*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

25 Σεπτεμβρίου

Περιμένουμε με αγωνία τις απαντήσεις για τις αντιμισθίες Προέδρων και Αντιπροέδρων ΔΕΥΑΞ-Δήμου-Οι ειδήσεις χωρίς μεικαπ

25 Σεπτεμβρίου

Ως Πρόεδρος της Διακομματικής για τη Θράκη θα επισκεφθεί στις 10.30 το πρωί της Κυριακής τα Πομακοχώρια η Ντόρα, ή ως... πρώην αρχηγός κόμματος;
(σ.σ. Φωτογραφία αρχείου απο την εποχή που Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης ήταν ο Κώστας Ζαγναφέρης. Σήμερα οι περισσότεροι στη Ξάνθη, αγνοούν ποιόν έχουμε αντιπεριφρειάρχη...)
…………………………………………
ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Περιμένω με αγωνία την απάντηση του Δήμαρχου Τσέπελη  για τις αντιμισθίες των Προέδρων και Αντιπροέδρων του Κέντρου Πολιτισμού, του Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, του Δημοτικού Ραδιόφωνου…
Αλλά και του Προέδρου της ΔΕΥΑΞ Ιπποκράτη Καμαρίδη, για την υψηλή αντιμισθία του αντιπροέδρου των 1.710 ευρώ του Χρήστου Μούρκα και τις λοιπές παροχές του, αν υπάρχουν… και φυσικά το ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ με το οποίο απασχολείται! Κι αν υπάρχει κάποια ωράριο, γιατί 1.710 ευρώ είναι πολλά λεφτά!! Για να μην πω πάρα πολλά…!
-Εκτός αν «μετάνιωσαν» οι Παπαχρόνηδες οπότε και δεν… βιάζονται να… μην τους απαντήσουν Τσέπελη-Ιπποκράτης Καμαρίδης!
……
*«Περίεργα» μηνύματα μας έρχονται από την Ορεινή περιοχή για τις τακτικές και πρακτικές του Δημάρχου Μύκης Ντελή Ριτβάν, ενώ και στο fb είδαμε κάποια σχόλια δημοτικών συμβούλων, που αφήνουν επίσης σοβαρά υπονοούμενα για τις πρακτικές του,
Ερευνούμε τις καταγγελίες που έχουν έρθει στην εφημερίδα μας και «τσεκάρουμε» αυτά που μας είπανε… προκειμένου να επανέρθουμε στο συγκεκριμένο θέμα… που πράγματι έχει μεγάλο ενδιαφέρον.
……
*Με αφορμή τα αμαξίδια στο Γηροκομείο Ξάνθης και ανήμπορους συνανθρώπους μπράβο στην Maria Theodoridou για το δημόσιο ευχαριστώ που έκανε σε αυτούς που πήραν την πρωτοβουλία και φιλοξενώ αυτούσιο στη στήλη.
«Θα ήθελα να ευχαριστήσω και να συγχαρώ τον Ξανθιωτη συμπολίτη μας για την κοινωνική προσφορά του δωρίζοντας αναπηρικά αμαξίδια σε ανθρώπους που τα είχαν ανάγκη! Ευχαριστώ ιδιαιτέρως και τον κύριο Τάσο Τεφρωνιδη και τους λοιπούς ανθρώπους της ομάδας «στραβά και ανάποδα και τα καλά να λέγονται» για την μεσολάβηση και την παράδοση των αμαξιδίων. Συγχαρητήρια σε όλους σας!».
-Φυσικά τα συγχαρητήρια ανήκουν πρωτίστως στον Ξανθιώτη από τη Γερμανία που έκανε και τη ΔΩΡΕΑ!!!
…….
*Βελτιωμένη η πρωϊνή εκπομπή του Ιορδάνη Χασαπόπουλου στο Mega με τον δημοφιλή Ξανθιώτη δημοσιογράφοι να κάνει συνεχώς αναφορές στη Ξάνθη κι αυτό τον τιμάει ιδιαίτερα!
Γιατί δεν ξεχνάει τις ρίζες του..
……
*Βέβαια για να είμαι ειλικρινής, περιμένω με αγωνία να δω πότε θα βγάλει στην εκπομπή του τον… Φανουράκη!
Προκειμένου να ανεβάσει ακόμη περισσότερο την θεαματικότητα της εκπομπής του αλλά και του Mega.
……
*Ενημέρωση: Πήρε ΦΕΚ η παράταση του Εξοικονομώ κατ’ οίκον – Τι γίνεται με τις αιτήσεις
Σε ΦΕΚ δημοσιεύτηκε η τροποποίηση της κοινής απόφασης του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης με τίτλο: Προκήρυξη Β΄ κύκλου του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον II», που θα υλοποιηθεί στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020.
Το ΦΕΚ αναφέρει:
Για τις οριστικά υποβληθείσες αιτήσεις που βρίσκονται σε διαδικασία προέγκρισης Δανείου και η άνω προθεσμία λήγει εντός του διαστήματος από 11.3.2020 ως και 31.8.2020, η προθεσμία παρατείνεται αυτοδίκαια ως και τις 15.9.2020.

Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΠΥΡΓΕΛΗ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΓΙΝΟΝΤΑΙ… ΑΠΟΔΕΚΤΑ!
Δεν σχολιάζω τις αναρτήσεις που κάνουν οι συμπολίτες μας στο fb και στην ομάδα ΣΤΡΑΒΑ κι ΑΝΑΠΟΔΑ, ωστόσο χθες φίλος της στήλης μου έστειλε την παρακάτω ανάρτηση του Γιάννη Πυργελή που φιλοξενώ και στη στήλη μου με δυο φωτογραφίες αλλά και το πώς καταλήγει σε αυτήν
Ιδού κατ’ αρχή το σχόλιο το οποίο και συνυπογράφω:
«Pirgelis John: Χρήζει απάντησης απ' τον υπεύθυνο του δήμου για το έκτρωμα που δημιούργησε ο υπάλληλος, στην προσπάθειά του να καθαρίσει περιβάλλοντα χώρο στον οικισμό της Χρύσας. Αφου έγινε επίσημη καταγγελία πριν τρεις μήνες ανέβηκε στον φορτωτή και μαζί με τα ελάχιστα χόρτα που καθάρισε ξήλωσε και τα κράσπεδα. Σχόλια απο υποψηφίους άλλων συνδυασμών (πως με αυτούς τα πράγματα θα ήταν καλύτερα) δεν είναι αποδεκτά.
Επίσης φίλοι  της συγκεκριμένης ομάδας, σχολίασαν την ανάρτηση ως εξής:
Kostas Sidiropoulos Ο Δήμος πρέπει να στείλει ραβασάκια στους ιδιοκτήτες οικοπέδων επιβάλλεται να πάρει γενναίες αποφάσεις.....
Γιώργος Παπαδόπουλος Kostas Sidiropoulos
Φαντάζομαι ότι μας βρίσκεις όλους συμφωνους, αλλά πρωτίστως θα πρέπει ο ίδιος ο Δήμος να είναι συνεπής όσο αφορά την δημοτική περιουσία.
Ας καθαρισει πρώτα όλα τα πεζοδρόμια, τα πάρκα κτλ, και μετά ας στείλει τα ραβασακια.
Amalia Athanasiou Καμμια αισθητικη προχειρες λυσεις !!!!
Και το περίεργο σχόλιο αναγνώστη:
Georgios Joe Vida Papadopoulos ... Εγώ μπορώ να σχολιάσω κύριε Πυργελή αν μου επιτρέπετε βεβαίως βεβαίως...;;;»
-Αυτό που δεν έμαθα ακόμη… Ποιους υποψήφιους άλλων δημοσίων «εννοούσε» ο Γιάννης Πυργελής; Και γιατί τα σχόλιά τους δεν γίνονται… αποδεκτά;

Kathari Xanthi: ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
*Ενημέρωση από την ομάδα Kathari Xanthi:
Το Σάββατο 17:00 θα πραγματοποιηθεί κοινός εθελοντικός καθαρισμός με τους πολιτιστικούς συλλόγους "ΟΙ ΒΑΤΡΑΧΟΙ", "ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΤΕΣ" αλλα και τους Xanthi runners και τους Πεζοπόρους Ξάνθης στο δρόμο που οδηγεί στα μοναστήρια Αρχαγγελιώτισα και Παναγία Καλαμού. Ώρα συγκέντρωσης 16:30 στη διασταύρωση, στο ξεκίνημα του δρόμου για τα μοναστήρια. Γάντια, σακούλες και υγρά μαντηλάκια θα δοθούνε απο εμάς.
Βάτραχοι Πολ.Συλ.Ξάνθης
Κατασκηνωτές Πολιτιστικός Συλ.Ξάνθης
Xanthi Runners
Πεζοπόροι Ξάνθης

Συνεδριάζει την Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου το Επιμελητήριο Ξάνθης
Την ερχόμενη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου και ώρα 19:30, συνεδριάζει το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Ξάνθης για να συζητηθούν τα παρακάτω 6 θέματα ημερήσιας διάταξης.
Αναλυτικά η πρόσκληση του προέδρου Στέλιου Μωραϊτη:
Αξιότιμοι Κυρίες και Κύριοι,
Παρακαλείσθε όπως την Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 19:30 προσέλθετε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Ξάνθης, σε τακτική συνεδρίαση με θέματα ημερήσιας διάταξης:
1.   ΕΠΙΚΥΡΩΣΗ ΠΡΑΚΤΙΚΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ Δ.Σ. ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΞΑΝΘΗΣ ΑΡ. 3/2020
2.   ΑΙΤΗΜΑ ΜΙΣΘΩΤΗ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΞΑΝΘΗΣ
3.   ΚΑΤΑΡΤΙΣΗ ΝΕΟΥ ΟΡΓΑΝΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΞΑΝΘΗΣ
4.   ΕΓΚΡΙΣΗ Β΄ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΕΤΟΥΣ 2020
5.   ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΞΑΝΘΗΣ – ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ
6.   ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ

Κορωνοϊός: Αρνητικά τα τεστ στο Άγιο Όρος
Καλά ήταν τα νέα από τους ελέγχους που έγιναν για κορωνοϊό στο Άγιο Όρος.
Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ πήγε στην χερσόνησο του Άθω μετά τα κρούσματα κορωνοϊού που ανιχνεύτηκαν στην περιοχή και έκανε ελέγχους σε σκήτες, κελιά και στην Αθωνιάδα Σχολή. Σύμφωνα με το halkidikinews.gr, τα μέλη του κλιμακίου του ΕΟΔΥ επισκέφτηκαν το πρωί της Τετάρτης τη σκήτη του Αγίου Δημητρίου (Λακκοσκήτη), όπου υπήρχε υποψία κρουσμάτων και διενήργησαν 50 τεστ, τα οποία βγήκαν όλα αρνητικά. Καλά ήταν τα νέα και από τα δεκάδες τεστ που έγιναν μία ημέρα πριν στην Αθωνιάδα Σχολή και την ευρύτερη περιοχή των Καρυών.
Στο Αγιο Ορος έχουν επιβληθεί περιοριστικά μέτρα καθώς συνολικά τις τελευταίες ημέρες ανιχνεύτηκαν 11 κρούσματα, ενώ ένας μοναχός βρίσκεται διασωληνωμένος στο «Παπανικολάου».

Φορέα παρακολούθησης της Περιφερειακής Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης ορίζει η Περιφέρεια ΑΜΘ
Με απόφαση του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Χρήστου Μέτιου, το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης ΑΜΘ ορίζεται φορέας παρακολούθησης της Περιφερειακής Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης (RIS3) και χρηματοδοτείται για αυτόν το σκοπό με πόρους 547.248 € από το ΕΣΠΑ.
Εντός του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης θα δημιουργηθεί μια δομή θα παρακολουθεί την πρόοδο εφαρμογής της Περιφερειακής Στρατηγικής Έξυπνης Εξειδίκευσης, της στρατηγικής δηλαδή μέσω της οποίας η Περιφέρεια ΑΜΘ υποστηρίζει τη σύνδεση των τοπικών επιχειρήσεων με τους φορείς της έρευνας και της καινοτομίας προκειμένου να γίνουν πιο ανταγωνιστικές.
Στο πλαίσιο αυτό, το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης θα συντάσσει εκθέσεις και θα υποβάλλει προτάσεις σχετικά με την πορεία και τις κατευθύνσεις της Περιφερειακής Στρατηγικής RIS3, θα έχει την ευθύνη για τη διαδικασία αξιολόγησής της και θα βρίσκεται σε επικοινωνία με όλους τους φορείς που εμπλέκονται στην υλοποίησή της, τόσο σε περιφερειακό όσο και σε εθνικό επίπεδο.
Με αφορμή την υπογραφή της απόφασης για τη χρηματοδότηση, ο κ. Μέτιος επισκέφθηκε το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης ΑΜΘ στην Κομοτηνή με την Εκτελεστική Γραμματέα της Περιφέρειας κ. Ζωή Κοσμίδου και είχε συνάντηση με τον Διευθυντή του Ταμείου κ. Ριτβάν Ισμαήλ και υπηρεσιακά στελέχη του.
Από το Γραφείο Ενημέρωσης Περιφερειάρχη
Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης


Share this

Related Posts

Previous
Next Post »