*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

31 Αυγούστου

ΜΑΥΡΟ ΒΕΛΟΥΔΟ

31 Αυγούστου
*Γύρω στα 1000 ανέρχονται τα ακίνητα των ελληνικών ιδρυμάτων, που θα επανέλθουν στον κυριότητά τους, με την απόφαση της κυβέρνησης Ερντογάν -αν φυσικά υλοποιηθεί, όπως περιγράφεται. Η εφημερίδα Σαμπάχ, σε προχθεσινό δημοσίευμα, αναφέρει τα ακίνητα της ρωμαίικης Ορθόδοξης κοινότητας ως εξής:
Είχαν κατασχεθεί περίπου 1000 ακίνητα, που ανήκαν σε 81 Ευαγή Ιδρύματα της ρωμαίικης Ορθόδοξης Κοινότητας. Μεταξύ αυτών, υπάρχουν σπίτια, καταστήματα, πολυκατοικίες, εργοστάσια, νυχτερινά κέντρα, 157 σπίτια του Ευαγούς Ιδρύματος του Ρωμαίικου Νοσοκομείου Βαλουκλή, 21 πολυκατοικίες, 66 καταστήματα. Σπίτια, οικόπεδα, κήποι, σχολεία που ανήκουν στην Εκκλησία του Αγ. Γεωργίου, στην Εκκλησία του Αγ. Δημητρίου και στο Ευαγές Ίδρυμα της Αγ. Τριάδος της Χάλκης.
......
*Στις εσωτερικές σελίδες της Hurriyet (28.8) και στο δημοσίευμα για την απόφαση της κυβέρνησης για τα ακίνητα των Ευαγών Ιδρυμάτων των Κοινοτήτων, γράφει ότι ο εκπρόσωπος των μειονοτήτων στο Συμβούλιο των Βακουφιών, κ. Λάκης Βίγκας, αναφορικά με την απόφαση της κυβέρνησης είπε: «Πρόκειται για ένα διάταγμα άκρως αξιόλογο, το οποίο ανοίγει τους ορίζοντες των Κοινοτήτων. Πρόκειται για ένα μεγάλο δώρο του πρωθυπουργού πριν από το γεύμα Ιφτάρ. Επιλύεται το πρόβλημα με τα ακίνητα. Θα είναι μεγάλη ανακούφιση για τις κοινότητες.
......
*Απο το Σάββατο 3/9 έως Κυριακή 11/9 η ΘΡΑΚΙΚΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΣΚΗΝΗ περιμένει και φέτος όλους τους φίλους της, στα ΘΕΡΙΝΑ «Ολύμπια». Μέ έκθεση ζωγραφικής του Αλέξανδρου Παυλικιάνου, έκθεση φωτογραφίας Κουγιουμτζόγλου, Απόστολου Δανδαλίδη και Κυριάκου Κεσίσογλου, συναυλίες και ανατρεπτικές εκδηλώσεις! π.χ Φεστιβάλ Τσιφτετέλι 2011, Φεστιβάλ Τραγουδιού παρουσια Λούκα Γιώρκα, Φλωρινιώτη, ΚΑΚΑ ΠΑΙΔΙΑ - Στογιαννίδης, Soul Mates - Γιώργος Καρυπίδης και πολλές ακόμη εκπλήξεις.
......
*Ανακοινώθηκαν από την Σχολή Επαγγελμάτων Κρέατος Δράμας, οι ημερομηνίες εξετάσεων των υποψηφίων κρεοπωλών παλαιότερων κύκλων σύμφωνα με γνωστοποίηση της Διεύθυνσης Κτηνιατρικής της Περιφέρειας ΑΜΘ.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα: 1. Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011 και ώρα 13.00: Γραπτές εξετάσεις. 2. Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011και ώρα 13.00: Προφορικές εξετάσει. Οι εξετάσεις θα γίνουν στην έδρα της Σχολής, στο Καπνολογικό Ινστιτούτο Δράμας (τέρμα Λεωφόρος Στρατού).
.......
*Η Ένωση Καταναλωτών Ροδόπης με ανακοίνωσή της εύχεται συγχαρητήρια, στους νέους σπουδαστές, που πέτυχαν την εισαγωγή τους, σε Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι.
«Οι νέοι αυτοί ανοίγουν μια καινούρια σελίδα, στη ζωή τους, γεμάτη ελπίδες, ομορφιά, γνώση, εμπειρίες αλλά και προβλήματα. Το πρώτο πρόβλημα, για όσους πέτυχαν, σε σχολές, μακριά, από την πατρική κατοικία, είναι η στέγη» αναφέρεται στην ανακοίνωση και σημειώνεται μεταξύ άλλων «για την εύρεση κατοικίας, υπάρχουν, σε κάθε πόλη, μεσιτικά γραφεία, αγγελίες, ιστοσελίδες, ενοικιαστήρια, ανακοινώσεις κ.λπ. Καλό θα ήταν να ξεκινήσουμε, από τις τοπικές εφημερίδες, να αξιολογήσουμε τις μικρές αγγελίες που υπάρχουν, στους ειδικούς πίνακες ανακοινώσεων των σχολών, να επισκεφτούμε μεσιτικά γραφεία, να κάνουμε μια βόλτα στην πόλη». Η ΕΝ.ΚΑ Ροδόπης εφιστά την προσοχή των Καταναλωτών. Για καταγγελίες ή περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο τηλ. 25310 35222.
......
*Το 4ο Φεστιβάλ Λαογραφίας και Παράδοσης διοργανώνει στις 2 και 3 Σεπτεμβρίου, στο Σουφλί, η Θρακική Εστία Σουφλίου. Το διήμερο εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία του Αρχοντικού Μπρίκα και περιλαμβάνει την εμφάνιση μουσικοχορευτικών σχημάτων από τον Έβρο αλλά και λαϊκό γλέντι με την ορχήστρα του Χρήστου Κουρούδη, το Σάββατο 3 του μηνός.
.......
*Η ανακοίνωση που φιλοξενώ, ενδιαφέρει ιδιαίτερα τους μικροπωλητές που αναζητούν μια θέση στη λαϊκή αγορά της Αλεξανδρούπολης. Έχουν αναρτηθεί καταστάσεις θέσεων καθώς και τοπογραφικός πίνακας στην είσοδο του κτιρίου της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, καθώς και στους αντίστοιχους Δήμους προκειμένου να γίνει οριστικοποίηση των θέσεων των Λ. Αγορών Αλεξ/πολης και Ορ/δας Π.Ε. ‘Εβρου,.
Καλούνται οι παραγωγοί και επαγγελματίες πωλητές να ελέγξουν τις κατεχόμενες θέσεις τους και να υποβάλλουν τυχόν ενστάσεις μέχρι 16-9-2011.
....
*Και κλείνω με μια ενδιαφέρουσα ανακοίνωση που ήρθε για τη στήλη.
Σας γνωστοποιούμε ότι, εισιτήρια για την θεατρική παράσταση της Κάρμεν Ρουγγέρη «Εκκλησιάζουσες του Αριστοφάνη…σαν παραμύθι», στα πλαίσια των Γιορτών Παλιάς Ξάνθης 2011, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου στο Υπαίθριο Δημοτικό Αμφιθέατρο στις 21:00, προπωλούνται στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Ξάνθης, ώρες 10:00 – 14:00 & 18:00 – 21:00.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »