*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

26 Ιουλίου

Πώς έγινε το πολύνεκρο δυστύχημα με τους τέσσερις νεκρούς στην εθνική οδό Πύργου-Κυπαρισσίας

26 Ιουλίου

Πολύνεκρο τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 26 Ιουλίου στην εθνική οδό Πύργου-Κυπαρισσίας, στο ύψος της Ελαίας.

Σύμφωνα με τις ως τώρα πληροφορίες, ο οδηγός της νταλίκας που κατευθυνόταν προς Κυπαρισσία έχασε τον έλεγχο του βαρέως οχήματος, μετά από μια δύσκολη στροφή, με αποτέλεσμα η νταλίκα να «διπλώσει» και να περάσει στο αντίθετο ρεύμα. Εκεί συγκρούστηκε με τρία διερχόμενα οχήματα, προκαλώντας μια ανείπωτη τραγωδία με τέσσερις νεκρούς, δύο ενήλικες και δύο παιδιά.

Ανάμεσα στους ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους είναι μια μητέρα με το μωρό της από το ένα αυτοκίνητο, αλλά και ένας πατέρας με το παιδί του, στο δεύτερο αυτοκίνητο. Το δεύτερο παιδί που επέβαινε στο εν λόγω όχημα μεταφέρθηκε τραυματισμένο στο Καραμανδάνειο Παιδιατρικό Νοσοκομείο Πατρών.

Παράλληλα ανασύρθηκαν και πέντε βαριά τραυματίες που επέβαιναν στο τρίτο ΙΧ που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Κυπαρισσίας, εκ των οποίων ο ένας διασωληνώθηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της  Καλαμάτας.

Δύο από τα αυτοκίνητα βρέθηκαν πολτοποιημένα κάτω από την νταλίκα, ένα ακόμα μετατράπηκε σε άμορφη μάζα σιδερικών λίγα μέτρα πιο πέρα ενώ ένα τέταρτο όχημα ντελαπάρισε στην ακρή του δρόμου.


Η είδηση έχει σοκάρει την τοπική κοινωνία με τις εικόνες από το σημείο του δυστυχήματος να συγκλονίζουν.

 

Οι αρχές έσπευσαν άμεσα στο σημείο, με ασθενοφόρα, πυροσβεστικά οχήματα και αστυνομικές δυνάμεις να επιχειρούν για τον απεγκλωβισμό των θυμάτων, καθώς το ένα από τα εμπλεκόμενα οχήματα είχε καταπλακωθεί πλήρως από τη νταλίκα.

Το τροχαίο δυστύχημα, συνέβη στην γνωστή “στροφή της Ελαίας” όπου στο παρελθόν έχουν συμβεί πάρα πολλά τροχαία. Η Εθνική Οδός Πύργου – Κυπαρισσίας έχει κλείσει και η κυκλοφορία γίνεται από παρακαμπτήριο δρόμο μέσω Ελαίας.

Η νταλίκα που σύμφωνα με πληφορορίες έχει έδρα στην Ηλεία, μετέφερε αδρανή υλικά.

Τα αίτια της σύγκρουσης παραμένουν υπό διερεύνηση.

Η ανακοίνωση του Πυροσβεστικού Σώματος

Χωρίς τις αισθήσεις τους ανασύρθηκαν δυο (2) ενήλικες και δυο (2) ανήλικοι, ενώ  επιπρόσθετα απεγκλωβίστηκαν δυο (2) τραυματίες, οι οποίοι παρελήφθησαν από ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ, συνεπεία τροχαίου  δυστυχήματος, μεταξύ Ε.Ι.Χ οχημάτων με  Φ.Ι.Χ. όχημα, που συνέβη σήμερα 26 Ιουλίου 2024, τις μεσημεριανές ώρες, στο 47ο χλμ της Ε.Ο.  Πύργου – Κυπαρισσίας στην περιοχή Ελαία Μεσσηνίας. Επιχείρησαν 12 πυροσβέστες με 6 οχήματα.

Δείτε συγκλονιστικές εικόνες από το πολύνεκρο τροχαίο

Πηγή: ilialive.gr



Share this

Related Posts

Previous
Next Post »