*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

31 Μαΐου

ΜΑΥΡΟ ΒΕΛΟΥΔΟ

31 Μαΐου
*Πολλές αλλαγές, νέα καλοκαιρινά πιάτα, όμορφο εξωτερικό μπαρ κλπ στο πιο όμορφο καφέ - restaurant της πόλης μας, την «Ξανθίππη». Να σημειώσω και το DELIVERY «ΞΑΝΘΙΠΠΗ» στο τηλέφωνο 25410 23627 όπου μπορείτε να δοκιμάσετε όλες τις νέες γεύσεις με ένα απλό τηλέφωνο...
Και το βασικότερο; Σε πολύ προσιτές τιμές!!!
......
*Καθόλου τυχαίο δεν είναι άλλωστε το γεγονός ότι, πολλοί φοιτητές και νέα παιδιά επιλέγουν πλέον την «Ξανθίππη» για να πιούν ένα κρασί ή τσίπουρο δοκιμάζοντας την εκλεκτή της κουζίνα.
Οι τιμές της «Ξανθίππης» είναι πολύ προσιτές και τα νέα πιάτα της, θα σας αρέσουν πολύ.
......
*Σήμερα Πέμπτη 31 Μαΐου & Παρασκευή 1 Ιουνίου και ώρα 21.30 στο Σπίτι πολιτισμού της ΦΕΞ το Αριστούργημα του Γεωργίου Βιζυηνού «Το μόνον της ζωής του ταξείδιον» μετά την επιτυχημένη πορεία του στην Αθήνα, στο studio Λήδρα, στην Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, αλλά και στην Θεσσαλονίκη, στην Πειραματική Σκηνή της Τέχνης, ανεβαίνει για δύο παραστάσεις και στην Ξάνθη. Σκηνοθεσία- διασκευή: Δήμος Αβδελιώτης. Τιμές εισιτηρίου: 15€ & 10€ φοιτητικό.
ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΓΙΑ ΚΡΑΤΗΣΕΙΣ: 25410 25421 και προπώληση στο Λαογραφικό Μουσείο Ξάνθης και στο βιβλιοπωλείο +Βιβλία Καφετζή.
......
*Ο Φίλιππος Πλιάτσικας και η Ελεωνόρα Ζουγανέλη, αγαπημένοι φίλοι και συνεργάτες, ενώνουν τις δυνάμεις τους φέτος το καλοκαίρι και θα συναντήσουν μαζί, τους φίλους τους σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο. Σήμερα Πέμπτη 31/5 στο δημοτικό θέατρο Κομοτηνής.
.......
*Και μια ανακοίνωση που πήρα και φιλοξενώ στη στήλη μου:
Η Φιλοτελική Εταιρεία Ξάνθης θρηνεί την απώλεια του Δήμου Βογιατζόπουλου.
Ο Μάκης, όπως τον ξέραμε, με ιδιαίτερη την αγάπη του για την Ξάνθη, το παρελθόν και την ιστορία της, ήταν ένας χαρισματικός άνθρωπος, υποδειγματικός σύζυγος, στοργικός πατέρας, αξιαγάπητος φίλος και ξεχωριστό μέλος της Φιλοτελικής.
Αντί στεφάνου η Φιλοτελική Εταιρεία Ξάνθης κατέθεσε στο Γηροκομείο Ξάνθης το συμβολικό ποσό των 50 € στην μνήμη του.
Το Δ.Σ.
.......
*Εκδήλωση - συζήτηση που θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή στις Σάπες και πάλι για το γνωστό θέμα του Χρυσού.
Την εκδήλωση διοργανώνει ο Δήμος Μαρώνειας - Σαπών, η Διανομαρχιακή Επιτροπή Ροδόπης Έβρου κατά της μεταλλουργίας χρυσού και η νέα δημιουργηθείσα Κίνηση πολιτών Μαρώνειας - Σαπών, Φιλυρας, Αρριανών κατά της μεταλλουργίας χρυσού.
.......
*Ο Σύλλογος Μουσικών Εκπαιδευτικών Αν. Μακεδονίας – Θράκης διοργανώνει Ρεσιτάλ Μουσικής Δωματίου με τον Καβαλιώτη βιολονίστα Γιάννη Κεραμίδη και την Κομοτηναία πιανίστα Ευανθία Κυριαζίδου την Κυριακή 3 Ιουνίου στις 8:30 μ.μ. στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης. Θα ερμηνευτούν κορυφαία έργα που αντιπροσωπεύουν τρεις μεγάλες εποχές της δυτικοευρωπαϊκής μουσικής: η σονάτα σε Μι ελάσσονα του Mozart από την Κλασική εποχή, η Τρίτη σονάτα σε Ρε ελάσσονα του Brahms από την Ρομαντική περίοδο και η σονάτα σε Ρε μείζονα του Prokofiev από τον 20ό αιώνα
........
*Στον Διεθνή διαγωνισμό περιβαλλοντικής αρθρογραφίας της Διεθνούς Ένωσης για την διατήρηση της φύσης και του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, συμμετέχει ο Αλεξανδρουπολίτης εθνοβιολόγος Παύλος Γεωργιάδης. Πρόκειται για το άρθρο «The true cost of the cheap potato (To αληθινό κόστος της φθηνής πατάτας) που δημοσιεύτηκε στο Ολλανδικό Blog www.Foodpolitics.eu. Tο εν λόγω βραβείο στοχεύει να αναδείξει δημοσιογραφικές δουλειές που προωθούν τη συνειδητοποίηση για το περιβάλλον και τη βιώσιμη ανάπτυξη, ενθαρρύνοντας το περιβαλλοντικό ρεπορτάζ παγκοσμίως. Να σημειωθεί ότι ο Παύλος Γεωργιάδης είναι ο εμπνευστής του Slow Food Θράκης ,ενώ είναι η πρώτη φορά που ένας έλληνας συμμετέχει στον σημαντικό διαγωνισμό και μέχρι στιγμής φαίνεται ότι τα πηγαίνει αρκετά καλά, μιας και το άρθρο βρίσκεται στην Τρίτη θέση ανάμεσα σε 46 συμμετοχές από ολόκληρο τον κόσμο.
………..
*Και μια πρόταση από τη στήλη...... THE ESPRESSO NIST: Στην οδό Μ. Βόγδου 12Β. Όχι απλό Delivery... Very Deli! Τηλ. Παραγγελιών 25410 65500. Με όλα τα ροφήματα και τα σάντουιτς το νερό δωρεάν! Καλό 3ήμερο.
Μαρία Παπ.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »