*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

30 Νοεμβρίου

Υποχώρησε η γέφυρα ρέματος την ώρα που περνούσαν δύο βαγόνια της αμαξοστοιχίας.

30 Νοεμβρίου
Εκτροχιάστηκε αμαξοστοιχία στην Ξάνθη
"Αγιο" είχαν οι επιβάτες, δεν υπάρχουν θύματα!


Αμαξοστοιχία εκτροχιάστηκε λίγο μετά τις 9 το πρωϊ στο σιδηροδρομικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης στο ύψος της Τοπικής Κοινότητας Πολυσίτου.
Κλιμάκιο του ΟΣΕ από τη Ξάνθη αλλά και μονάδες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας βρίσκονται ήδη στην περιοχή όπου εκτροχιάστηκε το τρένο για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας.
.Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το τρένο, περνούσε πάνω από γέφυρα ρέματος, στο ύψος των διοδίων Αμαξάδων, όταν αυτή υποχώρησε, προφανώς εξ' αιτίας των τελευταίων βροχοπτώσεων, με αποτέλεσμα δύο βαγόνια να πέσουν στο κενό και να εκτροχιαστεί η αμαξοστοιχία.
Το μόνο ευχάριστο στη συγκεκριμένη περίπτωση οτι δεν έπαθε τίποτα κανείς απο τους 100 και πλέον επιβάτες του τρένου που διατηρήθηκε στην κανονική του θέση κι έτσι δεν θρηνήσαμε θύματα.Οι επιβάτες με λεωφορεία μεταφέρθηκαν απο τον τόπο του ατυχήματος ενώ ήδη συνεργεία της ΤΡΑΙΝΟΣ επιχειρούν να απελευθερώσουν την γραμμή και να αποκατασταθεί η γραμμή. Επιβάτες που έζησαν τον "τρόμο" του ατυχήματος μιλάνε πάντως για..."άγιο" που τους προστάτεψε και δεν έπαθε κανείς επιβάτης τίποτα!!! 
Σημειώνεται οτι η αμαξοστοιχία  εκτελούσε το δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη-Θεσσαλονίκη.


Τι αναφέρει το Αστυνομικό Δελτίο
Εκτροχιασμός επιβατικής αμαξοστοιχίας
Σήμερα (30-11-2012) το πρωί,  στην περιοχή των Αμαξάδων (όρια Νομού Ροδόπης με Νομό Ξάνθης), εκτροχιάστηκαν από το σιδηροδρομικό δίκτυο,  τρία από τα βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας, που εκτελούσε το δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη – Θεσσαλονίκη και στην οποία επέβαιναν περίπου 110 επιβάτες.
Σημειώνεται, ότι κανένας από τους επιβαίνοντες στην αμαξοστοιχία δεν τραυματίστηκε, ενώ η σιδηροδρομική συγκοινωνία στο σημείο διακόπηκε, μέχρι την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν. 
Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Ξάνθης. 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »