*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

23 Απριλίου

"Φιάσκο" δυστυχώς η υποδοχή της "Φλόγας" στη Ξάνθη! Ήρθε με μια ώρα καθυστέρηση! Οι ειδήσεις ...αλλιώς!

23 Απριλίου

Σε «φιάσκο» εξελίχθηκε δυστυχώς η υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας στην Κεντρική Πλατεία της Ξάνθης, αφού καθυστέρησε περίπου 1 ώρα και διαμαρτύρονταν ο κόσμος που συγκεντρώθηκε από τις 12.30 η ώρα..! Μελανό σημείο; Μα όλο "στήσιμο" και η άσχημη συμπεριφορά απέναντι στον Σταύρο Βλαχόπουλο της "Φωνής" από "συνοδό" της Φλόγας με αποτέλεσμα ο τελευταίος όχι μόνο να βρεθεί στο έδαφος, αλλά και να του...ζητηθεί ο "λόγος" από τον εν λόγω "κύριο", γιατί η "Φλόγα" είχε το δικό της.... συνεργείο! Γεγονός που καταγγέλθηκε και στην εκπομπή "Ανοιχτή γραμμή", όχι μόνο απο τον ίδιο αλλά και απο τον πρώην δημοτικό σύμβουλο Ξάνθης Τάκη Σιδηρόπουλο αλλά και άλλους πολίτες...! 

-Και κοντά σε όλα αυτά....η "γραπτή" ομιλία που "διάβασε" ο σημερινός Δήμαρχος Ξάνθης. Αδικώντας και τον εαυτό του ... για μια ακόμη φορά. (σ.σ. Καλά ένας υπάρχει να του πει του Στράτου οτι στον προφορικό λόγο είναι άριστος αλλά όταν ...διαβάζει μια ομιλία Του, "χάνει"; Ούτε ένας...;)

Τουτέστιν.... Μια απογοήτευση. Κρίμα...Να περιμένει "στημένος" τόσος κόσμος μια ώρα και η "Φλόγα" να έρχεται με μια ώρα περίπου .... καθυστέρηση;!

-Και το υποτιθέμενο νέο. στο Δήμο τελικά ποιος είναι;  Ο...Τηλέμαχος Αρναούτογλου;;!!! 

Και η....φωτογραφία των της "Φλόγας"!

…………………………………

ΑΚΟΥΣΟΝ!
ΑΚΟΥΣΟΝ!

*Δεν ξέρω αν έγιναν την ώρα που γράφω αυτές τις γραμμές τα φανάρια μπροστά στην «Στροφή» του Μάκη Τοπαλίδη στην 4ης Οκτωβρίου, αλλά μέχρι χθες τουλάχιστον, ΔΕΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΣΑΝ!

-Οπότε σήμεραΤρίτη 23 Απριλίου καλό θα είναι  να λειτουργούν κανονικά!

(σ.σ. Θωμά Ηλιάδη ξέρεις εσύ... Γιατί δουλεύεις 24 ώρες το 24ωρο, ενώ όλοι οι άλλοι μόνο μας ....δουλεύουν και κάνουν like στο fb ακόμη και τους πρώην ...υβριστές του Δημάρχου. Ούτε Παιδική χαρά νάτανε δηλαδή....)

......

*Την Κυριακή πάντως που πήγα για εφημερίδες στο περίπτερο της γωνίας, στο καφέ του Φανουράκη που περιμένει τη δημοπρασία για το Βακούφικο της πλατείας, προκειμένου το... να έρθει στο κέντρο και να είναι φάτσα κάρτα στην πίσω πόρτα του Δημαρχείου...

Είχε και πάλι αυτό που έχει... τόσο συχνά! «Αποτυχημένους» υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους που... «ατύχησαν» διπλά στις τελευταίες δημοτικές εκλογές...

-Γιατί και ο Τσέπελης να έβγαινε αυτοί πάλι ΕΚΤΟΣ θα ήταν!

Και αναφέρομαι στον «φίλο» μου (;) Πάτροκλο Γάντζο που καιρό είχα να δω για να είμαι ειλικρινής...

Και αν δεν κάνω λάθος... «αγωνιά» για να δει αν θα παραμείνει η Έλενα Ροφαέλα διοικήτρια στο Νοσοκομείο Ξάνθης αλλά κι αν θα μπει ο ίδιος στη νέα διοίκηση!

Πάτροκλε όλοι μας αγωνιούμε... Κι εγώ για να είμαι ειλικρινής!

-Αλλά για να δω αν επιτέλους, θ’ αλλάξει και το Δ.Σ. του Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης με έναν νέο οραματιστή Διοικητή, αλλά και ποια θα είναι τα νέα ΠΡΟΣΩΠΑ!

Που απαιτείται από τις περιστάσεις των καιρών να μπουν στο νέο Διοικητικό συμβούλιο.

Πάντως θα υπάρχουν αλλαγές, γιατί ο Άδωνις γνωρίζει άριστα τι «συμβαίνει» στη Ξάνθη!!

......

*Παράπονα συνδημοτών. Αφού οι κλοπές δικυκλων αυξάνονται και πληθύνονται τώρα που καλοκαίριασε.

Χαρακτηριστικές οι παρακάτω αναρτήσεις:


«
Vicky Ttm

Πριν έναν χρόνο μου έκλεψαν το ποδήλατο(δεμένο σε κάγκελα στον όροφο μου δίπλα στην πόρτα μου) κ τα ποδήλατα όλης της οικοδομής. Σήμερα μου έκλεψαν το καρότσι πάλι έξω απ την πόρτα μου ( το άφησα για να το καθαρίσω), ένας γείτονας τον είδε οπότε ξέρουμε κ ποιος είναι.. Γράψτε μου στα σχόλια εσάς τι σας έκλεψαν;;; Μιας που δε θα τα βρούμε ποτε κ δε θα λυθεί ποτε αυτό το πρόβλημα στην πόλη μας ας αναπολήσουμε παρέα…

-Natassa Tzartaki

Εμάς μας έχουν κλέψει μηχανάκι αλλά ήμασταν τυχεροί πέσαμε σε καλό "άνθρωπο" και το παράτησε κάπου και το βρήκαμε και ποδήλατο!! Έτσι για να μην αισθάνεσαι μόνη και αδικημένη

-Vicky Ttm

Natassa Tzartaki βασικά αν υπάρχει κάποιος σ αυτή την πόλη που δε τον έχουν κλέψει ας στείλει χααχαχαχα

-Natassa Tzartaki

Vicky Ttm βασικά ναι

-Sotiria Oups

Vicky Ttm Εμένα δεν με έχουν κλέψει ακόμα. Αλλά μην το γρουσουζευω

-Georgia Tsiliggiri

Στο χωριό μόνο μας άνοιξαν το σπίτι 3 φορές..... Μάλλον τους άρεσε το στυλ το " ανατολίτικο" που έχουμε κ νιώσαν οικειότητα στο χώρο παπούτσια, 2 netbook καινούργια με τα κουτιά τους αααα κ ένα βασιλικό μαζί με το γλαστρακι αφού δν βρήκαν τπτ άλλο τν τελευταία φορά».

.......

*Την Κυριακή  21-4-2024 και ώρα 19:20΄, στην Περιφερειακή οδό Ξάνθης, δύο δίκυκλες μοτοσικλέτες που οδηγούσαν δύο ημεδαποί 36 και 22 ετών συγκρούστηκαν πλάγια και εξετράπησαν εκτός του οδοστρώματος, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του 22χρονου και τον ελαφρύ τραυματισμό του 36χρονου, οι οποίοι διακομίστηκαν με σταθμό του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο της Ξάνθης. Την προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του ατυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Ξάνθης.

 

Από τις 16 Ιουλίου η Αεροπορική σύνδεση  Αλεξανδρούπολης - Λάρνακας


Στο πλαίσιο της 25ης έκθεσης Τουρισμού “Travel Expo Cyprus που διεξήχθη από τις 19- 21 Απριλίου στους χώρους της κρατικής έκθεσης στη Λευκωσία της Κύπρου, σε ειδική εκδήλωση, ανακοινώθηκε και επίσημα πλέον η απευθείας αεροπορική σύνδεση Λάρνακας – Αλεξανδρούπολης, η οποία θα πραγματοποιείται, από τις 16 Ιουλίου έως 3 Σεπτεμβρίου, μια φορά την εβδομάδα με την Cyprus Αirways.

Η εξειδικευμένη αυτή έκθεση χαρακτηρίζεται από τις πιο επιτυχημένες που οργανώνονται στην Κύπρο και προσελκύει πάνω από 10.000 επισκέπτες κάθε χρόνο.

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης για τρίτη συνεχόμενη φορά έδωσε δυναμικό “παρών” προβάλλοντας το τουριστικό του προϊόν με δικό του περίπτερο, παρουσία του δημάρχου Ιωάννη Ζαμπούκη και του αντιπροέδρου της ΤΙΕΔΑ Πέτρου Κυριακίδη.

Σύμφωνα με τον κ. Ζαμπούκη «η Αλεξανδρούπολη για άλλη μια φορά συστήνεται ως ελκυστικός προορισμός και με αφορμή την απευθείας αεροπορική σύνδεση Λάρνακας – Αλεξανδρούπολης επενδύει με ισχυρή αυτοπεποίθηση στην τουριστική της προβολή».

 

Δράμα: Γυναίκα κατήγγειλε στην Αστυνομία
ότι άγνωστοι έκοψαν τα φρένα του αυτοκινήτου της

Γυναίκα κατήγγειλε στην Αστυνομία της Δράμας ότι άγνωστοι έκοψαν τα φρένα του αυτοκινήτου της, κάτι που αντιλήφθηκε ενώ οδηγούσε και μέσα στο αυτοκίνητο ήταν τα δύο παιδιά της. Έρευνα διενεργεί η ασφάλεια, ενώ η ίδια δεν μπορεί να υποψιαστεί κανέναν.

Το περιστατικό έγινε την περασμένη εβδομάδα σε περιοχή της Δράμας. Η γυναίκα προσέφυγε στην ΕΛ.ΑΣ., ενώ ενημέρωσε τηλεφωνικά και την Εισαγγελία. Αστυνομικοί, που εξέτασαν το αυτοκίνητο είδαν ότι είχε κοπεί με εργαλείο τον σωληνάκι των φρένων.

Η ασφάλεια διερευνά τις συνθήκες της δολιοφθοράς συγκεντρώνοντας καταθέσεις.

 

Ξανά επισκέψιμο το αρχαίο θέατρο Θάσου!

Την επαναλειτουργία του θεάτρου της Θάσου, από 13 Μαΐου, ανακοίνωσε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Καβάλας.

Το θέατρο θα είναι ανοικτό στο κοινό ως επισκέψιμο μνημείο από Δευτέρα ως Παρασκευή, ώρες 8.00-14.00, εκτός Σαββατοκύριακου και αργιών.

Το έργο «Αποκατάσταση και ανάδειξη αρχαίου θεάτρου Θάσου-Β Φάση» εντάχθηκε στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανατολική Μακεδονία -Θράκη 2014-2020» της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.

Οι εργασίες άρχισαν στις 26-11-2018 και η αποκατάσταση των μαρμάρινων εδωλίων στο κοίλο του θεάτρου ολοκληρώθηκε στις 22-12-2023.

Το έργο που εκτελέστηκε, περιελάβανε πλήθος περιφερειακών εργασιών, αλλά πρωτίστως την αναστήλωση του κοίλου του αρχαίου θεάτρου με ανακατασκευή των λίθινων τοιχίων στήριξης των εδωλίων, τοποθέτηση όσων αρχαίων μαρμάρινων εδωλίων σώζονταν και ταυτοποιήθηκαν και συμπλήρωση των κενών με σύγχρονα εδώλια από μάρμαρο Θάσου, προς αντικατάσταση των ξύλινων εδωλίων που τοποθετήθηκαν τη δεκαετία του 1990.

Το έργο συνεχίζεται με εργασίες βελτίωσης των λοιπών υποδομών προκειμένου το μνημείο να καταστεί και λειτουργικό ως χώρος παραστάσεων.

 

Μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων στην Θράκη επισκέφθηκε
ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γ. Κωστίδης


Από 18 έως 19 Απριλίου 2024, ο Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης, συνοδευόμενος από τον Διοικητή του Δ΄ Σώματος Στρατού (Δ΄ΣΣ) «ΘΡΑΚΗ» Αντιστράτηγο Σταύρο Παπασταθόπουλο, πραγματοποίησε επίσκεψη στην Περιοχή Ευθύνης του Δ΄ΣΣ.

Ειδικότερα, ο Αρχηγός επισκέφθηκε την έδρα της ΧVΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού (ΧVI Μ/Κ ΜΠ) «ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ», της ΧΙΙ Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού (ΧΙΙ Μ/Κ ΜΠ) «ΕΒΡΟΥ», Σχηματισμούς, Μονάδες, Στρατιωτικές εγκαταστάσεις και Επιτηρητικά Φυλάκια (ΕΦ).

Ο Αρχηγός κατά τις επισκέψεις του, απεύθυνε σύντομο χαιρετισμό, έδωσε τις κατευθυντήριες οδηγίες και συνεχάρη το προσωπικό για το έργο το οποίο επιτελεί.

 

Ομιλητής σε εκδήλωση στη Θεσσαλονίκη ο Ευρ. Στυλιανίδης

Στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Θεσσαλονίκης διοργανώθηκε εκδήλωση-βιβλιοπαρουσίαση από τις ιστορικές εκδόσεις Κυριακίδη και το Σωματείο Δράσης, Νίκος Καπετανίδης, του βιβλίου του Καθηγητή Παντελή Χ. Βαλιούλη «Πόντος, ιστορία και πολιτισμός: Σελίδες εκ της συμφοράς του Πόντου 1921-1924».

Κεντρικός ομιλητής ήταν   ο Βουλευτής Ροδόπης  ΝΔ και Αναπληρωτής Καθηγητής Νομικής του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Ο κ. Στυλιανίδης κλήθηκε ως ομιλητής και για τον πρόσθετο λόγο, ότι οι πρόσφυγες παππούδες του κατάγονται από τα ίδια χωριά, το Σκοπό και τις Σαράντα Eκκλησιές Ανατολικής Θράκης με τον συγγραφέα.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »