*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

24 Σεπτεμβρίου

Ιδού η Ξάνθη και το "πήδημα" που συνεχίζεται! Τρικούβερτο γλέντι της Ελισσάβετ στη ΔΕΥΑΞ!

24 Σεπτεμβρίου


*Ήμασταν και είμαστε κάθετοι. Δεν πρόκειται εμείς να νομιμοποιήσουμε τον Αντιδημαρχο εργολάβο του Καρναβαλιού Μ. Τσέπελη, που με το υπαλληλικό κατεστημένο του πρώην Κέντρου Πολιτισμού «ζητάνε» λέει την πρότασή των συλλόγων...

Για την ονομασία του... «3ήμερου Ξανθιώτικου Καρναβαλιού 2025) –ο χαρακτηρισμός ήταν του νέου Δήμαρχου  Στράτου Κοντού στις 2/2/2024.

Να «προσέξουν» μόνο μην ομιλεί (η νέα ονομασία)  και πάλι περί... «πηδημάτων»!!

(σ.σ. Ενημερώνω πάντως τους συλλόγους ότι έχουν περιθώρια μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2024 να προτείνουν... «ονομασία». Αλλά και τις προτάσεις τους για τις Γ. Πόλης 2025; Προλάβετε την ημερομηνία! Ούτως ή άλλως... το Καρναβάλι θα είναι... Δήμος (π)Αλλιώς! ).

......

*Υπενθυμίζω  ότι ο αρχικός τίτλος του Ξανθιώτικου Καρναβαλιού 2024 ήταν «Ιδού η Ξάνθη, ιδού και το....πήδημα» που μετά από τα «γκάζια» που τους βάλαμε (κι εμείς αλλά και ο κόσμος) για την γελοιότητα τον μετέτρεψαν στο σύνθημα «Ιδού η Ξάνθη, ιδού και το... χοροπήδημα»!

Εμπνεόμενοι προφανείς από το... τανγκό του «θείου» του Αντιδήμαρχου και πρώην δήμαρχου Τσέπελη με το πανάκριβο μοντέλο που είχε φέρει ο Ηλίας Ασκαρίδης και του έμαθε... latin χορούς με την ανάλογη αμφίεση!

.......

*Συμβουλή της στήλης. Όταν κάνετε δηλώσεις και αυτές μάλιστα είναι καταγεγραμμένες πλην του γραπτού λόγου και με ήχο...!

Προσέχετε τι λέτε, προκειμένου να προστατέψτε τον εαυτό σας από την «αυτογελοιοποίηση» και την ασχετοσύνη σας..!

......


 

*Τρικούβερτο γλέντι με μεζέδες, χορούς και άφθονο ποτό –περιμένω να δω το συνολικό ποσόν του «γλεντιού- διοργάνωσαν όπως μαθαίνω ο Πρόεδρος Γιάννης Ζερενίδης με την «χουβαρντού» έμμισθο αντιπρόεδρο των 1.710 ευρώ το μήνα, το βράδυ της Δευτέρας στην αυλή της ΔΕΥΑΞ στο παλιό Νοσοκομείο, για να γιορτάσουν όπως λένε οι πληροφορίες μου την Παναγία  Παντάνασσα, για το εκκλησάκι που υπάρχει εκεί!

Γλέντι που ξεσήκωσε όλη την γειτονιά μέχρι αργά το βράδυ της Δευτέρας και από ότι μαθαίνω από πρώτο χέρι...

-Διοργανώθηκε για πρώτη φορά στη ΔΕΥΑΞ! Όπου τα «χουβαρνταλίκια» του Προέδρου (Γ. Ζερενίδη) και της Αντιπροέδρου (Ελισσάβετ Παυλίδου) με λεφτά των δημοτών φυσικά, έχουν ξεπεράσει κάθε όριο!!

Με την Ελισσάβετ μάλιστα νάχει στο χέρι το κινητό και να βγάζει συνεχώς selfies και ....φωτογραφίες!!! Και υποψήφια του Τσέπελη σε μεγάλα κέφια μαζί της έστω κι αν δεν υπήρχαν ... σαμπάνιες! 

-Ελισσάβετ στείλε καμιά καλή φωτογραφία γιατί αυτές που έστειλαν ήταν πολύ θολές!

(σ.σ. Και δεν έχουν 5-6 μήνες που ανέλαβαν αν δεν κάνω λάθος...)

.....

-*Α ρε...γλέντια που θα έχουμε μέχρι το τέλος της 5ετίας!

-Κατηγορούσαν τους προηγούμενους και τώρα κάνουν τα ίδια και χειρότερα! 

(σ.σ. Και να μην έχουν λεφτά νέος Πρόεδρος και νέα Αντιπρόεδρος; Γιατί θα πρέπει να τους πληρώνουν οι δημότες και τα ... γλέντια τους;) 


*Επιστρέφει η Γιορτή Αυγόφετας στο Λυκοδρόμιο την Κυριακή 6 Οκτωβρίου και αναρωτιέμαι, πόσοι θα παραβρεθούν φέτος σε αυτήν... σε αντίθεση με πέρσι που λόγω δημοτικών εκλογών, το Λυκοδρόμιο ήταν γεμάτο κόσμο.

-Συγκεκριμένα την Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιηθεί η 5η Γιορτή Αυγόφετας στο Λυκοδρόμιο, στην ορεινή Σταυρούπολη Ξάνθης.

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία – δράση που διοργανώνει τα τελευταία χρόνια ο Πολιτιστικός Σύλλογος Λυκοδρομίου, με παραδοσιακή μουσική και έκθεση φωτογραφικού υλικού κυρίως χάρις στον Άνθιμο Κυρλίδη και τον Μιχάλη Σπανίδη.

Η Γιορτή Αυγόφετας έχει προγραμματιστεί για τις 11:00 το πρωί στο προαύλιο χώρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Λυκοδρομίου και εύχομαι να έχει καλό καιρό φυσικά, γιατί μπαίνουμε πλέον για τα καλά στο Φθινόπωρο. Και το Λυκοδρόμιο είναι πολύ ψιλά.

....

*Πάω στοίχημα πάντως ότι στην φετινή Αυγόφετα, θα πατήσουν φέτος ελάχιστοι από τους «κορυφαίους» αυτοδιοικητικούς του  Δήμου μας. Οπότε το σχόλιό μου ίσως βοηθήσει να πάνε περισσότεροι...).

.....


 


*Μετά από τουλάχιστον 3 χρόνια, βρέθηκα το μεσημέρι της  Κυριακής με εκλεκτούς φίλους εκτός Ξάνθης στην ΚΟΥΚΟΥΒΑΓΙΑ του τρομερού Μιχάλη Ζαμπάρα που έγραψε στα πέτρινα χρόνια κι έγινε «κακός» -μαζί με μας της Θρακικής Σκηνής – για τον «εργολάβο» του Καρναβαλιού της Κομοτηνής και νυν αντιδήμαρχου Πολιτισμού και οργανωτή του Στράτου, κι ήταν να τον «λυπάται» κανείς την ημέρα που η Οργανωτική ήθελε να τον «αποβάλει» από το Καρναβάλι της Ξάνθης!!!

Μόνο μια φράση λοιπόν.

-Τα πιάτα, το σέρβις και το περιβάλλον ήταν εκπληκτικά και μπράβο τους.

(σ.σ. Το καλό νέο της ημέρας Κυριακής... Απουσίαζε εκτός μαγαζιού η Ειρήνη Χαριτωνίδου, προφανώς συνοδεύοντας τον Δούκα στη περιοδεία του στη περιοχή...οπότε με έπαιρνε)

.....


*Σάλος με την τηλεθέαση της νέας εκπομπής Πορτοσάλτε – Αναστασοπούλου, αν και για μένα ήταν απολύτως αναμενόμενη.

Τον Άρη τον θυμάμαι αν και την περίοδο εκείνη πιτσιρικάς, ως «βοηθό» του Κώστα Ρουβινέτη που ήταν πολύ κορυφαίο στέλεχος της τότε «Αυριανής» και μας έδωσε την «Λάσπη»  για να συμμετάσχουμε το 1981 στο Φεστιβάλ Θεάτρου Ιθάκης.

.....

*Η κατάταξη για τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τις μετρήσεις της Nielsen στο δυναμικό κοινό

1) «Κοινωνία Ώρα Mega» Ιορδάνης Χασαπόπουλος και Ανθή Βούλγαρη (MEGA) 19%

2) «Συνδέσεις» Χριστίνα Βίδου και Κώστας Παπαχλιμίντζος (ΕΡΤ1) 10,1%

3) «Καλημέρα Ελλάδα» Γιώργος Παπαδάκης (ΑΝΤ1) 8,5%

4) «Ώρα Ελλάδος» Παναγιώτης Στάθης και Γιάννης Κολοκυθάς (OPEN) 7,8%

5) «Σήμερα» Δημήτρης Οικονόμου και Άκης Παυλόπουλος (ΣΚΑΪ) 7,1%

6) «Αταίριαστοι» Γιάννης Ντσούνος και Χρήστος Κούτρας (ΣΚΑΪ) 4,3%

7) «Live You» Άρης Πορτοσάλτε και Μαρία Αναστασοπούλου (ΣΚΑΪ) 3,9%

(σ.σ. Με πληροφορίες απο το e-tetradio.gr)

-Τουτέστιν... χειρότερα δεν γίνεται! Μολονότι και οι «τηλεθεάσεις» είναι κομμένες και ραμμένες για τα διαφημιστικά γραφεία και τις Μεγάλες εταιρείες.

Ο ΓΥΦΤΟΣ

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »