*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

11 Ιουνίου

Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΖΩΝΑΚΗΣ ΜΙΛΑΕΙ ΣΤΟ «Μ» Για τα νέα του μουσικά ταξίδια, τα όνειρά του, τη Ξάνθη, τις αναμνήσεις του και το μέλλον!

11 Ιουνίου
Ο ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ ΤΡΑΓΟΥΔΙΣΤΗΣ ΜΙΛΗΣΕ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΣΤΟΝ ΠΑΝΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΚΑΙ ΑΝΟΙΞΕ ΔΙΑΠΛΑΤΑ ΤΗ ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ!

ΤΙ ΘΥΜΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗ ΘΗΤΕΙΑ ΤΟΥ ΣΤΗ ΞΑΝΘΗ!
Θυμάμαι μία νύχτα που με μια παρέα άλλων φαντάρων ενώ δεν είχαμε έξοδο , φύγαμε από το στρατόπεδο και πήγαμε σε ένα μεγάλο club ,όπου πηγαίναμε κάποιες φορές , μου διαφεύγει όμως το όνομα . Ήμασταν όλοι κάπως , στενάχωρα εκείνο το βράδυ και το ρίξαμε έξω με κίνδυνο κιόλας να μας ανακαλύψουν και να τιμωρηθούμε!
Κλείσαμε στην κυριολεξία το μαγαζί εκείνο το βράδυ και το ξημέρωμα μας πήγε ο ίδιος ο επιχειρηματίας πίσω στο στρατόπεδο με το αυτοκίνητό του , ευτυχώς δε μας ανακάλυψαν . Όταν είχαμε έξοδο βγαίναμε γενικά και περνούσαμε καλά και ξέγνοιαστα.
-ΕΡΩΤΗΣΗ: Γιώργο θέλω να σ’ ευχαριστήσω κατ’ αρχή που δέχτηκες τη πρόσκλησή μου γι’ αυτή τη συνέντευξη. Σε θυμάμαι πολλά χρόνια πριν στη Ξάνθη, συναντηθήκαμε κάποιες σκόρπιες βραδιές στο «Διογένη» όταν έπαιρνες σαν πελάτης το μικρόφωνο και μας…έκανες να «ονειρευόμαστε» στις «τρικυμίες» μας…Δυο λόγια τη Ξάνθη που ξέρω ότι αγάπησες πολύ, υπηρετώντας εδώ τη στρατιωτική σου θητεία…

-Στην Ξάνθη έμεινα δέκα μήνες , υπηρέτησα την στρατιωτική μου θητεία κάτω από συνθήκες παράξενες , γιατί το κλίμα της εποχής ήταν πολύ οξυμένο σε σχέση με αυτό το θέμα , όσο αφορά τους τραγουδιστές. Δε σας κρύβω ότι ήρθα στην Ξάνθη φοβισμένος γιατί κανένα προνόμιο και καμιά χάρη δε μου είχε δοθεί στο στρατό, ακριβώς το αντίθετο . Πραγματικά η πόλη με αγκάλιασε , εισέπραξα ένα κλίμα φιλοξενίας και ζεστής αγκαλιάς κι αυτό με ανακούφισε στις δεδομένες συνθήκες.

-ΕΡΩΤΗΣΗ: Αν σε ρωτούσα να μου «εξομολογηθείς» μια καλή στιγμή από τη Ξάνθη όπως την έζησε ο Γιώργος Μαζωνάκης, τι του άρεσε δηλαδή περισσότερο στη πόλη μας, στη νυχτερινή ζωή της…Θα θυμόσουν να μου πεις, ότι στα «χαλάσματα» των καιρών αυτά «ξεχνιούνται» εύκολα;

-Θυμάμαι μία νύχτα που με μια παρέα άλλων φαντάρων ενώ δεν είχαμε έξοδο , φύγαμε από το στρατόπεδο και πήγαμε σε ένα μεγάλο club ,όπου πηγαίναμε κάποιες φορές , μου διαφεύγει όμως το όνομα . Ήμασταν όλοι κάπως , στενάχωρα εκείνο το βράδυ και το ρίξαμε έξω με κίνδυνο κιόλας να μας ανακαλύψουν και να τιμωρηθούμε!
Κλείσαμε στην κυριολεξία το μαγαζί εκείνο το βράδυ και το ξημέρωμα μας πήγε ο ίδιος ο επιχειρηματίας πίσω στο στρατόπεδο με το αυτοκίνητό του , ευτυχώς δε μας ανακάλυψαν . Όταν είχαμε έξοδο βγαίναμε γενικά και περνούσαμε καλά και ξέγνοιαστα.

-ΕΡΩΤΗΣΗ: Σε χαρακτηρίζουν ως έναν από τους πιο ερωτικούς καλλιτέχνες. Και από τους σπάνιους τραγουδιστές-τραγουδοποιούς που ότι και να τραγουδήσουν, θα «καθηλώσουν» το κοινό τους….Πως θα ήθελες να το σχολιάσεις αυτό.

-Είναι παρεξηγημένη η φράση ερωτικός καλλιτέχνης , αν πάμε να το αναλύσουμε αυτό θα έλεγα ότι υπάρχουν τραγουδιστές πολύ πιο χαρακτηριστικοί από μένα σε αυτό το είδος. Και στο κάτω κάτω τι είναι ερωτικό , αποτελεί προσωπική υπόθεση και διαφέρουν και τα κριτήρια. Θα έλεγα κάτι άλλο όμως , ευτύχησα κι ευτυχώ να λέω τραγούδια με περιεχόμενο και κυρίως με αλήθεια …αυτό για μένα έχει σημασία.


-ΕΡΩΤΗΣΗ: Αν τολμούσα να σε ρωτήσω, από αυτά που εσύ ερμηνεύεις, «ποια τραγούδια» αγάπησες περισσότερο…θα μου έλεγες κάποια συγκεκριμένα, ή αόριστα θα μου έλεγες όλα;

-Έχω την τύχη οι στιχουργοί που γράφουν για μένα , και αυτό θα το παρατηρήσετε και στο καινούργιο μου album που κυκλοφορεί σε λίγες μέρες , να λαμβάνουν υπόψη τους εμένα σαν χαρακτήρα, ιδιοσυγκρασία, φιλοσοφία , διάθεση και αυτά που γράφουν να με << χωράνε >> σαν δικά μου ρούχα. Ξέρετε πόσο σημαντικό είναι αυτό ?

-ΕΡΩΤΗΣΗ: Πόσους δίσκους έχεις κυκλοφορήσει, ποιος «συνθέτης» σου πάει περισσότερο, τι καινούργιο θα κυκλοφορήσεις και πότε…

-Η καινούργια μου δουλειά κυκλοφορεί σε λίγες μέρες , δεν κάνω συχνά ολοκληρωμένα cd γιατί αυτή η διαδικασία απαιτεί να έχεις το κατάλληλο υλικό και αυτό προϋποθέτει χρόνο και σκληρή δουλειά . Ο τίτλος του album θα είναι πιθανότατα << Τα ίσια ανάποδα >> από ένα στιχάκι της Νίκης Παπαθεοχαρη σε ένα από τα τραγούδια μας . Πρόκειται για ένα cd πολυσυλλεκτικό από άποψη δημιουργών, για δουλειά χειροποίητη που προχώρησε σιγά σιγά με τους χρόνους της , με τις ανάσες που χρειαζόταν. ¨Έτσι γίνονται σωστά οι δουλειές κι έτσι ωριμάζουν τα τραγούδια, κατά παραγγελία δε γίνεται τίποτα γοητευτικό γι αυτό και όλοι οι συντελεστές του album είμαστε καταγοητευμένοι από το αποτέλεσμα κι ελπίζουμε τα ίδια δυνατά συναισθήματα να νιώσει και ο κόσμος που θα ακούσει τα καινούργια μας τραγούδια.
Τώρα , πόσα album έχω κάνει , νομίζω 12 μέχρι τώρα αλλά …ψάξτε το κι εσείς.

-ΕΡΩΤΗΣΗ: Ξέρω ότι δεν ασχολείσαι με τη πολιτική, ξέρω ότι κι εσύ όπως όλοι μας είσαι πολύ «προβληματισμένος» για το πού τελικά πάει το «τρικυμισμένο» καράβι που λέγεται Ελλάδα….Ποια είναι η άποψή σου. Θα ξεπεράσουμε τη κρίση, θα ζωντανέψει ξανά η Ελλάδα όπως τη ξέραμε κι όπως τη γνωρίσαμε…; Ή είσαι απαισιόδοξος;

-Το να ασχολείσαι με την πατρίδα σου και την τύχη της δεν είναι στενό θέμα πολιτικής , είναι θέμα απλής ευαισθησίας και αλίμονο αν κάποιος από εμάς δεν την διαθέτει. Έχω την εντύπωση ότι χάσαμε πολύτιμο χρόνο, πως βολευτήκαμε στα προβλήματα και σε ένα καθεστώς κάλπικης χλιδής , πως μάθαμε και μας μάθαμε να ζούμε έτσι και κάποια στιγμή ήρθαν και μας είπαν ότι όλα ήταν ψέματα ,όλα δανεικά και τώρα πρέπει να ζήσουμε με τα λίγα ..
Είναι κρίμα που σε αυτό τον ευλογημένο τόπο κάποιες φορές στερηθήκαμε ακόμη και την απλή λογική και αντί να χρησιμοποιήσουμε το μυαλό για να πάμε ψηλά το χρησιμοποιήσαμε για να πιάσουμε πάτο .
Χρειάζεται απλά σκληρή δουλειά , σοβαρότητα κι εντιμότητα , δύσκολο να συνδυαστούν όλα αυτά αλλά δεν έχουμε άλλο περιθώριο πια.

-ΕΡΩΤΗΣΗ: Πιστεύεις στη φιλία; Γιατί από ότι ξέρω, «προδόθηκες» σε πολλές διαδρομές της ζωής σου από «φίλους»….Τους «εχθρούς» μας τους ξέρουμε, τους αντιμετωπίζουμε…Τους «άλλους»;;;

-Οι φίλοι μας είναι η περιουσία μας μαζί με την οικογένειά μας , ατυχήματα συμβαίνουν συχνά στις ανθρώπινες σχέσεις αλλά αυτό που λένε προδοσία σαν αίσθηση δεν το έχω να μου συνέβη…εκτός αν ξέρετε κάτι παραπάνω εσείς!!! ( …γελάει) . Δε θεωρώ ότι οι άνθρωποι πρέπει να έχουμε σχέση αντιπαλότητας μεταξύ μας. Και όπου υπάρχουν αδιέξοδα υπάρχει και το τέλος μιας σχέσης!

-ΕΡΩΤΗΣΗ: Ο έρωτας τι ρόλο παίζει στη ζωή του Γιώργου Μαζωνάκη, για να είναι πάντα τόσο «εκφραστικός» και να τα δίνει όλα στη «πίστα» όπως λέει κι ο λαός;

-Ο έρωτας που τόσο αργεί …που λέει κι ένα τραγούδι …

-ΕΡΩΤΗΣΗ: Θα συνεχίσεις όλο το καλοκαίρι να δίνεις συναυλίες, ή ετοιμάζεις κάτι διαφορετικό και κάποιες εμφανίσεις στις πίστες της Αθήνας;

-Η καλοκαιρινή μας περιοδεία , summer tour, όπως την έχουμε ονομάσει ξεκίνησε 14.5 κι έχει δίμηνη διάρκεια , ολοκληρώνεται στις 17.7 . Μετά το πρόγραμμα περιλαμβάνει διακοπές και προετοιμασία για τις εμφανίσεις μας στη Θεσσαλονίκη , στην Πύλη που ξεκινούν στο μέσο Σεπτεμβρίου.

-ΕΡΩΤΗΣΗ: Και μια τελευταία ερώτηση για τον Γιώργο Μαζωνάκη. Τα «καινούργια του όνειρα» που δεν έχουν ποτέ τελειωμό….ποια είναι;

-Να τα έχω καλά με τον εαυτό μου , κι αυτό επιτυγχάνεται πάντα με μεγαλύτερη αυτογνωσία , πράγμα επίπονο όπως ξέρετε. Αν με τον εαυτό μας δεν τα πάμε καλά δεν τα πάμε καλά και με τους άλλους . Από κει και πέρα , πιστεύω σε μια ζωή απλή κι όσο περνούν τα χρόνια την απλοποιώ ολοένα και παραπάνω.

-ΕΡΩΤΗΣΗ: Γιώργο σ’ ευχαριστώ γιατί ήσουν μαζί μου τόσο ειλικρινής και αληθινός…..Σε περιμένουμε το Σάββατο 12 Ιουνίου στο Romeo live, για μια βραδιά που θα «σημαδέψει»τις καρδιές όλων μας!

-Κι εγώ σας ευχαριστώ , είμαι πραγματικά ευτυχής που θα παίξω επιτέλους στη Ξάνθη και για τις αναμνήσεις μου αλλά και για το μέλλον….
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΖΩΝΑΚΗΣ

Ο Γιώργος Μαζωνάκης γεννήθηκε και μεγάλωσε στη γειτονιά της Νίκαιας. Μεγάλωσε ακούγοντας κλασικά λαικά τραγούδια από φωνές σαν του Στράτου Διονυσίου, του Γιάννη Πάριου , της Μαρινέλλας , της Χάρις Αλεξίου αλλά και πολύ ξένο ροκ. Πολύ γρήγορα, σε ηλικία μόλις 15 χρόνων, συνειδητοποίησε ότι εκείνο που πραγματικά ήθελε ήταν να γίνει επαγγελματίας τραγουδιστής. Για πρώτη φορά τραγούδησε σε νυχτερινό κέντρο της Πάτρας, εκεί όπου το καλοκαίρι του 1992 τον ανακάλυψε η Universal Music (τότε Polygram). Ο Γιώργος Μαζωνάκης με το ιδιαίτερο ταμπεραμέντο του , τη ξεχωριστή ερμηνεία του και τις πρωτοποριακές απόψεις του, άλλαξε τον τρόπο της νυχτερινής διασκέδασης, με τις ιδιαίτερα πετυχημένες εμφανίσεις του σε γνωστά νυχτερινά κέντρα της Αθήνας. Παράλληλα, ο Γιώργος Μαζωνάκης έχει πραγματοποιήσει πολλές εμφανίσεις σε ολόκληρη την Ελλάδα ,την Κύπρο, την Γερμανία , την Αυστραλία, αλλά και σε διάφορες πολιτείες της Αμερικής, όπως: Νέα Υόρκη, Νιού Τζέρσευ, Ατλάντικ Σίτυ και Σικάγο. Επίσης ένα best με μεγάλες επιτυχίες του κυκλοφόρησε στην Ιταλία με αφορμή την επιτυχία που έκανε εκεί το τραγούδι « μου λείπεις» ως τραγούδι της διαφημιστικής καμπάνιας γνωστού μοντέλου αυτοκινήτου. Το 2002 ο δημοφιλής τραγουδιστής τραγούδησε δύο τραγούδια του Σταμάτη Κραουνάκη στο soundtrack της ταινίας του Νίκου Παναγιωτόπουλου « Κουράστηκα να σκοτώνω τους αγαπητικούς σου» , τα « Καμικάζι» και « ξημερώνει πάλι» .
O Γιώργος Μαζωνάκης στα 16 χρόνια της δισκογραφίας του και στα ακόμη περισσότερα των Live εμφανίσεών του , είτε μόνος είτε σε συνεργασίες που γράψανε
ιστορία με την απήχηση τους, διένυσε κι εξακολουθεί να διανύει μια διαδρομή διαρκών αλλαγών , ενίοτε κι ανατροπών και όσο αφορά το στυλ του αλλά και το ρεπερτόριό του. Διακρίνεται πάντα για την καθαρότητα των αισθητικών του απόψεων ,τον αυστηρό επαγγελματισμό του και την απολυτότητα στα πιστεύω του.
Πρόκειται για ένα τραγουδιστή που δύσκολα τυποποιείται κι εντάσσεται στη συνήθη κατηγοριοποίηση του ελληνικού τραγουδιού.
Εμφανίζεται αύριο Σάββατο 12 Ιουνίου στο Romeo live. Ρεζερβέ 25410/72.555.
(Το απλό μπουκάλι στοιχίζει 160 Ευρώ)

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »