*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

30 Απριλίου

Εντάξει οι «κύριοι» αυτοί… Εσύ Θόδωρε, πως το επέτρεψες;

30 Απριλίου
Τι θα γίνει αν «μεταγραφούν» στο Δήμο Σελέρου εν όψει των εκλογών 2015, 4 - 5.000 μουσουλμάνοι;;; Που θα «κρύβονται» αυτοί οι κύριοι; ΤΟΝ «ΧΑΤΖΗΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» ΤΟΥ… «ΧΑΤΖΗΣΩΚΡΑΤΗ»!
Έντονος «προβληματισμός» σε Υπουργείο Εξωτερικών-Βιστωνίδα-Άβδηρα, «βράζει» ο Δήμος Σελέρου κατηγορώντας τον Τσετίν για πλήρη σύμπλευση με Σωκράτη – Χατζηευαγγέλου - Σούλα, στο στόχαστρο του ανεπάγγελτου Δημάρχου Τοπείρου και της «παρέας» του ο εκδότης του «Μ» Πάνος Παπαδόπουλος
ΠΑΝΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ:
Εγώ ουδέποτε υπήρξα δεξιός, ΜΗΔΕΝ είναι το ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ μου… Ας αναζητήσει λοιπόν ο ανεπάγγελτος Δήμαρχος Τοπείρου τους «νονούς» ΤΟΥ, στις δικές του πρακτικές, στα «σταγονίδια» «κονδυλοφόρους» - συνεργάτες του και σ’ αυτούς που έναντι «αργυρίων» και «θέσεων», πρόδωσαν ΟΡΑΜΑΤΑ και ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ και προσχώρησαν στην «παρέα» του! Αυτός είχε και έχει στενές σχέσεις με τους εργολάβους της Νέας Δημοκρατίας κι όχι εγώ…

ΤΗΝ Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2008 ο Δήμαρχος Τοπείρου δια χειρός είτε Σακάλογλου, είτε κάποιου άλλου στενού συνεργάτη του, ξεσήκωνε «μπαϊράκια» και «καθύβριζε» τους πάντες ανακαλύπτοντας….ΠΛΗΡΩΜΕΝΟΥΣ ΚΟΝΔΥΛΟΦΟΡΟΥΣ, που αν ψάξει κανείς, μάλλον στο δικό του «περιβάλλον» θα ανακαλύψει…
Τότε λοιπόν στον τοπικό τύπο, είχε δημοσιευτεί η παρακάτω ΥΒΡΙΣΤΙΚΗ και ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΗ δήλωση του κυρίου Χατζηευαγγέλου στην οποία μεταξύ των άλλων, προειδοποιούσε τότε τους πάντες:
«… η διοικητική μεταρρύθμιση είναι ένα ιδιαίτερα σοβαρό ζήτημα, κυρίως για την περιοχή μας, που οι δυνατότητες ανάπτυξης και προοπτικής της φαλκιδεύονται από σκοπιμότητες και μικροπολιτικές επιδιώξεις».
…θεωρώ ότι είναι αναγκαία η δημόσια έκφραση όλων των αιρετών της Τ.Α., που βρίσκονται σήμερα αντιμέτωποι με ένα σκοτεινό παρασκήνιο που σχεδιάζει το μέλλον μας, για εμάς χωρίς εμάς»
Και συνέχιζε ο στενός συνεργάτης του βουλευτή του νέου ΠΑΣΟΚ Ξάνθης ΣΩΚΡΑΤΗ ΞΥΝΙΔΗ:
«….όταν παρά τις ομόφωνες αποφάσεις και των τοπικών οργάνων αλλά και της ΚΕΔΚΕ, παραβιάζονται οι βασικές προϋποθέσεις για την προώθηση της νέας διοικητικής μεταρρύθμισης και όταν αυτή καταλήγει σε μια ύποπτη, γελοία, απαράδεκτη και γεμάτη σκοπιμότητες σαλαμοποίηση των υπαρχόντων οργανισμών Τ.Α., όλοι μας οφείλουμε να πάρουμε θέση»!
Για να καταλήξει απειλών τότε (1/9/2008) Κυβέρνηση και ΚΕΔΚΕ:
«Να γνωρίζουν όμως όλοι αυτοί οι ευκαιριακοί παράγοντες, ότι ο αγώνες τώρα ξεκινά και θα μας βρουν δυναμικά και ανυποχώρητα απέναντί τους».
….
Η ΚΑΘΑΡΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ «ΜΑΧΗΤΗ» ΟΤΑΝ ΟΛΟΙ «ΣΙΩΠΟΥΝ»!
-Τις θέσεις εκείνες του Χατζηευαγγέλου, επικαλούμαστε κι εμείς σήμερα για να πούμε προς πάσα κατεύθυνση ότι, «ο αγώνας τώρα ξεκινά και θα μας βρουν δυναμικά και ανυποχώρητα απέναντί τους», αυτού που σχεδίασαν και επέβαλαν για το Νομό Ξάνθης έναν «ΧΑΤΖΗΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» χωρίς να βλέπουν το μέλλον του τόπου μνας…και τους «κινδύνους» που ελλοχεύουν οι επικίνδυνες αποφάσεις τους!
-Ο Δήμος Σελέρου λοιπόν συνενώνεται με τους Δήμους Βιστωνίδας και Αβδήρων και έδρα τα Αρχαία Άβδηρα!!!
-Τι θα γίνει αν «μεταδημοτεύσουν» στο Δήμο Σελέρου εν όψει των εκλογών 2015 4-5.000 μουσουλμάνοι από την ορεινή περιοχή;;; Σε συνδυασμό με τη ραγδαία αύξηση των μουσουλμάνων στη Θράκη; Που θα «κρύβονται» αυτοί οι κύριοι, όταν με νέα δεδομένα ο Τούρκος Πρόξενος της Κομοτηνής αυτοδικαίως κάθε φορά που θα επισκέπτεται το Νομό μας, θα ξεκινάει από τον Δήμο…Δημόκριτος ή Αβδήρων τις επισκέψεις του!!!! Έχουν αντιληφθεί τον «κίνδυνο» ο Δημόκριτος να φοράει….»φέσι» (!) σε λίγα χρόνια;
Και εντάξει οι «κύριοι» Σωκράτης Ξυνίδης, Τσετίν. Χατζηευαγγέλου, Τσαρτσάρας, Σακάλογλου κλπ αυτό που τους ενδιέφερε ήταν η «πολιτική διάσωση» του σημερινού Δημάρχου Τοπείρου…
-Η αγωνία μας και τα ερωτηματικά της είναι για το Νο 2 της Κυβέρνησης, τον ΘΟΔΩΡΟ ΠΑΓΚΑΛΟ με σεβασμό στην ιστορία και τις καθαρές θέσεις του.
-Εσύ Θόδωρε, πως το επέτρεψες αυτό;
-Αξίζει να θυσιάζονται τα συμφέροντα του τόπου και το μέλλον της περιοχής μας για χάρη «οποιοδήποτε», προκειμένου να «διασωθεί» ένας….»ημέτερος» Δήμαρχος, με τον οποίο υπήρχε και υπάρχει επαγγελματική σχέση κάποιων υψηλόβαθμων στελεχών του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης;
….
Ο «ΧΑΤΖΗΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» ΤΟΥ… «ΧΑΤΖΗΣΩΚΡΑΤΗ»!
Πληροφορίες του «Μ» για τον «Χάρτη των 4 Δήμων» λένε ότι: Έντονος «προβληματισμός» αυτή τη στιγμή υπάρχει και στο Υπουργείο Εξωτερικών με τη πρόταση του οποίου ΣΥΜΦΩΝΟΥΣΕ και ο Θόδωρος Πάγκαλος!
Πρόταση που δυστυχώς «βραχυκλώθηκε» και «θάφτηκε»…λόγω των «υψηλών» παρεμβάσεων που διαθέτει ο Δήμαρχος Τοπείρου!
Επίσης, ενώ «βράζουν» αυτή τη στιγμή Βιστωνίδα-Άβδηρα, «βράζει» και ο Δήμος Σελέρου κατηγορώντας τον Τσετίν για πλήρη σύμπλευση με Σωκράτη – Χατζηευαγγέλου – Σούλα για τους δικούς τους λόγους…
…..
ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΤΗΣ «ΠΑΡΕΑΣ» Ο ΠΑΝΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Φυσικά ποιος θα έμπαινε και πάλι , στο στόχαστρο του ανεπάγγελτου Δημάρχου Τοπείρου και της «παρέας» του λόγω της μαχητικής και αποκαλυπτικής του στάσης;
Μα ο εκδότης του «Μ» Πάνος Παπαδόπουλος!!!
Χθες λοιπόν ο πανικόβλητος από τη λαϊκή κατακραυγή Δήμαρχος Τοπείρου Στέλιος Χατζηευαγγέλλου, χρησιμοποιώντας το «προσωπείο» του κοινού «υβριστή» όπως όλη η «παρέα» του, βγήκε στην εκπομπή του Βαγγέλη Βασιλειάδη για να κατηγορήσει τον εκδότη του «Μ» ως…»νονό» (!) και δήθεν…δεξιά νοοτροπία που τον πολεμάει, μην απαντώντας για την ταμπακέρα…!
–Και αγνοώντας προφανώς ότι οι «νονοί» έχουν ΧΡΗΜΑ, ΟΙΚΟΠΕΔΑ και ΕΞΟΥΣΙΑ και λειτουργούν εκεί που «ανθεί» η ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ και η ΔΙΑΦΘΟΡΑ προκειμένου και να την ΥΠΟΘΑΛΨΟΥΝ και να την ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΝ!!
Η δήλωση του εκδότη του «Μ» Πάνου Παπαδόπουλου στη διπλανή στήλη, απαντάει λοιπόν στις πανικόβλητες «ύβρεις» της «παρέας» Τοπείρου..

30 Απριλίου

ΝΟΔΕ Ν.Δ. Ν. ΞΑΝΘΗΣ: Μοναδικός στόχος του «Χατζηκαλλικράτης», να εξασφαλίσουν ρόλους στους εκλεκτούς επαγγελματίες Δημάρχους τους, με ανύπαρκτο έργο!

30 Απριλίου

Σκληρή ανακοίνωση με αποδέκτες Σωκράτη Ξυνίδη, Τσαρτσάρα και Χατζηευαγγέλου«Μοναδικός στόχος του «Χατζηκαλλικράτης», να εξασφαλίσουν ρόλους στους εκλεκτούς επαγγελματίες Δημάρχους τους, με ανύπαρκτο έργο!», καταγγέλλει η ΝΟΔΕ Ν.Δ. Ν. Ξάνθης για τον Χάρτη των 4 Δήμων σύμφωνα με τον «Χατζηκαλλικράτη» για το Νομό Ξάνθης!!!
Η κομματική οργάνωση της Νέας Δημοκρατίας επιτίθεται ευθέως κατά του «νέου ΠΑΣΟΚ» φωτογραφίζοντας τον Σωκράτη Ξυνίδη, τονίζοντας με έμφαση ότι, «τους ενδιαφέρει να εξυπηρετήσουν μικροκομματικά συμφέροντα» κι όχι το συμφέρον του τόπου ή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
...
Η ΣΚΛΗΡΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΝΟΔΕ Ν.Δ. Ν. ΞΑΝΘΗΣ
Το νέο ΠΑΣΟΚ, το οποίο ΔΗΘΕΝ κόπτετε για το καλό του τόπου, με την ανακοίνωση του χωροταξικού σχεδιασμού του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ», αποδεικνύει τελικά για μια ακόμη φορά ότι το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να εξυπηρετήσουν τα μικροκομματικά τους συμφέρονται.
Στο νομό μας, ήδη από μερίδα του τύπου αλλά και των πολιτών, ο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» χαρακτηρίζεται ειρωνικά ως «ΧΑΤΖΗΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» αφού όλοι πλέον είναι πεπεισμένοι ότι ο μοναδικός στόχος της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ στην Ξάνθη, είναι να εξασφαλίσουν ρόλους, στους εκλεκτούς επαγγελματίες Δημάρχους τους, με ανύπαρκτο έργο.
Για πόσο ακόμα νομίζουν κάποιοι ότι μπορούν να «παραπλανούν τις τοπικές κοινωνίες, εξυπηρετώντας προσωπικά και κομματικά συμφέροντα»;
Για πόσο ακόμα νομίζουν κάποιοι ότι μπορούν να παίζουν με ένα τόσο σοβαρό ζήτημα όπως είναι η διοικητική μεταρρύθμιση, «κυρίως για την περιοχή μας που οι δυνατότητες ανάπτυξης και προοπτικής της, φαλκιδεύονται από σκοπιμότητες και μικροπολιτικές επιδιώξεις»;
Άραγε έχουν τώρα το σθένος κάποιοι σ’ αυτό το τόπο να βγουν και να μιλήσουν για «πληρωμένους κονδυλοφόρους», για «σκοτεινό παρασκήνιο που σχεδιάζει το μέλλον μας, για εμάς χωρίς εμάς», όπως έκαναν μόλις οκτώ μήνες πριν επειδή φοβόταν μήπως δεν θα επανεκλεγούν και καλούσαν πανικόβλητοι τον κόσμο σε κινητοποιήσεις;
Αυτό είναι το όραμά τους για τον τόπο;
Πλανώνται οικτρά.
Ο λαός δεν θα υποκύψει.
Τον καλούμε να αντιδράσει και να ξηλώσει το νοσηρό καθεστώς «των κολλητών», των συναλλαγών, των γνωστών πολιτικών κύκλων, οι οποίοι προσπαθούν ήδη να μας πείσουν για τα νέα πολιτικά ήθη και «την προσφορά τους» στον τόπο.
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
Ν. ΞΑΝΘΗΣ

30 Απριλίου

Το «βιολί-βιολάκι» ο Εφραίμ: Δική μας η Λίμνη Βιστωνίδα λόγω… χρυσόβουλων!

30 Απριλίου
Κατέθεσε στην Εξεταστική Επιτροπή συνοδευόμενος από τον ημέτερο Στέργιο ΓιαλάογλουΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΚΑΙ ΓΑΛΑΖΙΟΙ;
*Τελικά ποια ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ θα δώσει τέλος στην αγωνία των Θρακιωτών, «να φύγουν οι καλόγεροι-μπίζνεσμαν» από τη γη και τη λίμνη μας…;;;
...
ΣΤΕΝΕΥΕΙ Ο ΚΛΟΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΠΡΩΗΝ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ
*Τσιτουρίδη και Μπασιάκο «έδειξε» ο Εφραίμ ως πολιτικούς υπεύθυνους για τις ανταλλαγές, προσπαθώντας να βγει… «λάδι» ο ίδιος!
...
Το «βιολί - βιολάκι» ο γνωστός Εφραίμ που κατέθεσε προχθές στην Εξεταστική Επιτροπή συνοδευόμενος από τον ημέτερο δικηγόρο Ξάνθης Στέργιο Γιαλάογλου και συνεχίζει να επαναλαμβάνει τα ίδια και τα ίδια για τη Λίμνη Βιστωνίδας και τη Θρακική Γη.
«Δική μας η Λίμνη Βιστωνίδα λόγω… χρυσόβουλων και φιρμανίων της Οθωμανικής εξουσίας», κατέθεσε ο εκ Κύπρου καλόγερος μπίζνεσμαν, νίπτοντας τας χείρας του ως νέος Πόντιος Πιλάτος, καθώς για όλα (και για τις ανταλλαγές…), έφταιγαν μόνο οι… πολιτικοί!!!
Ερώτημα Θρακιωτών.
-Τελικά ποια ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ θα δώσει τέλος στην αγωνία των Θρακιωτών, «να φύγουν οι καλόγεροι-μπίζνεσμαν» από τη γη και τη λίμνη μας…;;;
...
ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΦΡΑΙΜ
Η εκδοχή της άλλης πλευράς, σε ό,τι αφορά στην υπόθεση της λίμνης Βισθωνίδας και της Μονής Βατοπεδίου, ακούστηκε στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, με τον ηγούμενο της Μονής, αρχιμανδρίτη Εφραίμ, να δηλώνει πως δεν υπήρξε σκάνδαλο, αλλά και να αποποιείται την ευθύνη των ανταλλαγών και την κατηγορία της φιλοχρηματίας και της διαπλοκής με συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα.
Ο γέρων Εφραίμ, υποστήριξε πως η λίμνη Βισθωνίδα ανήκει στη Μονή του κατά τα χρυσόβουλα των βυζαντινών αυτοκρατόρων, τα σιγγίλια των πατριαρχών και τα φιρμάνια της οθωμανικής εξουσίας – έγγραφα τα οποία, όπως είπε, αναγνώρισαν διαπρεπείς έλληνες νομικοί στο παρελθόν ως έγκυρα.
Όταν ανέλαβε την ηγουμενία το 1990, το μοναστήρι είπε ότι «ήταν σε χαώδη, απελπιστική κατάσταση, με τετρακόσιες χιλιάδες κειμήλια πεταμένα, και εικόνες ανυπολογίστου αξίας πεταμένες στις κοπριές».
Οι κρατικές επιχορηγήσεις δεν αρκούσαν, τριάντα χιλιάδες προσκυνητές περίπου τον χρόνο αναζητούσαν φιλοξενία, συμπλήρωσε.
Με αφορμή δε, έγγραφο της νομαρχίας Ξάνθης του 1995, που ζητούσε απ’ τη Μονή διευκρινίσεις σχετικά με το ιδιοκτησιακό καθεστώς μιας νησίδας της λίμνης που ανήκει στο μοναστήρι, ξεκινά ο κύκλος των γνωμοδοτήσεων του υπουργείου Οικονομικών, με τις οποίες το Δημόσιο αποποιείται της ιδιοκτησίας του επί των παραλιμνίων εκτάσεων, ανέφερε.
Πάνω σε αυτό όμως ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Τσούκαλης διέψευσε τον γέροντα Εφραίμ, επί τη βάσει εγγράφων που τεκμηριώνουν την έγερση των αξιώσεων της Μονής, από το 1991, λίγους μήνες μετά την ανάληψη της ηγουμενίας από αυτόν.
«Τα κρατικά όργανα δικαίωσαν τη Μονή. Και τότε οπωσδήποτε είμαστε υπόχρεοι για το θέμα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος, γιατί είμαστε πέραν πάσης αμφιβολίας ότι η Μονή έχει απόλυτη κυριαρχία και αδιαμφισβήτητη πάνω στη Λίμνη. Και όταν κάλεσα τους νομικούς συμβούλους τους δικούς μας και είδαν και διερεύνησαν, μου είπαν:
``Γέροντα, εάν δεν το διεκδικήσετε αυτό, είναι έγκλημα για εσάς. Είστε ένοχος ενώπιον και Θεού και ανθρώπων``. Και αναγκάστηκα αυτό να το διεκδικήσω» ανέφερε ο γέροντας. Σε πλείστες δε, άλλες περιπτώσεις, επικαλέστηκε και πάλι τις προτροπές των νομικών του συμβούλων.
Τα κίνητρα της Μονής, δεν είναι σε καμία περίπτωση επιχειρηματικά, αλλά ανθρωπιστικά και πνευματικά, είπε και συμπλήρωσε ότι «μέχρι τώρα, η Μονή μας αποφυλάκισε περί τα χίλια άτομα, που στην ουσία δεν ήταν εγκληματίες, αλλά ήταν εκεί διότι τους έκοψαν μερικά πρόστιμα και δεν μπορούσαν να τα πληρώσουν - και τόσα άλλα πράγματα κάνουμε.
Ο πόνος μου ήταν η φιλανθρωπία(…) Λοιπόν, και εγώ καθηκόντως, ως διακονητής άμισθος εφ’ όρου ζωής εκεί πέρα, που λιώνω κάθε μέρα εκεί, ήθελα αυτό το πράγμα απλώς να το διεκδικήσω για το λαό. Και λέω: παίρνω πέντε χρήματα».
Στους σχεδιασμούς της Μονής, όπως ανφέρθηκε, ήταν η ίδρυση ενός «βυζαντινού χωριού», ενός μουσείου, ενός ιχθυοτροφείου που θα παρήγαγε «παστά βιολογικά ψάρια», ενός «κέντρου ασκησίμων παιδιών, παιδιών με ειδικές ανάγκες».
Επ’ αυτών, ο Ντίνος Ρόβλιας (ΠΑΣΟΚ) εκτίμησε πως οι εν λόγω επενδύσεις, «θα απέβαιναν μάλλον ζημιογόνες, οπότε, δεδομένου ότι η Μονή χρειαζόταν χρήματα, είχε συμφέρον να πιέσει προς την κατεύθυνση των ανταλλαγών».
Αντίθετα, ο γέρων Εφραίμ, επέμεινε πως τις ανταλλαγές δεν τις επεδίωξε ο ίδιος, αλλά η Πολιτεία, ύστερα από την κατακραυγή της τοπικής κοινωνίας της Ξάνθης.
Ο ίδιος, είπε ότι, επεδίωξε να ανταλλάξει μονάχα τις εκτάσεις που είχαν ήδη παραχωρηθεί σε ιδιώτες (σε πρόσφυγες που αποκαταστάθηκαν), αλλά η Πολιτεία «έσυρε» τη Μονή στις ανταλλαγές, με τον όρο «όλα ή τίποτα».
Η Μονή τις αποδέχθηκε καθώς δεν είχε άλλη επιλογή και στο τέλος, δέχθηκε να επιστρέψει πίσω και τα οικόπεδα που της παραχωρήθηκαν. «Δεν μου αρέσει η διαμάχη. Είμαι εκ φύσεως φιλειρηνικός. Και είπα τότε στο Μοναστήρι όταν όλοι εκεί φώναζαν ότι ``η Μονή επήρεν από τους ακτήμονες``, ότι εγώ μόνο την λίμνη θα διεκδικήσω. Πάρτε τα όλα και αφήστε μας ήσυχους», συνέχισε.
Σε κάθε περίπτωση, ερωτηθείς απ’ τον Αντώνη Σκυλλάκο (ΚΚΕ), εάν πρόθεσή του είναι να επανέλθουν τα πράγματα στην πρωτέρα κατάσταση, ή θα συνεχίσει να διεκδικεί ως Μονή τα δικαιώματά της, ο μάρτυς απάντησε πως «τα δικαιώματά μας είναι αμάρτημα να μην τα διεκδικήσουμε. Αλίμονο». Εννοείται δε, πως «λίμνη και παραλίμνιες είναι μία ενιαία έκταση, όπου πραγματικά το Μοναστήρι υποχρεούται να τη διεκδικήσει», σημείωσε.
Πώς λοιπόν ξεκινούν οι επίμαχες ανταλλαγές;
Κατά τον γέροντα Εφραίμ, «η ανταλλαγή άρχισε να μας σφυρίζεται από τον κ. Τσιτουρίδη», τον πρώην υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, «ο οποίος μας έλεγε ότι δεν μπορεί να μας δώσει χρήματα ή ομόλογα.
Έτσι αρχίσαμε να καταλαβαίνουμε από τότε, ότι πάει το θέμα προς τα εκεί».
Υπαινιγμούς για τον Σάββα Τσιτουρίδη, άφησε εκ νέου αργότερα, εξεταζόμενος σε σχέση με το ολυμπιακό ακίνητο των Θρακομακεδόνων, το οποίο η Μονή Βατοπεδίου ζήτησε προκειμένου να στεγάσει ένα φιλανθρωπικό ίδρυμα, για να αφαιρεθεί στη συνέχεια ο όρος αυτός από το σχετικό συμβόλαιο και στο τέλος, η Μονή να πουλήσει το ακίνητο έναντι 50 εκ. ευρώ, επικαλούμενη τεχνικά ελαττώματα του κτηρίου.
Ο γέρων Εφραίμ, επιβεβαίωσε τις νύξεις του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της ΚΕΔ, κ. Γκράτσιου, ότι ο Σ. Τσιτουρίδης ειδοποίησε τον ηγούμενο να παραβρεθεί στην κοινή τους συνάντηση, ενώ παρατήρησε σε τρίτη περίσταση, ότι «ο κ. Τσιτουρίδης είδε με καλή διάθεση το θέμα της λίμνης».
Το Ολυμπιακό Ακίνητο στους Θρακομακεδόνες, το οποίο είχε δεσμευθεί στην ΚΕΔ για λογαριασμό του Υπουργείου Εργασίας, δεν «απελευθερώθηκε» κατά την θητεία του κ. Τσιτουρίδη στο Υπουργείο, αλλά αμέσως μόλις ανέλαβε ο διάδοχός του κ. Μαγγίνας, οπότε και παραχωρήθηκε στην Μονή.
Κατά τα άλλα, ο γέρων Εφραίμ, διέψευσε κατηγορηματικά τα περί διακίνησης μαύρου πολιτικού χρήματος, καθώς και τα περί δωροδοκιών πολιτικών ή άλλων προσώπων προκειμένου η Μονή να πετύχει τους σκοπούς της.
Τέλος, σε ερώτηση του προέδρου της Επιτροπής, Μ. Μπεντενιώτη, εάν υπογράφει και σήμερα το έγγραφο που είχε αποστείλει στον Γ. Αλογοσκούφη, ότι διατίθεται να επιστρέψει στο Δημόσιο τα οικόπεδα που παραχωρήθηκαν στη Μονή, ο γέρων Εφραίμ απάντησε πως «η Ιερά Μονή Βατοπεδίου έχει καλή διάθεση για όλα και ένας διάλογος μεταξύ Δημοσίου και Μονής θα ήταν χρήσιμος». Από κει και πέρα ωστόσο, σε ό,τι αφορά το έγγραφό του, είπε ότι «σήμερα υπάρχουν νέα δεδομένα και πρέπει να το ξανασκεφθούμε».

30 Απριλίου

Κι εσύ… Θόδωρε;

Κι εσύ… Θόδωρε;

30 Απριλίου
Από τις πολιτικές μορφές που πάντα με ενθουσίαζαν για την σκέψη τους και τον πατριωτισμό τους, ακόμη κι αν μερικές φορές η «αθυροστομία» του «ενοχλούσε» τον πουριτανισμό και την υποκρισία…
-Θόδωρος Πάγκαλος!
Είναι δυνατόν λοιπόν ενώ γνώριζε τη πρόταση του Υπουργείου Εξωτερικών, ενώ ξέρει ότι θα «κλαίνε» και θα «καταριούνται» οι επόμενοι Έλληνες Θρακιώτες εδώ στη περιοχή μας…
-Να συνέργησε και ο Θόδωρος Πάγκαλος στο ενταύθα αυτοδιοικητικό «έκτρωμα» μόνο και μόνο για να «διασωθεί» ο «πελάτης» (του δικηγορικού τους γραφείου) Δήμαρχος Τοπείρου Στέλιος Χατζηευαγγέλου;
-Είναι δυνατόν η πολιτική όσφρηση του Θόδωρου Πάγκαλου να μην «αντιλήφθηκε» το ΟΛΕΘΡΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑ, να κινδυνεύουν σε λίγα χρόνια τα Αρχαία Άβδηρα να έχουν… ΤΟΥΡΚΟ ΔΗΜΑΡΧΟ!
Και από την επομένη των εκλογών του Νοέμβρη, ο Τούρκος Πρόξενος Κομοτηνής να μην επισκέπτεται επισήμως πλέον και τον νέο Δήμο… Δημοκρίτου, που κινδυνεύει πλέον με… «φέσι;

30 Απριλίου

Καιρός ήταν… 5,66 ΕΚ. ΕΥΡΩ ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΝΤΑΙ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΥΠΑΧΘΕΙ ΣΤΟΝ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟ ΝΟΜΟ…

30 Απριλίου
Σύμφωνα με τις δεσμεύσεις της Γενικής Γραμματέως της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κ. Θεοδώρας Κόκλα, στην ημερίδα για τη διασυνοριακή συνεργασία που έλαβε χώρα στην Ξάνθη το Σάββατο 24 Απριλίου, ξεκίνησε εδώ και λίγες μέρες η καταβολή επιχορηγήσεων στις επιχειρήσεις που υπήχθησαν στις διατάξεις του Αναπτυξιακού Νόμου 3299/2004.
Το ποσό που θα καταβληθεί ανέρχεται σε 5.660.000 εκ. ευρώ και αποτελεί μια ένεση ρευστότητας για την αγορά και τις επιχειρήσεις της περιοχής.
-Προς το παρόν πάντως πολλοί από τους επιχειρηματίες και βιοτέχνες της περιοχής, δεν είδανε ούτε…δραχμή!

30 Απριλίου

Άλλα τότε ο Χατζηευαγγέλλου κι άλλα… τώρα!

30 Απριλίου
Η Δημοκρατία είναι ΠΡΑΞΗ ζωής κι όχι άλλα να λέμε όταν «δεν μας συμφέρει» κάτι ή «κινδυνεύουν» τα προσωπικά μας συμφέροντα κι άλλα μετά… όταν για χάρη μας γίνεται άνω κάτω ένας Νομός και «θυσιάζεται» ακόμη και η Εθνική υπόθεση…
Έγραφε λοιπόν (δια χειρός Σακάλογλου) ο κύριος Χατζηευαγγέλου στις 1/9/2008 τα παρακάτω για τον Καποδίστρια 2:
«…η διοικητική μεταρρύθμιση είναι ένα ιδιαίτερα σοβαρό ζήτημα, κυρίως για την περιοχή μας, που οι δυνατότητες ανάπτυξης και προοπτικής της φαλκιδεύονται από σκοπιμότητες και μικροπολιτικές επιδιώξεις».
…θεωρώ ότι είναι αναγκαία η δημόσια έκφραση όλων των αιρετών της Τ.Α., που βρίσκονται σήμερα αντιμέτωποι με ένα σκοτεινό παρασκήνιο που σχεδιάζει το μέλλον μας, για εμάς χωρίς εμάς»
Μόνο που μόλις το ΠΑΣΟΚ έγινε Κυβέρνηση και το νέο ΠΑΣΟΚ του Σωκράτη «εγκαθίδρυσε» νέα εξουσία στη Ξάνθη…
-Ο Χατζηευαγγέλου αυτομάτως ΤΑ ΞΕΧΑΣΕ όλα!!!
-Και κυρίως την…αναγκαία δημόσια έκφραση όλων των αιρετών της Τ.Α.
-Πώς να μη «κλαίει» και οδύρεται τώρα ο… Μπιρολάκος όταν ο Τσετίν άλλα του ‘ταξε κι άλλα τελικώς έπραξε από πίσω;

30 Απριλίου

Απίστευτος χθες στην έκτακτη γεν. συνέλευση της ΤΕΔΚ Ν. Ξάνθης ο Δήμαρχος Βιστωνίδας Νίκος Ζλάτκος.

Απίστευτος χθες στην έκτακτη γεν. συνέλευση της ΤΕΔΚ Ν. Ξάνθης ο Δήμαρχος Βιστωνίδας Νίκος Ζλάτκος.

30 Απριλίου
Ο οποίος λέξη δεν είπε για την συνένωση με το Σέλερο και το μόνο που τον «ενόχλησε», ήταν η έδρα του νέου Δήμου που θα είναι στα Άβδηρα κι όχι στη Γενισεά…
-Δεν πειράζει Νίκο μου, θα σου δώσει ένα καλό γραφείο η Ευα… να αισθάνεσαι πιο άνετα!

30 Απριλίου

ΑΙΣΘΗΣΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΠΛΕΥΡΗ! ΕΡΕΥΝΑ, ΜΕ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑΣ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ, ΓΙΑ ΤΑ «ΣΤΗΜΕΝΑ» ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ

30 Απριλίου
Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αν.Κανελλόπουλος παρήγγειλε στους κατά τόπους εισαγγελείς να διενεργήσουν ποινικές προκαταρκτικές εξετάσεις για τα «στημένα» παιχνίδια ποδοσφαίρου τα οποία έχουν χαρακτηριστεί από ελαφρώς ύποπτα ως άκρως διεφθαρμένα.
Υπενθυμίζεται ότι ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Αθανάσιος Πλεύρης έχει καταθέσει στο Κοινοβούλιο λίστα με 27 «στημένα» παιχνίδια, ενώ στο θέμα λεπτομερώς αναφέρθηκαν τόσο η Thrakisport όσο και ο «Μαχητής» τις προηγούμενες μέρες…
Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι κατά τόπους εισαγγελείς μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα καλέσουν για κατάθεση παράγοντες και παίκτες των εμπλεκόμενων ομάδων.
-Ωστόσο αυτοί που… «φωνάζουν» κι από πάνω, γιατί δεν κάνουνε μήνυση στην… ΟΥΕΦΑ αφού λένε ότι είναι… ΚΑΘΑΡΟΙ;
Οι κύριοι Μπέος, Ψωμιάδης κλπ.

30 Απριλίου

«ΘΡΑΥΣΗ» Ο ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ ΜΕ ΤΟ… ΦΕΣΙ!

30 Απριλίου
Ιδού λοιπόν ο περιβόητος «Χατζηκαλλικράτης» για το Νομό Ξάνθης, Με τον Δήμο Σελέρου να συνενώνεται με Βιστωνίδα και Άβδηρα και να κινδυνεύει στη 10ετία ο Δημόκριτος να φορέσει και… φέσι!!!
Κι όλα αυτά για να «διασωθεί» και να μείνει «μόνος» ο Στέλιος Χατζηευαγγέλου με τη γνωστή «παρέα» του Δήμου Τοπείρου…
Αίσχος!!!

30 Απριλίου

ΘΑ ΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ…

30 Απριλίου
Στις Δημοτικές και Περιφερειακές εκλογές βέβαια του Νοέμβρη, όχι μόνο ο Σωκράτης Ξυνίδης αλλά και όλη η «παρέα» του νέου ΠΑΣΟΚ θα πάρουν την απάντησή τους…
Ο κόσμος «βράζει» κι αυτά που κατηγορούσε τελικά ο Σωκράτης, όχι μόνο τα επαναλαμβάνει, αλλά και τα… κάνει χειρότερα!

30 Απριλίου

ΤΩΡΑ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΔΙΚΑΙΩΝΕΤΑΙ!

30 Απριλίου
Φυσικά δικαίως πανηγύριζε το βράδυ της Τετάρτης ο Δήμαρχος Τοπείρου Στέλιος Χατζηευαγγέλου για τον… Χατζητόπειρο που μένει μόνος και οφείλουμε κι εμείς να του δώσουμε συγχαρητήρια όπως τα καταφέρνει με όλες τις Κυβερνήσεις…
Επί Νέας Δημοκρατίας είχε τον Κοντό και κάθε μέρα πηγαινοέρχονταν στο Υπουργείο του μαζί με τον Νεόφυτο, επί ΠΑΣΟΚ έχει τους Σωκράτη-Τσετίν που «κόβουν και ράβουν» για πάρτη του…
Και τώρα ο αγώνας δικαιώνεται για τον Δήμαρχο Τοπείρου… τον οποίο κάποτε όλοι κατηγορούσαν ως… ανεπάγγελτο!
-«Επάγγελμα» Δήμαρχος!!!

30 Απριλίου

ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΣΕ Ο ΓΚΟΡΟΓΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΣΕΓΓΕΛΙΔΗ

30 Απριλίου

Ακόμη να πάρουμε μια απάντηση από τον «δημοσιογράφο» Γιαννάκη Γκορόγια, για τις νέες επιχειρηματικές δραστηριότητες του φίλου του Τσεγγελίδη με την Δήμαρχο Αβδήρων Εύα Τσακίρη στα Λουτρά Ποταμιάς!!!
-Γιαννάκη γιατί σιωπάς;
-Εσύ που όλα τα… «βγάζεις» στη φόρα;;;

30 Απριλίου

ΡΑΒΕ ΞΗΛΩΝΕ ΣΤΗΝ ΙΧ ΜΕΡΑΡΧΙΑΣ…!

30 Απριλίου
Ράβε ξήλωνε στην οδό Μεραρχίας. Κοντεύουν τρεις μήνες από τότε που ξεκίνησε το έργο και τα τραγελαφικά στον παραδοσιακό δρόμο, συνεχίζονται…
Ο εργολάβος έχει σκάψει τα ίδια σημεία του δρόμου πάνω από 4-5 φορές και στη συνέχεια τα έχει… ξανα - γεμίσει με χώμα!
Δηλαδή δεν μπορούσε ευθύς εξ’ αρχής ο εργολάβος μια φορά να ξηλώσει τα πεζοδρόμια και να σκάψει το δρόμο και θα έπρεπε οι ίδιες δουλειές να γίνουν τρεις και τέσσερις φορές;
Κανείς δεν λογαριάζει την ταλαιπωρία των δημοτών;
-Οι οποίοι φυσικά δικαίως διαμαρτύρονται και τα έχουν με τον Δήμαρχο για την συνεχιζόμενη ταλαιπωρία τους…

30 Απριλίου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ!!!

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ!!!

30 Απριλίου
*Όλοι χειροκροτήσαμε τον Καλλικράτη και τις αναγκαίες τομές στη Τοπική Αυτοδιοίκηση με μια διαφορά…
-Καλλικράτη δικαιούμασταν κι εδώ στη Ξάνθη κι όχι… Χατζησωκράτη!
……
*Κι αν ο Σωκράτης Ξυνίδης με τον τρόπο αυτό ήθελε να… «τιμωρήσει» τους Ξανθιώτες γιατί τον εξέλεξαν βουλευτή ΠΑΣΟΚ Ξάνθης, ενώ ο άνθρωπος ένα όραμα είχε, να «εκλεγεί βουλευτής του νέου ΠΑΣΟΚ και μιας «παρέας»…!
-Ο Θόδωρος Πάγκαλος που μιλάει ΚΑΘΑΡΑ και ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΑ πως είναι δυνατόν να «συμφώνησε» με το ενταύθα «έκτρωμα»;
……
*«Να γνωρίζουν όλοι αυτοί οι ευκαιριακοί παράγοντες ότι ο αγώνας τώρα ξεκινά και θα μας βρουν δυναμικά και ανυποχώρητα απέναντί τους»!!!!
Ξέρετε ποιος τα έλεγε αυτά;;; Μα ο… Δήμαρχος Τοπείρου Στέλιος Χατζηευαγγέλου!!!
-Ο οποίος στις 1 Σεπτεμβρίου 2008 υβρίζοντας τους πάντες τότε (ΚΕΔΚΕ, ΤΕΔΚ Ν. Ξάνθης, Δήμαρχο Ξάνθης κλπ), λόγω της Διοικητικής Μεταρρύθμισης που είχε εξαγγείλει τότε ο Παυλόπουλος και δεν αποτόλμησε να προχωρήσει…
-Απειλούσε με… δυναμικές κινητοποιήσεις και «μπαϊράκια»!!!
……
*Η καθαρή θέση μας. ΚΑΝΤΕ ΤΟ όπως ο… Χατζηευαγγέλου!!!!
-Ο αγώνας τώρα ξεκινά για τον «Χατζηκαλλικράτη» στο Νομό Ξάνθης!!! Δυναμικά και ανυποχώρητα απέναντί τους…
-Όχι για τον Χατζηκαλλικράτη του Χατζησωκράτη!
……
*Έλεγε επίσης ο Δήμαρχος Τοπείρου Στέλιος Χατζηευαγγέλου στις 1 Σεπτεμβρίου 2008 καταγγέλλων τους πάντες, όταν ο Παυλόπουλος μίλησε για Καποδίστρια 2:
«…είναι αναγκαία η δημόσια έκφραση όλων των αιρετών της Τ.Α. που βρίσκονται σήμερα αντιμέτωποι με ένα σκοτεινό παρασκήνιο που σχεδιάζει το μέλλον μας, για εμάς, χωρίς εμάς»!!!
……
*Βρε ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ & ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ! Εσείς πρώτοι μιλούσατε τότε για αναγκαία δημόσια έκφραση όλων των αιρετών της Τ.Α. και του λαού και καταγγέλνατε για «σκοτεινά παρασκήνια»…
-Όταν πιο ΣΚΟΤΕΙΝΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ από αυτό που είδαμε επί ημερών σας με το… «Χατζηκαλλικράτης, δεν το έχουμε δει ποτέ στην ιστορία του τόπου;
Ερήμην όλων ημών, αποφασίσατε για μας πριν από μας!!!
Και ζητάτε και τα ρέστα;;;
……
*Κι αν δεν μάθατε και για το χθεσινό του «ανέκδοτο» του ανεπάγγελτου Δημάρχου Τοπείρου Στέλιου Χατζηευαγγέλου, να σας ενημερώσω επ’ αυτού…
-Βγήκε λοιπόν ο συγκεκριμένος κύριος στον FM100 με «θράσος χιλίων πιθήκων» να χαρακτηρίσει εμένα… νονό!
-Κοίτα ποιος μιλάει εξ’ ιδίων κρίνων τα αλλότρια!!!
-Ο Δήμαρχος Τοπείρου για τον οποίο στις 2 Οκτωβρίου 2008 κατήγγειλε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης «δεν θα μας φιμώσετε με τίποτα, δεν καλύπτουμε τις παρανομίες σας!!!» και λειτουργεί την περιβόητη ΔΕΤΑ χωρίς εκπρόσωπο της αντιπολίτευσης!! Και ουδείς γνωρίζει, πως πληρώνεται η ΕΙΔΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ Σούλα Σακάλογλου!!! Χε… Χε… Χε…
……
*Χαίρεται βέβαια αυτός που χαίρεται τελευταίος, διότι μη νομίζετε ότι και οι ίδιοι οι δημότες Τοπείρου είναι ευχαριστημένοι όπως έγιναν τα πράγματα…
Καθότι οι άνθρωποι έργα και καλύτεροι ποιότητα ζωής ονειρεύονταν και ονειρεύονται για τον Δήμο τους…
Ενώ στον Τόπειρο μονίμως ασχολούμαστε όλοι μόνο με τα «έργα»του Δημάρχου και της «παρέας» του!!!
-Σακάλογλου, Φεταχίδης, Τσετίν, Νεόφυτος, Ντίνας κλπ.

29 Απριλίου

Χατζηκαλλικράτης Με 4 Δήμους στο Ν. Ξάνθης!

29 Απριλίου
Δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν πλήρως οι πληροφορίες μας, όλα «κομμένα και ραμμένα» για Χατζηευαγγέλου - «παρέα» Τοπείρου, λαϊκή κατακραυγή για το «έκτρωμα»! ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ (18.00) Η ΤΕΔΚ Ν. ΞΑΝΘΗΣ
1. Δήμος Ξάνθης-Δήμος Σταυρούπολης με έδρα τη Ξάνθη, 2. Δήμος Τοπείρου με έδρα το Εύλαλο, 3. Δήμος Μύκης - Κοινότητες Θερμών, Σατρών, Κοτύλης με έδρα την Σμίνθη, 4. Δήμος Σελέρου - Δήμος Βιστωνίδας & Δήμος Αβδήρων με έδρα τα Άβδηρα!
Στο υπουργικό συμβούλιο παρουσιάστηκε το σχέδιο «Καλλικράτης» από τον υπουργό Εσωτερικών Γ. Ραγκούση. Σύμφωνα με το νέο σχέδιο, ο αυτοδιοικητικός χάρτης της χώρας αλλάζει ριζικά, αφού οι δήμοι θα είναι λιγότεροι από 370 από 1034 που είναι σήμερα και οι αυτοδιοικητικές περιφέρειες 13 από 57, ενώ καταργούνται οι νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις. Ταυτόχρονα αποκεντρώνονται υπηρεσίες παιδείας, υγείας και πρόνοιας. Ο «Καλλικράτης» διέπεται από την αρχή ένα νησί, ένας δήμος.
Σημαντικές αλλαγές
Από τις 6.000 δημοτικές επιχειρήσεις και νομικά πρόσωπα, θα παραμείνουν περίπου 2.000, με το πολιτικό προσωπικό να μειώνεται από 50.000 σε 25.000.
Για το μόνιμο προσωπικό των δημοτικών επιχειρήσεων και τους εργαζόμενους αορίστου χρόνου, προβλέπονται μετατάξεις όπως και για το προσωπικό των υπηρεσιών των νομαρχιών η αρμοδιότητα των οποίων μεταφέρεται στους δήμους.
Με την εφαρμογή του Καλλικράτη εκτιμάται ότι θα γίνει εξοικονόμηση πόρων τουλάχιστον 1,8 δις ευρώ.
Στο εκλογικό πεδίο προβλέπεται ότι από το 2014 οι εκλογές θα γίνονται ανά πενταετία, μαζί με τις ευρωεκλογές.
Άμεσα ξεκινά και η διαβούλευση για τον «Καλλικράτη», με τους ενδιαφερόμενους φορείς. Πάντως ΚΕΔΚΕ και ΕΝΑΕ θα διατυπώσουν τις τελικές τους θέσεις, μετά από έκτακτα συνέδρια στις 3 Μαΐου η πρώτη και στις 4 και 5 Μαΐου η δεύτερη.
Όπως δήλωσε ο κ. Ραγκούσης: «Το σχέδιο «Καλλικράτης» σημαίνει το τέλος της εποχής για το πιο συγκεντρωτικό κράτος της Ευρώπης και ταυτόχρονα της αρχή μιας νέας πορείας. Χρειαζόμαστε δήμους και περιφέρειες λιγότερους σε αριθμούς, μεγαλύτερους σε έκταση, πλουσιότερους σε πόρους, προσωπικό και αρμοδιότητες, πιο αποτελεσματικούς, πιο οικονομικούς, πιο διαφανείς, πιο δημοκρατικούς και πιο ανοικτούς στην κοινωνία».
Μιλώντας για το σχέδιο «Καλλικράτης», ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου τόνισε ότι:
«Η Ελλάδα, αποδεικνύει καθημερινά τη βούλησή της να προχωρήσει σε μεγάλες αλλαγές, όπως γίνεται με το σχέδιο «Καλλικράτης», το οποίο, είναι μια νέα αρχιτεκτονική της αποκεντρωμένης αυτοδιοίκησης.
Το σχέδιο είναι ένα πραγματικό άλμα για την αναπτυξιακή επανεκκίνηση της χώρας.
Το σχέδιο, θα συμβάλει στη δημοσιονομική ανάταξη, αλλά και στην εξοικονόμηση πόρων, καθώς θα υπάρξει μια ευρύτατη διαδικασία συγχώνευσης νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, ο αριθμός των οποίων ανέρχεται σε περισσότερες από 4.000.
Πέρα από τη μείωση του κόστους λειτουργίας, θα υπάρξει και μεγάλη μείωση της γραφειοκρατίας.
Παράλληλα, θα υπάρξει καλύτερος έλεγχος και εποπτεία της αυτοδιοίκησης ώστε να ελέγχεται πού διατίθεται κάθε ευρώ.
Επίσης θα μεταφερθεί μεγάλη σειρά αποφασιστικών αρμοδιοτήτων στην αυτοδιοίκηση, ενώ το κράτος θα περιοριστεί στις επιτελικές του ευθύνες, οι δε υπηρεσίες θα μεταφερθούν δίπλα στον πολίτη, εκεί δηλαδή που τις έχει ανάγκη.
Είναι, ένα μεγάλο άλμα για ένα καλύτερο κράτος».
...
ΑΙΣΧΟΣ!
ΧΑΤΖΗΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΞΑΝΘΗΣ!!!

Δυστυχώς όσον αφορά το Νομό Ξάνθης, επιβεβαιώθηκαν πλήρως οι πληροφορίες μας!
Όλα έγιναν όπως… «μαγειρεύονται» εδώ και μήνες ΕΡΗΜΗΝ της κοινωνίας και των Δημάρχων και άλλων κομμάτων από Σωκράτη-Τσαρτσάρα και τη γνωστή «παρέα» του Τοπείρου!
Τα πάντα έγιναν με τις συνενώσεις των Δήμων στο Νομό Ξάνθης, «κομμένα και ραμμένα» για Χατζηευαγγέλου - «παρέα» Τοπείρου!!!
Και παρά τη λαϊκή κατακραυγή για το «έκτρωμα»!
4 Δήμοι για το Νομό Ξάνθης, με τον Δήμο Τοπείρου αυτόνομο και ως… έχει και τον Δήμο Σελέρου ενωμένο με τους Δήμους Βισωνίδας και Αβδήρων, παρά τις αντιδράσεις…Και την μοναδική αλλαγή ως προς την έδρα του νέου Δήμου που δεν θα είναι η Γενισέα, αλλά τα Άβδηρα λόγω ιστορικότητας.
...
ΟΙ 4 ΝΕΟΙ ΔΗΜΟΙ ΣΤΟ Ν. ΞΑΝΘΗΣ
1. Δήμος Ξάνθης-Δήμος Σταυρούπολης με έδρα τη Ξάνθη, 2. Δήμος Τοπείρου με έδρα το Εύλαλο, 3. Δήμος Μύκης-Κοινότητες Θερμών, Σατρών, Κοτύλης με έδρα την Σμίνθη, 4. Δήμος Σελέρου - Δήμος Βιστωνίδας & Δήμος Αβδήρων με έδρα τα Άβδηρα!

ΤΑ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΨΗΦΟΙ
Παρακάτω δίνουμε μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία και αριθμούς, για να δείτε περίπου πως «διαμορφώνονται» και οι δυνάμεις Χριστιανών και μουσουλμάνων…

1. ΔΗΜΟΣ ΞΑΝΘΗΣ με έδρα τη Ξάνθη
Σύμφωνα με τις δημοτικές εκλογές 2006:
Δήμος Ξάνθης
Εγγεγραμμένοι: 42.417
Ψήφισαν: 28.233
Δήμος Σταυρούπολης
Εγγεγραμμένοι: 6.548
Ψήφισαν: 3.860
ΣΥΝΟΛΟ ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΥ
Εγγεγραμμένοι: 48.965
-Αναμένεται να ψηφίσουν λίγοι περισσότεροι από τους 32.093 ψηφοφόρους του 2006, με τη μειονότητα να καθίσταται πιο ΑΔΥΝΑΜΗ σε σχέση με τις εκλογές των περασμένων ετών, λόγω των 3.500 νέων χριστιανών ψηφοφόρων.

2.ΔΗΜΟΣ ΤΟΠΕΙΡΟΥ με έδρα το Εύλαλο
Δήμος Τοπείρου
Σύμφωνα με τις δημοτικές εκλογές 2006:
Εγγεγραμμένοι 16.058
Ψήφισαν 12.018
-Αναμένεται να ψηφίσουν λίγοι περισσότεροι από τους 12.018 ψηφοφόρους του 2006

3. ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΗΣ με έδρα τη Σμίνθη
Σύμφωνα με τις δημοτικές εκλογές 2006:
Δήμος Μύκης
Εγγεγραμμένοι: 12.153
Ψήφισαν : 9.855
Κοινότης Σατρών
Εγγεγραμμένοι: 1.117
Ψήφισαν: 719
Κοινότης Κοτύλης
Εγγεγραμμένοι: 2.843
Ψήφισαν: 2.270
Κοινότης Θερμών
Εγγεγραμμένοι: 2.119
Ψήφισαν: 1.422
ΣΥΝΟΛΟ ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΥ
Εγγεγραμμένοι: 18.232
-Αναμένεται να ψηφίσουν λίγοι περισσότεροι από τους 18.232 ψηφοφόρους του 2006.

4. ΔΗΜΟΣ ΑΒΔΗΡΩΝ με έδρα τα Άβδηρα
Σύμφωνα με τις δημοτικές εκλογές 2006:
Δήμος Αβδήρων
Εγγεγραμμένοι: 5.886
Ψήφισαν: 4.440
Δήμος Βιστωνίδας
Εγγεγραμμένοι: 19.261
Ψήφισαν: 10.494
Δήμος Σελέρου
Εγγεγραμμένοι: 5.269
Ψήφισαν: 3.652
ΣΥΝΟΛΟ ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΥ
Εγγεγραμμένοι: 30.416
Ψήφισαν: 18.586
-Αναμένεται να ψηφίσουν λίγοι περισσότεροι από τους 18.586 ψηφοφόρους του 2006 με την Μειονότητα σε πρώτη φάση να διαθέτει πάνω από 5.500 μειονοτικούς ψηφοφόρους και να παίξει ρυθμιστικό παράγοντα στην εκλογή του νέου Δημάρχου.

29 Απριλίου

Ημερομηνία περαίωσης του έργου 30-6-2010 ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΟΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΚΛΕΜΑΝΣΩ & ΜΙΑΟΥΛΗ

29 Απριλίου
Οργασμός έργων αυτή τη περίοδο στη πόλη της Ξάνθης και ένα ακόμη έργο ανακοίνωσε χθες ο Δήμος Ξάνθης.Συγκεκριμένα από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ξάνθης ανακοινώνεται ότι ξεκινά η 2η φάση των εργασιών του έργου «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΟΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΟΔΩΝ ΚΛΕΜΑΝΣΩ & ΜΙΑΟΥΛΗ»
Το έργο προβλέπει την αποξήλωση και κατασκευή νέου ασφαλτοτάπητα καθώς και την τοποθέτηση σχαρών υδροσυλλογής.
Η ημερομηνία περαίωσης του έργου είναι στις 30-6-2010.
Η παρέμβαση στην παρούσα φάση θα πραγματοποιηθεί στην οδό Μιαούλη από την οδό Λυγδών έως την οδό Βελισσαρίου και στην οδό Ικονίου από την οδό Κλεμανσώ έως την οδό Μιαούλη.
Κατά τις ώρες εργασίας τα υπό κατασκευή τμήματα των ανωτέρω οδών θα παραμένουν κλειστά και η κυκλοφορία των οχημάτων θα γίνεται από τους παράπλευρους δρόμους.
Παρακαλούμε όπως οι δημότες επιδεικνύουν ιδιαίτερη προσοχή κατά την διέλευσή τους από την συγκεκριμένη οδό και ζητούμε την κατανόηση τους κατά το χρονικό διάστημα εκτέλεσης των εργασιών.
Από την πλευρά της υπηρεσίας και του αναδόχου θα γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια για να περιοριστεί στο ελάχιστο η όχλησή τους.

29 Απριλίου

ΨΙΘΥΡΟΙ ΚΑΡΔΙΑΣ!!!

29 Απριλίου
*Αποκλειστικό. «Σφύριξα κι έληξες…» λοιπόν, όπως λέει και το νέο άσμα του Πάνου Κιάμου κι οι πληροφορίες μου αναφέρουν ότι…
-Κόκκινη κάρτα έβγαλε οριστικά στην Πόπη του ΑΜΑΝ ο πρώην αγαπημένος της ο Κώστας με αποτέλεσμα να πάψει… ψυχικό τραλαλά!
Ποια θα είναι η συνέχεια;
-Αγνοείται, διότι ο χωρισμός είναι νωπός. Και κάποιοι επιμένουν ότι το ζευγάρι θα τα ξαναβρεί, τουλάχιστον μέχρι να… χωρίσει!
……
*Κλειστό το ΚΥΒΕΡΝΕΙΟ από το βράδυ της περασμένης Δευτέρας, με αποτέλεσμα να ξεκουράζεται τα βράδια ο Μανώλης Φανουράκης…
-Όστις αρνήθηκε πρόταση φίλων να πιεί ένα ποτό μαζί τους το βράδυ της Τρίτης, με το αιτιολογικό «είχε φορέσει τις πιτζάμες του»…
-Βρε μπας και είναι εδώ αυτές τις μέρες η Ρέα και δεν το πήραμε χαμπάρι;
……
*Καπου στο εξωτερικό βρίσκεται αυτές τις μέρες ο δημοφιλής γιατρός και παιδίατρος Ιπποκράτης Καμαρίδης και γι’ αυτό αδίκως τον αναζητούσαν οι φίλοι του…
Πάντως αναμένεται μέχρι τη Πρωτομαγιά να επιστρέψει στα πάτρια εδάφη.
……
*Σε «χλωρό» κλαρί δεν θέλει ν’ αφήσει η Τζούλια την ημέτερη Σάσα Μπάστα αλλά και η δική μας δεν κάθεται στ’ αυγά της και «προκαλεί» συνέχεια όπως μαθαίνω.
……
*Κι έχουμε και λέμε. Για παρουσίαση καλλιστείων ξεκίνησε η Σάσα Μπάστα και βρέθηκε να «διανυκτερεύει» στο κρατητήριο του Αστυνομικού Τμήματος Καλυβίων! Η τραγουδίστρια είχε αναλάβει χρέη παρουσιάστριας και οικοδέσποινας στα αντρικά καλλιστεία «Mr Handsome» που διοργάνωνε o Γιώργος Κουτούλιας στο “Shisha” club.
……
*Εκεί λοιπόν που η βραδιά κυλούσε με πολύ κέφι και γοητευτικές αντρικές παρουσίες που ξεχείλιζαν από τεστοστερόνη, η Σάσα Μπάστα βρέθηκε από το κεντρικό σημείο του μαγαζιού του Πειραιά στα κρατητήρια του Α.Τ. Καλυβίων λόγω της αυτόφωρης διαδικασίας που ενεργοποιήθηκε μετά τη μήνυση που κατέθεσε στο πρόσωπό της η Τζούλια Αλεξανδράτου.
-Και λέγαμε κι εμείς… καιρό έχουν οι δυο ξανθές στα δικαστήρια και στα Αστυνομικά Τμήμα να ανταλλάσσουν αγωγές και μηνύσεις.
……
*Τα νεώτερα και μετά το αυτόφωρο της «δικής» μας…
-Σοκαρισμένη λοιπόν και αποφασισμένη να φτάσει το μαχαίρι ως το κόκκαλο δηλώνει η Σάσα Μπάστα μετά την όλη περιπέτεια που έζησε όταν η Τζούλια Αλεξανδράτου κατέθεσε μήνυση εναντίον της. «Έπαθα σοκ. Μετά την ολοκλήρωση της βραδιάς, εκεί που φωτογραφιζόμουν, ήρθε ένας αστυνομικός και με ευγενικό τρόπο μού υπέδειξε να τον ακολουθήσω. Ρώτησα τον λόγο και μου απάντησε ότι είχε υποβάλει μήνυση εναντίον μου η Τζούλια Αλεξανδράτου για εξύβριση. Πήγα στο Αστυνομικό Τμήμα Καμινίων. Έμεινα εκεί όλο το βράδυ. Ήταν πολύ άσχημα. Ευτυχώς που είχα μαζί μου τον ιδιοκτήτη του κλαμπ Μάνο Κατσαμούρη. Θα κινηθώ νομικά εναντίον της και θα της κάνω μήνυση. Δεν μπορώ να πιστέψω αυτό που μου συνέβη και εύχομαι να μην το ξαναζήσω. ……
*Και το φινάλε… Θα μιλήσω με τον δικηγόρο μου για το πώς θα κινηθώ» είπε η εξ Αβάτου εκρηκτική τραγουδίστρια...
Έτσι, νέος κύκλος μηνύσεων πρόκειται να υπάρξει ανάμεσα στις δύο εκρηκτικές ξανθιές...
……
*Στο ΠΕΤΑΛΟΥΔΑ bar θεάθηκε να πίνει το ποτό του μαζί με τον Γρηγόρη του BEER House ο Σπύρος του Βαβέλ.
Ο οποίος μας υποσχέθηκε με την Βιργινία τραπέζι με… ψάρια που σύντομα ο ίδιος θα «αλιεύσει»! Για να δούμε…
……
*«Κατά 99.9% η κυρία Μαγγίρα, μέχρι το τέλος του διαγωνισμού, θα παραιτηθεί από το «Dancing with the stars» δήλωσε ο Στίβεν Κέλι, ενισχύοντας τις φήμες που θέλουν την performer να εγκαταλείπει το show. Τον τελευταίο καιρό ακούγεται έντονα στα πηγαδάκια του show ότι η Ματθίλδη Μαγγίρα θα αποχωρίσει οικιοθελώς από το talent show πριν ολοκληρωθεί το χορευτικό show.
……
*Ο λόγος; Κανείς δεν μπορεί να απαντήσει με σιγουριά σε αυτό, πολλοί πάντως μιλούν για την κόντρα της με την Ευγενία Μανωλίδου η οποία έχει φτάσει μέχρι και τα παλτό του “Dancing”. “H κυρία Μαγγίρα κατά 99.9% θα παραιτηθεί όχι για το λόγο ότι φοβάται τα χορευτικά και τέτοια, τα πάει πάρα πολύ καλά εκεί. Είναι άλλοι οι λόγοι. Αυτό το έχω ακούσει εδώ και δυο- τρεις μέρες» δήλωσε ο χορογράφος.
……
*Τελικά τι γίνεται με τη Μαρία Τζελέπη παιδιά; Τι συνέβη κι εκεί που ξεσήκωνε τις πίστες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ξαφνικά ήρθε και… άραξε στο Άβατο όπου λέει περιμένει και τις προτάσεις; Καλά στο Άβατο περιμένει τους μάνατζερ, όταν όλο το παιχνίδι στη Σαλονίκη ή στην Αθήνα «παίζεται»; Δεν παίρνει τουλάχιστον κανένα μάθημα από τον Μάκη τον Αρίφογλου;
-Ή μήπως σκοπεύει να δουλέψει και το φετινό καλοκαίρι μάρκα στο καλοκαιρινό του Πόρτο Μόλο όπως λίγα χρόνια πριν, επανακάπτοντας στη καρδιά του πρώην της;
……
*Καθόλου δεν αποκλείεται αν το Σάββατο ο καιρός είναι καλοκαιρινός, ο Βασίλης Μπουζούρης να λειτουργήσει το BLUE cafe bar στη παραλία του Μυρωδάτου. Με τις απαραίτητες βέβαια σούβλες λόγω Πρωτομαγιάς όπως και πέρσι!

29 Απριλίου

Χατζηκαλλικράτης!

Χατζηκαλλικράτης!

29 Απριλίου
Εξ’ αρχής ένας ήταν ο στόχος του Σωκράτη Ξυνίδη για το «Χάρη Καλλικράτης» στο Νομό Ξάνθης…
Πως θα «εξυπηρετηθεί» καλύτερα ο… πελάτης του γραφείου που στη συγκεκριμένη περίπτωση άκουγε Στέλιος Χατζηευαγγέλου!
Τι ήθελε λοιπόν η γνωστή «παρέα» Τοπείρου;
Να παραμείνουν τα πράγματα ως έχουν, ώστε ούτε να βάλουν στο «κεφάλι» τους άλλον έναν Δήμο (με τον Δήμο Σταυρούπολης κάθε άλλο παρά βεβαία ήταν η εκλογή τους…) και παράλληλα να «διαιωνιστεί» το σημερινό ΚΑΘΕΣΤΩΣ της Δημοτικής αρχής έχοντας υπό έλεγχο την κατάσταση…
Κι ο στόχος αυτός επιτεύχθηκε με άνεση, διότι συνηγόρησε και ο μειονοτικός βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κύριος Τσετίν, αφού κι αυτός σε Σωκράτη και «παρέα» Χατζηευαγγέλλου οφείλει την ανάδειξή του στη πολιτική και την εκλογή του στη Βουλή των Ελλήνων.
Τώρα πόσο «ωφέλιμη» από και δω και πέρα θα είναι η «κατάσταση» για τους Ξυνιδαίους και το νέο ΠΑΣΟΚ που υποτίθεται εκφράζουν, θα φανεί σύντομα…

29 Απριλίου

ΣΥΖΗΤΗΣΑΝ ΚΑΙ ΓΙΑ «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» Συνάντηση Πάγκαλου με Σωκράτη Ξυνίδη, Τσετίν & Χατζηοσμάν!

29 Απριλίου
Μόνο «συμπτωματική» δεν μπορεί να ήταν η συνάντηση των δύο μειονοτικών βουλευτών Ξάνθης και Ροδόπης (μαζί με τον Σωκράτη Ξυνίδη) με τον Θόδωρο Πάγκαλο μια μέρα (τη Τρίτη) πριν ανακοινωθούν οι Δήμοι σύμφωνα με το Σχέδιο «Καλλικράτης».
Η είδηση; Ότι την είδηση στα Μ.Μ.Ε δεν έδωσε ο Σωκράτης Ξυνίδης, αλλά… ο Τσετίν τονίζοντας τα παρακάτω στο δελτίο τύπου:
«Ο βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ξάνθης Τσετίν Μαντατζή, επισκέφτηκε μαζί με τον βουλευτή ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ροδόπης, Αχμέτ Χατζηοσμάν, τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, Θεόδωρο Πάγκαλο, στο γραφείο του στην Αθήνα.
Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με θέμα τα προβλήματα που απασχολούν την περιοχή και ιδιαίτερα, τη μειονότητα της Θράκης, συμμετείχε και ο Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και βουλευτής Ξάνθης, Σωκράτης Ξυνίδης. Στη συνάντηση οι βουλευτές παρουσίασαν αναλυτικά τα προβλήματα της περιοχής και της μειονότητας και πρότειναν τρόπους επίλυσής τους. Όλοι δεσμεύτηκαν να εργαστούν από κοινού για την επίλυση των προβλημάτων».
-Ωστόσο οι δικές μας πηγές αναφέρουν άλλα. Ότι ο Πάγκαλος ήθελε ν’ ακούσει προσωπικά τις απόψεις των δύο μειονοτικών βουλευτών για τις συνενώσεις των Δήμων στους δύο Νομούς, με τον Τσετίν να «στηρίζει» ευθέως τη πρόταση του Σωκράτη με τον Τόπειρο αυτόνομο και το Σέλερο με Άβδηρα και Βιστωνίδα!!!

29 Απριλίου

ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ: Την Δευτέρα 3 Μαϊου στη Κομοτηνή, θα έρθει τελικά στη Ξάνθη;

29 Απριλίου
Στην Κομοτηνή θα βρίσκεται ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, την ερχόμενη Δευτέρα 3 Μαΐου, στο πλαίσιο της προσυνεδριακής συνδιάσκεψης του κόμματος με θέμα την Περιφερειακή Ανάπτυξη.
Η περιφερειακή συνδιάσκεψη θα λάβει χώρα στις 4 το απόγευμα, στο αμφιθέατρο της παλιάς Νομικής, απέναντι από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ.
Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο πρόεδρος της ΝΔ θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στην αγορά της πόλης και θα έχει συναντήσεις με παραγωγικούς φορείς της περιοχής. Δεν έγινε ακόμη γνωστό αν ο Πρόεδρος της Ν.Δ. θα επισκεφθεί έστω και για λίγο και τη Ξάνθη, παρά τις προσπάθειες που κατέβαλε ο Διονύσης Βώβος προκειμένου το πρωϊ να περάσει και να μείνει 1-2 ώρες και στην πόλη μας.

29 Απριλίου

Το αν αύριο βέβαια τα Αρχαία Άβδηρα έχουν… ΤΟΥΡΚΟ Δήμαρχο, μάλλον ελάχιστα τους «πονοκεφάλιασε»!

Το αν αύριο βέβαια τα Αρχαία Άβδηρα έχουν… ΤΟΥΡΚΟ Δήμαρχο, μάλλον ελάχιστα τους «πονοκεφάλιασε»!

29 Απριλίου
Τι κατάφερε η Τ.Ο. ΠΑΣΟΚ Αβδήρων προκειμένου να «ματαιώσει» τις «κινητοποιήσεις» της Δημάρχου Αβδήρων Εύας Τσακίρη λόγω έδρας; Μα να αλλάξει την αρχική πρόταση που είχε ως έδρα του νέου Δήμου την Γενισέα και να την μεταθέσει λόγω ονόματος, στ’ Άβδηρα!

29 Απριλίου

Στη Ξάνθη αύριο ο Πάνος Μπιτσαξής! Εγκαινιάζει το απόγευμα το Σκοπευτήριο Δαφνώνα

29 Απριλίου
Ο Δήμος Σταυρούπολης Νομού Ξάνθης και ο Σκοπευτικός Όμιλος Δήμου Σταυρούπολης σας προσκαλούν στα εγκαίνια του Κλειστού Σκοπευτηρίου Δαφνώνα που θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 30 Απριλίου 2010 και ώρα 18:00, από τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Πάνο Μπιτσαξή.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΣΤΗΝ ΞΑΝΘΗ ΤΟΥ Γ.Γ. ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ. Π. ΜΠΙΤΣΑΞΗ
11:15 π.μ. Άφιξη στην Ξάνθη.
12:15 μ.μ. Συνάντηση με φορείς Αθλητικών Συλλόγων, ΕΠΣ Ξάνθης (Z Palace).
13:30 μ.μ. Συνέντευξη Τύπου (Z Palace).
15:00 μ.μ. Επίσκεψη – Γεύμα στον Ιππικό Όμιλο Αβδήρων.
17:30 μ.μ. Αναχώρηση για Δαφνώνα Δ. Σταυρούπολης.
18:00 μ.μ. Εγκαίνια Σκοπευτηρίου Σταυρούπολης (Δαφνώνας).
19:30 μ.μ. Συνάντηση με τους αιρετούς εκπροσώπους του Νομού (Δημοτικό Μέγαρο Σταυρούπολης).

29 Απριλίου

«ΟΥΡΑ» ΤΟΥ ΣΩΚΡΑΤΗ Ο ΤΣΕΤΙΝ…

29 Απριλίου

Τελικά ο μειονοτικός βουλευτής Ξάνθης κ.Τσετίν στο θέμα του «Καλλικράτης» έχει εξελιχθεί μήπως σε…»ουρά» του Σωκράτη Ξυνίδη; Διότι αυτό κυκλοφορεί σε παράγοντες της μειονότητας και αυτό καθώς φαίνεται τρέμει και περισσότερο από όλα ο γιατρός…
Καθότι στις εκλογές τις 4 Οκτωβρίου, έπαιζε…μόνος και στη πολιτική τίποτα δεν είναι σίγουρο.
Ιδίως να το ΠΑΣΟΚ συνεχίσει τη «κατιούσα»…

29 Απριλίου

ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟΣ Ο ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ, ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΣΠΑΤΑΛΕΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΟΣ Ο ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ, ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΟΙ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΣΠΑΤΑΛΕΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ

29 Απριλίου
Μόνο θετικά για τη συνέντευξη του Ραγκούση στη ΝΕΤ σχετικά με το Σχέδιο «Καλλικράτης». Ενδεικτικά και τα μηνύματα των πολιτών που ήρθαν στο blog που λένε τα πράγματα με τόνομά τους:
26 Απρ 10, 22:22
ΧΑ: Πολύ σωστός ο Ραγκούσης στην εκπομπή της ΝΕΤ! Λιγότεροι από 370 δήμοι σε όλη την χώρα και ΔΡΑΣΤΙΚΗ μείωση των δημοτικών επιχειρήσεων, από 6000 σε περίπου 2000! Επιτέλους!
26 Απρ 10, 22:24
ΧΑ: Αυτό σημαίνει δραστικό περιορισμό των κρατικών σπαταλών, των οργίων και των παιχνιδιών στις πλάτες του Έλληνα φορολογούμενου. Ευτυχώς που η κρίση οδηγεί και σε σωστές αποφάσεις. Καιρός ήταν!
26 Απρ 10, 22:53
EΕT: EPREPE OMOS NA FTASOUME STO AMHN?
26 Απρ 10, 22:54
EΕT: KRIMA GIA AUTO TO LAO NA EXEI AUTOS TOUS HGETES...
26 Απρ 10, 22:54
EΕT: THA PESEI PEINA
27 Απρ 10, 00:32
ΧΑ: όχι, δεν έπρεπε να φθάσουμε στο αμήν, αλλά πού να το καταλάβει αυτό ένας Λαός που παρακαλούσε τον κάθε πολιτικό για ρουσφέτι; Θα βγει και κάτι καλό απ’ αυτήν την ιστορία.
27 Απρ 10, 00:34
ΧΑ: Θα αλλάξουμε νοοτροπία και τρόπο σκέψης όλοι μας και θα πάψουμε πλέον να εξαρτώμαστε από τον κάθε πολιτικάντη, του όποιου κόμματος. θα ωριμάσουμε απότομα.. 35 χρόνια ζούσαμε σε εικονική πραγματικότητα

29 Απριλίου

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΚΗΝΗ

29 Απριλίου
*«Μπέρδεμα» τελικώς με το Σχέδιο Καλλικράτης και τους δημοσίους υπαλλήλους…
Οι οποίοι θα μπορούν να κατέβουν υποψήφιοι δημοτικοί ή Περιφερειακοί σύμβουλοι, αλλά υπό όρους!
……
*Δεν μπορεί να κατέβει κάποιος δημοτικός υπάλληλος στους Δήμους, αλλά μόνο στη Περιφέρεια, με τη προοπτική ότι δεν είναι διευθυντικό στέλεχος στη θέση του…
Όπως και δεν μπορούν δημόσιοι υπάλληλοι (της Νομαρχίας) να κατέβουν για το Περιφερειακό συμβούλιο.
-Εν πάση περιπτώσει το τοπίο είναι λίγο «θολό», αλλά λίαν συντόμως αναμένεται να καθαρίσει, ώστε να μην έχει κανείς αγωνία και άγχος..
……
*Αλλάζω θέμα. Φαίνεται πως ο δημοτικός σύμβουλους του κυρίου Πούλιου, Σάββας Μελισσόπουλος ως δάσκαλος, τα καταφέρνει καλύτερα στον γραπτό λόγο παρά στον… προφορικό!
Για να στέλνει επιστολές στον Τύπο κατά του Τσέπελη με βαριές κατηγορίες, ενώ «φοβάται» μια δημόσια τηλεοπτική αντιπαράθεση μαζί του!
Αλλιώς δεν μπορώ να το εξηγήσω.
……
*Και εν πάση περιπτώσει, όσο Θανάσης Ξυνίδης & Δημήτρης Μπένης (παραμένουν «δίδυμο» μην απατάστε…), τον έχουν τον Μανωλάκη στο «απυρόβλητο», ο «αφανής εταίρος», θα χορεύει και θα αποθρασύνεται, όπως πάντα κι πρόκειται για το μεγαλύτερο ίσως πολιτικό σκάνδαλο στη πόλη.
Τελεία και παύλα.
……
*Διότι αν για παράδειγμα ρωτήσω τον Δημήτρη Μπένη τι έγινε μ’ εκείνη το περιβόητο πόρισμα στη ΔΕΑΞ για τον «τροφοδότη» λογαριασμό και τα υπόλοιπα, τι θα μου πει…;
-Ότι η υπόθεση είναι στη Δικαιοσύνη, αλλά δεν γνωρίζει έκτοτε… Ουδέν!
……
*Επειδή δηλαδή αυτοί δεν ασχολούνται πλέον και τα έχουν βρει με τον Μανώλη, σημαίνει ότι ΞΕΧΑΣΑΜΕ κι εμείς;
……
*Έτοιμος να προσφέρει αντιδημαρχία στον Μπιρόλ του Σελέρου είναι ο Τσολακίδης όπως λένε οι πληροφορίες μου, προκειμένου να πάρει τον Δήμο και να μη κατέβει και στη Βιστωνίδα ανεξάρτητος μειονοτικός συνδυασμός…
-Συνηθισμένος σε αυτά τα «κόλπα» από παλιά ο Βασιλάκης άλλωστε…
-Μη ξεχνάτε ότι αυτός ήταν κι ένας από τους προεξέχοντες για το περίφημο δίκτυο Τούρκων και Ελλήνων Δημάρχων Ανατ. και Δυτικής Θράκης.
……
*Προς υϊό Παραστατίδη Ενταύθα
Μήπως πρέπει να μεσολαβήσεις ανάμεσα σε Πουσπουρίκα και Τσαρτσάρα, ώστε να τα «βρει» ο συνέταιρός σου με τον Γραμματέα της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ξάνθης και να μην ξαναδούμε αντιπαραθέσεις που μας γυρίζουν στα χρόνια της… Τρούμπας;
Διότι την έχει που την έχει τη «μύγα» ο Αχιλλέας επί εποχής ακόμη Δραγουϊδη, είναι κρίμα να συνεχίσει να… μυγιάζεται!
Και να μη τολμάει να απαντήσει για την ταμπακέρα στον πρώην Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ…
……
*Και κλείνω με ένα θέμα γνωστό, που ωστόσο κάποιοι θέλουν να ξεχάσουν οι δημοσιογράφοι…
-Απλήρωτοι παραμένουν οι εργαζόμενοι της ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ επί τόσους μήνες κι άντε ο Πρόεδρος Πασχάλης Λύρατζης δεν μπορεί να βρει λύση…
Οι Δήμαρχοι και οι λοιποί μέτοχοι, δεν θα πρέπει επιτέλους κάτι να κάνουν;
-Δεν θα φταίει μια ζωή και για όλα ο… Κανάτας που απόμεινε μόνος και φωνάζει!
-Έλεος… Εσείς κύριε Λάκη, κυρία Εύα, κύριε Ράπτη, κύριε Ανδρικόπουλε, θα ζούσατε χωρίς μισθό επί 6-7 μήνες;;;

28 Απριλίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΥΡΙΟ ΣΤΟ ΜΑΧΗΤΗ:Χατζηκαλλικράτης Με 4 Δήμους στο Ν. Ξάνθης!

28 Απριλίου
Δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν πλήρως οι πληροφορίες μας, όλα «κομμένα και ραμμένα» για Χατζηευαγγέλου - «παρέα» Τοπείρου, λαϊκή κατακραυγή για το «έκτρωμα»! ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ (18.00) Η ΤΕΔΚ Ν. ΞΑΝΘΗΣ
1. Δήμος Ξάνθης-Δήμος Σταυρούπολης με έδρα τη Ξάνθη, 2. Δήμος Τοπείρου με έδρα το Εύλαλο, 3. Δήμος Μύκης - Κοινότητες Θερμών, Σατρών, Κοτύλης με έδρα την Σμίνθη, 4. Δήμος Σελέρου - Δήμος Βιστωνίδας & Δήμος Αβδήρων με έδρα τα Άβδηρα!


Στο υπουργικό συμβούλιο παρουσιάστηκε το σχέδιο «Καλλικράτης» από τον υπουργό Εσωτερικών Γ. Ραγκούση. Σύμφωνα με το νέο σχέδιο, ο αυτοδιοικητικός χάρτης της χώρας αλλάζει ριζικά, αφού οι δήμοι θα είναι λιγότεροι από 370 από 1034 που είναι σήμερα και οι αυτοδιοικητικές περιφέρειες 13 από 57, ενώ καταργούνται οι νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις. Ταυτόχρονα αποκεντρώνονται υπηρεσίες παιδείας, υγείας και πρόνοιας. Ο «Καλλικράτης» διέπεται από την αρχή ένα νησί, ένας δήμος.
Σημαντικές αλλαγές
Από τις 6.000 δημοτικές επιχειρήσεις και νομικά πρόσωπα, θα παραμείνουν περίπου 2.000, με το πολιτικό προσωπικό να μειώνεται από 50.000 σε 25.000.
Για το μόνιμο προσωπικό των δημοτικών επιχειρήσεων και τους εργαζόμενους αορίστου χρόνου, προβλέπονται μετατάξεις όπως και για το προσωπικό των υπηρεσιών των νομαρχιών η αρμοδιότητα των οποίων μεταφέρεται στους δήμους.
Με την εφαρμογή του Καλλικράτη εκτιμάται ότι θα γίνει εξοικονόμηση πόρων τουλάχιστον 1,8 δις ευρώ.
Στο εκλογικό πεδίο προβλέπεται ότι από το 2014 οι εκλογές θα γίνονται ανά πενταετία, μαζί με τις ευρωεκλογές.
Άμεσα ξεκινά και η διαβούλευση για τον «Καλλικράτη», με τους ενδιαφερόμενους φορείς. Πάντως ΚΕΔΚΕ και ΕΝΑΕ θα διατυπώσουν τις τελικές τους θέσεις, μετά από έκτακτα συνέδρια στις 3 Μαΐου η πρώτη και στις 4 και 5 Μαΐου η δεύτερη.
Όπως δήλωσε ο κ. Ραγκούσης: «Το σχέδιο «Καλλικράτης» σημαίνει το τέλος της εποχής για το πιο συγκεντρωτικό κράτος της Ευρώπης και ταυτόχρονα της αρχή μιας νέας πορείας. Χρειαζόμαστε δήμους και περιφέρειες λιγότερους σε αριθμούς, μεγαλύτερους σε έκταση, πλουσιότερους σε πόρους, προσωπικό και αρμοδιότητες, πιο αποτελεσματικούς, πιο οικονομικούς, πιο διαφανείς, πιο δημοκρατικούς και πιο ανοικτούς στην κοινωνία».
Μιλώντας για το σχέδιο «Καλλικράτης», ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου τόνισε ότι:
«Η Ελλάδα, αποδεικνύει καθημερινά τη βούλησή της να προχωρήσει σε μεγάλες αλλαγές, όπως γίνεται με το σχέδιο «Καλλικράτης», το οποίο, είναι μια νέα αρχιτεκτονική της αποκεντρωμένης αυτοδιοίκησης.
Το σχέδιο είναι ένα πραγματικό άλμα για την αναπτυξιακή επανεκκίνηση της χώρας.
Το σχέδιο, θα συμβάλει στη δημοσιονομική ανάταξη, αλλά και στην εξοικονόμηση πόρων, καθώς θα υπάρξει μια ευρύτατη διαδικασία συγχώνευσης νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, ο αριθμός των οποίων ανέρχεται σε περισσότερες από 4.000.
Πέρα από τη μείωση του κόστους λειτουργίας, θα υπάρξει και μεγάλη μείωση της γραφειοκρατίας.
Παράλληλα, θα υπάρξει καλύτερος έλεγχος και εποπτεία της αυτοδιοίκησης ώστε να ελέγχεται πού διατίθεται κάθε ευρώ.
Επίσης θα μεταφερθεί μεγάλη σειρά αποφασιστικών αρμοδιοτήτων στην αυτοδιοίκηση, ενώ το κράτος θα περιοριστεί στις επιτελικές του ευθύνες, οι δε υπηρεσίες θα μεταφερθούν δίπλα στον πολίτη, εκεί δηλαδή που τις έχει ανάγκη.
Είναι, ένα μεγάλο άλμα για ένα καλύτερο κράτος».

ΑΙΣΧΟΣ!
ΧΑΤΖΗΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΞΑΝΘΗΣ!!!
Δυστυχώς όσον αφορά το Νομό Ξάνθης, επιβεβαιώθηκαν πλήρως οι πληροφορίες μας!
Όλα έγιναν όπως… «μαγειρεύονται» εδώ και μήνες ΕΡΗΜΗΝ της κοινωνίας και των Δημάρχων και άλλων κομμάτων από Σωκράτη-Τσαρτσάρα και τη γνωστή «παρέα» του Τοπείρου!
Τα πάντα έγιναν με τις συνενώσεις των Δήμων στο Νομό Ξάνθης, «κομμένα και ραμμένα» για Χατζηευαγγέλου - «παρέα» Τοπείρου!!!
Και παρά τη λαϊκή κατακραυγή για το «έκτρωμα»!
4 Δήμοι για το Νομό Ξάνθης, με τον Δήμο Τοπείρου αυτόνομο και ως… έχει και τον Δήμο Σελέρου ενωμένο με τους Δήμους Βισωνίδας και Αβδήρων, παρά τις αντιδράσεις…Και την μοναδική αλλαγή ως προς την έδρα του νέου Δήμου που δεν θα είναι η Γενισέα, αλλά τα Άβδηρα λόγω ιστορικότητας.

ΟΙ 4 ΝΕΟΙ ΔΗΜΟΙ ΣΤΟ Ν. ΞΑΝΘΗΣ
1. Δήμος Ξάνθης-Δήμος Σταυρούπολης με έδρα τη Ξάνθη, 2. Δήμος Τοπείρου με έδρα το Εύλαλο, 3. Δήμος Μύκης-Κοινότητες Θερμών, Σατρών, Κοτύλης με έδρα την Σμίνθη, 4. Δήμος Σελέρου - Δήμος Βιστωνίδας & Δήμος Αβδήρων με έδρα τα Άβδηρα!

ΤΑ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΨΗΦΟΙ
Παρακάτω δίνουμε μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία και αριθμούς, για να δείτε περίπου πως «διαμορφώνονται» και οι δυνάμεις Χριστιανών και μουσουλμάνων…

1. ΔΗΜΟΣ ΞΑΝΘΗΣ με έδρα τη Ξάνθη
Σύμφωνα με τις δημοτικές εκλογές 2006:
Δήμος Ξάνθης
Εγγεγραμμένοι: 42.417
Ψήφισαν: 28.233
Δήμος Σταυρούπολης
Εγγεγραμμένοι: 6.548
Ψήφισαν: 3.860
ΣΥΝΟΛΟ ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΥ
Εγγεγραμμένοι: 48.965
-Αναμένεται να ψηφίσουν λίγοι περισσότεροι από τους 32.093 ψηφοφόρους του 2006, με τη μειονότητα να καθίσταται πιο ΑΔΥΝΑΜΗ σε σχέση με τις εκλογές των περασμένων ετών, λόγω των 3.500 νέων χριστιανών ψηφοφόρων.

2.ΔΗΜΟΣ ΤΟΠΕΙΡΟΥ με έδρα το Εύλαλο
Δήμος Τοπείρου
Σύμφωνα με τις δημοτικές εκλογές 2006:
Εγγεγραμμένοι 16.058
Ψήφισαν 12.018
-Αναμένεται να ψηφίσουν λίγοι περισσότεροι από τους 12.018 ψηφοφόρους του 2006

3. ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΗΣ με έδρα τη Σμίνθη
Σύμφωνα με τις δημοτικές εκλογές 2006:
Δήμος Μύκης
Εγγεγραμμένοι: 12.153
Ψήφισαν : 9.855
Κοινότης Σατρών
Εγγεγραμμένοι: 1.117
Ψήφισαν: 719
Κοινότης Κοτύλης
Εγγεγραμμένοι: 2.843
Ψήφισαν: 2.270
Κοινότης Θερμών
Εγγεγραμμένοι: 2.119
Ψήφισαν: 1.422
ΣΥΝΟΛΟ ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΥ
Εγγεγραμμένοι: 18.232
-Αναμένεται να ψηφίσουν λίγοι περισσότεροι από τους 18.232 ψηφοφόρους του 2006.

4. ΔΗΜΟΣ ΑΒΔΗΡΩΝ με έδρα τα Άβδηρα
Σύμφωνα με τις δημοτικές εκλογές 2006:
Δήμος Αβδήρων
Εγγεγραμμένοι: 5.886
Ψήφισαν: 4.440
Δήμος Βιστωνίδας
Εγγεγραμμένοι: 19.261
Ψήφισαν: 10.494
Δήμος Σελέρου
Εγγεγραμμένοι: 5.269
Ψήφισαν: 3.652
ΣΥΝΟΛΟ ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΥ
Εγγεγραμμένοι: 30.416
Ψήφισαν: 18.586
-Αναμένεται να ψηφίσουν λίγοι περισσότεροι από τους 18.586 ψηφοφόρους του 2006 με την Μειονότητα σε πρώτη φάση να διαθέτει πάνω από 5.500 μειονοτικούς ψηφοφόρους και να παίξει ρυθμιστικό παράγοντα στην εκλογή του νέου Δημάρχου.

28 Απριλίου

Θανάσης Πλεύρης: Βρωμάει ο κόσμος με τα στημένα ματς!

28 Απριλίου
ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΑΝ ΠΛΗΡΩΣ ΟΙ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΤΗΣ THRAKISPORT
«Υπάρχουν ευθύνες συγκάλυψης και της ομοσπονδίας και της Πολιτείας», ξεκαθαρίζει ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. που το βράδυ της Δευτέρας τόλμησε το μεγάλο μπάμ στη Βουλή των Ελλήνων



ΟΙ ΠΛΕΟΝ ΥΠΟΠΤΕΣ «ΟΜΑΔΕΣ»!
Οι ομάδες που παρουσιάζονται περισσότερες φορές στα ύποπτα παιχνίδια της ΟΥΕΦΑ, είναι:
Ολυμπιακός Βόλου (5 παιχνίδια)
Καβάλα (5)
Εθνικός Πειραιώς (5)
Πανθρακικός (3)
Αγροτικός Αστέρας (3)
Εθνικός Αστέρας (3)
Ηλιούπολη (3)
...
«Υπάρχουν ευθύνες συγκάλυψης και της ομοσπονδίας και της Πολιτείας», δηλώνει ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ., Αθανάσιος Πλεύρης σε ό,τι αφορά τα «ύποπτα» παιχνίδια.
Αναφερόμενος στο τεκμήριο της αθωότητας ξεκαθάρισε πως «αφορά αποκλειστικά φυσικά πρόσωπα. Για εταιρείες δεν ισχύει» ενώ ξεκαθάρισε ότι αν δεν γίνουν οι αποκαλύψεις «θα αναγκαστώ να το πω εγώ. Τα έχω διασταυρώσει σε μεγάλο βαθμό, σχεδόν 90%. Δεν μπορώ να καταλάβω τη σκοπιμότητα που εξυπηρετείται».
Αναλυτικά οι δηλώσεις του:
...
-Αν και με ποιο τρόπο ασχολείται με το ποδόσφαιρο:
«Είμαι φίλαθλος του Ολυμπιακού. Παρακολουθώ πολύ έντονα το ποδόσφαιρο και είχα ενασχόληση με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Επίσης, είμαι ακροατής ραδιοφωνικών εκπομπών. Αυτό που με ώθησε να κάνω την ερώτηση στο κοινοβούλιο είναι το γεγονός ότι εδώ υπάρχει μία κοροϊδία. Βρωμάει ο κόσμος παντού, ακούμε να βγαίνουν ακροατές να λένε ότι θα γίνει το τάδε και το δείνα. Να υπάρχει στην πιάτσα ένα τέτοιο κλίμα και εμείς ξαφνικά έχουμε 27 παιχνίδια τα οποία τα ελέγχει η ΟΥΕΦΑ. Όλες οι ομοσπονδίες έχουν δώσει στη δημοσιότητα τα παιχνίδια τους κι εμείς επικαλούμαστε νομικούς σκοπέλους. Επειδή είμαι νομικός σας λέω ότι δεν υπάρχουν. Δεν προστατεύεται ποτέ μία ανώνυμη εταιρεία».
...
-Αν υπάρχουν ενδείξεις συγκάλυψης:
«Το λέω ευθέως. Υπάρχουν ευθύνες συγκάλυψης και της ομοσπονδίας και της Πολιτείας. Επειδή η εκλογή του προέδρου της ομοσπονδίας γίνεται από τους προέδρους των ομάδων, για να τα βγάλει αυτά η ομοσπονδία, πρέπει να τσακωθεί με τους προέδρους».
...
-Αν ξέρει τα παιχνίδια που είναι ύποπτα:
«Από τους τέσσερις φακέλους έχω τους τρεις. Είναι 27 τα παιχνίδια εκ των οποίων δύο είναι της Σούπερ Λιγκ, τρία του κυπέλλου και τα υπόλοιπα 22 της Β΄ Εθνικής. Μην ξεχνάμε ότι υπάρχουν ακόμα τέσσερις αγωνιστικές στην Β΄ Εθνική και οι περισσότερες ομάδες που εμπλέκονται είναι από τη συγκεκριμένη κατηγορία. Το άλλο παιχνίδι της Σούπερ Λίγκας ήταν περίπου την ίδια περίοδο με το Πανθρακικός-Γιάννενα 1-2».
...
-Για το λόγο που δεν βγάζει στη δημοσιότητα αυτά που ξέρει:
«Θέλω να τα βγάλω στη δημοσιότητα, διότι πρέπει να επιβραβευτούν κάποια στιγμή οι "καθαρές" ομάδες. Δύο παιχνίδια έχουν κριθεί από την ΟΥΕΦΑ άκρως διεφθαρμένα. Άρα τα στοιχεία που έχει η ΟΥΕΦΑ στην κατοχή της πρέπει να είναι πολύ μεγάλα. Εκλιπαρώ η Πολιτεία να πράξει το καθήκον της. Διότι για τους θεσμούς δεν είναι ωραίο πράγμα ως βουλευτής να αναγνώσω τα παιχνίδια και να πω πείτε μου αν είναι αυτά τα παιχνίδια που ξέρω είναι τα ύποπτα. Η προστασία των θεσμών επιβάλλει έστω και την τελευταία στιγμή να πράξει το καθήκον της. Η ομοσπονδία και η Πολιτεία πρέπει να προστατέψουν τους φιλάθλους και τις ομάδες. Εγώ θέλω να κρατήσω τη θεσμική μου ιδιότητα και έκανα την επίκαιρη ερώτηση. Αν δεν το πουν θα αναγκαστώ να το πω εγώ. Τα έχω διασταυρώσει σε μεγάλο βαθμό, σχεδόν 90%. Δεν μπορώ να καταλάβω τη σκοπιμότητα που εξυπηρετείται».
...
-Για το τεκμήριο της αθωότητας:
«Αυτό αφορά αποκλειστικά φυσικά πρόσωπα. Για εταιρείες δεν ισχύει. Αν ο Sentra 103,3 δεχθεί κάποιο πρόστιμο θα απαγορεύεται κάποιος να πει ότι ο σταθμός δέχτηκε αυτό το πρόστιμο και έχει προσφύγει στα δικαστήρια για να δικαιωθεί; Τα προσωπικά δεδομένα είναι για φυσικά πρόσωπα, δεν είναι για ανώνυμες εταιρείες. Πριν από λίγο καιρό ελεγχόταν μία μεγάλη εταιρεία κινητής τηλεφωνίας κι όλοι είχαμε μάθει το όνομά της κι εκείνη δεν διαμαρτυρήθηκε. Δεν υπάρχει κανένα νομικό θέμα».
...
-Αν θεωρεί σωστό το γεγονός ότι ο ΟΠΑΠ είτε φράζει, είτε δεν βάζει στο κουπόνι κάποια παιχνίδια κι αν αυτό αυξάνει το βαθμό δυσπιστίας του κόσμου:
«Όταν η ΟΥΕΦΑ χαρακτηρίζει ένα παιχνίδι έχει κάποια δεδομένα. Κοιτάζει τη δυναμικότητα των ομάδων, τα ποσά που έχουν παιχτεί, τα μαζικά πόσα στα παιχνίδια που έχουν παιχτεί. Πάντως μου έχει κάνει εντύπωση ότι δεν υπάρχει εμπλοκή μεγάλης ομάδας, κάτι που εγώ φοβόμουν. Αυτό που κατάλαβα είναι το εξής. Η Β΄ Εθνική δεν έχει τηλεοπτική κάλυψη των παιχνιδιών και οποιοδήποτε γεγονός μπορεί να ευκολότερα να συνεννοηθεί. Επίσης, υπάρχουν άμεσες οικονομικές ανάγκες και επειδή χρήματα δεν υπάρχουν, τα γεγονότα εξωθούν κάποιες ομάδες να λειτουργήσουν με τρόπο που δεν μπορούν να προστατευθούν από την ΟΥΕΦΑ. Εδώ δε μιλάμε για το φιλικό στήσιμο. Δηλαδή να φτάσουμε τελευταία αγωνιστική και να πάρει το διπλό κάποια ομάδα, στο πλαίσιο των καλών σχέσεων δύο συλλόγων».
Βεβαίως είναι απαράδεκτο να γίνεται, αλλά αυτό υπήρχε πάντα. Αλλά εδώ είναι κάτι διαφορετικό. Μιλάμε για κακούργημα στη λογική ότι έχουμε εξαπάτηση καταναλωτικού κοινού. Στέλνουν το κοινό να παίξει στοίχημα και πριν καν παίξει του παίρνουν τα χρήματα. Μένουν τέσσερις αγωνιστικές στη Β΄ Εθνική. Δεν κρίνει λοιπόν η Πολιτεία ότι πρέπει να προστατευθεί ο φίλαθλος; Αν αργότερα αποδειχθεί ότι το παιχνίδι δεν ήταν «στημένο» τότε να βγούμε και να ζητήσουμε και συγγνώμη. Στο περίφημο Ευρωπαϊκό παιχνίδι που το 0-2 έγινε 5-2 μας λένε ότι ο φάκελος είναι στην εισαγγελέα. Σας πληροφορώ ότι σε αυτό το παιχνίδι ακόμα γίνεται προκαταρκτική έρευνα. Δηλαδή μας λέει η ΕΠΟ και η Πολιτεία ότι τα τωρινά θα τα μάθουμε μόλις τελειώσει την προκαταρκτική ο Άρειος Πάγος, δηλαδή μετά από τρία ή τέσσερα χρόνια».
...
-Για το ενδεχόμενο απόλυτης δαιμονοποίησης:
«Η αντιμετώπιση της δαιμονοποίησης είναι η δημοσίευση και ο τρόπος της. Το να πεις αυτά τα παιχνίδια ελέγχονται. Δεν υπάρχει κάτι. Απλά ελέγχονται. Αυτομάτως αυτό δείχνει μία ειλικρινής στάση. Αν δεν το κάνεις, δεν δημιουργείς αίσθηση συγκάλυψης; Αν έβγαινες όπως η κυπριακή ομοσπονδία και έλεγες ότι σε αυτά μας ελέγχουν. Μπορεί βέβαια να μην ισχύουν. Ίσως είναι η πρώτη φορά που η βουλευτική ασυλία έχει κάποια αξία για να μπορούν να βγουν κάποια πράγματα».
…………………………
Ιδού τα «ύποπτα» και «διεφθαρμένα»
Τα ύποπτα ματς του ελληνικού ποδοσφαίρου βγήκαν στον αέρα! Με πρωτοβουλία του ΛΑΟΣ έγιναν γνωστά τα «περίεργα» παιχνίδια, στα οποία συμπεριλαμβάνονται δύο ματς της Σούπερ Λίγκας, τρία του Κυπέλλου Ελλάδας και 22 της Β’ Εθνικής.
Οι λίστες των «ύποπτων» παιχνιδιών δόθηκαν στη δημοσιότητα από τον βουλευτή του ΛΑΟΣ Θανάση Πλεύρη, ο οποίος μάλιστα τόνισε ότι τα δίνει ο ίδιος για να βγάλει από τη δύσκολη θέση την υφυπουργό Πολιτισμού Άντζελα Γκερέκου, αλλά και να βοηθήσει τους δημοσιογράφους να αποφύγουν τις συνέπειες του «τυποκτόνου Νόμου», ήτοι την υποβολή μηνύσεων για την αποκάλυψη της λίστας.
Είναι χαρακτηριστικό ότι την ώρα που ο βουλευτής ετοιμαζόταν να ανέβει στο βήμα, μπήκε στην αίθουσα του Κουνοβουλίου, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος κάθισε δίπλα του και συζήτησε μαζί του τόσο το περιεχόμενο της λίστας, όσο και την πρόθεσή του να δώσει στη δημοσιότητα κάποια από αυτά.
Ο Γ. Καρατζαφέρης, όμως, του ζήτησε να προχωρήσει στην αποκάλυψη όλων των παιχνιδιών που περιλαμβάνονται στη λίστα της ΟΥΕΦΑ και να τη δώσει στη δημοσιότητα χωρίς να φοβηθεί το παραμικρό.
Αυτό που θα πρέπει να σημειωθεί είναι ότι η υφυπουργός Πολιτισμού, ακολουθώντας την απόφαση της Κυβέρνησης, δεν είχε πρόθεση να δώσει τα παιχνίδια στη δημοσιότητα, ενώ είχε για αρκετή ώρα κατ' ιδίαν συνομιλία με τον Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Παναγιώτη Μπιτσαξή.
Όπως είπε, μάλιστα, στην τοποθέτησή της, η συγκεκριμένη απόφαση είναι πράξη ευθύνης, αφού η Κυβέρνηση σέβεται τα προσωπικά δεδομένα, τη μυστικότητα της προανάκρισης, καθώς και το τεκμήριο αθωότητας.
Η δημοσιοποίηση, άλλωστε, της λίστα από τον Θανάση Πλεύρη προκάλεσε εκνευρισμό στο κυβερνητικό στρατόπεδο, με την κυρία Γκερέκου να λέει στον βουλευτή του ΛΑΟΣ ότι είναι δική του ευθύνη και εκείνον να την αποδέχεται.
Να θυμίσουμε, τέλος, ότι η συγκεκριμένη αποκάλυψη, έγινε στο πλαίσιο επερώτησης που είχε καταθέσει ο Θανάσης Πλεύρης στον αρμόδιο υπουργό για τα παιχνίδια που περιλαμβάνονται στις λίστες της ΟΥΕΦΑ.
Αναλυτικά τα 27 παιχνίδια:
SUPERLEAGUEΠανθρακικός - ΠΑΣ 1-2 (10/1/2010 - ελαφρώς ύποπτο)
Πανθρακικός - Πανιώνιος 0-1 (14/3/2010 - ελαφρώς ύποπτο)

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΑΣ
Παναργειακός - Ολυμπιακός Βόλου 0-4 (30/8/2009 - ελαφρώς ύποπτο)
Αγροτικός Αστέρας - Καβάλα 0-3 (28/10/2009 - ύποπτο)
Καλλιθέα - Πανθρακικός (28/10/2009 - σοβαρά ύποπτο)

Β’ ΕΘΝΙΚΗ
Διαγόρας - Εθνικός 2-2 (1/2/2009 - διεφθαρμένο)
Ολυμπιακός Βόλου - Ατρόμητος 1-1 (2/2/2009 - ύποπτο)
Διαγόρας - Καλλιθέα 0-0 (7/3/2009 - ελαφρώς ύποπτο)
Καβάλα - Αγροτικός Αστέρας 4-1 (14/2/2009 - άκρως διεφθαρμένο)
Ιωνικός - Ατρόμητος 0-1 (23/3/2009 - ύποπτο)
Καβάλα - Ηλυσιακός 2-0 (29/3/2009 - ελαφρώς ύποπτο)
Ηλυσιακός - Εθνικός 3-2 (6/4/2009 - ελαφρώς ύποπτο)
Κέρκυρα-Καστοριά 1-2 (12/4/2009 - διεφθαρμένο)
Ιωνικός - Διαγόρας 1-0 (12/4/2009 - ελαφρώς ύποπτο)
Καβάλα - ΠΑΣ Γιάννινα 2-1 (13/4/2009 - ελαφρώς ύποπτο)
Ηλυσιακός - Αγροτικός Αστέρας 3-2 (27/4/2009 - διεφθαρμένο)
Αναγέννηση Καρδίτσας - Καβάλα 3-0 (4/5/2009 - ελαφρώς ύποπτο)
Ολυμπιακός Βόλου - Ηλυσιακός 0-1 (4/5/2009 - δειφθαρμένο)
Εθνικός Αστέρας - Πιερικός 1-2 (15/11/2009 - σοβαρά ύποπτο)
Εθνικός - Καλαμάτα 1-0 (16/11/2009 - διεφθαρμένο)
Ολυμπιακός Βόλου - Εθνικός 2-0 (15/1/2010 - σοβαρά ύποπτο)
Διαγόρας - Εθνικός Αστέρας 3-1 (17/1/2010 - σοβαρά ύποπτο)
Ηλιούπολη - Δόξα Δράμας 1-1 (24/1/2010 - διεφθαρμένο)
Ηλιούπολη - Ολυμπιακός Βόλου 1-3 (6/2/2010 - σοβαρά ύποπτο)
Δόξα Δράμας - Καλαμάτα 3-1 (27/2/2010 - σοβαρά ύποπτο)
Διαγόρας - Εθνικός 0-2 (7/3/2010 - σοβαρά ύποπτο)
Εθνικός Αστέρας - Ηλιούπολη 0-1 (14/3/2010 ελαφρώς ύποπτο)

28 Απριλίου

Τις «πετάξαμε» όλες στο καλάθι των αχρήστων!

28 Απριλίου
Ανούσιες και «βλακώδεις» ανακοινώσεις-αντιπαραθέσεις Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ξάνθης, ΝΟΔΕ & Τ.Ο. Ν.Δ. (Πουσπουρίκας), για λόγους αυτοπροβολής και για τα μάτια του κόσμου!
ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ή ΒΟΥΛΩΣΤΕ ΤΟ!
*Πολιτική αλητεία αποτελεί και για τα δύο κόμματα τοπικά, να καταγγέλλουν το ένα το άλλο, για… ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΗΤΕΙΑ!
Παίζουν με το νοημοσύνη του κόσμου και μυαλό δεν βάζουν! Τα δύο μεγάλα κόμματα του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, εξακολουθούν να εμπαίζουν τη νοημοσύνη μας ενώ αυτά φταίνε για τη σημερινή ΚΑΤΑΝΤΙΑ της χώρας και αντί της σιωπής, ζητάνε και τα… ρέστα από πάνω!
Σας αναλύουμε το θέμα. Τις τελευταίες μέρες, ανούσιες και «βλακώδεις» ανακοινώσεις-αντιπαραθέσεις Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ξάνθης, ΝΟΔΕ & Τ.Ο. Ν.Δ(Πουσπουρίκας) βλέπουν τη δημοσιότητα, αποκλειστικά και μόνο για λόγους αυτοπροβολής ορισμένων (Μιχάλης Πουσπουρίκας) και για τα μάτια του κόσμου!
Ποια ήταν η πρώτη μας κίνηση;
-Τις «πετάξαμε» όλες στο καλάθι των αχρήστων! Γιατί μόνο εκεί έχουν θέση….
Μια περίληψη:
Ο νυν Πρόεδρος της Δημοτικής Οργάνωσης Ν.Δ. Ξάνθης Μιχάλης Πουσπουρίκας, συνέταιρος του στελέχους του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης -και στενού συνεργάτη του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Σωκράτη Ξυνίδη- Φίλιππου Παραστατίδη, θεώρησε καλό να βγάλει καθαρά για λόγους αυτοπροβολής (έτσι ο άνθρωπος νομίζει ότι μπορεί να εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος..) μια ανακοίνωση-καταγγελία κατά του Γραμματέα της Ν.Δ. ΠΑΣΟΚ Ξάνθης Αχιλλέα Τσαρτσάρα (επίσης στενού συνεργάτη του Σωκράτη Ξυνίδη).
«Παρακολουθούμε με έκπληξη τις τελευταίες μέρες τις δηλώσεις του Προέδρου της Νομαρχιακής Οργάνωσης ΠΑΣΟΚ Ξάνθης κου. Τσαρτσάρα και ακόμα δε έχουμε συνειδητοποιήσει αν κάνει πολιτικές δηλώσεις ή μιλάει σε μπαρ της Τρούμπας τη δεκαετία του 60! Έτσι κι αλλιώς εκεί που μας κατάντησε το ΠΑΣΟΚ «Καλώς ήρθε το δολάριο…», έγραψε μεταξύ των άλλων για τον Αχιλλέα Τσαρτσάρα ο Μιχάλης Πουσπουρίκας και αντί εκείνος να «θιχθεί», απάντησε μια δική του ανακοίνωση (ΤΖΑΜΠΑ βλέπετε η προβολή στο τοπικό τύπο…), .
Από την πλευρά του ο Αχιλλέας Τσαρτσάρας απαντώντας, άφησε τα βέλη του για τον… Πρόεδρο της ΝΟΔΕ Στέλιο Μωραϊτη, λέγοντας:
«Εκπλαγήκαμε, γιατί στο Γραμματέα της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης απαντά η τοπική της Ν.Δ. Ξάνθης. Θα θέλαμε να ξέρουμε με ποιους θα πρέπει να συνομιλούμε θεσμικά, για να μην μπερδεύουμε και τους πολίτες». (Σ. Σ. Δηλαδή τίποτα στα περί Τρούμπας δεν τον ενόχλησε!!!)
Την ίδια ώρα όμως που ο Τσαρτσάρας διατύπωνε αυτά τα ερωτηματικά, η ΝΟΔΕ Ν.Δ. Ν. Ξάνθης έβγαζε δική της ανακοίνωση κατά της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ξάνθης, στην οποία κατήγγειλε με τη θέση: «Η νεοφιλελεύθερη… σοσιαλιστική κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και ο σημερινός Πρωθυπουργός Γ. Α. Παπανδρέου με την απαράδεκτη συμφωνία υποδούλωσης στο Δ.Ν.Τ. είναι αυτοί που παρέδωσαν δυστυχώς την χώρα μας»,. Από τη πόλη έρχομαι στη κορφή κανέλα…
Εμείς λοιπόν κάναμε το αυτονόητο. Πετάξαμε όλες τις ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ στο καλάθι των αχρήστων! Και παράλληλα στείλαμε στις κομματικές Οργανώσεις ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ. το μήνυμα:
ΦΕΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΑ ΚΛΕΜΜΕΝΑ ή ΒΟΥΛΩΣΤΕ ΤΟ!
Πολιτική αλητεία αποτελεί και για τα δύο κόμματα τοπικά, να καταγγέλλουν το ένα το άλλο, για… ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΛΗΤΕΙΑ! Ενώ μαζί ΦΑΓΑΝΕ τα ΛΕΦΤΑ και δεν επιστρέφουν τα… ΚΛΕΜΜΕΝΑ στον Ελληνικό λαό ώστε να βγει η χώρα μας από το αδιέξοδο…
«Μ»
(Σ. Σ. Όλες τις άνευ περιεχομένου παρόμοιες ανακοινώσεις θα τις στέλνουμε κατευθείαν στο καλάθι των αχρήστων! Οι κύριοι Τσαρτσάρας, Πουσπουρίκας και Μωραϊτης να αναζητήσουν αλλού πεδία προσωπικής αυτοπροβολής…).

28 Απριλίου

«ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ» 7! Τη Παρασκευή η «μαύρη» λίστα του προπονητή Ν. Κεχαγιά

28 Απριλίου
«ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ» 7!
Εκτός από τους Λουτσιάνο, Ριζογιάννη, Έλιγκτον, Τζιωρτζόπουλο, Αλ Σαϊφι, Ζιέτσουκ, Σουάνη ή Πόϊ αν δεν τα «βρει» σήμερα με τον Πανόπουλο!
Αυτή τη Παρασκευή 30 Απριλίου τελικά ο προπονητής της ομάδας μας Νίκος Κεχαγιάς παραδίδει τη «μαύρη λίστα» για τους παίχτες που «φεύγουν» από τη Skoda Ξάνθη και δεν αναμένονται σοβαρές εξελίξεις.
Στο θέμα των παιχτών που «τελειώνουν» για την ομάδα, επιβεβαιώνεται όπως όλα δείχνουν το ρεπορτάζ της εφημερίδα των φιλάθλων της Ξάνθης.
ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ Η «ThrakiSport» ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ
Τι είχε γράψει η «Thrakisport»:
«Μία πρώτη μεγάλη συζήτηση που αφορούσε το υλικό της ομάδας, αλλά και τα μεταγραφικά, είχαν την περασμένη Παρασκευή στα γραφεία της Βιαμάρ στην Αθήνα, ο Πρόεδρος της Skoda Ξάνθης, Χρήστος Πανόπουλος και ο προπονητής Νίκος Κεχαγιάς.
Ήδη αποκλειστικές πληροφορίες μας (όχι από τον προπονητή) αναφέρουν ότι «τελειώνουν» για την Skoda Ξάνθη οι: Ριζογιάννης, Ζίετσουκ, Αλ Σαϊφι, Τζωρτζιόπουλος, Λουτσιάνο και επιστρέφει στην Αγγλία ο Έλινγκτον λόγω… συζύγου! Ο Εγγλέζος επιθετικός αρέσει στον προπονητή, αλλά η σύζυγός του «πιέζει» και επιμένει να «μετακομίσει» στην Αγγλία, οπότε και δεν υπάρχουν περιθώρια διαπραγματεύσεων, αφού το θέμα του είναι καθαρά οικογενειακό..
Από την άλλη ο Ριζογιάννης αν και του δόθηκαν οι «ευκαιρίες» σε αντίθεση με τον Μανώλη Μπέρτο, έμεινε στάσιμος, ενώ δεν πρόκειται να ανανεωθεί το συμβόλαιο του Τζιωρτζόπουλου. «Πρόβλημα» πιθανόν να προκύψει και με τον αριστερό μπακ Τζάκυ που οι πληροφορίες λένε ότι «θα απαιτήσει περισσότερα χρήματα για να ανανεώσει το συμβόλαιό του…» και όλα βρίσκονται στον «αέρα»…».
Ωστόσο όλα δείχνουν ότι ήρθε πλέον η ώρα των «μικρών»!!! Ο Μάνδαλός, στο παιχνίδι της Κυριακής με τον Ατρόμητο, ήταν ένας σύγχρονος αρχοντικός σέντερ, ενώ είναι σίγουρο ότι και οι Μελισσόπουλος, Κομεσίδης και Ζαρόπουλος (τερματοφύλακας) είναι πλέον έτοιμοι για την πρώτη ομάδα. Πρόκειται για σπουδαίους ποδοσφαιριστές που μαζί με τον Μανώλη Μπέρτο (αποκάλυψη σαν δεξί μπακ) θα αποτελέσουν και… νέες μεταγραφές για την ομάδα μας!
...
ΝΕΩΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΤΟΥ «Μ»
Πληροφορίες λοιπόν του ΜΑΧΗΤΗSPOR αναφέρουν ότι πιθανόν στη λίστα των αποδεσμεύσεων να προστεθεί και το όνομα του Σουάνη, ενώ σήμερα στη συνάντηση του Πόϊ με τον μεγαλομέτοχο της ομάδας μας Χρήστο Πανόπουλο θα φανεί αν θα «συνεχίσει» ο παίχτης στην ομάδα μας, ή αν θα αφεθεί ελεύθερος… Θα εξαρτηθεί στις «διαπραγματεύσεις» του παίχτη με τον μεγαλομέτοχο που συνήθως όταν βλέπει ότι «εκβιάζεται» τα… «παίρνει» και κανείς δεν ξέρει πως θα αντιδράσει..
ΣΕ αναμονή λοιπόν μετά το φιλικό της Παρασκευής (η Skoda Ξάνθη αντιμετωπίζει τον Πανθρακικό) και όπου κατά πάσα πιθανότητα θα ανακοινώσει και επίσημα ο προπονητής της ομάδας μας Νίκος Κεχαγιάς το «ποιοι μένουν, ποιοι φεύγουν από την ομάδα».