*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

30 Νοεμβρίου

SEE THROUGH

30 Νοεμβρίου


ΑΚΟΥΣΟΝ
ΑΚΟΥΣΟΝ
*Δημοσκόπηση της VPRC για το περιοδικό «Επίκαιρα» δείχνει ότι το ΠΑΣΟΚ κατακρημνίζεται στην έβδομη θέση, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ κατοχυρώνει την πρώτη θέση με σαφές προβάδισμα από τη Νέα Δημοκρατία.
.......
*Στην εκτίμηση εκλογικής επιρροής (όχι πρόθεση ψήφου) ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 31,5% έναντι 26,5% της Ν.Δ. Η Χρυσή Αυγή είναι τρίτο κόμμα με 12,5%. Ανεξάρτητοι Έλληνες και ΚΚΕ εμφανίζονται στο 6,5%, ενώ η ΔΗΜΑΡ στο 5,5%. Το ΠΑΣΟΚ είναι έβδομο κόμμα με 5%. «Άλλο κόμμα» συγκεντρώνει 6%.
Στο ερώτημα για τον καταλληλότερο πρωθυπουργό ο Αντώνης Σαμαράς συγκεντρώνει 16,8%, ο Αλέξης Τσίπρας 9,5%, ενώ η επιλογή «κανένας» 51%.
......
*Σήμερα αναμένεται να επιστρέψει από την Αθήνα ο βουλευτής Ξάνθης Αλέκος Κοντός που το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου μιλάει «ΣΤΑΡΑΤΑ & ΚΑΘΑΡΑ» (στις 10 το βράδυ) στον Πάνο Παπαδόπουλο και το Xanthi channel.
Και μιλάνε για όλους και για όλα.... και φυσικά και για τον Δένδια, αλλά και το Μνημόνιο 3
......
*Μπαίνει σε λίγο και ο Δεκέμβρης και αρχίζουν οι πονοκέφαλοι του Δημάρχου Ξάνθης Λάκη Στυλιανίδη για τους νέους αντιδημάρχους που θα αναλάβουν από 1/1/2013 μέχρι το τέλος της θητείας του. Ποιοι φεύγουν, ποιοι μένουν και ήδη άρχισαν οι πρώτες γκρίνιες... Λεπτομέρειες προσεχώς!
.......

Όπως διαβάζω στον Τύπο της Κομοτηνής, η δημοτική αρχή στρέφεται στην δημιουργία κατάλληλων υποδομών στο Δημοτικό Κολυμβητήριο,   ώστε να αξιοποιούνται λύσεις με καυστήρες οι οποίοι θα λειτουργούν με φθηνά υλικά, όπως pellet. Υπενθυμίζω ότι το δημοτικό κολυμβητήριο Κομοτηνής είναι ήδη κλειστό εδώ και δύο χρόνια όπως και της Ξάνθης. Απλά ρωτάω... Ο Δήμος Ξάνθης την λύση για θέρμανση του Κολυμβητηρίου με Pellets, την σκέφτηκε  καθόλου; Ή ο Δήμαρχος είναι τόσο... πολυάσχολος που δεν έχει χρόνο για τέτοια;
 ……

 Αιχμές Χατζηευαγγέλου στην συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων ΑΜΘ στη Κομοτηνή
Παρουσία του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας κ. Κώστα Ασκούνη, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στην Κομοτηνή η συνεδρίαση της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων ΑΜΘ. «Εμείς δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δεν πρόκειται να προχωρήσουμε σε καμία αύξηση τελών» διαβεβαίωσε ο κος Ασκούνης αποκαλύπτοντας ότι η ΚΕΔΕ συγκαλεί εκ νέου έκτακτο συνέδριο, στις 3 Δεκεμβρίου, στην Αθήνα, όπου και θα αποφασιστεί η περαιτέρω στάση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Οι δήμαρχοι στις τοποθετήσεις τους εξαπέλυσαν τα πυρά τους στην ακολουθούμενη οικονομική πολιτική. «Είναι ώρα να αποδείξουμε ότι είμαστε δυνατοί και ότι δεν είμαστε λαμόγια» δήλωσε χαρακτηριστικά ο δήμαρχος Σουφλίου Ευάγγελος Πουλιουλιός. «Θέλουν να δώσουν στα αφεντικά τους βασικές υπηρεσίες και βασικές παροχές που προσφέρει η Τ.Α. στους πολίτες» υποστήριξε ο δήμαρχος Τοπείρου Στυλιανός Χατζηευαγγέλου. Αναφερόμενος ο κος Ασκούνης στο μέτρο της διαθεσιμότητας τόνισε ότι η αξιολόγηση του προσωπικού με προκαθορισμένα κριτήρια και η δυνατότητα κινητικότητας με κοινωνικά και αξιοκρατικά κριτήρια μπορεί να συμβάλει στην κάλυψη σοβαρών ελλείψεων προσωπικού των ΟΤΑ και του Δημόσιου Τομέα.
 .......


Νέο επεισόδιο στη “βεντέτα” Βαξεβάνη με Βενιζέλο
Σε σίριαλ με επαναλαμβανόμενα επεισόδια εξελίσσεται το μέτωπο που έχει ανοίξει ανάμεσα στον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο. Σήμερα, και με αφορμή δηλώσεις του Ευάγγελου Βενιζέλου κατά τη χθεσινή κοινή συνεδρίαση των οργάνων του Κινήματος περί “εκδοτίσκων” και “δημοσιογράφων” που έχουν αναλάβει εργολαβικά να χτυπούν τον ίδιο και το ΠΑΣΟΚ, ο Κώστας Βαξεβάνης έγραψε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter  το παρακάτω σχόλιο:
“Παλιοχαρακτήρες Βαγγέλη μου. Τα βγάζουν όλα στη φόρα, και δεν είναι και στη Λαγκάρντ”. Έπεται συνέχεια, όπως καταλαβαίνετε.
......

Βούλγαροι πουλούσαν στο Εύλαλο παράνομα σόμπες… με φορτηγάκια!
Ένα ακόμη χτύπημα στο παραεμπόριο των Βουλγάρων! Συγκεκριμένα στη σύλληψη ενός φορτηγού το οποίο μετέφερε προς πώληση σόμπες διαφόρων τύπων από τη Βουλγαρία προχώρησε κλιμάκιο των ΚΕΛΑΥΕ στην περιοχή του Εύλαλου Ξάνθης, το μεσημέρι της Τετάρτης και δεν είναι η πρώτη φορά βέβαια που συλλαμβάνονται Βούλγαροι για παραεμπόριο στην περιοχή μας...
 Όπως έγινε γνωστό, το φορτηγάκι το οποίο ανήκε σε Βούλγαρους πολίτες κατασχέθηκε μαζί  με τα λαθραία προϊόντα, ενώ υπήρχε και δεύτερο φορτηγάκι το οποίο ωστόσο διέφυγε του ελέγχου και της σύλληψης.
Δεν είναι η πρώτη φορά που καταγράφονται περιστατικά αντίστοιχα, τα οποία σχετίζονται με την αθρόα εισροή παράνομων προϊόντων από τη γειτονική Βουλγαρία τόσο στην πόλη της Ξάνθης όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης.
......

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »