*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

30 Νοεμβρίου

Υποχώρησε η γέφυρα ρέματος εξ’ αιτίας των έντονων βροχοπτώσεων και τα... βαγόνια στον αέρα, ενώ έσπασαν οι ράγες σαν πράσο

30 Νοεμβρίου

«Άγιο» είχαν οι επιβάτες,
προνοητικός ο μηχανοδηγός!

Αμαξοστοιχία εκτροχιάστηκε (μερικώς) σήμερα λίγο μετά τις 9 το πρωί στο σιδηροδρομικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Ξάνθης στο ύψος της Τοπικής Κοινότητας Πολυσίτου.
Κλιμάκιο του ΟΣΕ από τη Ξάνθη αλλά και μονάδες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας βρίσκονται ήδη στην περιοχή όπου εκτροχιάστηκε το τρένο για την αποκατάσταση της κυκλοφορίας.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του «Μ», το τρένο, περνούσε πάνω από γέφυρα ρέματος, στο ύψος των διοδίων Αμαξάδων, όταν αυτή υποχώρησε, προφανώς εξ' αιτίας των τελευταίων βροχοπτώσεων, με αποτέλεσμα τρία βαγόνια να μείνουν στο... κενό και να εκτροχιαστεί η αμαξοστοιχία.
Το μόνο ευχάριστο στη συγκεκριμένη περίπτωση ότι δεν έπαθε τίποτα κανείς από τους 110 περίπου επιβάτες του τρένου που διατηρήθηκε στην κανονική του θέση κι έτσι δεν θρηνήσαμε θύματα. Οι επιβάτες με λεωφορεία μεταφέρθηκαν από τον τόπο του ατυχήματος ενώ ήδη συνεργεία της ΤΡΑΙΝΟΣE επιχειρούν να απελευθερώσουν την γραμμή και να αποκατασταθεί η γραμμή. Επιβάτες που έζησαν τον "τρόμο" του ατυχήματος μιλάνε πάντως για..."άγιο" που τους προστάτεψε και δεν έπαθε κανείς επιβάτης τίποτα!!!
Σημειώνεται ότι η αμαξοστοιχία  εκτελούσε το δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη-Θεσσαλονίκη.

ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΑΝ «ΑΓΙΟ» ΟΙ ΕΠΙΒΑΤΕΣ
1. Δεν θρηνήσαμε θέματα και δεν έπεσαν τα βαγόνια με τους επιβάτες χωρίς να υπάρξει ο παραμικρός τραυματισμός, γιατί ο μηχανοδηγός προνόησε ευτυχώς και μείωσε την ταχύτητα πιο μπροστά από τα 120 ΜΑΩ που προβλέπεται στα 60 ΜΑΩ!!!
2. Υποχώρησε η γέφυρα λόγω των βροχοπτώσεων, έσπασαν οι ράγες και έμειναν στο κενό δύο βαγόνια του τρένου.
3. Αξίζει να σημειώσουμε ότι η νεροποντή ήταν τόσο μεγάλη, με αποτέλεσμα τα νερά να περνάνε πάνω από τις γραμμές του τρένου, μεταφέροντας πολύ χώμα, πέτρες και άλλες φερτές ύλες, με κίνδυνο τον εκτροχιασμό της αμαξοστοιχίας που ευτυχώς δεν έγινε, χάρις στον μηχανοδηγό.

ΜΕ ΛΕΩΦΟΡΕΙΟ ΟΙ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΣΤΗ ΔΡΑΜΑ
Μετά το χθεσινό ατύχημα και μέχρι να απελευθερωθούν οι ράγιες και αποκατασταθεί η ζημιά, οι επιβάτες προς Θεσσαλονίκη και Αθήνα θα μεταφέρονται από την ΤΡΑΙΝΟΣΕ από Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή και Ξάνθη στη Δράμα με λεωφορεία και από εκεί για Θεσσαλονίκης ή Αθήνα με το τρένο.

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
ΕΚΤΡΟΧΙΑΣΜΟΣ ΕΠΙΒΑΤΙΚΗΣ ΑΜΑΞΟΣΤΟΙΧΙΑΣ
Σήμερα (30-11-2012) το πρωί,  στην περιοχή των Αμαξάδων (όρια Νομού Ροδόπης με Νομό Ξάνθης), εκτροχιάστηκαν από το σιδηροδρομικό δίκτυο,  τρία από τα βαγόνια της επιβατικής αμαξοστοιχίας, που εκτελούσε το δρομολόγιο Αλεξανδρούπολη – Θεσσαλονίκη και στην οποία επέβαιναν περίπου 110 επιβάτες.
Σημειώνεται, ότι κανένας από τους επιβαίνοντες στην αμαξοστοιχία δεν τραυματίστηκε, ενώ η σιδηροδρομική συγκοινωνία στο σημείο διακόπηκε, μέχρι την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν.
Προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Ξάνθης.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »