*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

15 Ιανουαρίου

ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΞΑΝΘΗΣ ΜΕ ΕΝΤΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΕΙΣ

15 Ιανουαρίου
Μέχρι τις 12 το βράδυ της Δευτέρας πήγε για μια ακόμη φορά η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης για να διακοπεί και να συνεχιστεί το απόγευμα της Τρίτης.
Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι τέσσερα υποθέματα του πρώτου θέματος της συνεδρίασης για την μεταβίβαση αρμοδιοτήτων στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής πέρασαν από τη συνεδρίαση με τις ψήφους της μείζονος αντιπολίτευσης της παράταξης του πρώην Δημάρχου Ξάνθης γεγονός που σχολιάστηκε ιδιαίτερα.

*Χάρις στις ψήφους της παράταξης Δημαρχόπουλου ο Τσέπελης με ψήφους  17-17 πέρασε τα 4 απο τα 5 υποθέματα του πρώτου θέματος με τη διπλή ψήφο του Γιάννη Μπούτου! 
Την Δευτέρα 13 Ιανουαρίου στις 19.00 συνεδρίασε  το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης κόβοντας την βασιλόπιτα της νέας χρονιάς. Τα φλουριά έπεσαν στον αντ’ αυτού αντιδήμαρχο Ξάνθης Μανώλη Φανουράκη για τους δημοτικούς συμβούλους και στην δημοσιογράφο Μαλαματένια Αλατζά για τα ΜΜΕ.
Την βασιλόπιτα ευλόγησε ο Μητροπολίτης Ξάνθης κ.Παντελεήμων
Στη συνέχεια αναβλήθηκαν τα θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης που κατέθεσαν οι δημοτικές παρατάξεις Λύρατζη, Σάββα Μελισσόπουλου και Γιάννη Παπαχρόνη και απαντήθηκε μόνο το εκτός ημερήσιας διάταξης που κατέθεσε ο επικεφαλής της παράταξης «Πολίτες για την Ξάνθη» Γιώργος Χατζηθεοδώρου που αφορούσε την εκδήλωση με τον καθηγητή Κων/νο Δασκαλάκη, ενώ από τα δυο τακτικά θέματα της ημερήσιας διάταξης, συζητήθηκαν μόνο τα δυο πρώτα θέματα και αναβλήθηκαν τα επόμενα δυο γιατί είχε φτάσει η ώρα 12 τα μεσάνυχτα!
Στο 1ο θέμα που συζητήθηκε η μεταβίβαση αρμοδιοτήτων του Δημοτικού Συμβουλίου στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής με εισηγητή τον Πρόεδρο του Δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης πέρασαν με τις ψήφους και της μείζονος αντιπολίτευσης τα τέσσερα υποθέματα που αφορούσαν:
-Προσωρινή παραχώρηση κατά περίπτωση στην κεντρική πλατεία πέρασε με ψήφους 17-17
-Προσωρινή παραχώρηση των κοινόχρηστων χώρων του Δήμου κατά περίπτωση πέρασε με ψήφους  17-17
-Έγκριση τοποθέτησης και λειτουργίας προσωρινών λυόμενων κατασκευών περίπτερα κλπ για κεντρική πλατεία πέρασε με ψήφους 17-17
-Έγκριση τοποθέτηση και λειτουργίας προσωρινών λυόμενων κατασκευών στο Δήμο. Πέρασε με ψήφους 17-17
Αντίθετα απορρίφθηκε η χορήγηση ανανέωσης αδειών υπαίθριου πλανόδιου και στάσιμου εμπορίου με 10 ψήφους υπέρ και 19 κατά, ενώ υπήρξαν και πολλά λευκά.
Πάντως υπάρχουν κι άλλες αρμοδιότητες που θέλει ο Δήμαρχος Μανώλης Τσέπελης να μεταφερθούν  στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής που θα ‘ρθούνε ως θέμα σε επόμενη συνεδρίαση.
Στο 2ο ΘΕΜΑ συζητήθηκε η σύναψη σύμβασης διαδημοτικής συνεργασίας μεταξύ Δήμου Ξάνθης και Δήμου Μύκης (εισηγητής Αντιδήμαρχος Ξάνθης, Ιωάννης Ζερενίδης) που χρειάζονταν απόλυτη πλειοψηφία και απορρίφθηκε με ψήφους 19 υπέρ έναντι 21 κατά
Αναβλήθηκαν τα δυο υπόλοιπα θέματα για τη συνεδρίαση της Τρίτης 14 Ιανουαρίου 2020.(Χθες)
Σημειώνεται ότι παρά την ισοψηφία «17-17» τα θέματα πέρασαν κατά πλειοψηφία διότι η ψήφος του προέδρου υπολογίζεται διπλή σε περίπτωση ισοψηφίας. 







Share this

Related Posts

Previous
Next Post »