*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

10 Δεκεμβρίου

Αλάτι & Πιπέρ Εκδήλωση των ξενοδόχων για τα χάνια στη Ξάνθη-Χορός των Προσκόπων

10 Δεκεμβρίου
Εκδήλωση του Συλλόγου Ξενοδόχων Ξάνθης: «Εκατό χρόνια Ξάνθη 
– Από τα Χάνια στα ξενοδοχεία»
Εκδήλωση με τίτλο "Εκατό χρόνια Ξάνθη – Από τα χάνια στα ξενοδοχεία" διοργανώνει ο Σύλλογος Ξενοδόχων Ξάνθης το απόγευμα (19.00) της Παρασκευής 13 Δεκεμβρίου στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης, με το ακόλουθο πρόγραμμα:
19.00: Χαιρετισμοί
19.15: «Αστικές οικογένειες της Ξάνθης» (Βασίλης Αιβαλιώτης, καθηγητής Δ.Π.Θ.)
19.30: «Τα παλιά χάνια της Ξάνθης» (Νατάσα Μιχαηλίδου, αρχαιολόγος-ξεναγός)
19.45: «Από τα πανδοχεία στα ξενοδοχεία» (Δημήτρης Γκαγκαλίδης, καθηγητής Δ.Ε.).

O Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Γυμνασίου Ξάνθης, 
διοργανώνει συλλογή τροφίμων
Αγαπητοί γονείς, ενόψει των γιορτών των Χριστουγέννων και στα πλαίσια της αντίληψης πως τα παιδιά πρέπει να μυηθούν στον εθελοντισμό και την προσφορά βοήθειας στο συνάνθρωπό, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Γυμνασίου Ξάνθης, διοργανώνει συλλογή τροφίμων μακράς διάρκειας και ειδών ατομικής και οικιακής χρήσης. Τα είδη αυτά θα διανεμηθούν σε ευπαθείς οικογένειες της πόλης μας κοινωνικές δομές και στο Γηροκομείο Ξάνθης.
Για την καλύτερη κατανομή ανά τάξη θα σας προτείναμε:
Α τάξη: είδη ατομικής και οικιακής χρήσης (απορρυπαντικά καθαριστικά σαμπουάν σαπούνια )ή τρόφιμα.
Β τάξη: τρόφιμα μακράς διάρκειας. (Όσπρια ζυμαρικά, λάδι, ρύζι, γάλα εβαπορέ, αλεύρι, αλάτι, ζάχαρη, μέλι, corn flakes, σάλτσα ντομάτας).
Γ τάξη: χαρτικά ή τρόφιμα.
Η συλλογή θα διαρκέσει μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου 2019.
Κάνε προσφορά, την αγάπη σου, για τον συνάνθρωπο.
Ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την ευαισθησία σας και τη βοήθειά σας.
Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων
του 3ου Γυμνασίου Ξάνθης.

ΧΟΡΟΣ ΠΡΟΣΚΟΠΩΝ: 100 ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΟΣΚΟΠΟΙ ΞΑΝΘΗΣ 
«ΓΙΟΡΤΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ»
Οι Πρόσκοποι της Ξάνθης στα πλαίσια του εορτασμού των 100 Χρόνων παρουσίας και προσφοράς στην πόλη μας, διοργανώνουν τον Χορό Γενεθλίων τους το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου στις 20:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων «ΔΙΟΓΕΝΗΣ».
Προσκαλούμε και περιμένουμε όλους τους φίλους του Προσκοπισμού παλιούς και νέους, να έρθουν και να Γιορτάσουν μαζί μας.

Την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου (19:00) η 7η Επιστημονική Συνάντηση 
«Νεότερη περίοδος: Κοινωνία» στο ΙΘΤΠ
Το Εργαστήριο Βυζαντινών και Μεταβυζαντινών Ερευνών του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Ξάνθης, το Πολιτιστικό Αναπτυξιακό Κέντρο Θράκης και το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης σας προσκαλούν την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 19:00  στην 7η Επιστημονική Συνάντηση με θέμα "Νεότερη περίοδος: Κοινωνία", που διοργανώνεται στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Ξάνθης. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα "Βιργινία Τσουδερού" (Καπναποθήκη "Π", Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης).
Εφορεία Αρχαιοτήτων Ξάνθης
Ξάνθη 1970 -2020 σαν ταινία…
Με την πλέον εορταστική διάθεση η ΦΕΞ, το ΔΣ και τα μέλη της, οργανώνουν την εκδήλωση «Ξάνθη 1970 -2020 σαν ταινία…» την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019 (19:30) στο Elisso Xenia Hotel «Αίθουσα Ξενία» με το «TRIO MUSARTI».
Ένα μεγάλο ευχαριστώ, σ’ όλους που στήριξαν της ΦΕΞ όλα αυτά τα χρόνια.
 Η υποστήριξη, η αγάπη  και η εμπιστοσύνη που δέχεται η ΦΕΞ την έχουν καταστήσει ίσως το μεγαλύτερο πολιτιστικό φορέα της περιοχής μας.
Μια Βραδιά για να πούμε το μεγάλο μας ευχαριστώ και να  παρουσιάσουμε το πρόγραμμα και τα νέα σχέδια  της ΦΕΞ,  με εξαιρετική μουσική και κρασί.
Το TRIO MUSARTI που αποτελείται από τους Κωνσταντίνο Λεοντάρη στο βιολί , την Σοφία Πατσιούρα στο Ακορντεόν και την Φένια Τσαρσιλή στο πιάνο, θα μας ταξιδέψει με μουσικές από τον κινηματογράφο.

* Με το τέλος της συναυλία ακολουθεί dj set από τους παραγωγούς του Ράδιο Ξάνθη 93,5. Είσοδος  μόνο με προσκλήσεις. Τιμή πρόσκλησης 5€ με κρασί. Πληροφορίες  25410 25421 Μουσείο- ΦΕΞ

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »