*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

25 Σεπτεμβρίου

Οι απευθείας αναθέσεις του Φανουράκη σε εταιρείες εκτός Ξάνθης, η αγορά των... φωτοτυπικών, η ανυπαρξία της αντιπολίτευσης!

25 Σεπτεμβρίου
*Όπως ήδη σας έχω ανακοινώσει, από τις αρχές του Σεπτέμβρη, με τη συμπλήρωση δηλαδή ενός έτους των Φανουράκη-Τσέπελη στο Δήμο Ξάνθης, ξεκίνησα και ολοκληρώνω μια σημαντική έρευνα που έχει σχέση με τις απευθείας αναθέσεις του νυν αντιδημάρχου Ξάνθης Μανώλη Φανουράκη, γνωστού και μη εξαιρετέου στην τοπική κοινωνία κι όχι μόνο από την γνωστή ιστορία της «γριούλας» και τις αναρτήσεις του Λύρατζη αλλά και γενικότερα στη πιάτσα και το ΡΕΚΟΡ (Γκίνες) των απευθείας αναθέσεων που έχει κάνει αυτούς τους 12 μήνες που βρίσκονται στην εξουσία!
.......
*Η έρευνα λοιπόν που ετοιμάζω κι μιλάει βέβαια με στοιχεία και ντοκουμέντα, από τις πρώτες ενδείξεις που έχω... αποδεικνύει δυο πράγματα!
1. Ποιός είναι ο πραγματικός αριθμός των απευθείας αναθέσεων σε ένα χρόνο, σε σχέση με τις απευθείας αναθέσεις που είχε δώσει σε... δυο χρόνια ο πρώην αντιδήμαρχος Κυριάκος Παπαδόπουλος, τον οποίο έχω χαρακτηρίσει ως «αδύναμο κρίκο» της πρώην δημοτικής αρχής, όχι μόνο γιατί ήταν ψυχρός και μη επικοινωνιακός με τους πολίτες, αλλά και γιατί γνωρίζοντας ότι ΔΕΝ ΘΑ ΕΚΛΕΓΕΙ, έδωσε υποψηφιότητα στη Ξάνθη κι όχι στη Σταυρούπολη, με αποτέλεσμα να στερήσει από το δημοτικό συμβούλιο δυο ικανότατους δημοτικούς συμβούλους. Τον έντιμο πρώην Πρόεδρο της ΔΕΥΑΞ Μαρίνο Σδρέβανο και τον εξαιρετικό Σάκη Χατζηαντωνίου.
2. Ποιος αριθμός από αυτές τις απευθείας αναθέσεις, αφορούσε εταιρείες ΕΚΤΟΣ ΞΑΝΘΗΣ!!! Και με ποιο απλά λόγια, οι κύριοι αυτοί που ισχυρίζονται ότι στηρίζουν την τοπική αγορά, θα διαπιστώσετε ότι στη μεγάλη τους πλειοψηφία οι αναθέσεις αυτές είναι σε εταιρείες εκτός Ξάνθης!!! Και οι λόγοι λίγο πολύ είναι εμφανείς και ιδίως γι’ αυτούς που γνωρίζουν βεβαίως τι εστί Φανουράκης!
........
*Χθες για παράδειγμα ένας τηλεθεατής μου και επαγγελματίας, γνώστης του αντικειμένου για, μου κατήγγειλε απευθείας ανάθεση του κυρίου Φανουράκη –τον περασμένο χρόνο- που αφορούσε την προμήθεια ΦΩΤΟΤΥΠΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ, αποκάλυψε για παράδειγμα ότι «ενώ κάθε χρόνο ο Δήμος αγόραζε τα φωτοτυπικά του από τον Εξηνταβελώνη και τον Κομνηνό, η απευθείας ανάθεση του Φανουράκη αφορούσε... εταιρεία των Αθηνών»!
-Και η απάντησή μου είχε δυο σκέλη.
-Γιατί αυτές οι δυο εταιρείες δεν διαμαρτυρήθηκαν και δεν το κατήγγειλαν; Γιατί ο κύριος Κομνηνός για παράδειγμα που τόλμησε να καταγγείλει στον Δημαρχόπουλο τα ανδραγαθήματα του Απόστολου Αγκόρτσα μαζί του, ενώ ηγείται των ΟΜΑΔΩΝ Κοινωνικής Δράσης, δεν τόλμησε να τα βάλει με τον Φανουράκη....
-Όπως τόλμησε για παράδειγμα σε κάποια φάση ο Τσακίρης που κατήγγειλε τον Φανουράκη στον Παπαχρόνη και τον Λύρατζη γιατί ενώ έδωσε τη χαμηλότερη προσφορά στην κατασκευή των πανό κλπ για τα Ελευθέρια τις Θράκης - έδωσε αλλού τη....δουλειά (!), αλλά τελικά –όπως τουλάχιστον διατείνονται οι δυο επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων, για το λόγο αυτό... «έκαναν γαργάρα» το συγκεκριμένο θέμα;
......
*Ας μιλήσουμε λοιπόν τη γλώσσα των αριθμών.
-Οι πρώτες πληροφορίες μου αναφέρουν ότι οι απευθείας αναθέσεις του Φανουράκη στο σύνολό τους, είναι πάνω από 600.000 ευρώ σε ένα χρόνο! Απευθείας αναθέσεις που ειδικά εν καιρώ πανδημίας... ξεπέρασαν κάθε προσδοκία (και του ιδίου...) και δεν είναι καθόλου παράξενη φυσικά η μεγάλη οικονομική άνεση που έχει πλέον ο νυν αντιδήμαρχος, εκεί που «εκλιπαρούσε» για ... δανεικά την «αείμνηστη» «γριούλα» με αποτέλεσμα να τον «αποπέμψει» η παράταξη ΞΑΝΘΗ για όλους και οι κολλητοί του Σταυρακάρας, Αμοιράς και Σάββας Μελισσόπουλος.
-Όπως δεν είναι καθόλου τυχαία φυσικά και η ανοχή και «νομιμοποίησης» που τυγχάνει και από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης...
Με πρώτο τον… Λύρατζη φυσικά που το παίζει «τσαμπουκάς» μαζί του στο fb αλλά έξω στη πιάτσα.... είναι μια χαρά φιλαράκια!
Όπως είναι άλλωστε (ο επικεφαλής της ΝΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ) και με τον... Χασάν Ογλού Φερτούν και με τον Μπούτο και πάνω από όλα με τον ίδιο τον... Τσέπελη!
....
*Η αποκάλυψη; Ο Πρόεδρος της Μηχανικής Πρόδρομος Εμφιετζόγλου μίλησε το μεσημέρι της Πέμπτης στην ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΜΗ του Πάνου Παπαδόπουλου στο NEXT tv και επιβεβαίωσε τη συνάντηση που είχε με τον εκ Δροσερού πρώην δημοτικό σύμβουλο "εκπρόσωπο" γνωστού Αυτοδιοικητικού που "συνδέεται" στενά με τον "Ψευτομουφτή" Ξάνθης και το DEB!!! Η συνάντηση κράτησε 15 λεπτά περίπου και ο Πρόδρομος Εμφιετζόγλου....επανέλαβε αυτά που αποκάλυψα. Οτι το Αθλητικό Κέντρο του Δροσερού θα το αγοράσει το ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΗΜΟΣΙΟ! 
(Σ.Σ. Κάποιοι δυστυχώς για ψηφοθηρικούς λόγους εξακολουθούν να "παίζουν" επικίνδυνα παιχνίδια με το Δροσερό! Το ΥΠΕΞ και η ΕΥΠ είναι εν γνώσει του τι συμβαίνει; Δεν υποκαθιστούμε ρόλους, αλλά στο βωμό των ψήφων δεν θα γίνει και το Δροσερό γκέτο των "Τουρκόφρονων" για να κάνουν ψηφοθηρία ορισμένοι....



Share this

Related Posts

Previous
Next Post »