*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

03 Σεπτεμβρίου

ΕΓΡΑΨΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ! Την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου (12.00) τα εγκαίνια του νέου δημοτικού σχολείου Διομήδειας Αβδήρων!

03 Σεπτεμβρίου


-Θα το εγκαινιάσει ο Υπουργός Εσωτερικών Θόδωρος Λιβάνιος και  θα φοιτούν μαθητές από τους οικισμούς Διομήδειας, Μαγικού, Φελώνης, Αυξεντίου, Π. Κατραμίου και Αλκυώνης.


-Ηλιόλουστο, άνετο, σύγχρονο, μοντέρνο, πανέμορφο!

-Έργο ζωής, Έργο Ψυχής του Δήμαρχου Αβδήρων Γιώργου Τσιτιρίδη. Το ξεκίνησε τον Γενάρη του 2022, το εγκαινιάζει αύριο υπερήφανος για την τάχιστη ολοκλήρωση τα κατασκευής του!


Το πλέον σημαντικό έργο για τις σχολικές υποδομές του Δήμου Αβδήρων –και ίσως και της Π.Ε. Ξάνθης που «γράφει» την ιστορία εγκαινιάζεται την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου στις 12 το πρωί στη Διομήδεια από τον Υπουργό Εσωτερικών Θόδωρο Λιβάνιο.


Πρόκειται για ένα τρομερό σχολικό έργο που ξεκίνησε τον Ιανουάριο του 2022 από τον Δήμαρχο Αβδήρων Γιώργο Τσιτιρίδη και την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου γίνονται τα επίσημα εγκαίνιά του από τον πλέον ίσως επιτυχημένο υπουργό της Κυβέρνησης Μητσοτάκη.



Η κατασκευή κτιρίου αιθουσών διδασκαλίας Δημοτικού Σχολείου Διομήδειας προϋπολογισμού 1.500.000€. Ένα διώροφο κτίριο 700 τ.μ. με 7 αίθουσες διδασκαλίας και βοηθητικούς χώρους (W.C., αποθήκες, ανελκυστήρες κλπ), καθώς και προμήθεια εξοπλισμού.

Ενώ σε αυτό ήδη φοιτούν μαθητές από τους οικισμούς Διομήδειας, Μαγικού, Φελώνης, Αυξεντίου, Π. Κατραμίου και Αλκυώνης (σ.σ. Από τις παλιές εγκαταστάσεις κιόλας...). Τώρα πλέον θα φοιτούν σε ένα σύγχρονο σχολείο ιδιαίτερα «προχωρημένο» μάλιστα για την εποχή του.

Υπενθυμίζω ότι Ανάδοχος του έργου ήταν η  Κοινοπραξία «Τασόπουλος Χρήστος κ Σία – Τασοπούλου Ευανθία», αλλά τις εργασίες πολλές φορές «επιστατούσε» και προσωπικά ο ίδιος ο Δήμαρχος Αβδήρων Γιώργος Τσιτιρίδης, αφού «το νέο δημοτικό σχολείο Διομήδειας, του χωριού δηλαδή που γεννήθηκε και ο ίδιος, ήταν  ΕΡΓΟ ζωής, ΕΡΓΟ ψυχής!!!

Ιδού και η πρόσκληση που ήρθε στο «Μ» από το Δήμο Αβδήρων, ενώ δεν αποκλείεται την Τετάρτη των εγκαινίων 11 Σεπτεμβρίου 2024, να ..ξαναπάρω το μικρόφωνο του Next γιατί εκτός των άλλων, πρόκειται για το χωριό Μου.... για τις Ρίζες μου! 

Κι αυτό το Σχολείο, είναι από τα καλύτερα του Αιώνα μας. Τουλάχιστον για την Διομήδεια και τον Δήμο Αβδήρων. 

Π. Π. :


«ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Δήμαρχος Αβδήρων σας προσκαλεί στην τελετή εγκαινίων του νέου κτιρίου αιθουσών διδασκαλίας του Δημοτικού Σχολείου Διομήδειας που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2024 και ώρα 12:00.

Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα!

-Τα εγκαίνια θα τελέσει ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Θεόδωρος Λιβάνιος.

-Τον αγιασμό θα τελέσει ο Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου κ.κ. Παντελεήμων.

Ο Δήμαρχος Αβδήρων

Τσιτιρίδης Γεώργιος»

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »