*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

30 Απριλίου

ΜΙΧΑΛΗΣ ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ: Το «παλιό» δεν έχει θέση στα όνειρά μας…!

30 Απριλίου
Καμία σχέση με Τσιακίρογλου η Δημοτική κίνησή μας, αγωνιούμε για την Ξάνθη και το μέλλον της, έχουμε πολύ καιρό μπροστά μας…

ΟΣΟΙ ΠΙΣΤΟΙ ΠΡΟΣΕΛΘΕΤΕ!
*Κάποια στιγμή βάζεις «ζυγαριά» και μετράς, το χάσιμο και τις απώλειες από την επιχειρηματική σου δραστηριότητα, το όραμα για τον τόπο και το μέλλον του… Δεν θέλουμε κανέναν από τους «παλιούς»! Ούτε και τον Στάμο…

«Καμία σχέση με τους κυρίους Τσιακίρογλου και Δημήτρη Μπένη η Δημοτική κίνησή μας, αγωνιούμε για την Ξάνθη και το μέλλον της, έχουμε πολύ καιρό μπροστά μας… κάναμε απλά μια συζήτηση. Είμαστε πολλοί και από όλα τα κόμματα..». Με απλές και κοφτές φράσεις, ο γνωστός πολιτικός μηχανικός Μιχάλης Αμοιρίδης που φέρεται ως «ο επικεφαλής υποψήφιος Δήμαρχος Ξάνθης μιας ομάδας ΝΕΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ με όραμα και όνειρα για τη πόλη», επιβεβαίωσε τις φήμες για μια νέα δημοτική κίνηση που εκδηλώθηκε αυθόρμητα μετά τα τελευταία γεγονότα της «σήψης» και των «παραμάγαζων» που είδαν το φως της δημοσιότητας γύρω από τον Δήμο…
Σε ερώτησή μας αν στη κίνησή τους συγκαταλέγεται και ο νυν Αντιδήμαρχος Ξάνθης και εργολάβος κύριος Στάμος Τριμίτζιος, ο Μιχάλης Αμοιρίδης με τον οποίο επικοινωνήσαμε, ήταν ξεκάθαρος: «Το «παλιό» δεν έχει θέση στο νέο….δεν έχει θέση στα όνειρά μας. Ο Στάμος είναι φίλος, αλλά έχει πλέον ταυτιστεί με το «παλιό και το σύστημα».
Ο Μιχάλης Αμοιρίδης αρνήθηκε να αποκαλύψει «ονόματα συνεργατών και φίλων που έσπευσαν εξ’ αρχής να χαιρετίσουν μια υπερκομματική νέα δημοτική κίνηση», τονίζοντας με έμφαση, «είναι ακόμη η αρχή, είμαστε στις συζητήσεις, έχουμε μπροστά μας 1.5 χρόνο ακόμη…»!
Σε ερώτησή μας στον γνωστό μηχανικό και εργολάβο αν αυτό θα επηρεάσει τις επιχειρηματικές του δραστηριότητες και δραστηριότητες.
«Κάποια στιγμή βάζεις «ζυγαριά» και μετράς, το χάσιμο και τις απώλειες από την επιχειρηματική σου δραστηριότητα, το όραμα για τον τόπο και το μέλλον του… Όλα τα υπόλοιπα μπαίνουν στο περιθώριο»…

30 Απριλίου

«Στενεύει» ο κλοιός για την Δήμαρχο των Αβδήρων Ευα Τσακίρη που αρνείται πεισματικά να φέρει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο Αβδήρων!

30 Απριλίου

ΑΝΑΦΟΡΑ Γ. ΜΠΑΛΑΜΠΑΝΙΔΗ ΣΤΟΝ ΣΥΝΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ


«Στενεύει» ασφυκτικά ο κλοιός για την Δήμαρχο των Αβδήρων Εύα Τσακίρη που αρνείται πεισματικά να φέρει το θέμα της εκμίσθωσης του κάμπινγκ του Μυρωδάτου στο δημοτικό συμβούλιο Αβδήρων!
Ο Δημοτικός σύμβουλος, της Παράταξης του Παναγιώτη Σαλτούρου, Γιώργος Μπαλαμπανίδης που εκλέγεται στο ΜΥΡΩΔΑΤΟ, κατέθεσε ΑΝΑΦΟΡΑ κατά της Δημάρχου Αβδήρων και της συμπολίτευσης προς τον Συνήγορο του Πολίτη, το Σώμα Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης και την Περιφέρεια, ρωτώντας μάλιστα σε αυτήν, γιατί η Δήμαρχος αρνείται να φέρει προς συζήτηση το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Αβδήρων.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ του δημοτικού συμβούλου Αβδήρων ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΠΑΛΑΜΠΑΝΙΔΗ αναφέρει τα παρακάτω:

«ΠΡΟΣ
1) Τον Συνήγορο του Πολίτη
2) Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης
3) Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
4) Δήμο Αβδήρων

ΑΝΑΦΟΡΑ
Γεωργίου Μπαλαμπανίδη του Κωνσταντίνου, δημοτικού συμβουλίου της δημοτικής παράταξης της μειοψηφίας στο Δ.Σ. του Δήμου Αβδήρων.

Ξάνθη 29 Απριλίου 2009

Σε συνέχεια του από 15 Απριλίου 2009 εγγράφου μας το οποίο αναφέρεται στην διαδικασία εκμίσθωσης του Κάμπινγκ Μυρωδάτου, Δήμου Αβδήρων, Νομού Ξάνθης, από την δημοτική επιχείρηση ανάπτυξης του Δήμου, στην οποία είχε παραχωρηθεί η χωρίς αντάλλαγμα χρήση του για αόριστο χρόνο με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου, ο οποίος παρέμεινε κύριος του Κάμπινγκ, επιθυμώ να σας εκθέσω συμπληρωματικά και τα παρακάτω:
1) Στις αιτήσεις της αντιπολίτευσης του Δήμου για σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου με σκοπό τη συζήτηση του όλου θέματος, η συμπολίτευση του Δήμου, όπως ο διάβολος φοβάται το λιβάνι, έτσι και αυτή αποφεύγει και ρητά αρνείται να φέρει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο.
2) Δεν κατανοούμε το φόβο της συμπολίτευσης να φέρει το όλο ζήτημα στο Δ.Σ και ακόμη περισσότερο το γεγονός ότι προκάλεσε την έκδοση του με αριθ. πρωτ. 1931/7-4-2009 εγγράφου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με το οποίο ανακαλείται (άκουσον) το με αριθ. πρωτ. 110/6-3-2009 επίσης δικό της έγγραφο, με το οποίο τελευταίο συμβούλευε τον Δήμο για την αποκατάσταση της νομιμότητας να φέρει το θέμα της εκμίσθωσης του Κάμπινγκ από την ΔΕΑΔΑ, προς συζήτηση στο ΔΣ.
3) Η αντιπολίτευση του δημοτικού συμβουλίου δια του επικεφαλής της απέστειλε προς το νομικό σύμβουλο του Δήμου το από 23 Απριλίου 2009 ερώτημά της, με το οποίο εξηγούσε την αναγκαιότητα συζητήσεως του εν λόγω ζητήματος σε τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ, ελπίζοντας έτσι να επιτύχει το σκοπό της, που είναι η νομιμότητα, Αντ’ αυτής όμως εστάλη σε όλα τα μέλη της αντιπολίτευσης το με αριθμό πρωτ. 750/21-4-2009 έγγραφο του Προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, το οποίο για να δικαιολογήσει την ανεξήγητη άρνησή του για σύγκλιση του Δ.Σ, επικαλείται άστοχα το τελευταίο έγγραφο της Περιφέρειας και το άρθρο 256 του δημοτικού κώδικα, το οποίο αναφέρεται στην αναγκαιότητα έγκρισης ορισμένων αποφάσεων του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΑΔΑ από το δημοτικό συμβούλιο. Από το έγγραφο αυτό προκύπτει η σύγχυση και η επιπόλαιη αντίληψη της ρύθμισης του ανωτέρω άρθρου, το οποίο σαφώς αναφέρεται σε εκείνες τις αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΑΔΑ που χρήζουν έγκρισης από το δημοτικό συμβούλιο, πλην όμως παραβλέπεται ότι οι αποφάσεις αυτές αφορούν σε σοβαρές πράξεις διαχείρισης δικών της υποθέσεων και δικής της περιουσίας. Ότι η ρύθμιση του άρθρου 256 υλοποίει τον κανόνα ότι οι δημοτικές επιχειρήσεις και για τις δικές τους διαχειριστικές πράξεις εποπτεύονται από τον Δήμο. Διόλου δεν αναφέρεται σε πράξεις και αποφάσεις των δημοτικών επιχειρήσεων, όταν αυτές αποφασίζουν και διαχειρίζονται περιουσία του Δήμου.
Τότε υπάρχει απόλυτη ανάγκη άδεια του δημοτικού συμβουλίου.
Σε απάντηση λοιπόν τις παραπάνω έγγραφης άρνησης του Προέδρου του δημοτικού συμβουλίου να θέσει θέμα συζήτησης της άκυρης εκμίσθωσης του Κάμπινγκ σε τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου απαντήσαμε δια του εκπροσώπου της αντιπολίτευσης με το από 28-4-2009 έγγραφο μας, του οποίου το περιεχόμενο έχει ακριβώς ως εξής:
Σε απάντηση του με αριθ. πρωτ. 750/21-4-2009 εγγράφου σας, παρατηρώ τα εξής:
1. Δεν επισυνάπτετε το με αριθ. πρωτ. 1931/7-4-2009 έγγραφο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, το οποίο λέτε στο έγγραφο σας ότι επισυνάπτετε. Επομένως το αναμένω.
2. Το άρθρο 256 του Ν. 3463/2006, το οποίο προβλέπει τις αποφάσεις του ΔΣ. της ΔΕΑΔΑ, οι οποίες χρήζουν εγκρίσεως από το δημοτικό συμβούλιο ρυθμίζει θέμα άσχετο με την υπόθεση της εκμίσθωσης του Κάμπινγκ Μυροδάτου. Αναφέρεται σε αποφάσεις, που αφορούν απολύτως σε υποθέσεις της ΔΕΑΔΑ και σε δικά της ακίνητα. Επομένως δεν είναι δυνατόν να γίνεται σύγχυση και λόγος για εκ των υστέρων έγκριση της απόφασής της να εκμισθώσει ακίνητο του Δήμου, αλλά για την ανάγκη με ποινή ακυρότητας της άδειας του δημοτικού συμβουλίου για την εκμίσθωση, το οποίο θα θέσει γενικά και τους όρους. Η παραπάνω ρύθμιση είναι κατανοητή και στους πρωτοετείς της Νομικής.
Κατόπιν αυτού παρακαλούμε για τη σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου, άλλως πιστεύουμε ότι διαπράττεται το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, της απιστίας, καθώς και ότι η σύμβαση εκμίσθωσης είναι άκυρη.
Κατόπιν όλων των ανωτέρω και της ανερμήνευτης άρνησης της συμπολίτευσης να φέρει το δημιουργηθέν ζήτημα στο δημοτικό συμβούλιο και προτού το ζήτημα οδηγηθεί με όλους τους τρόπους στη Δικαιοσύνη, παρακαλούμε να επιληφθείτε του όλου θέματος και να ενεργήσετε σύμφωνα με τις δικαιοδοτικές σας αρμοδιότητες.
Έτσι θα δοθούν πολλές απαντήσεις και κυρίως απάντηση στο ερώτημα: Γιατί τόσος φόβος απέναντι στο δημοτικό συμβούλιο; Αυτό μήπως από μόνο του λέει πολλά;

Επισυνάπτουμε στη παρούσα:
1) Το από 23 Απριλίου 2009 ερώτημά μας.
2) Το με αριθ. πρωτ. 750/21-4-2009 έγγραφο του Προέδρου του ΔΣ Αβδήρων και
3) Την από 28-4-2009 απάντησή μας στο παραπάνω έγγραφο.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΠΑΛΑΜΠΑΝΙΔΗΣ

30 Απριλίου

ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ, Η ΔΙΚΗ ΕΦΡΑΙΜ-ΑΡΣΕΝΙΟΥ & ΨΑΛΤΗ!

30 Απριλίου
Σειρά 1 έχει στο πινάκιο, θα γίνει και δεν πρόκειται να αναβληθεί η πολύκροτη υπόθεση


*Συζητιέται αρχές Ιουνίου, αίτηση ακύρωσης στο Συμβούλιο Επικρατείας του Δημοσίου κατά της παραχώρησης της Βιστωνίδας θέλουν να καταγράψουν τα έργα


ΤΕΛΙΚΑ την ερχόμενη Δευτέρα 4 Μαϊου θα γίνει η πολύκροτη δίκη των «βατοπεδινών» που είχε αναβληθεί στις 31 Μαρτίου στο Τριμελές Εφετείο της Κομοτηνής με κατηγορούμενους τον αρχιμανδρίτη Εφραίμ και τον μοναχό Αρσένιο, για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος, αλλά και την δικαστή Μαρία Ψάλτη, η οποία κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος κατά την εκδίκαση προσφυγής της Μονής κατά του Ελληνικού δημοσίου τον Νοέμβριο του 2003, στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Ροδόπης, για την κυριότητα της παραλίμνιας έκτασης των 27.000 στρεμμάτων στη λίμνη Βιστωνίδα.
Υπενθυμίζουμε για την ιστορία ότι ο πρώτος λόγος που η υπόθεση αυτή είχε αναβληθεί τη πρώτη φορά και επικαλέστηκε ο συνήγορος υπεράσπισης των μοναχών κ. Στέργιος Γιαλάογλου , ήταν η εκπρόθεσμη κλήτευση των δύο από τις αρμόδιες αρχές! Δηλαδή δεν είχαν τις απαιτούμενες 8 ημέρες πριν οι κατηγορούμενοι στο χέρι τους, το βούλευμα του συμβουλίου Εφετών, ώστε να μπορέσουν να υπερασπίσουν τον εαυτό τους.
Σημειώνεται επίσης ότι η είσοδος του μοναχού Αρσένιου στο δικαστικό μέγαρο της Κομοτηνής καθώς και του μάρτυρα υπεράσπισης, μοναχού από τη Μονή Βατοπεδίου, έγινε με άκρα μυστικότητα και συνοδευόταν καθόλη την διάρκεια της δίκης από άνδρες ιδιωτικής εταιρίας Security.
Ανάμεσα στους μάρτυρες κατηγορίες για την υπόθεση αυτή είναι ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ροδόπης κ.Πεταλωτής καθώς επίσης και ο πρώην Πρόεδρος του Δικηγορικού συλλόγου Ξάνθης Θανάσης Ξυνίδης, όπως επίσης και οι δικαστές της έδρας που εκδίκασε την περίοδο εκείνη την υπόθεση.

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 7 ΜΑΪΟΥ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΕΦΕΤΩΝ
Στο μεταξύ, την Πέμπτη 7 Μαΐου ορίστηκε από τον πρόεδρο της Τριμελούς Διοίκησης του Εφετείου, κ. Γιανούλη, η Σύγκληση της Ολομέλειας Εφετών για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου.
Το Σώμα των Εφετών καλείται να αποφανθεί αν, όπως προτείνει ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κ. Σανιδάς, λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης πρέπει την έρευνα να διενεργήσει ειδικός εφέτης ανακριτής ή αν η ανάκριση πρέπει να ανατεθεί σε πρωτοδίκη.
Η Ολομέλεια, σε περίπτωση που υιοθετήσει την άποψη Σανιδά, θα ορίσει και τον Εφέτη που θα αναλάβει την δικογραφία μετά την άσκηση ποινικών διώξεων.
Εισηγητής στην Ολομέλεια ορίστηκε από τον κ. Γιαννούλη ο αρχαιότερος πρόεδρος εφετών, ο κ. Μπατζαλέξης.

30 Απριλίου

ΨΙΘΥΡΟΙ ΚΑΡΔΙΑΣ!!!

30 Απριλίου
*Mε μια πρώτη και αποκλειστική είδηση ξεκινάω σήμερα τη στήλη μου… Κι έχουμε και λέμε…
……

*Μαθαίνω λοιπόν ότι εδώ και λίγες μέρες ξεκίνησε ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΟ ο πολιτευτής και υποψήφιος Νομάρχης Ξάνθης του ΛΑ.Ο.Σ. Στάθης Παπαδόπουλος στο DYNAMIC Γυμναστήριο. Και γυμνάζεται μάλιστα εντατικά, υπό τις οδηγίες του Ανέστη Καλλιγά…
Βρε μπας και ετοιμάζεται για τις… εκλογές;
……

*Στο φουλ ήταν τα κέφια της Λένας Φερεσιάδου το βράδυ της Δευτέρας στο γνωστό ελληνάδικο ΑΜΑΝ bar…
Επέστρεψε επιτέλους από την Κύπρο ο Αριστείδης ή την… ανέβασε η παρουσία του Μάριου;



……

*Στο ΑΜΑΝ bar όμως θεάθηκε και η καταπληκτική Βιβή από το ΚΕΛΑΡΙ του Σταύρου Μωραίτη, ενώ μουσική έπαιζε ο Βασίλης Ζουμπούλης έχοντας τα μάτια του «καρφωμένα» συνέχεια στη Ρούλα του…
Που τον «εγκατέλειψε» για τον πρώην της κι ακόμη δεν μπορεί να συνέρθει!

……

*Ποτό μαζί πίνανε σε καφέ στο Κολωνάκι place το βράδυ της Τρίτης Πασχάλης Λύρατζης και Μίμης Σκορδόπουλος, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες μου… Ζήλειες!



.

Ο Μίμης πάντως έρχεται για να μας δει μετά από αρκετό καιρό και να κάνουμε μαζί Πρωτομαγιά… οπότε θα τα πούμε από κοντά εφ’ όλης της ύλης.
……
*Τα περαστικά μου στον Γιώργο Δράκο του «Αδιέξοδου» που πέρασε μια μικρή περιπέτεια με την υγεία του, αλλά ότι «δεν σε σκοτώνει, σε κάνει πιο δυνατό…»!
-Άλλωστε ένας ΔΡΑΚΟΣ, είναι πάντα ανίκητος…
……

*Θα γίνουν φέτος τα ΚΑΛΛΙΣΤΕΙΑ ΘΡΑΚΗΣ 2009 με δώρο μάλιστα και πάλι ένα υπέροχο SMART, προσφορά του σούπερ Πόντιου και Ξανθιώτη μικροεφοπλιστή (έχει και δύο καράβια), Κώστα Παπαβραμίδη…
Αυτές τις μέρες μάλιστα θα ξεκινήσει και η οργάνωσή τους…
……

*Τελικά την Τρίτη 4 Μαϊου θα γίνει η Ορκωμοσία της νεαρής τηλεπαρουσιάστριας του Xanthi channel Μαρίας Παπαδοπούλου που παίρνει το Πτυχίο Ψυχολογίας.
Εύχομαι να έχει ανάλογη επιτυχία και στο πτυχίο της… ζωής! Γιατί αυτό μετράει και περισσότερο…

……

*Μαθαίνω ότι το μεν σώμα (του γνωστού μηχανικού και διακοσμητή), Κώστα Αντωνιάδη μπορεί να είναι στη Ξάνθη, η καρδιά του όμως είναι… αλλού και συγκεκριμένα στην… Ζάκυνθο. Και γι’ αυτό μονίμως είναι με ένα κινητό στο χέρι… Αληθεύει;


……

*Έφυγε σαν… 4η γλάστρα - τραγουδίστρια, επιστρέφει όμως σαν… 1η και μάλιστα σούπερ σταρ, έστω και για ένα βράδυ.
Η Σάσα Μπάστα αυτό το Σάββατο στο Rodon live…
-Να τέτοια γράφω και Μαρία Τζελέπη και Ειρήνη… κιτρινίζουν από το κακό τους! Που και να μπορούσε να τραγουδήσει η Σάσα, τι θα είχαν πάθει!
……

*Ακόμη δεν καλοκαίριασε και ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Ξάνθης Νίκος Σπυριδόπουλος μετακόμισε μονίμως σχεδόν στο εξοχικό του στο Μυρωδάτο… ξεκινώντας μάλιστα και δίαιτα!
Πως φαίνεται ότι έρχεται το καλοκαίρι…


……

*Φαίνεται τελικά πως ο πρόσφατος χωρισμός της, ανανέωσε κι έκανε ακόμη πιο όμορφη τη νεαρή τηλεπαρουσιάστρια του Xanthi channel Ελένη Αλεξίου…
Μπράβο της. Παράδειγμα προς μίμηση και για την κολλητή της στα «λαϊκά μιας ζωής»…


……

*Από το προχθεσινό ΟΛΑ.
«Ευτυχώς δεν έχει κόρη ο Εφραίμ. Θα της αγόραζε διώροφη μονή με θέα λιμνοθάλασσα…».




……

*Απίθανος ο Γιώργος Ζεμπεκάκης που πήγε για ποτό στο Elisso και βγαίνοντας έφυγε βολίδα επάνω στη… τζαμαρία!
«Ταλαιπωρώντας» τον Ανδρικόπουλο που έτρεχε να βάλει σημάδια επάνω στο τζάμι… διότι πολλοί την «πάτησαν» με τον ίδιο τρόπο!
Είδες ο γιατρός;
……
*Καλές οι Ουκρανέζες βρε αδελφέ μου, αλλά όλο «ζητάνε…» κι είναι μόνο του «θέλω και δώσε…»!
Πώς να μη τη σπάσει στο ξύλο ο άνθρωπος αφού και της τά ‘δινε όλα, αλλά εκείνη ήθελε παράλληλα και τον… πομάκο της;
Περαστικά της…

30 Απριλίου

Δεν είχαν σχέση με τους «κουκουλοφόρους», ήπιαν λίγο παραπάνω και «ξέσπασαν» στα παρτέρια Αθώοι!

30 Απριλίου

*Δεν αποδείχτηκε η κατηγορία που τους αποδίδονταν, δεν είδαν δόλο και πρόθεση να κάνουν ζημιές.

*Συνήγοροι υπεράσπισης των 5 Ξανθιωτών-φοιτητών, οι δικηγόροι Χάρης Χόχολης & Περιστέρης Μαλάκης.
…..
Δεν είχαν σχέση με τους γνωστούς «κουκουλοφόρους», ήπιαν λίγο παραπάνω και «ξέσπασαν» στα παρτέρια! Αυτή ήταν η αλήθεια, την είχαμε γράψει εξ’ αρχής και με αυτό το σκεπτικό χθες το δικαστήριο αθώωσε τους 5 φοιτητές (Ξανθιώτες στη καταγωγή), αφού δεν αποδείχτηκε η κατηγορία που τους αποδίδονταν
Από τις απολογίες των κατηγορουμένων που εμφανίστηκαν μετανιωμένοι από τη συμπεριφορά τους κι είχαν στο πλευρό τους και τους γονείς τους, αποδείχθηκε ότι δεν είχαν δόλο και πρόθεση να κάνουν τις μικρές ζημιές που προκλήθηκαν, αφού απλά είχαν πιει εκείνη την ώρα, άκουγαν μουσική και δημιουργήθηκε όλος ο ντόρος…
Συνήγοροι υπεράσπισης των 5 Ξανθιωτών-φοιτητών ήταν οι δικηγόροι Χάρης Χόχολης & Περιστέρης Μαλάκης.
Εισαγγελέας έδρας ήταν ο κύριος Λαμπρίδης (πρότεινε την αθώωση των κατηγορουμένων), ενώ Πρόεδρος του Τριμελούς που δίκασε την υπόθεση ήταν ο κ. Ζήμνας με πρωτοδίκες τις κ.κ. Μαντζιάρη και Αλεξίου.

30 Απριλίου

Αντιβατοπεδινοί, συστρατευθείτε…

30 Απριλίου

Μια συνέντευξη στο FACE BOOK του Θανάση Ξυνίδη με τίτλο, «Παλιοί» αντιβατοπεδινοί (εγώ θα έλεγα και νέοι…), συστρατευθείτε μαζί μας…».
Μου δημιούργησε πλήθος ερωτημάτων που προς το παρόν παραμένουν αναπάντητα…
Διότι άντε για τον Κοντό ο Θανάσης μου το ξεκαθάρισε ότι κατά την άποψή του, «τώρα πλέον, ανήκει στη πλευρά των Βατοπεδινών…», αλλά για τον Νομάρχη Γιώργο Παυλίδη, άφησε αναπάντητο το ερώτημά μου…
Καθότι μέχρι και τη συνάντηση με τον Ρουσόπουλο, δικαιούται τον τίτλο του «αντιβατοπεδινού» ο κύριος Παυλίδης… μετέπειτα όμως και σιώπησε και σιωπά για τη παρέα του Εφραίμ, χώρια που ποτέ δεν αποκάλυψε, «γιατί στη συνάντηση με τον τότε Υπουργό Επικρατείας, συμφώνησε με τον αποκλεισμό των ΠΑΣΟΚων Ξυνίδη - Τσολακίδη, διασπώντας την ενότητα της Ξάνθης;»…
Όταν ο τότε Πρόεδρος του Δικηγορικού συλλόγου Ξάνθης, ευθέως συγκρούστηκε με τον Δρυ μη αποδεχόμενος «κλειστές συναντήσεις» και οι αγώνες της Ξάνθης είναι υπεράνω κομμάτων…!
Συστράτευση ναι, εφόσον οι Βατοπεδινοί επιμένουν στις διεκδικήσεις τους… αλλά με ποιους; Με αυτούς που το έπαιζαν τζάμπα «μάγκες» με Κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και αμέσως μετά… «τουμπεκί» κι ότι πει ο Ρουσόπουλος;;;

30 Απριλίου

Στη Ξάνθη 16 Μαϊου ο Κώστας Σκανδαλίδης…!

30 Απριλίου

Με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν συνέχεια προηγούμενο το ΠΑΣΟΚ έναντι της Νέας Δημοκρατίας, τα πρωτοκλασάτα στελέχη του Κινήματος εδώ και καιρό ξεκίνησαν τις επισκέψεις τους στην Επαρχία…
Έτσι λοιπόν, την Ξάνθη επισκέπτεται στις 16 Μαϊου ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Κώστας Σκανδαλίδης και οι πληροφορίες μου λένε πως «θα κάνει κεντρική ομιλία στο δημοτικό αμφιθέατρο ή ξενοδοχείο της πόλης», ενώ δεν αποκλείεται να επισκεφθεί και την Ορεινή περιοχή στην οποία είναι ιδιαίτερα δημοφιλής…
Ήδη η Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Ξάνθης ξεκίνησε να οργανώνει την επίσκεψη Σκανδαλίδη στη Ξάνθη με επισκέψεις και σε στέκια της νεολαίας.
Άλλωστε εκείνη τη μέρα θα έχει ξεκινήσει και το καλοκαιρινό My club και του αρέσει του πρώην Υπουργού να διασκεδάζει με τους φοιτητές και τη νεολαία.

30 Απριλίου

Η πρώτη δίκη των «βατοπεδινών», την Δευτέρα 4/5

30 Απριλίου

Η πολύκροτη δίκη των βατοπεδινών θα γίνει αυτή τη Δευτέρα στο Εφετείο Κομοτηνής και το σίγουρο είναι ένα… Δεν θα αναβληθεί αυτή τη φορά, αφού ήδη οι δικηγόροι άρχισαν να συνεννοούνται και ως προς την κλήτευση των μαρτύρων… Η δίκη που είχε αναβληθεί στις 31 Μαρτίου στο Τριμελές Εφετείο της Κομοτηνής με κατηγορούμενους τον αρχιμανδρίτη Εφραίμ και τον μοναχό Αρσένιο, για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος, αλλά και την δικαστή Μαρία Ψάλτη, η οποία κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος κατά την εκδίκαση προσφυγής της Μονής κατά του Ελληνικού δημοσίου τον Νοέμβριο του 2003, στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Ροδόπης, για την κυριότητα της παραλίμνιας έκτασης των 27.000 στρεμμάτων στη λίμνη Βιστωνίδα, αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.

30 Απριλίου

Στην Αθήνα ο Δήμαρχος Ξάνθης Λάκης Στυλιανίδης για την ΚΕΔΚΕ αλλά και για τα νέα έργα που έχει δρομολογήσει ο Δήμος.

30 Απριλίου

Αθόρυβα, χωρίς τυμπανοκρουσίες και αυτοδιαφήμιση, δεν είναι καθόλου τυχαίο που παραμένει ο πλέον δημοφιλής τοπικός πολιτικός… σχεδιάζοντας την Ξάνθη του Αύριο.
Το διαπίστωσαν και όλοι όσοι βρέθηκαν τη Κυριακή το βράδυ στην υποδοχή της Μικτής ΝΕΩΝ ΕΠΣ Ξάνθης που αναδείχτηκε πρωταθλήτρια Ελλάδος. Ένα με τα παιδιά έγινε ο Δήμαρχος…

30 Απριλίου

Ο αυριανός… Θρακιώτης Υπουργός, έρχεται!…

30 Απριλίου

«Πρόσωπο με πρόσωπο», με πολιτικούς όλων των παρατάξεων στη συζήτηση περί σκανδάλων, βρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης Γιώργος Πεταλωτής, ως καλεσμένος στην ομώνυμη πολιτική ενημερωτική εκπομπή με παρουσιαστή τον Νίκο Χαζηνικολάου. Στη συζήτηση για τους κραδασμούς στην κυβέρνηση, την κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή για την παραπομπή ή μη του Αρ. Παυλίδη, αλλά και τα νέα δεδομένα που προκύπτουν από τους λογαριασμούς και τις διαδρομές του μαύρου χρήματος της Siemens, ο βουλευτής Ροδόπης εμφανίστηκε τέλεια διαβασμένος στο τηλεοπτικό χρόνο που του αναλογούσε εξαιρετικός γνώστης της νομοθεσίας και πολύ ήρεμος.
Στο στούντιο του ALTER μαζί με τον Γιώργο Πεταλωτή ήταν ο αντιπρόεδρος της προανακριτικής επιτροπής της βουλής για την υπόθεση Παυλίδη και βουλευτής της ΝΔ Μαργαρίτης Τζίμας, και τα μέλη της προανακριτικής επιτροπής Β. Νικολαΐδου, βουλευτής του ΚΚΕ, Ν. Τσούκαλης, βουλευτής του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., και ο Θ. Πλεύρης, βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ κλπ
Ο αυριανός… Θρακιώτης Υπουργός, έρχεται!

30 Απριλίου

ΝΟΜΑΡΧΗ, ΠΟΣΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ;;;

30 Απριλίου

Όταν μιλάω με τους πολιτικούς της Καβάλας, με χιούμορ με «κολλάνε» για τον Νομάρχη Ξάνθης Γιώργο Παυλίδη ότι, «περισσότερο δείχνουν και προβάλουν αυτόν, παρά αυτούς τους ίδιους που είναι Καβαλιώτες…»!
Επειδή λοιπόν σε αντίθεση με μας και την ΤΖΑΜΠΑ διαφήμιση που κάνουμε στον κύριο Παυλίδη, οι Καβαλιώτες ιδιοκτήτες των Μ.Μ.Ε και των καναλιών είναι καθαρά επαγγελματίες οι άνθρωποι, θα θέλαμε να ρωτήσουμε ευθέως τον Νομάρχη Ξάνθης να μας πει…
-Πόσα πληρώνει μηνιαίως στα κανάλια της Καβάλας για την τόση προβολή και διαφήμιση;
-Ασχέτως αν με τον Παυλίδη συμβαίνει και αυτό. Όσο πιο συχνά τον «δείχνει» ένα κανάλι, τόσο πιο συχνά κάνει… ζάπινγκ ο τηλεθεατής!

30 Απριλίου

ΚΑΤΑΝΟΗΤΟ, ΕΡΓΟΛΑΒΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ! ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΤΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΗΣ…!

30 Απριλίου

Κατανοητό και τον καταλαβαίνουμε πλήρως. Ο Αντιδήμαρχος Ξάνθης και εκ Τρικάλων εργολάβος Σταμούλης Τριμίτζιος, δεν θέλει λοιπόν το μεγάλο εμπορικό κέντρο της Πυροσβεστικής που στη κυριολεξία θα μεταμορφώσει και θα δώσει ακόμη περισσότερο ζωή στο κέντρο της πόλης, αφού εκεί θα κατασκευαστεί και το τεράστιο πάρκινγκ του Δήμου Ξάνθης.
Το δήλωσε στην εφημερίδα «Εμπρός» της οποίας είναι άλλωστε και χορηγός και τον κατανοήσαμε αμέσως…
Ιδού το σχόλιο της Μαριάνας Ξανθοπούλου και θα καταλάβετε τι εννοώ:
«Και τον κ. Τριμίντζιο… είδα πολύ διστακτικό για το εμπορικό κέντρο. Πρότεινε μάλιστα να εξετάσουν την περίπτωση της κατασκευής μόνο πάρκινγκ, ενός υπέργειου κατά τα πρότυπα του Βερολίνου (σε συνθήκες Ξάνθης εννοείται) και ενός υπόγειου. Γενικός «κόκκινο πανί» είναι για την συμπολίτευση τα εμπορικά κέντρα και αυτό το είδαμε και στο δημοτικό συμβούλιο για το εμπορικό κέντρο της Αθωνικής».
-Ο άνθρωπος εργολάβος είναι, διαμερίσματα και γραφεία πουλάει, λογικό βλέποντας με αυτή την οπτική γωνία τα πράγματα… να μη θέλει και το νέο Εμπορικό κέντρο στην περιοχή του παζαριού.

30 Απριλίου

ΔΕΝ «ΑΣΤΕΙΕΥΕΤΑΙ» Ο ΣΑΛΤΟΥΡΟΣ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ

30 Απριλίου


Δεν «αστειεύεται» αυτή τα η φορά με την Δήμαρχο Αβδήρων Ευα Τσακίρη ο Παναγιώτης Σαλτούρος και φαίνεται από τις επιστολές του…
Η Εύα «τρέμει» και «φοβάται» να φέρει το θέμα του Κάμπινγκ Μυρωδάτου στο δημοτικό συμβούλιο, ο Σαλτούρος ευθέως όμως την κατήγγειλε ότι «διαπράττει με τον τρόπο αυτό το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος και απιστίας»…
Προειδοποιώντας και τον νομικό της σύμβουλο… και καθώς φαίνεται, έπεται και συνέχεια πλέον.
(Σ.Σ. Κάποια στιγμή άλλωστε, θα σταματήσουν κι αυτές οι περίεργες «αθωώσεις» των Αυτοδιοικητικών στα δικαστήρια… ελλείψει δόλου και τέτοια παραμύθια!).

30 Απριλίου

30 Απριλίου

*Γιατί έπρεπε ν’ αργήσει τόσο πολύ ο συμπαθής κατά τα άλλα εργολάβος και διευθυντής της ΣΕΚΑΠ Χρίστος Πούλιος να μας το Πρωταπριλιάτικό του;
-Ότι τελικώς δεν ενδιαφέρεται να κατέβει υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ, διότι θα είναι ο… αυριανός Δήμαρχος;
-Ξάνθης ή… Καρδίτσας:;;;
……
*Και σε τελική ανάλυση, δεν είναι ώρα να καταλάβουν οι εκ Καρδίτσας (Πούλιος), Τρικάλων (Τριμίτζιος), Γρεβενών (Γ. Παυλίδης), Κιλκίς (Ζαγναφέρης), Λήμνου (Τσαλίδης) πολιτικοί σωτήρες του τόπου μας… ότι η Ξάνθη έχει ένα πλούσιο ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΔΥΝΑΜΙΚΟ για όλα τα αξιώματα και τις θέσεις; Και δεν τους χρειάζεται;;;
……
*Βέβαια «ευτυχές» για τον Δήμαρχο Λάκη Στυλιανίδη να κατέβει στις επόμενες εκλογές με αντίπαλο τον κύριο Πούλιο…
Ποιος δεν θα ήθελε τον Χρίστο αντίπαλο;
-Ευτυχές για τον Δήμαρχο, δυστυχές για τους Χουλιάρα - Σγουρίδη… που δεν θα τον έχουν στο ψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ.
……
*Σεμνή και ταπεινή η Αντινομάρχης Ξάνθης Πέπη Στάντσιου και την κατανοώ πλήρως, αλλά να μας καλεί τώρα να βάλουμε δημοσιογράφο να ταλαιπωρηθεί οδικώς με λεωφορείο ώστε σε μία μέρα (Παρασκευή) να πάει και να ‘ρθει (Σάββατο) στην Αθήνα για να παραβρεθεί στο «Πανόραμα»… ευχαριστούμε, αλλά δεν θα πάρουμε!
……
*Πάρτε κυρία Πέπη μου τα κανάλια της Καβάλας που προβάλουνε τόσο πολύ τον Νομάρχη σας, που άλλωστε εδώ και καιρό (από την εποχή των μπαρών…), δεν είναι Νομάρχης ΜΑΣ…
Ή πάρτε την μεγάλη δημοσιογράφο που ακούει στο όνομα Γρηγορίου και κάνει αχτύπητο «ντουέτο» με την Μαριάνα Ξανθοπούλου.
……
*Κι επίσης και κάτι άλλο αντινομαρχίνα μας που αφορά τον Νομάρχη σου.
Το να στέλνει ο κύριος Παυλίδης ένα δελτίο τύπου που αφορά την κατασκευή ενός σχολείου ή φωτεινών σηματοδοτών που θα σώσουν ζωές, το κατανοώ και το καταλαβαίνω και χίλιες φορές να το προβάλουμε και πρωτοσέλιδα…
Αλλά να θέλει ΤΖΑΜΠΑ συνέχεια να κάνει ΑΥΤΟΠΡΟΒΟΛΗ συγχαίροντας την Μικτή Νέων της ΕΠΣ Ξάνθης για παράδειγμα…
Αυτός ως μελλοντικός… δικηγόρος, ΤΖΑΜΠΑ θα παρίστατο στα δικαστήρια;
……
*Προς Π.Β.Π Σμίνθη
Το καταλαβαίνω και σε συγχαίρω που τα καταφέρνεις τόσο καλά. Κι εύχομαι και οι νέες business σου στην Ορεινή περιοχή, να έχουν το ανάλογο υψηλό κέρδος…
-Αλλά ζητάω πολλά να ξεπληρώσεις πρώτα και τις… υποχρεώσεις σου απέναντί μας; Πάνω από μια 5ετία πέρασε…
……
*Στο κάτω κάτω, στον Τένη ή στον Μάριο δώστα απευθείας, να μειώσουμε το χρέος μας…
--Χώρια που περιμένουν στην «ουρά» και οι Εφραίμ - Αρσένιος να μας τα «πάρουν» συν τις δύο αγωγές του Κοντού Αλέκου…
-Και σε ξαναρωτάω. Ζητάω μήπως πολλά;;;
……
*Το παραπάνω ερώτημά μου απευθύνω επίσης και στους «26» γαλάζιους βουλευτές που συμμετέχουν στο… ΚΙΝΗΜΑ ΓΙΩΡΓΟΥ (και ουχί Αριστοτέλη) ΠΑΥΛΙΔΗ!
-Για να τους… «τιμωρήσω» που δίνουν τις μεγάλες και σοβαρές αποκλειστικότητές τους μόνο στο… Πεντζουρίδη!
-Αν είναι έτσι… να γίνουμε κι εμείς ΠΑΣΟΚ Γιώργο μου!

29 Απριλίου

Νέες business Πεντζουρίδη! Τραπεζικές εργασίες για τους Πομάκους!

29 Απριλίου

Εγκαινίασε πολυτελή γραφεία στην Σμίνθη για την εξυπηρέτηση των Πομάκων σε βασικούς τομείς, Internet, ασφαλιστικά προϊόντα κλπ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΥΡΙΑΝΝΙΔΗΣ:
*Αναπληρώνει το έλλειμμα της κρατικής παρουσίας στην περιοχή!

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΧΟΡΗΓΟΙ;
Ο Νομάρχης Γ. Παυλίδης, ο Σινίκογλου, ο Σγουρίδης, ο Γιάννης Αθανασιάδης, το ΠΑΣΟΚ ή άλλοι επενδυτές;

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
*Εμείς δεν είμαστε βέβαια κακοπροαίρετοι και γι’ αυτό ευχόμαστε καλή επιτυχία στον κ.Πεντζουρίδη για τις νέες επενδύσεις του.

Νέες και μάλιστα ιδιαίτερα σημαντικές επενδύσεις, ξεκινάει στην Ορεινή Περιοχή (τα Πομακοχώρια όπως τα χαρακτηρίζει και ο ίδιος), ο γνωστός εκδότης και δημοσιογράφος Παναγιώτης Πεντζουρίδης και μάλιστα με αρκετούς γνωστούς χορηγούς στη προσπάθειά του, όπως λένε πληροφορίες μας.
Σύμφωνα μάλιστα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Αγώνας», το γνωστό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και από τους στενούς νέους συνεργάτες και φίλους του Νομάρχη Ξάνθης κ.Παυλίδη, εγκαινίασε πολυτελή γραφεία στην Σμίνθη για την εξυπηρέτηση των Πομάκων σε βασικούς τομείς, Internet, ασφαλιστικά προϊόντα κλπ με ιδιαίτερη ώθηση στις Τραπεζικές εργασίες!!!!
Το νέο επιχειρηματικό εγχείρημα του κ.Πεντζουρίδη, έσπευσε μάλιστα πρώτος να «χαιρετίσει» ο υπάλληλος της Εθνικής Τράπεζας και μέχρι πρότινος διευθυντής του Εμφιετζόγλου στη Ξάνθη κ.Γιάννης Κουριαννίδης, τονίζοντας ότι «ο καλός συνάδελφός του, με την επένδυση αυτή, αναπληρώνει το έλλειμμα της κρατικής παρουσίας στην περιοχή!»
Χαρακτηριστικό είναι το παρακάτω σχόλιο του κ.Κουριαννίδη στο χθεσινό «Αγώνα» που ως Τραπεζικός υπάλληλος γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα φυσικά, πως μπορούν να εξυπηρετηθούν οι Έλληνες Πομάκοι από τις Τράπεζες κλπ μέσα από τα νέα γραφεία του κυρίου Πεντζουρίδη:
«Είναι γεγονός, ότι στον τομέα παροχής υπηρεσιών τα Πομακοχώρια είναι πολύ πίσω. Και μιλάμε για μια περιοχή πολλών χιλιάδων συμπατριωτών μας, οι οποίοι στερούνται σχεδόν ολοκληρωτικά στοιχειώδους εξυπηρέτησης σε βασικούς τομείς, όπως τραπεζικές εργασίες, οδική βοήθεια, αξιόπιστο Internet, ασφαλιστικά προϊόντα κ.λπ.
Το κενό αυτό φιλοδοξεί να καλύψει σε σημαντικό βαθμό ο καλός συνάδελφος Π. Πεντζουρίδης, που εγκαινίασε ήδη στο κέντρο της Σμίνθης ένα γραφείο παροχής τέτοιων υπηρεσιών, που πραγματικά εντυπωσιάζει με τον όγκο και το εύρος των εργασιών που πρόκειται να διεκπεραιώνει. Δεν θα ήταν υπερβολή να λέγαμε ότι, αν μπορέσει να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις που αναλαμβάνει, κάτι για το οποίο δεν έχουμε καμία αμφιβολία, τότε πραγματικά θα φτάσει στο σημείο να αναπληρώνει το έλλειμμα της κρατικής παρουσίας στην περιοχή.
Ευχόμαστε από βάθους καρδιάς καλή επιτυχία, αφού αυτό θα είναι προς όφελος όχι μόνον του ιδίου, αλλά και όλων των κατοίκων της περιοχής.»

ΠΟΙΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ;
Βέβαια παράλληλα με τις νέες business tτου κυρίου Πεντζουρίδη στη περιοχή, υπάρχουν και πολλά ερωτήματα.
Ποιος πλήρωσε ή πληρώνει για την συγκεκριμένη επένδυση; Ο Νομάρχης Γιώργος Παυλίδης; Ο Μουφτής Ξάνθης κ.Σινίκογλου με τον οποίο πρόσφατα αποκατέστησε και πάλι τις σχέσεις του μετά τα χρήματα που πήρε από την αγωγή που κατέθεσε σε βάρος του; Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Σγουρίδης; Το ΠΑΣΟΚ; Ή άλλοι χορηγοί μεταξύ των οποίων και ο κύριος Κουριαννίδης και το μέλος του ΕΒΕ Ξάνθης Γιάννης Αθανασιάδης που παραβρέθηκε στα εγκαίνια των νέων γραφείων, «προκειμένου να αναπληρωθεί το έλλειμμα της κρατικής παρουσίας στα Πομακοχώρια από τον κύριο Πεντζουρίδη;»

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ
Εμείς βέβαια, μολονότι ο κύριος Πεντζουρίδης μας οφείλει ακόμη 5.000 Ευρώ συν τους τόκους των 4-5 χρόνων (τον είχαμε βοηθήσει για να μην πάει φυλακή), χρήματα τα οποία έχουμε απόλυτη ανάγκη προκειμένου να πληρώσουμε αυτούς που χρωστάμε από τις αγωγές εναντίον μας, δεν είμαστε καθόλου κακοπροαίρετοι για την νέα επένδυσή του πρωτοκλασάτου στελέχους του ΠΑΣΟΚ Ξάνθης και γι’ αυτό του ευχόμαστε καλή επιτυχία. Ελπίζοντας ότι θα μπορέσει με τον τρόπο αυτό να ξεπληρώσει και τις υποχρεώσεις του απέναντί μας. Καλή επιτυχία.

29 Απριλίου

ΣΑΛΤΟΥΡΟΣ σε ΕΥΑ: Η σύμβαση εκμίσθωσης είναι άκυρη!

29 Απριλίου

Νέα επιστολή του επικεφαλής της αντιπολίτευσης στην Δήμαρχο Αβδήρων ΕΥΑ ΤΣΑΚΙΡΗ


*Διαπράττεται το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος &
της απιστίας, αν δεν συγκαλέσετε το δημοτικό συμβούλιο!

«Διαπράττεται το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος & της απιστίας, αν δεν συγκαλέσετε το δημοτικό συμβούλιο για το θέμα του κάμπινγκ Μυρωδάτου», αναφέρει σε νέα επιστολή του προς την Δήμαρχο Αβδήρων Ευα Τσακίρη, ο Παναγιώτης Σαλτούρος, τονίζοντας για μια ακόμη φορά ότι «Η σύμβαση εκμίσθωσης είναι άκυρη!».
Η επιστολή του ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΑΛΤΟΥΡΟΥ στην ΕΥΑ αναφέρει επί λέξει τα παρακάτω:
«ΠΡΟΣ
Τον Δήμο Αβδήρων

Υπόψη: Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου Αβδήρων.
ΚΟΙΝ: 1) Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης,
2) Νομικό Συμβούλιο Δήμου Αβδήρων.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Παναγιώτη Σαλτούρου του Δημητρίου, δημοτικού συμβούλου και εκπροσώπου της δημοτικής παράταξης της μειοψηφίας στο δημοτικό συμβούλιο Αβδήρων.

Σε απάντηση του με αριθ. πρωτ. 750/21-4-2009 εγγράφου σας, παρατηρώ τα εξής:
1. Δεν επισυνάπτετε το με αριθ. πρωτ. 191/7-4-2009 έγγραφο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, το οποίο λέτε στο έγγραφο σας ότι επισυνάπτετε. Επομένως το αναμένω.
2. Το άρθρο 256 του Ν. 3463/2006, το οποίο προβλέπει τις αποφάσεις του Δ.Σ. της ΔΕΑΔΑ, οι οποίες χρήζουν εγκρίσεως από το δημοτικό συμβούλιο ρυθμίζει θέμα άσχετο με την υπόθεση της εκμίσθωσης του Κάμπινγκ Μυρωδάτου. Αναφέρεται σε αποφάσεις, που αφορούν απολύτως σε υποθέσεις της ΔΕΑΔΑ και σε δικά της ακίνητα. Επομένως δεν είναι δυνατόν να γίνεται σύγχυση και λόγος για εκ των υστέρων έγκριση της απόφασής της να εκμισθώσει ακίνητο του Δήμου, αλλά για την ανάγκη με ποινή ακυρότητας της άδειας του δημοτικού συμβουλίου για την εκμίσθωση, το οποίο θα θέσει γενικά και τους όρους. Η παραπάνω ρύθμιση είναι κατανοητή και στους πρωτοετείς της Νομικής.
Κατόπιν αυτού παρακαλούμε για τη σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου, άλλως πιστεύουμε ότι διαπράττεται το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, της απιστίας, καθώς και ότι η σύμβαση εκμίσθωσης είναι άκυρη.
Ξάνθη 28 Απριλίου 2009-04-28
Ο Δημοτικός Σύμβουλος
Παναγιώτης Σαλτούρος

29 Απριλίου

ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ ΝΟΜΑΡΧΙΑΣ: Άμεσα επιβάλαμε διακοπή εργασιών!

29 Απριλίου

Μια ακόμη δικαίωση για το «Μ», μετά από καταγγελία κατοίκου του Πετεινού γιατί χτίζανε σε δρόμο
ΤΗΝ άμεση επιβολή διακοπής των εργασιών σε αυθαίρετο επάνω στο δρόμο του Πετεινού, προχώρησε η Πολεοδομία της Νομαρχίας Ξάνθης μετά από σχετική καταγγελία κατοίκου του Πετεινού. Η απάντηση της Πολεοδομίας της Νομαρχίας Ξάνθης στο «Μ» έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον:
…..
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΝ. ΜΑΚ. ΘΡΑΚΗΣ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
ΔΡΑΜΑΣ-ΚΑΒΑΛΑΣ-ΞΑΝΘΗΣ
ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΔΙΑΜ/ΣΜΑ ΞΑΝΘΗΣ
ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ Ν.Δ. ΞΑΝΘΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ

Ταχ. Διεύθυνση: Διοικητήριο
Τηλέφωνο: 25410-27777 – FAX: 29465
Πληροφορίες: Κολιός Αναστάσιος

Ξάνθη 28/04/2009

Αρ.Πρωτ. 1669

Προς
Εφημερίδα «ΜΑΧΗΤΗΣ»

Θέμα: Απάντηση σε δημοσίευμα της εφημερίδας ΜΑΧΗΤΗΣ Σάββατο 25/04/2009

Μετά από αίτηση ιδιώτη εκδόθηκε οικοδομική άδεια για περίφραξη στον Πετεινό.
Την Παρασκευή 24/04/2009 το μεσημέρι περιήλθε στην Υπηρεσία μας καταγγελία περί ύπαρξης δρόμου, στη διανομή του 1931, που διέρχεται από την ιδιοκτησία του ιδιώτη και δεν αποτυπώνεται στο τοπογραφικό διάγραμμα που μας προσκόμισε.
Άμεσα επιβάλαμε διακοπή εργασιών στην παραπάνω οικοδομική άδεια μέχρι την διευθέτηση του θέματος από τις εμπλεκόμενες Υπηρεσίες.

Ο Αν. Προϊστάμενος
Δ/νσης Πολεοδομίας
Κολιός Αναστάσιος
Πολιτικός Μηχανικός ΤΕ

29 Απριλίου

ΨΙΘΥΡΟΙ ΚΑΡΔΙΑΣ!!!

29 Απριλίου

*Ξεκινάω με την γνωστή είδηση. Βραδιά - αφιέρωμα στον Σταμάτη Γονίδη διοργανώνει σήμερα το AMAN bar με d.j. και πάλι τον Τόρη Παπαδήμα…
-Ερώτημα της στήλης. Θα είναι η Μαρία Τζελέπη με τον νέο αγαπημένο της και την κολλητή της Αφροδίτη;


……

*Πολύ ανανεωμένη η ίδια και η φίλη της, εμφανίστηκε το περασμένο Σάββατο στο DE STYL η πρώην Σταρ Βορείου Ελλάδος Χρυσάνθη Κατσικαρέα…
Που διέψευσε για μια ακόμη φορά τις φήμες περί νέου ειδυλλίου και γάμου της. Προς το παρόν τουλάχιστον, ελεύθερη και ωραία… περιμένοντας τα club του καλοκαιριού.
……

*Εξώφυλλο τον έκανε τον Βαγγέλη τον μπάρμαν ο Δημήτρης Μελίδης στο IN Xanthi του Απριλίου ανεβάζοντας τις «μετοχές» του ακόμη περισσότερο…
Να τέτοια μαθαίνει κι η Μαρίνα στη Θεσσαλονίκη και… μελαγχολεί φαντάζομαι!
……
*Αυθεντικό. Με… ποδήλατο είδα τον Λεώνη μαζί με τον Ψεμματάκη το μεσημέρι του Σαββάτου στην Μιχ. Καραολή…
Κορμιά από τώρα για τις παραλίες που σε λίγο θα… αναστενάζουν!
……
*Αίσθηση για τη χθεσινή αποκάλυψη της στήλης ότι τον τελευταίο καιρό πολλές απογοητευμένες γυναίκες αναζητούν πλέον παρηγοριά σε… γυναίκες! Το κακό τείνει να λάβει τη μορφή επιδημίας…
Μήπως ρε παιδιά και γι’ αυτό φταίει η… γρίπη των… χοίρων;
Καθότι οι χωρισμένες συνήθως… χοίρους (γουρούνια), αποκαλούν τους πρώην άνδρες τους!
……
*Πολλά αλλάζουν στο φετινό καλοκαιρινό My club. Άλλα χρώματα, νέα πριβέ, κατάργηση του ενός μπαρ… και φουλ πάρτι και εκδηλώσεις!
Παρασκευή 15 Μαϊου ανοίγει το My πάρτε μαζί σας σκούρα γυαλιά… και σίγουρα θα περάσετε πολύ όμορφα.
……

*Μαθαίνω από πρώτο χέρι ότι εκεί που ξανάγινε «κολλητές», μάλωσε με την Όλγα η όμορφη Λυδία Χωλίδου…
Γιατί και τι συνέβη;
Αν και η Λυδία είναι σαν το μετεωρολογικό δελτίο. Ποτέ δεν ξέρεις πως θ’ αρχίσει ή θα τελειώσει…


……

*Δεν ξέρω τι τρέχει με την Λένα Φερεσιάδου και αν χώρισε τελικά ή όχι με τον αγαπημένο της Κύπριο τον Λεωνίδα…
Αλλά σύμφωνα με πληροφορίες μου, τον τελευταίο καιρό πολύ συχνά… «ξεφαντώνει» στο ΑΜΑΝ bar στο φουλ «καψούρα»!

……

*Πάλι με χρόνια και καιρούς και το περασμένο Σάββατο στο ΑΜΑΝ bar εμφανίστηκε όπως μαθαίνω, ανανεωμένη και όμορφη όπως πάντα, η πρώην παραγωγός του ράδιο Κανάλι 99.3 fm Σοφία Λαζαρίδου.
Συνοδευόμενη μάλιστα από δύο συνοδούς, ενώ την ίδια ώρα ο δημοφιλής παραγωγός του σταθμού Φώτης Βασιλείου, μάζευε… χόρτα στα Πηγάδια με την αγαπημένη του Ξανθή! Μέσα στα άγρια μεσάνυχτα…
……



...
*Μπορεί πριν λίγες μέρες να παντρεύτηκε με πολιτικό γάμο τον αγαπημένο της γιατρό η Ναταλί Καπετανοπούλου, ωστόσο… τον ερχόμενο Σεπτέμβρη θα γίνει και ο θρησκευτικός γάμος όπως μαθαίνω. Και θα το γλεντήσουμε όλοι καλά…

*Πως μου απάντησε η δημοφιλής τηλεπαρουσιάστρια της ΕΓΝΑΤΙΑ τηλεόραση Μαρία Τοπαλίδου όταν την ρώτησα αν έκανε βόλτα με το καμπριολέ του πρώην αγαπημένου της;
-Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω…!
-Και τα… ψάρια το… ίδιο;


……

*Να διευκρινίσω ότι στο ΑΝΤΙΚΑ γιόρτασε τελικώς τη γιορτή του ο δημοφιλής γιατρός Γιώργος Ζεμπεκάκης κι όχι στη ΠΥΞΙΔΑ…
Με οικοδέσποινα την αγαπημένη του Ευδοξία που ήταν άψογη στο να μη μείνει κανείς από τους φιλοξενούμενούς του παραπονούμενος.

……

*Ο Άκης Ρωμανός, συνοδεύει την Άντζυ Σαμίου στις περιοδείες της στην επαρχία σαν πρώτος άνδρας του καλλιτεχνικού της επιτελείου…
Τους δύο καλλιτέχνες θα απολαύσουμε αυτό το Σάββατο στο ΡΟΜΕΟ live μαζί με όλο το καλλιτεχνικό τους επιτελείο.
……

*Ευτυχισμένη όσο ποτέ δηλώνει η όμορφη Ράνια με τον αγαπημένο της Νίκο και ιδού πως είδα το ευτυχισμένη ζευγάρι στο DA VINCI το περασμένο Σάββατο….
-Λέτε λόγω έρωτα να σταμάτησε τελικά τις εκπομπές της από τον LIFE το μεγάλο αστέρι; Λέτε;
……
*Και κλείνω τη στήλη με την αναγκαία προς όλους υπενθύμιση ότι σήμερα Τετάρτη, διοργανώνεται το αποχαιρετιστήριο πάρτι του DE STYL club… με σώου, χορευτικά και δωρεάν σφηνάκια σε όλους.
Θα είμαστε όλοι εκεί!
Ο ΓΥΦΤΟΣ

29 Απριλίου

Δεν έχει τα κότσια; Ας μην είμαστε αφελείς…

29 Απριλίου

Ο κύριος Παυλίδης είναι αρκετά έξυπνος άνθρωπος (μη ξεχνάτε ότι πλην των άλλων διετέλεσε και αστυνομικός…), έχει πολιτική όσφρηση και δεν θα «ικανοποιήσει» το βίτσιο μας να εκτεθεί ως υποψήφιος βουλευτής Ξάνθης και να….τον μαυρίσουμε!
Συνήθισε τόσα χρόνια άλλωστε ως υποψήφιος Νομάρχης Ξάνθης!
-Άλλοι να τρέχουν και να του «μαζεύουν» τους…σταυρούς (Κοντός στην αρχή και μετά Καραπαπάζογλου, Στέλιος Μωραϊτης, Ταρενίδης μέχρι τον Πασχάλη Λύρατζη) κι αυτός εκ του…ασφαλούς να απολαμβάνει!
Και στο τέλος να τους την «φέρνει» και καταλλήλως….
Και τρανό παράδειγμα η περίπτωση του πρωτεύσαντος Καραπαπάζογλου.
Ο κύριος Παυλίδης λοιπόν μπορεί να δηλώνει ότι τον «τιμάνε» οι «26» γαλάζιοι…βουλευτές που αποκάλυψαν στον….Πεντζουρίδη του ΠΑΣΟΚ ότι επιθυμούν τον «αποκλεισμό» του Κοντού από το ψηφοδέλτιο….
Ωστόσο ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΑ ΚΟΤΣΙΑ να κατέβει με σταυρό υποψήφιος βουλευτής, γιατί γνωρίζει ότι θα τον «κέρδιζε» ακόμη και ο….Ορχάν Χατζηϊμπράμ!!!
Ας μη πλανιόμαστε λοιπόν…
Το ντέρτι του κυρίου Παυλίδη είναι να τον κατεβάσει υποψήφιο Ευρωβουλευτή ο Καραμανλής ως δήθεν….αντιβατοπεδινό και τίποτα παραπάνω. Σε οποιοδήποτε άλλο στίβο που ο ίδιος ο Παυλίδης θα έπρεπε να διεκδικήσει το ΣΤΑΥΡΟ του λαού, δεν έχει τα κότσια να κατέβει!!!

29 Απριλίου

Κινείται και ο Νίκος Λεοντής για το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ.

29 Απριλίου

Από την ημέρα που όλοι «υποψιάζονται» ότι ο Κοντός θα «κοπεί» από το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στο Νομό Ξάνθης, αυξάνονται και πληθαίνουν οι υποψήφιοι «δελφίνοι» που με την παρουσία του, ουδέποτε θα το αποτολμούσαν….
Έτσι μαθαίνω ότι μετά μέχρι και ο φαρμακοποιός Νίκος Λεοντής κινείται να πάρει το χρίσμα δια μέσω…Αντώνη Σαμαρά, με τη διαφορά ότι από το ίδιο «κανάλι» επιχειρεί να πάρει το χρίσμα για τον εαυτό του ή για την σύζυγό του και ο Διονύσης Βώβος.
Αν στους παραπάνω προστεθεί το ενδιαφέρον του πρώην βουλευτή Γιώργου Παυλακάκη ή και το ενδιαφέρον του Μιχάλη Πουσπουρίκα, αντιλαμβάνεστε ότι οι ενδιαφερόμενοι δεν είναι καθόλου λίγοι…ενώ δεν αποκλείονται φυσικά και οι εκπλήξεις.
Που ακούν στο όνομα Ντόρα Μπακογιάννη ή Γιώργος Σουφλιάς…