*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

03 Σεπτεμβρίου

Τι συμβαίνει με τον Αντιδήμαρχο Αδέσποτων Σάκη Χατζηαντωνίου και τις σοβαρότατες καταγγελίες σε βάρος του;; Οι ειδήσεις αλλιώς...

03 Σεπτεμβρίου


Για άλλη μια φορά ο Δήμος Ξάνθης, με πρωτοβουλία του Αντιδήμαρχου Καθημερινότητας,
κλάδεψε τον μεγάλο πλάτανο στο σιντριβάνι της Κεντρικής Πλατείας της πόλης!

……………………………………………….

ΑΚΟΥΣΟΝ!
ΑΚΟΥΣΟΝ!

*Ομολογώ ότι με προβλημάτισε πολύ η παρακάτω ανάρτηση συμπολίτισσας οπότε και την φιλοξενώ αυτούσια... αφού την ίδια ώρα κατηγορούμαι απροκάλυπτα ότι «γνωρίζω και δεν σχολιάζω τίποτα...), ρωτώντας τον Αρμόδιο Αντιδήμαρχο Σάκη Χατζηαντωνίου (σ.σ. Εύχομαι να μη δικαιωθώ και για τον συγκεκριμένο αντιδήμαρχο πλην των κυρίων Μ Τσέπελη και Γ. Ζερενίδη) να μου δώσει μια ξεκάθαρη απάντηση, τι ακριβώς συμβαίνει!

......

Σχολίασε λοιπόν γνωστή φιλόζωη συνδημότισσα:


«Christina Kasapi

Τι συμβαίνει επιτέλους σε αυτήν την πόλη με τη φιλοζωία; Πάντοτε υπήρχαν προκλήσεις, αλλά τουλάχιστον υπήρχε κάποια στοιχειώδης προσπάθεια να διατηρηθούν τα προσχήματα. Τώρα, όμως, μοιάζει σαν να έχουμε πιάσει πάτο και δεν βλέπω κανένα σημάδι βελτίωσης.

1. **Παράνομες περισυλλογές:** Όλο και περισσότερες καταγγελίες έρχονται στο φως για ζώα που εξαφανίζονται χωρίς καμία ενημέρωση ή διαδικασία, κάτι που όχι μόνο είναι παράνομο, αλλά και απάνθρωπο.

2. **Κακοποιητικά σκουλαρίκια:** Τα λεγόμενα "σκουλαρίκια" στα αυτιά των ζώων, που υποτίθεται ότι είναι για την καταγραφή και την προστασία τους, καταλήγουν να προκαλούν τραυματισμούς και μόνιμες βλάβες. Αυτό δεν είναι προστασία, είναι κακοποίηση!

3. **Ο φιλοζωικός στον Καιάδα:** Οι φιλοζωικές οργανώσεις, που θα έπρεπε να είναι οι πρωτοπόροι στην προστασία των ζώων, βρίσκονται και αυτές στο στόχαστρο, χωρίς επαρκή υποστήριξη ή πόρους. Σε λίγο θα τις πετάξουν και αυτές στον Καιάδα!

Πώς μπορούμε να αποκαλούμαστε πολιτισμένοι όταν επιτρέπουμε να συμβαίνουν τέτοια πράγματα; Είναι ώρα να ξυπνήσουμε και να απαιτήσουμε την αλλαγή που χρειάζεται, πριν χάσουμε κάθε ίχνος ανθρωπιάς και σεβασμού προς τα ζώα».»

......

*Επίσης η συνδημότισσα Maria Musart σχολίασε τα παρακάτω και πάλι για τον Σύλλογο ΑΔΕΣΠΟΤΟΙ ΦΙΛΟΙ που επαναλαμβάνω....

-Ένα επίσης ένα λιθαράκι για την εκλογή του νέου Δήμαρχου Ξάνθης Στράτου Κοντού:


«Maria Musart Μήπως "ενοχλεί" ο σύλλογος τη νέα δημοτική αρχή, επειδή ασκεί κριτική για τα κακώς κείμενα στη διαχείριση των αδέσποτων; Τι συμβαίνει και αυτή η ξαφνική αλλαγή; Είναι αόρατος ο σύλλογος για την τοπική εξουσία, ώστε να λένε ότι είναι κενός χώρος το σημείο όπου ετοίμαζαν επί χρόνια τα καλούδια τους οι άνθρωποι του Συλλόγου;»

Ενώ ακόμη περισσότερο με προβλημάτισε η ανάρτηση άλλης συμπολίτισσας:


«Tania Faitatsidu

Ούτε τα 5χρονα στο νηπιαγωγείο δε φέρονται τόσο ανώριμα και εγωκεντρικά...και σας το λέει μία νηπιαγωγός! Ντροπή για την "επί τούτου κριτικής" στάση της δημοτικής αρχής σε έναν Ζωοφιλικό σύλλογο που προσέφερε και προσφέρει και θα προσφέρει... η προηγούμενη δημοτική αρχή σίγουρα θα "τρίβει" τα χέρια της για την κατάντια σας».

......

*Και το δικό μου ταπεινό σχόλιο.

«Ούτε καλύψαμε κανέναν... ούτε γνωρίζαμε τα παραπάνω περίεργα συμβάντα.... ειλικρινά δεν είχαμε και δεν έχουμε καμία σχέση».

-Προς το παρόν μόνον αυτά...

.....

*Συνελήφθη την Κυριακή 1-9-2024 τις πρώτες πρωινές ώρες στο Συνοριακό Σημείο Διέλευσης Καστανέων Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Διαβατηριακού Ελέγχου Καστανέων, ένας αλλοδαπός, διότι οδηγώντας Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο μετέβη στο παραπάνω σημείο, προκειμένου να πραγματοποιήσει είσοδο στη χώρα, όπου κατά τον ενδελεχή έλεγχο που πραγματοποιήθηκε βρέθηκαν στο εσωτερικό του οχήματος ένα πιστόλι, δύο γεμιστήρες, 12 φυσίγγια και ένα σπρέι πιπεριού, τα οποία και κατασχέθηκαν. Την προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ορεστιάδας.

 

ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΚΑΡΔΙΑΣ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΑΝΤΑΜΠΟΥΦΗ


Ο πρώην δημοτικός σύμβουλος και εκπαιδευτικός Νίκος Ανταμπούφης, έκανε πετυχημένη εγχείρηση στο Νοσοκομείο Ξάνθης και μαζί με τα περαστικά μου, φιλοξενώ στη στήλη και το παρακάτω ευχαριστήριό του:

«Νίκος Ανταμπούφης

Τώρα που βρίσκομαι στο σπίτι θα ήθελα να ευχαριστήσω (κυριολεκτικά) μέσα από την καρδιά μου τον δ/ντη, τους/τις γιατρούς και όλο το νοσηλευτικό προσωπικό της Καρδιολογικής Κλινικής που με φρόντισαν, όπως και εκείνους/ες στα Επείγοντα. Είμαι ευγνώμων για το έργο τους που αποκτά μεγαλύτερη σημασία όταν ζεις τις συνθήκες εργασίας τους. Δυστυχώς, το άλλοτε πολύ καλό νοσοκομείο μας διολισθαίνει σε λειτουργία Κέντρου Υγείας. Μόνον οι εργαζόμενοι/ες το κρατούν σε μια αξιοπρεπή κατάσταση. Θυμώνω που όλοι ξέρουν αλλά δεν γίνεται τίποτε».

-Νίκο περαστικά και πάντα δυνατά και μπροστά!

 

ΕΣΠΕΡΙΝΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΞΑΝΘΗΣ: Εγγραφές από 2 έως 11 Σεπτεμβρίου 2024

Το Εσπερινό Γυμνάσιο Ξάνθης συγχαίρει τους μαθητές/τριες που αποφοίτησαν και όσους/ες προάχθηκαν στην επόμενη τάξη.

 Ενημερώνουμε τους πολίτες της Ξάνθης ότι οι εγγραφές για το διδακτικό έτος 2024-2025, θα διαρκέσουν από 02 Σεπτεμβρίου έως και 11 Σεπτεμβρίου 2024.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΦΟΙΤΗΣΗΣ

Η φοίτηση διαρκεί 3 χρόνια

Χορήγηση Απολυτηρίου Γυμνασίου

Ωράριο 18:00 -21:50

Χορήγηση μαθητικού πάσο και μεταφορά με λεωφορεία

Σας περιμένουμε…

Δημοκρίτου 27, Ξάνθη (Έναντι ΚΤΕΛ)

Τηλ. : 2541075070

 

Ξεκίνησε η δεύτερη φάση εγγράφων στο Πρότυπο ΕΠΑΛ Ξάνθης


Τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου ξεκίνησε η δεύτερη φάση εγγράφων στο Πρότυπο ΕΠΑΛ Ξάνθης ως τις 5 Σεπτεμβρίου. Ο Τομέας Πληροφορικής του Προτύπου ΕΠΑ.Λ. Ξάνθης σας ενημερώνει ότι υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις για μετεγγραφή από το Γενικό Λύκειο στη Β’ τάξη του σχολείου.

Γιατί να έρθω στο Τομέα Πληροφορικής του Πρότυπου ΕΠΑ.Λ. Ξάνθης;

-μέχρι 22 μαθητές ανά τμήμα (στα υπόλοιπα Λύκεια ο μέγιστος αριθμός μαθητών ανά τμήμα μπορεί να φτάσει μέχρι 29)

Κατά μέσο όρο άνω του 60% των μαθητών μας εισάγονται στα πανεπιστήμια και στις σχολές της επιλογής τους, ενώ αρκετοί από αυτούς/ές χωρίς τη βοήθεια φροντιστηρίων

Το 65% των ωρών διδασκαλίας αφορούν σε μαθήματα ειδικότητας.

-απόκτηση απολυτηρίου Λυκείου και πτυχίου Πληροφορικής

-το πτυχίο Πληροφορικής των ΕΠΑ.Λ. αποτελεί πιστοποίηση γνώσης χειρισμού Η/Υ σύμφωνα με τη λίστα του Α.Σ.Ε.Π.

 

4 ανήλικοι έκλεψαν ρολόγια και χρήματα από κατάστημα στην Ξάνθη!


Συνελήφθησαν την Κυριακή 01-09-2024 τις πρώτες πρωινές ώρες στην Ξάνθη, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Ξάνθης, τέσσερις ανήλικοι ημεδαποί, διότι κατελήφθησαν να βρίσκονται εντός καταστήματος και να έχουν αφαιρέσει από αυτό δύο ασημένια ρολόγια και χρηματικό ποσό, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στον δικαιούχο τους.

Επιπλέον, συνελήφθησαν και πέντε ημεδαποί – γονείς των ανηλίκων δραστών, κατηγορούμενοι για παραμέληση εποπτείας ανήλικων.

Την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Ασφάλειας Ξάνθης.

 

Εθελοντική αιμοδοσία το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου στο Δημαρχείο Ξάνθης


Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών - Άπλωσε το χέρι σου σε συνέχεια των προσπαθειών για την κάλυψη αναγκών αίματος του Γενικό Νοσοκομείο Ξάνθης - Τμήμα Αιμοδοσίας, διοργανώνει εθελοντική αιμοδοσία στο Δημαρχείο Ξάνθης με την υποστήριξη του Δήμος Ξάνθης, στα πλαίσια των γιορτών παλιάς πόλης, το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου και ώρα 09.00-13.30.

Καλούμε όλους τους εθελοντές αιμοδότες, να αφιερώσουν 10 λεπτά από τον χρόνο τους, να δώσουν αίμα κάνοντας μια γενναία και θεάρεστη πράξη προς τους πάσχοντες συνανθρώπους μας.

Έλα και εσύ!

Γίνε κρίκος της ανθρώπινης αλυσίδας και χάρισε απλόχερα αγάπη και ελπίδα!

 

 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »