*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

31 Αυγούστου

Στην Εισαγγελία Εφετών Ρόδου  ο Αντιεισαγγελέας Εφετών κ.Γ. Καντσίδης

Στην Εισαγγελία Εφετών Ρόδου ο Αντιεισαγγελέας Εφετών κ.Γ. Καντσίδης

31 Αυγούστου
Στην Εισαγγελία Εφετών Ρόδου μετατίθεται τελικά ο προαχθείς σε Αντιεισαγγελέα Εφετών κ.Γ. Καντζίδης κι όχι στο Εφετείο Κομοτηνής, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες μας.
Στο μεταξύ αναμένεται σε λίγες μέρες στη Ξάνθη για να αναλάβει καθήκοντα η νέα Εισαγγελέας Ξάνθης που επίσης πρόσφατα προήχθηκε και έρχεται από το Πρωτοδικείο Ηγουμενίτσας…

31 Αυγούστου

SKODA ΞΑΝΘΗ: Έκλεισε τον Ρουμάνο Μπoγκντάν Μάρα

31 Αυγούστου
Στις… καθυστερήσεις της μεταγραφικής περιόδου χτύπησε η Ξάνθη! Η ακριτική ομάδα συμφώνησε με τον Μπoγκντάν Μάρα που έμεινε ελεύθερος από τον Ηρακλή. Ο Ρουμάνος μέσος υπέγραψε συμβόλαιο για ένα συν ένα χρόνο με την Skoda.
O 34χρονος παίκτης αποτελεί παλιό γνώριμο του Μαρίνου Ουζουνίδη, από την συνεργασία τους στον Ηρακλή την περασμένη σεζόν. Να θυμίσουμε ότι το νέο μεταγραφικό απόκτημα της Ξάνθης, είχε 26 συμμετοχές και 5 γκολ την περυσινή περίοδο αποτελώντας ένα από τα βασικά στελέχη του «Γηραιού».
Ο Μάρα γεννήθηκε στην πόλη Ντέβα της Ρουμανίας και αγωνίστηκε σε αρκετές ομάδες της χώρας, ενώ τη διετία 2001-03 μετακόμισε στην Ισπανία για να αγωνιστεί στην Ντεπορτίβο Αλαβές. Η πρώτη του ομάδα ήταν η Ιντερ Σιμπίου (1996-98), ενώ στη συνέχεια πήγε στη Δυναμό Βουκουρεστίου, όπου κατέκτησε ένα κύπελλο Ρουμανίας. Το 2008-09 κατέκτησε το πρωτάθλημα Ρουμανίας με την Ουνιρέα. Πριν συμφωνήσει με τον Ηρακλή αγωνιζόταν στην Κλουζ.
Στην χώρα μας ήρθε για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2008 για λογαριασμό του Ηρακλή όπου παρέμεινε για έξι μήνες (12 συμμετοχές) επιστρέφοντας εν συνεχεία στην Κλουζ. Το καλοκαίρι του 2010 επέστρεψε στον Ηρακλή από τον οποίο έμεινε ελεύθερος το φετινό καλοκαίρι.
Ο Μάρα αγωνίζεται στην θέση του δεξιού εξτρέμ, ενώ με την ίδια ευχέρεια μπορεί να αγωνιστεί και στον κεντρικό άξονα της μεσαίας γραμμής.

31 Αυγούστου

Λαθραία τσιγάρα είχε τελικά το φορτηγό που ανατράπηκε στην Σμίνθη!

31 Αυγούστου
*Σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος αλλοδαπού για μεταφορά λαθραίων τσιγάρων
-Κατασχέθηκαν 117.946 πακέτα τσιγάρωνΑποκαλύψαμε την Τρίτη από το blog σε έκτακτη επικαιρότητα και ΠΡΙΝ δώσει το αστυνομικό δελτίο η Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης ότι «φορτηγό με Βουλγάρικες πινακίδες που ανατράπηκε στις στροφές της Σμίνθης, είχε ως αποτέλεσμα ο οδηγός μόλις βγήκε....σώος από αυτό, να εξαφανιστεί τρέχοντας μην τον συλάβουν και ρωτούσαμε τι συνέβη:
Τελικά ο δράστης μετέφερε 117.946 πακέτα λαθραία τσιγάρα!!!!
Ας δούμε επίσημα πλέον τι λέει η αστυνομία επιβεβαιώνοντας απόλυτα την είδηση που σας μεταδώσαμε:
«Σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης, σε βάρος 42χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Βουλγαρίας, για μεταφορά λαθραίων τσιγάρων.
Ειδικότερα, πρώτες πρωινές ώρες χθες (30-8-2011), στο 11̊ χλμ Επαρχιακής Οδού Ξάνθης – Εχίνου, ανετράπη Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, με βουλγάρικες πινακίδες. Κατά τη διάρκεια της απομάκρυνσής του, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι στο εσωτερικό του υπήρχαν 117.946 πακέτα λαθραίων τσιγάρων, τα οποία και κατασχέθηκαν.
Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο οδηγός του παραπάνω Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου ήταν ο 42χρονος, ο οποίος δεν ανευρέθη στο σημείο του ατυχήματος και αναζητείται.
Η σχηματισθείσα δικογραφία, μετά την ολοκλήρωση της προανάκρισης, θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ξάνθης».

31 Αυγούστου

Σωκράτης Ξυνίδης: ΔΕΝ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΚΑΝΕΝΑΣ ΦΑΚΕΛΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ Defkalion

31 Αυγούστου
Νέες απαντήσεις Υπουργείων και υπηρεσιών στη Βουλή των Ελλήνων, για την ερώτηση του Αλέξανδρου Κοντού
ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ!!!
*Πρόκειται για την....ΕΠΕΝΔΥΣΗ-Μαμούθ όπως την εμφάνιζαν συγκεκριμένα τοπικά Μ.Μ.Ε και το.....»έγκυρο» μέσο του Γιάννη Σιδηρόπουλου, υποστηρίζοντας ότι θα «σώσει» την Ξάνθη!
Για......ΕΠΕΝΔΥΣΗ-Μαμούθ (!) που θα επιφέρει σοβαρή και μεγάλη ανάπτυξη και στην Ξάνθη, έγραφε συνεχώς τους τελευταίους μήνες τοπική ιστοσελίδα, «μοιράζοντας» αφειδώς ελπίδα σε χιλιάδες Ξανθιώτες...
Μάλιστα τόσο αυτή όσο και άλλοι τοπικοί δημοσιογράφοι, «χρέωναν» την συγκεκριμένη επένδυση στον Αναπληρωτή Υπουργό Σωκράτη Ξυνίδη, φτάνοντας σε σημείο να....ΚΑΚΙΖΟΥΝ τον βουλευτής Ξάνθης Αλέκο Κοντό που κατέθεσε ερώτηση για την συγκεκριμένη επένδυση απευθυνόμενη σε 4 Υπουργούς.
ΣΗΜΕΡΑ για μια ακόμη φορά απαντάμε με νέα στοιχεία απέναντι στην....αυτοπροβαλλόμενη ως.....έγκυρη δημοσιογραφία
Αναφερόμαστε στην ιστοσελίδα XanthiPress του Γ. Σιδηρόπουλου (Κανάλι 6) που πριν λίγους μήνες είχε αναγγείλει για αρχές.....Ιουλίου 201 και την επίσημη παρουσίαση της εν λόγω εφεύρεσης στη Ξάνθη (!!!), αναφέροντας μάλιστα ότι υπάρχουν όλες οι αδειοδοτήσεις!!!!!
Για την ιστορία σας υπενθυμίζουμε τι έγραφε ο συγκεκριμένος κύριος λίγους μήνες αυτοπροβαλλόμενος ως ο....έγκυρος δημοσιογράφος της πόλης:
«Το XanthiPress.gr που κάλυψε την πρώτη γνωριμία της εταιρίας Defcalion με το κοινό, συνέλλεξε αρκετές ενδιαφέρουσες πληροφορίες γύρω από τους στόχους και τα σχέδια της εν λόγω εταιρίας, η επένδυση της οποίας προκαλεί αρκετές συζητήσεις, κύρια, γύρω από την αξιοπιστία της εφεύρεσης και τον αντίκτυπο που θα υπάρξει εφόσον αποδειχθεί επιτυχής. Άλλωστε, όπως ανέφεραν οι άνθρωποι της Defkalion, μετά το πείραμα που θα γίνει στις αρχές Ιουλίου, προγραμματίζουν την επίσημη παρουσίαση των πρώτων συσκευών (για τις οποίες υπάρχουν όλες οι αδειοδοτήσεις), η οποία θα γίνει στην Ξάνθη και όχι στην Αθήνα, προκειμένου να αναδειχθεί η τοπική διάσταση της επένδυσης. Μάλιστα, πληροφορίες του XanthiPress.gr αναφέρουν ότι προετοιμάζεται και έκπληξη σχετικά με το χώρο της παρουσίασης».

ΟΙ ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ ΔΙΑΔΕΧΟΝΤΑΙ Η ΜΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ
Έκπληξη και πόσο μάλλον...ευχάριστη δεν υπήρξε βέβαια μέχρι σήμερα για την εν λόγω επένδυση. Υπήρχαν όμως πολλές εκπλήξεις....
Όπως για παράδειγμα οι πρώτες επενδύσεις δύο Υπουργείων που αναφέρουν ότι δεν γνωρίζουν.....τίποτα!!!!
Χθες λοιπόν ήρθε η σειρά του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής που με την υπογραφή του Υπουργού ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ με το υπ’ αριθ. 5738 Β-4/8/2011 απάντησή του στη Βουλή των Ελλήνων στην ερώτηση Κοντού κοινοποιεί τις απαντήσεις της Υπερ-Περιφέρειας και των Υπηρεσιών ότι......δεν γνωρίζουν τίποτα, δεν έχει κατατεθεί κανένα έγγραφο στην υπηρεσία τους και δεν έχουν κανένα στοιχείο!!!!

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΒΟΜΒΑ ΣΩΚΡΑΤΗ ΞΥΝΙΔΗ:
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Υπουργείο Ανάπτυξης
Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ
]ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ
Δ/ΝΣΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ
ΤΜΗΜΑ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟΥ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΥ &
ΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ
Ταχ, Διεύθυνση: Μεσογείων 119
Ταχ. Κώδικας: 10192 Αθήνα
Πληροφορίες: Στ. Παπαδάκης
Τηλέφωνο: 2106969225
FAX: 2106969230
ΑΘΗΝΑ 10-8-2011
Α.Π.: 11760
Προς: - Τη Βουλή των Ελλήνων
Δ/νση Κοινοβουλευτικού Ελέγχου
Τμήμα Ερωτήσεων
Κοιν:- Υπουργείο Οικονομικών
- ΥΠΕΚΑ
- Βουλευτή κ.
Αλέξανδρο Κοντό
ΘΕΜΑ: Δημιουργία βιομηχανικών μονάδων για την εφαρμογή ψυχρής σύντηξης
Νικελίου και υδρογόνου
ΣΧΕΤ.: Ερώτηση 19876/18-7-2011
Σε απάντηση της παραπάνω ερώτησης η οποία κατατέθηκε στην Βουλή από τα βουλευτή κ. Αλέξανδρο Κοντό, σας γνωρίζουμε ότι δεν έχει κατατεθεί φάκελος για την έκδοση άδειας εγκατάστασης και λειτουργίας βιομηχανικής μονάδας τέτοιου τύπου.
Ο ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΞΥΝΙΔΗΣ
ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΔΙΑΝΟΜΗ
- Γρ. Αν. Υπουργού
- Γρ. Γεν. Γραμματέα
-Γρ. Γεν. Δ/τη
- Δ/νση Οργάνωσης (900)

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ
ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ
Αμαλιάδος 17- Αμπελόκηποι
115 23- Αθήνα
Τηλ. 210 64 00 015
Fax: 210 6429 137
e- mail: youli@gryp.minenv,gr
Αθήνα 4/8/2011
Αρ. Πρωτ: 5738 Β
ΠΡΟΣ τη
ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
Τμήμα Ερωτήσεων
ΚΟΙΝ:
1. Βουλευτή
κ. Αλέξανδρο Κοντό
2. Υπουργείο Ανάπτυξης
Ανταγ/τητας και Ναυτιλίας
Γραφείο Υπουργού
Θέμα: «Απάντηση σε Ερώτηση»
Σχετ: Η με αρ. Πρωτ. 19876/18-7-11 Ερώτηση
Σε απάντηση της Αναφοράς με αρ. πρωτ. 19876/18-7-2011 που κατατέθηκε από το Βουλευτή κ. Αλέξανδρο Κοντό, επισυνάπτουμε το υπ’ αριθμ. 188168/25-7-2011 έγγραφο της Διεύθυνσης Ελέγχου Ατμοσφαιρικής Ρύπανσης και Θορύβου (ΕΑΡΘ)/ΥΠΕΚΑ, η οποία είναι η αρμόδια Υπηρεσία του ΥΠΕΚΑ για περιβαλλοντική αδειοδότηση βιομηχανιών καθώς και το με α.π. 2386/28-7-2011 έγγραφο της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας- Θράκης.
Συνημμένα:
- Το α.π. 188168/25-7-11
- Το α.π.2386/28-7-11 έγγραφο
Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας- Θράκης
Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ- ΘΡΑΚΗΣ
ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΧΩΡΟΤΑΞΙΚΗΣ &
ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ
Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ &
ΧΩΡΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ
ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ- ΘΡΑΚΗΣ
ΤΜΗΜΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ&
ΧΩΡΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ
Ταχ. Δ/νση: 3ο χιλ. Ε.Ο. Κομοτηνής-
Αλεξ/πολης
Τηλ & Fax: 2531032140
Τηλέφωνο: 2531027966
e- mail:sfilip@damt.gov.gr.
Πληροφορίες: Φιλιππέλη Σοφία
Κομοτηνή, 21-07-2011
Αριθμ.Πρωτ.: 2867
ΠΡΟΣ: ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ
ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ- ΘΡΑΚΗΣ
ΘΕΜΑ: Απάντηση στο με αρ. πρωτ. ΔΙ.ΠΕ.ΧΩ.2867/21-07-2011 έγγραφο του Γρ. Γενικού Γραμματέα Α.Δ. Μακεδονίας – Θράκης με το οποίο μας διαβιβάσθηκε μέσω τηλεμοιοτυπίας η με αρ. πρωτ. Βουλής 19876/19-07-2011 Ερώτηση προς τον Υπουργό Π.Ε.Κ.Α. σχετικά με τη «Δημιουργία Βιομηχανικών μονάδων για την εφαρμογή ψυχρής σύντηξης νικελίου και υδρογόνου»
Στη συνέχεια του ανωτέρω σχετικού εγγράφου σας, σας ενημερώνουμε ότι:
1. Μέχρι σήμερα δεν έχει υποβληθεί αίτημα στη Δ/νση ΠΕ.ΧΩ.ΣΧ. που να αφορά την περιβαλλοντική αδειοδότηση μονάδος ψυχρής σύντηξης νικελίου και υδρογόνου.
2. Η ασφάλεια των προϊόντων και οι διεθνείς διαπιστεύσεις τους πρέπει να τεκμηριώνονται στη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων μιας δραστηριότητος.
Η Προϊσταμένη Δ/νσης
ΠΕ.ΧΩ.ΣΧ.
Λαμπρινή Ρίζου
Αρχιτέκτων Μηχανικός
ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΔΙΑΝΟΜΗ
1. Φακ. 1Β
2. Φιλιππέλη Σοφία

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ& ΚΛΙΜΑΤΙΚΗΣ ΑΛΛΑΓΗΣ
ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ Ε.Α.Ρ.Θ.
ΤΜΗΜΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΩΝ
Αθήνα, 25.07.2011
Αριθμ. Πρωτ.. 188168
Ταχ Δ/νση Πατησίων 147
Ταχ Κώδικας: 11251 Αθήνα
TELEFAX: 210 8646939
Πληροφορίες: Σ. Μάνη
Τηλέφωνο: 210 8043210
ΠΡΟΣ ΥΠΕΚΑ/ Γραφείο
Κοινοβουλευτικού Ελέγχου
Αμαλιάδος 17, 11523 Αθήνα
ΘΕΜΑ: Ερώτηση σχετικά με την δημιουργία βιομηχανικών μονάδων για την εφαρμογή ψυχρής σύντηξης νικελίου και υδρογόνου στο νομό Ξάνθης.
ΣΧΕΤ.: α. Το με αρ. πρωτ. 5738/Β/118/19.07.11 έγγραφο του Γραφείου Κοινοβουλευτικού Ελέγχου με συνημμένη τη με αριθμό 19876/18.07.11 ερώτηση του βουλευτή κ. Αλέξανδρου Ε. Κοντού (αρ. πρωτ. Δ/νσης ΕΑΡΘ 188168/20.07.11).
Σε απάντηση του ανωτέρω (α) σχετικού και περιοριζόμενου σε θέματα αρμοδιότητας μας σας γνωρίζουμε ότι στην υπηρεσία μας δεν έχει υποβληθεί αίτημα για την εγκατάσταση βιομηχανικής μονάδας σχετικής με το θέμα και ως εκ τούτου δεν διαθέτουμε σχετικά στοιχεία.
Ο Διευθυντής
Ν. Μανάλης
ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΔΙΑΝΟΜΗ
- Δ/νση Ε.Α.Ρ.Θ.
- Τμήμα Βιομηχανιών
- Σ. Μάνη

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ- ΘΡΑΚΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ
Θεσσαλονίκη 28-7-2011
Αρ. Πρωτ.: 2386
Ταχ. Δ/νση: Τάκη Οικονομίδη &
Καθ. Ρωσσίδη 11- Θες/νικη
Ταχ. Κώδικας: 54 008
Πληροφορίες: Κωνσταντία Γκιουλετζή
Τηλέφωνο: 23104274420
Email: giouletzi@klami.gov.gr
ΠΡΟΣ:
Υπουργείο Περιβάλλοντος
Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
Γραφείο Υπουργού
Κοινοβουλευτικός Έλεγχος
ΘΕΜΑ: Απάντηση στην αριθ,. 19876/18-07-2011 ερώτηση.
ΣΧΕΤ: Το αριθμ. πρωτ. 5738/Β/118/19-07-2011 έγγραφο σας.
Αναφορικά με τα διαλαμβανόμενα στην ανωτέρω ερώτηση του Βουλευτή κ. Αλέξανδρου Κοντού, σας στέλνουμε το υπ’ αριθ,. πρωτ. 2867/21-07-2011 έγγραφο μας της Δ/νσης Περιβάλλοντος & Χωροταξικού Σχεδιασμού της Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης, που αφορά στο πρώτο και δεύτερο ζήτημα του θέματος της ερώτησης από το οποίο συμπερασματικά προκύπτει ότι μέχρι σήμερα δεν έχει υποβληθεί αίτημα στη Δ/νση ΠΕ.ΧΩ.ΣΧ. που να αφορά την περιβαλλοντική αδειοδότηση μονάδας ψυχρής σύντηξης νικελίου και υδρογόνου.
Τα λοιπά ζητήματα του ερωτήματος δεν εντάσσονται στις αρμοδιότητες μας.
Συνημμένα: Μια (1) σελίδα
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΘΥΜΙΟΣ Ν. ΣΩΚΟΣ

31 Αυγούστου

Εξαρθρώθηκε η εγκληματική οργάνωση που διέπραττε απάτες σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων

31 Αυγούστου
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΕ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ «Μ»
*Εξιχνιάστηκαν πέντε (5) περιπτώσεις απάτης και συνελήφθησαν δύο (2) ημεδαποί το μεσημέρι της Τρίτης.
Μια ακόμη αποκλειστικότητα του «Μ» επιβεβαιώθηκε με επίσημο δελτίο της αστυνομικής Διεύθυνσης Ξάνθης.
ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΣΤΕ στην απάτη που επεχείρησαν δύο άτομα σε βάρος 85χρονης τη Τρίτη το πρωϊ σε κεντρικό δρόμο της πόλης. ΣΗΜΕΡΑ το αστυνομικό δελτίο έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για την απάτη σε βάρος ηλικιωμένων ανθρώπων.
Εξαρθρώθηκε, από την Ομάδα Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης, εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας εμπλέκονται σε υποθέσεις απάτης σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων στους νομούς Ξάνθης, Κομοτηνής και Αλεξανδρούπολης.
Συνελήφθησαν, το μεσημέρι της Τρίτης (30-08-2011), στην Ξάνθη, από αστυνομικούς της Ομάδας Δημόσιας Ασφάλειας Ξάνθης, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 26 και 34 ετών, οι οποίοι είχαν συστήσει δομημένη ομάδα με διαρκή δράση, με σκοπό τη διάπραξη απατών σε βάρος ηλικιωμένων ατόμων.
Από την αστυνομική έρευνα, που πραγματοποίησαν αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Ξάνθης σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αλεξανδρούπολης, προέκυψε ότι οι δυο ημεδαποί, κατά το χρονικό διάστημα από 04-08-2011 έως 30-08-2011, εξαπάτησαν πέντε ηλικιωμένες ημεδαπές (τρεις στην Ξάνθη, μια στην Κομοτηνή και μια στην Αλεξανδρούπολη).
Ειδικότερα, οι δύο δράστες μετέβαιναν στις οικίες ηλικιωμένων γυναικών και προφασιζόμενοι οφειλές συγγενικών τους προσώπων, προσπαθούσαν να αποσπάσουν από αυτές, διάφορα χρηματικά ποσά. Μόνο στις τρεις από τις παραπάνω περιπτώσεις απάτης κατάφεραν να αποσπάσουν χρηματικά ποσά.
Συγκεντρωτικά προκύπτει ότι, η λεία της εγκληματικής οργάνωσης ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των 16.650 Ευρώ.
Στην κατοχή των δραστών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο (2) κινητά τηλέφωνα και το χρηματικό ποσό των 3.210 Ευρώ.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ξάνθης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.

31 Αυγούστου

Πρώην δασοπυροσβέστης ο 35χρονος που συνελήφθη για την πυρκαγιά στη Θάσο

31 Αυγούστου
Ο 35χρονος άντρας από την Ποταμιά της Θάσου που φέρεται ως υπεύθυνος για τέσσερις διαφορετικές πυρκαγιές στο νησί θα οδηγηθεί σήμερα στον εισαγγελέα.
Σύμφωνα με την αστυνομική διεύθυνση Καβάλας ο 35χρονος έχει ομολογήσει ότι έβαλε τις τέσσερις φωτιές σε διαφορετικά σημεία του νησιού και επικαλέστηκε ψυχολογικά προβλήματα και είπε πως έβαζε φωτιές για να εκδικηθεί το Δήμο Θάσου γιατί φέτος δεν τον προσέλαβε ως εποχικό προσωπικό.
Ο φερόμενος ως δράστης έχει υπάρξει στο παρελθόν και εθελοντής δασοπυροσβέστης και σύμφωνα με μαρτυρίες δασοπυροσβεστών άναμε κάθε φωτιά με τον ίδιο τρόπο, σκορπίζοντας κοπριά την οποία στη συνέχεια άναβε.
Πυροσβέστες και κάτοικοι της Θάσου αντιλήφθηκαν άμεσα τις φωτιές και πρόλαβαν την εξάπλωση τους παρά τους δυνατούς ανέμους

31 Αυγούστου

«Έδειξε» τον… διάδοχο!

31 Αυγούστου
Από αύριο 1 Σεπτεμβρίου αναλαμβάνουν Πρόεδροι στην Οικονομική Επιτροπή και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής με απόφαση Δημάρχου Ξάνθης οι Δημήτρης Μπένης και Παναγιώτης Ταρενίδης

ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ!
*Στην μετά Στυλιανίδη εποχή που θα γίνει μέσα στη θητεία του, Δημήτρης Μπένης και Παναγιώτης Ταρενίδης θα διεκδικήσουν τον Δημαρχιακό θώκο στην εσωτερική αναμέτρηση του συνδυασμού…! Outsider ο Τσέπελης, που κλείνει στον Ταρενίδη.

ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΒΑΓΓΕΛΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ ΚΑΙ ΑΠΟΣΤΟΛΟ
«Δεν κινείται τίποτα στον Δήμο αν δεν ενημερωθώ εγώ…», τόνισε!
Από αύριο 1 Σεπτεμβρίου αναλαμβάνουν Πρόεδροι στην Οικονομική Επιτροπή και την Επιτροπή Ποιότητας Ζωής με απόφαση Δημάρχου Ξάνθης οι Δημήτρης Μπένης και Παναγιώτης Ταρενίδης
Ο Δήμαρχος Ξάνθης επιστρέφοντας από τις διακοπές του στη Ρωσία, ανακοίνωσε χθες το πρωϊ στους αρκετά «εμβρόντητους» αντιδημάρχους του (ο πρώτος όμως το γνώριζε ήδη, ενώ ο δεύτερος έπεσε από τα σύννεφα…) την απόφασή του, επικαλούμενος... φόρτο εργασίας!!! (Σ.Σ. Ενώ εδώ και δύο μήνες κάνει… διακοπές και δεν εμφανίζεται πουθενά…)
Στην ουσία δηλαδή, «έδειξε» χθες τον… διάδοχο, ενώ παράλληλα από δω και πέρα δεν κινδυνεύει από τη συγκεκριμένη θέση να βρεθεί… κατηγορούμενος σε οποιαδήποτε υπόθεση από αυτές που αποφασίζονται στις συγκεκριμένες ουσιαστικές επιτροπές…

ΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΥΟ!
Αντικειμενικοί κύκλοι εκτιμούν πλέον ότι ουσιαστικά δρομολογούνται από δω και πέρα εξελίξεις στην παράταξη του Δημάρχου Ξάνθης και όλα δείχνουν πλέον ότι στην μετά Στυλιανίδη εποχή που θα γίνει μέσα στη θητεία του και σίγουρα ΟΧΙ στην ολοκλήρωσή της, Δημήτρης Μπένης και Παναγιώτης Ταρενίδης θα διεκδικήσουν τον Δημαρχιακό θώκο στην εσωτερική αναμέτρηση του συνδυασμού…! Outsider ο Τσέπελης, που «κλείνει» πάντως προς την πλευρά του Αντιδήμαρχου Ξάνθης Παναγιώτη Ταρενίδη.
-Επισημαίνεται επίσης ότι ο Δήμαρχος Ξάνθης αποφάσισε να «περάσει» το θέμα
-προφασιζόμενος «φόρτο εργασίας»!!!- από τα φιλικά προς τον ίδιο Μ.Μ.Ε, ενώ κάλυψε τον Μανώλη Φανουράκη για τις απευθείας αναθέσεις των τηλεοπτικών παραγωγών του Δήμου Ξάνθης στο μέχρι χθες αντίπαλό του κανάλι λέγοντας επί λέξει, «αν εγώ δεν ερωτηθώ δεν κινείται τίποτα στον Δήμο…»!!!

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΒΑΓΓΕΛΗ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟ ΞΑΝΘΗΣ ΑΠΟΣΤ. ΑΓΚΟΡΤΖΑ
Αίσθηση ωστόσο προκαλεί στη τοπική γνώμη η ΟΜΟΛΟΓΙΑ του Δημάρχου Ξάνθης (ενώ μέχρι χθες το αρνιότανε και άφηνε εκτεθειμένους ακόμη και τους αντιδημάρχους του…), στο Μέσον που έκανε τις αποκαλυπτικές τους δηλώσεις ότι, «είναι γνωστό ότι στο Δήμο δεν κουνιέται φύλλο και δεν γίνεται τίποτα, αν οι συνεργάτες του, δεν έχουν την… συγκατάθεσή του!!!».
Η ΟΜΟΛΟΓΙΑ αυτή δικαιώνει περίτρανα τόσο τον ανάδοχο του έργου Βαγγέλη Βασιλειάδη όσο και τον αντιδήμαρχο Πρασίνου Απόστολο Αγκόρτζα στο θέμα της περίφημης «δεντροφύτευσης» στη Μνήμη του Αείμνηστου Λάμπρου Παπαντωνίου, όπου επί μήνες ΑΡΝΙΟΤΑΝΕ ότι… γνώριζε τίποτα (!) και δήλωνε… πλήρη άγνοια για την διαχείριση και τον τρόπο που αξιοποιήθηκε η χορηγία των Ελληνοαμερικάνων για το συγκεκριμένο θέμα.
Συγκεκριμένα σε ρεπορτάζ του XanthiPress που μιλάει μάλιστα για… ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ, το συγκεκριμένο Μέσον δημοσιεύει δηλώσεις του Δημάρχου Ξάνθης στις οποίες αναφέρει επί λέξει τα παρακάτω:
«…Είναι γνωστό ότι πάντα δίνω αρμοδιότητες στους συνεργάτες μου για να παρακολουθώ καλύτερα όσα συμβαίνουν στο Δήμο. Ταυτόχρονα, άλλωστε, είναι γνωστό ότι στο Δήμο δεν κουνιέται φύλλο και δεν γίνεται τίποτε αν οι συνεργάτες μου δεν έχουν τη θέση ή τη συγκατάθεσή μου για κάτι»!!!
Η ομολογία αυτή του Δημάρχου Ξάνθης δηλαδή ΦΑΝΕΡΩΝΕΙ ακράδαντα ότι «πίσω από όλες τις ενέργειες του Τσέπελη, του Δημήτρη Μπένη, του Απόστολου Αγκόρτζα, τον Αλέκο Κυριακίδη στην ΕΠΑΞ κλπ αλλά και όσα καταγγέλλονται κατά καιρούς για τον Δήμο Ξάνθης», αυτός έχει το πρώτο και τελευταίο χέρι!!!!

31 Αυγούστου

ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΑ... ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΜΙΛΑΕΙ Ο ΤΟΥΡΚΟΦΩΝΟΣ ΤΥΠΟΣ Θερμή υποδοχή, στο πλευρό του συνέχεια Τσετίν και Χατζηοσμάν!

31 Αυγούστου
ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ
ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΑΛΗ ΜΠΑΜΠΑΤΖΑΝ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ
Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της TC Αλή Μπαμπατζάν ξεκίνησε την επίσκεψή του στη Θράκη στις 29 Αυγούστου από τις Σάππες, για να συνεχίσει την ίδια μέρα στην Κομοτηνή.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας από τα TourkikaNea.gr, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός κ.Μπαμπατζάν μετά το ιφτάρ στις Σάππες επισκέφτηκε την Τουρκική Νεολαία Κομοτηνής. Τον υποδέχτηκε στην είσοδο του συλλόγου ο πρόεδρος Κοράι Χασάν καθώς και κορίτσια ντυμένα με τις παραδοσιακές σχολές. Ακολούθως ο Μπαμπατζάν περιηγήθηκε εντός του εντευκτηρίου της Τουρκικής Νεολαίας στην έκθεση παραδοσιακών φορεσιών, κεραμικής και χειροτεχνίαςΑργότερα ο Μπαμπατζάν και οι συν αυτώ πέρασαν στην αυλή όπου παρακολούθησαν το πρόγραμμα που είχε ετοιμαστεί για αυτούςΣτην επίσκεψη του κυρίου Μπαμπατζάν στην Τουρκική Νεολαία Κομοτηνής μετείχαν ο πρόεδρος του συλλόγου αυτού Κοράι Χασάν, οι βουλευτές Αχμέτ Χατζηοσμάν και Τσετίν Μάντατζη, ο εκλεγμένος μουφτής Κομοτηνής Ιμπραήμ Σερήφ, πρόεδροι συλλόγων και εκατοντάδες άτομα.Κατά τις ομιλίες που έγιναν εντύπωση προκάλεσαν τα λόγια του Μπαμπατζάν που είπε πως ¨Αναμφίβολα οι σχέσεις Τουρκίας-Ελλάδας είναι πολύ σημαντικές. Είμαστε δύο γειτονικές χώρες. Εσείς σε αυτές τις σχέσεις αναλαμβάνετε πολύ σημαντικό ρόλο¨.

Η «ΤΟΥΡΚΙΚΗ» ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ
Ο πρόεδρος της Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής Κοράι Χασάν ανέφερε πως η Τουρκική Νεολαία Κομοτηνής ιδρύθηκε το 1928, πως οι Τούρκοι της Δυτικής Θράκης αφέθηκαν στην Ελλάδα ως μειονότητα με την υπογραφή της συνθήκης της Λοζάνης το 1923 και ότι η φιλί και η ειρήνη αποτελούνε τα ακλόνητα ιδανικά τους. Ο Χασάν συνέχισε λέγοντας : ¨Παρόλα αυτά, τι κρίμα αλλά οι διοικούντες μας χωρίς να υπολογίζουν αυτά τα αγνά συναισθήματα και πιστεύω μας, έκλεισαν τον σύλλογο μαζί με τα άλλα αδελφά σωματεία. Το δικαστήριο μετά από προσφυγή της νομαρχίας, έκλεισε τον σύλλογο μας το 1983 επειδή στην ονομασία του υπήρχε ο όρος ¨Τουρκική¨. Παρόλα αυτά ο σύλλογος μας υπό δύσκολες συνθήκες συνεχίζει τις δραστηριότητες του στον πολιτιστικό, αθλητικό, παραδοσιακών χορών, κεραμικής, μουσικό, και θεατρικό τομέα¨.
Ο πρόεδρος του κόμματος DEB Μουσταφά Αλητσαβούς δήλωσε πως ο υπουργός τίμησε την Δυτική Θράκη και για αυτό τον ευχαριστεί εξ ονόματος των 150 χιλιάδων Τούρκων της Δυτικής Θράκης.
¨Ανάμεσα στις δύο χώρες υπάρχουν κάποια θέματα σχετικά με τις αμοιβαίες επισκέψεις. Υπάρχει το θέμα της βίζας. Ιδιαίτερα οι Τούρκοι επιχειρηματίες δεν μπορούνε να πάνε και να έρθουν εύκολα. Επιθυμούμε να υπάρξουν διευκολύνσεις σε αυτό το θέμα ώστε να διευκολυνθούνε τα πάνε-έλα¨.
Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της T.C. Αλή Μπαμπατζαν ανέφερε πως μεταφέρει τα χαιρετίσματα του κυρίου προέδρου της Δημοκρατίας μας Αμπντουλλάχ Γκιούλ, του πρωθυπουργού μας κυρίου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και όλου του τουρκικού λαού. Ο Μπαμπατζαν ανέφερε : ¨ Πραγματικά αποτελεί μεγάλη ευτυχία για εμάς αυτήν την τελευταία νύχτα του Ραμαζανιού να είμαστε μαζί σας εδώ αλλά και αύριο στο ναμάζι του Μπαϊραμιού. Εγώ τελευταία φορά ήρθα τον Δεκέμβριο του 2007.Ήταν μια επίσημη επίσκεψη και κράτησε πολύ λίγο. Όμως η θέρμη σας, η φιλία, η αδερφοσύνη και η φιλοξενία σας, πάλι μας έφεραν εδώ. Αυτή τη φορά είμαστε εδώ μαζί με την οικογένεια μου με ειδικό πρόγραμμα και είμαστε πάλι ανάμεσα σας.
Αναμφίβολα οι σχέσεις Τουρκίας-Ελλάδας είναι πολύ σημαντικές. Είμαστε δύο γειτονικές χώρες. Εσείς σε αυτές τις σχέσεις αναλαμβάνετε πολύ σημαντικό ρόλο, το ρόλο μιας γέφυρας φιλίας. Πολύ σημαντική είναι όμως η ενότητα και ομοψυχία ανάμεσα σας. Καταρχάς πρέπει να διαφυλάξουμε τις αξίες που μας κάνουν αυτό που είμαστε. Αυτό πρέπει να το πραγματοποιήσουμε εν μέσω ενότητα και ομοψυχίας. Η συμβολή σας στις σχέσεις Τουρκίας-Ελλάδας είναι ιδιαίτερα σημαντική. Από την άλλη είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι οι σχέσεις Τουρκίας και Ελλάδας κάθε περίοδος που περνάει, βαθμηδόν βελτιώνονται.
Σημαντική είναι επίσης εδώ και η οικονομική διάσταση. Είναι γνωστό πως ο κόσμος περνά μια δύσκολη περίοδο. Η παγκόσμια οικονομία σείεται και περνά μια δύσκολη περίοδο. Επίσης πολλές ευρωπαϊκές χώρες επηρεάζονται αρνητικά από αυτή την περίοδο.
Εμείς επιθυμούμε στην Δυτική Θράκη, να αναπτυχθούνε ακόμη περισσότερο οι υπάρχουσες οικονομικές και εμπορικές σχέσεις με την Τουρκία. Άλλωστε γενικά με την Ελλάδα βελτιώνονται οι εμπορικές και επενδυτικές μας σχέσεις, οδεύουν προς καλύτερο σημείο. Όταν δούμε τα στοιχεία των αμοιβαίων επενδύσεων φαίνεται ότι πηγαίνουμε προς το καλύτερο. Από την άλλη μεριά ανάμεσα στις δύο χώρες υπάρχουν κάποια θέματα σχετικά με τις αμοιβαίες επισκέψεις. Υπάρχει το θέμα της βίζας. Ιδιαίτερα οι Τούρκοι επιχειρηματίες δεν μπορούνε να πάνε και να έρθουν εύκολα. Επιθυμούμε να υπάρξουν διευκολύνσεις σε αυτό το θέμα ώστε να διευκολυνθούνε τα πάνε-έλα. Διότι στην οικονομία υπάρχουν κάποιοι αμοιβαίοι κανόνες. Όσο πιο εύκολα κινούνται οι άνθρωποι, όσο πιο εύκολα μπορούνε να πάνε και να έρθουν, όσο πιο εύκολα διακινούνται τα προϊόντα και όσο πιο εύκολα κινείται το χρήμα- δηλαδή η οικονομία- , τόσο πιο καλά αποτελέσματα θα υπάρξουν γενικά στην οικονομία. Εμείς άλλωστε στην Τουρκία υποστηρίξαμε ένα σύστημα όπου άνθρωποι, αγαθά και χρήματα θα μπορούνε να κινούνται ελεύθερα¨.
Μετά τις ομιλίες ο Κοράι Χασάν και ο Μουσταφά Αλητσαβούς έδωσαν μια τιμητική πλακέτα προς τον κύριο Μπαμπατζάν. Κατά την συνέχεια της βραδιάς υπήρξε παράσταση από το συγκρότημα παραδοσιακών χωρών της Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής, από την κοινότητα Τουρκικής παραδοσιακής μουσικής και από το συγκρότημα Γιανκί.
Ο Μπαμπατζάν σήμερα θα παραστεί στο ναμάζι του Μπαϊραμιού μαζί με τους ομογενείς. Αργότερα θα αναχωρήσει για Ξάνθη, Καβάλα και Θεσσαλονίκη.

31 Αυγούστου

Στην Ξάνθη (έδρα του Δ΄.Σ.Σ. ) το ΚΑΤΑΡΓΟΥΝ, στην Αλεξανδρούπολη το «κράτησε» ο Ντόλιος!!!!

31 Αυγούστου
Στα ΚΕΠ οι υπάλληλοι των στρατολογικών γραφείων που καταργούνται
Στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών θα μεταταγούν οι πολιτικοί υπάλληλοι του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, που απασχολούνται σε στρατολογικά γραφεία που καταργούνται, σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Άμυνας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Μιχάλη Γιαννάκη, ο υπουργός Άμυνας, Πάνος Μπεγλίτης κατέθεσε στη Βουλή έγγραφο, σύμφωνα με το οποίο η υλοποίηση των συγχωνεύσεων των στρατολογικών γραφείων θα ολοκληρωθεί μέσα στο Σεπτέμβριο.
Τπ κυβερνητικό σχέδιο προβλέπει τη συγχώνευση των 57 στρατολογικών γραφείων της χώρας και τη συγκρότηση 18 νέων στρατολογικών υπηρεσιών στις έδρες των Περιφερειών.
Ο υπουργός Άμυνας ανέφερε στην απάντησή του ότι μόνο από τη μη καταβολή μισθωμάτων, καθώς οι νέες υπηρεσίες θα στεγάζονται σε κτίρια ιδιοκτησίας του Ταμείου Εθνικής Άμυνας και του Δημοσίου, θα εξοικονομηθούν 170.000 ευρώ ετησίως.
Υπενθυμίζεται πάντως ότι ενώ το Στρατολογικό Γραφείο Ξάνθης καταργείται και κλείνει για να μεταφερθεί στην Κομοτηνή, στον Έβρο (Αλεξανδρούπολη), διατηρείται το Στρατολογικό Γραφείο, ύστερα από ενέργειες του πρώην Υπουργού κ.Ντόλιου, όπως αναφέρει χαρακτηριστικό ο Τύπος και τα blogs της περιοχής.
Ο Αναπληρωτής Υπουργός κ.Σωκράτης Ξυνίδης και ο πρώην λαλίστατος Γραμματέας της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ξάνθης Αχιλλέας Τσαρτσάρας τι λένε για όλα αυτά άραγε; Μια πειστική απάντηση τουλάχιστον....

31 Αυγούστου

Εγκρίθηκε η ανάθεση εκπόνησης της κυκλοφοριακής μελέτης Ξάνθης από την Οικονομική Επιτροπή

31 Αυγούστου
Με 27 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδρίασε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ξάνθης την Τρίτη στις 13.30 προεδρεύοντος του Δημάρχου Μιχάλη Στυλιανίδη και απόντος και πάλι του Χρίστου Πούλιου που συνεχίζει τις διακοπές του καθώς φαίνεται…Στην αρχή της συνεδρίασης παρών ήταν και ο Προϊστάμενος της Πρόνοιας Αντώνης Χρυσαφίδης ο οποίος ερωτηθείς από τον Δήμαρχο και από τα μέλη για τους ελέγχους που διεξάγονται για τα Προνοιακά επιδόματα από τον Δήμο αναφορικά με την διαχείριση χρημάτων και για τους ελέγχους που γίνονται από την Οικονομική Υπηρεσία εκείνος υπεστήριξε ότι η Οικονομική Υπηρεσία ελέγχει ανά δίμηνο την Πρόνοια ακόμα και για το… «μικρότερο ποσό» όπως χαρακτηριστικά είπε.
Κατά τη συνεδρίαση ξεχώρισε το 3ο θέμα που αφορούσε την Ανάθεση εκπόνηση της μελέτης «Κυκλοφοριακή μελέτη πόλη Ξάνθης» οποία και ανατέθηκε στο μελετητικό γραφείο των Μαρία Δόσιου- Αναστασίου Κώτσογλου, που επελέγησαν ανάμεσα στα 13 μελετητικά γραφεία που είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν υπήρξαν ενστάσεις για τον ανάδοχο και ο προϋπολογισμός της μελέτης ανέρχεται στο ποσό των 190.263 ευρώ με την προβλεπόμενη από τον νόμο έκπτωση του 20%. Κατά τη συζήτηση του θέματος και αντιρρήσεις τους εξέφρασαν τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής Κρίτων Καλογερής και Ηλίας Βασιλούδης με την αιτιολογία ότι η μελέτη δεν συνδέεται με την Παλιά Πόλη ( για την οποία θα ακολουθήσει μια δεύτερη μελέτη) και κυρίως το γεγονός ότι η πλατεία θα έπρεπε να συνδεθεί με την κυκλοφοριακή μελέτη και με τον Πολεοδομικό Σχεδιασμό της πόλης, ενώ ο Δήμος έκανε το ακριβώς αντίθετο (δηλαδή πρώτα φτιάχτηκε η πλατεία χωρίς την απαιτούμενη μελέτη). Αφού εξέθεσαν την άποψη τους για το εν λόγω θέμα το οποίο και εγκρίθηκε, ψήφισαν και οι δύο λευκό.

Η ΔΟΜΙΚΗ ΤΗΝ ΣΑΡΔΕΩΝ!
Τέλος ένα ακόμη θέμα που απασχόλησε την Οικονομική Επιτροπή στη πραγματοποιηθείσα συνεδρίαση ήταν και το 26ο το οποίο αφορούσε την «εξέταση ένστασης και έγκρισης αποτελέσματος διαγωνισμού του έργου «ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΟΔΟΥ ΣΑΡΔΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΔΟ ΠΕΡΙΚΛΕΟΥΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΟΔΟ ΕΘΕΛΟΝΤΗ ΑΙΜΟΔΟΤΗ» όπου απορρίφθηκε η ένσταση που υπεβλήθη και ανατέθηκε το έργο στην ΔΟΜΙΚΗ ΑΕ όπως είχε.

31 Αυγούστου

ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΚΕ Θα σταματήσει άμεσα την διαδικασία της ιδιωτικοποίησης της ΑΤΕ;

31 Αυγούστου
ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΚΚΕ ΓΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΑΤΕbank ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΕΙ
ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΕ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗ - ΝΙΚΗΦΟΡΟ ΔΡΑΜΑΣΕρώτηση προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Οικονομικών κατέθεσαν στη Βουλή οι βουλευτές του ΚΚΕ Γιάννης Ζιώγας, Θεόδωρος Ιγνατιάδης και Σοφία Καλαντίδου για το «λουκέτο» σε καταστήματα της βάζει η Αγροτική Τράπεζα Ελλάδας σε Σταυρούπολη Ξάνθης και άλλες περιφερειακές πόλεις, αναφέροντας τα παρακάτω:
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τους Υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Οικονομικών
Θέμα: «Λουκέτο» σε καταστήματα της βάζει η Αγροτική Τράπεζα Ελλάδας (Α.Τ.Ε).
Στα πλαίσια των αναδιαρθρώσεων που έχουν αποφασίσει η Κυβέρνηση και η Διοίκηση της ΑΤΕ, προχωρούν στο κλείσιμο του καταστήματος της ΑΤΕ στη Νέα Βρύσσα Νομού Έβρου. Εξάλλου είναι μέσα στις δεσμεύσεις του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος η παραπέρα ιδιωτικοποίηση της ΑΤΕ, ίσως για να πουληθεί στο μέλλον εξ ολοκλήρου στους ιδιώτες.
Όμως, στην απόφαση αυτή της Διοίκηση της Α.Τ.Ε. οι κάτοικοι του Βορείου Έβρου, αγρότες στην πλειοψηφία, αντιδρούν.
Να σημειώσουμε ότι, με το συγκεκριμένο κατάστημα της Α.Τ.Ε. συναλλάσσονται οικονομικά τόσο οι αγρότες της περιοχής όσο και εκατοντάδες συνταξιούχοι και εργαζόμενοι, οι οποίοι στο εξής θα υποχρεώνονται να μετακινούνται δεκάδες χιλιόμετρα μακριά, ταλαιπωρούμενοι φυσικά και οικονομικά, και η περιοχή θα υποβαθμιστεί ακόμη περισσότερο, αφού έχει ήδη αποψιλωθεί από υπηρεσίες (διακοπή δρομολογίων ΟΣΕ, κλείσιμο Δ.Ο.Υ. κ.α.).
Επίσης, με την απόφαση αυτή, η ΑΤΕ βάζει «λουκέτο» και στα καταστήματα της σε Σταυρούπολη Ξάνθης και Νικηφόρο Δράμας καθώς και άλλα 14 σε αγροτικές περιοχές της χώρας.
Η κατάσταση αυτή είναι αποτέλεσμα της ακολουθούμενης διαχρονικά αντιαγροτικής πολιτικής των Κυβερνήσεων (ΠΑΣΟΚ-Ν.Δ.), με τραγικές συνέπειες για τους μικρομεσαίους αγροκτηνοτρόφους.
Η συγκεκριμένη απόφαση αυτή εντάσσεται στους γενικότερους σχεδιασμούς για την διασφάλιση και αύξηση της κερδοφορίας της Αγροτικής Τράπεζας και την παράδοση της στους ιδιώτες, με την επίθεση στα δικαιώματα των εργαζομένων, απολύσεις και επιβάρυνση των λαϊκών οικογενειών.
Επειδή υπεύθυνη για την επίλυση όλων των παραπάνω προβλημάτων είναι η κυβέρνηση.
ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ.κ. Υπουργοί:
-Τι μέτρα θα πάρει η Κυβέρνηση ώστε να σταματήσει το κλείσιμο των παραπάνω καταστημάτων της ΑΤΕ;
-Θα σταματήσει άμεσα την διαδικασία της ιδιωτικοποίησης της ΑΤΕ;
Οι Βουλευτές
Γιάννης Ζιώγας
Θεόδωρος Ιγνατιάδης
Σοφία Καλαντίδου

31 Αυγούστου

Από τον Σύλλογο ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ Ν. ΞΑΝΘΗΣ Κυκλοφορεί το ΛΑΧΕΙΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ!

31 Αυγούστου
Αγαπητοί συμπολίτες,
φέτος για ακόμη μια χρονιά κυκλοφορεί το ΛΑΧΕΙΟ της ΑΓΑΠΗΣ, με κόστος λαχνού το 1 ευρώ και δώρα ένα μηχανάκι 125cc και δύο ποδήλατα επώνυμων εταιριών. Η κλήρωση θα γίνει με το λαϊκό λαχείο της 25ης Οκτωβρίου του 2011 και κάθε λαχνός έχει πάνω τυπωμένους τέσσερις νικηφόρους αριθμούς.
Τα τελευταία πέντε έτη πολλοί από εσάς στηρίζετε τις δράσεις και πρωτοβουλίες του συλλόγου μας που έχουν ως στόχο την προώθηση και εδραίωση της Ιδέας της Εθελοντικής Αιμοδοσίας στο Νομό μας μέσω της αγοράς έστω και ενός λαχνού μας ετησίως.
Επισημαίνουμε ότι βασική προϋπόθεση της εύρυθμης λειτουργίας του Συλλόγου είναι η οικονομική του αυτοτέλεια ώστε να συνεχίζει και να επεκτείνει τις δράσεις του. Ένας σύλλογος που ποτέ δεν ήταν κρατικοδίαιτος και βασιζόταν στις ευγενικές συνεισφορές των συμπολιτών του αλλά και των επιχειρήσεων και εταιριών της περιοχής μας. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι τα περσινά έσοδα της λαχειοφόρου είναι που κρατούν ακόμα σε λειτουργία τα γραφεία μας.
Παρακαλούμε για μια ακόμη φορά να ενισχύσετε τις δράσεις μας. Δε ζητιανεύουμε! Προσφέρουμε και διεξάγουμε αξιοπρεπώς για άλλη μια χρονιά μία λαχειοφόρο αγορά με καθαρά διαφανείς όρους. Από το περιορισμένο υστέρημα όλων μας μπορούμε να διαθέσουμε ένα ευρώ για την «αγάπη» της Ξάνθης που βοηθάει οποιονδήποτε χτυπήσει την πόρτα της.
Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα επιτροπές αποτελούμενες από τα μέλη του Δ.Σ. και από εθελοντές που μας στηρίζουν θα επισκέπτονται την αγορά της πόλης, τις επιχειρήσεις, τις δημόσιες υπηρεσίες, τα στέκια των πολιτιστικών συλλόγων προκειμένου να διαθέσουν λαχνούς της «αγάπης». Σας παρακαλούμε να ανταποκριθείτε και σε αυτό το κάλεσμά μας.
«Δεν ξέρεις ποτέ τι γίνεται, ξέρεις όμως πάντα ποιος θα σε βοηθήσει»
«Όπως κάθε σταγόνα μετράει… έτσι και κάθε ευρώ μετράει»
Για το Δ.Σ. του συλλόγου Αιμοδοτών Ν. Ξάνθης
Ο Πρόεδρος
Ιωάννης Χαρ. Παπαχρόνης
Ο Γεν. Γραμματέας
Κωνσταντίνος Αθ. Σιωπίδης

31 Αυγούστου

Ο ΙΟΥΔΑΣ ΦΙΛΟΥΣΕ ΥΠΕΡΟΧΑ

31 Αυγούστου
*Το θέμα είναι να μη…καβαλήσει καλάμι, διότι και ανερχόμενος είναι αλλά και πολύ νέος….Ο φοβερός Γιώργος Καρυπίδης λοιπόν των Soul Mates κατά τα πάσα πιθανότητα θα εμφανιστεί το χειμώνα στο Rich live clubbing, ενώ θα κάνει πρόβες αυτές τις μέρες και με το συγκρότημα του μαέστρου Μάριου Κιοσσέ, την Bant Symvant!
-Τον Γιώργο Καρυπίδη θα θαυμάσετε όλοι άλλωστε φέτος και στο στέκι της Θρακικής Σκηνής στα θερινά «Ολύμπια» με τα απίθανα ΚΑΚΑ ΠΑΙΔΙΑ του Νίκου Στογιαννίδη!!!
…….

*Υπενθυμίζω ότι σήμερα Bant Symvant και Τηλέμαχος Σέργης (θα έρθει έμαθα και η Βενέτη τελικά…), εμφανίζονται στην ελληνική βραδιά του My club, ενώ δεν αποκλείεται ο νέος….Βέρτης, όπως χαρακτηρίζεται ο δημοφιλής τραγουδιστής, να τραγουδήσει και στα θερινά «Ολύμπια» σε μια από τις υπέροχες βραδιές που ετοιμάζει…
Όλα είναι στο «παιχνίδι»…
……..

*Η είδηση; Όπως μου αποκάλυψε ο Τόρης Παπαδήμας της Θρακικής Σκηνής, δεν αποκλείεται το κεντρικό μπαρ φέτος στα θερινά «Ολύμπια» να κρατήσει η μαγική Σίσσυ…
Αφού τα πάντα αλλάζουν φέτος στο στέκι!!!
-Θα το διαπιστώσετε από το ξεκίνημα που γίνεται το ερχόμενο Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου…
…….

*Καθυστερημένο κατά μία μέρα, αλλά κάλιο αργά παρά ποτέ….
-Τα χρόνια μου πολλά και τις θερμές μου ευχές για τον δημοσιογράφο και φοβερό ζωγράφο Αλέξανδρο Παυλικιάνο που γιόρταζε χθες!
-Ο Αλέξανδρος θα εκθέσει έργα του στις φετινές Γιορτές Π. Πόλης τόσο στη δημοτική πινακοθήκη, όσο και στον προθάλαμο των «Ολυμπίων», όπου η ΘΡΑΚΙΚΗ ΣΚΗΝΗ διοργανώνει έκθεση ζωγραφικής, έκθεση φωτογραφίες και έκθεση Βιβλίου….Άντε Αλέξανδρε και του χρόνου, χωρίς ΜΝΗΜΟΝΙΑ!!!
……..

*Βέβαια την μεγάλη…είδηση θα σας την αποκαλύψω αύριο!!! Και θα έχει σχέση με την σύμβουλο του Τοπικού Ευμοίρου Αλεξάνδρα Κουσίδου, ηθοποιό της Θρακικής Σκηνής…
Περιμένετε και θα δείτε!!!! Τι θα σας αποκαλύψω….Αύριο!!!!
…….

*Τελευταία μέρα σήμερα για την Μαρία Ιακωβίδου, την θαυμάσια παραγωγό του Life 92.1 fm αφού «κλείνει»τον κύκλο της, προκειμένου να φύγει για σπουδές στη Βουλγαρία.
Τι θα σπουδάσει; Μα καθηγήτρια ΜΟΥΣΙΚΗΣ, αφού το ΜΟΥΣΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ Ξάνθης τελείωσε!!!
…..

*Δεν κοιμούνται από αγωνία όπως μαθαίνω περιμένοντας πότε θα πραγματοποιηθεί η συναυλία του Άγγελου Μουρβάτη στα πλαίσια των Γιορτών Π. Πόλης, για να τον…απολαύσουν και να τον χειροκροτήσουν θερμά!!!
-Αναφέρομαι στον Δήμαρχο Ξάνθης Λάκη Στυλιανίδη και τον Πρόεδρο Πολιτισμού Μανώλη Φανουράκη…
-Εγώ όπως είναι γνωστό, προτιμώ…..ΜΩΒ ΟΝΕΙΡΑ! Οπότε αν μάθετε λεπτομέρειες, μου λέτε και μένα…
…….

*Το ότι ο φοβερός Γιώρκας Λούκας θα κάνει έναρξη στο 2ήμερο 9 και 10 Σεπτεμβρίου στη ΠΡΕΜΙΕΡΑ του RICH LIVE clubbing φαντάζομαι ότι θα το έχετε μάθει…
-Αυτό ωστόσο που δεν ξέρετε….
-Ο Λούκας την Παρασκευή 9 Σεπτεμβρίου θα τιμήσει με την παρουσία του το στέκι της Θρακικής Σκηνής όπου διεξάγεται το ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ, προκειμένου να δει τα ταλέντα του Ξανθιώτικου τραγουδιού και να πει κι ένα δύο τραγούδια….
Φυσικά θα συνοδεύεται από τον Ηλία Ταληκριάδη και δεν αποκλείεται αν το Φεστιβάλ τελειώσει μέχρι τις 12 το βράδυ, να βραβεύσει ο ίδιος τον ΠΡΩΤΟ ΝΙΚΗΤΗ!
…..
*Η είδηση….Το Rich live clubbing και ο Ηλίας Ταληκριάδης, προσφέρουν ένα μπουκάλι στον ΠΡΩΤΟ ΝΙΚΗΤΗ του φετινού ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΡΑΓΟΥΔΙΟΥ!!!
Πάμε να….τραγουδήσουμε!!!!
Ο ΓΥΦΤΟΣ

31 Αυγούστου

ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΠΙΠΕΡΙ

31 Αυγούστου
Τα ΚΑΚΑ ΠΑΙΔΙΑ ξαναχτυπάνε! Το γνωστό συγκρότημα του Νίκου Στογιαννίδη με τον ίδιο στο μπουζούκι, θα είναι και φέτος αυτό που θα ξεσηκώσει τον κόσμο στο στέκι της Θρακικής Σκηνής στα θερινά «Ολύμπια», ενώ θα πλαισιώνεται και από άλλους τραγουδιστές. Ανάμεσά τους και η Μαρία Τζελέπη με τον νεαρό Γιώργο Καρυπίδη, περσινό θριαμβευτή του Φεστιβάλ Τραγουδιού.

Αληθεύει ότι ο νεαρός και ήδη πολύ δημοφιλής τραγουδιστής Γιώργος ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ μπορεί να αποχωρήσει από το συγκρότημα των Soul Mates; Και ότι ήδη έχει δύο προτάσεις από τοπικά γκρούπ της Ξάνθης για συνεργασία; Θα φανεί στη πορεία...

Την Πέμπτη 8 Σεπτεμβρίου στην Νεανική & Εναλλακτική Σκηνή της Βασ. Σοφίας, μπροστά από την ΠΥΞΙΔΑ, ταξιδέψτε με τα... ΜΩΒ ΟΝΕΙΡΑ Live with Stream!!
Στις 10 το βράδυ ξεκινάει η συναυλία και φροντίστε να είστε όλοι εκεί.

Θα χάσουν όσοι δεν πάνε σήμερα στην Ελληνική βραδιά του My club. Τηλέμαχος Σεργης Εύα Βενετη band symvand live υπόσχονται μια από τις καλύτερες ελληνικές Τετάρτες... αρκεί να ‘χετε διάθεση για διασκέδαση και να θέλετε να... ερωτευθείτε ξανά! Σπεύσατε...

Πρεμιέρα την Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου για το γνωστό ελληνάδικο Kyttaro που ξεκινάει πολύ δυνατά φέτος και μάλιστα σε ένα μαγαζί ριζικά ανανεωμένο και με πολλές αλλαγές...
Ήδη ο Τάκης ετοιμάζει και οργανώνει το προσωπικό, ενώ έχουν αλλάξει πολλά στη διακόσμηση του μαγαζιού... 16/9 και απλά σημειώστε την ημερομηνία.

Τον μοναδικό Γιάννη Φλωρινιώτη φέρνει η ΘΡΑΚΙΚΗ ΣΚΗΝΗ την Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου στο στέκι της στα θερινά «Ολύμπια» και μάλιστα αυτή τη φορά με τη κόρη του, αλλά και... Ποντιακή λίρα, για ακόμη μεγαλύτερο κέφι! Θα γίνει χαμός...

31 Αυγούστου

31 Αυγούστου

ΜΑΥΡΟ ΒΕΛΟΥΔΟ

31 Αυγούστου
*Γύρω στα 1000 ανέρχονται τα ακίνητα των ελληνικών ιδρυμάτων, που θα επανέλθουν στον κυριότητά τους, με την απόφαση της κυβέρνησης Ερντογάν -αν φυσικά υλοποιηθεί, όπως περιγράφεται. Η εφημερίδα Σαμπάχ, σε προχθεσινό δημοσίευμα, αναφέρει τα ακίνητα της ρωμαίικης Ορθόδοξης κοινότητας ως εξής:
Είχαν κατασχεθεί περίπου 1000 ακίνητα, που ανήκαν σε 81 Ευαγή Ιδρύματα της ρωμαίικης Ορθόδοξης Κοινότητας. Μεταξύ αυτών, υπάρχουν σπίτια, καταστήματα, πολυκατοικίες, εργοστάσια, νυχτερινά κέντρα, 157 σπίτια του Ευαγούς Ιδρύματος του Ρωμαίικου Νοσοκομείου Βαλουκλή, 21 πολυκατοικίες, 66 καταστήματα. Σπίτια, οικόπεδα, κήποι, σχολεία που ανήκουν στην Εκκλησία του Αγ. Γεωργίου, στην Εκκλησία του Αγ. Δημητρίου και στο Ευαγές Ίδρυμα της Αγ. Τριάδος της Χάλκης.
......
*Στις εσωτερικές σελίδες της Hurriyet (28.8) και στο δημοσίευμα για την απόφαση της κυβέρνησης για τα ακίνητα των Ευαγών Ιδρυμάτων των Κοινοτήτων, γράφει ότι ο εκπρόσωπος των μειονοτήτων στο Συμβούλιο των Βακουφιών, κ. Λάκης Βίγκας, αναφορικά με την απόφαση της κυβέρνησης είπε: «Πρόκειται για ένα διάταγμα άκρως αξιόλογο, το οποίο ανοίγει τους ορίζοντες των Κοινοτήτων. Πρόκειται για ένα μεγάλο δώρο του πρωθυπουργού πριν από το γεύμα Ιφτάρ. Επιλύεται το πρόβλημα με τα ακίνητα. Θα είναι μεγάλη ανακούφιση για τις κοινότητες.
......
*Απο το Σάββατο 3/9 έως Κυριακή 11/9 η ΘΡΑΚΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ περιμένει και φέτος όλους τους φίλους της, στα ΘΕΡΙΝΑ «Ολύμπια». Μέ έκθεση ζωγραφικής του Αλέξανδρου Παυλικιάνου, έκθεση φωτογραφίας Κουγιουμτζόγλου, Απόστολου Δανδαλίδη και Κυριάκου Κεσίσογλου, συναυλίες και ανατρεπτικές εκδηλώσεις! π.χ Φεστιβάλ Τσιφτετέλι 2011, Φεστιβάλ Τραγουδιού παρουσια Λούκα Γιώρκα, Φλωρινιώτη, ΚΑΚΑ ΠΑΙΔΙΑ - Στογιαννίδης, Soul Mates - Γιώργος Καρυπίδης και πολλές ακόμη εκπλήξεις.
......
*Ανακοινώθηκαν από την Σχολή Επαγγελμάτων Κρέατος Δράμας, οι ημερομηνίες εξετάσεων των υποψηφίων κρεοπωλών παλαιότερων κύκλων σύμφωνα με γνωστοποίηση της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Περιφέρειας ΑΜΘ.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα: 1. Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011 και ώρα 13.00: Γραπτές εξετάσεις. 2. Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011και ώρα 13.00: Προφορικές εξετάσει. Οι εξετάσεις θα γίνουν στην έδρα της Σχολής, στο Καπνολογικό Ινστιτούτο Δράμας (τέρμα Λεωφόρος Στρατού).
.......
*Η Ένωση Καταναλωτών Ροδόπης με ανακοίνωσή της εύχεται συγχαρητήρια, στους νέους σπουδαστές, που πέτυχαν την εισαγωγή τους, σε Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι.
«Οι νέοι αυτοί ανοίγουν μια καινούρια σελίδα, στη ζωή τους, γεμάτη ελπίδες, ομορφιά, γνώση, εμπειρίες αλλά και προβλήματα. Το πρώτο πρόβλημα, για όσους πέτυχαν, σε σχολές, μακριά, από την πατρική κατοικία, είναι η στέγη» αναφέρεται στην ανακοίνωση και σημειώνεται μεταξύ άλλων «για την εύρεση κατοικίας, υπάρχουν, σε κάθε πόλη, μεσιτικά γραφεία, αγγελίες, ιστοσελίδες, ενοικιαστήρια, ανακοινώσεις κ.λπ. Καλό θα ήταν να ξεκινήσουμε, από τις τοπικές εφημερίδες, να αξιολογήσουμε τις μικρές αγγελίες που υπάρχουν, στους ειδικούς πίνακες ανακοινώσεων των σχολών, να επισκεφτούμε μεσιτικά γραφεία, να κάνουμε μια βόλτα στην πόλη». Η ΕΝ.ΚΑ Ροδόπης εφιστά την προσοχή των Καταναλωτών. Για καταγγελίες ή περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλ. 25310 35222.
......
*Το 4ο Φεστιβάλ Λαογραφίας και Παράδοσης διοργανώνει στις 2 και 3 Σεπτεμβρίου, στο Σουφλί, η Θρακική Εστία Σουφλίου. Το διήμερο εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία του Αρχοντικού Μπρίκα και περιλαμβάνει την εμφάνιση μουσικοχορευτικών σχημάτων από τον Έβρο αλλά και λαϊκό γλέντι με την ορχήστρα του Χρήστου Κουρούδη, το Σάββατο 3 του μηνός.
.......
*Η ανακοίνωση που φιλοξενώ, ενδιαφέρει ιδιαίτερα τους μικροπωλητές που αναζητούν μια θέση στη λαϊκή αγορά της Αλεξανδρούπολης. Έχουν αναρτηθεί καταστάσεις θέσεων καθώς και τοπογραφικός πίνακας στην είσοδο του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, καθώς και στους αντίστοιχους Δήμους προκειμένου να γίνει οριστικοποίηση των θέσεων των Λ. Αγορών Αλεξ/πολης και Ορ/δας Π.Ε. ‘Εβρου,.
Καλούνται οι παραγωγοί και επαγγελματίες πωλητές να ελέγξουν τις κατεχόμενες θέσεις τους και να υποβάλλουν τυχόν ενστάσεις μέχρι 16-9-2011.
....
*Και κλείνω με μια ενδιαφέρουσα ανακοίνωση που ήρθε για τη στήλη.
Σας γνωστοποιούμε ότι, εισιτήρια για την θεατρική παράσταση της Κάρμεν Ρουγγέρη «Εκκλησιάζουσες του Αριστοφάνη…σαν παραμύθι», στα πλαίσια των Γιορτών Παλιάς Ξάνθης 2011, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου στο Υπαίθριο Δημοτικό Αμφιθέατρο στις 21:00, προπωλούνται στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης, ώρες 10:00 – 14:00 & 18:00 – 21:00.

31 Αυγούστου

Συνεδριάζει σήμερα στις 2 το μεσημέρι το Δημοτικό συμβούλιο Τοπείρου

Συνεδριάζει σήμερα στις 2 το μεσημέρι το Δημοτικό συμβούλιο Τοπείρου

31 Αυγούστου
Συνεδριάζει σήμερα στις 2 το μεσημέρι (τα «χούγια» δεν κόβονται εύκολα…) το Δημοτικό συμβούλιο Τοπείρου. Ωστόσο ενδιαφέρον έχει η καταγγελία της κ.ΝΤΕΡΕΜΙΔΟΥ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗΣ που διατηρεί σνακ μπαρ στο πεζόδρομο Τοξοτών και καταγγέλλει τον παρανομούντα Πρόεδρο του κ. Ντίνα που συμπτωματικά μέχρι πριν μερικούς μήνες, είχε… ΚΟΥΜΠΙΡ (Γυράδικο), στο πεζόδρομο της Γεωργίου Σταύρου!!!

31 Αυγούστου

ΝΤΕΛΑΠΑΡΗΣΕ! Τι μετέφερε το Βουλγάρικο φορτηγό;;;

ΝΤΕΛΑΠΑΡΗΣΕ! Τι μετέφερε το Βουλγάρικο φορτηγό;;;

31 Αυγούστου
Χθες τα ξημερώματα στις 3 η ώρα, Βουλγάρικο φορτηγό κλειστού τύπου, ντελαπάρησε στις στροφές της Σμίνθης και ο οδηγός… τράπηκε περιέργως σε…φυγή, αντί να καθίσει στο σημείο του ατυχήματος, περιμένοντας την Τροχαία και την Οδική βοήθεια!!!
Ερώτημα της στήλης…
-Τι περίεργο «φορτίο» είχε και… εξαφανίστηκε; Διότι οι πληροφορίες μας μιλάνε για «περίεργα» συσκευασμένα πακέτα εκτός των παλιών ελαστικών που ήταν ένα τμήμα του φορτίου...
Έτσι για να ξέρουμε τελικά τι διακινείται στη περιοχή μας από τους Βουλγάρους με οργανωμένο «δίκτυο» προφανώς, αλλά και τι έλεγχοι γίνονται στο φυλάκιο!!!
Περιμένουμε μια απάντηση…
(Σ.Σ. Τον οδηγό τον συλάβανε άραγε; Ή ήδη την έχει κάνει για… Βουλγαρία;;;)

31 Αυγούστου

ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΕ 4 ΠΑΙΔΙΑ Η ΝΤΕΡΕΜΙΔΟΥ ΕΥΦΡΟΣΥΝΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΞΟΤΕΣ, ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟ ΤΟΠΕΙΡΟΥ ΚΑΙ Γ. ΝΤΙΝΑ

31 Αυγούστου
ΑΙΤΗΣΗ
ΔΗΜΟΣ ΤΟΠΕΙΡΟΥ
17/08/11
Αριθ. Πρωτ. 10738
Προς
Τον Δήμαρχο Τοπείρου Κ Χατζηευαγγέλου – Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου – Επικεφαλής της αντιπολίτευσης – Δημοτικούς Συμβούλους.
Θέμα: Αίτηση καταγγελία της Ντερεμίδου Ευφροσύνης κατοίκου Τοξοτών ιδιοκτήτρια του καταστήματος «ΚΑΦΕ ΟΒΕΛΙΣΤΗΡΙΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ»
Καταγγέλλω για άλλη μια φορά τη δημοτική αρχή – τον Δήμαρχο – και τον πρόεδρο των ΚΑΠΗ – κ Ντίνα Γεώργιο που εδώ και ένα χρόνο μέχρι σήμερα ενημερώσαμε προφορικά την παράνομη λειτουργία από τους υπεύθυνους που εσείς τοποθετήσατε να προσφέρουν, να σερβίρουν, και να λειτουργούν παράνομα και αθέμιτα εις βάρος της επιχείρησης μου, να πουλάνε – Μπύρες – Ρετσίνες – Τσίπουρο – Ούζο – ουίσκι και κυρίως σε μη μέλη των ΚΑΠΗ. Εγώ είμαι νόμιμη καθόλα ως επιχείρηση πληρώνω Φ.Π.Α., έχω τιμολόγια αγορών για όλα. Παρά τις υποσχέσεις της δημοτικής αρχής «Αντιδημάρχων» του προέδρου των ΚΑΠΗ κ. Ντίνα και Δημοτικών Συμβούλων να επιληφθούν επί του θέματος και να σταματήσει η παράνομη λειτουργία πώλησης κι σερβιρίσματος από τα παραπάνω είδη.
Διαπιστώνουμε την πλήρη αδιαφορία και την συγκάλυψη της όλης υπόθεσης.
Επιφυλάσσομαι πάντως νόμιμου δικαιώματος μου.
Σας γνωστοποιούμαι ότι υπάρχουν ντοκουμέντα φωτογραφίες και βίντεο των όσων σας καταγγέλλω. Σας θέτω όλους προ των ευθυνών σας και η αμέσως επόμενη κίνηση μου είναι να σας μηνύσω και να καταφύγω στο εισαγγελέα.
Φτάνει πια ο εμπαιγμός ως εδώ.
Με τιμή
Ντερεμίδου Ευφροσύνη
Δημότης Δ.Τ.

31 Αυγούστου

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΛΕΚΟΣ & ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ

31 Αυγούστου
Ο βουλευτής Ξάνθης της Νέας Δημοκρατίας, Αλέξανδρος Κοντός και η σύζυγος του Σταυρούλα ευχαριστούν τους φίλους τους για τις ευχές, με την ευκαιρία της ονομαστικής του εορτής.
Τους γνωρίζουν δε, ότι λόγω της βαθιάς οικονομικής κρίσης που πλήττει τη χώρα μας, δεν θα πραγματοποιήσουν εκδήλωση για το γεγονός και αντ’ αυτού θα καταβάλουν το ποσό που αντιστοιχεί στην δαπάνη της εκδήλωσης, σε κοινωφελές ίδρυμα του Νομού μας.

31 Αυγούστου

Επιστολή Τάκη Σιδρόπουλου… «Στέκι» των αδέσποτων, το άγαλμα του Αείμνηστου Φίλιππου Αμοιρίδη

31 Αυγούστου
Ξάνθη 25/08/2011
Κύριε Διευθυντά,
Αγαπητέ φίλε Πάνο, καλή σου μέρα.
Η αδράνεια των διοικούντων την πόλη είναι τόσο μεγάλη που έφθασε ήδη σε σημείο να προσβάλλει και τους θεσμούς του τόπου.
Αυτή είναι μια από τις τόσες που έχει να εμφανίσει η πόλη με τα ρεμπελόσκυλα του αντιδημάρχου Ταρενίδη.
Εύγε να τα χαίρεται. Και εις άλλα με υγεία.
Καλημέρα
Πάντα δικό σου
Δημήτριος Σιδηρόπουλος
(Υ.Γ. Αν θέλεις μπορείς να την δημοσιεύσεις. Από πίσω έχει άλλα δύο σκυλιά).

31 Αυγούστου

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ! Πήγαν να εξαπατήσουν 85χρονη ηλικιωμένη! Κάνανε τους…»λογιστές» του γιου της για 500 ευρώ!!!

31 Αυγούστου
*Συνελήφθηκαν, κρατούνται στην Ασφάλεια Ξάνθης και περνάνε σήμερα το πρωϊ αυτόφωρο!
Συνέβη χθες στη Ξάνθη. Δύο άνδρες σταμάτησαν στο δρόμο γύρω στις 11 το πρωϊ ηλικιωμένη γυναίκα και της είπαν ότι είναι….»λογιστές του μεγάλου της γιου και επειδή απουσιάζει εκτός Ξάνθης αυτός, να τους δώσει….500 Ευρώ για να πάνε να πληρώσουν μια δόση στην Εφορία για να μη φάει…πρόστιμα!!!
Η ηλικιωμένη γυναίκα τους πήρε στο σπίτι της με τη καλή της πίστη και καρδιά και τους είπε ότι «δεν διέθετε τόσο μεγάλο ποσόν…»!
Μάλιστα πήγε να τους κάνει και…καφέ!!!!
Τότε οι δύο άγνωστοι, της είπαν επί λέξει, «κάνε τον καφέ και θα γυρίσουμε να τον….πιούμε»!!!
Η 85χρονη γυναίκα επικοινώνησε μετά με τον γιο της, ο οποίος δήλωσε….άγνοια!!! Μετά από μισή ώρα τότε όταν κατάλαβε ότι πήγαν να την ΕΞΑΠΑΤΗΣΟΥΝ, το κατήγγειλε στην Αστυνομία Ξάνθης….
Λίγη ώρα μετά, η Ασφάλεια Ξάνθης επικοινώνησε μαζί της και την ξανά εκ νέου στην Αστυνομία για να τους…αναγνωρίσει (!)!!!
Πράγματι η ηλικιωμένη γυναίκα τους αναγνώρισε για να διαπιστωθεί ότι οι δύο «λογιστές», ήταν «απατεώνες-παπατζήδες» από την Βέροια Ημαθίας και τις ίδιες απάτες τις είχαν κάνει και στη Κομοτηνή όπου και συνελήφθηκαν!!!!

31 Αυγούστου

Προμηθεύτηκε ο Δήμος ποδήλατα; Πόσο τα αγόρασε και για ποιους;;;

31 Αυγούστου
ΠΟΛΙΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ
ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΖΩΗΣ ΔΗΜΟΥ ΞΑΝΘΗΣ
Στο προεκλογικό πρόγραμμα της Δημοτικής Αρχής για τις Δημοτικές εκλογές του 2006, διαβάζουμε: “για το πρόγραμμα URBIKE με θέμα τη μελέτη σύγχρονων αστικών και συγκοινωνιακών προβλημάτων και τη μεγιστοποίηση της χρήσης του ποδηλάτου ως εναλλακτικού και ευέλικτου αστικού μέσου μετακίνησης, στο πλαίσιο INTERREG III C…. Στην κατεύθυνση αυτή, ο Δήμος Ξάνθης προχώρησε στην προμήθεια ποδηλάτων τα οποία θα παραχωρούνται σε πολίτες χρήστες του δημοτικού parking και εξόπλισε τη δημοτική αστυνομία με ειδικά ποδήλατα για περιπολία και αστυνόμευση.»
Ερωτάται λοιπόν η σημερινή Δημοτική Αρχή, που ήταν και η ίδια τότε, το 2006,
1) αν πράγματι προμηθεύτηκε ποδήλατα,
2) τι ποσό ξοδεύτηκε ανά κατηγορία ποδηλάτων (για πολίτες για αστυνομικούς)
3) πόσα ποδήλατα αγοράστηκαν ανά κατηγορία και συνολικά
4) γιατί τα ποδήλατα ουδέποτε κυκλοφόρησαν;
5) που βρίσκονται σήμερα τα ποδήλατα αυτά και γιατί δεν χρησιμοποιούνται από την δημοτική αστυνομία, όπως βλέπουμε και στην προεκλογική φωτογραφία ευτυχίας και χαμόγελων,ως αποτύπωση της εικονικής πραγματικότητας στην οποία ο δήμος μας κατοικεί;
6) γιατί δεν βρίσκονται στο δημοτικό parking; Ώστε να αναβαθμιστεί και η ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας
ΞΑΝΘΗ 29/8/2011
Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι του Συνδυασμού
«Πολίτες για την Αλλαγή»
Βορίδης Δημήτρης
Μαζαράκης Σπύρος

31 Αυγούστου

-«Υπάκουσαν» τελικά και δεν έκλεισαν; Η... μισοέκλεισαν; Μπερδεύτηκα...

31 Αυγούστου
Τελικώς όλα τα καταστήματα των μειονοτικών της Ξάνθης έμειναν ανοιχτά το πρωί της Δευτέρας αλλά το εντυπωσιακό είναι ότι άνοιξαν και αρκετά χριστιανικά καταστήματα προκειμένου να ικανοποιήσουνε την αυξημένη ζήτηση. (Φυσικά η μεγάλη πλειοψηφία των καταστημάτων των χριστιανών και σχεδόν όλος ο κεντρικός δρόμος της 28ης Οκτωβρίου παρέμειναν κλειστά).
(Ο Γιάννης Σιδηρόπουλος στο XanthiPress).