*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

12 Φεβρουαρίου

ΤΕΛΙΚΑ Ο ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΤΟ ΥΠΕΓΡΑΨΕ ΤΟ «ΠΡΑΚΤΙΚΟ» 21-2 ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΣΕ Ο ΦΑΝΟΥΡΑΚΗΣ, Ή Ο

12 Φεβρουαρίου
ΠΕΝΤΕ (5) ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΥΛΙΚΙΑΝΟΥ 
ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΤΟΥ ΗΛΙΑ ΑΣΚΑΡΙΔΗ! ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ 
ΟΤΙ ΑΥΤΕΣ ΟΙ 130.000 ΕΥΡΩ ΕΧΟΥΝ ΚΑΙ… ΣΥΝΕΧΕΙΑ
Φιλοξενώ πέντε σχόλια του δημοσιογράφου Αλέξανδρου Παυλικιάνου για τις δαπάνες του Ηλία Ασκαρίδη για το Ξανθιώτικο καρναβάλι. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι συμφωνώ με αυτά, αφού οι δαπάνες των 130.000 ευρώ είναι ακόμη οι… μισές, ωστόσο τα φιλοξενώ στη στήλη μου.
1. Έχει ενδιαφέρον να μαθαίνουμε πόσο πληρώνονται οι καλλιτέχνες (κάποιοι πακέτο με άλλους, άλλοι περισσότερα άλλοι λιγότερα). Η Πέγκυ Ζήνα θα πάρει πιο πολλά απ’ ό,τι ο Γιαννιάς κι οι Άνω-Κάτω μαζί, αλλά και περισσότερα απ’ ό,τι ο Μιχάλης Χατζηγιάννης κι η Ζοζεφίν μαζί. Ο δε FY μπορεί να είναι ο πιο αγαπητός απ’ όλους στη νεολαία, αλλά είναι μάλλον ο πιο κακοπληρωμένος του καρναβαλιού.
2. Η παρουσιάστρια Ελένη Τσολάκη παίρνει 4.700 ευρώ, καθόλου άσχημα για δουλειά μερικών ωρών (που βέβαια κρύβει πρόβες περισσότερων ωρών).
3. Τι influencers και βλακείες: το επάγγελμα του μέλλοντος για κορίτσια είναι Βασίλισσα Καρναβαλιού (3.596 ευρώ). Το καρναβάλι είναι ίσως το μόνο στο οποίο υπάρχει ανισότητα στην πληρωμή των δύο φύλων, αλλά απ’ την ανάποδη! Η παρουσία του Βασιλιά Καρναβαλιού αποτιμάται μόλις με 2.300 ευρώ. Άρα Βασίλισσα – Βασιλιάς = 1-0.
4. Καλή η πλάκα (και η οργή τύπου «Λεφτά υπάρχουν, στην Ξάνθη έχουν ακόμα ΠΑΣΟΚ κλπ»), αλλά ας κρατήσουμε κάποιες επιφυλάξεις: Μιας και βλέπω στην αφίσα πως υπάρχουν χορηγοί, δεν αποκλείεται κάποιο κομμάτι των δαπανών να καλύπτεται απ’ αυτούς.
5. Τέλος, τα νούμερα μόνα τους δεν λένε κάτι. Αν τα έσοδα που περιμένει η πόλη της Ξάνθης απ’ το Καρναβάλι είναι πολύ μεγαλύτερα απ’ τις 130.000 ευρώ, τότε μιλάμε για λεφτά καλώς ξοδεμένα. Στο τέλος θα έρθει ο λογαριασμός…
Αλεξ. Παυλ.

ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ Ο ΕΞΥΠΝΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΟΙ «ΚΟΥΤΟΙ» 
ΓΙΑΝΝΗ ΠΑΠΑΧΡΟΝΗ
Κι άλλη φορά έχω γράψει κι έχω σχολιάσει την «ευκολία» με την οποία ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΑΓΑΠΗ για τη Ξάνθη Γιάννης Παπαχρόνης εναλλάσσεται με την εξουσία κι άλλα λέει από μπροστά, ενώ άλλα κάνει από πίσω…!
Ποια είναι η διαφορά;
Ότι ο «αρχηγός» θεωρεί εαυτόν… εξυπνότερο των άλλων που νομίζει πιθανόν ότι είναι «κουτοί» και καταλαβαίνουν τα «παιχνίδια» του!
Γελιέται όμως…
Διότι αν ήταν λίγο πιο προσεχτικός, θα διαπίστωνε ότι σε πολλές ψηφοφορίες, τουλάχιστον οι μισοί δημοτικοί του σύμβουλοι δεν ψηφίζουν ότι ψηφίζει αυτός με τον Αφεντούλη Τσακιρίδη για παράδειγμα!
Δηλαδή τον έχουν χαμπάρι πλήρως!

ΤΕΛΙΚΑ Ο ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΣΑΒΒΙΔΗΣ ΤΟ ΥΠΕΓΡΑΨΕ  ΤΟ «ΠΡΑΚΤΙΚΟ» 21-2 ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΣΕ Ο ΦΑΝΟΥΡΑΚΗΣ, Ή ΟΧΙ;
Ακόμη δεν έχω πάρει απάντηση στο ερώτημά μου αν ο γιατρός και αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης Ματθαίος Σαββίδης έχει ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ το πρακτικό 21-2 για τη σύμβαση με το Δήμο Μύκης ή δεν το έχει υπογράψει, ενώ αυτό έχει βγει στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ!
Διότι αν δεν το έχει υπογράψει, υπάρχει ΜΕΙΖΟΝ θέμα γι’ αυτούς που έβγαλαν το πρακτικό στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ ενώ δεν είχε βάλει υπογραφή ο γιατρός!!!


Share this

Related Posts

Previous
Next Post »