*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

16 Ιουλίου

"Γαλάζιες" σημαίες για τις..."παραλίες" αίσχους του Δήμου Αβδήρων;! Ανακαίνιση Αφεντούλη στο Mikel!

16 Ιουλίου


*Βόλτα ή... ρεπορτάζ; Και τα δυο...! Ευκαιρία λοιπόν για ένα ούζο (στο Λιμανάκι των Αβδήρων και στην άπαιχτη  ταβέρνα του Πέτρου Δασκαλόπουλου) αλλά και ευκαιρία να δω από «κοντά» αν πράγματι το φετινό καλοκαίρι οι παραλίες μας...!

Έχουν ή όχι το χειρότερο... μαύρο χάλι στην «ιστορία» του Δήμου.

-Δυστυχώς είχα λοιπόν... άδικο! Γιατί αυτά που είδα σε όλο το μήκος της παραλιακής ζώνης με την αμμουδιά ήταν... φουλ χόρτα, τους κάδους να τα «έχουν»... «φτύσει» όχι μόνο από την παλαιότητά τους αλλά να αναδύουν τέτοια βρώμα και δυσωδία, που περνάς απλά από το αυτοκίνητο και δεν το αντέχεις... αφού τα μισά σκουπίδια παράλληλα ήταν εκτός κάδων!

-Οπότε όπου φύγει- φύγει!!!

......

*Βέβαια λίαν συντόμως τώρα που σταμάτησα και την Ανοιχτή γραμμή θα ξαναπάω... πιο οργανωμένα και με τις κάμερες του Next tv για να δείτε το... αίσχος των παραλιών του Δήμου Αβδήρων ,με τις... 4 σημαίες!

Α, και του Δήμαρχου Αβδήρων  Γ. Τσιτιρίδη που σκορπάει λεφτά στα πανηγύρια και, αυξάνει τις αντιμισθίες του Δήμου (σ.σ. Πληρώνεται πλέον κα ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ Αβδήρων) και βάζει... κιλά για...  «χαίρεται» τα... «μεγαλεία» της νέας 5ετίας που  του δώρισαν ο... Κριτσίνης από τον Άγιο Αθανάσιο Τοπείρου, ο Δόντσος από τη Λεύκη  Ξάνθης με την Φένια και τους υπόλοιπους!

......

*Μάλιστα όπως ,μου είπαν κάτοικοι η κατάσταση στο Πόρτο Λάγος είναι ακόμη χειρότερη με την παραλία και το Δασάκι είναι σε ακόμη σε ακόμη μεγαλύτερη εγκατάλειψη και παντελώς άθλια κατάσταση!!!

Βέβαια όταν πλέον «παράγοντας» της... Περιφέρειας, του Τοψίδη  και του Δήμου του Τσιτιρίδη ο γνωστός Ανάργυρος, ε πώς να μην «ανθούν» τα φετινά πανηγύρια που κάνουν πλέον... ρεκόρ;

(σ.σ. Βέβαια για να είμαι ειλικρινής όταν σε παίρνεις τηλέφωνο 3-4 φορές την ημέρα και σου ζητάει να τον τιμήσεις ο Bilis-Bilis λογική είναι μια τέτοια φωτογραφία κι ας καίγονταν ένα χιλιόμετρο μακριά στα Κιμμέρια ο ντουνιάς και είχε γεμίσει καπνούς Π και Ν. Ζυγός, Πετεινός κλπ).

.......

*Και το καλό νέο της μέρας ή μάλλον του Σαββατοκύριακου; Μα η τυχαία συνάντηση με την γνωστή φαρμακοποιό την Γιούλη και Μαρία (πρώην κ.Μούρκα) που κάθισαν για λίγο στην  παρέα μας στην τρομερή ταβέρνα του Πέτρου Δασκαλόπουλου με την φοβερή του κόρη να τα διευθύνει όλα άψογα...!

Ε πώς να μην περάσεις καλά, όταν ένα ούζο ή ένας καφές μπορεί να εξελιχθεί σε... «μυθιστόρημα»;;!

.......

*Αποκλειστικό! Αληθεύει ότι ο πρώην αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του Τσέπελη και της ΑΓΑΠΗΣ Αφεντούλης Τσακιρίδης,  «πήρε»  το καφέ Mikel του Φανουράκη και της Ελίντας αναγγέλλοντας  μάλιστα και... ανακαίνιση (!) και θα είναι ο νέος ιδιοκτήτης του μαγαζιού; Οπότε δεν θα χάνω και την «θέα» κάθε φορά που περνάω από εκεί για το σπίτι ή την εφημερίδα μου;

    Αληθεύει χθες το βράδυ ο  Αφεντούλης ξεκίνησε ήδη την... ανακαίνιση και περιμένει Παπαχρόνη, Αγκόρτσα, Νταμουρατζή και σία να τον στηρίξουν δυνατά! Μαζί με την Φένια και τον Πάνο Αμβροσιάδη φυσικά!

Άντε γιατί περνάω από εκεί κάθε μέρα και «μαυρίζει» η ψυχή μου!  Να μη βλέπω μέσα τον γιατρό Γιάννη Αγκόρτσα, τον Χριστοφόρου, τον Κώστα Κουρτίδη κλπ.

(σ.σ. Φαντάζομαι βέβαια ότι αν ο Αφεντούλης πήρε τελικά το ΜΙΚΕΛ στη Ξάνθη, ότε θα «πλήρωσε» -αν υπάρχουν...- παλιά ενοίκια, κάτι που διαδίδουν οι κακές γλώσσες και κάποιοι «κακοί» πρώην συνέταιροι, αλλά εγώ το αποκλείω!!!

Γνωρίζοντας πόσο συνεπής ήταν πάντα ο Μανώλης Φανουράκης!

......

*Κι ένα τελευταίο. Το καινούργιο του τραγούδι με τίτλο, «ΑΛΗΤΗΣ» μου έστειλε να δω και να ακούσω ο δημοφιλής τραγουδιστής Τάσος Μπουγάς.

Το βίντεο κλιπ θα κάνει μάλιστα και πρεμιέρα στο καλοκαιρινό πρόγραμμα του Next tv οπότε και θα φανεί αν σας αρέσει ή... όχι!

(σ.σ. Βέβαια θα σας έχω και μια βόμβα είδηση για τον Τάσο Μπουγά... αλλά υπομονή. Τα καλά πράγματα αργούν λίγο...αλλά είναι τα καλύτερα).

Ο ΓΥΦΤΟΣ

 

 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »