*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

30 Ιουνίου

Το Γερμανικό Focus στο σκαμνί!

30 Ιουνίου
ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΛΟΓΩ ΑΠΟΧΗΣ ΤΩΝ ΔΙΚΗΓΟΡΩΝΣτο σκαμνί οι 15 κατηγορούμενοι (στελέχη και δημοσιογράφοι) του εβδομαδιαίου γερμανικού περιοδικού «Focus» με μηνυτές τους δικηγόρους κ.κ. Θόδωρο Φραγκάκη, Αικατερίνη Φραγκάκη, Σταύρο Ανδρουτσόπουλο, Χρήστο Χρυσανθακόπουλο, Βασιλική Μπακάλη και Αικατερίνη Πουλάκη
*Στην έντυπη μορφή του το περιοδικό κυκλοφόρησε με τον υβριστικό τίτλο: «Απατεώνες στην Ευρωοικογένεια οι Ελληνες». Το επίδικο περιοδικό διαθέτει βέβαια και ηλεκτρονική έκδοση στο διαδίκτυο και, στην περίπτωσή μας, κυκλοφόρησε με τον ύποπτο τίτλο: «Πολιτισμικό σοκ της Ελλάδας. Μπορεί κανείς να καταλάβει τους Έλληνες;».
Τα μνημόνια –μεσοπρόθεσμα και μακροπρόθεσμα– τα σκληρά και φορομπηχτικά μέτρα και άλλα πολλά πρωτάκουστα και πρωτόγνωρα επρόκειτο να αναλυθούν και εξειδικευτούν στη μεγάλη δίκη της Τετάρτης 29 Ιουνίου 2011 στο Πρωτοδικείο Αθηνών, αλλά η απεργία των δικηγόρων ανέβαλε την εκδίκασή της.
Στο σκαμνί οι 15 κατηγορούμενοι (στελέχη και δημοσιογράφοι) του εβδομαδιαίου γερμανικού περιοδικού «Focus» με μηνυτές τους δικηγόρους κ.κ. Θόδωρο Φραγκάκη, Αικατερίνη Φραγκάκη, Σταύρο Ανδρουτσόπουλο, Χρήστο Χρυσανθακόπουλο, Βασιλική Μπακάλη και Αικατερίνη Πουλάκη, ενώ υποστηρίζονται από πλειάδα Ελλήνων νομικών με απώτερο στόχο την εκδίκαση της υπόθεσης και στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.. Μάρτυρες κατηγορίας θα είναι οι Μίκης Θεοδωράκης, ο τέως καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου κ. Γιώργης Κασιμάτης, ο καθηγητής Κωνσταντίνος Μπέης, ο σκηνοθέτης Σπύρος Ευαγγελάτος και άλλοι πολλοί επώνυμοι του πνευματικού, καλλιτεχνικού και πολιτικού κόσμου, προκειμένου να δοθεί διεθνής διάσταση στη διατεταγμένη επίθεση του περιοδικού.

ΔΥΣΦΗΜΙΣΗ
Η προσφυγή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο είναι αναπόφευκτη κατά τους μηνυτές, δεδομένου ότι το συγκεκριμένο περιοδικό κυκλοφορεί στην έντυπη μορφή του, εκτός της Γερμανίας, και στις Αυστρία, Ελβετία, Βέλγιο, Ολλανδία, Γαλλία, Ιταλία, Ισπανία, Ιαπωνία, Πορτογαλία, Νορβηγία, Δανία, Φιλανδία, Ουγγαρία, Σλοβενία, Κανάρια Νησιά και Λουξεμβούργο και, φυσικά, και στην Ελλάδα. Στην έντυπη μορφή του κυκλοφόρησε με τον υβριστικό τίτλο: «Απατεώνες στην Ευρωοικογένεια οι Ελληνες». Το επίδικο περιοδικό διαθέτει βέβαια και ηλεκτρονική έκδοση στο διαδίκτυο και, στην περίπτωσή μας, κυκλοφόρησε με τον ύποπτο τίτλο: «Πολιτισμικό σοκ της Ελλάδας. Μπορεί κανείς να καταλάβει τους Ελληνες;». Ετσι, η δυσφημιστική και επιζήμια για τη χώρα εκστρατεία του περιοδικού στην πιο κρίσιμη οικονομική της περίοδο, δηλαδή στις 22 Φεβρουαρίου 2010, έπαιξε και αυτή τον σημαντικό της ρόλο για τη διεθνή εικόνα της, για την αξιοπιστία της στις διεθνείς αγορές και για τις τυχόν προσπάθειές της στο χτίσιμο συμμαχιών και στην ανεύρεση διεθνών στηριγμάτων – ευνόητο, λοιπόν, να τύχουν της ανάλογης απάντησης… οι κακόβουλοι κριτές μας και οι εν δυνάμει κατακτητές μας.

ΥΒΡΕΟΛΟΓΙΟ
Επειδή τα όσα γράφτηκαν στην έντυπη και ηλεκτρονική μορφή του γερμανικού περιοδικού δεν είναι απλώς δυσφημιστικά, εξυβριστικά, ειρωνικά, υποτιμητικά, περιφρονητικά, αντιεπιστημονικά, και ανιστόρητα, σε βάρος όχι των ελληνικών κυβερνήσεων ή κάποιων τμημάτων του λαού μας, αλλά σε βάρος του ελληνικού έθνους από τον… 5ο αιώνα μ.Χ., για τον λόγο αυτόν θα δημοσιεύσουμε όσα περισσότερα μπορούμε (σ.σ.: είναι τέτοιο το υβρεολόγιο και το μένος του που ο χώρος μας δεν αρκεί) από το «αφιέρωμα» των 16 σελίδων στη δήθεν… οικονομική κατάσταση της χώρας μας. Ισως επειδή ήταν τόσο σκληρά, εμπαθή και ερεβώδη κείμενα, για αυτόν τον λόγο και ο ελληνικός Τύπος δεν τόλμησε να τα δημοσιεύσει, παρά μόνον κάποιες παραγράφους ανώδυνες, ανεπαίσχυντες, ειρηνικές και… χαζοχαρούμενες. Ακολούθησαν, κοντολογίς, την πάγια ελληνική τακτική του ατόμου που το… φτύνουν και εκείνο κοιτάζει τον ουρανό, προσποιούμενο τάχα μου πως φυλάγεται από την ανύπαρκτη βροχή. Και για να εξηγούμαστε εξαρχής, και να μη μας θεωρούν και ψώνια τα διάφορα γιουσουφάκια των Ευρωπαίων τραπεζιτών, δεν νομίζουμε –λέμε εμείς οι οπισθοδρομικοί– ότι έχουν σχέση με την όντως τραγική οικονομική κατάσταση της χώρας οι θεωρίες του Φαλμεράιερ ότι τάχα οι Σλάβοι ξερίζωσαν από τον κορμό μέχρι τη ρίζα την ελληνική εθνότητα, ή το γιατί δεν καταργείται το ελληνικό αλφάβητο, που δημιούργησε τη λατινική και κυριλλική γραφή, όπως οι ίδιοι γράφουν (σ.σ.: και για αυτό είναι οι Ελληνες απατεώνες, βρε αχρείοι;), ή το γιατί η ελληνική γλώσσα είναι η μόνη που ομιλείται από έναν λαό, ή γιατί τα ελληνικά καράβια είναι τα πιο βρόμικα στον κόσμο, ή το γιατί η Αθήνα το 1800 ήταν ένας λεκές στον ευρωπαϊκό χάρτη, ή γιατί το ελληνικό κρασί, που εμπεριέχει παντός είδους ξινίλα, το πίνουν σήμερα μόνον οι… βάρβαροι και πολλά άλλα… επιστημονικά… αντικειμενικά και… στοχόπληκτα.

ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ
Ποια θα είναι η υπερασπιστική γραμμή, σύμφωνα με τις δικές μας πληροφορίες, των Γερμανών; «Θελήσαμε» υποστηρίζουν «να κάνουμε ένα αφιέρωμα για την οικονομική κατάσταση της Ελλάδας, μιμούμενοι το… Αριστοφανικό πνεύμα, που έβλεπε τα γεγονότα από την κωμική τους πλευρά». Ποιητική-δημοσιογραφική αδεία όμως, και εγώ πρέπει να παρέμβω, γιατί ναι μεν οι Γερμανοί «συνάδελφοι», ως γνήσιοι απόγονοι του Γκαίμπελς, ξέρουν πολύ καλά «ότι για να περάσεις τη δική σου αλήθεια, πρέπει να αναφέρεις ένα αληθινό γεγονός –συνήθως ασήμαντο– αλλά τα υπόλοιπα 10-15 γεγονότα, που αναφέρονται, να είναι οπωσδήποτε παραποιημένα και ψεύτικα». Ετσι δημιουργείται κατ’ αρχάς η σύγχυση και με τη συνεχή επανάληψη η χειραγώγηση και η καταναγκαστική «πειθώ». Τώρα, ως γνήσιος απόγονος του Αριστοφάνη, ο υπογράφων (σ.σ.: ναι, ναι, ο ελληνισμός έχει συνέχεια και συνέπεια, κατά τον μέγα Ελληνα καθηγητή ιστορικό Σβορώνο) γνωρίζει ότι ο κλασικός μας κωμικός διακωμωδούσε όλα τα αληθινά και ψεύτικα γεγονότα, τις φήμες και τις διαδόσεις, χωρίς καμία έκπτωση και χάρη σε οποιαδήποτε εξουσία, οικονομική, πολιτική, στρατιωτική, πνευματική, και φυλετική (σ.σ.: χτυπούσε και την ανδρική εξουσία έναντι των γυναικών, όπως στη «Λυσιστράτη»).

ΑΝΙΣΤΟΡΗΤΑ, ΑΝΤΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ, ΕΜΠΑΘΗ ΚΑΙ ΜΕ ΔΟΛΙΕΣ ΣΤΟΧΕΥΣΕΙΣ
Το τεύχος μας μπάζει στη φιλοσοφία και στο πνεύμα του και στο τι μας επιφυλάσσει, από το εξώφυλλό του κιόλας, με τη συμβολική φωτογραφία που είχε βάλει και στην οποία απεικονίζεται το διάσημο άγαλμα της Αφροδίτης της Μήλου με την τεχνητά επεξεργασμένη τη φωτογραφία του. Στο αριστερό μέρος της σελίδας αναγράφεται η φράση-αφορισμός: «Απατεώνες στην Ευρωοικογένεια».
Κατά τους Ελληνες νομικούς-μηνυτές «οι 15 Γερμανοί κατηγορούμενοι, με το επίδικο εξώφυλλο, τα τρία εμπρηστικά άρθρα, στην έντυπη και ηλεκτρονική έκδοσή του, τις 16 σελίδες αναλύσεων, σχολίων και απόψεων, διέδωσαν εν γνώσει τους σε τρίτους, δηλαδή στην παγκόσμια κοινή γνώμη, γεγονότα ψευδή και ανακριβή. «Με αυτά τα κείμενά τους και τις φωτογραφίες τους» εξηγούν και εκτιμούν οι Ελληνες νομικοί «εξυβρίζουν και συκοφαντούν με… άμεσο και υπαινικτικό τρόπο το σύνολο του ελληνικού λαού, την ιστορία του, τον πολιτισμό του. Και όλα τα παραπάνω στοχεύουν ευθέως στην αμφισβήτηση και στην απαξίωση της ηθικής και κοινωνικής αξίας ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας και περιφρονείται αδίστακτα η υπόληψή της».

ΣΚΛΗΡΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ
Θα ξεκινήσουμε ενδεικτικά –καθότι εμείς δεν φοβόμαστε τις αλήθειες όσο σκληρές και πικρές και εάν είναι, σε βάρος μας– με τη δομική, αλλά αληθινή και πραγματική κριτική του περιοδικού σε βάρος της χώρας μας:
* Η σκέψη τού να πληρώνουν οι Ελληνες τακτικά φόρους είναι ξένη στον λαό αυτόν. Εχουν κατευθύνει τη ζωή τους ανάμεσα στη μαύρη εργασία, τη φοροδιαφυγή και στο φακελάκι. Δωροδοκία, διαφθορά και φοροδιαφυγή έχουν φανερά διαποτίσει τη σάρκα και το αίμα των Ελλήνων.
* Τέσσερα από τα εφτά θαύματα του κόσμου βρίσκονταν στην Ελλάδα, αλλά οι σημερινές κατασκευαστικές εταιρείες ξεκίνησαν να σκάβουν ένα τούνελ στην Κοζάνη και έπεσαν έξω 35 μέτρα από τις δύο άκρες του βουνού.
* Η μισή Αττική είναι γεμάτη με οικισμούς μπετόν απίστευτης ασχήμιας.
* Τα λεωφορεία και τα τρένα πρέπει να κρατήσουν κάποιο ωράριο. Αυτό δεν είναι καθόλου εύκολο. Οι πινακίδες των δρόμων είναι γνωστές μόνον στους ταχυδρόμους, γιατί οι ταμπέλες είναι σχεδόν πάντα ξεκολλημένες. Τα ωράρια των μουσείων δεν έχουν καμία σχέση με τις ηλεκτρονικές σελίδες του υπουργείου Πολιτισμού και αυτές των μουσείων, γιατί δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.
*Ο Ελληνας δεν περιμένει τίποτα από τον υπουργό του παρά μόνον πώς θα ανταλλάξει την ψήφο του, με ένα αυθαίρετο σπίτι, έναν διορισμό ή ένα αμφιλεγόμενο δάνειο.

ΥΠΟΠΤΑ ΣΤΟΙΧΕΊΑ
Οι Έλληνες νιώθουν ως γονείς-κηδεμόνες του πολιτισμού, που δεν διστάζουν όμως να καλοπερνούν με τα λεφτά των παιδιών τους (σ.σ.: δεν μας λένε, όμως, ποια παιδιά μας μάς πληρώνουν. Σήμερα αυτό το κράτος μπαίνει στο γηροκομείο και δέχεται κηδεμόνα να το επιβλέπει. Γράφουν και άλλα: 1) Μόνον αυτοί γράφουν Ελληνικά. Το να ξεφορτωθούν τη 2.500 χρόνων παλαιά γραφή ούτε που το σκέφτονται. Το ελληνικό αλφάβητο είναι υπεύθυνο για τη λατινική και κυριλλική γραφή. Διδάσκεται από την πρώτη Γυμνασίου. 2) Σήμερα η Ελλάδα δεν διαθέτει κανέναν σημαντικό φιλόσοφο, ποιητή, καλλιτέχνη των εικαστικών τεχνών, ούτε κανέναν διεθνή σταρ πλην της Μαρίας Κάλλας. Οι καλύτεροι ποιητές της είναι οι στατιστικολόγοι που εξαπάτησαν την Ευρώπη για τον κρατικό της προϋπολογισμό και πως η αγροτική της έκταση είναι μεγαλύτερη από την έκταση της χώρας της. 3) Μόνον στη χερσόνησο της Μάνης μπορεί να ζουν οι τελευταίοι πραγματικοί Ελληνες, γιατί το γένος το ελληνικό ξεριζώθηκε από τον κορμό μέχρι τη ρίζα από τους Σλάβους τον 5ο-6ο μ.Χ. αιώνα. 4) Διαθέτει τον μεγαλύτερο στόλο στον κόσμο, αλλά αν μπεις σε πλοίο γραμμής σε περιμένει Οδύσσεια. Με τα όσα θα γίνουν στις 29 του μήνα θα γελάσει ο πλανήτης Γη.
ΘΟΔΩΡΟΣ ΒΑΡΙΚΟΣ
(Δημοσιεύθηκε στην Όσα η Δικαιοσύνη βλέπει)
Υ.Γ. Ποτέ στα ελληνικά δικαστικά χρονικά δεν προσδιορίστηκε τόσο σύντομα δίκη σε δεύτερο βαθμό. Τον Απρίλιο η απόφαση για Κεντέρη, Θάνου, Τζέκου, γιατρούς ΚΑΤ, στις 18 Ιουλίου σε δεύτερο βαθμό στο Εφετείο Αθηνών

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »