*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

19 Οκτωβρίου

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ Το γεύμα των Αποστράτων στον Δήμαρχο και η ΑΕΔΔ Ξάνθης..

19 Οκτωβρίου
Και οι απόστρατοι αστυνομικοί στο πλευρό του Δημαρχόπουλου;
(Να τέτοια βλέπει ο Φανουράκης και οδεύει προς…αυτοδιοικητική αποστρατεία!)
…………………
«Πιστεύω ότι εάν γίνει κάποια επανέκδοση αυτού του βίντεο θα περιληφθούν και οι υπόλοιποι Δήμοι, που δεν υπάρχουν στο τωρινό βίντεο, που έχουν να προβάλουν και κάτι, όπως είναι ο Δημόκριτος, τα αρχαία Άβδηρα, η λίμνη Βιστωνίδα με τους Ερωδιούς, που μπορούν να προσελκύσουν κόσμο από όλο τον κόσμο….Απαράδεκτο αυτό που έγινε! Γίνεται Τουριστική Ανάπτυξη της Περιφέρειάς μας χωρίς τα Αρχαία Άβδηρα;»
(Ο Δήμαρχος Αβδήρων Γιώργος Τσιτιρίδης στην «ΑΝΟΙΧΤΗ ΓΡΑΜΜΗ»)
-Τα είπε έξω αυτήν τη φορά ο Δήμαρχος Αβδήρων κατά γενική ομολογία…
………………
 «Ο μόνος που δεν έχει καταλάβει την γκάφα που έγινε με το επίμαχο σποτ είναι ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού της ΠΑΜΘ Κώστας Αντωνιάδης ο οποίος σε συνέντευξή του σε τοπικό σταθμό της Κομοτηνής σχολιάζοντας το «σενάριο» του βίντεο, που είναι αυτό που έχει προκαλέσει τις περισσότερες αντιδράσεις, είπε ότι αυτό καταρτίστηκε βασικά από τους ανθρώπους του euronews και εν συνεχεία έγιναν κάποιες παρεμβάσεις από την πλευρά της ΠΑΜΘ… Άρα με αυτό που λέει διαψεύδει τον ίδιο τον περιφερειάρχη ότι η Περιφέρεια δεν είχε ανάμιξη στο όλο θέμα κάτι που πραγματικά θα πρέπει να εξηγήσει στον ίδιο τον κυριο Μέτιο».
(Από το Άρθρο του Γιώργου Καρανίκα στο «Shampoo» του «Μ»)
-Κι όμως…Ο Μέτιος, εξακολουθεί και τον κρατάει τον κ.Κώστα Αντωνιάδη Αντιπεριφερρειάρχη Τουρισμού!!! Τυχαίο; Δεν νομίζω…
Με ποινή φυλάκισης 6 ετών τιμωρήθηκε ο Παναγιώτης Πεντζουρίδης, 
αφέθηκε ελεύθερος με χρηματική εγγύηση 5.000 ευρώ.
Σε κάθειρξη έξι ετών καταδικάστηκε την Τρίτη 17 Οκτωβρίου από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θράκης σε πρώτο βαθμό για υπόθεση απάτης κατ’ εξακολούθηση ο Παναγιώτης Πεντζουρίδης.
Το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο για 2 υποθέσεις απάτης σε βάρος ατόμων και εταιριών στην Ξάνθη και άλλους Νομούς, υποθέσεις που έχουν συνενωθεί σε μια κακουργηματική δικογραφία που δεν ξεπερνούσε τις 125.000 ευρώ κατά την υπεράσπιση και 350.000 ευρώ όπως υποστήριξε η πλευρά των μηνυτών. Η δικογραφία περιελάμβανε επίσης υπόθεση επένδυσης με φωτοβολταϊκά για την οποία αθωώθηκε και έμειναν μόνο οι 2 περιπτώσεις επενδυτικών προγραμμάτων γερμανικής τράπεζας για τις οποίες και καταδικάστηκε
Δικηγόροι υπεράσπισης του Παναγιώτη Πεντζουρίδη ήταν οι Ραγκούσης, Καχριμάνης και Σπύρος Γκάνιας ενώ πολιτική αγωγή ήταν οι Θανάσης Ξυνίδης και Παυλίδης Πέτρος
Σημειώνεται ότι ο Παναγιώτης Πεντζουρίδης ήταν προφυλακισμένος για την συγκεκριμένη υπόθεση από τον Ιούνιο του 2016, ενώ είχε αθωωθεί σε άλλες 9 περιπτώσεις στο Πλημ/κείο Ξάνθης. Επίσης έχουν καταδικαστεί δυο εκ των μηνυτών του για ψευδορκία και απάτη επί δικαστηρίων και εκκρεμούν μηνύσεις από το 2013 εις βάρος άλλων 9 ατόμων. Ωστόσο μετά την καταδικαστική απόφαση άσκησε έφεση και το δικαστήριο του έδωσε αναστολή μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης σε δεύτερο βαθμό με χρηματική εγγύηση 5.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και παρουσία κάθε μία του μήνα στο αστυνομικό τμήμα.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες, ο Παναγιώτης Πεντζουρίδης μεταφέρθηκε την Τετάρτη 10 Οκτωβρίου εκ νέου στις φυλακές Τρικάλων προκειμένου να διαβιβαστούν τα έγγραφα στην Εισαγγελία Εφετών Θράκης και με την κατάθεση της εγγύησης να αφεθεί εντός 2-3 ημερών ελεύθερος.
Γεύμα προς τιμή του Δήμαρχου Ξάνθης από Απόστρατους και ΙΡΑ Ξάνθης
Την Τρίτη το βράδυ στην ΞΑΝΘΙΠΠΗ τα Διοικητικά Συμβούλια της Ένωσης Αποστράτων Αστυνομικών Ξάνθης και της Τ.Δ. Ξάνθης της Διεθνούς Ένωσης παρέθεσαν δείπνο προς τιμή του Δημάρχου Ξάνθης κ. Χαράλαμπου Δημαρχόπουλου. Στην σύντομη ομιλία του ο πρόεδρος των Αποστράτων και υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων της Τοπικής Διοίκησης καλωσόρισε τον κ. Δήμαρχο και τους συναδέλφους που έδωσαν το παρόν στο γεύμα, δικαιολόγησε τους λόγους της τιμής με την παράθεση του δείπνου και τον ευχαρίστησε για την άψογη συνεργασία τους, για το καλό της Ξάνθης. Παραβρέθηκε επίσης ο Γραμματέας του Δήμου και μέλος των δύο Ενώσεων κ. Γεώργιος Γκοδοσίδης.
Συνάντηση της ΝΟΔΕ Ν.Δ. Ξάνθης με το Προεδρείο της Συνδικαλιστικής Κίνησης Αστυνομικών Ξάνθης
Μετά τη συνάντηση της ΝΟΔΕ Νέας Δημοκρατίας Ξάνθης με το Προεδρείο της Συνδικαλιστικής Κίνησης Αστυνομικών Ξάνθης την 17η-10-2017, διαπιστώθηκαν οι τεράστιες ελλείψεις, πλέον, σε προσωπικό και υλικοτεχνική υποδομή της Ελληνικής Αστυνομίας στην Ξάνθη. Το κλείσιμο του αστυνομικού σταθμού Σελέρου, δημιούργησε ιδιαίτερα προβλήματα, αφού η τοπική του αρμοδιότητα ανατέθηκε στην αστυνομία της Ξάνθης, η οποία αντιμετώπιζε ήδη προβλήματα έλλειψης προσωπικού. Καλείται, λοιπόν, ένα περιπολικό, να αστυνομεύει μία απόσταση περίπου εξήντα χιλιομέτρων, γεμάτη οικισμούς και με ιδιαίτερα βεβαρυμμένο από κίνηση οδικό δίκτυο. Προς επιδείνωση της παραπάνω κατάστασης, στο αίτημα των αρμοδίων για ενίσχυση της δύναμης της περιοχής με τριάντα άτομα, η κυβέρνηση και οι τοπικοί βουλευτές της απεδείχθησαν ξανά ανεπαρκείς, εγκρίνοντας μόνο τρεις θέσεις!
Η Νέα Δημοκρατία επαναλαμβάνει ότι ο νόμος και η τάξη πρέπει να επιβληθούν παντού. Οι πολίτες αξιώνουν Κράτος δικαίου και θέλουν την Ελληνική Αστυνομία να λειτουργεί ως βραχίονας της εφαρμογής του. Αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί, μόνον από την αποδεδειγμένη σκληρή προσπάθεια των αστυνομικών μας, αλλά απαιτεί κι εκτεταμένη πρόνοια από πλευράς της Κυβέρνησης, υποχρέωση την οποία για πολλοστή φορά η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ αδυνατεί να εκπληρώσει.
Για τη ΝΟΔΕ ΝΔ Ξάνθης
Ο Πρόεδρος                            Ο Γραμματέας

Κιατίπης Νικόλαος               Πατεράκης Μιχαήλ
....

Ανεξάρτητη Επιτροπή Διαδικασιών και Δεοντολογίας (ΑΕΔΔ) Ν. Ξάνθης για την εκλογή επικεφαλής νέου πολιτικού φορέα-Τα εκλογικά κέντρα Ξάνθης


Συγκροτήθηκε η ΑΕΔΔ με απόφαση του Συνταγματολόγου κ. Αλεβιζάτου.
Στη συνέχεια ορίστηκαν οι υπεύθυνοι συντονιστές ανά Περιφέρεια και ανά Νομό.
Συγκεκριμένα για την Περιφέρεια ΑΜΘ ορίστηκε Περιφερειακός Υπεύθυνος ο κ. Μιχάλης  Τιμοσίδης και Υπεύθυνος Νομού Ξάνθης ο κ. Βασίλης Τσολακίδης.
Την επιτροπή αποτελούν, ως Νομαρχιακή Ομάδα Εμπιστοσύνης (Ν.Ο.Ε.), σύμφωνα με τα  στοιχεία τους που μας απόστειλαν μέχρι και σήμερα οι  υποψήφιοι, οι παρακάτω κατά αλφαβητική  σειρά:
1. Αμανατίδης Χρήστος
2. Γκαρμπούνης Χρήστος
3. Κοκκινίδης Σταύρος
4. Μουρούτσος Σπυρίδωνας
5. Πούλιος Χριστος
6. Στολίδης Σωτήρης
Παράλληλα, όσοι επιθυμούν να πάρουν μέρος στις διεργασίες, μπορούν να επισκεφθούν την  ιστοσελίδα www   .  dpekloges   .  gr, στην οποία υπάρχει το κάλεσμα του Προέδρου της ΑΕΔΔ για εθελοντική  συμμετοχή.
Η προαναφερόμενη επιτροπή ΝΟΕ Ξάνθης, ήδη συνήλθε δύο φορές, στις 10/10/2017 και στις  17/10/2017. Ασχολήθηκε με τρέχοντα οργανωτικά θέματα και καθόρισε τα εκλογικά κέντρα, όπου θα  διεξαχθούν οι εκλογές στις 12/11/2017 και στις 19/11/2017.
Συγκεκριμένα και με αλφαβητική σειρά είναι τα παρακάτω:
1. Στο Δήμο Αβδήρων: Στους οικισμούς των Αβδήρων, της Γενησέας και του Σελέρου.
2. Στο Δήμο Μύκης: Στον οικισμό της Σμίνθης.
3. Στο Δήμο Ξάνθης: Στην Ξάνθη (στο Δημοτικό Αμφιθέατρο) και στον οικισμό της Σταυρούπολης (στη  παλιά δημοτική επιχείρηση).
4. Στο Δήμο Τοπείρου: Στους οικισμούς του Αβάτου και των Τοξοτών.
Αναμένονται νεότερες εξελίξεις.
Ο Υπεύθυνος της Ν.Ο.Ε. Ξάνθης
ΒΑΣΙΛΗΣ ΤΣΟΛΑΚΙΔΗΣ
….
ΤΗΛ. ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ:
6977276066 (κ. Βασίλης Τσολακίδης)
E  -  MAIL   :
 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »