με σκοπό την άρτια οργάνωση της δραστηριότητας.
......
*Η Θρακική Σκηνή ανοίγει την παρέλαση του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού 2014 μετά από πολλά χρόνια. Ήδη μέχρι τέλος του χρόνου η Οργανωτική Επιτροπή θα αποφασίσει το θέμα με το οποίο ο σύλλογος θα συμμετάσχει στην παρέλαση, αλλά και τις συμμετοχή της στις λοιπές εκδηλώσεις του θεσμού κατά πάσα πιθανότητα, με το θεατρικό έργο

30 Νοεμβρίου

-Μακάρι οι παραπάνω δηλώσεις να επαληθευτούν πλήρως και να έρθουν ΞΕΝΟΙ ΠΕΛΑΤΕΣ που θα δώσουν ώθηση και στην αγορά μας...

30 Νοεμβρίου


Δεν υπάρχει πρόθεση να κλείσει το Καζίνο. Κάνουμε προσπάθειες να φέρουμε κόσμο από Τουρκία, Βαλκάνια και γενικά το Εξωτερικό γιατί οι Έλληνες πελάτες υποφέρουν και το νοιώθουμε όλοι μας άλλωστε σε καθημερινή βάση...
(Ο Πρόεδρος του Καζίνο Ξάνθης Κώστας Πηλαδάκης)

30 Νοεμβρίου

-Συμφωνούμε και συνυπογράφουμε...

30 Νοεμβρίου


«Προτείνω να δοθεί ο τίτλος του ΠΡΕΣΒΕΩΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΕΣΒΕΙΡΩΝ προβολής, διάδοσης της πόλης, του Νομού στον Βασίλη Τοροσίδη και τις αδελφές Μαγγίρα.
Όσο γίνεται πιο γρήγορα, αλλά με κάθε επισημότητα. Καλό θα είναι Επιμελητήριο και Ομοσπονδία να πάρουν την πρωτοβουλία. Σε καιρούς χαλεπούς, σαν αυτούς που ζούμε, οι παραγωγικές τάξεις συνεπικουρούμενες απο την διανόηση, έμπαιναν μπροστά».
(Από το άρθρο του Στέλιου Αρσενίου στο «Shampoo» του «Μ»)

30 Νοεμβρίου

ΣΕΜΝΑ & ΤΑΠΕΙΝΑ

ΣΕΜΝΑ & ΤΑΠΕΙΝΑ

30 Νοεμβρίου
*Συνοδευόμενος από τον οδηγό του "Ψευτομουφτή" Ξάνθης κ.Μετέ, εμφανίστηκε να κάνει βόλτες στη Ξάνθη το μεσημέρι της Τετάρτης ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεϊν Ζεϊμπέκ.

-Τελικά ένας είναι ο «ΑΡΧΗΓΟΣ» στη Ξάνθη και το όνομα αυτού....Μετέ!
-Κάτι ξέρει κι ο...Τσετίν που τελευταία μας προέκυψε φουλαριστά....ΜΕΤΕτικός!
....
*Συνεδρίασε η Διοίκηση της Εμπορικής Λέσχης Ξάνθης την περασμένη Τετάρτη, συζήτησε το περιεχόμενο της επιστολής των "42"μελών και περιμένει πριν καταθέσει αγωγές κατά των υπευθύνων, κάποιοι να "αποσύρουν" τις υπογραφές τους!