*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

17 Σεπτεμβρίου

Στη Βουλή το θέμα του κορεσμού των φυλακών Κομοτηνής. Οι ειδήσεις και τα σχόλια .... αλλιώς!

17 Σεπτεμβρίου


Λίγος κόσμος το Σάββατο στην Κεντρική Πλατεία Ξάνθης!
Η μειονότητα, γύρισε την πλάτη στην πορεία για την Παλαιστίνη!

(σ.σ.Πάνω απ' όλα μετράει η ειρηνική συμφιλίωση Χριστιανών και μουσουλμάνων στη Θράκη)

……………………………………………….

ΑΚΟΥΣΟΝ!
ΑΚΟΥΣΟΝ!

*Μετά τους αστυνομικούς Ξάνθης, Ροδόπης και Καβάλας που τα «έριξαν» χοντρά στον Κυριάκο Μητσοτάκη και την Κυβέρνηση (σ.σ. Άσχετα αν ο Πρόεδρος αστυνομικών  Ξάνθης Νίκος Γουναρίδης δεν τόλμησε να βγει στον αέρα στην «Ανοιχτή γραμμή» όταν τον έβγαλα....

Ήρθε η σειρά των Πυροσβεστών.

......


*Συγκεκριμένα μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου κατέθεσε την Παρασκευή στην Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος «για τη διερεύνηση», όπως αναφέρει η Ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της, «σειράς καταγγελλόμενων πράξεων και παραλείψεων υπηρεσιακών στελεχών του Αρχηγείου του Πυροσβεστικού Σώματος για τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος ή οποιουδήποτε άλλου αδικήματος προκύψει ότι έχει διαπραχθεί».

Η ΠΟΕΥΠΣ στην ανακοίνωσή της, επισημαίνει ότι η μηνυτήρια αναφορά σχετίζεται μεταξύ άλλων με παραβιάσεις στο ωράριο, στις επιφυλακές και στη χορήγηση ημερών εβδομαδιαίας ανάπαυσης.

......


*Ακούω ένα θόρυβο το περασμένο Σάββατο πάνω από το κεφάλι μου... Κοιτάζω ουρανό και βλέπω το... Drone του Δήμου Ξάνθης που αν δεν κάνω λάθος, έχει σύμβαση με τον Δήμο μέχρι τέλη Σεπτεμβρίου.

-Άρα θα την «γλιτώσουν» οι πυρκαγιές, θα την γλιτώσει και η παρέλαση της 4ης Οκτωβρίου. Οπότε υπομονή για... του... χρόνου το καλοκαίρι 2025!

…..


*Σε δίωρη στάση εργασίας προχώρησαν  οι οδηγοί ταξί Καβάλας  το απόγευμα της Δευτέρας 16 Σεπτεμβρίου λόγω γενικής συνέλευσης.

Πιο συγκεκριμένα από τις 18:00-20:00 χθες απόγευμα της Δευτέρας δεν εργάστηκαν οι οδηγοί ταξί λόγω γενικής συνέλευσης που  πραγματοποιήθηκε για να αποφασιστούν οι επόμενες κινήσεις σχετικά με την Πλατεία Καπνεργάτη.

Για τον συγκεκριμένο λόγο δεν λειτούργησε  και το τηλεφωνικό κέντρο του Eurotaxi Καβάλας τις συγκεκριμένες ώρες

Για να δούμε θα δικαιωθούν τουλάχιστον;

……

*Συνελήφθη την Δευτέρα 16-9-2024 τις πρώτες πρωινές ώρες στην Αλεξανδρούπολη, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης του Αστυνομικού Τμήματος Αλεξανδρούπολης με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, ένας ημεδαπός διότι σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε βρέθηκαν επιμελώς κρυμμένα σε τσαντάκι που κατείχε, ένα πιστόλι με αποξασμένους αριθμούς παραγωγής, μία γεμιστήρα και έξι φυσίγγια, τα οποία και κατασχέθηκαν. Την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης.

 

Συνελήφθη στους Κήπους αλλοδαπός διακινητής
ο οποίος μετέφερε με νταλίκα 29 μη νόμιμους μετανάστες


Συνελήφθη την Κυριακή (15-9-2024) το πρωί, στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Κήπων Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Κήπων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, ένας αλλοδαπός διακινητής, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας, μη νόμιμους μετανάστες. 

Αναλυτικότερα, ο δράστης οδηγώντας Δ.Χ.Φ. όχημα (ρυμουλκό μετά ρυμουλκούμενου), μετέβη στο ανωτέρω Συνοριακό Σημείο Διέλευσης προκειμένου να πραγματοποιήσει είσοδο στη χώρα.

Κατά τον ενδελεχή έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί με τη βοήθεια μηχανήματος ανίχνευσης καρδιακών παλμών και τη συνδρομή τελωνιακών υπαλλήλων, διαπίστωσαν ότι ο δράστης είχε αποκρύψει στο ρυμουλκούμενο είκοσι εννέα (29) μη νόμιμους μετανάστες, μεταφέροντάς τους με αυτό τον τρόπο παράνομα στο εσωτερικό της χώρας.

Κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα και τρία κινητά τηλέφωνα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Φερών Αλεξανδρούπολης.

 

Χάρης Δούκας: Μετά τις εκλογές στο ΠΑΣΟΚ θα παντρευτώ με θρησκευτικό γάμο


Ο δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Χάρης Δούκας επιβεβαίωσε σήμερα πως μετά τις εσωκομματικές εκλογές έχει προγραμματίσει να παντρευτεί.

Ο κ. Δούκας ήταν καλεσμένος σήμερα στο Mega και όταν ρωτήθηκε από τους Στέλλα Γκαντώνα και Ντίνο Σιωμόπουλο για το αν θα παντρευτεί τελικά απάντησε «Θα σας καλέσω μέσα το 2024». Μάλιστα αποκάλυψε πως θα κάνει θρησκευτικό γάμο λέγοντας «με παπά και με κουμπάρο. Θρησκευτικός γάμος», ενώ χωρίς να πει ακριβή ημερομηνία, είπε πως το μυστήριο θα τελεστεί μόλις τελειώσει η διαδικασία με τις εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ.

 

Πλέκουμε σκουφάκια για τους μικρούς μας ήρωες που δίνουν μάχη με τον καρκίνο

O Σύλλογος Καρκινοπαθών & Φίλων Ν. Ξάνθης “παραΜΕΝΟΝΤΑΣ ΖΩΗροί” καλεί όσες και όσους φίλους επιθυμούν να πλέξουν σκουφάκια για τα παιδιά - ήρωες που δίνουν την μεγάλη τους μάχη με τον καρκίνο, στην Παιδική Ογκολογική Κλινική του Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Για περισσότερες πληροφορίες και λεπτομέρειες μπορείτε να καλείτε  στα  τηλέφωνα 2541078708 και κιν.6987583422

Τα σκουφάκια θα παραδίδονται στα γραφεία του Συλλόγου  στις ώρες λειτουργίας του, κάθε Τετάρτη από 17.30 έως 19.30.

«Ας δημιουργήσουμε κάτι τόσο μικρό, γλυκό και όμορφο για τις πιο μικρές, γλυκές και όμορφες καρδιές».

Σύλλογος Καρκινοπαθών και Φίλων Ν. Ξάνθης «παραΜΕΝΟΝΤΑΣ ΖΩΗροί»

Αυλή Παλαιού Ορφανοτροφείου επί της 9ης Μεραρχίας, Ξάνθη

Τηλ. 2541078708

Κινητό 6987583422

e-mail: paramenontaszoiroi@yahoo.gr

 

Στη Βουλή το θέμα του κορεσμού των φυλακών Κομοτηνής


Την προσεχή Τετάρτη αναμένεται να θέσει στην Επιτροπή Σωφρονιστικού Συστήματος της Βουλής το θέμα του υπερπληθυσμού κρατουμένων στο Σωφρονιστικό Κατάστημα Κομοτηνής ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δράμας Θεόφιλος Ξανθόπουλος ο οποίος είναι μέλος της Επιτροπής.

Υπενθυμίζεται πως στο Σωφρονιστικό Κατάστημα της Κομοτηνής κρατούνται 260 άτομα με τάσεις αυξητικές, μια και μεταφέρονται εκεί όλοι οι κρατούμενοι, ενώ λειτουργεί το Σωφρονιστικό Κατάστημα στο Νικηφόρο Δράμας, δυναμικότητας 600 ατόμων, ωστόσο κρατούνται μόλις 50 άτομα.

Οι δε συνθήκες στις Φυλακές Κομοτηνής είναι ασφυκτικές καθώς αντιστοιχούν 0,70 τετραγωνικά μέτρα για κάθε κρατούμενο και κοινή τουαλέτα ανά 40 – 50 κρατούμενους.

Επίσης το Σωφρονιστικό Κατάστημα Κομοτηνής παρουσιάζει πολλές ελλείψεις σε έμψυχο δυναμικό, καθώς λειτουργεί με το 1/3 των Σωφρονιστικών Υπαλλήλων από αυτούς που θα έπρεπε να διαθέτει.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο γενικός γραμματέας Αντιεγκληματικής Πολιτικής Αρίστος Περρής σχεδιάζει να επισκεφθεί τα 35 Σωφρονιστικά Συστήματα της Χώρας, μεταξύ αυτών και αυτό της Κομοτηνής, που αυτή τη  στιγμή  παρατηρείται αυτή η υπερπληθώρα κρατουμένων.

 

Θεσσαλονίκη: 18χρονος ξυλοκόπησε τον ανήλικο αδελφό του
και κυνήγησε τη μητέρα του με μαχαίρι

Απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στη Θεσσαλονίκη, με έναν 18χρονο να ξυλοκοπά τον ανήλικο αδελφό του και να απειλεί με μαχαίρι την μητέρα του.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, όλα εκτυλίχθηκαν στο σπίτι της οικογένειας με τον 18χρονο να βρίσκεται σε κατάσταση αμόκ και να ξυλοκοπά αρχικά τον αδελφό του. Στην συνέχεια η μητέρα παρενέβη για να τους χωρίσει, όμως ο 18χρονος έβγαλε μαχαίρι και άρχισε να τους απειλεί.

Απείλησε και τους αστυνομικούς ο 18χρονος στη Θεσσαλονίκη

Η γυναίκα πήγε σε γειτονικό σπίτι έτσι ώστε να ζητήσει βοήθεια, με την αστυνομία να φτάνει στο σημείο. Ο 18χρονος απείλησε, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, και τους αστυνομικούς, ενώ χρειάστηκαν τρεις άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. για να τον συλλάβουν. Ο δράστης μεταφέρθηκε στον Εισαγγελέα.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »