*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

10 Φεβρουαρίου

Tρεις λαλούν και τρεις χορεύουν! Η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ ζητάει απο τον Τσέπελη να πληρώσουν οι δημότες επανέκδοση του βιβλίου του Αείμνηστου Θανόπουλου!

10 Φεβρουαρίου

*Ότι θέλετε, εγώ είμαι εδώ ήταν η απάντηση Τσέπελη που απλά θέλει να μένει στο απυρόβλητο οτι κι αν κάνει...! "Χουβαρντάδες" με λεφτά των δημοτών!

*Κανείς Νομάρχης που πέρασε απο τη Ξάνθη δεν δίχασε τόσο πολύ την τοπική κοινωνία, όσο ο Κωνσταντίνος Θανόπουλος. Οι "Νεκροί" όμως πάντα δικαιώνονται... 

«Να τιμήσει ο Δήμος Ξάνθης τη μνήμη του Κωνσταντίνου Θανόπουλου με την επανέκδοση του βιβλίου του για την Π. Πόλη», ζητάει με ερώτηση που κατέθεσε στα θέματα ημερήσιας διάταξης, η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης, ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΞΑΝΘΗ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το αίτημά τους ήδη έχει γίνει δεκτό από τον σημερινό Δήμαρχο Ξάνθης Μανώλη Ταέπελη προφορικά, αφού ο σημερινός Δήμαρχος προκειμένου να βρίσκεται στο απυρόβλητο και απο τη στιγμή που πληρώνει ο Δήμος, λέει ΝΑΙ σε όλα τα...παρόμοια αιτήματα! 
Επισημαίνεται πάντως ότι η παρουσία του Κωνσταντίνου Θανόπουλου ως Νομάρχη Ξάνθης, είχε διχάσει έντονα την τοπική κοινωνία την περίοδο εκείνη, καθώς ένα μεγάλο κομμάτι του Ξανθιώτικου λαού αντιδρούσε έντονα και στον τρόπο διοίκησής του αλλά και στις αποφάσεις του με αποτέλεσμα να....φύγει νύχτα μετά τις έντονες αντιδράσεις φορέων και πολιτών. 
Μάλιστα την περίοδο εκείνη εξ' αιτίας ης αρθρογραφίας του στη "Φωνή της Ξάνθης" και την αρθογραφία του στη συγκεκριμένη εφημερίδα, ο Πάνος Παπαδόπουλος είχε υποστεί πολιτική δίωξη και είχε μετατεθεί παραμονές Χριστουγέννων στις 23 Δεκεμβρίου 1975 στη Σαμοθράκη! 
Για να επιστρέψει στη Ξάνθη τον Μάρτιο του 1976 με άδεια άνευ αποδοχών, να ανεβάσει το θεατρικό έργο "ΑΡΡΑΒΩΝΙΑΣΜΑΤΑ" με  τη Θρακική Σκηνή, καταγγέλλοντας την λειτουργία του, να διακόψει την αναβολή του και να φύγει στο στρατό. 
Για ένα μεγάλο κομμάτι των Ξανθιωτών, ο Αείμνηστος τότε Νομάρχης Ξάνθης Κωνσταντίνος Θανόπουλος ήταν ο "νεκροθάφτης" της Ξάνθης, προκαλώντας τεράστιο διχασμό στην τοπική κοινωνία...
Ωστόσο κάθε άποψη είναι σεβαστή και οι Νεκροί πάντα δικαιώνονται! Οπότε βλέπουμε μόνο μπροστά και οι "εμφυλιακές" καταστάσεις της εποχής εκείνης, ανήκουν στο παρελθόν...
Άλλωστε ο Δήμος Ξάνθης, -δηλαδή οι δημότες- πληρώνουν, οπότε για Τσέπελη και Πολίτες για τη Ξάνθη, 
Αυτούσια η ερώτηση της παράταξης ΠΟΛΙΤΕΣ για τη Ξάνθη έχει ως εξής:
Ξάνθη, 9/2/2020
    ΕΡΩΤΗΣΗ 
    Προς τον κ. Δήμαρχο Ξάνθης
    και τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο
    Ένα από τα πιο σημαντικά σημεία, όχι μόνο του Δήμου και του Νομού, αλλά
    ολόκληρης της Θράκης, είναι ο παραδοσιακός οικισμός της Παλιάς Πόλης. Η αξία
    του   είναι   σήμερα   ανεκτίμητη   πολιτιστικά,       αρχιτεκτονικά   και   τουριστικά,   ενώ αποτελεί και  σημαντικότατο  παράγοντα για την οικονομική ζωή του Δήμου μας και των πολιτών του!!!!
    Καθοριστικό ρόλο στην πανελλαδική αναγνώριση του οικισμού έχει παίξει ο
    Δήμος Ξάνθης με τις συστηματικές  παρεμβάσεις του τα τελευταία 30 χρόνια.
    Όμως καταλυτικός ήταν ο ρόλος και   αποφασιστικότητα του πρώην  Νομάρχη
    Ξάνθης Κωνσταντίνου  Θανόπουλου,   ο   οποίος   τη   διετία 1975-1976,   παλεύοντας σχεδόν μόνος του, έσωσε στην κυριολεξία τον παραδοσιακό οικισμό.
    Αυτός ο άνθρωπος δυστυχώς δεν έχει τιμηθεί μέχρι σήμερα   από το Δήμο
    Ξάνθης.
    Ρωτάμε:
    Σκοπεύει   ο   Δήμος,   επιτέλους,   να   τιμήσει   τη   μνήμη   του   Κωνσταντίνου
    Θανόπουλου και τη συμβολή του στη διάσωση της Παλιάς Ξάνθης (ονοματοδοσία
    δρόμου, τοποθέτηση προτομής κλπ);
    Σκοπεύει   ο   Δήμος   να   επανεκδώσει   το   εξαιρετικά   ενδιαφέρον   βιβλίο   του
    Κωνσταντίνου   Θανόπουλου   ¨ΠΌΡΈΙΑ   ΑΝΤΙΘΈΤΑ¨,   που   αναφέρεται   ακριβώς   στο ιστορικό αλλά και στις τοπικές αντιδράσεις και  συγκρούσεις για την προστασία της Παλιάς Ξάνθης; Το πολύ χρήσιμο αυτό βιβλίο είχε εκδοθεί το 2005 από το ΠΑΚΈΘΡΑ με χρηματοδότηση του   Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης, έχει όμως ήδη εξαντληθεί.
                                                   Με τιμή
                                    Όι Δημοτικοί Σύμβουλοι
                                  Χατζηθεοδώρου Γεώργιος
                                  Παπαϊωάννου Βασιλική Ανδρονίκη
                                  Ανταμπούφης Νικόλαος

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »