*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

31 Μαΐου

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

31 Μαΐου
ΞΕΚΑΘΑΡΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΕ SKODA ΞΑΝΘΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΟΜΑΔΩΝ ΠΟΥ «ΤΟΛΜΑΕΙ» ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ


Να μη ξεκινήσει
το επόμενο πρωτάθλημα!



*Αν δεν αδειοδοτηθούν ομάδες, θα πρέπει να επανεξετάσουμε το θέμα που λέγεται «επαγγελματικό ποδόσφαιρο», που πιθανόν να μπει σε άλλες βάσεις


Αν χρειαστεί, να μη ξεκινήσει το επόμενο πρωτάθλημα και να επανεξετάσουμε το θέμα που λέγεται επαγγελματικό ποδόσφαιρο, τονίζει σε καθαρή και σταράτη ανακοίνωσή της η SKODA Ξάνθη, αναφερόμενη στην αδειαδότηση ομάδων!
«Αν δεν αδειοδοτηθούν ομάδες, θα πρέπει να επανεξετάσουμε το θέμα που λέγεται «επαγγελματικό ποδόσφαιρο», που πιθανόν να μπει σε άλλες βάσεις», τονίζει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά σε αυτήν «Ελπίζουμε ότι αυτή τη φορά οι ιθύνοντες της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, ο Πρόεδρός της, και όσοι συμμετέχουν σε αυτήν, δεν θα προσβάλλουν με τις αποφάσεις τους το δημόσιο αίσθημα, και οι ομάδες που θα αδειοδοτηθούν, εάν υπάρξουν, θα πρέπει να πληρούν 100% τους όρους της αδειοδότησης!!!

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ SKODA ΞΑΝΘΗ
Μέχρι τη στιγμή που γράφεται αυτό το Δελτίο Τύπου δεν γνωρίζουμε αν θα υπάρξουν ομάδες που θα αδειοδοτηθούν.
Ελπίζουμε ότι αυτή τη φορά οι ιθύνοντες της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, ο Πρόεδρός της, και όσοι συμμετέχουν σε αυτήν, δεν θα προσβάλλουν με τις αποφάσεις τους το δημόσιο αίσθημα, και οι ομάδες που θα αδειοδοτηθούν, εάν υπάρξουν, θα πρέπει να πληρούν 100% τους όρους της αδειοδότησης. Αυτή είναι υποχρέωση του Προέδρου και των μελών της Ε.Π.Ο. , αλλά παράλληλα και υποχρέωση απέναντι στο δημόσιο αίσθημα και στον κάθε φίλαθλο που βλέπει ποδόσφαιρο.
Ας μην τολμήσει λοιπόν κανένας να αγνοήσει τον απλό φίλαθλο, γιατί αυτό που ζητά είναι η ισονομία και ισοτιμία, πράγμα που χρειάζεται και η Ελλάδα σε όλα τα επίπεδα.
Και για να προλάβουμε τους καλοθελητές, αν δεν αδειοδοτηθούν ομάδες, θα πρέπει να επανεξετάσουμε το θέμα που λέγεται «επαγγελματικό ποδόσφαιρο», που πιθανόν να μπει σε άλλες βάσεις, έστω και αν χρειάζεται να μην ξεκινήσει ποτέ το επόμενο πρωτάθλημα. Θα πρέπει λοιπόν να κοιταζόμαστε στα μάτια, και να μην κοροϊδευόμαστε.
Αυτή είναι η ελάχιστη υποχρέωση που έχουμε απέναντι στο κάθε αγνό φίλαθλο.
ΠΑΕ SKODA ΞΑΝΘΗ ΑΟ

31 Μαΐου

ΠΕΤΣΕΝΙΚ ΑΔΝΑΝ: Παραιτούμαι από υποψήφιος έπρεπε 2ος να μπει μειονοτικός!

31 Μαΐου
Επιστολή παραίτησης του μειονοτικού υποψηφίου βουλευτή της Ν.Δ. από την υποψηφιότητά του, παραμένει ωστόσο μέλος του κόμματος
*Σας επισημαίνω ότι ο λόγος της παραίτησής μου έχει να κάνει με την αδυναμία ουσιαστικής εκπροσώπησης των συμπολιτών μου της Μειονότητας αφ’ ης στιγμής τοποθετήθηκα στην τέταρτη θέση της λίστας του κόμματος στο Νομό μας
ΑΝΩ κάτω από χθες η Νέα Δημοκρατία, αφού ο μειονοτικός της υποψήφιος και δικηγόρος ΑΔΝΑΝ ΠΕΤΣΕΝΙΚ παραιτήθηκε από υποψήφιος βουλευτής του κόμματος στο Νομό Ξάνθης, θεωρώντας ως «εμπαιγμό την 4η και 5η θέση που έδωσε η Συγγρού στους μειονοτικούς υποψήφιους», καθώς ως φημολογείται, είχε πάρει την υπόσχεση ότι «η Ν.Δ θα έβαζε 2ο στο ψηφοδέλτιο τον ίδιο ή τον Σαμπάν Μπαντάκ».
«Σας επισημαίνω ότι ο λόγος της παραίτησής μου έχει να κάνει με την αδυναμία ουσιαστικής εκπροσώπησης των συμπολιτών μου της Μειονότητας αφ’ ης στιγμής τοποθετήθηκα στην τέταρτη θέση της λίστας του κόμματος στο Νομό μα», αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή του στην Πρόεδρο της ΝΟΔΕ!

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΕΤΣΕΝΙΚ
ΠΕΤΣΕΝΙΚ ΑΔΝΑΝ
Δικηγόρος
Μεσολογγίου 9Α
67100, Ξάνθη
Ξάνθη, 30 Μαΐου 2012

Προς
Τη ΝΟΔΕ Ξάνθης.
Κοινοποιείται :
1) Γραφείο Προέδρου «ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ».
2) Γραμματεία Εκλογών «ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ».

Κ. Πρόεδρε,
Στις 29-5-2012 ανακηρύχθηκα υποψήφιος βουλευτής με σχετική απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ξάνθης. Σήμερα, με την παρούσα επιστολή μου σας δηλώνω ότι παραιτούμαι από υποψήφιος βουλευτής Νομού Ξάνθης.
Σας επισημαίνω ότι ο λόγος της παραίτησής μου έχει να κάνει με την αδυναμία ουσιαστικής εκπροσώπησης των συμπολιτών μου της Μειονότητας αφ’ ης στιγμής τοποθετήθηκα στην τέταρτη θέση της λίστας του κόμματος στο Νομό μας, ενώ και ο έτερος συνυποψήφιός μου από τη Μειονότητα, Σαμπάν Μπαντάκ, στην πέμπτη.
Γίνεται, λοιπόν, ευχερώς κατανοητό ότι η παρουσία μου, πλέον, στη λίστα του κόμματος στις επερχόμενες εκλογές δεν μπορεί να συνάδει με τις προσδοκίες των συμπολιτών μου της Μειονότητας για την εκπροσώπησή τους στο κεντρικό πολιτικό στερέωμα, προκειμένου να αναδειχθούν τα χρόνια προβλήματα της Μειονότητας και να επιτευχθεί η λύση αυτών.
Η εξακολούθηση της στήριξής μου προς το ορθολογικό και υλοποιήσιμο πρόγραμμα του κόμματός συνεχίζει να υφίσταται και είμαι βέβαιος ότι η νέα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα ενσκήψει και θα αναζητήσει λύσεις στα μείζονα προβλήματα της χώρας, δεδομένου ότι είναι η μόνη πολιτική δύναμη που θέλει και μπορεί να επιφέρει τη σιγουριά και σταθερότητα στη χώρα.
Με εκτίμηση,
Πετσενίκ Αδνάν

31 Μαΐου

ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΟ ΕΡΑΣΜΙΟ! Την παρέμβαση του αρμόδιου Υπουργού και του ΕΛΓΑ ζήτησε ο πρώην Υπουργός Αλέξανδρος Κοντός με επιστολή του

31 Μαΐου
Την παρέμβαση του αρμόδιου Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και του ΕΛΓΑ
ζήτησε ο πρώην Υπουργός Αλέξανδρος Κοντός με επιστολή του, μετά τις μεγάλες καταστροφές που υπέστησαν του Νομού εξ’ αιτίας των συνεχών βροχοπτώσεων στις παραγωγές τους.
Ειδικότερα στην περιοχή του Ερασμίου οι αγρότες υπέστησαν τόσο σοβαρές καταστροφές και ζημίες, που επικοινώνησαν και μαζί μας, προκειμένου να πάμε εκεί με τις κάμερες και την φωτογραφική μας μηχανή, προκειμένου να καταγράψουμε τις τρομερές ζημίες που υπέστησαν.
Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΟΝΤΟΥ ΣΤΟΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΥΠΟΥΡΓΟ
Ξάνθη, 30 Μαΐου 2012
ΠΡΟΣ
Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων
κ. Μαραβέγια Ναπολέων
Κύριε Υπουργέ,
Λόγω των ισχυρών χαλαζοπτώσεων και βροχοπτώσεων των τελευταίων ημερών μεγάλο μέρος της αγροτικής παραγωγής του Νομού Ξάνθης υπέστη μεγάλη καταστροφή. Απαιτείται άμεσα οι υπηρεσίες του ΕΛΓΑ να επισκεφθούν την περιοχή, να προχωρήσουν σε επισκόπηση των ζημιών και να δώσουν οδηγίες στους αγρότες του Νομού Ξάνθης για τις ενέργειες που πρέπει να προβούν έτσι ώστε να αποζημιωθούν τις ζημιές που υπέστησαν. Η επίσκεψη πρέπει να πραγματοποιηθεί το ταχύτερο δυνατό προκειμένου αφενός μεν να δρομολογηθούν οι διαδικασίες αποζημίωσης των αγροτών, αφετέρου να προγραμματίσουν οι αγρότες τις περαιτέρω ενέργειές τους.
Πιστεύοντας ότι θα ανταποκριθείτε άμεσα στο αίτημά μου αναμένω τις δικές σας ενέργειες.
Με τιμή
Αλέξανδρος Κοντός
Πρώην Υπουργός
Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
1. Πρόεδρο ΕΛΓΑ κ. Σαρρή Θεόδωρο
2. Διοικητή ΕΛΓΑ Υποκατάστημα Αλεξανδρούπολης κ. Πανάγο Αθανάσιο
3. Πρόεδρο ΕΑΣ Ξάνθης κ. Χατζηελευθεριάδη Κων/νο

31 Μαΐου

Ο ΟΔΗΓΟΣ ΜΑΝΟΣ ΜΠΕΡΝΙΔΑΚΗΣ ΜΙΛΗΣΕ ΣΤΟΝ «Μ» Πήγε στο Νοσοκομείο, θα στραφεί Νομικά κατά του Δήμου Ξάνθης!

31 Μαΐου
*Από θαύμα δεν έσπασε ο αυχένας μου, δεν πήγα να παρκάρω, αλλά να αποφύγω «πακετά» που διαγώνια έρχονταν επάνω μου και τα κολωνάκια ανέβηκαν ξαφνικά και εκτίναξαν το ΙΧ μου... ψηλά…!
ΣΕ δικηγόρο καταφεύγει ο οδηγός του ΙΧ που ξαφνικά είδε να....»εκτινάσσεται» στα ύψη στα κολωνάκια της Κεντρ. Πλατείας, απέναντι από την Euro bank.
Πρόκειται για τον κύριο Μάνο Μπερνιδάκη ο οποίος ναι μεν είναι από την Αθήνα, αλλά είναι ελεύθερος επαγγελματίας και εργάζεται στην Ξάνθη. Όπως λοιπόν μας είπε, ακόμη δεν μπορεί να συνέρθει απο το ΣΟΚ που υπέστη, αφού ο γιατρός που τον εξέτασε του είπε βλέποντας τα τραύματά του και τα χτυπήματα στο κεφάλι, από θαύμα δεν έσπασε ο αυχένας του.
Ο κύριος Μπερνιδάκης διηγήθηκε το περιστατικό ως εξής: «Έρχονταν πράγματι από την πλευρά της πλατείας, όταν ξαφνικά είδε έναν πακετά με μεγάλη ταχύτητα να έρχεται διαγωνίως επάνω του.
Προκειμένου λοιπόν να τον αποφύγει, έκανε αριστερά βλέποντας τα κατεβασμένα κολωνάκια της πλατείας και ξαφνικά είδε το αυτοκίνητό του να...παίρνει ύψος και ο ίδιος να εκτινάσσεται μέσα στο αυτοκίνητο και να χτυπάει δυνατά το κεφάλι του στην οροφή!
Παράλληλα σοβαρές ζημιές υπέστη και το ΙΧ του απο κάτω, αφού έσπασε ο προφυλακτήρας του και το κάρτερ λαδιού.
Στη συνέχεια πήγε στο Νοσοκομείο Ξάνθης προκειμένου να εξεταστεί. η σοβαρότητα του τραυματισμού του.
«Από θαύμα δεν έσπασε ο αυχένας μου, δεν πήγα να παρκάρω, αλλά να αποφύγω τον «πακετά» που διαγώνια έρχονταν επάνω μου, έφυγα αριστερά βλέποντας τον πεζόδρομο και τα κολωνάκια ενώ ήταν κατεβασμένα, ξαφνικά ανέβηκαν και εκτίναξαν το ΙΧ μου... ψηλά…!», μας είπε ο κύριος Μπερνιδάκης που αναζητούσε χθες δικηγόρο για να καταθέσει αγωγή κατά του Δήμου Ξάνθης για την «περιπέτειά» του!!!

31 Μαΐου

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΠΑΜΠΗ ΕΛΛΗΝΙΔΗ 42 ακίνητα έχει ο Γιώργος Καρατζαφέρης, εγώ ουδέποτε πούλαγα κασέτες στη Ξάνθη.

31 Μαΐου
Αγαπητέ φίλε Παναγιώτη και Δ/ντά της εφημερίδας «ΜΑΧΗΤΗΣ».
Σήμερα Παρασκευή 25 Μαΐου 2012 στην σελίδα 6 του «Μαχητή» σχολιάζονται δηλώσεις του αρχηγού του ΛΑΟΣ κ. ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ από την εκπομπή του στο κανάλι του «ΤΗΛΕΑΣΤΥ».
Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: «Δεν θα επιτρέψω να ζήσουν σε σουίτες όποιοι πήραν, έκλεψαν, έφαγαν χρήματα του Ελληνικού Λαού».
ΜΑΧΗΤΗΣ: Ανταπαντώντας λέτε: «Ναι αλλά και εσύ... 37 ακίνητα και πολυώροφα διαθέτεις...! Από τις κασέτες που πουλούσε στην Ξάνθη ο ΕΛΛΗΝΙΔΗΣ».
Σας γνωρίζω πως:
1) Ο Καρατζαφέρης την βιντεοεφημερίδα του με τίτλο «TB PRESS» την διένειμε σχεδόν σε όλη την Ελλάδα και εκεί που έπρεπε σε ευρωπαϊκούς προορισμούς.
2) Ο Καρατζαφέρης σήμερα διαθέτει 42 ακίνητα οικόπεδα, νέα πολυώροφη οικοδομή (στο κέντρο της Αθήνας» καθώς και στις Βρυξέλλες διαμέρισμα και γραφεία για τις ανάγκες του κόμματος.
3) Εγώ ουδέποτε πούλαγα κασέτες στην Ξάνθη όπως λέτε, αλλά την πρακτόρευα στην Ξάνθη και ουδεμία σχέση με οικονομικά πάρε- δώσε της εταιρίας του.
4) Πολλές φορές βγάζαμε από την «TB-PRESS» θέματα Παναγιώτη μας, το ξέχασες...
5) Ο Γ. Καρατζαφέρης είναι ένας αγωνιστής πανέξυπνος, ένας από τους 100 Έλληνες με μυαλό, οι υπόλοιποι όπως έλεγε ο καθηγητής μου κ. Πιεράκης «άλλοι έχουν μυαλό στο κεφάλι και άλλοι «γλυκοκολόκυθο»!
Ευχαριστώ για την φιλοξενία.
-Τα υπόλοιπα πως βρέθηκε εκτός Βουλής και γιατί, θα τα πούμε μετά τις εκλογές.
Με τιμή πάντα δικό σας
ΜΠΑΜΠΗΣ ΕΛΛΗΝΙΔΗΣ

31 Μαΐου

Γράφει ο Ανέστης Αντωνιάδης Υπ. Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Ξανθής

31 Μαΐου
Στο να μπω σε περαιτέρω κριτική και χαρακτηρισμό στις κινήσεις των άλλων κομμάτων, στο παιδομάζωμα της ΝΔ και τον άκρατο λαϊκισμό και ασυνεννοησίας των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ, δεν το θεωρώ σκόπιμο…
Το ερώτημα της 17ης Ιούνιου είναι ένα, να έχουμε αντιληφτεί ότι πρέπει να αλλάξουμε μυαλά και νοοτροπία.
Αγαπητέ Ξανθιώτη/σα,
φίλτατε ορθόδοξε, μουσουλμάνε, πομάκο, ρομά, τεμέτερον ελληνοπόντιε, το να ευχαριστήσω το κόμμα, τον πρόεδρο για την τιμητική θέση του ψηφοδελτίου του ΠΑΣΟΚ και να αναφέρω τις γνωστές δηλώσεις για ανανέωση, άφθαρτα πρόσωπα, ηθικά, που όλοι εύχονται αλλά ελάχιστοι φρόντιζαν να γίνουν πράξη μέχρι τώρα και θα σε κουράσει και δεν θα σε κάνει σοφότερο.
Το ερώτημα της 17ης Ιουνίου δεν είναι εάν θα μείνουμε στο ευρώ, η γυρίσουμε στη δραχμή, δεν είναι καν εάν πρέπει το μνημόνιο να καταγγελθεί η να επαναδιαπραγματευθεί, ούτε ποιος έκανε τα ποιο πολλά σκάνδαλα ή τις ποιο πολλές πράξεις κομανετσισμού (κωλοτούμπας). Επίσης επ’ ουδενί δεν δέχομαι να διαλέξω μεταξύ «του δικού τους λαϊκισμού (ΣΥΡΙΖΑ) απέναντι στην πολιτική αλητεία της μεταπολίτευσης». Διότι, την αλητεία μπορείς και πρέπει να την τιμωρείς, αλλά και ο λαϊκισμός, τιμωρεί την προοπτική, το όραμα και συνάμα είναι πλήρης αντίθετος με την σοβαρότητα, την ουσία και φυσικά με την ίδια την πολιτική, μιας και η πολιτική είναι η τέχνη του εφικτού, «ο λαϊκισμός όμως σίγουρα δεν είναι εφικτός».
Το ερώτημα της 17ης Ιούνιου είναι ένα, να έχουμε αντιληφτεί ότι πρέπει να αλλάξουμε μυαλά και νοοτροπία. Το όνειρο «να σπουδάσω το παιδί μου και να το βάλω στο δημόσιο», τελείωσε. Η αντίληψη, ότι είμαι αγρότης και μπορώ να ζω από τις επιδοτήσεις, τελμάτωσε. Το κατάπτυστο, κάνω επιχείρηση, για να κάνω υπερτιμολογήσεις να τσεπώσω την επιδότηση και αφού με πριμοδοτήσει ο εκάστοτε κομματάρχης, κλείνω την επιχείρηση μου, έλαβε τέλος. Το στρατηγικό ερώτημα, είναι τι θα παράγουμε σαν χώρα, σε ποιους τομείς θα επικεντρωθούμε, για να έχουμε ανάπτυξη και παραγωγή πλούτου. Πόσο άμεσα θα προχωρήσουμε στις απαιτούμενες μεταρρυθμίσεις, με άγνοια οποιουδήποτε πολιτικού κόστους, για να γίνουμε ένα σύγχρονο ευρωπαϊκό κοινωνικό κράτος. Δεν πρέπει μόνο να επιζητάμε την οικονομική ευρωπαϊκή μας ισοτιμία με τα άλλα κράτη, πρέπει πλέον να στοχεύουμε και στην ισότιμη λειτουργιά ως κράτος και ως κοινωνία, με την Ευρώπη.
Τους 20.000 αγγίζουν, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΕΔ Ξάνθης, οι άνεργοι στον Νομό Ξάνθης εκτινάζοντας τα ποσοστά της ανεργίας στο 35% του συνολικού πληθυσμού του Νομού, ένα από τα μεγαλύτερα, ως νομός, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά σε όλη την Ευρώπη. Σε αυτούς τους πολίτες, δεν μπορούμε να μιλάμε γενικά και αόριστα για ανάπτυξη στον νομό, να τους υποσχόμαστε δουλειές μερικής απασχόλησης στα εναπομείναντα συνεταιριστικά εργοστάσια, οι θέσεις στους καλλικρατικούς δήμους. Πρέπει να έχουμε συγκεκριμένες προτάσεις, που θα τους δώσει ελπίδα και βεβαιότητα σε ένα αβέβαιο περιβάλλον. Η λύση του αρδευτικού στον κάμπο, η στοχευόμενη ανάπτυξη του αγροτουρισμού στην περιοχή της Σταυρούπολης, οι προσέλκυση ιδιωτών επενδυτών, στην περιοχή μας, σε υπηρεσίες και προϊόντα προστιθεμένης αξίας και τεχνολογίας, όπως είναι η e-value, o γερμανός και τα πλαστικά θράκης, σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση, είναι συγκεκριμένες προτάσεις με άμεσες προοπτικές για το μέλλον του νομού και της τοπικής κοινωνίας μας. Επίσης, η εκμετάλλευση του γεωθερμικού πεδίου, για πλήρη ανάπτυξη δικτύου τηλεθερμίας, στα πλαίσια που έγινε στην Κοζάνη και στην Πτολεμαΐδα, από λιγνίτη εκεί, είναι πρόταση που θα φέρει και θέσεις εργασίας αλλά και τεράστιο κοινωνικό όφελος, μιας και η θέρμανση αυτή τη στιγμή είναι από τις ποιο αναγκαίες και ποιο δαπανηρές ανάγκες.
Κλείνοντας, στο να μπω σε περαιτέρω κριτική και χαρακτηρισμό στις κινήσεις των άλλων κομμάτων, στο παιδομάζωμα της ΝΔ και τον άκρατο λαϊκισμό και ασυνεννοησίας των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ, δεν το θεωρώ σκόπιμο γιατί δεν είναι ούτε της πολιτικής μου αντίληψης ούτε θα προσφέρει κάτι παραπάνω, στο τι μέλλει γενέσθαι του τόπου. Από την επιλογή μου, στο ψηφοδέλτιο, φαίνεται με βεβαιότητα ότι βαδίζουμε για την πλήρη, ανανέωση και ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ. Του κόμματος, που είναι η κύρια έκφραση της Σοσιαλδημοκρατίας στην Ελλάδα. Το να αλλάξουμε το κίνημα, δεν είναι εύκολο χρονικά, εδώ ένας πολιτιστικός σύλλογος να αλλάξει Δ.Σ., θέλει πάνω από μήνα, πόσο μάλλον ένα κόμμα. Είναι αναγκαίο και δεσμεύομαι ότι θα το αλλάξουμε. Η 6η Μαΐου, ενώ εμάς μας έβαλε μυαλό, δυστυχώς κάποιους άλλους τους φούσκωσε τα μυαλά, ενώ κάποιους άλλους τους άφησε αμετανόητους.
Ο Αβραάμ Λίνκολ είχε δηλώσει, «Με μια σφαίρα σκοτώνεις έναν άνθρωπο, με μια ψήφο σκοτώνεις τα παιδιά σου», εμείς δυστυχώς από την μεταπολίτευση και μετά με δανεικά νομίζαμε ότι αγοράζαμε τα σωστά αλεξίσφαιρα για αυτά. Πλέον δεν υπάρχουν ούτε δανεικά, ούτε καν αλεξίσφαιρα σε παρακαταθήκη, οπότε στις εκλογές της 17ης Ιουνίου κρίνονται πολλά παραπάνω από την δραχμή, το ευρώ και το μνημόνιο, αντι-μνημόνιο. Την δίκια μου επιλογή την γνωρίζεται, για την δικιά σας είστε σίγουρος/η;
Θα έχουμε επικοινωνία εκ του σύνεγγυς, σύντομα.
Με εκτίμηση
Ανέστης Αντωνιάδης
Υπ. Βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ν. Ξανθής


31 Μαΐου

Ο ΙΟΥΔΑΣ ΦΙΛΟΥΣΕ ΥΠΕΡΟΧΑ

31 Μαΐου
*Στη Σταυρούπολη και στο club COYOTE εμφανίζονται την Παρασκευή το βράδυ live οι Γιώργος Κουμουλίδης - Γεωργία Ταχτσόγλου και η BAND SYMVANT με μαέστρο τον Μάριο Κιοσσέ...
Θα γίνει χαμός!
......

*Σούπερ πάρτι έχει αύριο Παρασκευή το MY club με live μάλιστα του εξαιρετικού συγκροτήματος DECHO. Θα γίνει χαμός...
-Η είδηση; Μαέστρος του συγκροτήματος είναι ο αδελφός του Δημήτρη Εφεντόπουλου, ο Γιώργος που παίζει πλήκτρα...
Τι βγάζει τελικά το Εράσμιο...
......

*Άλλη είδηση; Ο Δημήτρης Εφεντόπουλος πήρε beach bar στη παραλία του Ερασμίου και ήδη οργανώνεται για να είναι έτοιμος, εν όψει των καυτών ημερών του καλοκαιριού που προς το παρόν... δεν έχουν βέβαια καταφτάσει!
Καλορίζικο...
......

*Αποκλειστικό. Φοβερά τα νέα καλοκαιρινά πιάτα της ΞΑΝΘΙΠΠΗΣ αλλά το κυριότερο είναι άλλο...
Ότι ο Σάκης Ζαϊτίδης καθιερώνοντας πραγματικά πολύ καλές τιμές στο κορυφαίο restaurant cafe της πόλης μας, έχει φέρει πολλούς φοιτητές και νέους στο μαγαζί...
-Τιμές προσιτές σε συνδυασμό με το καταπληκτικό περιβάλλον και τα άπαιχτα πιάτα του τρομερού σεφ.
......

*Πολύ συγκινητική, ανθρώπινη και ξεχωριστή η πρωτοβουλία που πήραν οι εργαζόμενοι του Σούπερ Μάρκετ «ΑΒ Βασιλόπουλος να συγκεντρώσουν χρήματα από το μισθό τους, να αγοράσουν προϊόντα και να τα προσφέρουν στα παιδιά του Ψυχολογικού Κέντρου Ξάνθης. Μπράβο τους!
……

*Ρετσίνα στο ΚΑΤΙ ΨΗΝΕΤΑΙ (πρώην Χρυσού), έπιναν όπως έμαθα στελέχη των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ με τον μειονοτικό υποψήφιο βουλευτή της Ν.Δ. Σαμπάν Μπαντάκ...
-Οι κακές γλώσσες λένε ότι, «έψηναν» τον Μπαντάκ να προσχωρήσει και να στηρίξει τους Ανεξάρτητους στις εκλογές της 17ης Ιουνίου...
Αλλά μάλλον λάθος πόρτα χτύπησαν αυτή τη φορά!
-Χώρια που του πλήρωσαν τον γύρω και τις ρετσίνες!!!
......

*Μαθαίνω ότι ο νεαρός και φιλόδοξος τραγουδιστής Γιώργος Καρυπίδης έχει ανοίξει πλέον τα φτερά του για τα καλά και δεν αποκλείεται τον ερχόμενο χειμώνα να τραγουδάει σε μαγαζί της Αθήνας...
Λεπτομέρειες σύντομα..
......

*Άλλη αποκάλυψη... Στο Orange θεάθηκαν το βράδυ της Τετάρτης ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης Στέλιος Μωραϊτης με τον Σπύρο Κάλφα να πίνουν ποτό και να τα λένε με τον πρώην βουλευτή Ξάνθης Μάντατζη Τσετίν...
Τι ανακαλύπτει κανείς, ιδίως όταν έχει πληροφοριοδότη τον Κεσίσογλου..
.....
*Τι γίνεται με τον ΒΑΤΡΑΧΟ του Μανώλη Φανουράκη; Γιατί τελικά καθώς φαίνεται δεν θ’ ανοίξει ούτε το φετινό καλοκαίρι και αιτία φυσικά δεν είναι μόνο η οικονομική κρίση, αλλά και κάτι «καινούργιο» που θέλει να δημιουργήσει εντός της πόλης.. και μάλιστα σε Εμπορικό κέντρο!
Οπότε πάμε για νέα αναβολή του «Βάτραχου»...

31 Μαΐου

SEE THROUGH

31 Μαΐου
ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Σαφές προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία, έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο στην πρόθεση ψήφου όσο και στα ποιοτικά χαρακτηριστικά, δίνει η νέα δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η GPO για την εκπομπή του Mega Ανατροπή.
Στην πρόθεση ψήφου τα ποσοστά εντός Βουλής που καταγράφει η έρευνα είναι (σε παρένθεση οι εκλογικές επιδόσεις της 6ης Μαΐου):
ΝΔ 23,4% (18,85 ή +4,55%)
ΣΥΡΙΖΑ 22,1% (16,78% ή +5,32%)
ΠΑΣΟΚ 13,5% (13,18% ή +0,32%)
Ανεξάρτητοι Έλληνες 7,4% (10,6% ή -3,2%)
ΚΚΕ 5,9% (8,48% ή -2,58%)
Χρυσή Αυγή 4,2% (6,97% ή --2,77%)
ΔΗΜΑΡ 5,1% (6,11% ή -1,01%)
Τα υπόλοιπα κόμματα είναι κάτω του ορίου του 3%, με τους Φιλελεύθερους της Δημιουργίας τώρα! και της Δράσης να φτάνουν το 2,6%, όταν η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται σε 9,4%.
Στην παράσταση νίκης η Νέα Δημοκρατία προηγείται σαφώς, με 56,6% έναντι 33,6% του ΣΥΡΙΖΑ.
.........

ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΡΟΔΟΠΗΣ
Επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ τοποθετήθηκε ο πρώτος σε ψήφους στις προηγούμενες εκλογές, πρώην βουλευτής κ. Αχμέτ Χατζηοσμάν. Αναλυτικά το ψηφοδέλτιο κατά σειρά εκλογιμότητας είναι το ακόλουθο: 1. Χατζή Οσμάν Αχμέτ 2. Πεταλωτής Γεώργιος 3. Δμητριάδης Δημήτριος 4. Μπίτσου Μανανά Λασκαρίνα 5. Καρά Χουσεϊν Ισμαήλ.
......

Πεταλωτής VS Bενιζέλου!
Άνθρωποι του Τουρκικού Προξενείου όλοι οι Μειονοτικοί υποψήφιοι ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ & ΔΗΜΑΡ
«Πυρά» κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου, αλλά και των ηγεσιών του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ εξαπέλυσε ο Γ. Πεταλωτής, με αφορμή τους επικεφαλής («ανθρώπους του τουρκικού προξενείου» τους αποκαλεί) των ψηφοδελτίων στη Ροδόπη. Η απόφαση της Ιπποκράτους να τον κατατάξει σε μη εκλόγιμη θέση είναι προφανές ότι εξόργισε τον Γιώργο Πεταλωτή, που σε δήλωσή του εκφράζει την πικρία του που ούτε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ούτε κανένα άλλο από τα κεντρικά στελέχη της Ιπποκράτους, δεν τον πήραν ούτε ένα τηλέφωνο έστω διαχειριστικά, παρότι για περίπου 2 χρόνια ήταν κυβερνητικός.
Παράλληλα, σχολιάζοντας τα ψηφοδέλτια των κομμάτων στο νομό Ροδόπης κάνει λόγο για επικεφαλής-ανθρώπους του τουρκικού προξενείου. Συγκεκριμένα σε μήνυμά του που απέστειλε με sms σημειώνει: «Ανακοινώθηκαν οι λίστες και στη Ροδόπη. Και OK ας αφήσουμε το ΠΑΣΟΚ. Ειναι ένας δημοκράτης άνθρωπος, κεντροαριστερός και θέλει εκπροσώπηση στον τόπο του. Να ψηφίσει Χατζηοσμάν, ΠΑΣΟΚ, Καραγιουσούφ ΣΥΡΙΖΑ ή Ιλχάν (Δημοκρατική Αριστερά);;; Όλα προϊόντα του τουρκικού προξενείου. Μόνο η ΝΔ έχει χριστιανό. Ντροπή. Και σε όσους κεντρικούς που στον κυβερνητικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ, που υπερασπιζόταν τα πάντα δεν πήραν ούτε ένα τηλέφωνο έστω διαχειριστικά».
......

ΚΚΕ ΡΟΔΟΠΗΣ:
«Πλυντήριο» Εργατοπατέρων ο ΣΥΡΙΖΑ
«Μπροστά στις εκλογές οι εργαζόμενοι και όλος ο λαός πρέπει να δουν πίσω από τις εντυπωσιακές φράσεις των διαφόρων κομμάτων την ουσία της πολιτικής τους. Και αυτή αφορά και τη στάση που κρατούν συνδικαλιστικά στελέχη και παρατάξεις στους χώρους δουλειάς.» αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΚΚΕ Ροδόπης και σημειώνεται ότι: «Τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μετατραπεί σε πλυντήριο εργατοπατέρων που δραστηριοποιούνταν σε πρωτοκλασάτες θέσεις στο χώρο του ΠΑΣΟΚ.» Στην ίδια ανακοίνωση καλούνται οι πολίτες να ενισχύσουν το ΚΚΕ στις εκλογές της 17ης Ιουνίου με την φράση: «Κανείς δεν πρέπει να λείψει από τη μάχη για να είναι όρθιο και ισχυρό το ΚΚΕ την επομένη των εκλογών».
.....

Μιχαλολιάκος:
Η Κωνσταντινούπολη είναι και θα είναι ελληνική
Συγκέντρωση και πορεία από την πλατεία Μητροπόλεως με κατεύθυνση προς την πλατεία Συντάγματος πραγματοποίησαν μέλη της Χρυσής Αυγής με στόχο να τιμήσουν τη μνήμη του τελευταίου Βυζαντινού Αυτοκράτορα Κωνσταντίνου ΙΑ' Παλαιολόγου.
"Η εκδήλωση Τιμής στο πρόσωπο του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου και των Τελευταίων Υπερασπιστών της Βασιλεύουσας, ξεπέρασε κάθε προσδοκία και δείχνει ότι το Εθνικιστικό Κίνημα προχωρά ακάθεκτο. Περισσότεροι από 5.000 Εθνικιστές πορεύτηκαν μετά το πέρας των ομιλιών στην πλατεία Μητροπόλεως προς τον Άγνωστο Στρατιώτη", αναφέρει η Χρυσή Αυγή στην ιστοσελίδα της με αφορμή την συμπλήρωση 559 ετών από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης.
"Εκεί οι Εθνικιστές βρέθηκαν αντιμέτωποι με αστυνομικές δυνάμεις καθώς με αστείες δικαιολογίες δεν επετράπη η κατάθεση στεφάνου. Ο σκοπός τους προφανής... Ας καταλάβουν όμως κάποια στιγμή ότι είμαστε Πολιτικοί Στρατιώτες μιας Μεγάλης Ιδέας. Έχουμε Ηγεσία και είμαστε πειθαρχημένοι, οι Εθνικιστές δεν θα γίνουν ποτέ όχλος... Η απάντηση του Γ.Γ. της Χρυσής Αυγής, Συναγωνιστού Νικόλαου Μιχαλολιάκου ήταν λακωνική αλλά καίρια: "Δεν θα καταθέσουμε το στεφάνι εδώ... Όχι γιατί δεν μπορούμε, αλλά γιατί είμαστε πειθαρχημένοι|. Σε δηλώσεις του επίσης προς τηλεοπτικούς σταθμούς είπε: "Είμαστε εδώ για να τιμήσουμε τον αυτοκράτορα Κωνσταντίνο Παλαιολόγο. Για εμάς η Κωνσταντινούπολη είναι και θα είναι ελληνική", συμπληρώνει.
........

Εμφύλιος για τον Παπανδρέου στην Αχαΐα
Εμφύλιος έχει ξεσπάσει στην Αχαΐα με αφορμή την εκ νέου υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου στο νομό, ενώ εντάσεις παρατηρούνται και σε πολλές άλλες περιοχές όπως στην Καστοριά με την υποψηφιότητα Πετσάλνικου ή τη Μαγνησία.
Η ένταση στην Αχαΐα προϊδεάζει για τη σύγκρουση Βενιζέλου - Παπανδρέου την επομένη των εκλογών, παράλληλα με τις μεγάλες αλλαγές που ο νέος πρόεδρος ετοιμάζει στο ΠΑΣΟΚ.
Ο πρώην υφυπουργός Κώστας Σπηλιόπουλος, που έμεινε δεύτερος και δεν εκλέγεται, επέμεινε έως την τελευταία στιγμή για την «ανάγκη εκπροσώπησης της Αχαΐας στη Βουλή», αφήνοντας προφανώς να εννοηθεί ότι κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει με τον πρώην πρόεδρο του κόμματος.
Η κατάσταση στην Εκλογική Επιτροπή Αχαΐας, κατά την τελευταία συνεδρίασή της, παρόντος του υπεύθυνου της Ιπποκράτους Πέτρου Ευθυμίου, υπήρξε εκρηκτική όσον αφορά στην υποψηφιότητα Παπανδρέου. Μεταξύ όσων έθεσαν το θέμα υποψήφια βουλευτής, πρώην γραμματέας της Νομαρχιακής, συνδικαλιστές και άλλοι.
«Αυτά που ακούστηκαν μέσα ήταν λίγα, καθώς ήταν παρών ο Ευθυμίου. Έξω λέγονται πολύ χειρότερα. Πολλά στελέχη του κόμματος δηλώνουν ότι δεν θα ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ επειδή στο ψηφοδέλτιο εξακολουθεί να είναι ο πρώην πρόεδρος» δήλωσε χαρακτηριστικά στέλεχος του νομού, πρώην βουλευτής, επισημαίνοντας ότι «είναι προτιμότερο να χάσει το ΠΑΣΟΚ την έδρα αρκεί να μην εκλεγεί ο Παπανδρέου».

31 Μαΐου

ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙ

31 Μαΐου
Μετά την μεγάλη τους επιτυχία στην Αθήνα, επανέρχονται δριμύτεροι... "Thursday Night" Live με τους Γιωργο Κουμουλιδη & Band Symvant και σήμερα στο καφέ μπαρ DA VINCI. Μαζί τους και η υπέροχη Γεωργία Ταχτσόγλου.
.........

Τελικά αύριο Παρασκευή 1 Ιουνίου θα γίνει το επίσημο άνοιγμα της πισίνας του ανανεωμένου και υπέροχου Pool bar και της πισίνας του υπέροχου LE CHALET.
Μοναδική απόλαυση για τον καφέ ή το ποτό σας... σε ένα φανταστικό περιβάλλον. Τηλέφωνο 25410 68511.
...........

Μη χάσετε την πρώτη μεγάλη συναυλία του καλοκαιριού. ΜΑΧΑΙΡΙΤΣΑΣ – ΖΟΥΓΑΣ - ΣΤΑΡΟΒΑΣ στο ROMEO Live αύριο Παρασκευή 1 Ιουνίου.
*RESERVE 6936974880... 15 ευρώ ΕΙΣΟΔΟΣ.
-Κλείστε σήμερα κιόλας τραπέζι.
...........

ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 1 ΙΟΥΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΞΕΚΙΝΑ. ΚΑΙ ΦΕΤΟΣ ΤΑ ΠΙΟ ΞΕΦΡΕΝΑ ΚΑΙ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΙΚΑ PARTY ΘΑ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΕΙ Η ΠΥΞΙΔΑ... ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΠΟ ΤΙΣ 21.00 ΑΡΧΙΖΕΙ ΤΟ PARTY, ΜΕ ΑΦΘΟΝΟ ΠΟΤΟ ΠΟΛΛΑ COCTAIL KAI TON ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΑΣ DJ VnL ΣΤΑ DECKS ΝΑ ΜΑΣ ΑΝΕΒΑΖΕΙ ΟΛΟ ΚΑΙ ΠΙΟ ΨΗΛΑ. ΚΑΛΗ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ!!! Και μη ξεχνάτε ότι ΠΥΞΙΔΑ είναι μόνο το Ισόγειο...
....

Αυτήν την Κυριακή, 3 Ιουνίου 2012 στις 9:30 μ.μ.
στο Μυρωδάτο και στο ράντζο ''Κυριακού'', στα άλογα του Μυρωδάτου, η μεγάλη συναυλία... Μωβ Όνειρα live!
Διοργανωτές: Μωβ Όνειρα. Μη χάσετε την συναυλία.
............

“Το Σενάριο Στον Κινηματογράφο”,
1, 2 και 3 Ιουνίου στην Αλεξανδρούπολη
“Το Σενάριο Στον Κινηματογράφο” είναι το θέμα του 25ου Πανελληνίου Συνεδρίου Κινηματογραφικών Λεσχών Ελλάδας το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Αλεξανδρούπολη 1,2 και 3 Ιουνίου 2012 στο συνεδριακό Κέντρο Alexander Beach με τη στήριξη της Περιφέρειας Αναταλοκής Μακεδονίας-Θράκης και του Δήμου Αλεξανδρούπολης.
Ο Φλοίσβος φέτος ανοίγει τις πόρτες τους νωρίς! Η Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης προσκαλεί όλους στις προβολές που πραγματοποιούνται στον Δημοτικό Θερινό Κινηματογράφο «Φλοίσβος» στο πλαίσιο του Συνεδρίου

31 Μαΐου

ΜΑΥΡΟ ΒΕΛΟΥΔΟ

31 Μαΐου
*Πολλές αλλαγές, νέα καλοκαιρινά πιάτα, όμορφο εξωτερικό μπαρ κλπ στο πιο όμορφο καφέ - restaurant της πόλης μας, την «Ξανθίππη». Να σημειώσω και το DELIVERY «ΞΑΝΘΙΠΠΗ» στο τηλέφωνο 25410 23627 όπου μπορείτε να δοκιμάσετε όλες τις νέες γεύσεις με ένα απλό τηλέφωνο...
Και το βασικότερο; Σε πολύ προσιτές τιμές!!!
......
*Καθόλου τυχαίο δεν είναι άλλωστε το γεγονός ότι, πολλοί φοιτητές και νέα παιδιά επιλέγουν πλέον την «Ξανθίππη» για να πιούν ένα κρασί ή τσίπουρο δοκιμάζοντας την εκλεκτή της κουζίνα.
Οι τιμές της «Ξανθίππης» είναι πολύ προσιτές και τα νέα πιάτα της, θα σας αρέσουν πολύ.
......
*Σήμερα Πέμπτη 31 Μαΐου & Παρασκευή 1 Ιουνίου και ώρα 21.30 στο Σπίτι πολιτισμού της ΦΕΞ το Αριστούργημα του Γεωργίου Βιζυηνού «Το μόνον της ζωής του ταξείδιον» μετά την επιτυχημένη πορεία του στην Αθήνα, στο studio Λήδρα, στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, αλλά και στην Θεσσαλονίκη, στην Πειραματική Σκηνή της Τέχνης, ανεβαίνει για δύο παραστάσεις και στην Ξάνθη. Σκηνοθεσία- διασκευή: Δήμος Αβδελιώτης. Τιμές εισιτηρίου: 15€ & 10€ φοιτητικό.
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: 25410 25421 και προπώληση στο Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης και στο βιβλιοπωλείο +Βιβλία Καφετζή.
......
*Ο Φίλιππος Πλιάτσικας και η Ελεωνόρα Ζουγανέλη, αγαπημένοι φίλοι και συνεργάτες, ενώνουν τις δυνάμεις τους φέτος το καλοκαίρι και θα συναντήσουν μαζί, τους φίλους τους σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο. Σήμερα Πέμπτη 31/5 στο δημοτικό θέατρο Κομοτηνής.
.......
*Και μια ανακοίνωση που πήρα και φιλοξενώ στη στήλη μου:
Η Φιλοτελική Εταιρεία Ξάνθης θρηνεί την απώλεια του Δήμου Βογιατζόπουλου.
Ο Μάκης, όπως τον ξέραμε, με ιδιαίτερη την αγάπη του για την Ξάνθη, το παρελθόν και την ιστορία της, ήταν ένας χαρισματικός άνθρωπος, υποδειγματικός σύζυγος, στοργικός πατέρας, αξιαγάπητος φίλος και ξεχωριστό μέλος της Φιλοτελικής.
Αντί στεφάνου η Φιλοτελική Εταιρεία Ξάνθης κατέθεσε στο Γηροκομείο Ξάνθης το συμβολικό ποσό των 50 € στην μνήμη του.
Το Δ.Σ.
.......
*Εκδήλωση - συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή στις Σάπες και πάλι για το γνωστό θέμα του Χρυσού.
Την εκδήλωση διοργανώνει ο Δήμος Μαρώνειας - Σαπών, η Διανομαρχιακή Επιτροπή Ροδόπης Έβρου κατά της μεταλλουργίας χρυσού και η νέα δημιουργηθείσα Κίνηση πολιτών Μαρώνειας - Σαπών, Φιλυρας, Αρριανών κατά της μεταλλουργίας χρυσού.
.......
*Ο Σύλλογος Μουσικών Εκπαιδευτικών Αν. Μακεδονίας – Θράκης διοργανώνει Ρεσιτάλ Μουσικής Δωματίου με τον Καβαλιώτη βιολονίστα Γιάννη Κεραμίδη και την Κομοτηναία πιανίστα Ευανθία Κυριαζίδου την Κυριακή 3 Ιουνίου στις 8:30 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης. Θα ερμηνευτούν κορυφαία έργα που αντιπροσωπεύουν τρεις μεγάλες εποχές της δυτικοευρωπαϊκής μουσικής: η σονάτα σε Μι ελάσσονα του Mozart από την Κλασική εποχή, η Τρίτη σονάτα σε Ρε ελάσσονα του Brahms από την Ρομαντική περίοδο και η σονάτα σε Ρε μείζονα του Prokofiev από τον 20ό αιώνα
........
*Στον Διεθνή διαγωνισμό περιβαλλοντικής αρθρογραφίας της Διεθνούς Ένωσης για την διατήρηση της φύσης και του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, συμμετέχει ο Αλεξανδρουπολίτης εθνοβιολόγος Παύλος Γεωργιάδης. Πρόκειται για το άρθρο «The true cost of the cheap potato (To αληθινό κόστος της φθηνής πατάτας) που δημοσιεύτηκε στο Ολλανδικό Blog www.Foodpolitics.eu. Tο εν λόγω βραβείο στοχεύει να αναδείξει δημοσιογραφικές δουλειές που προωθούν τη συνειδητοποίηση για το περιβάλλον και τη βιώσιμη ανάπτυξη, ενθαρρύνοντας το περιβαλλοντικό ρεπορτάζ παγκοσμίως. Να σημειωθεί ότι ο Παύλος Γεωργιάδης είναι ο εμπνευστής του Slow Food Θράκης ,ενώ είναι η πρώτη φορά που ένας έλληνας συμμετέχει στον σημαντικό διαγωνισμό και μέχρι στιγμής φαίνεται ότι τα πηγαίνει αρκετά καλά, μιας και το άρθρο βρίσκεται στην Τρίτη θέση ανάμεσα σε 46 συμμετοχές από ολόκληρο τον κόσμο.
………..
*Και μια πρόταση από τη στήλη...... THE ESPRESSO NIST: Στην οδό Μ. Βόγδου 12Β. Όχι απλό Delivery... Very Deli! Τηλ. Παραγγελιών 25410 65500. Με όλα τα ροφήματα και τα σάντουιτς το νερό δωρεάν! Καλό 3ήμερο.
Μαρία Παπ.

31 Μαΐου

-Ο κύριος 615 ψήφοι, θέλει και δύο έδρες στη Ξάνθη!!!

31 Μαΐου
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αποκτούν οι δηλώσεις των δύο τοπικών εκπροσώπων ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, που φιλοξενεί σήμερα πρωτοσέλιδα η «Θ», με τον Νίκο Καλιαμπάκα να επιβεβαιώνει το ενδεχόμενο για την εκλογή δύο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην Ξάνθη και την Σούλα Ιακωβίδου να κάνει λόγο για επικίνδυνες «εθνικές στρατηγικές» του Τσίπρα μετά το «Τσοβόλα δώστα όλα» επί Ανδρέα Παπανδρέου και το «Λεφτά υπάρχουν» του Γιωργάκη!
(Ο Τένης Καμαρίδης στη «ΘΡΑΚΗ»)

31 Μαΐου

-Σωστά ο Λάκης δεν φταίει σε τίποτα! Για όλα φταίνε οι...άλλοι και κυρίως ο Δημήτρης Μπένης!

31 Μαΐου
Ένα ερώτημα θέτω σήμερα προς τον Δήμαρχο Ξάνθης και το Δημοτικό Συμβούλιο, έπειτα από πληροφορίες που έχουν έρθει στα χέρια μου. Ρωτώ λοιπόν αν έχει παραληφθεί το έργο ενοποίησης των πλατειών από τον Δήμο Ξάνθης και αν ναι ποιοι το παρέλαβαν. Αν δεν έχει γίνει παραλαβή του έργου, τότε πώς μπορεί μέλη της παράταξης Στυλιανίδη να διαρρέουν κάτι τέτοιο; Μήπως τελικά έγινε κάποια παραλαβή εν κρυπτώ και δεν το πήρε χαμπάρι κανένας; Μήπως κάποιοι θέλουν να βλάψουν τον ίδιο τον επικεφαλής της παράταξής τους
(Ο Σταύρος Βλαχόπουλος στη «ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΞΑΝΘΗΣ»)

31 Μαΐου

ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΝΔ 25,6% ΣΥΡΙΖΑ 23,4%

ΝΕΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΝΔ 25,6% ΣΥΡΙΖΑ 23,4%

31 Μαΐου
Μικρό προβάδισμα στην ΝΔ στην πρόθεση ψήφου αλλά μεγάλο στην παράσταση νίκης, δίνει νέα δημοσκόπηση της Ελληνικής Δημοσκοπικής Εταιρίας που έγινε την Δευτέρα 28 και την Τρίτη 29 Μαΐου για λογαριασμό του Euro2day.
Με αναγωγή του 19,3% που συγκεντρώνουν οι αναποφάσιστοι, η ΝΔ είναι οριακά μπροστά με 25,6%, ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει 23,4%, το ΠΑΣΟΚ 14,3%, οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 8,5%, η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ 6,7%, το ΚΚΕ 5,8%, η Χρυσή Αυγή 4,7%, η συνεργασία Δράσης- Δημιουργία Ξανά στο 3,2%, και ο ΛΑΟΣ στο 2,1%.
Μεγάλη είναι η διαφορά και στην δημοσκόπηση αυτή όσον αφορά στη παράσταση νίκης.
Η Ν.Δ παίρνει 68,6% και ο ΣΥΡΙΖΑ 26,5%.
Πολύ διαφωτιστικά είναι τα ποσοστά που προκύπτουν στην ερώτηση ''Θα θέλατε η χώρα να παραμείνει ή να φύγει από το ευρώ; Κι αν ναι να παραμείνει πάση θυσία;''
Εδώ το 78,6% θέλει μεν το ευρώ αλλά μόνο το 34,9% το θέλει πάση θυσία.

31 Μαΐου

ΑΝΕΣΤΗΣ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ: ΕΠΙΣΤΟΛH ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΞΑΝΘΗΣ, ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΘΥΕΛΛΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΩΝ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ!

31 Μαΐου
Θύελλα αντιδράσεων ξεσήκωσε χθες η επιστολή του νέου Υποψήφιου βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ανέστη Αντωνιάδη κατά της Ν.Δ. και κυρίως η φράση περί «παιδομαζώματος» της Ν.Δ με αιχμή του δόρατος τις μεταγραφές της Ντόρας και των υπολοίπων απο τον Αντώνη Σαμαρά.
«Κλείνοντας, στο να μπω σε περαιτέρω κριτική και χαρακτηρισμό στις κινήσεις των άλλων κομμάτων, στο παιδομάζωμα της ΝΔ και τον άκρατο λαϊκισμό και ασυνεννοησίας των συνιστωσών του ΣΥΡΙΖΑ, δεν το θεωρώ σκόπιμο γιατί δεν είναι ούτε της πολιτικής μου αντίληψης ούτε θα προσφέρει κάτι παραπάνω, στο τι μέλλει γενέσθαι του τόπου», τόνισε στην επιστολή του ο Ανέστης Αντωνιάδης (δημοσιεύεται στην τελευταία σελίδα του «Μ») με αποτέλεσμα να ξεσπάσει θύελλα αντιδράσεων από το χώρο της Νέας Δημοκρατίας!!!¨
-Ε, όχι και παιδομάζωμα! Στα 60 κοντεύει η Ντόρα φίλτατε Ανέστη...

31 Μαΐου

ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΩΝ «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ» Ο ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ Ν.Δ. Φ. ΤΣΑΛΙΔΗΣ

31 Μαΐου
Συμμετοχή σε ψηφοδέλτια Επικρατείας σε μη εκλόγιμη θέση θα έχουν ο Φίλιππος Τσαλίδης τ. βουλευτής Ν.Δ Ξάνθης και ο Κώστας Χαραλαμπόπουλος τ. βουλευτής Ν.Δ Ιωαννίνων και πρώτος επιλαχών στις τελευταίες εκλογές στο ψηφοδέλτιο Ιωαννίνων σύμφωνα με επίσημο δελτίο τύπου που έδωσαν το κόμμα του Πάνου Καμμένου στη δημοσιότητα.
Αμφότεροι είναι καθηγητές Πανεπιστημίου.
Ακόμα συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια των Ανεξαρτήτων Ελλήνων από στελέχη της Ν.Δ .:
Στην Κέρκυρα ο Χρήστος Ανθής (τ. Υπ. Τύπου της ΝΟΔΕ και πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων), στην Β Αθήνας ο Χρήστος Πέππας γραμματέας ΔΑΚΕ Τράπεζας της Ελλάδας, στα Ιωάννινα ο Σπύρος Μούλιας (στέλεχος πολιτικού τομέα Εθνικής Άμυνας της ΝΔ ), στην Κεφαλονιά ο Γιώργος Τζωρτζάτος πρ. Πανελληνίου Συνδέσμου Μεταφορικών Εταιρειών .
Ακόμα από το Άρμα Πολιτών συμμετέχουν στην Β Αθήνας ο Εμμανουήλ Παντελίδης (δημοσιογράφος) και στην ίδια περιφέρεια η Θεοδώρα Μπαζώρη ιδρυτικό στέλεχος ΔΗΚΚΙ, συνταξιούχος δασκάλα.

31 Μαΐου

Απο τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Παραγωγών Σπαραγγιών Ν. Ξάνθης

Απο τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Παραγωγών Σπαραγγιών Ν. Ξάνθης

31 Μαΐου
O Αγροτικός Συνεταιρισμός Παραγωγών Σπαραγγιών Ν. Ξάνθης «ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ» , σε συνεργασία με τον ΔΗΜΟ ΑΒΔΗΡΩΝ , θα διαθέσει δωρεάν δύο (2) τόνους σπαραγγιών στις 1/06/2012 ημέρα Παρασκευή , στον οικισμό Αβδήρων κατά την διάρκεια λειτουργίας της λαϊκής αγοράς των Αβδήρων.
Ευχαριστούμε θερμά το Διοικητικό Συμβούλιο και τα μέλη του Συνεταιρισμού για την πρωτοβουλία τους.
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΒΔΗΡΩΝ
ΤΣΟΛΑΚΙΔΗΣ Α. ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ

31 Μαΐου

Ο Γερμανός Υφυπουργός Εργασίας στον Δήμαρχο Ξάνθης

31 Μαΐου
Στην Ξάνθη βρέθηκε εχθές ο Υφυπουργός Εργασίας της Γερμανίας κος Φούχτερ μαζί με την Γερμανική αποστολή που συμμετέχουν στο Ελληνογερμανικό φόρουμ για τον Τουρισμό που πραγματοποιείται στην Καβάλα.
Ο Γερμανός επίσημος επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Ξάνθης και η συνάντηση μάλιστα ήταν ιδιαίτερα θερμή, ενώ η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από τον τουρισμό και κυρίως τον Οικολογικό Τουρισμό που ενδιαφέρει περισσότερο την περιοχή μας , καθώς οι Γερμανοί είναι διαθέσιμοι να προσφέρουν τεχνογνωσία για βελτίωση του τουριστικού κλάδου.
Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ξάνθης κος Στυλιανίδης ως άριστος οικοδεσπότης υποδέχθηκε τους Γερμανούς καλεσμένους προσφέροντας τους γλυκό και ένα λικέρ καθώς και ένα DVD – ντοκιμαντέρ με τις ομορφιές της Παλιάς Ξάνθης κυρίως. Σε δηλώσεις του στο Xanthi channel ο Δήμαρχος Ξάνθης χαρακτήρισε ιδιαίτερα θετική την συνάντηση με τον Γερμανό Υφυπουργό κι όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «Άκουσε τις προτάσεις του Υπουργού κου Φούχτερ, θα τις μελετήσει ως Δήμος με τις υπηρεσίες και θα πράξει αναλόγως, ώστε να υπάρξει θετικό αποτέλεσμα»!

31 Μαΐου

ΠΩΣ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΑΤΥΧΗΜΑ; ΠΟΙΟΙ ΑΝΕΒΟΚΑΤΕΒΑΖΟΥΝ ΤΑ ΚΟΛΩΝΑΚΙΑ;;;

31 Μαΐου
Το ατύχημα που συνέβη στη κ. πλατεία το μεσημέρι της Τρίτης με τα κολωνάκια που ενώ ήταν κατεβασμένα ξαφνικά....ανέβηκαν, «σηκώνοντας» ψηλά και το αυτοκίνητο που εκείνη την ώρα πάρκαρε στο συγκεκριμένο σημείο, δημιουργεί θέμα σχετικά με την λειτουργία τους...
-Ποιοι έχουν στα χέρια τους κοντρόλ και ανεβοκατεβάζουν ότι ώρα θέλουν τα κολωνάκια; Πως συνέβη το συγκεκριμένο ατύχημα; Από ανθρώπινο λάθος ή από σύμπτωση την ώρα που πάρκαρε εκεί ο συγκεκριμένος οδηγός (για κάποια δευτερόλεπτα...), να σηκωθούν τα κολωνάκια, σηκώνοντας εν κινήσει το αυτοκίνητο ψηλά;

31 Μαΐου

ΓΕΜΙΣΕ ΑΔΕΙΑ ΜΑΓΑΖΙΑ Η ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΓΟΡΑ...

31 Μαΐου
Ενώ κάπως βελτιώθηκε θα έλεγε κανείς η αγορά της Βας. Κωνσταντίνου, στους υπόλοιπους δρόμους και κυρίως στην 28η Οκτωβρίου και την Μιχ. Καραολή, τα πράγματα έγιναν πολύ χειρότερα, αφού και οι δύο δρόμοι γέμισαν άδεια μαγαζιά που αυξάνονται ολοταχώς...
Βέβαια καλό είναι και ορισμένοι ιδιοκτήτες να μειώσουν τα ενοίκια αν θέλουν τα μαγαζιά τους να λειτουργήσουν και να μπορούν να αντέξουν οι επαγγελματίες στις «πιέσεις» της αγοράς...

31 Μαΐου

ΑΔΙΑΦΟΡΟΣ ΕΝΤΕΛΩΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΠΟΛΗ

31 Μαΐου
Τίποτα δυστυχώς δεν κινείται στον Δήμο, ο Δήμαρχος έχει αναθέσει τα πάντα στους αντιδημάρχους και σπάνια ασχολείται με τα θέματα των δημοτών και της καθημερινότητας περιμένοντας την συνταξιοδότησή του και η κατάσταση όσο πάει και χειροτερεύει...
Κι όσο για το προεκλογικό εκείνο σύνθημα του Λάκη, «συνεχίζουμε Μαζί...», φαντάζει πλέον σαν ειρωνεία...
-Κοινό συμπέρασμα; Ο Δήμος προχωράει με....αυτόματο πιλότο!
(Σ. Σ. Με ευθύνη βέβαια και της ανύπαρκτης αντιπολίτευσης...)

31 Μαΐου

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΝΕΕΣ ΠΕΡΚΟΛΕΣ ΤΟΥ ΤΣΕΓΓΕΛΙΔΗ;

31 Μαΐου
Άφαντος ο αντιδήμαρχος δημοτικής αστυνομίας Γιάννης Τσεγγελίδης. Αφού στην αρχή έκανε...εντυπωσιακές εμφανίσεις, ντυμένος σαν....ιππότης του....Βυζαντίου για να συνοδέψει την Μις Ξανθιώτικο Καρναβάλι, αφού έκανε τόσες συσκέψεις για τις....νέες πέρκολες με τις οποίες υποτίθεται θα έμπαινε και κάποια τάξη στα καφέ μπαρ της πόλης και την σημερινή άναρχη μορφή τους, εδώ και καιρό, άκρα του τάφου σιωπή...
Ή είναι απασχολημένος ο αντιδήμαρχος με τις προσωπικές του επιχειρήσεις ή κάτι άλλο συμβαίνει και «εξαφανίστηκε» από την επικαιρότητα...
(Σ.Σ. Αλήθεια με τις συχνές επισκέψεις του στη Μονή Βατοπεδίου τι γίνεται και τι ακριβώς επιδιώκει ο Αντιδήμαρχος με το «κάστρο» του στα Κομνηνά; Μήπως θα δώσει ένα νέο γεύμα εργασίας με τους δημοσιογράφους για να μας ενημερώσει για όλα αυτά;)

31 Μαΐου

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΜΑΥΡΑ

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΜΑΥΡΑ

31 Μαΐου
*Ραγδαίες οι πολιτικές εξελίξεις τοπικά. Κι έχουμε και λέμε…
-Παραιτείται από υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ. ο Ατνάν Πετσενίκ λόγω... 4ης θέσης. Ευτυχώς μένει ο Σαμπάν...
-Στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ο Φίλιππας Τσαλίδης. (Σ.Σ. Να κι ένα καλό νέο για την Νέα Δημοκρατία...).
-Ως «παιδομάζωμα» της Νέας Δημοκρατίας χαρακτηρίζει τις «μεταγραφές» από Ντόρα και ΛΑΟΣ ο νέος υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανέστης Αντωνιάδης. Και ξεσηκώνει θύελλα στο στρατόπεδο των γαλάζιων...
.......
*Η αποκλειστική είδηση. Στο μαγαζί φυτών του Στέλιου Μωραϊτη (επί της οδού Παν. Τσαλδάρη) μπήκε ο πρώην Υπουργός Σωκράτης Ξυνίδης πριν μια βδομάδα και αφού χαιρετίστηκε με τον Πρόεδρο του ΕΒΕ Ξάνθης, προέβλεψε ότι λόγω τρόϊκας, είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα και για το ΠΑΣΟΚ αλλά και για τη Νέα Δημοκρατία...
......
*Άλλη αποκλειστική είδηση. Στο Orange τα έλεγαν για αρκετή ώρα το βράδυ της Τρίτης Στέλιος Μωραϊτης και Σπύρος Κάλφας με τον πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης Μάντατζη Τσετίν!
Το αποκάλυψε στην «Ανοιχτή γραμμή» χθες ο Κυριάκος Κεσίσογλου, μολονότι ο ίδιος ήταν απόν... αλλά του το έστειλαν με μήνυμα στο κινητό!
......
*Επίσης αποκλειστικό. Τη Κυριακή 3 Ιουνίου ο συντονιστής εκλογικού αγώνα της Νέας Δημοκρατίας βορείου Ελλάδος κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης θα περιοδεύσει στους Οικισμούς του νομού Ξάνθης προκειμένου να έχει συναντήσεις με σωματεία πολιτιστικούς φορείς και κατοίκους του νομού. Το απόγευμα θα δοθεί συνέντευξη Τύπου στα Γραφεία της ΝΟΔΕ Ξάνθης.
.......
*Ο Υφυπουργός Εργασίας της Γερμανίας κ.Φούχτεν επισκέφθηκε τον Δήμο Ξάνθης με την Γερμανική συνάντηση, είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Ξάνθης Λάκη Στυλιανίδη παρουσία και του Αντιδήμαρχου Δημήτρη Μπένη, ενώ ξενάγήθηκαν στην συνέχεια στη Παλιά Πόλη.
Σημειώνω ότι οι Γερμανοί πήγαν και στο Παρανέστι αλλά και στην Σταυρούπολη.
.......
*Χθες το βράδυ η Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Σούλα Ιακωβίδου, κάλεσε όλους εκλεγμένους και κατέχοντες θέσεις με την κομματική ιδιότητα, προκειμένου να τους «επιστρατεύσει» στον αγώνα του κόμματος εν όψει των εκλογών της 17ης Ιουνίου.
-Ποιοι πήγαν ή ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα; Θα το μάθω σήμερα και θα σας το πω...
.......
*Στις εκλογές της 6 Μαϊου πάντως ο «ανεξάρτητος» κύριος Γιώργος Παυλίδης με τον επίσης «ανεξάρτητο» Περιφερειακό σύμβουλο Ξάνθης κύριο Κώστα Ζαγναφέρη έκαναν αγώνα για την παράταξη, από το... ΚΥΒΕΡΝΕΙΟ και το... DE NOVO!
Αυτή τη φορά;;;;
.......
*Πληροφορίες μου λένε ότι ο Δήμαρχος Ξάνθης Λάκης Στυλιανίδης «πιέζει» τον Χρίστο Πούλιο να μη παραιτηθεί από δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης...
-Μαζί θα φύγουμε εμείς οι δύο, φημολογείται ότι του έχει πει...
-Αλήθεια ή ψέματα;
-Πάντως η συνεργασία τους είναι ΑΨΟΓΗ σε όλα τα επίπεδα κατά γενική ομολογία και ο Δήμαρχος δικαίως προτιμάει τον Χρίστο Πούλο ως αντίπαλο από τον Δημήτρη Βορίδη...

30 Μαΐου

Επιστολή παραίτησης του μειονοτικού υποψηφίου βουλευτή της Ν.Δ. από την υποψηφιότητά του, παραμένει ωστόσο μέλος του κόμματος

30 Μαΐου

ΠΕΤΣΕΝΙΚ ΑΔΝΑΝ:
Παραιτούμαι από υποψήφιος έπρεπε 2ος να μπει μειονοτικός!




*Σας επισημαίνω ότι ο λόγος της παραίτησής μου έχει να κάνει με την αδυναμία ουσιαστικής εκπροσώπησης των συμπολιτών μου της Μειονότητας αφ’ ης στιγμής τοποθετήθηκα στην τέταρτη θέση της λίστας του κόμματος στο Νομό μας


ΑΝΩ κάτω από χθες η Νέα Δημοκρατία, αφού ο μειονοτικός της υποψήφιος και δικηγόρος ΑΔΝΑΝ ΠΕΤΣΕΝΙΚ παραιτήθηκε από υποψήφιος βουλευτής του κόμματος στο Νομό Ξάνθης, θεωρώντας ως «εμπαιγμό την 4η και 5η θέση που έδωσε η Συγγρού στους μειονοτικούς υποψήφιους», καθώς ως φημολογείται, είχε πάρει την υπόσχεση ότι «η Ν.Δ θα έβαζε 2ο στο ψηφοδέλτιο τον ίδιο ή τον Σαμπάν Μπαντάκ».
«Σας επισημαίνω ότι ο λόγος της παραίτησής μου έχει να κάνει με την αδυναμία ουσιαστικής εκπροσώπησης των συμπολιτών μου της Μειονότητας αφ’ ης στιγμής τοποθετήθηκα στην τέταρτη θέση της λίστας του κόμματος στο Νομό μα», αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή του στην Πρόεδρο της ΝΟΔΕ!

ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΕΠΑΚΡΙΒΩΣ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΕΤΣΕΝΙΚ
ΠΕΤΣΕΝΙΚ ΑΔΝΑΝ
Δικηγόρος
Μεσολογγίου 9Α
67100, Ξάνθη
Ξάνθη, 30 Μαΐου 2012

Προς
Τη ΝΟΔΕ Ξάνθης.
Κοινοποιείται :
1) Γραφείο Προέδρου «ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ».
2) Γραμματεία Εκλογών «ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ».

Κ. Πρόεδρε,
Στις 29-5-2012 ανακηρύχθηκα υποψήφιος βουλευτής με σχετική απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Ξάνθης. Σήμερα, με την παρούσα επιστολή μου σας δηλώνω ότι παραιτούμαι από υποψήφιος βουλευτής Νομού Ξάνθης.
Σας επισημαίνω ότι ο λόγος της παραίτησής μου έχει να κάνει με την αδυναμία ουσιαστικής εκπροσώπησης των συμπολιτών μου της Μειονότητας αφ’ ης στιγμής τοποθετήθηκα στην τέταρτη θέση της λίστας του κόμματος στο Νομό μας, ενώ και ο έτερος συνυποψήφιός μου από τη Μειονότητα, Σαμπάν Μπαντάκ, στην πέμπτη.
Γίνεται, λοιπόν, ευχερώς κατανοητό ότι η παρουσία μου, πλέον, στη λίστα του κόμματος στις επερχόμενες εκλογές δεν μπορεί να συνάδει με τις προσδοκίες των συμπολιτών μου της Μειονότητας για την εκπροσώπησή τους στο κεντρικό πολιτικό στερέωμα, προκειμένου να αναδειχθούν τα χρόνια προβλήματα της Μειονότητας και να επιτευχθεί η λύση αυτών.
Η εξακολούθηση της στήριξής μου προς το ορθολογικό και υλοποιήσιμο πρόγραμμα του κόμματός συνεχίζει να υφίσταται και είμαι βέβαιος ότι η νέα κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα ενσκήψει και θα αναζητήσει λύσεις στα μείζονα προβλήματα της χώρας, δεδομένου ότι είναι η μόνη πολιτική δύναμη που θέλει και μπορεί να επιφέρει τη σιγουριά και σταθερότητα στη χώρα.
Με εκτίμηση,
Πετσενίκ Αδνάν

30 Μαΐου

ΣΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΤΩΝ «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ» Ο ΠΡΩΗΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΤΗΣ Ν.Δ. Φ. ΤΣΑΛΙΔΗΣ

30 Μαΐου

Συμμετοχή σε ψηφοδέλτια Επικρατείας σε μη εκλόγιμη θέση θα έχουν ο Φίλιππος Τσαλίδης τ. βουλευτής Ν.Δ Ξάνθης και ο Κώστας Χαραλαμπόπουλος τ. βουλευτής Ν.Δ Ιωαννίνων και πρώτος επιλαχών στις τελευταίες εκλογές στο ψηφοδέλτιο Ιωαννίνων.
Αμφότεροι είναι καθηγητές Πανεπιστημίου.
Ακόμη στηρίζουν την εκλογική μάχη ο Γιάννης Γιαννέλης – Θεοδοσιάδης τ. βουλευτής Λέσβου ο οποίος ανέλαβε επικεφαλής της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα και ο Νίκος Παπαδημάτος τ. βουλευτής Αχαϊας.
Ακόμα συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια των Ανεξαρτήτων Ελλήνων από στελέχη της Ν.Δ .:
Στην Κέρκυρα ο Χρήστος Ανθής (τ. Υπ. Τύπου της ΝΟΔΕ και πρόεδρος Περιφερειακού Συμβουλίου Ιονίων Νήσων), στην Β Αθήνας ο Χρήστος Πέππας γραμματέας ΔΑΚΕ Τράπεζας της Ελλάδας, στα Ιωάννινα ο Σπύρος Μούλιας (στέλεχος πολιτικού τομέα Εθνικής Άμυνας της ΝΔ ), στην Κεφαλονιά ο Γιώργος Τζωρτζάτος πρ. Πανελληνίου Συνδέσμου Μεταφορικών Εταιρειών .
Ακόμα από το Άρμα Πολιτών συμμετέχουν στην Β Αθήνας ο Εμμανουήλ Παντελίδης (δημοσιογράφος) και στην ίδια περιφέρεια η Θεοδώρα Μπαζώρη ιδρυτικό στέλεχος ΔΗΚΚΙ, συνταξιούχος δασκάλα.

30 Μαΐου

ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΟ ΕΡΑΣΜΙΟ!

30 Μαΐου
Την παρέμβαση του αρμόδιου Υπουργού και του ΕΛΓΑ ζήτησε ο πρώην Υπουργός Αλέξανδρος Κοντός με επιστολή του


Την παρέμβαση του αρμόδιου Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και του ΕΛΓΑ
ζήτησε ο πρώην Υπουργός Αλέξανδρος Κοντός με επιστολή του, μετά τις μεγάλες καταστροφές που υπέστησαν του Νομού εξ’ αιτίας των συνεχών βροχοπτώσεων στις παραγωγές τους.
Ειδικότερα στην περιοχή του Ερασμίου οι αγρότες υπέστησαν τόσο σοβαρές καταστροφές και ζημίες, που επικοινώνησαν και μαζί μας, προκειμένου να πάμε εκεί με τις κάμερες και την φωτογραφική μας μηχανή, προκειμένου να καταγράψουμε τις τρομερές ζημίες που υπέστησαν.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΟΝΤΟΥ ΣΤΟΝ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΟ ΥΠΟΥΡΓΟ
Ξάνθη, 30 Μαΐου 2012
ΠΡΟΣ
Τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων
κ. Μαραβέγια Ναπολέων
Κύριε Υπουργέ,
Λόγω των ισχυρών χαλαζοπτώσεων και βροχοπτώσεων των τελευταίων ημερών μεγάλο μέρος της αγροτικής παραγωγής του Νομού Ξάνθης υπέστη μεγάλη καταστροφή. Απαιτείται άμεσα οι υπηρεσίες του ΕΛΓΑ να επισκεφθούν την περιοχή, να προχωρήσουν σε επισκόπηση των ζημιών και να δώσουν οδηγίες στους αγρότες του Νομού Ξάνθης για τις ενέργειες που πρέπει να προβούν έτσι ώστε να αποζημιωθούν τις ζημιές που υπέστησαν. Η επίσκεψη πρέπει να πραγματοποιηθεί το ταχύτερο δυνατό προκειμένου αφενός μεν να δρομολογηθούν οι διαδικασίες αποζημίωσης των αγροτών, αφετέρου να προγραμματίσουν οι αγρότες τις περαιτέρω ενέργειές τους.
Πιστεύοντας ότι θα ανταποκριθείτε άμεσα στο αίτημά μου αναμένω τις δικές σας ενέργειες.
Με τιμή
Αλέξανδρος Κοντός
Πρώην Υπουργός
Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
1. Πρόεδρο ΕΛΓΑ κ. Σαρρή Θεόδωρο
2. Διοικητή ΕΛΓΑ Υποκατάστημα Αλεξανδρούπολης κ. Πανάγο Αθανάσιο
3. Πρόεδρο ΕΑΣ Ξάνθης κ. Χατζηελευθεριάδη Κων/νο

30 Μαΐου

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

30 Μαΐου
Με σημερινή της ανακοίνωση στο επίσημο site της στο internet, η ΠΑΕ SKODA Ξάνθη, επιβεβαίωσε τα όσα γράψαμε χθες για την απόκτηση νεαρών ποδοσφαιριστών από την ομάδα των Νέων


SKODA ΞΑΝΘΗ:
Υπέγραψαν επαγγελματικό συμβόλαιο οι Τορομανίδης, Ράνος, Δουμάνης και Τσιαμούρης από την ομάδα των Νέων!

Με δεδομένο ότι η SKODA Ξάνθη θα ακολουθήσει σφιχτή οικονομική πολιτική, η απόκτηση νεαρών παικτών είναι αναγκαία, όπως και η προώθηση ποδοσφαιριστών από τις ακαδημίες.
Ήδη όπως αποκαλύψαμε χθες, στην ομάδα εντάχθηκαν οι Τορομανίδης, Ράνος, Δουμάνης και Τσιαμούρης από την ομάδα των Νέων ενώ αναμένεται να υπογράψει συμβόλαιο και ο βούλγαρος Ντάνιελ Κούτεφ από τον Εχίνο Σπορ.
Φυσικά θα γίνουν και οι απαραίτητες κινήσεις με έμπειρους παίκτες, ή με ποδοσφαιριστές που η τεχνική ηγεσία θα κρίνει πως είναι σε θέση να προσφέρουν στην ομάδα. Μία από αυτές τις περιπτώσεις φαίνεται πως είναι και του Κούτεφ, ο οποίος έχει αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις και θα αποκτηθεί.
Με χθεσινή της ανακοίνωση στο επίσημο site της στο internet, η ΠΑΕ SKODA Ξάνθη, επιβεβαίωσε τα όσα γράψαμε χθες για την απόκτηση νεαρών ποδοσφαιριστών από την ομάδα των Νέων, αναφέροντας τα εξής:
«Ανακοίνωση 30.05.2012
Η ΠΑΕ SKODA ΞΑΝΘΗ Α.Ο. αποφάσισε να εντάξει τους ποδοσφαιριστές ΡΑΝΟ ΑΝΤΩΝΙΟ, ΤΟΡΟΜΑΝΙΔΗ ΘΕΟΔΩΡΟ, ΔΟΥΜΑΝΗ ΦΩΤΙΟ και ΤΣΑΜΟΥΡΗ ΚΩΝ/ΝΟ, οι οποίοι ανήκουν στα τμήματα υποδομών της, στην 1η ομάδα, υπογράφοντας μαζί τους επαγγελματικό συμβόλαιο».

30 Μαΐου

Τι... πλατεία Θεέ μου!

30 Μαΐου
Ο οδηγός (Αθηναίος), έρχονταν από την Κ. Πλατεία (Γρηγόρης) προς την Βασ. Κωνσταντίνου και πήγε να παρκάρει για λίγο στον πεζόδρομο, όταν... ανέβηκαν μόνα τους, τα... κατεβασμένα κολωνάκια!!!
*Τον ουρανό με τα άστρα είδε ο τραυματιστείς οδηγός, όταν το αυτοκίνητό του ξαφνικά... πήρε ύψος!
-Τι... πλατεία Θεέ μου! Αυτά αναφώνησε Αθηναίος οδηγός όταν μπαίνοντας στη κ. πλατεία από την 28ης Οκτωβρίου και περνώντας τα φανάρια, επιχείρησε να παρκάρει για λίγο απέναντι από την Eurobank όπου εκείνη την ώρα τα κολωνάκια ήταν ΚΑΤΕΒΑΣΜΕΝΑ και ξαφνικά....είδε το ΙΧ του να.... «πετάει»!
Τι ακριβώς είχε συμβεί;
Ο οδηγός (Αθηναίος προφανώς αφού οι πινακίδες του ήταν Αθηναϊκές), έρχονταν από την Κ. Πλατεία (Γρηγόρης) προς την Βασ. Κωνσταντίνου και πήγε να παρκάρει για λίγο στον πεζόδρομο, όταν... ανέβηκαν μόνα τους, τα... κατεβασμένα κολωνάκια, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί ελαφρά!!
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο οδηγός πήγε τελικά στο Νοσοκομείο προκειμένου να έχει κι ένα χαρτί για τον τραυματισμό, του, ενώ αναζητούσε δικηγόρο για να στραφεί κατά του Δήμου Ξάνθης αφού «λαχτάρησε» στη κυριολεξία, βλέποντας τον ουρανό με τα άστρα όταν το αυτοκίνητό του ξαφνικά... πήρε ύψος!
Κι ακόμη δεν μπορεί να συνέρθει από τη λαχτάρα του...
(Σ.Σ. Να θυμίσω τις πρόσφατες δηλώσεις του καθηγητή της Πολυτεχνικής Σχολής κ.Στεφανή για το έργο ενοποίησης πλατειών που έγινε ΧΩΡΙΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗ ΜΕΛΕΤΗ τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι, «είναι θαύμα πως ακόμη δεν έγινε κάποιο ατύχημα απο την συσσωρευμένη κίνηση στους πέριξ δρόμους! Και να πω στον Δήμαρχο Ξάνθης Λάκη Στυλιανίδη για μια ακόμη φορά, να «χαίρεται» το... τερατούργημά του που στοίχισε πάνω από 4 εκατ. Ευρώ!!!).

30 Μαΐου

ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΙΤΙΡΙΔΗΣ: Πόλη φάντασμα ξανά τα Ιαματικά Λουτρά της Γενισέας στη Ποταμιά!

30 Μαΐου
Όταν οι εικόνες μιλούν μόνες τους, δεν χρειάζεται εμείς να σχολιάσουμε...
Ο ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΟΛΑΚΙΔΗΣ
*Δήμαρχος μόνο των λόγων, των εγκαινίων , της προβολής, των δεξιώσεων, αλλά όχι μιας στρατηγικής που οδηγεί στην ανάπτυξη και ευημερία του τόπου μας.
«Δήμαρχος μόνο των λόγων, των εγκαινίων , της προβολής, των δεξιώσεων, αλλά όχι μιας στρατηγικής που οδηγεί στην ανάπτυξη και ευημερία του τόπου μας», ο Δήμαρχος Αβδήρων Βασίλης Τσολακίδης τονίζει σε σκληρή ανακοίνωσή του ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον Δήμο Αβδήρων Γιώργος Τσιτιρίδης, χαρακτηρίζοντας «πόλη φάντασμα ξανά τα Ιαματικά Λουτρά της Γενισέας στη Ποταμιά»!!!
Παράλληλα ο κύριος Τσιτιρίδης μας κοινοποίησε και τρεις χαρακτηριστικές φωτογραφίες που επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες τους.
Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΣΙΤΙΡΙΔΗ
Εικόνες θλίψης και ντροπής αντικρίζει όποιος επισκεφθεί τα Ιαματικά Λουτρά της Γενισέας στην Ποταμιά, έξι μόνο μήνες μετά τα εγκαίνια επαναλειτουργίας τους. Προεκλογικές δεσμεύσεις, περίτεχνα λόγια και εν τέλει μεγάλα κονδύλια για την ανακαίνιση των λουτρών, που στόχο θα είχαν την ανάδειξη και προβολή της περιοχής, την αύξηση της τουριστικής κίνησης με την προσέλκυση τουριστών εντός και εκτός Νομού Ξάνθης, την μείωση της ανεργίας με νέες θέσεις εργασίας και βέβαια την παροχή ουσιαστικής θεραπείας στους έχοντες ανάγκη.
Αντ’ αυτών παρατημένα γραφεία και καρέκλες έξω από τα κτίρια των λουτήρων εδώ και μήνες (από τις τελευταίες πλημμύρες στην περιοχή ), αγριόχορτα, φθορές από την αχρησία στα κτίρια, προκαλούν οργή, αλλά και απογοήτευση σε όλους τους κατοίκους του Δήμου Αβδήρων.
Ο Δήμαρχος Αβδήρων αποδεικνύει καθημερινά στους συνδημότες μας ότι είναι Δήμαρχος μόνο των λόγων, των εγκαινίων , της προβολής, των δεξιώσεων, αλλά όχι μιας στρατηγικής που οδηγεί στην ανάπτυξη και ευημερία του τόπου μας.
Ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ακίνητης Περιουσίας του Δήμου Αβδήρων είναι συνυπεύθυνος για τη μη λειτουργία των Ιαματικών Λουτρών και την κατάσταση στην οποία βρίσκονται σήμερα, καθώς παρ’ ότι έχει συνάψει σύμβαση για παροχή Λογιστικών Υπηρεσιών προς τη Δημοτική Επιχείρηση ύψους 10.000 ευρώ περίπου ετησίως, από τον περασμένο Απρίλιο, με τη σιωπή του συναινεί και αποδέχεται την παρούσα θλιβερή πραγματικότητα. Από τη στιγμή που δεν λειτουργούν τα λουτρά, η επιχείρηση δεν έχει ιδιαίτερο αντικείμενο (πέρα από την είσπραξη μερικών ενοικίων), δεν έχει υπαλλήλους , άρα δεν δικαιολογεί τόσα χρήματα για λογιστική υποστήριξη.
Αξιότιμε κ. Δήμαρχε Αβδήρων η κοινωνική σας πολιτική εξαντλείται στις τρανταχτές προεκλογικές εκστρατείες και στις τηλεοπτικές σας δηλώσεις; Η ανάπτυξη του Δήμου μας ολοκληρώθηκε με την προβολή μιας ωραίας εικόνας των λουτρών κατά την ημέρα των εγκαινίων τους, που σημαίνοντα πρόσωπα τίμησαν δια της παρουσία τους; Και οι απλοί συνδημότες μας που περιμένουν;
O Επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης
του Δήμου Αβδήρων
Τσιτιρίδης Γιώργος