*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

10 Σεπτεμβρίου

Τα ερωτήματά μας στον "Θεσσαλονικιό". Τελικά θα γίνουμε Βαλκάνιοι; Ή "Βάτραχοι-εργολάβοι";;;

10 Σεπτεμβρίου


Και με σπόνσορα-χορηγό τον... σπόνσορα του Καρναβαλιού (Μπύρα ALPHA) το ανέοδο στέκι «Βάτραχου -bar» του αντιδήμαρχου εργολάβου - Πολιτισμού Μ. Τσέπελη στην κατηφόρα πίσω από το Κυβερνείο!  Και σε δυο δρόμους. Ότι έκανε ο «θείος» επί χρόνια με το «Πρώτο Σκαλί» του!

Ούτε ψήστες και ψηστιέρες, ούτε σερβιτόρες και σερβιτόροι να τρέχουν και να μην φτάνουν, ούτε εθελοντές να μην προλαβαίνουν τα σουβλάκια τις σαλάτες!!! Αυτός μάλιστα.... είναι Πολιτισμός! Επαγγελματικά πράγματα .... και καθαρό ανέξοδο χρήμα!!! Κι από κάτω ακριβώς και τα 4 "μαγαζιά' που τον έβαλαν μέτοχο!!! 



………………………………………..…………….

ΑΚΟΥΣΟΝ!
ΑΚΟΥΣΟΝ!

*Δεν με απασχολεί τι γράφουν, τι σχολιάζουν ή τι μηνύματα μου στέλνουν (σ.σ. Ακόμη και σήμερα...) με ψεύτικους λογαριασμούς ορισμένοι!

Ούτως ή άλλως έμαθα να τραβάω το δρόμου μου Μόνος mου, είμαι ένας ευτυχισμένος άνθρωπος που «απολαμβάνω» τον τρόπο σκέψης Μου κι αυτοί που με ξέρουν λίγο....

Ξέρουν ότι «αθεράπευτα» ανθρωπάκια που νοιάζονται μόνο για το χρήμα, την αύξηση της περιουσίας τους και την... ευλυγισία της Μέσης τους, ασκώντας απαράμιλλα την «τέχνη» της δουλοπρέπειας... τ’ αφήνω τροφή στην «τυραννία» τους. Έτσι απλά...

(Ζουν για να υπάρχουν...)

......


*Κουιζ. Αυτούς τους «επενδυτές» και «επιχειρηματίες’ από την Κόνιτσα Αλβανίας που θα έφερνε στη Ξάνθη ο αντιδήμαρχος εργολάβος - του Πολιτισμού στο Δήμο μας Μ. Τσέπελης...Και μας το "ανήγγειλε" μάλιστα σε στυλ... θείου Τσέπελη (σ.σ. Τα ίδια έκανε κι αυτός επί Αμοιρίδη...)

-Τους έφερε;

Ή το καλό νέο μας το... επιφυλάσσει για το Ξανθιώτικο (ή Βαλκανικό..), Καρναβάλι 2025;!

......

*Κι αφού αναφέρομαι σε «Βαλκανικό» Καρναβάλι. Ξάνθης 2025, να ρωτήσω τον «Θεσσαλονικιό» που είχε και την «αποκλειστικότητα» από το ράδιό που λειτουργεί με έδρα το σπίτι του...

Τελικώς θα γίνουμε... Βαλκάνιοι, ή θα ανταγωνιστούμε τα Καρναβάλια Κομοτηνής. Σαπών και... Πολυσίτου;

(σ.σ. Φαντάζομαι Δήμαρχε Γ. Τσιτιρίδη, θα μας στείλει και του χρόνου το τραινάκι... μια και δεν το είδαμε να κυκλοφορεί στους δρόμους της πόλης στις Γιορτές Π. Πόλης 2024. Δεν κοιμόμαστε τη νύχτα από την αγωνία...).

.......


*Κι ένα ερώτημα στο Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Ξάνθης Κυριάκο Παπαδόπουλο που έγινε μάλιστα και Πρόεδρος στην ΕΑΣ Ξάνθης.

Με κείνη την «γέφυρα» των Κιμμερίων που «εγκατέλειψε» ο προηγούμενος εργολάβος του έργου απειλώντας μάλιστα και με μήνυση τον Δήμο Ξάνθης, γιατί επί Τσέπελη αθέτησε τους όρους της δημοπρασίας..!

-Σε ποιο... στάδιο  βρίσκεται;

.......

*Σύντροφοι εναντίον συντρόφων; Πάντως οι εναπομείναντες σύντροφοι της Νέας Αριστεράς στη Ξάνθη (Χουσείν και Στάθης...), δεν κρύβουν την «αγαλίασή» τους για τα συμβαίνοντα στο ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη και του George Χατζηξεοδώρου...!

-Δεν «βλέπουν» ότι στις ευρωεκλογές πήραν κάτω από το 3% αλλά... αγαλλιάζουν με τα σώου του Στέφανου και του Πολάκη..!

-Σύντροφοι...

......

*Δεν ζητήσαμε (και πόσο μάλλον δεν υποχρεώσαμε...) από κανέναν να μας... «αγαπήσει» ή να μας «εκτιμήσει»...!

Κι αυτό πρωτίστως αφορά φυσικά αυτούς που σε όλη την προεκλογική περίοδο ενώ συκοφαντήθηκαν, χυδαιολογήθηκαν και υβρίστηκαν από διάφορους «σκουπιδο-γυρολόγους», εν μια νυκτί εναγκαλίστηκαν με όλους τους... «πολέμιους και ορκισμένους εχθρούς τους». Παλιά μου τέχνη.... «κόσκινο»!

 

Η στήριξη του Ντικ Τσέινι στην Κάμαλα Χάρις
ως… δώρο προς τον Ντόναλντ Τραμπ


Η στήριξη την οποία προσέφερε ο Ντικ Τσέινι στην Κάμαλα Χάρις, δηλώνοντας ότι θα ψηφίσει εκείνη και όχι τον Ντόναλντ Τραμπ στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, ήταν αναμενόμενη, σε συνέχεια της πολεμικής του ίδιου του εμβληματικού πολιτικού των Ρεπουμπλικανών, αλλά και της κόρης του, Λιζ Τσέινι απέναντι στον 45ο Πρόεδρο των ΗΠΑ.

Η τοξικότητα της φήμης, της διαδρομής και των πεπραγμένων του Ντικ Τσέινι ωστόσο, μοιάζει με… δώρο προς τον Ντόναλντ Τραμπ, καθώς η προσωπικότητά του αποτελεί “εχθρό” για ένα μεγάλο μέρος της κοινωνικής βάσης των Δημοκρατικών, αλλά και των ανεξάρτητων.

Την πρώτη τετραετία της Προεδρίας του Τζορτζ Μπους του νεώτερου, από το 2000 μέχρι το 2004, ο Ντικ Τσέινι ήταν εκείνος που… έκανε κουμάντο, οδηγώντας τον πλανήτη στην παράνοια και την αποσταθεροποίηση, με την εισβολή των Αμερικανών στο Αφγανιστάν και το Ιράκ.

Η Κάμαλα Χάρις… σφυρίζει αδιάφορα, μετά τη δήλωση στήριξής της από τον Ντικ Τσέινι. Για να μην τον χρεωθεί.

Κατιάνα Ναυπλιώτου

 

Εκπαιδευτικοί Ροδόπης: Διαμαρτυρία για την πολιτική διάλυσης της δημόσιας εκπαίδευσης και τις συνθήκες εργασίας!


Με την έναρξη του νέου σχολικού έτους, ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Ροδόπης καταγγέλλει ότι η κυβέρνηση συνεχίζει την πολιτική διάλυσης της δημόσιας εκπαίδευσης και στρέφεται πλέον κατά των εκπαιδευτικών. Ο Σύλλογος καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας σήμερα Δευτέρα στις 12:30 το μεσημέρι, έξω από τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης.

Ο Σύλλογος αναφέρει ότι υπάρχει ένα γενικό κύμα καταργήσεων, αναστολών και συγχωνεύσεων σχολικών τμημάτων και μονάδων σε όλη τη χώρα και στην περιοχή μας, με στόχο την περικοπή θέσεων εργασίας.

Η ανακοίνωση σημειώνει ότι υπάρχουν 86 κενές θέσεις στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση Ροδόπης, που ισοδυναμούν με 2064 χαμένες διδακτικές ώρες. Επιπλέον, αναφέρεται ότι δεν έχει γίνει ακόμα η μονιμοποίηση όλων των νεοδιόριστων του 2020 και 2021, ενώ οι νεοδιόριστοι του 2022 υπήρξαν με διετή σύμβαση, η οποία έχει λήξει από τις 16 Αυγούστου. Επίσης, καταγγέλλει την παραπομπή σε πειθαρχικό συμβούλιο τριών νεοδιόριστων εκπαιδευτικών του 2021 που συμμετέχουν στην απεργία αποχής από την ατομική αξιολόγηση σε όλες τις φάσεις της.

 

Η Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. στην 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

Η Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. συμμετέχει στην 88η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, η οποία θα πραγματοποιηθεί από 7 έως 15 Σεπτεμβρίου 2024 στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Η εταιρεία γιορτάζει 48 χρόνια επιτυχημένης πορείας στην ελληνική αγορά και προσκαλεί τους επισκέπτες στο περίπτερό της για να γνωρίσουν από κοντά την οικογενειακή, αμιγώς ελληνική επιχείρηση που ξεκίνησε από τη Θεσσαλονίκη το 1976 και διατηρεί εκεί μέχρι σήμερα την έδρα της. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε δραστηριότητες και να απολαύσουν δώρα και εκπλήξεις.

Η εταιρεία Μασούτης με τη συμμετοχή της στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης στηρίζει το μεγάλο αυτό γεγονός για την πόλη της Θεσσαλονίκης, το οποίο αναδεικνύει τη σημασία και την ανάπτυξη του τοπικού επιχειρηματικού και εμπορικού περιβάλλοντος. Η παρουσία της Διαμαντής Μασούτης Α.Ε. στη ΔΕΘ αναδεικνύει τη σταθερή της δέσμευση στην υποστήριξη των τοπικών κοινωνιών και στην ενίσχυση της οικονομίας των περιοχών όπου δραστηριοποιείται.

Το περίπτερο της Μασούτης βρίσκεται στον υπαίθριο χώρο (Β7) του περιπτέρου 16.

 

Συνελήφθησαν στον Έβρο 2 διακινητές και 11 μη νόμιμοι μετανάστες


Συνελήφθησαν το Σάββατο (7-9-2024) το μεσημέρι, σε αγροτική περιοχή του Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας, δύο ημεδαποί διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας μη νόμιμους μετανάστες.

Αναλυτικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δράστες διότι τους εντόπισαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρουν παράνομα στο εσωτερικό της χώρας έντεκα (11) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι, ο οδηγός του οχήματος αρχικά δεν συμμορφώθηκε σε σήμα στάσης των αστυνομικών και συνέχισε την πορεία του, οδηγώντας επικίνδυνα. Τελικά το όχημα ακινητοποιήθηκε και οι διακινητές συνελήφθησαν, αντιστεκόμενοι κατά τη σύλληψή τους.

Κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα και ένα κινητό τηλέφωνο.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ορεστιάδας, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ορεστιάδας.

 

Στην βουλή η έρευνα της ΠΟΕΔΗΝ για νοσοκομεία
και κέντρα υγείας της Β. Ελλάδας από τον Οζ. Φερχάτ


Την έρευνα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) για τα Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας της Βόρειας Ελλάδας η οποία κάνει λόγο για «τεράστια προβλήματα σε υποδομές και τραγική υποστελέχωση των Νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας» φέρνει με αναφορά στη Βουλή ο Βουλευτής Ροδόπης της Νέας Αριστεράς Οζγκιούρ Φερχάτ.

Ο βουλευτής ζητά ενημέρωση για την έρευνα που πραγματοποιήθηκε με αφορμή την 88η ΔΕΘ, στην οποία η ΠΟΕΔΗΝ μιλά για «τραγική κατάσταση που επικρατεί σε 29 Νοσοκομεία και 14 Κέντρα Υγείας στη Βόρεια Ελλάδα». Σύμφωνα με την έρευνα στα περισσότερα νοσοκομεία η υποστελέχωση σε ιατρικό, νοσηλευτικό και λοιπό προσωπικό αγγίζει το 30% με αποτέλεσμα κλινικές να υπολειτουργούν, κλίνες ΜΕΘ να μένουν αδρανοποιημένες και χειρουργικές αίθουσες να παραμένουν κλειστές. Τέλος, σύμφωνα με την ίδια έρευνα, υπολειτουργούν και τα κέντρα Υγείας.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »