*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

24 Σεπτεμβρίου

Τι σημαίνει η φράση «λίθοι και πλίνθοι και ξύλα και κέραμοι ... ατάκτως ερριμμένα που χρησιμοποίησε ο Τσέπελης!

24 Σεπτεμβρίου


...«καλόν δε και το τακτικόν είναι πολύ γαρ διαφέρει στράτευμα τεταγμένον ατάκτου, ώσπερ λίθοι τε και πλίνθοι και ξύλα και κέραμος ατάκτως μεν ερριμμένα ουδέν χρήσιμά εστιν».

.............................................

ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ 1


«Οι δαπάνες  των 500.000 ευρώ παρουσιάζονται  σκόπιμα ως καθυστερημένες πληρωμές, ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται για δαπάνες που δεν εξοφλήθηκαν για λόγους νομιμότητας... Η αλήθεια, όμως, είναι αδιαπραγμάτευτη, και οι δημότες θα τη γνωρίζουν πάντα».

(Ο Δήμαρχος Ξάνθης ως... δημοτική παράταξη Ξάνθη Αλλιώς στην παράταξη Τσέπελη – Φανουράκη)

 -Και πως γνωρίζουν Στράτο  οι απλοί δημότες την... αδιαπραγμάτευτη αλήθεια; Από τον Γιάννη Ζερενίδη ή από την Ελισσάβετ Παυλίδου;

.............................................

ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ 2

«Με έκπληξη διαβάσαμε την ανακοίνωση της δημοτικής αρχής, σχετικά με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δήμου Ξάνθης για το 2023. Ένα συνονθύλευμα «πληροφοριών», εννοιών και ιδεών… ατάκτως ερριμμένων, με στόχο την ευθεία παραπλάνηση των συνδημοτών μας -σας «επιστρέφουμε» την πρώτη παράγραφο, με την οποία μας εγκαλείτε, γιατί προφανώς κοιτάζατε στον καθρέφτη σας όταν τη συντάσσατε…».

(Ο συντάκτης της επιστολής –απάντηση  Τσέπελη στον... ατάκτως ερριμμένων συντάκτη δελτίων τύπου  του Στράτου Κοντού)

-Ζήτω οι...άτακτοι! Αυτό για μένα το λέω...

 

ΣΕΜΝΑ και ΤΑΠΕΙΝΑ

*Γιατί το «σαΐνι» του Δήμου (Αλλιώς) που μας έστειλε σε εικόνα το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Δήμου Ξάνθης για τις 3 και 4 Οκτωβρίου 2024, δεν μας το έστειλε και ως κείμενο για να το δημοσιεύουμε, αλλά μας το έστειλε ως… εικόνα;

-Βαριέται ή αποτελεί νέα πρωτοτυπία του... Δήμου Αλλιώς; Στην οποία μάλιστα δεν μπορείς και να απαντήσεις...!

.......

*Για να είμαι βέβαια ειλικρινής, εμείς δεν καιγόμαστε και ιδιαίτερα να δημοσιεύουμε τις ανακοινώσεις και τα δελτία τύπου του Δήμου Αλλιώς που οι περισσότερες μάλιστα μας  έρχονται και... νυχτερινές πλέον ώρες!!

Δηλαδή εκείνη την ώρα (σ.σ. Μέχρι και τις Κυριακές παρατηρήσαμε το ίδιο φαινόμενο...), εργάζονται πλέον οι υπάλληλοι του Δήμου Ξάνθης...

Ή εκείνες τις ώρες δεν... «βαριούνται»; Κι έχουν να κάνουν πιο σπουδαία πράγματα;

(σ.σ. Και το θέμα βέβαια δεν είναι το 2ήμερο των εκδηλώσεων για την Απελευθέρωση της πόλης στις 4 Οκτωβρίου 2024 αλλά τα  καθιερωμένα βραβεία σε δημότες που ξεχώρισαν!

Δεν είδα να βραβεύεται κανείς, με ή χωρίς το κλειδί της Πόλης. 

Δεν υπάρχουν φέτος βραβεία με ή άνευ κλειδιών, ή ξέχασε να τα βάλει στο πρόγραμμα το ...νυχτερινό σαϊνι που μας το έστειλε;

......

* Όπως και δεν έχουμε καμιά αμφιβολία πλέον (σ.σ. Ειδικά μετά την χθεσινή ανακοίνωση της παράταξης «ΔΥΝΑΜΗ για το ΑΥΡΙΟ»), να δούμε τον «πανικόβλητο» Τσέπελη με Σουά – Λεβέντ και σία να κατέβει με το ψηφοδέλτιο του νυν Δημάρχου Ξάνθης το 2028.

-Αν ο Στράτος συνεχίσει να ενδιαφέρεται για το Δήμο Ξάνθης, γιατί αυτά «διαδίδουν» εσχάτως εχθροί αλλά και «φίλοι»...!

(σ.σ. Που ανήκω εγώ με ρωτάτε...! Διότι όπως είπα και στον Παντελή που αγαπάω πολύ την περασμένη Παρασκευή και «ξεσκίστηκε» να τρέχει για τον Στράτο..), εγώ είμαι... «Αλλιώς κι όχι... Δήμος Αλλιώς»

......

*Και σε τελική ανάλυσε μαχόμενε δικηγόρε και ειδικέ σύμβουλε του Δημάρχου ... Αλλιώς,  Γιάννη Τσιλιγγίρη, είναι νόμιμες ή μη νόμιμες οι δαπάνες των 500.000 ευρώ του 2023 που «απαιτεί» ο πρώην δήμαρχος Τσέπελης; Και τελικώς βρήκατε γεμάτα ταμεία ή... άδεια; Διότι και σε αυτό νοιώθω... «μπερδεμένος»!!!

......

*Προς πρώην Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Μανώλη Φανουράκη και νυν αντιδήμαρχο Πολιτισμού Μ. Τσέπελη και άρα άριστους και οι δυο εις την Ελληνικήν...

Τον σχολιασμό για την ανακοίνωση του «Δήμαρχου Κοντού» ότι πρόκειται για... Ένα συνονθύλευμα «πληροφοριών», εννοιών και ιδεών… «ατάκτως ερριμμένων», με στόχο την ευθεία παραπλάνηση των συνδημοτών μας κλπ.

Εσείς την... εμπνευστήκατε; Η ο συντάκτης των ανακοινώσεων του Τσέπελη το έκανε για να φανεί ότι την... έγραψε αυτός; Επιδεικνύοντας καλύτερη γραφή από τον δικηγόρο Γιάννη Τσλιγγιρη;

......

*Και πάμε και δια ταύτα:

Πώς βγήκε δηλαδή η φράση «λίθοι και πλίνθοι και ξύλα και κέραμοι ατάκτως ερριμμένα»

Η φράση «λίθοι και πλίνθοι και ξύλα και κέραμοι ατάκτως ερριμμένα» λέγεται με την έννοια της ακαταστασίας και αταξίας. Συνήθως, μάλιστα, αναφέρεται μόνο ένα μέρος της φράσης, πχ. «ξύλα και κέραμοι» και τα άλλα υπονοούνται.

Η φράση σημαίνει κατά λέξη: «λιθάρια και πλίθες και ξύλα και κεραμίδια, ριγμένα άταχτα (στην τύχη)».

......


*Η έκφραση προέρχεται από τα Απομνημονεύματα του Ξενοφώντος, όπου μιλάει ο Σωκράτης για τις ιδιότητες του στρατηγού. Θέλοντας να δείξει τη σπουδαιότητα της τακτικής τέχνης, είπε πως ο άτακτος στρατός θυμίζει υλικά για χτίσιμο ριγμένα ανάκατα κι επομένως άχρηστα για να κτιστεί καλά το σπίτι.

......

*Συγκεκριμένα ο Ξενοφώντας αναφέρει τα εξής:


«καλόν δε και το τακτικόν είναι· πολύ γαρ διαφέρει στράτευμα τεταγμένον ατάκτου, ώσπερ λίθοι τε και πλίνθοι και ξύλα και κέραμος ατάκτως μεν ερριμμένα ουδέν χρήσιμά εστιν».

Κι όποιος δεν κατάλαβε... σε «εργολάβο οικοδομών»!

 

Στη Ρόδο 7-9 Νοεμβρίου το συνέδριο της ΚΕΔΕ
-Λειτουργία ψηφιακής πλατφόρμας διαβούλευσης


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, θα πραγματοποιήσει στην Ρόδο, 7 έως 9 Νοεμβρίου 2024, στο ξενοδοχείο Rodos Palace, το πρώτο συνέδριο της δημοτικής περιόδου 2024 – 2028.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, θα διοργανωθούν 7 προσυνεδριακές συναντήσεις.

«Όλοι εμείς, οι αιρετοί εκπρόσωποι των Ο.Τ.Α. της χώρας, οφείλουμε, μέσα από μία διαδικασία γόνιμου και ουσιαστικού διαλόγου, να συναποφασίσουμε για το μέλλον της Τοπικής Αυτοδιοίκησης», αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

«Η συμμετοχή όλων των αιρετών, θα συμβάλλει στην αποτελεσματικότερη λειτουργία των Δήμων μας, στην ουσιαστική πρόοδο του θεσμού που υπηρετούμε και την ανταπόκριση των αναγκών και των προτεραιοτήτων των τοπικών κοινοτήτων. Επιδιώκουμε την επανεκκίνηση για ισχυρούς Δήμους, κάθε μέρα δίπλα στον Πολίτη».

Παράλληλα, η ΚΕΔΕ θα δημιουργήσει ηλεκτρονική πλατφόρμα διαβούλευσης (https://synedrio2024.kede.gr/ ) ανά θεματική ενότητα, σύμφωνα με τις αρμοδιότητες των Επιτροπών Πολιτικής, προκειμένου να υπάρξει ουσιαστικός διάλογος μεταξύ των αιρετών.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »