*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

09 Δεκεμβρίου

Εντολή Τσέπελη: Μόνο εγώ, η Έλλη και ο Ασκαρίδης στην εξέδρα! Φαντασμαγορική έναρξη των Γιορτών! (φώτο)

09 Δεκεμβρίου




...άρτον και θεάματα (panem et circenses) που κατέγραψε ο Ρωμαίος σατιρικός συγγραφέας Γουβενάλης (Σάτυρα Χ) αναφέροντας ότι οι Ρωμαίοι παραιτήθηκαν πλέον από τα ένδοξα καθήκοντά τους και "αποβλέπουν στον άρτο και την ψυχαγωγία", με την διττή έννοια ότι η εξουσία ευτελίζεται με το να εξαγοράζει την κοινωνική γαλήνη, αλλά και ο λαός ευτελίζεται αρκούμενος σε ασήμαντες απολαβές!
 *Με "πινελιές" Φανουράκη η έναρξη! Ο Πρόεδρος Ηλίας Ασκαρίδης απλά...υπάρχει για να υπογράφει τις απευθείας αναθέσεις των 24.800 ευρώ και να...απαντάει ο αντ' αυτού στον Λύρατζη!

 




Φαντασμαγορική έναρξη των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων του Δήμου Ξάνθης το βράδυ της Κυριακής  με το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου και τα πυροτεχνήματα που  έκαναν μέρα την…μαγική νύχτα.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι με αυστηρή εντολή του Δήμαρχου Τσέπελη, «κανείς άλλος πλην του ιδίου, της συζύγου του Έλλης και του Προέδρου του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης Ηλία Ασκαρίδη δεν θα ήταν επάνω στην εξέδρα» και το πρωτόκολλο τηρήθηκε αυστηρά…
Με τους γνωστούς «Τσεπελοφύλακες» χαμένους στο….«πλήθος» και τον Δήμαρχο Ξάνθης κατενθουσιασμένο από την κοσμοπλημμύρα και τη σιγουριά ότι, «η φετινή έναρξη ήταν καλύτερη από αυτές του πρώην Δημάρχου Ξάνθης…» και δικαιώθηκε εκ του αποτελέσματος.
Όμορφη νότα οι υπέροχοι Αϊ Βασίληδες της Σχολής Χορού που δημιούργησε ο Λύρατζης στη θητεία του, η μπάντα του Δήμου Ξάνθης και παιδιά του Ψυχολογικού κέντρου με επικεφαλής την Δέσποινα Παπαδοπούλου.
Σταρ της βραδιάς ο Ηλίας Βρετός κατάφερε να ξεσηκώσει τον κόσμο με δικές του επιτυχίες αλλά και γνωστά τραγούδια δημοφιλών καλλιτεχνών και στο φινάλε ο Δήμαρχος Τσέπελης να φωτογραφίζεται με ιδιαίτερη χαρά με τις συνεργάτιδές του και τον Πρόεδρο του Κέντρου Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης Ηλία Ασκαρίδη. Κατά τα λοιπά η συναυλία του Ηλία Βρετού στοίχησε μόνο…9.500 ευρώ, αλλά ποιος νοιάζεται;
Ο απερχόμενος Δήμαρχος Ξάνθης άφησε γερό «ταμείο» και οι νυν κατά γενική ομολογία ξέρουν να τα …ξοδεύουν….! 
Και με πιο απλά λόγια….άρτον και θεάματα (panem et circenses) που κατέγραψε ο Ρωμαίος σατιρικός συγγραφέας Γουβενάλης (Σάτυρα Χ) αναφέροντας ότι οι Ρωμαίοι παραιτήθηκαν πλέον από τα ένδοξα καθήκοντά τους και "αποβλέπουν στον άρτο και την ψυχαγωγία", με την διττή έννοια ότι η εξουσία ευτελίζεται με το να εξαγοράζει την κοινωνική γαλήνη, αλλά και ο λαός ευτελίζεται αρκούμενος σε ασήμαντες απολαβές!
Και για να είμαστε ακριβοδίκαιη. Η έναρξη φέτος ήταν κατά πολύ καλύτερη των προηγούμενων ετών…καθότι κι ο λαός τραγούδι και φιέστες θέλει για να ξεχνάει και τα άλλα του προβλήματα αλλά και τα έξοδα που δαπανά ο Δήμος  και το Κέντρο Πολιτισμού  ΤΡΙΠΛΑΣΙΑ σε σχέση με άλλες χρονιές...στο τριπλάσιο! (σ.σ. 11.800 ευρώ για παράδειγμα μόνο οι ξυλοπόδαροι...).
Μεταξύ των επώνυμων που παρακολούθησαν την έναρξη, ήταν ο πρώην Δήμαρχος Ξάνθης Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος με τον πρώην αντιδήμαρχο Θωμά Ηλιάδη, ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Ξάνθης Στέλιος Μωραϊτης που έκανε και…selfies κατενθουσιασμένος που ο νέος Δήμαρχος έδωσε καλύτερο χώρο στο ΕΒΕ Ξάνθης για την Εμπορική Έκθεση του 2020, ο Πασχάλης Λύρατζης με τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξής του Καφετζή και Παππά, ο Αντιδήμαρχος Σταυρούπολης Τόλης Ελευθεριάδης (σ.σ. Απο τους σοβαρότερους της παράταξης Τσέπελη), οι Περιφερειακοί σύμβουλοι Κώστας Κουρτίδης και Μιχάλης Αμοιρίδης , και φυσικά ο Μανώλης Φανουράκης που γυρνούσε τις παρέες ρωτώντας όλους όσους έβρισκε μπροστά του, πως τους φάνηκε…ενθουσιασμένος απο το αποτέλεσμα καθώς είναι εμφανές οτι ήταν και αυτός που έβαλε τις...πινελιές της φετινής έναρξης! (σ.σ.Άλλωστε και στην τελευταία συνεδρίαση του Κέντρου Πολιτισμού αυτός ήταν που...απαντούσε σε όλα και είχε το πάνω χέρι. Ο Ηλίας Ασκαρίδηςε ήταν απλά παρών...)
-Καλά Χριστούγεννα, καλές γιορτές….

ΚΑΙ ΤΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑΛΗ ΛΥΡΑΤΖΗ
Συγχαρητήρια στο Κέντρο Πολιτισμού και στους υπαλλήλους, την ψυχή της εκδήλωσης για την διοργάνωση .
Καλές γιορτές σε όλους με υγεία και οικογενειακή ευτυχία !!!
Πασχάλης Λύρατζης

















Share this

Related Posts

Previous
Next Post »