*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

30 Ιουνίου

Της Ξάνθης το... γιοφύρι! 4η φορά ΑΝΑΒΟΛΗ στη δημοπράτηση της Σάρδεων

30 Ιουνίου
Για τέταρτη φορά αναβλήθηκε η δημοπράτηση του έργου της επέκτασης της οδού Σάρδεων στην Ξάνθη. Κι ας πρόκειται ουσιαστικά για το μοναδικό έργο που μπορεί κάπως να αποσυμφορήσει την κυκλοφορία περιφερειακά τουλάχιστον να δώσει αρκετές λύσεις...
Το έργο, που βρίσκεται στο στάδιο της δημοπράτησης από τις αρχές του χρόνου, αφορά στην επέκταση της οδού Σάρδεων μέσα από το σημερινό Στρατόπεδο Στεφανίδη, το αντλιοστάσιο της ΔΕΥΑΞ και την οριογραμμή του Σχεδίου Πόλης στην περιοχή της Κυψέλης και τη σύνδεσή της με την οδό Εθελοντή Αιμοδότη, σε απόσταση 10 μέτρων βορειοδυτικά της υπάρχουσας πεζογέφυρας.
Μετά λοιπόν από 3 διαδοχικές στάσεις εργασίας της ΕΜΔΥΔΑΣ (Μηχανικών του Δημοσίου) που είχαν σαν στόχο να μπλοκάρουν τη δημοπράτηση, ο Δήμος ξάνθης προχώρησε στον ορισμό Μηχανικών Τ.Ε. ως αναπληρωματικών μελών της επιτροπής δημοπράτησης, προκειμένου να ξεπεράσει το σκόπελο της ΕΜΔΥΔΑΣ και τις αντιδράσεις...
Ωστόσο και πάλι ατύχησε, αφού η δημοπράτηση που είχε προγραμματιστεί για το πρωί της Τρίτης, συνέπεσε με τη γενική απεργία για την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου και έτσι απέργησαν όλοι οι μηχανικοί της Τεχνικής Υπηρεσίας – πειθαρχώντας στην απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Μετά από αυτό η δημοπρασία θα επαναληφθεί για πέμπτη φορά!!!
Πάντως σύμφωνα με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο Χρήστο Μούρκα, ο Δήμος Ξάνθης πρόκειται να προχωρήσει σε έκτακτη συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, όπου θα εγκριθούν οι νέοι όροι επαναδημοπράτησης του έργου, που θα οριστεί στο μίνιμουμ, πλέον, που επιτρέπεται από τη σχετική διαδικασία. Μάλιστα, μελετάται η περίπτωση να οριστεί εκ των προτέρων και δεύτερη ημερομηνία επαναληπτικής δημοπράτησης, για την περίπτωση που θα υπάρξει και νέα αναβολή.
Πάντως ο Δήμαρχος Ξάνθης Λάκης Στυλιανίδης, επείγεται να προκηρύξει το έργο προκειμένου να προχωρήσει η κατασκευή του παρόλο που δεν αντιμετωπίζει κίνδυνο απένταξης του έργου ή παύσης της χρηματοδότησης μέσω του ΕΣΠΑ.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »