*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

17 Σεπτεμβρίου

ΒΟΛΙΔΕΣ ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΙ Η ΚΥΡΙΑ ΜΑΡΙΑ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ... ΑΠΟΤΟΛΜΑ; ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΩΝ στο "Μ"

17 Σεπτεμβρίου

Καταγγελία στον «Μ» για κακοποίηση απεργού πείνας στις φυλακές Πάτρας
από τον αντιεξουστιακό χώρο!


Ο Θανάσης Πικάσης, ο οποίος κρατείται στις φυλακές Πάτρας και πραγματοποιεί απεργία πείνας επί 63 μέρες προκειμένου να μεταφερθεί εκ νέου στις φυλακές Κορυδαλλού ώστε να μπορέσει να συνεχίσει τις σπουδές του, καταγγέλλει πως δέχθηκε επίθεση από φύλακα.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ανακοίνωση που αναρτήθηκε σε site του αντιεξουσιαστικού χώρου, στις 11 Σεπτεμβρίου, «ένας φύλακας – βασανιστής κλώτσησε και του πάτησε το κεφάλι στο πάτωμα, λέγοντας “δεν καταλαβαίνω από απεργίες πείνας εγώ”».

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση, που δημοσιεύθηκε την ημέρα της επίθεσης:

«Σήμερα 11/9, και ενώ ο αγωνιστής κρατούμενος Θανάσης Πικάσης διανύει την 61η μέρα απεργίας πείνας, εμφάνισε ρίγος, δέκατα και έντονους πόνους στο σώμα. Στις επανειλημμένες προσπάθειες να φωνάξει κάποιον γιατρό τόσο ο ίδιος όσο και άλλος κρατούμενος που άκουσε τις φωνές, δεν ανταποκρίθηκε κανείς άμεσα. Προσπάθησε να σηκωθεί και έπεσε κάτω χωρίς να μπορεί να ξανά σηκωθεί.

Στη συνέχεια, ήρθε ένας φύλακας – βασανιστής ο οποίος τον κλώτσησε και του πάτησε το κεφάλι στο πάτωμα, λέγοντας “δεν καταλαβαίνω από απεργίες πείνας εγώ”.

Από την υπηρεσία, του έγιναν τρεις αναφορές για αυτό το περιστατικό, με συνέπεια να τον επισκεφτεί ο αρχιφύλακας, λέγοντας ότι θα ελεγχθούν οι κάμερες.

Όταν ήρθε η νοσηλεύτρια και λόγω του ρίγους και των πολύ έντονων πόνων ιδιαίτερα στα κόκκαλα των ποδιών, του έκανε 2-3 ενέσεις dextrose, ηρεμιστική και παυσίπονη ένεση ώστε να μπορέσει να συνέλθει και να ηρεμήσει».

 

ΤΙ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΠΕΙ Η ΚΥΡΙΑ ΜΑΡΙΑ ΠΕΤΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΠΟΤΟΛΜΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΕΓΗ ΤΗΣ ΚΑΠΝΑΠΟΘΗΚΗΣ ΠΟΥ ΕΠΕΣΕ;

Δεν ξέρω τι «τσαμπουκά» διαθέτει η κυρία Μαρία Πετρά που συστήνεται στο fb ως «Συντελεστής Επιπέδου 1), αλλά τι επακριβώς θέλει να μας πει και δεν το αποτολμά να το κάνει ευθέως;

Επιρρίπτει ευθύνες στην Υπουργό Πολιτισμού ότι «πέφτει» η στέγη της Καπναποθήκης που βλέπετε στην φωτογραφία και η Υπουργός κ.Μενδώνη δεν κάνει τίποτα και αδιαφορεί;

Εγώ πάντως φιλοξενώ αυτούσια την ανάρτησή της και τα σχόλια για σας:

«Μαρία Πετρά

Συντελεστής επιπέδου 1

To γιατί του γιατί η αιτία το ξέρει ή μήπως είναι πολλές οι αιτίες;

Η ΠΑΣΤΑΛΙ. ΑΜΚΕ και το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΑΕΡΟΠ θα ανοίξουν με υπομονή, διεπιστημονική θεώρηση (αυτό κι αν λείπει), δημόσιο διάλογο με τους τοπικούς  φορείς, τους ειδικούς, τη διεθνη επιστημονική κοινότητα.  αλλά και τους μη ειδικούς :  τους κατοίκους των περιοχών που μένουν δίπλα σε αυτά τα κτίρια,  την τοπική κοινωνία,  τους ιδιοκτήτες των κτιρίων αυτών που δεν πρέπει να αγνοούνται ούτε να αντιμετωπίζονται εν δυνάμει ως ¨αντίπαλοι΄ της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Υπάρχουν πολλές λύσεις και θα τις ψάξουμε με μεθοδικότητα και σχεδιασμό.

Είναι εύκολη και δικαιολογημένη "λύση" τα αναθέματα, οι καταγγελίες και η δικαιολογημένη οργή που μπορεί να υπάρχει για την κατάρρευση τμήματος του πιο εμβληματικού κτίριου της βιομηχανικής μας κληρονομιάς εδώ στην Ξάνθη. Αλλά δεν αρκεί.

Αυτά κι άλλα πολλά, ανοιχτά και κάτω στην κοινωνία στο Φεστιβάλ ΦΑΕΡΟΠ θα τα ανοίξουμε με υπομονή, ακούγοντας, καταγράφοντας όλες, μα όλες τις απόψεις ...χωρις αποκλεισμούς χωρίς ιντριγκα και κραυγές...Δεν βοηθάνε ούτε το παραγωγικό μας "έχει¨" ούτε και εμάς τους ίδιους για το παραγωγικό μας παρόν και μέλλον.

Μαρία Πετρά (βιομηχανική αρχαιολόγος- μουσειολόγος)

ΠΑΣΤΑΛΙ. ΑΜΚΕ

ΦΕστιβάλ ΦΑΕΡΟΠ. 1ο Φεστιβάλ Παραγωγικής και Βιομηχανικής Κληρονομιάς...

Πήγη φωτογραφίας: Παρατηρητής της Θράκης».

Και σχόλιο ουδέν... από μας.

 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »