*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

30 Απριλίου

ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΟ ΕΦΕΤΕΙΟ ΚΟΜΟΤΗΝΗΣ, Η ΔΙΚΗ ΕΦΡΑΙΜ-ΑΡΣΕΝΙΟΥ & ΨΑΛΤΗ!

30 Απριλίου
Σειρά 1 έχει στο πινάκιο, θα γίνει και δεν πρόκειται να αναβληθεί η πολύκροτη υπόθεση


*Συζητιέται αρχές Ιουνίου, αίτηση ακύρωσης στο Συμβούλιο Επικρατείας του Δημοσίου κατά της παραχώρησης της Βιστωνίδας θέλουν να καταγράψουν τα έργα


ΤΕΛΙΚΑ την ερχόμενη Δευτέρα 4 Μαϊου θα γίνει η πολύκροτη δίκη των «βατοπεδινών» που είχε αναβληθεί στις 31 Μαρτίου στο Τριμελές Εφετείο της Κομοτηνής με κατηγορούμενους τον αρχιμανδρίτη Εφραίμ και τον μοναχό Αρσένιο, για ηθική αυτουργία σε παράβαση καθήκοντος, αλλά και την δικαστή Μαρία Ψάλτη, η οποία κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος κατά την εκδίκαση προσφυγής της Μονής κατά του Ελληνικού δημοσίου τον Νοέμβριο του 2003, στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Ροδόπης, για την κυριότητα της παραλίμνιας έκτασης των 27.000 στρεμμάτων στη λίμνη Βιστωνίδα.
Υπενθυμίζουμε για την ιστορία ότι ο πρώτος λόγος που η υπόθεση αυτή είχε αναβληθεί τη πρώτη φορά και επικαλέστηκε ο συνήγορος υπεράσπισης των μοναχών κ. Στέργιος Γιαλάογλου , ήταν η εκπρόθεσμη κλήτευση των δύο από τις αρμόδιες αρχές! Δηλαδή δεν είχαν τις απαιτούμενες 8 ημέρες πριν οι κατηγορούμενοι στο χέρι τους, το βούλευμα του συμβουλίου Εφετών, ώστε να μπορέσουν να υπερασπίσουν τον εαυτό τους.
Σημειώνεται επίσης ότι η είσοδος του μοναχού Αρσένιου στο δικαστικό μέγαρο της Κομοτηνής καθώς και του μάρτυρα υπεράσπισης, μοναχού από τη Μονή Βατοπεδίου, έγινε με άκρα μυστικότητα και συνοδευόταν καθόλη την διάρκεια της δίκης από άνδρες ιδιωτικής εταιρίας Security.
Ανάμεσα στους μάρτυρες κατηγορίες για την υπόθεση αυτή είναι ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ροδόπης κ.Πεταλωτής καθώς επίσης και ο πρώην Πρόεδρος του Δικηγορικού συλλόγου Ξάνθης Θανάσης Ξυνίδης, όπως επίσης και οι δικαστές της έδρας που εκδίκασε την περίοδο εκείνη την υπόθεση.

ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 7 ΜΑΪΟΥ Η ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΜΟΝΗΣ ΒΑΤΟΠΕΔΙΟΥ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΕΦΕΤΩΝ
Στο μεταξύ, την Πέμπτη 7 Μαΐου ορίστηκε από τον πρόεδρο της Τριμελούς Διοίκησης του Εφετείου, κ. Γιανούλη, η Σύγκληση της Ολομέλειας Εφετών για την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου.
Το Σώμα των Εφετών καλείται να αποφανθεί αν, όπως προτείνει ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, κ. Σανιδάς, λόγω της σοβαρότητας της υπόθεσης πρέπει την έρευνα να διενεργήσει ειδικός εφέτης ανακριτής ή αν η ανάκριση πρέπει να ανατεθεί σε πρωτοδίκη.
Η Ολομέλεια, σε περίπτωση που υιοθετήσει την άποψη Σανιδά, θα ορίσει και τον Εφέτη που θα αναλάβει την δικογραφία μετά την άσκηση ποινικών διώξεων.
Εισηγητής στην Ολομέλεια ορίστηκε από τον κ. Γιαννούλη ο αρχαιότερος πρόεδρος εφετών, ο κ. Μπατζαλέξης.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »