*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

30 Απριλίου

«Στενεύει» ο κλοιός για την Δήμαρχο των Αβδήρων Ευα Τσακίρη που αρνείται πεισματικά να φέρει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο Αβδήρων!

30 Απριλίου

ΑΝΑΦΟΡΑ Γ. ΜΠΑΛΑΜΠΑΝΙΔΗ ΣΤΟΝ ΣΥΝΗΓΟΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ


«Στενεύει» ασφυκτικά ο κλοιός για την Δήμαρχο των Αβδήρων Εύα Τσακίρη που αρνείται πεισματικά να φέρει το θέμα της εκμίσθωσης του κάμπινγκ του Μυρωδάτου στο δημοτικό συμβούλιο Αβδήρων!
Ο Δημοτικός σύμβουλος, της Παράταξης του Παναγιώτη Σαλτούρου, Γιώργος Μπαλαμπανίδης που εκλέγεται στο ΜΥΡΩΔΑΤΟ, κατέθεσε ΑΝΑΦΟΡΑ κατά της Δημάρχου Αβδήρων και της συμπολίτευσης προς τον Συνήγορο του Πολίτη, το Σώμα Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης και την Περιφέρεια, ρωτώντας μάλιστα σε αυτήν, γιατί η Δήμαρχος αρνείται να φέρει προς συζήτηση το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο Αβδήρων.
Η ΑΝΑΦΟΡΑ του δημοτικού συμβούλου Αβδήρων ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΠΑΛΑΜΠΑΝΙΔΗ αναφέρει τα παρακάτω:

«ΠΡΟΣ
1) Τον Συνήγορο του Πολίτη
2) Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης
3) Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης
4) Δήμο Αβδήρων

ΑΝΑΦΟΡΑ
Γεωργίου Μπαλαμπανίδη του Κωνσταντίνου, δημοτικού συμβουλίου της δημοτικής παράταξης της μειοψηφίας στο Δ.Σ. του Δήμου Αβδήρων.

Ξάνθη 29 Απριλίου 2009

Σε συνέχεια του από 15 Απριλίου 2009 εγγράφου μας το οποίο αναφέρεται στην διαδικασία εκμίσθωσης του Κάμπινγκ Μυρωδάτου, Δήμου Αβδήρων, Νομού Ξάνθης, από την δημοτική επιχείρηση ανάπτυξης του Δήμου, στην οποία είχε παραχωρηθεί η χωρίς αντάλλαγμα χρήση του για αόριστο χρόνο με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου, ο οποίος παρέμεινε κύριος του Κάμπινγκ, επιθυμώ να σας εκθέσω συμπληρωματικά και τα παρακάτω:
1) Στις αιτήσεις της αντιπολίτευσης του Δήμου για σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου με σκοπό τη συζήτηση του όλου θέματος, η συμπολίτευση του Δήμου, όπως ο διάβολος φοβάται το λιβάνι, έτσι και αυτή αποφεύγει και ρητά αρνείται να φέρει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο.
2) Δεν κατανοούμε το φόβο της συμπολίτευσης να φέρει το όλο ζήτημα στο Δ.Σ και ακόμη περισσότερο το γεγονός ότι προκάλεσε την έκδοση του με αριθ. πρωτ. 1931/7-4-2009 εγγράφου της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με το οποίο ανακαλείται (άκουσον) το με αριθ. πρωτ. 110/6-3-2009 επίσης δικό της έγγραφο, με το οποίο τελευταίο συμβούλευε τον Δήμο για την αποκατάσταση της νομιμότητας να φέρει το θέμα της εκμίσθωσης του Κάμπινγκ από την ΔΕΑΔΑ, προς συζήτηση στο ΔΣ.
3) Η αντιπολίτευση του δημοτικού συμβουλίου δια του επικεφαλής της απέστειλε προς το νομικό σύμβουλο του Δήμου το από 23 Απριλίου 2009 ερώτημά της, με το οποίο εξηγούσε την αναγκαιότητα συζητήσεως του εν λόγω ζητήματος σε τακτική συνεδρίαση του Δ.Σ, ελπίζοντας έτσι να επιτύχει το σκοπό της, που είναι η νομιμότητα, Αντ’ αυτής όμως εστάλη σε όλα τα μέλη της αντιπολίτευσης το με αριθμό πρωτ. 750/21-4-2009 έγγραφο του Προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, το οποίο για να δικαιολογήσει την ανεξήγητη άρνησή του για σύγκλιση του Δ.Σ, επικαλείται άστοχα το τελευταίο έγγραφο της Περιφέρειας και το άρθρο 256 του δημοτικού κώδικα, το οποίο αναφέρεται στην αναγκαιότητα έγκρισης ορισμένων αποφάσεων του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΑΔΑ από το δημοτικό συμβούλιο. Από το έγγραφο αυτό προκύπτει η σύγχυση και η επιπόλαιη αντίληψη της ρύθμισης του ανωτέρω άρθρου, το οποίο σαφώς αναφέρεται σε εκείνες τις αποφάσεις του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΑΔΑ που χρήζουν έγκρισης από το δημοτικό συμβούλιο, πλην όμως παραβλέπεται ότι οι αποφάσεις αυτές αφορούν σε σοβαρές πράξεις διαχείρισης δικών της υποθέσεων και δικής της περιουσίας. Ότι η ρύθμιση του άρθρου 256 υλοποίει τον κανόνα ότι οι δημοτικές επιχειρήσεις και για τις δικές τους διαχειριστικές πράξεις εποπτεύονται από τον Δήμο. Διόλου δεν αναφέρεται σε πράξεις και αποφάσεις των δημοτικών επιχειρήσεων, όταν αυτές αποφασίζουν και διαχειρίζονται περιουσία του Δήμου.
Τότε υπάρχει απόλυτη ανάγκη άδεια του δημοτικού συμβουλίου.
Σε απάντηση λοιπόν τις παραπάνω έγγραφης άρνησης του Προέδρου του δημοτικού συμβουλίου να θέσει θέμα συζήτησης της άκυρης εκμίσθωσης του Κάμπινγκ σε τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου απαντήσαμε δια του εκπροσώπου της αντιπολίτευσης με το από 28-4-2009 έγγραφο μας, του οποίου το περιεχόμενο έχει ακριβώς ως εξής:
Σε απάντηση του με αριθ. πρωτ. 750/21-4-2009 εγγράφου σας, παρατηρώ τα εξής:
1. Δεν επισυνάπτετε το με αριθ. πρωτ. 1931/7-4-2009 έγγραφο της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, το οποίο λέτε στο έγγραφο σας ότι επισυνάπτετε. Επομένως το αναμένω.
2. Το άρθρο 256 του Ν. 3463/2006, το οποίο προβλέπει τις αποφάσεις του ΔΣ. της ΔΕΑΔΑ, οι οποίες χρήζουν εγκρίσεως από το δημοτικό συμβούλιο ρυθμίζει θέμα άσχετο με την υπόθεση της εκμίσθωσης του Κάμπινγκ Μυροδάτου. Αναφέρεται σε αποφάσεις, που αφορούν απολύτως σε υποθέσεις της ΔΕΑΔΑ και σε δικά της ακίνητα. Επομένως δεν είναι δυνατόν να γίνεται σύγχυση και λόγος για εκ των υστέρων έγκριση της απόφασής της να εκμισθώσει ακίνητο του Δήμου, αλλά για την ανάγκη με ποινή ακυρότητας της άδειας του δημοτικού συμβουλίου για την εκμίσθωση, το οποίο θα θέσει γενικά και τους όρους. Η παραπάνω ρύθμιση είναι κατανοητή και στους πρωτοετείς της Νομικής.
Κατόπιν αυτού παρακαλούμε για τη σύγκληση του δημοτικού συμβουλίου, άλλως πιστεύουμε ότι διαπράττεται το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος, της απιστίας, καθώς και ότι η σύμβαση εκμίσθωσης είναι άκυρη.
Κατόπιν όλων των ανωτέρω και της ανερμήνευτης άρνησης της συμπολίτευσης να φέρει το δημιουργηθέν ζήτημα στο δημοτικό συμβούλιο και προτού το ζήτημα οδηγηθεί με όλους τους τρόπους στη Δικαιοσύνη, παρακαλούμε να επιληφθείτε του όλου θέματος και να ενεργήσετε σύμφωνα με τις δικαιοδοτικές σας αρμοδιότητες.
Έτσι θα δοθούν πολλές απαντήσεις και κυρίως απάντηση στο ερώτημα: Γιατί τόσος φόβος απέναντι στο δημοτικό συμβούλιο; Αυτό μήπως από μόνο του λέει πολλά;

Επισυνάπτουμε στη παρούσα:
1) Το από 23 Απριλίου 2009 ερώτημά μας.
2) Το με αριθ. πρωτ. 750/21-4-2009 έγγραφο του Προέδρου του ΔΣ Αβδήρων και
3) Την από 28-4-2009 απάντησή μας στο παραπάνω έγγραφο.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΠΑΛΑΜΠΑΝΙΔΗΣ

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »