*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

30 Ιουνίου

ΤΑ ΟΝΟΜΑ ΤΩΝ 10 ΤΥΧΕΡΩΝ ΓΙΑ ΤΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΤΑΜΤΑ

ΤΑ ΟΝΟΜΑ ΤΩΝ 10 ΤΥΧΕΡΩΝ ΓΙΑ ΤΩΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΜΕ ΤΗΝ ΤΑΜΤΑ

30 Ιουνίου
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΒΟΥΛΓΑΡΙΔΟΥ
ΟΥΖΟΥΝΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
ΘΕΟΔΩΡΑ ΛΑΖΑΡΙΔΟΥ
ΠΑΠΑΣΩΒ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
konstantinos adamopoulos
ΔΕΜΕΝΙΔΟΥ ΒΙΒΗ
Λεοντή Μαρία
Πατσαμάνης Γεώργιος
ΚΑΖΑΚΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
ΑΜΟΥΤΖΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΒΟΥΝ ΤΙΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΟΥΝΤΙΟ ΤΟΥ ΡΑΔΙΟ LIFE ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ.

30 Ιουνίου

ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥΣ! Χαστούκι του Συμβουλίου Επικρατείας στη Μονή Βατοπεδίου για Βιστωνίδα

30 Ιουνίου
«Χαστούκι» του Συμβουλίου Επικρατείας στη Μονή Βατοπεδίου για την Βιστωνίδα. Απορρίφθηκε η αίτηση για ακύρωση της απόφασης με την οποία ανακλήθηκαν οι αποφάσεις Δρυ και Φωτιάδη άπό το το 1999 έως το 2003, αναφορικά με την κυριότητα στη λίμνη Βιστωνίδα και τις παραλίμνιες εκτάσεις
Συγκεκριμένα: Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών, σύμφωνα με πληροφορίες, απέρριψε την αίτηση της Μονής Βατοπεδίου, που ζητούσε να ακυρωθεί η από 3/10/2008 απόφαση του υφυπουργού Οικονομίας, με την οποία ανακλήθηκαν οι αποφάσεις των υφυπουργών Οικονομίας και Οικονομικών, Γ. Δρυ και Γ. Φωτιάδη, από το 1999 έως το 2003, αναφορικά με την κυριότητα εκτάσεων στη λίμνη Βιστωνίδα (νησίδα Αντά - Μπουρού, έκτασης 400 στρεμμάτων) και των παραλίμνιων εκτάσεων (25.000 στρεμμάτων), ενώ, επίσης, ανακλήθηκαν και τα πρωτόκολλα παράδοσης και παραλαβής αυτών των εκτάσεων.
Οι σύμβουλοι Επικρατείας έκριναν, σχεδόν ομόφωνα (επτά περίπου σύμβουλοι Επικρατείας μειοψήφησαν), ότι πρόκειται για ιδιωτική αστική διαφορά και ως εκ τούτου δεν υπάγεται στην αρμοδιότητα του Ανωτάτου Δικαστηρίου, αλλά στην αρμοδιότητα των πολιτικών δικαστηρίων (Πρωτοδικείο Αθηνών).
Η Μονή Βατοπεδίου υποστήριζε ότι η επίμαχη ανακλητική απόφαση τού τότε υφυπουργού Οικονομικών είναι παράνομη και προς ενίσχυση των θέσεών της επικαλέστηκε τίτλους και άλλα στοιχεία (τοπογραφικά διαγράμματα, καταθέσεις μαρτύρων, χρυσόβουλα, συνοδικές επιστολές κ.λπ.), που είχαν συνεκτιμηθεί από το γνωμοδοτικό συμβούλιο δημοσίων κτημάτων, το οποίο με γνωμοδοτήσεις του είχε αναγνωρίσει δικαίωμα κυριότητας της Μονής επί της Βιστωνίδας και των παραλίμνιων περιοχών.
Η δημοσίευση της απόφασης αναμένεται με το νέο δικαστικό έτος, που αρχίζει την 16η Σεπτεμβρίου 2011.

30 Ιουνίου

ΣΤΕΛΙΟΣ ΧΑΤΖΗΕΥΓΓΕΛΟΥ: Τους περιμένουμε και την άλλη τετραετία!

30 Ιουνίου
*Θα είναι υποψήφιος Δήμαρχος Τοπείρου και στις εκλογές του 2014 ο Χατζηευαγγέλου!!
ΜΕ μια ανακοίνωση που για πρώτη φορά είναι τόσο απολογητική και παράλληλα δεν λέει λέξη για την ταμπακέρα, ο Δήμαρχος Τοπείρου Στέλιος Χατζηευαγγέλου απάντησε χθες στην ανακοίνωση καταγγελία της παράταξης «Δημοτική Αλλαγή» Δήμου Τοπείρου. (Θωμάς Μίχογλου).
Η είδηση που βγαίνει από την απάντηση του Δημάρχου Τοπείρου;
Ο κ.Στέλλιος Χατζηευαγγέλου από τώρα ξεκαθάρισε ότι θα είναι «παρόν στις επόμενες δημοτικές εκλογές (σε μια 3ετία) και τους….περιμένει!
Εδώ ο κόσμος καίγεται και η παράταξη Μίχογλου «χτενίζεται»!
Την ώρα που η χώρα περνάει την δυσκολότερη περίοδο της ιστορίας της, την ώρα που οι δήμοι όλης της χώρας βρίσκονται στο μάτι του κυκλώνα, η παράταξη του κ. Μίχογλου και των συν-αρχηγών του ασχολούνται με την έκδοση φιλολογικών ανακοινώσεων, αν και μιλώντας για «καιροσκοπισμό», θα ‘πρεπε η αντιπολίτευση στο Δ. Τοπείρου να βλέπει στον καθρέφτη τον εαυτό της.
Γνωρίζουν άραγε ότι ενώ είναι τέλη Ιουνίου οι δήμοι δεν έχουν πάρει 1 ευρώ ΣΑΤΑ; ότι οι ΚΑΠ έχουν περικοπεί σε ποσοστό πάνω από 30%; Ότι οι μισές αρμοδιότητες του Κράτους έχουν μεταφερθεί στους δήμους οι οποίοι υποχρεούνται να τις ασκήσουν με 1,5 υπάλληλο;
Τι γνωρίζουν οι συγκεκριμένοι επιστολογράφοι για την πραγματική κατάσταση και τα τεράστια προβλήματα όλων των δήμων της χώρας και του Δήμος Τοπείρου;
ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ.
Ας το χωνέψουν πια ότι οι εκλογές τελείωσαν και ότι ο λαός Δήμος Τοπείρου τους έστειλε για άλλη μια φορά στην αντιπολίτευση.
Κι αν νομίζουν ότι αυτοί μπορούν καλύτερα, τους περιμένουμε και την άλλη τετραετία.
Ο Δήμαρχος Τοπείρου
Στέλιος Χατζηευαγγέλου

30 Ιουνίου

Μεταξύ αυτών και η ΕΑΣ Ξάνθης Εμφύλιος Συνεταιρισμών για τις Επιδοτήσεις, Εξώδικο από 24 ΕΑΣ στην ΠΑΣΕΓΕΣ!

30 Ιουνίου
Αγριεύει ο εμφύλιος στους κόλπους των συνεταιριστών, ανάμεσα στην Πανελλήνια Συνομοσπονδία Ενώσεων Γεωργικών Συνεταιρισμών (ΠΑΣΕΓΕΣ) και τις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΑΣ), εξαιτίας των αιτήσεων για επιδοτήσεις.
Άγνωστο παραμένει αν θα καταφέρουν όλοι οι αγρότες να πάρουν τις επιδοτήσεις στην ώρα τους.
Η νέα πράξη στο σίριαλ για τις δηλώσεις Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Επιδοτήσεων (ΟΣΔΕ) παίχτηκε με το εξώδικο που έστειλαν 24 Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών κυρίως απ’ τη Βόρεια Ελλάδα, τη Θεσσαλία και τρία Ιόνια νησιά στην ΠΑΣΕΓΕΣ. Μεταξύ των 24 ΕΑΣ και αυτή της Ξάνθης!!!
Ζητούν απ’ τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Κώστα Σκανδαλίδη, να δημοσιοποιήσει τους όρους της σύμβασης που υπέγραψε με τα νομικά πρόσωπα ΠΑΣΕΓΕΣ-Neuropublic Α.Ε., που ήταν ανάδοχοι του διαγωνισμού ΟΣΔΕ, τον οποίο καλούνται να υλοποιήσουν οι ΕΑΣ. Απαιτούν, δε, απ’ την ΠΑΣΕΓΕΣ να ξανανοίξει την ηλεκτρονική πύλη εισόδου σε όλες τις ΕΑΣ για την καταχώριση όλων των αιτήσεων επιδοτήσεων, ειδάλλως θα κινηθούν νομικά κατά παντός υπευθύνου.

ΤΟ ΕΞΩΔΙΚΟ
Το εξώδικο συνυπογράφουν οι ΕΑΣ: Διδυμοτείχου, Ξάνθης, Βέροιας, Κιλκίς, Πιερίας, Σερρών, Λαγκαδά, Βισαλτίας Σερρών, Έδεσσας-Σκύδρας, Νάουσας, Ημαθίας, Αρναίας Χαλκιδικής, Κοζάνης-Σερβίων, Βοΐου Κοζάνης, Εορδαίας Κοζάνης, Γρεβενών, Βόλου, Αλμυρού, Πηλίου-Βορείων Σποράδων, Λάρισας-Τυρνάβου-Αγιάς, Φαρσάλων, Ελασσόνας, Τρικάλων, Λευκάδας και Κεφαλονιάς-Ιθάκης.
Όπως σημειώνεται στο εξώδικο, καταχρηστικά, παράνομα και αυθαίρετα η ΠΑΣΕΓΕΣ έκλεισε το σύστημα ηλεκτρονικής εισόδου στις ΕΑΣ Κεφαλονιάς-Ιθάκης και Κοζάνης-Σερβίων, η οποία βάσει του καταστατικού της δεν μπορεί να λειτουργεί ως εργολάβος, να συγκροτεί «κοινοπραξίες για να καταστρατηγήσει τις νόμιμες και καταστατικές απαγορεύσεις». «Ως εντολοδόχοι μας δεν έχετε κανένα νόμιμο δικαίωμα να μας καταργείτε, να μας αποστέλλετε απειλητικά έγγραφα ή να μας ελέγχετε».
Σύμφωνα με το εξώδικο, ο μόνος λόγος συμμετοχής στο διαγωνισμό δηλώσεων ΟΣΔΕ «ήταν η προσβολή του» και «δήθεν θα αποσυρόμασταν, χωρίς κανείς να μας ενημερώσει για τους όρους και τις προϋποθέσεις και με την επίκληση λόγων κατεπείγοντος. Συνεπώς, με την υπογραφή της σύμβασης με τους επαχθείς οικονομικά για εμάς όρους, ήδη παρέβητε την εντολή μας».
Οι 24 ΕΑΣ υποστηρίζουν ότι στρέφονται νομικά κατά παντός υπευθύνου, ώστε να προστατευθούν «από ποινικές διώξεις για πράξεις στις οποίες δεν ευθυνόμαστε και για καταλογισμούς και ευθύνες, στις οποίες οι νομικές μας υπηρεσίες βάσιμα θεωρούν ότι κινδυνεύουμε από δικές σας συμπεριφορές και ευθύνες».
«Καλούμε την ΠΑΣΕΓΕΣ να μας απαντήσει βάσει ποιας δικαιοδοσίας στρέφεται κατά των μελών της για την επίδικη σύμβαση, στην οποία φαίνεται ως τρίτος, ποιον εκπροσωπεί». Ζητούν να διευκρινιστεί «τι ακριβώς εννοούσε ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ στην τελευταία γενική συνέλευση περί πολιτικής ανοχής, για την είσπραξη 50 – κατά δήλωση από τις ΕΑΣ».
Πετούν το γάντι στην ΠΑΣΕΓΕΣ: «Γιατί δεν κλείνει το σύστημα στις ΕΑΣ τις οποίες εκπροσωπούν τα μέλη του Δ.Σ. της ΠΑΣΕΓΕΣ, για τις οποίες κατηγορηματικά σάς καταγγέλλουμε ότι εισπράττουν χρήματα για τις δηλώσεις ΟΣΔΕ;»

30 Ιουνίου

ΣΕΚΑΠ: Για τις 20 Ιουλίου, αναβλήθηκε η γεν. συνέλευση!

30 Ιουνίου
Με αίτημα του Αστικού, Πιστωτικού Συνεταιρισμού Εργαζομένων ΣΕΚΑΠ ΑΕ, «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ», ο οποίος εκπροσωπείται νόμιμα, αναβλήθηκε για τις 20 Ιουλίου 2011 στις 11.00 το πρωί, η Γενική Συνέλευση της καπνοβιομηχανίας ΣΕΚΑΠ.
Υποχρεωμένο το προεδρείο, έκανε δεκτό το αίτημα της αναβολής, αφού βάση νόμου αυτό είναι εφικτό.
ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΕΤΟΧΟΙ ΠΑΡΟΝΤΕΣ
Με πλήρη απαρτία, κάτι το οποίο δεν είχε γίνει σε προηγούμενες Συνελεύσεις, ξεκίνησε λίγο μετά τις 11.00 το πρωί της Τετάρτης, η Γενική Συνέλευση της ΣΕΚΑΠ Α.Ε.
Ξεκινώντας, ο πρόεδρος της συνέλευσης, προέβη στην ανάγνωση του αιτήματος του Συνεταιρισμού το οποίο ανέφερε τα ακόλουθα:
«Ως μέτοχοι της ΣΕΚΑΠ ΑΕ, που εκπροσωπούμε, περισσότερο από το 1/20, του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, υποβάλουμε αίτημα αναβολής, λήψης αποφάσεων όλων των θεμάτων της ημερησίας διάταξης της σημερινής Τακτικής Γενικής Συνέλευσης της εταιρείας, για τις 20 / 07/ 2011 ημέρα Τετάρτη και ώρα 11 π.μ.»
Σύμφωνα πάντως με τον Πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομεένων της ΣΕΚΑΠ κ. Γαβριηλίδη, αυτό το οποίο θέλουν να κερδίσουν οι εργαζόμενοι μέσα από την αναβολή της συνέλευσης, είναι λίγος περισσότερος χρόνος.
« Εμείς μέσα σε αυτό το 20ήμερο, θα κάνουμε κάποιες επαφές και πιστεύουμε πως αυτό ίσως ωφελήσει την εταιρεία, γιατί όπως έχουμε πει, η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Η Αγροτική είναι πλέον ξεκάθαρη. Θέλει να πουλήσει το 44% και πάει σε ανοιχτό διαγωνισμό με σύμβουλο. Ζητήσαμε μια αναβολή των 20 ημερών, με τα ίδια θέματα και να δούμε μήπως έχει αλλάξει κάτι», κατέληξε λέγοντας ο κ. Γαβριηλίδης.
Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της εταιρείας κ. Πράτσος δήλωσε ναι μεν άγνοια, για τους λόγους που οδήγησαν στην αναβολή της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης (αν και όλοι μιλάνε για συμφωνία από την Τρίτη με τον Λειβαδίτη….), όπως τόνισε όμως, η γεν. συνέλευση ήταν υποχρεωμένη να κάνει δεκτό το αίτημα της αναβολής.
Στις δηλώσεις του μάλιστα στους δημοσιογράφους, τόνισε τα παρακάτω!
«Στην λογική όπως σας μιλούσα πάντα, της αύξησης μετοχικού κεφαλαίου και ένταξης νέων μετόχων στο μετοχικό κεφάλαιο, δεν είναι πώληση, είναι μια απλή μετοχοποίηση και διαδικασία, ανοίγματος της εταιρείας στην αγορά κεφαλαίου. Αυτή τη στιγμή όμως όταν πωλείται ένα μερίδιο, πωλείται. Που σημαίνει, έχετε δίκιο, πουλά η τράπεζα το δικό της. Υπάρχει όμως μια τεράστια διαφορά του σήμερα και των χθεσινών, των θέσεων της διοίκησης. Ότι, σήμερα η ΑΤΕ θα πουλήσει και εισπράξει. Στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου τα χρήματα έρχονται και μένουν στην εταιρεία. Άρα λοιπόν, η ΣΕΚΑΠ την ερχόμενη της αυξήσεως του μετοχικού κεφαλαίου, θα είναι 25.000.000 ευρώ στο ταμείο. Δεν μπορώ να ξέρω εάν οι εργαζόμενοι είναι υπέρ ή κατά της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου».
Πάντως ανεξάρτητα της νέας αναβολής που δόθηκε στη χθεσινή γεν. συνέλευση της ΣΕΚΑΠ (για τις 20 Ιουλίου) πληροφορίες αναφέρουν ότι ήδη έχουν πραγματοποιηθεί επαφές από τη διοίκηση με την κρατική China National Tobacco Corporation, που αποτελεί το κινέζικο μονοπώλιο καπνού, με στελέχη του Ινδικού ομίλου Bommidala Group – ΒΒΜ, αλλά και με καπνοβιομηχανία από τη γειτονική Τουρκία.
Βέβαια για να προχωρήσει οποιοδήποτε ενδιαφέρον ιδιώτη επενδυτή θα πρέπει να δρομολογηθεί η προκήρυξη του ανοιχτού, δημόσιου, διεθνή διαγωνισμού για την πώληση ποσοστού 44,5% του μετοχικού κεφαλαίου της ΣΕΚΑΠ που έχει στην κατοχή της η ATEbank, κάτι που αναμένεται να πραγματοποιηθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Υπενθυμίζεται ότι εκτός από την ΑΤΕ, μέτοχοι της ΣΕΚΑΠ είναι η Συνεταιριστική Καπνοβιομηχανία με 34,5% (ΣΕΚΕ), ο συνεταιρισμός εργαζομένων της ΣΕΚΑΠ με 8,5% και αγροτικοί συνεταιρισμοί.
Στη συνέλευση λοιπόν της 20 Ιουλίου, αναμένεται να παρουσιαστεί με λεπτομέρειες και το σχέδιο αναδιάρθρωσης της ΣΕΚΑΠ, καθώς εκτός από την αύξηση της ρευστότητας, πρόκειται να υπάρξουν παρεμβάσεις και στο επίπεδο της περικοπής του κόστους λειτουργίας.

30 Ιουνίου

Εισαγγελέας για ΕΑΠΑΞ, επιμένει η παράταξη Πούλιου.

30 Ιουνίου
Σκληρή καταγγελία της Δημοτικής παράταξης «Πολίτες για την Αλλαγή».ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΜΕΤΟΧΟΥΣ ΤΗΣ ΕΑΠΑΞ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ
Έπρεπε να φτάσουμε λίγες ώρες πριν από την τακτική συνέλευση των μετόχων της ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΠΑΛΙΑΣ ΞΑΝΘΗΣ Α.Ε., της γνωστής ΕΑΠΑΞ για να μπορέσουμε επιτέλους, ακόμη και εμείς, δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Ξάνθης να θαυμάσουμε για τα έργα και τις ημέρες της οικονομικής διαχείρισης των διοικήσεων της.
Έτσι με οδηγό τα οικονομικά στοιχεία που οι ελεγκτές παρουσιάζουν και το διοικητικό συμβούλιο εισηγείται απευθύνουμε στους μετόχους της εταιρείας αυτής, τον Δήμο Ξάνθης, τη Δ.Ε.Υ.Α.Ξ., την ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΔΗΜΟΚΡΙΤΕΙΟΥ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΘΡΑΚΗΣ, την ΤΟΠΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΤΗΤΩΝ ΞΑΝΘΗΣ, το ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΞΑΝΘΗΣ και την ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΞΑΝΘΗΣ δημόσια τα παρακάτω ερωτήματα:
1. Πως γίνεται μια εταιρεία διαχείρισης προγραμματικών συμβάσεων, που στην ουσία εξελίχθηκε από εταιρεία αναβάθμισης της παλιάς Ξάνθης σε εταιρεία εκτέλεσης προγραμματικών συμβάσεων για την παροχή εργασίας κύρια στο Δήμο Ξάνθης να παρουσιάζει ζημίες που ξεπερνούν το 1.000.000 ευρώ (κατά παραδοχή του κ.Δημάρχου Ξάνθης στο δημοτικό συμβούλιο);
2. Πως γίνεται μόνο το έτος 2010, ο κύκλος εργασιών να μειώνεται στο 55% του προηγούμενου έτους και να περιορίζεται από 1.356.541 ευρώ σε 747.952 ευρώ και οι ζημίες μόνο το έτος αυτό να φτάνουν το ποσό των 727.838 ευρώ, δηλαδή στο 97,31% του κύκλου εργασιών;
3. Πως γίνεται να εγκρίνετε απολογισμό και να απαλλάξετε ένα συμβούλιο που δεν διεκδίκησε και οδήγησε σε παραγραφή απαιτήσεις της ΕΑΠΑΞ από οφειλέτες τρίτους όπως ο Δήμος Πιερέων, μην ασκώντας τα νόμιμα δικαιώματά του, ενώπιον των αρμοδίων δικαστηρίων, ζημιώνοντας έτσι τους μετόχους της;
4. Πως γίνεται να εγκρίνετε απολογισμό και να απαλλάξετε ένα διοικητικό συμβούλιο που το 2009 οφείλει στο Δημόσιο 206.000 ευρώ, το 2010 141.958 ευρώ και επιβαρύνθηκε λόγω μη εμπρόθεσμης καταβολής φόρων και ασφαλιστικών εισφορών 214.126 ευρώ;
5. Πως γίνεται να εγκρίνετε απολογισμό και να απαλλάξετε ένα συμβούλιο που καταβάλει το 2010 στον Διευθύνοντα Σύμβουλο ΕΞΟΔΑ!!!! προηγουμένων χρήσεων ύψους 152.459 ευρώ; Τι είδους έξοδα είναι αυτά;
6. Πως γίνεται μέσα σε αυτόν τον κυκεώνα οικονομικών ζημιών το 2010 ο πρόεδρος του ΔΣ να εισπράττει παρόλα αυτά τις αμοιβές του ύψους 12.320 ευρώ;
7. Αλήθεια τι γίνεται με τα πορίσματα των οικονομικών ελέγχων της εταιρείας και των ελεγκτών δημόσιας διοίκησης που φημολογείται ότι εντόπισαν θέματα πλαστών βεβαιώσεων αποδοχών και προϋπηρεσίας; Τι γίνεται με την υπόθεση της πλαστογράφησης των υπογραφών των οικονομικών ελεγκτών προηγουμένων χρήσεων; Τι γίνεται με την ποινική διερεύνηση τους;
8. Πως γίνεται οι μέτοχοι της εταιρείας, που πολλοί από αυτούς διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα, να αποδέχονται χωρίς κανέναν έλεγχο το γεγονός ότι η ΕΑΠΑΞ τους ζητά να χαρίσουν τις μετοχές τους, χωρίς τίμημα, στο Δήμο Ξάνθης, γιατί η εταιρεία χρεωκόπησε δηλαδή να μην ελέγξουν πως η ΔΕΥΑΞ θα χάσει 26.100 ευρώ, η Εταιρεία Αξιοποίησης Περιουσίας του ΔΠΘ 9.000 ευρώ, η ΤΕΔΚ Ξάνθης 4.500 ευρώ, το ΕΒΕ Ξάνθης 2.700 ευρώ και η Μητρόπολη 4.500 ευρώ;
9. Και τέλος πως θα δεχθούμε ο Δήμος Ξάνθης να επιβαρυνθεί ποσό που υπερβαίνει το 1.000.000 ευρώ, αναλαμβάνοντας τα χρέη της ΕΑΠΑΞ μόνος αυτός, και το ποσό αυτό να καταβάλουν πάλι οι δημότες της Ξάνθης;
Πιστεύουμε ότι ήρθε η ώρα να ξεκαθαρίσει η απαράδεκτη αυτή κατάσταση. Εμείς ενυπόγραφα θέτουμε τα ερωτήματα αυτά και θα τα στηρίξουμε όπου και αν κληθούμε να το κάνουμε. Δεν μπορεί οι δημιουργοί αυτής της κατάστασης να συνεχίσουν να μένουν ατιμώρητοι.
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ
ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ

30 Ιουνίου

Της Ξάνθης το... γιοφύρι! 4η φορά ΑΝΑΒΟΛΗ στη δημοπράτηση της Σάρδεων

30 Ιουνίου
Για τέταρτη φορά αναβλήθηκε η δημοπράτηση του έργου της επέκτασης της οδού Σάρδεων στην Ξάνθη. Κι ας πρόκειται ουσιαστικά για το μοναδικό έργο που μπορεί κάπως να αποσυμφορήσει την κυκλοφορία περιφερειακά τουλάχιστον να δώσει αρκετές λύσεις...
Το έργο, που βρίσκεται στο στάδιο της δημοπράτησης από τις αρχές του χρόνου, αφορά στην επέκταση της οδού Σάρδεων μέσα από το σημερινό Στρατόπεδο Στεφανίδη, το αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑΞ και την οριογραμμή του Σχεδίου Πόλης στην περιοχή της Κυψέλης και τη σύνδεσή της με την οδό Εθελοντή Αιμοδότη, σε απόσταση 10 μέτρων βορειοδυτικά της υπάρχουσας πεζογέφυρας.
Μετά λοιπόν από 3 διαδοχικές στάσεις εργασίας της ΕΜΔΥΔΑΣ (Μηχανικών του Δημοσίου) που είχαν σαν στόχο να μπλοκάρουν τη δημοπράτηση, ο Δήμος ξάνθης προχώρησε στον ορισμό Μηχανικών Τ.Ε. ως αναπληρωματικών μελών της επιτροπής δημοπράτησης, προκειμένου να ξεπεράσει το σκόπελο της ΕΜΔΥΔΑΣ και τις αντιδράσεις...
Ωστόσο και πάλι ατύχησε, αφού η δημοπράτηση που είχε προγραμματιστεί για το πρωί της Τρίτης, συνέπεσε με τη γενική απεργία για την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου και έτσι απέργησαν όλοι οι μηχανικοί της Τεχνικής Υπηρεσίας – πειθαρχώντας στην απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Μετά από αυτό η δημοπρασία θα επαναληφθεί για πέμπτη φορά!!!
Πάντως σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Χρήστο Μούρκα, ο Δήμος Ξάνθης πρόκειται να προχωρήσει σε έκτακτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, όπου θα εγκριθούν οι νέοι όροι επαναδημοπράτησης του έργου, που θα οριστεί στο μίνιμουμ, πλέον, που επιτρέπεται από τη σχετική διαδικασία. Μάλιστα, μελετάται η περίπτωση να οριστεί εκ των προτέρων και δεύτερη ημερομηνία επαναληπτικής δημοπράτησης, για την περίπτωση που θα υπάρξει και νέα αναβολή.
Πάντως ο Δήμαρχος Ξάνθης Λάκης Στυλιανίδης, επείγεται να προκηρύξει το έργο προκειμένου να προχωρήσει η κατασκευή του παρόλο που δεν αντιμετωπίζει κίνδυνο απένταξης του έργου ή παύσης της χρηματοδότησης μέσω του ΕΣΠΑ.

30 Ιουνίου

Το Γερμανικό Focus στο σκαμνί!

30 Ιουνίου
ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΛΟΓΩ ΑΠΟΧΗΣ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝΣτο σκαμνί οι 15 κατηγορούμενοι (στελέχη και δημοσιογράφοι) του εβδομαδιαίου γερμανικού περιοδικού «Focus» με μηνυτές τους δικηγόρους κ.κ. Θόδωρο Φραγκάκη, Αικατερίνη Φραγκάκη, Σταύρο Ανδρουτσόπουλο, Χρήστο Χρυσανθακόπουλο, Βασιλική Μπακάλη και Αικατερίνη Πουλάκη
*Στην έντυπη μορφή του το περιοδικό κυκλοφόρησε με τον υβριστικό τίτλο: «Απατεώνες στην Ευρωοικογένεια οι Ελληνες». Το επίδικο περιοδικό διαθέτει βέβαια και ηλεκτρονική έκδοση στο διαδίκτυο και, στην περίπτωσή μας, κυκλοφόρησε με τον ύποπτο τίτλο: «Πολιτισμικό σοκ της Ελλάδας. Μπορεί κανείς να καταλάβει τους Έλληνες;».
Τα μνημόνια –μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα– τα σκληρά και φορομπηχτικά μέτρα και άλλα πολλά πρωτάκουστα και πρωτόγνωρα επρόκειτο να αναλυθούν και εξειδικευτούν στη μεγάλη δίκη της Τετάρτης 29 Ιουνίου 2011 στο Πρωτοδικείο Αθηνών, αλλά η απεργία των δικηγόρων ανέβαλε την εκδίκασή της.
Στο σκαμνί οι 15 κατηγορούμενοι (στελέχη και δημοσιογράφοι) του εβδομαδιαίου γερμανικού περιοδικού «Focus» με μηνυτές τους δικηγόρους κ.κ. Θόδωρο Φραγκάκη, Αικατερίνη Φραγκάκη, Σταύρο Ανδρουτσόπουλο, Χρήστο Χρυσανθακόπουλο, Βασιλική Μπακάλη και Αικατερίνη Πουλάκη, ενώ υποστηρίζονται από πλειάδα Ελλήνων νομικών με απώτερο στόχο την εκδίκαση της υπόθεσης και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.. Μάρτυρες κατηγορίας θα είναι οι Μίκης Θεοδωράκης, ο τέως καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου κ. Γιώργης Κασιμάτης, ο καθηγητής Κωνσταντίνος Μπέης, ο σκηνοθέτης Σπύρος Ευαγγελάτος και άλλοι πολλοί επώνυμοι του πνευματικού, καλλιτεχνικού και πολιτικού κόσμου, προκειμένου να δοθεί διεθνής διάσταση στη διατεταγμένη επίθεση του περιοδικού.

ΔΥΣΦΗΜΙΣΗ
Η προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο είναι αναπόφευκτη κατά τους μηνυτές, δεδομένου ότι το συγκεκριμένο περιοδικό κυκλοφορεί στην έντυπη μορφή του, εκτός της Γερμανίας, και στις Αυστρία, Ελβετία, Βέλγιο, Ολλανδία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Ιαπωνία, Πορτογαλία, Νορβηγία, Δανία, Φιλανδία, Ουγγαρία, Σλοβενία, Κανάρια Νησιά και Λουξεμβούργο και, φυσικά, και στην Ελλάδα. Στην έντυπη μορφή του κυκλοφόρησε με τον υβριστικό τίτλο: «Απατεώνες στην Ευρωοικογένεια οι Ελληνες». Το επίδικο περιοδικό διαθέτει βέβαια και ηλεκτρονική έκδοση στο διαδίκτυο και, στην περίπτωσή μας, κυκλοφόρησε με τον ύποπτο τίτλο: «Πολιτισμικό σοκ της Ελλάδας. Μπορεί κανείς να καταλάβει τους Ελληνες;». Ετσι, η δυσφημιστική και επιζήμια για τη χώρα εκστρατεία του περιοδικού στην πιο κρίσιμη οικονομική της περίοδο, δηλαδή στις 22 Φεβρουαρίου 2010, έπαιξε και αυτή τον σημαντικό της ρόλο για τη διεθνή εικόνα της, για την αξιοπιστία της στις διεθνείς αγορές και για τις τυχόν προσπάθειές της στο χτίσιμο συμμαχιών και στην ανεύρεση διεθνών στηριγμάτων – ευνόητο, λοιπόν, να τύχουν της ανάλογης απάντησης… οι κακόβουλοι κριτές μας και οι εν δυνάμει κατακτητές μας.

ΥΒΡΕΟΛΟΓΙΟ
Επειδή τα όσα γράφτηκαν στην έντυπη και ηλεκτρονική μορφή του γερμανικού περιοδικού δεν είναι απλώς δυσφημιστικά, εξυβριστικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, περιφρονητικά, αντιεπιστημονικά, και ανιστόρητα, σε βάρος όχι των ελληνικών κυβερνήσεων ή κάποιων τμημάτων του λαού μας, αλλά σε βάρος του ελληνικού έθνους από τον… 5ο αιώνα μ.Χ., για τον λόγο αυτόν θα δημοσιεύσουμε όσα περισσότερα μπορούμε (σ.σ.: είναι τέτοιο το υβρεολόγιο και το μένος του που ο χώρος μας δεν αρκεί) από το «αφιέρωμα» των 16 σελίδων στη δήθεν… οικονομική κατάσταση της χώρας μας. Ισως επειδή ήταν τόσο σκληρά, εμπαθή και ερεβώδη κείμενα, για αυτόν τον λόγο και ο ελληνικός Τύπος δεν τόλμησε να τα δημοσιεύσει, παρά μόνον κάποιες παραγράφους ανώδυνες, ανεπαίσχυντες, ειρηνικές και… χαζοχαρούμενες. Ακολούθησαν, κοντολογίς, την πάγια ελληνική τακτική του ατόμου που το… φτύνουν και εκείνο κοιτάζει τον ουρανό, προσποιούμενο τάχα μου πως φυλάγεται από την ανύπαρκτη βροχή. Και για να εξηγούμαστε εξαρχής, και να μη μας θεωρούν και ψώνια τα διάφορα γιουσουφάκια των Ευρωπαίων τραπεζιτών, δεν νομίζουμε –λέμε εμείς οι οπισθοδρομικοί– ότι έχουν σχέση με την όντως τραγική οικονομική κατάσταση της χώρας οι θεωρίες του Φαλμεράιερ ότι τάχα οι Σλάβοι ξερίζωσαν από τον κορμό μέχρι τη ρίζα την ελληνική εθνότητα, ή το γιατί δεν καταργείται το ελληνικό αλφάβητο, που δημιούργησε τη λατινική και κυριλλική γραφή, όπως οι ίδιοι γράφουν (σ.σ.: και για αυτό είναι οι Ελληνες απατεώνες, βρε αχρείοι;), ή το γιατί η ελληνική γλώσσα είναι η μόνη που ομιλείται από έναν λαό, ή γιατί τα ελληνικά καράβια είναι τα πιο βρόμικα στον κόσμο, ή το γιατί η Αθήνα το 1800 ήταν ένας λεκές στον ευρωπαϊκό χάρτη, ή γιατί το ελληνικό κρασί, που εμπεριέχει παντός είδους ξινίλα, το πίνουν σήμερα μόνον οι… βάρβαροι και πολλά άλλα… επιστημονικά… αντικειμενικά και… στοχόπληκτα.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ
Ποια θα είναι η υπερασπιστική γραμμή, σύμφωνα με τις δικές μας πληροφορίες, των Γερμανών; «Θελήσαμε» υποστηρίζουν «να κάνουμε ένα αφιέρωμα για την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, μιμούμενοι το… Αριστοφανικό πνεύμα, που έβλεπε τα γεγονότα από την κωμική τους πλευρά». Ποιητική-δημοσιογραφική αδεία όμως, και εγώ πρέπει να παρέμβω, γιατί ναι μεν οι Γερμανοί «συνάδελφοι», ως γνήσιοι απόγονοι του Γκαίμπελς, ξέρουν πολύ καλά «ότι για να περάσεις τη δική σου αλήθεια, πρέπει να αναφέρεις ένα αληθινό γεγονός –συνήθως ασήμαντο– αλλά τα υπόλοιπα 10-15 γεγονότα, που αναφέρονται, να είναι οπωσδήποτε παραποιημένα και ψεύτικα». Ετσι δημιουργείται κατ’ αρχάς η σύγχυση και με τη συνεχή επανάληψη η χειραγώγηση και η καταναγκαστική «πειθώ». Τώρα, ως γνήσιος απόγονος του Αριστοφάνη, ο υπογράφων (σ.σ.: ναι, ναι, ο ελληνισμός έχει συνέχεια και συνέπεια, κατά τον μέγα Ελληνα καθηγητή ιστορικό Σβορώνο) γνωρίζει ότι ο κλασικός μας κωμικός διακωμωδούσε όλα τα αληθινά και ψεύτικα γεγονότα, τις φήμες και τις διαδόσεις, χωρίς καμία έκπτωση και χάρη σε οποιαδήποτε εξουσία, οικονομική, πολιτική, στρατιωτική, πνευματική, και φυλετική (σ.σ.: χτυπούσε και την ανδρική εξουσία έναντι των γυναικών, όπως στη «Λυσιστράτη»).

ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΑ, ΑΝΤΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ, ΕΜΠΑΘΗ ΚΑΙ ΜΕ ΔΟΛΙΕΣ ΣΤΟΧΕΥΣΕΙΣ
Το τεύχος μας μπάζει στη φιλοσοφία και στο πνεύμα του και στο τι μας επιφυλάσσει, από το εξώφυλλό του κιόλας, με τη συμβολική φωτογραφία που είχε βάλει και στην οποία απεικονίζεται το διάσημο άγαλμα της Αφροδίτης της Μήλου με την τεχνητά επεξεργασμένη τη φωτογραφία του. Στο αριστερό μέρος της σελίδας αναγράφεται η φράση-αφορισμός: «Απατεώνες στην Ευρωοικογένεια».
Κατά τους Ελληνες νομικούς-μηνυτές «οι 15 Γερμανοί κατηγορούμενοι, με το επίδικο εξώφυλλο, τα τρία εμπρηστικά άρθρα, στην έντυπη και ηλεκτρονική έκδοσή του, τις 16 σελίδες αναλύσεων, σχολίων και απόψεων, διέδωσαν εν γνώσει τους σε τρίτους, δηλαδή στην παγκόσμια κοινή γνώμη, γεγονότα ψευδή και ανακριβή. «Με αυτά τα κείμενά τους και τις φωτογραφίες τους» εξηγούν και εκτιμούν οι Ελληνες νομικοί «εξυβρίζουν και συκοφαντούν με… άμεσο και υπαινικτικό τρόπο το σύνολο του ελληνικού λαού, την ιστορία του, τον πολιτισμό του. Και όλα τα παραπάνω στοχεύουν ευθέως στην αμφισβήτηση και στην απαξίωση της ηθικής και κοινωνικής αξίας ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας και περιφρονείται αδίστακτα η υπόληψή της».

ΣΚΛΗΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ
Θα ξεκινήσουμε ενδεικτικά –καθότι εμείς δεν φοβόμαστε τις αλήθειες όσο σκληρές και πικρές και εάν είναι, σε βάρος μας– με τη δομική, αλλά αληθινή και πραγματική κριτική του περιοδικού σε βάρος της χώρας μας:
* Η σκέψη τού να πληρώνουν οι Ελληνες τακτικά φόρους είναι ξένη στον λαό αυτόν. Εχουν κατευθύνει τη ζωή τους ανάμεσα στη μαύρη εργασία, τη φοροδιαφυγή και στο φακελάκι. Δωροδοκία, διαφθορά και φοροδιαφυγή έχουν φανερά διαποτίσει τη σάρκα και το αίμα των Ελλήνων.
* Τέσσερα από τα εφτά θαύματα του κόσμου βρίσκονταν στην Ελλάδα, αλλά οι σημερινές κατασκευαστικές εταιρείες ξεκίνησαν να σκάβουν ένα τούνελ στην Κοζάνη και έπεσαν έξω 35 μέτρα από τις δύο άκρες του βουνού.
* Η μισή Αττική είναι γεμάτη με οικισμούς μπετόν απίστευτης ασχήμιας.
* Τα λεωφορεία και τα τρένα πρέπει να κρατήσουν κάποιο ωράριο. Αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο. Οι πινακίδες των δρόμων είναι γνωστές μόνον στους ταχυδρόμους, γιατί οι ταμπέλες είναι σχεδόν πάντα ξεκολλημένες. Τα ωράρια των μουσείων δεν έχουν καμία σχέση με τις ηλεκτρονικές σελίδες του υπουργείου Πολιτισμού και αυτές των μουσείων, γιατί δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
*Ο Ελληνας δεν περιμένει τίποτα από τον υπουργό του παρά μόνον πώς θα ανταλλάξει την ψήφο του, με ένα αυθαίρετο σπίτι, έναν διορισμό ή ένα αμφιλεγόμενο δάνειο.

ΥΠΟΠΤΑ ΣΤΟΙΧΕΊΑ
Οι Έλληνες νιώθουν ως γονείς-κηδεμόνες του πολιτισμού, που δεν διστάζουν όμως να καλοπερνούν με τα λεφτά των παιδιών τους (σ.σ.: δεν μας λένε, όμως, ποια παιδιά μας μάς πληρώνουν. Σήμερα αυτό το κράτος μπαίνει στο γηροκομείο και δέχεται κηδεμόνα να το επιβλέπει. Γράφουν και άλλα: 1) Μόνον αυτοί γράφουν Ελληνικά. Το να ξεφορτωθούν τη 2.500 χρόνων παλαιά γραφή ούτε που το σκέφτονται. Το ελληνικό αλφάβητο είναι υπεύθυνο για τη λατινική και κυριλλική γραφή. Διδάσκεται από την πρώτη Γυμνασίου. 2) Σήμερα η Ελλάδα δεν διαθέτει κανέναν σημαντικό φιλόσοφο, ποιητή, καλλιτέχνη των εικαστικών τεχνών, ούτε κανέναν διεθνή σταρ πλην της Μαρίας Κάλλας. Οι καλύτεροι ποιητές της είναι οι στατιστικολόγοι που εξαπάτησαν την Ευρώπη για τον κρατικό της προϋπολογισμό και πως η αγροτική της έκταση είναι μεγαλύτερη από την έκταση της χώρας της. 3) Μόνον στη χερσόνησο της Μάνης μπορεί να ζουν οι τελευταίοι πραγματικοί Ελληνες, γιατί το γένος το ελληνικό ξεριζώθηκε από τον κορμό μέχρι τη ρίζα από τους Σλάβους τον 5ο-6ο μ.Χ. αιώνα. 4) Διαθέτει τον μεγαλύτερο στόλο στον κόσμο, αλλά αν μπεις σε πλοίο γραμμής σε περιμένει Οδύσσεια. Με τα όσα θα γίνουν στις 29 του μήνα θα γελάσει ο πλανήτης Γη.
ΘΟΔΩΡΟΣ ΒΑΡΙΚΟΣ
(Δημοσιεύθηκε στην Όσα η Δικαιοσύνη βλέπει)
Υ.Γ. Ποτέ στα ελληνικά δικαστικά χρονικά δεν προσδιορίστηκε τόσο σύντομα δίκη σε δεύτερο βαθμό. Τον Απρίλιο η απόφαση για Κεντέρη, Θάνου, Τζέκου, γιατρούς ΚΑΤ, στις 18 Ιουλίου σε δεύτερο βαθμό στο Εφετείο Αθηνών

30 Ιουνίου

Ο ΙΟΥΔΑΣ ΦΙΛΟΥΣΕ ΥΠΕΡΟΧΑ

30 Ιουνίου
*Στις 12 τα μεσάνυχτα της Τρίτης γεννήθηκε σε κλινική της Καβάλας, ο Γιάννης Junior Μανώλης Φανουράκης και όπως ήταν επόμενο, ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΞ χθες έζησε τη μεγαλύτερη χαρά της ζωής του!!!
Φυσικά περιττό να γράψω ότι όλη τη μέρα το τηλέφωνό του δεν σταματούσε…
……
*Η είδηση; Ο γιος μπορεί να ήρθε στο φως τα μεσάνυχτα της Τρίτης, ο Μανώλης όμως εκεί…ξάγρυπνος, δεν έφυγε καθόλου από την κλινική. Ομολογώντας ότι ήταν η πιο συγκλονιστική εμπειρία της ζωής του…
…..

*Πολλές…»βόλτες» βλέπω να κάνει η νεαρή ρεπόρτερ της «Α» Ρένα Καραγιάννη με τη βέσπα του Θοδωρή Αθανασιάδη. Πολλές βόλτες, σαν να…ψάχνει κάτι!
-Μήπως τον «δικό»της τον οποίο δεν εμπιστεύεται όταν εκείνη δουλεύει; Μήπως;
……

*Δέκα προσκλήσεις για την Τάμτα, κληρώνει αύριο το blog του «Μ» αλλά και το ράδιο Life 92.1 fm. Ο Νίκος Πετράκος μας έφερε τις προσκλήσεις και με ειδική κλήρωση που θα κάνει ο Μάριος Κιοσσές, θα ενημερωθούν οι τυχεροί….
……

*Αποκλειστικό. Δεν έγινε τελικά το απόγευμα της Τρίτης, το ραντεβού της γνωστής ξανθιάς ύπαρξης με τον αθλητικό παράγοντα που σας έγραφα….αφού το κορίτσι για έκτακτους λόγους όπως έμαθα, έφυγε ξαφνικά για Χρυσούπολη.
-Θανάση περαστικά σου…Την άλλη φορά!
….

*Να καλοπαντρευτεί, να ευτυχήσει και ο Τάκης να δίνει περισσότερα ρεπό στον Κώστα Σπυριάδη στο Kyttaro ελληνικό και περισσότερα (μεροκάματα) στον ίδιο….
Ο λόγος για τον δημοφιλή d.j. Παναγιώτη Σκοπελίτη που σήμερα έχει γενέθλια…
-Για να δούμε, η παλιά μεγάλη του αγάπη η Ειρήνη, θα θυμηθεί να τον πάρει φέτος ένα τηλέφωνο;
……

*Αληθεύει ότι γνωστός ξενοδόχος με αφανείς συνεταίρους μάλιστα, ζήτησε δανεικά από γνωστό εργολάβο και πολιτικό, αλλά εισέπραξε την…άρνησή του; Δύσκολες οι εποχές και για τους ξενοδόχους…
…..

*Ποιος «πυρήνας» θαυμαστών…»μάτιασε» έτσι την πάντα φινετσάτι και λαμπερή Σούλα Σακάλογλου, ώστε περνώντας πριν 1-2 μέρες από την Βας. Κωνσταντίνου να…σκοντάψει και παραλίγο να πέσει στο πεζοδρόμιο;
-Ντροπή σας ρε…
….
*Κανονικά και αυτό το Σάββατο το Rich live clubbing δουλεύει με το νέο σούπερ καλοκαιρινό του πρόγραμμα κι αν θέλετε να «γλεντήσετε» την ψήφιση του δεύτερου Μνημονίου…σπεύσατε οπωσδήποτε!
Διαθέτει τρεις γυναικείες και τρεις ανδρικές φωνές, που σίγουρα θα σας ανεβάσουν την διάθεση!
……

*Με στολή Θρακιώτη χορευτή εμφανίστηκε στο πανηγύρι της Λεύκης το βράδυ της Τρίτης (παραμονή Πέτρου και Παύλου), ο Μάκης Δάγκας του «Πυρήνα». Και χόρεψε υπέροχα….παρά το «σαμποτάζ» που του έκανε η ΔΕΗ, αφού εκείνη την ώρα (στις 9.30 το βράδυ), έκανε διακοπή κι έκοψε το ρέμα…
-Λίαν συντόμως θα σας έχω και φωτογραφικό υλικό.
…..

*Δεν είδα ακόμη την δημοφιλή και πανέμορφη Σοφία από τη Χρυσούπολη να πηγαίνει στο νέο μαγαζί του «Πύρρου» να γευτεί τον υπέροχο νέο μεζέ που σερβίρει εκεί (με το ούζο ή τη μπύρα…) η όμορφη Αφροδίτη…
-Γιατί «σνομπάρει» έτσι την «κολλητή» της; Γιατί;

30 Ιουνίου

ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙ

30 Ιουνίου
Ο Σταύρος Ξαρχάκος, διευθύνοντας ο ίδιος την 12μελή Κρατική Ορχήστρα Ελληνικής Μουσικής θα παρουσιάσει συναυλία στο Αρχαίο Θέατρο των Φιλίππων στις 2 Ιουλίου.
Οι μελωδίες του Μίκη Θεοδωράκη, του Μάνου Χατζιδάκι και του Σταύρου Ξαρχάκου, δίπλα στο λόγο σπουδαίων ποιητών (Νίκου Γκάτσου, Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα σε μετάφραση Οδυσσέα Ελύτη, Νίκου Καζαντζάκη κ.ά.), θα χαρίσουν βραδιές «μυσταγωγίας» σε όλους εκείνους που θα έχουνε την τύχη να παρακολουθήσουν αυτή τη συναυλία, υπό τη διεύθυνση του Σταύρου Ξαρχάκου.
Μαζί με τον Σταύρο Ξαρχάκο και την 12μελή Κ.Ο.Ε.Μ., θα βρίσκονται δύο νέοι καλλιτέχνες. Η Νατάσσα Μποφίλιου και ο Γιάννης Χαρούλης.
......

30% εκπτώσεις σε όλα τα ανδρικά της, έχει η γνωστή αλυσίδα Sprider Stores αυτή τη βδομάδα κι είναι μια ευκαιρία σε όλους να πάνε να κάνουν τις αγορές τους αυτές τις μέρες σε όλα τα καλοκαιρινά και κυρίως σε βαρμούδες, μαγιό, μπλουζάκια κλπ.
........

Ψαράδικη βραδιά διοργανώνει αυτό το Σάββατο 2 Ιουλίου στις 8 το βράδυ στο λιμάνι του Λάγος με φρέσκο ψάρι, άφθονο κρασάκι και ζωντανή μουσική ο Εξωραϊστικός - Μορφωτικός Σύλλογος Πόρτο Λάγος Σπεύσατε και σίγουρα θα περάσετε πολύ όμορφα...
......
Από το Δ΄ Σώμα Στρατού ανακοινώνεται ότι από 30 Ιουνίου έως 5 Ιουλίου 2011 οι Μαθητές της IVης τάξεως της Σχολής Ευελπίδων (ΣΣΕ), στα πλαίσια εκπαιδευτικού ταξιδιού, θα επισκεφθούν την Περιοχή Ευθύνης του Σώματος Στρατού.
Την 04 08.30 Ιουλίου 2011 θα ενημερωθούν στο Αμφιθέατρο από αρμόδιους Επιτελείς για τις δραστηριότητες του Σώματος Στρατού, και στις 09.30Ω θα κινηθούν προς το Ηρώο της πόλεως, όπου θα γίνει κατάθεση στεφάνου.
Στη συνέχεια θα επισκεφθούν το Στρατόπεδο «ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΙΔΗ», όπου θα τους γίνει ενημέρωση και επίδειξη των αρμάτων της Ταξιαρχίας.
Με το πέρας της ενημερώσεως θα αναχωρήσουν για Ροδόπη και Έβρο, για συνέχιση του ταξιδιού τους.
……
Το καλοκαίρι ξεκίνησε, ο ήλιος καίει όλο και πιο πολύ, τι το καλύτερο από μια δροσερή βουτιά σε ρυθμούς Rock/Blues/Bossa Nova/Swing/Jazz/Tango σε Ελληνικό και Ξένο ρεπερτόριο από τους «Πάρε Δώσε Band».
Με ανανεωμένο σχήμα και πρόγραμμα την ΚΥΡΙΑΚΗ 3/7/2011 στο Bar ΠΥΞΙΔΑ στον 2ο Όροφο για μια καλοκαιρινή συναυλία με διάθεση να ξεχάσουμε ότι μας απασχολεί και να περάσουμε καλά.
Ποιοι θα είμαστε; Χρύσα Μωραΐτη – Φωνή, Στέφανος Μανωλάκης - Ηλ. Κιθάρα / Ακουστική Κιθάρα, Καλογιάννης Βεράνης – Βιολί / Τρομπέτα / Ακουστική Κιθάρα/Φωνή, Ειρήνη Τριανταφυλλίδη – Μπάσο / Φωνή, Παναγιώτης Μυλωνάς – Τύμπανα.
Πάρε Δώσε Band ζωντανά στην ΠΥΞΙΔΑ στον 2ο Όροφο την Κυριακή 3 Ιουλίου 2011.
……
Στάση στην Κομοτηνή περιλαμβάνεται στην καθιερωμένη καλοκαιρινή περιοδεία του Εθνικού Θεάτρου, με το «Παραμύθι χωρίς όνομα», το έργο - σταθμός της Πηνελόπης Δέλτα που γέμισε την παιδική σκηνή Κατίνα Παξινού και συγκίνησε μικρούς και μεγάλους ταξιδεύει στην Ανατολική Μακεδονία – Θράκη από τον Ιούλιο έως και τον Αύγουστο. Εκατό χρόνια μετά την πρώτη δημοσίευσή του, το Παραμύθι χωρίς όνομα, σκηνοθετημένο από τον Τάκη Τζαμαργιά, γνωστό τόσο από την καλλιτεχνική όσο και από τη μακρόχρονη παιδαγωγική του πορεία, φέρνει κοντά στο κοινό μία συναρπαστική αλληγορική ιστορία, για όλες τις εποχές και όλες τις ηλικίες, με αναπάντεχα επίκαιρα μηνύματα, που επιτρέπει στην ελπίδα να ανθίσει.
Αναλυτικά η περιοδεία στην Ανατολική Μακεδονία – Θράκη:
12/7 Κομοτηνή, «Δημοτικό Κηποθέατρο», 14/7 Αλεξανδρούπολη, «Κηποθέατρο», 20/8 Θάσος, «Αρχαίο Θέατρο», 22/8 Καβάλα, Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων.

30 Ιουνίου

ΜΑΥΡΟ ΒΕΛΟΥΔΟ

30 Ιουνίου
*Ξεκινάω σήμερα τη στήλη μου με κάτι πολύ ενδιαφέρον.
Προσέξτε λοιπόν... «Φωλιές βιβλίου» απ’ το Δίκτυο Λόγου και Πράξης.
Το επόμενο βήμα του Δικτύου Λόγου και Πράξης βρίσκεται στην τελευταία του φάση. Οι Φωλιές Βιβλίου περιμένουν να φιλοξενήσουν τη Γνώση της Ζωής:
Βιβλία, Περιοδικά, Έντυπα.
Όσοι / όσες θέλουν να συμμετάσχουν στο έργο αυτό του Δικτύου, μπορούν να δώσουν μεταχειρισμένα ή καινούρια βιβλία, περιοδικά, έντυπα, πηγαίνοντας τα στα γραφεία της Δημοτικής Αστυνομίας (στη Δημοτική Αγορά).
Επιλέχθηκε αυτός ο χώρος, γιατί βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και γιατί είναι ανοικτός τις καθημερινές από 8 το πρωί ως τις 10 το βράδυ και το Σάββατο από 8 το πρωί ως τις 4 το απόγευμα.
Θα θέλαμε με την ευκαιρία να ευχαριστήσουμε τη δημοτική αρχή και τον αντιδήμαρχο κ. Ν. Φωτιάδη, που αποδέχτηκαν την πρότασή μας να συγκεντρώνουν τα βιβλία στους χώρους της Δημοτικής Αστυνομίας.
Τα Βιβλία ανακυκλώνουν τη Γνώση στο Μονοπάτι της ζωής

*Το Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας Δήμου Ξάνθης ενημερώνει όλους τους συμπολίτες μας-γονείς παιδιών ηλικίας 8 μηνών έως την ηλικία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση ότι το Ν.Π «Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και αλληλεγγύης Δήμου Ξάνθης» εντάχθηκε στην ευρωπαϊκή δράση «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» - www.eetaa.gr .
Πρόκειται για την εντελώς δωρεάν (εκτός από τα σχολικά είδη), φροντίδα, διαπαιδαγώγηση και διατροφή παιδιών από 8 μηνών ως την εγγραφή τους στο νηπιαγωγείο σε πρωινή βάρδια (7:00-16:00) για το Βρεφικό και για το Παιδικό. Αφορά εργαζόμενες και άνεργες μητέρες σε όλους τους τομείς με ΙΚΑ, ΤΕΒΕ, ΟΓΑ κλπ. (εξαιρούνται οι μόνιμες δημόσιοι υπάλληλοι) για το Βρεφικό Σταθμό του Κ.Κ.Π.Α. (10 Βρέφη) Δήμου Ξάνθης και τους Γ΄, Ε΄, Η΄ Παιδικούς Σταθμούς του Κ.Κ.Π.Α. (170 νήπια) Δήμου Ξάνθης.

*Η επιλογή των παιδιών που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα θα γίνει από την ΕΕΤΑΑ. Τα δικαιολογητικά θα υποβληθούν ταχυδρομικώς ή με υπηρεσία ταχυμεταφοράς (courier) απευθείας στην ΕΕΤΑΑ ΑΕ Μυλλέρου 73-77. 10436 ΑΘΗΝΑ σε φάκελο, με την ένδειξη «ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ», και να παραληφθούν από την ΕΕΤΑΑ μέχρι 11-7-2011.
Πληροφορίες παρέχονται στο τηλέφωνο 2541066304 από την κ. Δέσποινα Καραογλάνη κατά τις ώρες 11.00π.μ.- 14.00μ.μ.

*Η rockmadness.gr οργανώνει εκδρομή για τους θρυλικούς Bon Jovi στην Κωνσταντινούπολη πριν από την εμφάνιση τους στην Αθήνα, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής περιοδεία τους, το καλοκαίρι του 2011.
8 Ιουλίου 2011 Bon Jovi - Κωνσταντινούπολη.
Ξεκινάμε πρωί από την Ξάνθη 07:00 πάμε Κωνσταντινούπολη βλέπουμε το live και γυρνάμε!
Τιμή 95 euro , περιλαμβάνει: μεταφορά: Ξάνθη - Κωνστ/λη - Ξάνθη
Και εισιτήριο για την συναυλία (arena)!!! (στάση Κομοτήνη –Αλεξ/πολη).
Θέσεις περιορισμένες.
ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ, ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΑΡΚΕΙ
Κρατήσεις - πληροφορίες στο τηλ: Mιχάλης 6938 111 951 και στοv Αδνάν 6972059655 info@rockmadness.gr, adnan@mood-pro.com

*Κάτι διαφορετικό... Ο Χορευτικός Όμιλος Ξάνθης διοργανώνει την πρώτη του εκδήλωση - party στο Cafe Bar Prestige την Κυριακή 3 Ιουλίου στις 9 το βράδυ! Δεν υπάρχει κανένα όριο ηλικίας και μουσικών προτιμήσεων! Σας περιμένουμε όλους για να γνωριστούμε και φυσικά να διασκεδάσουμε! Το μόνο που χρειάζεται να πάρετε μαζί σας είναι η καλή διάθεση!!!

*Μετά το τέλος μιας άκρως χορευτικής χρονιάς, το Λύκειο Ελληνίδων Ξάνθης & Dj Tazz μας προσκαλούν όλους σε ένα υγρο-χορευτικό SALSA BEACH PARTY στο Beach Bar Porto Molo (Παραλία Αβδήρων - Ξάνθη). Σάββατο, 2 Ιουλίου - 5:30 μ.μ. - 8:30 μ.μ.
Εκτός απο πολύ κούνημα μπανάκι, σφηνάκια, πολύ SALSA και παιχνίδια στη Θάλασσα, θα έχει και ΔΩΡΕΑΝ workshop ZUMBA απο την Ιωάννα σε ρυθμούς Reggaeton & Beach Bachata από τον Jose & την Olia γ.

30 Ιουνίου

-Τόσες …πολλές; Ο Σιδηρόπουλος μιλάει μόνο για 40-50…!

30 Ιουνίου
Αν κατάλαβα καλά, πρόκειται για την παραγωγή μικρών «πυρηνικών αντιδραστήρων» ( όχι φυσικά υπό την έννοια της θερμικής σύντηξης) γι’ αυτό και θα πρέπει να γνωρίζουμε το πώς και το γιατί, τόσο στην παραγωγή, όσο και σ’ αυτό το ίδιο το προϊόν! Κατά τα άλλα, μάλλον οι ανερχόμενες χιλιάδες θέσεις εργασίας- αν και εφόσον υλοποιηθεί η επένδυση- θα περιορισθούν περίπου στους 80-100!
(Ο ΤΕΝΗΣ ΚΑΜΑΡΙΔΗΣ ΣΤΗ «Θ»)

30 Ιουνίου

-Και ποιος ξέρει τι άλλο θα δούμε…

30 Ιουνίου
Το είδαμε κι αυτό στις μέρες μας!!!
Ομιλία ενός Έλληνα υπουργού (με θέμα μάλιστα Παράγω & Εξάγω!» με…χορηγούς και σπόνσορες μια Γερμανική βιομηχανία (ούτε καν Ελληνική) και κατ’ επιλογή φιλικά προσκείμενα Μ.Μ.Ε!!!
(Ο Πάνος Παπαδόπουλος στην επιστολή του στον ΣΕΒΕ)

30 Ιουνίου

*Ενημερωτική εκδήλωση με προσκεκλημένο- ομιλητή, τον γνωστό Οικονομολόγο- πολιτικό αναλυτή ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΖΑΚΗ, διοργανώνει την το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης.

*Ενημερωτική εκδήλωση με προσκεκλημένο- ομιλητή, τον γνωστό Οικονομολόγο- πολιτικό αναλυτή ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΖΑΚΗ, διοργανώνει την το Εργατικό Κέντρο Ξάνθης.

30 Ιουνίου
Ο κύριος Καζάκης θα αναφερθεί στις οικονομικές εξελίξεις για τη χώρα μας, με θεματικό άξονα: «Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ- ΠΑΡΕΛΘΟΝ, ΠΑΡΟΝ ΚΑΙ ΜΕΛΛΟΝ».
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στη αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης, αύριο Παρασκευή 1η Ιουλίου 2011 και ώρα 7.30μμ.

30 Ιουνίου

Ο Ψωμιάδης ηθοποιός στο «Πόντιοι, next generation»!

30 Ιουνίου
Ξεκίνησε γυρίσματα ο Πανίκας για τη νέα ταινία του Όμηρου Ευστρατιάδη, «Πόντιοι, next generation». Ο λόγος για τον Παναγιώτη Ψωμιάδη, τον οποίο συνέκρινε χθες με χολιγουντιανό σταρ ο εκ των πρωταγωνιστών της ταινίας Παύλος Κοντογιαννίδης!
Ο Πόντιος πολιτικός υποδύθηκε με επιτυχία τον ρόλο ενός ηθοποιού, ο οποίος προσπαθεί να πείσει έναν σκηνοθέτη να γυρίσει σε ταινία ένα βιβλίο για τους Πόντιους και ακολούθησε πιστά τις οδηγίες του σκηνοθέτη. «Οι ατάκες που έπρεπε να πω δεν ήταν πολλές» είπε χαρούμενος ο Πανίκας για τη συμμετοχή του στα γυρίσματα του φιλμ. Ευχαριστημένος από την υποκριτική απόδοση του Παναγιώτη Ψωμιάδη εμφανίστηκε και ο σκηνοθέτης Όμηρος Ευστρατιάδης, ο οποίος τόνισε ότι είναι τιμή γι’ αυτόν το γεγονός ότι στην καινούργια του ταινία δέχθηκε να εμφανιστεί ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, «ο οποίος είναι ένας πολιτικός που μιλά τη γλώσσα του λαού και όχι μια ξύλινη πολιτική γλώσσα».
Στο φιλμ, εκτός του Παύλου Κοντογιαννίδη, πρωταγωνιστούν οι ηθοποιοί Τάκης Βαμβακίδης, Πηνελόπη Πιτσούλη και Τάσος Παλατζίδης. Χαρακτηριστικό ρόλο «κρατά» και άλλο ένα παιδί της Νύμφης του Θερμαϊκού, ο δημοφιλής κωμικός Κώστας Βουτσάς, ο οποίος είχε πρωταγωνιστήσει και στην ομώνυμη πρώτη ταινία.

30 Ιουνίου

Σε Ξάνθη και Κομοτηνή το Σάββατο ο Κ. Κιλιτσντάρογλου

30 Ιουνίου
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Τουρκία Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου θα βρίσκεται στην Αθήνα το Σάββατο προκειμένου να μετάσχει στην σύνοδο της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, ενώ θα έχει συνάντηση και με τον Πρωθυπουργό Γ. Ππαανδρέου. Ο κ. Κιλιτσντάρογλου θα μεταβεί και στην Θεσσαλονίκη, όπου θα επισκεφθεί το σπίτι του Ατατούρκ.
Παράλληλα ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα βρεθεί στην Ξάνθη και την Κομοτηνή το Σάββατο 2 Ιουλίου. Σύμφωνα με αυτό ο κ. Κιλιτσντάρογλου θα φτάσει στην Ξάνθη γύρω στις 2-3 η ώρα και στη Κομοτηνή στις 4 το μεσημέρι και η πρώτη του στάση αναμένεται να γίνει στο τουρκικό προξενείο, όπου θα τον αναμένει ο πρόξενος Μουσταφά Σαρνίτς. Από εκεί, όπως αναφέρεται, θα μεταβεί στα γραφεία του ψευτομουφτή Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερίφ, απέναντι από τη δημοτική αγορά και στη συνέχεια θα επισκεφτεί τα γραφεία της «Ένωσης Τούρκων Δασκάλων». Θα ολοκληρώσει την περιοδεία του στην Κομοτηνή με επίσκεψη στην «τουρκική» νεολαία Κομοτηνής, όπου θα πραγματοποιήσει και την κεντρική του ομιλία.

30 Ιουνίου

Σειρά δράσεων για πιο «Φιλική προς τις Επιχειρήσεις Ελλάδα»

30 Ιουνίου
Πάνω από 70 παρεμβάσεις θα περιλαμβάνει το σχέδιο δράσης για μια «Επιχειρηματική Φιλική Ελλάδα», το οποίο επεξεργάζεται το υπουργείο Ανάπτυξης και η ολοκλήρωσή του αναμένεται το φθινόπωρο. Την Τρίτη πραγματοποιήθηκε παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Ανάπτυξης κ. Σ. Ξυνίδη, η πρώτη συνεδρίαση της νομοπαρασκευαστικής επιτροπής για την κατάρτιση του σχετικού νομοσχεδίου.
Το σχέδιο δράσης για μια «Επιχειρηματικά Φιλική Ελλάδα» ουσιαστικά αναφέρεται στην εξειδίκευση των βασικών προβλημάτων της επιχειρηματικής δραστηριότητας και συγκεκριμένα των εξής πεδίων για: σύσταση επιχείρησης, εγκατάσταση επιχείρησης, εργασιακά και ασφαλιστικά θέματα, μεταφορές (εγχώριες-διασυνοριακές), προβλήματα στη λειτουργία αγορών, συναλλαγές με το Δημόσιο - ανάληψη κρατικών προμηθειών, υλοποίηση του ΕΣΠΑ 2007-2013, δραστηριότητες Ερευνας και Ανάπτυξης, λύση - εκκαθάριση επιχείρησης.
Οι δράσεις έχουν ως σημείο αναφοράς όλο τον κύκλο ζωής μιας επιχείρησης, από την ίδρυσή της μέχρι και τη λύση της λειτουργίας της.

30 Ιουνίου

-Βρε Πρόεδρε, μήπως δεν τους ελέγχουν οι συνδικαλιστές τους;

-Βρε Πρόεδρε, μήπως δεν τους ελέγχουν οι συνδικαλιστές τους;

30 Ιουνίου
Μαθαίνω ότι ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ξάνθης κ. Μπεμπεκίδης ήταν από βήματος ιδιαίτερα δεικτικός απέναντι στους Ξανθιώτες καταστηματάρχες οι οποίοι και πάλι, παρά τις προτροπές της ΓΕΣΕΒΕ, δεν συμμετείχαν στην απεργία, κρατώντας ανοιχτά τα καταστήματά τους, λέγοντας χαρακτηριστικά στην ομιλία του ότι «μπορεί και πάλι να μην είναι μαζί μας σε μία ακόμη κινητοποίηση, όμως οι μειώσεις στα εισοδήματα των εργατών θα πλήξουν και τα δικά τους καταστήματα και επιχειρήσεις…»
-Βρε Πρόεδρε, μήπως δεν τους ελέγχουν οι συνδικαλιστές τους;

30 Ιουνίου

ΤΟ ΝΑ «ΑΔΙΚΕΙ» ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ, ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΠΡΟΒΛΗΜΑ... ΤΟ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΜΩΣ ΑΣΥΣΤΟΛΑ ΨΕΜΑΤΑ...;

30 Ιουνίου
Το να επιχειρεί και να θέλει να «εμφανιστεί» ως ο... «κάπως» αλλιώς, προοδευτικός, αριστερός, ποδηλάτης, κουλτουριάρης ή ο... καλύτερος είναι θέμα ιδιοσυγκρασίας και ψυχοσύνθεσης.
Το να «αδικεί» τον εαυτό του με υπερβολές ή το πάθος της υποστήριξης της μια «πλευράς», είναι δικό του πρόβλημα...
Το να λέει όμως ψέματα, δεν είναι δικό του δικαίωμα, ιδίως όταν θέλει να «δώσει» μαθήματα δημοσιογράφος στους άλλους με λογική «μαθητευόμενου»...
Επί της ουσίας, για το σχόλιο του Γιάννη Σιδηρόπουλου του XanthiPress που απευθύνεται εμφανώς προς τη δική μας κατεύθυνση...
Ο Γ.Σ. επιχειρεί να πείσει τους πάντες ότι έκανε την... «ανακάλυψη» της χρονιάς (για να μη πω της 100ετίας) με την περιβόητη επένδυση... «μαμούθ» (!) που προς το παρόν τουλάχιστον, λίγο απέχει να έχει την τύχη ή γραφικότητα του... νερού του Καματερού!
Αυτό όμως δεν αρκεί!
-Και ειδικότερα όταν οι άνθρωποι της Defkalion Green Technologies S.A., άλλα λένε στον έναν δημοσιογράφο κι άλλα στον άλλο...
(Σ.Σ. Διάβασε το ρεπορτάζ του φίλου Δήμου Μπακιρτζάκη και θα καταλάβεις τι εννοώ... και ειδικά στο θέμα των εργαζομένων που θα απασχολήσουν για το εργοστάσιο της Ξάνθης!)
Π.Π.

30 Ιουνίου

ΨΕΥΔΕΤΑΙ ΑΣΥΣΤΟΛΑ! ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΠΡΟΣΚΛΗΘΗΚΑΜΕ ή ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑΜΕ! ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ ΦΥΣΙΚΑ...

30 Ιουνίου
Εμείς μέχρι σήμερα, εκτιμώντας όχι τον ίδιο, αλλά τη δουλειά του, προβάλαμε και πολλές φορές ταυτιστήκαμε με τις ίδιες θέσεις με το XanthiPress, καθότι ποτέ δεν είχαμε κόμπλεξ με το «ποιος τα λέει ή τα γράφει», αλλά αν αυτά που «λέει ή γράφει», είναι σωστά!
Ωστόσο αν κάποιοι έχουν τέτοια σύνδρομα, αδυνατούμε να κάνουμε κάτι για την περίπτωσή τους...
Έγραψε λοιπόν προχθές σε «περισπούδαστο» άρθρο του ο mr Γ.Σ.
«...ο χρόνος θα δείξει πως θα κυλήσουν οι σχέσεις των Μ.Μ.Ε. με τους επενδυτές, όταν θα εγκατασταθούν στην περιοχή. Εξ’ όσων είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε πάντως, όλα τα τοπικά μέσα προσκλήθηκαν στην Παρουσίαση ( της Defkalion Green Technologies S.A.), άρα ήταν επιλογή του κάθε μέσου να κρίνει αν ενδιαφέρεται για το ζήτημα ή όχι αν και ο όρος «δημοσιογραφικό ενδιαφέρον» είναι μάλλον άγνωστος στα Μ.Μ.Ε της περιοχής».
-Αυτό όμως είναι παντελώς ΨΕΥΔΕΣ!!! Ενδεχομένως η «παρέα» του Γ.Σ. να προσκλήθηκε στην Παρουσίαση ή να ενημερώθηκε... Εμείς όμως ΠΟΤΕ!
-Και αυτονόητο... Ούτε με το ΠΑΣΟΚ του Σωκράτη είμαστε, αλλά μάθαμε να «ψάχνουμε» και την άλλη πλευρά του λόφου... καθότι πέρα από τις μπίζνες ή τις δημόσιες θέσεις, προέχει η δημόσια υγεία και η προστασία του πολίτη.
-Καλά θα κάνει λοιπόν ο Γ.Σ. να μιλάει για τον εαυτό του, γιατί ο ρόλος του... «γραφείου τύπου» της Defkalion Green Technologies S.A. στη Ξάνθη, εκτός από τον ίδιο, αποδυναμώνει και αυτούς που θέλει με τόσο πάθος να υποστηρίξει...
-Χαριτωμένος βέβαια ο Ξανθούλης (μένει να μας πει τους χρηματοδότες τους...), αλλά με την τύχη και το μέλλον της Ξάνθης, οφείλει να είναι προσεχτικός και αυτός, αλλά και όλοι οι «επενδυτές» που έρχονται εδώ και ξαφνικά αγάπησαν τον τόπο μας για το... καλό φαγητό και τους φιλόξενους ανθρώπους της!!!
«Μ»

30 Ιουνίου

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΜΑΥΡΑ

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΜΑΥΡΑ

30 Ιουνίου
*Αναβολή ζήτησε ο μέτοχος - Σωματείο Εργαζομένων της ΣΕΚΑΠ μετά από συνεννόηση του συνταξιούχου Παπαβασιλείου με τον Πράτσο και η γεν. συνέλευση αναβλήθηκε για τις 20 Ιουλίου. Και το «κρυφτούλι» συνεχίζεται…
-Έτσι δεν χρειάστηκε να παραιτηθεί και ο… Πρόεδρος!!!
……
*Οι κακές γλώσσες λένε ότι η εκδήλωση του ΣΕΒΕ την Δευτέρα στο Επιμελητήριο θα πραγματοποιηθεί μπροστά σε... επιλεγμένο ακροατήριο! Δηλαδή κάποιοι επιχειρηματίες, τα κομματικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ που πρόσκεινται στον Σωκράτη Ξυνίδη και μέχρι εκεί...
Δηλαδή θα είναι μια εκδήλωση με ΠΡΟΣΚΛΗΣΕΙΣ! Είναι έτσι ή δεν είναι κύριε Τσαρτσάρα;
.......
*Τι επακριβώς αναφέρει η πρόσκληση; Διαβάστε παρακάτω:
«Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος κ. Δημήτρης Λακασάς και ο Manager του τομέα Management Consulting της ΙCAP Group στη Β. Ελλάδα, κ. Θανάσης Παναγιώτου έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν στην εκδήλωση με θέμα:
«Παράγω & Εξάγω: το νέο οικονομικό μοντέλο ανάπτυξης της Θράκης»
με Επίσημο Ομιλητή τον κ. Σωκράτη Ξυνίδη, Αναπληρωτή Υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας.
Δευτέρα, 4 Ιουλίου 2011 και ώρα 19:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Ξάνθης
*Mε την ευγενική χορηγία: ΚΟΜΟΤΕΧ Α.Ε».
-Βρε τους… «χουβαρντάδες» του ΣΕΒΕ και του ICAP Group.
......
*Τώρα πόσα χρήματα θα διαθέσει ο χορηγός για την συγκεκριμένη εκδήλωση και για ποια έξοδα; Φαντάζομαι ότι όλα αυτά πλην των διοργανωτών, θα αναρτήσει στο διαδίκτυο και ο ίδιος ο Σωκράτης....! «Διαφάνεια» εδώ και τώρα!
……
-Πάντως ομιλία ενός Υπουργού και μάλιστα στην γενέτειρά του με... Χορηγό μια εταιρεία και μάλιστα Γερμανική, πρώτη φορά το είδαμε...!
Νέα πολιτικά ήθη, νέα έθιμα...
-Από την μεγάλη συγκίνηση, την επόμενη φορά που θα κάνει ομιλία ο Σωκράτης στη Ξάνθη, είμαστε αποφασισμένοι να… «παρακαλέσουμε» τον Υπουργό να μας βάλει κι εμάς… Χορηγούς! Γιαβόλ;
.......
*Τουλάχιστον ας... συνεννοηθούν αναμεταξύ τους, Ξανθούλης και σία της επένδυσης-μαμούθ (!) της εταιρείας Defkalion Green Technologies S.A. με τα Μ.Μ.Ε που τους πατρονάρουν διότι άλλα γράφει ο ένας κι άλλα ο άλλος και μας έχουνε... μπερδέψει!
......
*Άλλος (Σιδηρόπουλος), γράφει για 40-50 όλες κι όλες τις προσλήψεις που θα γίνουν για το εργοστάσιο της Ξάνθης, ο Τένης τους ανέβασε χθες σε 40-50 κι ο Μπαρκιτζάκης του «Χρόνου» μιλάει για 200!
-Έλεος κύριε Ξανθούλη μας! Τουλάχιστον κατασταλάξτε σε ένα στάνταρ νούμερο…
.......
*Το αναπάντητο μυστικό που δεν μπόρεσε μέχρι στιγμής κανείς να ξεδιαλύνει...
-Που βρήκαν οι κύριοι αυτοί τα 200 εκατομμύρια Ευρώ, όσα λένε δηλαδή ότι θα στοιχίζει η επένδυσή τους;
Γιατί κι εδώ υπάρχει αλαλούμ... Σε άλλες ιστοσελίδες οι μέτοχοι της Defkalion Green Technologies S.A., λένε και γράφουν για 200 εκατομμύρια και σε άλλες λένε και ανεβάζουν το ποσό στα 400 εκατομμύρια! Τελικά ποια είναι η αλήθεια;
........
*Σήμερα πάντως όπως μου είπε φίλος, οι κύριοι επενδυτές της επένδυσης «μαμούθ» θα βρεθούν και πάλι στην Ξάνθη...
-Διότι εκτός των άλλων, τους αρέσει εδώ πλην της ευγένειάς μας και το…καλό φαγητό!!!
-Μη μας το βγάλουν στο τέλος από τη... μύτη!!!;;;

29 Ιουνίου

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:ΑΠΕΡΡΙΨΕ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΤΟΥΣ! Χαστούκι του Συμβουλίου Επικρατείας στη Μονή Βατοπεδίου για Βιστωνίδα

29 Ιουνίου
«Χαστούκι» του Συμβουλίου Επικρατείας στη Μονή Βατοπεδίου για την Βιστωνίδα. Απορρίφθηκε η αίτηση για ακύρωση της απόφασης με την οποία ανακλήθηκαν οι αποφάσεις Δρυ και Φωτιάδη άπό το το 1999 έως το 2003, αναφορικά με την κυριότητα στη λίμνη Βιστωνίδα και τις παραλίμνιες εκτάσεις
Συγκεκριμένα: Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ), σε διάσκεψη κεκλεισμένων των θυρών, σύμφωνα με πληροφορίες, απέρριψε την αίτηση της Μονής Βατοπεδίου, που ζητούσε να ακυρωθεί η από 3/10/2008 απόφαση του υφυπουργού Οικονομίας, με την οποία ανακλήθηκαν οι αποφάσεις των υφυπουργών Οικονομίας και Οικονομικών, Γ. Δρυ και Γ. Φωτιάδη, από το 1999 έως το 2003, αναφορικά με την κυριότητα εκτάσεων στη λίμνη Βιστωνίδα (νησίδα Αντά - Μπουρού, έκτασης 400 στρεμμάτων) και των παραλίμνιων εκτάσεων (25.000 στρεμμάτων), ενώ, επίσης, ανακλήθηκαν και τα πρωτόκολλα παράδοσης και παραλαβής αυτών των εκτάσεων.
(ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΟΝ ΑΥΡΙΑΝΟ ΜΑΧΗΤΗ)

29 Ιουνίου

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:ΣΕΚΑΠ: Για τις 20 Ιουλίου, αναβλήθηκε η γεν. συνέλευση!

29 Ιουνίου
Με αίτημα του Αστικού, Πιστωτικού Συνεταιρισμού Εργαζομένων ΣΕΚΑΠ ΑΕ, «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΠΑΛΤΑΤΖΗΣ», ο οποίος εκπροσωπείται νόμιμα, αναβλήθηκε για τις 20 Ιουλίου 2011 στις 11.00 το πρωί, η Γενική Συνέλευση της καπνοβιομηχανίας ΣΕΚΑΠ.
Υποχρεωμένο το προεδρείο, έκανε δεκτό το αίτημα της αναβολής, αφού βάση νόμου αυτό είναι εφικτό.
(ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΣΤΟΝ ΑΥΡΙΑΝΟ ΜΑΧΗΤΗ)

29 Ιουνίου

ΕΓΙΝΕ ΠΑΤΕΡΑΣ Ο ΜΑΝΩΛΗΣ ΦΑΝΟΥΡΑΚΗΣ

29 Ιουνίου
*Στις 12 τα μεσάνυχτα της Τρίτης γεννήθηκε σε κλινική της Καβάλας, ο Γιάννης Junior Μανώλης Φανουράκης και όπως ήταν επόμενο, ο Πρόεδρος της ΔΗΚΕΞ χθες έζησε τη μεγαλύτερη χαρά της ζωής του!!!
Φυσικά περιττό να γράψω ότι όλη τη μέρα το τηλέφωνό του δεν σταματούσε…
*Η είδηση; Ο γιος μπορεί να ήρθε στο φως τα μεσάνυχτα της Τρίτης, ο Μανώλης όμως εκεί…ξάγρυπνος, δεν έφυγε καθόλου από την κλινική. Ομολογώντας ότι ήταν η πιο συγκλονιστική εμπειρία της ζωής του…

29 Ιουνίου

Στηρίξτε μας, έμπρακτα!

29 Ιουνίου
Ανοιχτή κοινή επιστολή ράπισμα των εργαζομένων της ΣΕΚΑΠ προς τους «άφαντους» βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Ν. Ξάνθης Σωκράτη Ξυνίδη και Μάντατζη Τσετίν, εν όψει και της γενικής συνέλευσηςΚαταψηφίστε το Μνημόνιο Νο 2!
*Την ύστατη αυτή στιγμή ΖΗΤΟΥΜΕ από εσάς, επιτέλους, να στηρίξετε έμπρακτα, ένα από τα λίγα εργοστάσια που απέμειναν στην περιοχή μας καταψηφίζοντας το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και τον εκτελεστικό νόμοΑνοιχτή κοινή επιστολή ράπισμα των εργαζομένων της ΣΕΚΑΠ προς τους «άφαντους» βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Ν. Ξάνθης Σωκράτη Ξυνίδη και Μάντατζη Τσετίν, εν όψει και της σημερινής γενικής συνέλευσης της εταιρείας, έδωσαν στη δημοσιότητα χθες τα δύο σωματεία εργαζομένων, καλώντας τους να στηρίξουν ΕΜΠΡΑΚΤΑ το μεροκάματό τους.
Παράλληλα την ύστατη στιγμή, ζήτησαν από τους δύο βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης, επιτέλους να στηρίξουν έμπρακτα τα λίγα εργοστάσια που απομείναν στην περιοχή μας, καταψηφίζοντας το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και τον εκτελεστικό νόμο!!!
Διαβάστε όλες τις λεπτομέρειες:

«ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ &
ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΕΚΑΠ Α.Ε.
ΠΡΟΣ: ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ ΚΑΙ Ρ/Τ ΣΤΑΘΜΟΥΣ.
ΞΑΝΘΗ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011.
Κύριοι Δημοσιογράφοι σας αποστέλλουμε αντίγραφα 2 επιστολών που στάλθηκαν από το Δ.Σ. του Σωματείου μας κατόπιν αποφάσεως της Γενικής Συνέλευσης.
Η πρώτη είχε αποδέκτες τους μετόχους της ΣΕΚΑΠ. Όσο για την δεύτερη επιστολή απευθύνονταν στους τοπικούς Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ
ΚΑΙ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΣΕΚΑΠ Α.Ε.
23 Ιουνίου 2011
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Εμείς οι εργαζόμενοι της ΣΕΚΑΠ και το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου, σας απευθύνουμε έκκληση προς όλους εσάς τους μετόχους που όλα αυτά τα χρόνια ήσασταν παρόντες σε όλες τις ευχάριστες αλλά και δύσκολες στιγμές για την πορεία της Συνεταιριστικής Καπνοβιομηχανίας, να παραβρεθείτε την Τετάρτη 29 Ιουνίου 2011, στην Γενική Συνέλευση των μετόχων. Καλούμε όλους τους μετόχους να είναι παρόντες σε αυτήν την τόσο κρίσιμη στιγμή για την ΣΕΚΑΠ, για να μπορέσουμε όλοι μαζί να προστατεύσουμε το τελευταίο Συνεταιριστικό εργοστάσιο στην περιοχή της Ξάνθης. Όλοι μαζί οι μέτοχοι αλλά και οι εργαζόμενοι από την μεριά τους πρέπει να αναζητήσουμε μέσα από ξεκάθαρες διαδικασίες να βρεθεί ο καλύτερος δυνατός τρόπος όχι απλά επιβίωσης της ΣΕΚΑΠ, αλλά και της περαιτέρω ανάπτυξης της. Για εμάς τους εργαζομένους της ΣΕΚΑΠ γιατί μόνο έτσι διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίας, τα ασφαλιστικά δικαιώματα, οι σχέσεις με τον αγροτικό αλλά και εμπορικό κόσμο της περιοχής μας αλλά και η ύπαρξη αυτή καθ’ αυτή του εργοστασίου στον Ελλαδικό χώρο.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΑΝ. ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΡΧΟΝΤΙΤΣΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΤΟΤΕΧΝΙΤΩΝ& ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ
ΣΕΚΑΠ Α.Ε.
ΠΡΟΣ: ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥΣ ΠΑΣΟΚ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΑΚΗΣ
ΞΑΝΘΗ 28 ΙΟΥΝΙΟΥ 2011
Δυστυχώς κύριοι βουλευτές της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ μετά από όλα αυτά που κάνατε ή δεν κάνατε η ΣΕΚΑΠ οδηγείται σε αναστολή της λειτουργίας της, Οι πολλαπλές αυξήσεις στην φορολογία των τσιγάρων, η παντελής έλλειψη στήριξης από τον μεγαλομέτοχο την ΑΤΕ, η καθυστέρηση απόδοσης χρημάτων από το Δημόσιο για την επιδότηση της επένδυσης και την επιδότηση παραμεθορίου, όλα τα παραπάνω οδήγησαν μια υγιή επιχείρηση με αδιάλειπτη λειτουργία 35 ετών και μεγάλη εξαγωγική δραστηριότητα σε ασφυξία. Σήμερα με το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και τον εφαρμοστικό νόμο έρχεστε να δώσετε την χαριστική βολή με τις νέες αυξήσεις στα φτηνά τσιγάρα και την αλλαγή στο χρόνο αποπληρωμής των φορολογικών ταινιών καθώς και την πώληση ΟΛΩΝ των θυγατρικών της ΑΤΕ μη χρηματοπιστωτικού χαρακτήρα. Αυτά τα μέτρα εξυπηρετούν μόνο τις μεγάλες πολυεθνικές και οδηγούν τις εγχώριες ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ Καπνοβιομηχανίες στο κλείσιμο. Την ύστατη αυτή στιγμή ΖΗΤΟΥΜΕ από εσάς, επιτέλους, να στηρίξετε έμπρακτα, ένα από τα λίγα εργοστάσια που απέμειναν στην περιοχή μας καταψηφίζοντας το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα και τον εκτελεστικό νόμο, όπως προτίθενται να κάνουν συνάδελφοι σας που αντιτίθενται στην πώληση της ΔΕΗ αλλά και των εταιριών ύδρευσης. Έχετε ευθύνη και καιρός είναι να αποδείξετε ότι πραγματικά θέλετε την ανάπτυξη αλλά και την συνέχιση της λειτουργίας εταιριών σαν την ΣΕΚΑΠ που υπάρχουν εδώ και 35 έτη και μπορούν να υπάρχουν για πολλά χρόνια ακόμη αν δεν τις οδηγήσετε στο μαρασμό και στο κλείσιμο.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΓΑΒΡΙΗΛΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΣΤΑΥΡΙΔΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ

29 Ιουνίου

ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ» ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΟΠΕΙΡΟΥ Οι καιροσκόποι του Δήμου Τοπείρου

29 Ιουνίου
Η προσωπική επίθεση που δέχτηκε από τον Δήμαρχο Τοπείρου ο Στέλιος Μωραϊτης, έτυχε της ανάλογης απάντησης…

ΓΙΑ ΦΕΤΑΧΙΔΗ
*Καιροσκόπος δηλαδή είναι αυτός που ξεπουλά , ως αρχηγός της αντιπολίτευσης, χιλιάδες ψηφοφόρους και προσχωρεί στον αντίπαλό του για να αρπάξει οφίκια πολιτικά και οικονομικά.





ΓΙΑ ΜΑΚΡΙΔΗ
*Είναι αυτός που ξεπουλά την παράταξή του και προσχωρεί σ’ εκείνον που μέχρι χθες έβριζε και λοιδορούσε, για μια χούφτα καριόκες






«Καιροσκόπο…», χαρακτήρισε τον Στέλιο Μωραϊτη πρόσφατα σε συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Τοπείρου, ο Δήμαρχος Τοπείρου Στέλιος Χατζηευαγγέλου για να τύχει χθες της ανάλογης απάντησης από την παράταξη, «Δημοτική Αλλαγή», στην οποία φωτογραφίζει ανοιχτά τους «καιροσκόπους» που έχει παραλάβει ο ίδιος στη παράταξή του… αναλύοντας μάλιστα και την έννοια του όρου!


ΠΑΡΑΤΑΞΗ «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ» ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΟΠΕΙΡΟΥ
Οι καιροσκόποι του Δήμου Τοπείρου
Με την έννοια του όρου «καιροσκόπος» , εννοείται ο άνθρωπος που χωρίς να δεσμεύεται από αρχές, καιροφυλακτεί και αρπάζει οποιαδήποτε ευκαιρία του προσφέρεται και έτσι συχνά αλλάζει στρατόπεδο, πολιτική τοποθέτηση, φίλους, συμμάχους κλπ, προκειμένου να προσπορίσει στον εαυτό του οφέλη πολιτικά και κυρίως οικονομικά.
Καιροσκόπος δηλαδή είναι αυτός που ξεπουλά , ως αρχηγός της αντιπολίτευσης, χιλιάδες ψηφοφόρους και προσχωρεί στον αντίπαλό του για να αρπάξει οφίκια πολιτικά και οικονομικά.
Είναι αυτός που ξεπουλά την παράταξή του και προσχωρεί σ΄εκείνον που μέχρι χθες έβριζε και λοιδορούσε, για μια χούφτα καριόκες.
Καιροσκόποι είναι αυτοί που δεν έχουν καμία αναστολή να ξεπουλήσουν αρχές και ιδανικά για τους ίδιους λόγους, που δεν έχουν όραμα για τον τόπο αλλά χρησιμοποιούν την εξουσία που τους έδωσε ο λαός όχι για να τον υπηρετήσουν αλλά για να την ασκήσουν σε βάρος του και για να ωφεληθούν οι ίδιοι προσωπικά.
Είναι αυτοί που «χάνουν» τις υπηρεσιακές σφραγίδες και θυμούνται αναδρομικά να το καταγγείλουν σαν κλοπή, προκειμένου να απαλλαγούν από τις ποινικές ευθύνες για χορήγηση ψευδών βεβαιώσεων, όταν προφανώς τους επισημαίνουν οι νομικοί ότι θα πάνε φυλακή με τις πράξεις αυτές.
Καιροσκόποι είναι αυτοί που κρατούν στα συρτάρια του γραφείου τους ανεκτέλεστες αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις και ζημιώνουν με τον τρόπο αυτό το Ελληνικό Δημόσιο με δεκάδες ίσως και εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Είναι αυτοί που εν μέσω της τρομερότερης οικονομικής κρίσης που έχει γνωρίσει η πατρίδα μας και ενώ δηλώνουν ότι κάνουν οικονομία στο χαρτί για την φωτοεκτύπωση των σχετικών εγγράφων με τα θέματα της ημερήσιας διάταξης για να διανεμηθούν στους δημοτικούς συμβούλους της αντιπολίτευσης, στο ίδιο αυτό συμβούλιο φέρνουν προς ψήφιση τον προϋπολογισμό του Ν.Π.Δ.Δ. «Κοινωνική Προστασία-Φροντίδα-Αλληλεγγύη» οικ. Έτους 2011 στην οποία, μεταξύ των άλλων, περιλαμβάνονται 35 τιμολόγια από οφειλές παρελθόντων ετών προς διάφορα ταξιδιωτικά γραφεία της πόλης μας, συνολικού ποσού 80.000 ευρώ περίπου , για το χρονικό διάστημα από 30-07-2010 έως 14-12-2010 (είναι τυχαίο άραγε;) , που αφορούν μισθώσεις λεωφορείων για δωρεάν εκδρομές προς το εσωτερικό και κυρίως προς το εξωτερικό, βλάπτοντας με τον τρόπο αυτό την τοπική οικονομία και εφαρμόζοντας την πετυχημένη προεκλογική συνταγή για παροχή άρτου και θεάματος στους ψηφοφόρους, θυσιάζοντας την ανάπτυξη και προκοπή του τόπου στα προσωπικά και παραταξιακά συμφέροντα της παρούσας δημοτικής αρχής.
Τέλος, καιροσκόποι είναι όλοι αυτοί που καταγγέλουν τον αντίπαλό τους με θράσος χωρίς να έχουν το θάρρος και την παληκαριά να καλέσουν τις υπηρεσίες για να ελέγξουν τους ίδιους και τους συντρόφους τους προκειμένου να αποδείξουν ότι είναι άμεμπτοι. Αν δεν το κάνουν αυτό εκτός από καιροσκόποι είναι επί πλέον δειλοί και αναξιόπιστοι.
Επειδή στην παράταξή σας, κύριε Δήμαρχε, ευδοκιμούν όλων των ειδών τα λουλούδια του καιροσκοπισμού, στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί.
Οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ» του Δήμου Τοπείρου.
Ξάνθη 28-06-2011
1. Μίχογλου Θωμάς
2. Πολυχρονιάδου Ελένη
3. Χουσεϊν Ογλου Σουνάη
4. Γιοβαννόπουλος Άγγελος
5. Κηλικιώτης Άγγελος
6. Τσάκαλος Αναστάσιος
7. Κουραμίδης Στέργιος
8. Κοντόλιας Γεώργιος
9. Ροϊδος Γεώργιος
10. Μωραϊτης Στυλιανός
11. Κουτσομιχάλης Χαράλαμπος

29 Ιουνίου

ΤΟ ΕΙΔΑΜΕ ΚΙ ΑΥΤΟ! Να διοργανώνει ο ΣΕΒΕ ομιλία Υπουργού (Σωκράτης)με χορηγούς και… σπόνσορες!

29 Ιουνίου
Δηλαδή οι Έλληνες Βιομήχανοι και επιχειρηματίες εξαγωγείς δεν είχαν 300-400 Ευρώ για την διοργάνωση της εκδήλωσής τους και έσπευσαν να βρουν και…χορηγό;;; Εκθέτοντας έτσι έναν Έλληνα και Θρακιώτη Υπουργό;
ΟΜΙΛΙΑ ΜΕ…ΧΟΡΗΓΙΑ ΣΤΗΝ ΓΕΝΕΤΕΙΡΑ ΤΟΥ ΠΟΛΗ!
*Χορηγός της ομιλίας του Σωκράτη Ξυνίδη γερμανική εταιρεία, ενώ το θέμα του θα είναι, «Παράγω & Εξάγω: Το νέο οικονομικό μοντέλο ανάπτυξης της Θράκης!
ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ ΤΩΝ ΑΧΡΗΣΤΩΝ!
*Αποστείλαμε το δελτίο τύπου του ΣΕΒΕ, εκεί που πραγματικά θεωρούμε ότι αξίζει να βρίσκεται. Στο καλάθι των αχρήστων, όπου και κατά την ταπεινή μας άποψη πρέπει να πάνε όλα τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ των ξένων «κηδεμόνων» μας….

Το είδαμε κι αυτό…
Να διοργανώνει κοτζάμ ΣΕΒΕ (Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος) με το κατάστημα ICAP Group στη Ξάνθη εκδήλωση - ομιλία του Αναπληρωτή Υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Σωκράτη Ξυνίδη (την οποία μάλιστα θα χαιρετίσει και ο συνέταιρος του αφανούς εταίρου κ.Ανδρικόπουλος με τα παράνομα και αυθαίρετα στην είσοδο του Elisso Hotel!) και να χρειάζονται για την οργάνωσή τους… χορηγό!!!
Το επίσης ευτράπελο της όλης ιστορίας;
-Ενώ η ομιλία του κυρίου Σωκράτη Ξυνίδη θα έχει ως θέμα «Παράγω & Εξάγω: Το νέο οικονομικό μοντέλο ανάπτυξης της Θράκης» και ο ΣΕΒΕ τουλάχιστον διαθέτει μπόλικο χρήμα (φανταζόμαστε…) για την διοργάνωση τέτοιων εκδηλώσεων, οι οργανωτές έβαλαν χορηγό της συγκεκριμένης εκδήλωσης την Γερμανική εταιρεία ΚΟΜΟΤΕΞ!!!
(Σ. Σ. Φυσικά την ΚΟΜΟΤΕΞ ως εταιρεία όχι μόνο την σεβόμαστε ως εφημερίδα αλλά και την αγαπάμε με πάθος, γιατί σ’ αυτήν δούλευε ως εργάτρια η Αείμνηστη Μάνα Μας Ελευθερία Μιχαηλίδου και μεγάλωσε τον εκδότη μας Πάνο Παπαδόπουλο… Άλλο όμως το ένα κι άλλο το άλλο!)
Ειλικρινά λοιπόν πρώτη φορά είδαμε:
1.Ομιλία Έλληνα και Θρακιώτη Υπουργού και μάλιστα στην….γενέτειρά του να έχει ως κεντρικό θέμα το «Παράγω & Εξάγω» με….χορηγό Γερμανική εταιρεία!!
2.Δηλαδή το χρήμα που θα ξοδέψει η ΚΟΜΟΤΕΞ για την συγκεκριμένη εκδήλωση και φανταζόμαστε ότι δεν θα είναι και ιδιαίτερα μεγάλο (300-400 Ευρώ), άντε κάποια δεξίωση, οι προσκλήσεις, τα κρασιά κλπ δεν μπορούσε να το διαθέσει κοτζάμ Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος;;; Και εμφανίζει έναν Υπουργό της Ελληνικής Κυβέρνησης να έχει… χορηγό σε μια ομιλία του;
Και που… Στην Ξάνθη που τον έστειλε στη Βουλή των Ελλήνων, υποτίθεται για να «τα αλλάξει όλα…». Αυτή είναι η… νέα αλλαγή;
3.Χορηγούς της ομιλίας του κυρίου Σωκράτη Ξυνίδη επιλεγμένα Μ.Μ.Ε (προφανώς θα επιλέχτηκαν από το πολιτικό γραφείο του Αναπληρωτή Υπουργού…) και τα δελτία τύπου να στέλνονται παράλληλα και σε όλα τα… υπόλοιπα τοπικά Μ.Μ.Ε!!! Μα τότε προς τι το… χορηγοί επικοινωνίας και παράλληλα το… ΤΖΑΜΠΑ προβολή και στους υπόλοιπους;

ΠΩΣ ΤΟ ΔΕΧΤΗΚΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ;
1. Φυσικά μας κάνει εντύπωση πως δέχτηκε και ο ίδιος ο Έλληνας Υπουργός ως ομιλητής μιας εκδήλωσης που απευθύνεται στους Έλληνες επιχειρηματίες να διοργανώνει ομιλίες με…χορηγούς γερμανικές εταιρίες…! Πολύ πιθανόν να μη το γνωρίζει… Ήταν δυνατόν όμως να γίνει κάτι τέτοιο χωρίς να ερωτηθεί;
2. Γιατί ο Σωκράτης δεν έβαλε veto στους Χορηγούς να μη συμπεριλαμβάνεται και η προσφιλής τοπική ιστοσελίδα;;;… Είναι δυνατόν;

ΚΑΙ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΣΕΒΕ
Φυσικά μια τέτοια λογική δεν μπορούσε να μείνει αναπάντητη απέναντι στον ΣΕΒΕ καθότι οι κύριοι αυτοί, δεν είναι δυνατόν να εμπαίζουν με τέτοια «κουτοπονηριά» τη νοημοσύνη μας…
Γι’ αυτό και αναγκαστήκαμε να τους στείλουμε την παρακάτω επιστολή:
«ΞΑΝΘΗ 28/6/2011
Προς τον ΣΕΒΕ
Πλατεία Μοριχόβου 1
54625 Θες/νίκη
Το είδαμε κι αυτό στις μέρες μας!!!
Ομιλία ενός Έλληνα υπουργού (με θέμα μάλιστα Παράγω & Εξάγω!» με…χορηγούς και σπόνσορες μια Γερμανική βιομηχανία (ούτε καν Ελληνική) και κατ’ επιλογή φιλικά προσκείμενα Μ.Μ.Ε!!!
Και κοντά σε όλα αυτά η αφελής απορία μας.
Αφού ήδη έχετε επιλέξει τους χορηγούς σας (!), προς τι η αποστολή του δελτίου σας τύπου προς τον «Μαχητή» και τα Μ.Μ.Ε που δεν ανήκουν στις επιλογές σας!
Απλά λοιπόν προς ενημέρωση. Αποστείλαμε ήδη το δελτίο τύπου που μας αποστείλατε σήμερα, εκεί που πραγματικά θεωρούμε ότι αξίζει να βρίσκεται. Στο καλάθι των αχρήστων, όπου και κατά την ταπεινή μας άποψη πρέπει να πάνε όλα τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ των ξένων «κηδεμόνων» μας….
Και απλά σας απαγορεύουμε να μας στείλετε άλλα παρόμοια δελτία τύπου, γιατί δαπανάτε χαρτί από το fax που μας είναι απαραίτητο για σοβαρότερα και πιο χρήσιμα πράγματα…
Πάνος Παπαδόπουλος