*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

29 Απριλίου

Χατζηκαλλικράτης Με 4 Δήμους στο Ν. Ξάνθης!

29 Απριλίου
Δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν πλήρως οι πληροφορίες μας, όλα «κομμένα και ραμμένα» για Χατζηευαγγέλου - «παρέα» Τοπείρου, λαϊκή κατακραυγή για το «έκτρωμα»! ΣΥΝΕΔΡΙΑΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ (18.00) Η ΤΕΔΚ Ν. ΞΑΝΘΗΣ
1. Δήμος Ξάνθης-Δήμος Σταυρούπολης με έδρα τη Ξάνθη, 2. Δήμος Τοπείρου με έδρα το Εύλαλο, 3. Δήμος Μύκης - Κοινότητες Θερμών, Σατρών, Κοτύλης με έδρα την Σμίνθη, 4. Δήμος Σελέρου - Δήμος Βιστωνίδας & Δήμος Αβδήρων με έδρα τα Άβδηρα!
Στο υπουργικό συμβούλιο παρουσιάστηκε το σχέδιο «Καλλικράτης» από τον υπουργό Εσωτερικών Γ. Ραγκούση. Σύμφωνα με το νέο σχέδιο, ο αυτοδιοικητικός χάρτης της χώρας αλλάζει ριζικά, αφού οι δήμοι θα είναι λιγότεροι από 370 από 1034 που είναι σήμερα και οι αυτοδιοικητικές περιφέρειες 13 από 57, ενώ καταργούνται οι νομαρχιακές αυτοδιοικήσεις. Ταυτόχρονα αποκεντρώνονται υπηρεσίες παιδείας, υγείας και πρόνοιας. Ο «Καλλικράτης» διέπεται από την αρχή ένα νησί, ένας δήμος.
Σημαντικές αλλαγές
Από τις 6.000 δημοτικές επιχειρήσεις και νομικά πρόσωπα, θα παραμείνουν περίπου 2.000, με το πολιτικό προσωπικό να μειώνεται από 50.000 σε 25.000.
Για το μόνιμο προσωπικό των δημοτικών επιχειρήσεων και τους εργαζόμενους αορίστου χρόνου, προβλέπονται μετατάξεις όπως και για το προσωπικό των υπηρεσιών των νομαρχιών η αρμοδιότητα των οποίων μεταφέρεται στους δήμους.
Με την εφαρμογή του Καλλικράτη εκτιμάται ότι θα γίνει εξοικονόμηση πόρων τουλάχιστον 1,8 δις ευρώ.
Στο εκλογικό πεδίο προβλέπεται ότι από το 2014 οι εκλογές θα γίνονται ανά πενταετία, μαζί με τις ευρωεκλογές.
Άμεσα ξεκινά και η διαβούλευση για τον «Καλλικράτη», με τους ενδιαφερόμενους φορείς. Πάντως ΚΕΔΚΕ και ΕΝΑΕ θα διατυπώσουν τις τελικές τους θέσεις, μετά από έκτακτα συνέδρια στις 3 Μαΐου η πρώτη και στις 4 και 5 Μαΐου η δεύτερη.
Όπως δήλωσε ο κ. Ραγκούσης: «Το σχέδιο «Καλλικράτης» σημαίνει το τέλος της εποχής για το πιο συγκεντρωτικό κράτος της Ευρώπης και ταυτόχρονα της αρχή μιας νέας πορείας. Χρειαζόμαστε δήμους και περιφέρειες λιγότερους σε αριθμούς, μεγαλύτερους σε έκταση, πλουσιότερους σε πόρους, προσωπικό και αρμοδιότητες, πιο αποτελεσματικούς, πιο οικονομικούς, πιο διαφανείς, πιο δημοκρατικούς και πιο ανοικτούς στην κοινωνία».
Μιλώντας για το σχέδιο «Καλλικράτης», ο πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου τόνισε ότι:
«Η Ελλάδα, αποδεικνύει καθημερινά τη βούλησή της να προχωρήσει σε μεγάλες αλλαγές, όπως γίνεται με το σχέδιο «Καλλικράτης», το οποίο, είναι μια νέα αρχιτεκτονική της αποκεντρωμένης αυτοδιοίκησης.
Το σχέδιο είναι ένα πραγματικό άλμα για την αναπτυξιακή επανεκκίνηση της χώρας.
Το σχέδιο, θα συμβάλει στη δημοσιονομική ανάταξη, αλλά και στην εξοικονόμηση πόρων, καθώς θα υπάρξει μια ευρύτατη διαδικασία συγχώνευσης νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, ο αριθμός των οποίων ανέρχεται σε περισσότερες από 4.000.
Πέρα από τη μείωση του κόστους λειτουργίας, θα υπάρξει και μεγάλη μείωση της γραφειοκρατίας.
Παράλληλα, θα υπάρξει καλύτερος έλεγχος και εποπτεία της αυτοδιοίκησης ώστε να ελέγχεται πού διατίθεται κάθε ευρώ.
Επίσης θα μεταφερθεί μεγάλη σειρά αποφασιστικών αρμοδιοτήτων στην αυτοδιοίκηση, ενώ το κράτος θα περιοριστεί στις επιτελικές του ευθύνες, οι δε υπηρεσίες θα μεταφερθούν δίπλα στον πολίτη, εκεί δηλαδή που τις έχει ανάγκη.
Είναι, ένα μεγάλο άλμα για ένα καλύτερο κράτος».
...
ΑΙΣΧΟΣ!
ΧΑΤΖΗΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΞΑΝΘΗΣ!!!

Δυστυχώς όσον αφορά το Νομό Ξάνθης, επιβεβαιώθηκαν πλήρως οι πληροφορίες μας!
Όλα έγιναν όπως… «μαγειρεύονται» εδώ και μήνες ΕΡΗΜΗΝ της κοινωνίας και των Δημάρχων και άλλων κομμάτων από Σωκράτη-Τσαρτσάρα και τη γνωστή «παρέα» του Τοπείρου!
Τα πάντα έγιναν με τις συνενώσεις των Δήμων στο Νομό Ξάνθης, «κομμένα και ραμμένα» για Χατζηευαγγέλου - «παρέα» Τοπείρου!!!
Και παρά τη λαϊκή κατακραυγή για το «έκτρωμα»!
4 Δήμοι για το Νομό Ξάνθης, με τον Δήμο Τοπείρου αυτόνομο και ως… έχει και τον Δήμο Σελέρου ενωμένο με τους Δήμους Βισωνίδας και Αβδήρων, παρά τις αντιδράσεις…Και την μοναδική αλλαγή ως προς την έδρα του νέου Δήμου που δεν θα είναι η Γενισέα, αλλά τα Άβδηρα λόγω ιστορικότητας.
...
ΟΙ 4 ΝΕΟΙ ΔΗΜΟΙ ΣΤΟ Ν. ΞΑΝΘΗΣ
1. Δήμος Ξάνθης-Δήμος Σταυρούπολης με έδρα τη Ξάνθη, 2. Δήμος Τοπείρου με έδρα το Εύλαλο, 3. Δήμος Μύκης-Κοινότητες Θερμών, Σατρών, Κοτύλης με έδρα την Σμίνθη, 4. Δήμος Σελέρου - Δήμος Βιστωνίδας & Δήμος Αβδήρων με έδρα τα Άβδηρα!

ΤΑ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ ΚΑΙ ΟΙ ΨΗΦΟΙ
Παρακάτω δίνουμε μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία και αριθμούς, για να δείτε περίπου πως «διαμορφώνονται» και οι δυνάμεις Χριστιανών και μουσουλμάνων…

1. ΔΗΜΟΣ ΞΑΝΘΗΣ με έδρα τη Ξάνθη
Σύμφωνα με τις δημοτικές εκλογές 2006:
Δήμος Ξάνθης
Εγγεγραμμένοι: 42.417
Ψήφισαν: 28.233
Δήμος Σταυρούπολης
Εγγεγραμμένοι: 6.548
Ψήφισαν: 3.860
ΣΥΝΟΛΟ ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΥ
Εγγεγραμμένοι: 48.965
-Αναμένεται να ψηφίσουν λίγοι περισσότεροι από τους 32.093 ψηφοφόρους του 2006, με τη μειονότητα να καθίσταται πιο ΑΔΥΝΑΜΗ σε σχέση με τις εκλογές των περασμένων ετών, λόγω των 3.500 νέων χριστιανών ψηφοφόρων.

2.ΔΗΜΟΣ ΤΟΠΕΙΡΟΥ με έδρα το Εύλαλο
Δήμος Τοπείρου
Σύμφωνα με τις δημοτικές εκλογές 2006:
Εγγεγραμμένοι 16.058
Ψήφισαν 12.018
-Αναμένεται να ψηφίσουν λίγοι περισσότεροι από τους 12.018 ψηφοφόρους του 2006

3. ΔΗΜΟΣ ΜΥΚΗΣ με έδρα τη Σμίνθη
Σύμφωνα με τις δημοτικές εκλογές 2006:
Δήμος Μύκης
Εγγεγραμμένοι: 12.153
Ψήφισαν : 9.855
Κοινότης Σατρών
Εγγεγραμμένοι: 1.117
Ψήφισαν: 719
Κοινότης Κοτύλης
Εγγεγραμμένοι: 2.843
Ψήφισαν: 2.270
Κοινότης Θερμών
Εγγεγραμμένοι: 2.119
Ψήφισαν: 1.422
ΣΥΝΟΛΟ ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΥ
Εγγεγραμμένοι: 18.232
-Αναμένεται να ψηφίσουν λίγοι περισσότεροι από τους 18.232 ψηφοφόρους του 2006.

4. ΔΗΜΟΣ ΑΒΔΗΡΩΝ με έδρα τα Άβδηρα
Σύμφωνα με τις δημοτικές εκλογές 2006:
Δήμος Αβδήρων
Εγγεγραμμένοι: 5.886
Ψήφισαν: 4.440
Δήμος Βιστωνίδας
Εγγεγραμμένοι: 19.261
Ψήφισαν: 10.494
Δήμος Σελέρου
Εγγεγραμμένοι: 5.269
Ψήφισαν: 3.652
ΣΥΝΟΛΟ ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΥ
Εγγεγραμμένοι: 30.416
Ψήφισαν: 18.586
-Αναμένεται να ψηφίσουν λίγοι περισσότεροι από τους 18.586 ψηφοφόρους του 2006 με την Μειονότητα σε πρώτη φάση να διαθέτει πάνω από 5.500 μειονοτικούς ψηφοφόρους και να παίξει ρυθμιστικό παράγοντα στην εκλογή του νέου Δημάρχου.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »