*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

31 Μαΐου

SEE THROUGH

31 Μαΐου
ΠΡΟΒΑΔΙΣΜΑ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Σαφές προβάδισμα στη Νέα Δημοκρατία, έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, τόσο στην πρόθεση ψήφου όσο και στα ποιοτικά χαρακτηριστικά, δίνει η νέα δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η GPO για την εκπομπή του Mega Ανατροπή.
Στην πρόθεση ψήφου τα ποσοστά εντός Βουλής που καταγράφει η έρευνα είναι (σε παρένθεση οι εκλογικές επιδόσεις της 6ης Μαΐου):
ΝΔ 23,4% (18,85 ή +4,55%)
ΣΥΡΙΖΑ 22,1% (16,78% ή +5,32%)
ΠΑΣΟΚ 13,5% (13,18% ή +0,32%)
Ανεξάρτητοι Έλληνες 7,4% (10,6% ή -3,2%)
ΚΚΕ 5,9% (8,48% ή -2,58%)
Χρυσή Αυγή 4,2% (6,97% ή --2,77%)
ΔΗΜΑΡ 5,1% (6,11% ή -1,01%)
Τα υπόλοιπα κόμματα είναι κάτω του ορίου του 3%, με τους Φιλελεύθερους της Δημιουργίας τώρα! και της Δράσης να φτάνουν το 2,6%, όταν η αδιευκρίνιστη ψήφος ανέρχεται σε 9,4%.
Στην παράσταση νίκης η Νέα Δημοκρατία προηγείται σαφώς, με 56,6% έναντι 33,6% του ΣΥΡΙΖΑ.
.........

ΤΟ ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΡΟΔΟΠΗΣ
Επικεφαλής στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ τοποθετήθηκε ο πρώτος σε ψήφους στις προηγούμενες εκλογές, πρώην βουλευτής κ. Αχμέτ Χατζηοσμάν. Αναλυτικά το ψηφοδέλτιο κατά σειρά εκλογιμότητας είναι το ακόλουθο: 1. Χατζή Οσμάν Αχμέτ 2. Πεταλωτής Γεώργιος 3. Δμητριάδης Δημήτριος 4. Μπίτσου Μανανά Λασκαρίνα 5. Καρά Χουσεϊν Ισμαήλ.
......

Πεταλωτής VS Bενιζέλου!
Άνθρωποι του Τουρκικού Προξενείου όλοι οι Μειονοτικοί υποψήφιοι ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ & ΔΗΜΑΡ
«Πυρά» κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου, αλλά και των ηγεσιών του ΣΥΡΙΖΑ και της ΔΗΜΑΡ εξαπέλυσε ο Γ. Πεταλωτής, με αφορμή τους επικεφαλής («ανθρώπους του τουρκικού προξενείου» τους αποκαλεί) των ψηφοδελτίων στη Ροδόπη. Η απόφαση της Ιπποκράτους να τον κατατάξει σε μη εκλόγιμη θέση είναι προφανές ότι εξόργισε τον Γιώργο Πεταλωτή, που σε δήλωσή του εκφράζει την πικρία του που ούτε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ούτε κανένα άλλο από τα κεντρικά στελέχη της Ιπποκράτους, δεν τον πήραν ούτε ένα τηλέφωνο έστω διαχειριστικά, παρότι για περίπου 2 χρόνια ήταν κυβερνητικός.
Παράλληλα, σχολιάζοντας τα ψηφοδέλτια των κομμάτων στο νομό Ροδόπης κάνει λόγο για επικεφαλής-ανθρώπους του τουρκικού προξενείου. Συγκεκριμένα σε μήνυμά του που απέστειλε με sms σημειώνει: «Ανακοινώθηκαν οι λίστες και στη Ροδόπη. Και OK ας αφήσουμε το ΠΑΣΟΚ. Ειναι ένας δημοκράτης άνθρωπος, κεντροαριστερός και θέλει εκπροσώπηση στον τόπο του. Να ψηφίσει Χατζηοσμάν, ΠΑΣΟΚ, Καραγιουσούφ ΣΥΡΙΖΑ ή Ιλχάν (Δημοκρατική Αριστερά);;; Όλα προϊόντα του τουρκικού προξενείου. Μόνο η ΝΔ έχει χριστιανό. Ντροπή. Και σε όσους κεντρικούς που στον κυβερνητικό εκπρόσωπο του ΠΑΣΟΚ, που υπερασπιζόταν τα πάντα δεν πήραν ούτε ένα τηλέφωνο έστω διαχειριστικά».
......

ΚΚΕ ΡΟΔΟΠΗΣ:
«Πλυντήριο» Εργατοπατέρων ο ΣΥΡΙΖΑ
«Μπροστά στις εκλογές οι εργαζόμενοι και όλος ο λαός πρέπει να δουν πίσω από τις εντυπωσιακές φράσεις των διαφόρων κομμάτων την ουσία της πολιτικής τους. Και αυτή αφορά και τη στάση που κρατούν συνδικαλιστικά στελέχη και παρατάξεις στους χώρους δουλειάς.» αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΚΚΕ Ροδόπης και σημειώνεται ότι: «Τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μετατραπεί σε πλυντήριο εργατοπατέρων που δραστηριοποιούνταν σε πρωτοκλασάτες θέσεις στο χώρο του ΠΑΣΟΚ.» Στην ίδια ανακοίνωση καλούνται οι πολίτες να ενισχύσουν το ΚΚΕ στις εκλογές της 17ης Ιουνίου με την φράση: «Κανείς δεν πρέπει να λείψει από τη μάχη για να είναι όρθιο και ισχυρό το ΚΚΕ την επομένη των εκλογών».
.....

Μιχαλολιάκος:
Η Κωνσταντινούπολη είναι και θα είναι ελληνική
Συγκέντρωση και πορεία από την πλατεία Μητροπόλεως με κατεύθυνση προς την πλατεία Συντάγματος πραγματοποίησαν μέλη της Χρυσής Αυγής με στόχο να τιμήσουν τη μνήμη του τελευταίου Βυζαντινού Αυτοκράτορα Κωνσταντίνου ΙΑ' Παλαιολόγου.
"Η εκδήλωση Τιμής στο πρόσωπο του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου και των Τελευταίων Υπερασπιστών της Βασιλεύουσας, ξεπέρασε κάθε προσδοκία και δείχνει ότι το Εθνικιστικό Κίνημα προχωρά ακάθεκτο. Περισσότεροι από 5.000 Εθνικιστές πορεύτηκαν μετά το πέρας των ομιλιών στην πλατεία Μητροπόλεως προς τον Άγνωστο Στρατιώτη", αναφέρει η Χρυσή Αυγή στην ιστοσελίδα της με αφορμή την συμπλήρωση 559 ετών από την Άλωση της Κωνσταντινούπολης.
"Εκεί οι Εθνικιστές βρέθηκαν αντιμέτωποι με αστυνομικές δυνάμεις καθώς με αστείες δικαιολογίες δεν επετράπη η κατάθεση στεφάνου. Ο σκοπός τους προφανής... Ας καταλάβουν όμως κάποια στιγμή ότι είμαστε Πολιτικοί Στρατιώτες μιας Μεγάλης Ιδέας. Έχουμε Ηγεσία και είμαστε πειθαρχημένοι, οι Εθνικιστές δεν θα γίνουν ποτέ όχλος... Η απάντηση του Γ.Γ. της Χρυσής Αυγής, Συναγωνιστού Νικόλαου Μιχαλολιάκου ήταν λακωνική αλλά καίρια: "Δεν θα καταθέσουμε το στεφάνι εδώ... Όχι γιατί δεν μπορούμε, αλλά γιατί είμαστε πειθαρχημένοι|. Σε δηλώσεις του επίσης προς τηλεοπτικούς σταθμούς είπε: "Είμαστε εδώ για να τιμήσουμε τον αυτοκράτορα Κωνσταντίνο Παλαιολόγο. Για εμάς η Κωνσταντινούπολη είναι και θα είναι ελληνική", συμπληρώνει.
........

Εμφύλιος για τον Παπανδρέου στην Αχαΐα
Εμφύλιος έχει ξεσπάσει στην Αχαΐα με αφορμή την εκ νέου υποψηφιότητα του Γιώργου Παπανδρέου στο νομό, ενώ εντάσεις παρατηρούνται και σε πολλές άλλες περιοχές όπως στην Καστοριά με την υποψηφιότητα Πετσάλνικου ή τη Μαγνησία.
Η ένταση στην Αχαΐα προϊδεάζει για τη σύγκρουση Βενιζέλου - Παπανδρέου την επομένη των εκλογών, παράλληλα με τις μεγάλες αλλαγές που ο νέος πρόεδρος ετοιμάζει στο ΠΑΣΟΚ.
Ο πρώην υφυπουργός Κώστας Σπηλιόπουλος, που έμεινε δεύτερος και δεν εκλέγεται, επέμεινε έως την τελευταία στιγμή για την «ανάγκη εκπροσώπησης της Αχαΐας στη Βουλή», αφήνοντας προφανώς να εννοηθεί ότι κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει με τον πρώην πρόεδρο του κόμματος.
Η κατάσταση στην Εκλογική Επιτροπή Αχαΐας, κατά την τελευταία συνεδρίασή της, παρόντος του υπεύθυνου της Ιπποκράτους Πέτρου Ευθυμίου, υπήρξε εκρηκτική όσον αφορά στην υποψηφιότητα Παπανδρέου. Μεταξύ όσων έθεσαν το θέμα υποψήφια βουλευτής, πρώην γραμματέας της Νομαρχιακής, συνδικαλιστές και άλλοι.
«Αυτά που ακούστηκαν μέσα ήταν λίγα, καθώς ήταν παρών ο Ευθυμίου. Έξω λέγονται πολύ χειρότερα. Πολλά στελέχη του κόμματος δηλώνουν ότι δεν θα ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ επειδή στο ψηφοδέλτιο εξακολουθεί να είναι ο πρώην πρόεδρος» δήλωσε χαρακτηριστικά στέλεχος του νομού, πρώην βουλευτής, επισημαίνοντας ότι «είναι προτιμότερο να χάσει το ΠΑΣΟΚ την έδρα αρκεί να μην εκλεγεί ο Παπανδρέου».

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »