*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

12 Φεβρουαρίου

Οι «MORDANA», στο Nostos Live στην Ξάνθη! Έρχεται ο ΛΕ-ΠΑ την Κυριακή στο Κυβερνείο

12 Φεβρουαρίου

Στο ΚΥΒΕΡΝΕΙΟ Ξάνθης την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου ο Λευτέρης Πανταζής!

Για ακόμη φορά ο Λευτέρης Πανταζής, ο αγαπημένος ερωτικός τραγουδιστής όλων μας, θα εμφανιστεί στη Ξάνθη και συγκεκριμένα στο ΚΥΒΕΡΝΕΙΟ την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου. Σπεύστε να κλείσετε τραπάζει! Θα γίνει χαμός. Ρεζερβέ 6986616960. Το πάρτυ με τον Λευτέρη ξεκινάει στις 21.30

Δύο Ιστορικά Ντοκιμαντέρ στο Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης & Παράδοσης
Την Παρασκευή 14 και ώρα 18.00 στην Καπναποθήκη "Π", στην Αίθουσα "Βιργινία Τσουδερού", θα παρουσιαστεί το πρώτο ντοκιμαντέρ με τίτλο "Η Ανατολή Έδυσε", το οποίο ολοκληρώθηκε τον Ιανουάριο του 2019 σε σκηνοθεσία του Αλέξανδρου Παπαηλιού με ιστορική σύμβουλο τη Ειρήνη Σαρίογλου σε μουσική Γιάννη Βοργία και αφήγηση Γιώργου Κέντρου. Το ντοκιμαντέρ πραγματεύεται το πώς, πότε και γιατί κόπηκε ο ομφάλιος λώρος μας με την Ανατολή.
Το Σάββατο 15 και ώρα 18.00 στην Καπναποθήκη "Π", στην Αίθουσα "Βιργινία Τσουδερού", θα παρουσιάσει το δεύτερο ντοκιμαντέρ με τίτλο "Ίμβρος - Τένεδος: της μνήμης και της λήθης" σε σκηνοθεσία Ειρήνης Σαρίογλου - Πάνου Αγγελόπουλου, μουσική Ανδρέα Κατσιγιάννη πάνω σε ποίηση του βραβευμένου από την Ακαδημία Αθηνών Δημήτρη Κ. Παπακωνσταντίνου και τραγούδι από τον Γιώργο Νταλάρα και το Zülfü Livaneli.
Πρόκειται για δύο ιστορικά ντοκιμαντέρ τα οποία υλοποιήθηκαν από το ΙΔ.ΙΣ.ΜΕ, σε συμπαραγωγή με την ΕΡΤ, υπό την αιγίδα του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου και της ΟΥΝΕΣΚΟ, με αφορμή την άδεια επαναλειτουργίας Ελληνικής σχολής στην Ίμβρο, ύστερα από 48 χρόνια. Δημιουργήθηκαν με σκοπό την καταγραφή της ιστορία και του πολιτισμού της Ίμβρου και της Τενέδου μέσα από τις μαρτυρίες των γηγενών κατοίκων τους.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ: Παγκόσμια ημέρα ασφαλούς διαδικτύου 
#SID2020 «Μαζί για ένα καλύτερο διαδίκτυο»
Στα πλαίσια του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Ασφαλούς Διαδικτύου (#SID2020) ο Σύλλογος Τεχνολογίας Θράκης διοργανώνει & σας καλεί στην εκδήλωσή του για ένα ασφαλέστερο και καλύτερο διαδίκτυο!
Το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου στις 11.00 μμ στο χώρο του συλλόγου τέρμα Τρωάδος, Αλεξανδρούπολη (απέναντι από το γήπεδο Φώτης Κοσμάς) ο κεντρικός ομιλητής κ. Δροσάτος Γεώργιος (Ερευνητής Ιδιωτικότητας & Ασφάλειας Πληροφοριών Δ.Π.Θ.) καθώς και μέλη του Συλλόγου Τεχνολογίας σας περιμένουμε για να κάνουμε μαζί τις καθημερινές συνήθειες στην χρήση του διαδικτύου πιο ασφαλείς.
Η εκδήλωση είναι ανοιχτή και δωρεάν για το κοινό και απευθύνεται σε πολίτες κάθε ηλικίας, γονείς, εκπαιδευτικούς, επαγγελματίες κλπ.

Ημερίδα στην Ξάνθη για τα παιδιά που φιλοξενούνται 
σε Ιδρύματα παιδικής προστασίας
Η Υφυπουργός του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων κα Δόμνα Μιχαηλίδου και η Πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης (Κ.Κ.Π.Π. - Α.Μ.Θ.) κα Αναστασία Τζαμπαζλή, σας προσκαλούν στην ημερίδα με θέμα «Αναζητώντας Οικογένειες για τα παιδιά που φιλοξενούνται σε Ιδρύματα παιδικής προστασίας: η μετάβαση από το ‘Ίδρυμα στην ανάδοχη φροντίδα - υιοθεσία (Ν. 4538/2018)», η οποία  θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020 και ώρα 17.00’ - 20.00’ στην πόλη της Ξάνθης, στην αίθουσα ‘Καπναποθήκη Π’ (Καπνεργατών 9). Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.
Με εκτίμηση,
Μερόπη Αμπατζή
Γραμματέας Δ.Σ. Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας-Θράκης

«Ο κινηματογράφος των δημιουργών» από την Κινηματογραφική 
Λέσχη της ΦΕΞ
Υπάρχει ένας κινηματογράφος σπουδαίος κι αγαπημένος, που η Κινηματογραφική Λέσχη της ΦΕΞ προβάλλει με σεβασμό στη δημιουργία. Υπάρχει ένας κινηματογράφος που είναι ωραίος, με τη σκοτεινή αίθουσα, τη μεγάλη οθόνη και το σινεφίλ κοινό.  Ένας κινηματογράφος που αναρωτιέται, που γοητεύει, που  συγκινεί και συνεπαίρνει. Είναι ο Κινηματογράφος των Δημιουργών.  Οι Τρίτες της Κινηματογραφικής Λέσχης της ΦΕΞ 2020
Σχεδιασμός-Επιμέλεια: Γιώργος Μπακαλίδης
Ο κινηματογράφος των δημιουργών
Αφιέρωμα στην  ηθοποιό Μόνικα Βίτι
Τις Τρίτες 4 -11- 18 & 25  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ [21.00] Λαογραφικό και Ιστορικό Μουσείο Ξάνθης. Αφιέρωμα στην  ηθοποιό Μόνικα Βίτι (Monica Vitti, 1931-)  Η Μόνικα δεν θυμάται πια…

Οι «MORDANA», αύριο  Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου 
στο Nostos Live στην Ξάνθη!
Την Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου, μια ιδιαίτερη μπάντα έρχεται στο Nostos Live..!
Το Mordana Project είναι το αποτέλεσμα της συνάντησης τριών μουσικών με έδρα την Θεσσαλονίκη που αποφάσισαν να συμπράξουν και να δημιουργήσουν από κοινού νέους μουσικούς ορίζοντες εμπνευσμένους από την παράδοση του τόπου τους. Το όνομά προέρχεται από μία ιδιότυπη οικειοποίηση του όρου «mordent» που στην μουσική ορολογία μεταφράζεται ως «τσάκισμα» και αναφέρεται στον στολιδισμό της μελωδικής γραμμής.
Οι μουσικοί που συγκροτούν τον βασικό πυρήνα του σχήματος είναι οι: Ανδριάνα Αχιτζάνοβα Πεταλά - νέι, φωνή, Βαγγέλης Βραχνός - κοντραμπάσο, Περικλής Βραχνός - βιολί, λάφτα, κρουστά, οι οποίοι κατά καιρούς συνεργάζονται με διάφορους καλλιτέχνες διευρύνοντας τον ήχο και την σύσταση του σχήματος.
Στο Nostos Live, θα εμφανιστούν μαζί τους, ο Μάκης Μπακλατζής στο βιολί, και ο Γιάννης Κατσούλης στο ούτι.
Έναρξη μετά τις 22.00, είσοδος 4€.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »