*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

18 Ιουνίου

Μεταμορφώστε όλη την πόλη της Ξάνθης Μας, με νέα παγκάκια! Ειδήσεις και σχόλια.... Αλλιώς!

18 Ιουνίου


Καλοκαίρι 2024 - Αλλιώς! Αναπλάστηκε με νέα μάρμαρα- πλάκες  το σιντριβάνι της Κεντρικής Πλατείας, κάτω από τον πλάτανο και προσφέρει δροσιά στους διερχόμενους!

(σ.σ. Και ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας Θωμάς Ηλιάδης περνάει 4-5 φορές την ημέρα από,  μη βρει σκουπίδια στο νερό!) 

………………………………………

Άκουσον!
Άκουσον!

*Σχολίασε η συνδημότισσα Xrusoula Dermentzopoulou στο fb με έντονη και δικαιολογημένη φυσικά την πικρία της:


«Καλημέρα θα ήθελα να μάθω γιατί δεν λειτουργεί κανένα τηλέφωνο του δήμου στην υπηρεσία του πράσινου... Μονίμως καλεί αλλά δεν τα σηκώνουν ή βουίζει συνέχεια...θα ήταν εύκολο τουλάχιστον να ρίξουν μια ματιά εδώ... θέλουμε λίγο την προσοχή τους .. περιοχή Τσιμισκή... σας ευχαριστούμε... που τουλάχιστον μέσα από την σελίδα σας έχουμε φωνή...»

-Καλημέρα ή... καληνύχτα για τους αρμόδιους υπαλλήλους που δεν απαντάνε;

.....

*Χαρακτηριστικό ωστόσο για τα παραπάνω είναι και το σχόλιο γνωστής συμπολίτισσας που αναφέρει τα παρακάτω:

«Dimitra Skagia

Μα γιατί παραπονιέστε!!!!! Μέχρι και παγκάκι τοποθέτησε στην περιοχή σας ο Δήμος για να ξαποσταινετε!!!!

Βέβαια ίσως είναι λίγο δύσκολο να καθίσει κάποιος σε αυτό το παγκάκι!!!».

-Θα συμφωνήσω μαζί σου Δήμητρα, αλλά γενικά στη πόλη πολλά παγκάκια θα πρέπει ν’ αλλάξουν!!!

Χρειάζεται ριζική ανανέωση ο Δήμος στον συγκεκριμένο τομέα.

......

*Απόλυτα συμφωνώ με την Zefi Kousouraki στο θέμα των ενοικίων αφού δυστυχώς έχει παραγίνει πλέον η κατάσταση με την ανιούσα που έχουν πάρει:

Σχολιάζει λοιπόν η Zefi Kousouraki:


«Και για πείτε ποίος μπορεί να μας βοηθήσει όταν το κράτος απέχει και δεν βάζει πλαφόν στα ενοίκια? Είναι λογικό σε τέτοιες εποχές ένα διαμέρισμα του 80 να το νοικιάζουν 500 ευρώ? Γενικά εδώ στην Ξάνθη ξέφυγαν πολύ μέχρι  700 ευρώ ενοίκιο ζητάνε. Που ζούμε μήπως στο Μιλάνο γιατί μάλλον μπερδευτηκαν δεν υπάρχει άλλη εξήγηση. Θα πληρώσουμε εμείς τα δάνεια των σπιτιών τους ή θα σπουδασουμε τα παιδιά τους ή θα καλύψουμε τις τρέλες και τα έξοδα τους?

-Δημήτριος Αντώνογλου: Όπως οι Θασιωτες ζουν, ξεχρεωνουν και πληρώνουν τα δάνεια τους εδώ και πολλά χρόνια με κάτι τρύπες που τα λένε σπίτια...

Τι σας κάνει εντύπωση;

-Κατερινιω Χατζη: Η Ξάνθη ξέφυγε πολύ στα ενοίκια(και όχι μόνο ). Αν θέλουν να δίνουν ενοίκια εξωτερικού να δίνουν και παροχές εξωτερικού ! Εμείς φταίμε όμως που τα δεχόμαστε... Υπάρχουν και κάποιοι έξυπνοι που σου λένε ένα ποσό στην τράπεζα το άλλο στο χέρι για να γλιτώνουν και από εκεί !!! Όσο τα ανεχόμαστε τόσο θα ξεφεύγουν!».

-Σωστό απόλυτα, αφού η ανοχή δυστυχώς ενθαρρύνει τέτοια φαινόμενα.

......

*Άλλον επικεφαλής υποψήφιο Δήμαρχο Ξάνθης κι όχι εκ νέου τον Τσέπελη, θέλουν για το νέο συνδυασμό που ετοιμάζουν από τώρα, στενοί συνεργάτες του πρώην Δήμαρχου Ξάνθης, τον θέλουν όμως ως... υποψήφιο δημοτικό σύμβουλο μαζί τους, γιατί έχει «ρίζες» ψηφοφόρων στα Κιμμέρια και στο Δροσερό! Και σχόλιο ουδέν από τη στήλη...

-Από Δήμαρχο... τον θέλουν... κλητήρα!!!

 

Ενημερωτική εκδήλωση στην Χρυσούπολη για θέματα που αφορούν το κυνήγι.


Το απόγευμα της Παρασκευής 14 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε στην Χρυσούπολη μια ενημερωτική εκδήλωση με θέμα το κυνήγι στην περιοχή.

Η εκδήλωση προσέλκυσε μεγάλο ενδιαφέρον, με πολλούς κυνηγούς να παρευρίσκονται για να ενημερωθούν και να συζητήσουν για τα ζητήματα που τους απασχολούν. Οι ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ειδικοί στον κλάδο του κυνηγιού, οι οποίοι προσέφεραν πολύτιμες συμβουλές στους θηρευτές και συζήτησαν για τα προβλήματα και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, έγινε ανάλυση των κανόνων και των κανονισμών που διέπουν το κυνήγι, καθώς και των καλύτερων πρακτικών για τη διατήρηση της άγριας ζωής και την προστασία του περιβάλλοντος.

Ο Δήμαρχος Νέστου, παρευρέθηκε επίσης στην εκδήλωση, δηλώνοντας την υποστήριξή του προς τους κυνηγούς και την αξία της ενημέρωσης και της εκπαίδευσης για την ασφάλεια και την αειφορία του κυνηγιού.

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Χρυσούπολης, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά την ενεργή του δράση, διοργάνωσε την εκδήλωση με επιτυχία, επιβεβαιώνοντας τη δέσμευσή του για την υπεύθυνη και βιώσιμη πρακτική του κυνηγιού στην περιοχή.

 

Συνελήφθη «νονός» της νύχτας στην Καβάλα!
Απειλούσε καταστηματάρχη για προστασία!

Από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Καβάλας με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης του Αστυνομικού Τμήματος Καβάλας συνελήφθη την 16-6-2024 το απόγευμα στην Καβάλα ένας ημεδαπός, κατηγορούμενος ότι το τελευταίο τρίμηνο απαιτεί να παράσχει προστασία έναντι αμοιβής σε ημεδαπό ιδιοκτήτη καταστήματος της πόλης, τον οποίο βραδινές ώρες της προηγούμενης ημέρας απείλησε και εξύβρισε.

Στην κατοχή του δράστη βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα πτυσσόμενο μαχαίρι.

Ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφάλειας Καβάλας. 

 

Σύλληψη 54χρονου στο λιμάνι της Καβάλας για κατοχή
και διακίνηση ναρκωτικών ουσιών

Τις μεσημβρινές ώρες της περασμένης Πέμπτης, στελέχη του Γραφείου Δίωξης Ναρκωτικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Καβάλας, προέβησαν στη σύλληψη ενός 54χρονου για παράβαση των Νόμων 3459/2006 και 4139/2013 «Καλλιέργεια - Κατοχή και Διακίνηση ναρκωτικών ουσιών».

Συγκεκριμένα, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, διενεργήθηκε έλεγχος στον 54χρονο στον κεντρικό επιβατικό λιμένα Καβάλας, με τη συνδρομή αστυνομικού σκύλου ανίχνευσης ναρκωτικών ουσιών Κ–9 «ΘΟΡ», κατά τον οποίο ο 54χρονος παρέδωσε οικειοθελώς δύο (02) συσκευασίες περιέχουσες ακατέργαστη κάνναβη μικτού βάρους 7,2 γρ., ένα (01) αυτοσχέδιο τσιγάρο περιέχον μείγμα ακατέργαστης κάνναβης και καπνού, μία (01) ζυγαριά ακριβείας με υπολείμματα ακατέργαστης κάνναβης και επτά (07) συσκευασίες με οκτώ (08) σπόρους δενδρυλλίων κάνναβης.

Στη συνέχεια, διενεργήθηκε νόμιμη έρευνα στην οικία του 54χρονου στην Καβάλα, όπου βρέθηκαν εννέα (09) δενδρύλλια κάνναβης με ύψος από 0,30 μ. έως 0,50 μ. από το έδαφος, ένας πλαστικός τρίφτης με υπολείμματα κάνναβης και οκτώ (08) συσκευασίες με έντεκα (11) σπόρους δενδρυλλίων κάνναβης.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας που διενεργεί την προανάκριση, κατασχέθηκαν όλα τα ανωτέρω ανευρεθέντα καθώς και μία (01) συσκευή κινητής τηλεφωνίας.

 

Δωρεάν rapid test από 17 έως 21 Ιουνίου 2024 στον Δήμο Ξάνθης

Συνεχίζεται από τον Δήμο Ξάνθης, σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ, η διενέργεια δωρεάν rapid test για την ταχεία ανίχνευση της COVID- 19, που έχει ως στόχο την πρόληψη διασποράς της νόσου και την προστασία της υγείας του γενικού πληθυσμού.

Μαζικές δειγματοληψίες στην Ξάνθη, θα πραγματοποιούνται:

Από τη Δευτέρα 17, έως την Παρασκευή  21 Ιουνίου  2024

-Στο Κέντρο Υγείας Δήμου Ξάνθης- ISOBOX (πρώην ΙΚΑ), από τις 08:00 έως τις 14:00

-Στο Ξύλινο Σπιτάκι (πρώην ΔΕΥΑΞ), από τις 8:30 έως τις 14:00

Οι πολίτες προσέρχονται γνωρίζοντας τον προσωπικό Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ) και έχοντας, απαραίτητα, την αστυνομική τους ταυτότητα.

Προϋποθέσεις για τον έλεγχο ανηλίκων είναι η παρουσία ενός από τους γονείς/κηδεμόνες -διαφορετικά, θα πρέπει να επιδεικνύουν υπεύθυνη δήλωση κηδεμόνα είτε από την Ενιαία Ψηφιακή Πύλη (gov.gr) είτε χειρόγραφη επικυρωμένη δήλωση ή παραπεμπτικό από το σχολείο τους.

Υπενθυμίζεται, ότι δικαίωμα για δωρεάν τεστ στις δημόσιες δομές διάγνωσης covid-19 έχουν όλοι οι πολίτες, ενώ, σχετική βεβαίωση εκδίδεται μόνον για τους εμβολιασμένους.

 

Ανασχηματισμός: Πικρία Σταύρου Κελέτση για την απομάκρυνσή του
-«Λυπάμαι που δε ψήφισα τον νόμο για τα ομόφυλα»

«Λυπάμαι που δεν μπόρεσα να ικανοποιήσω την επιθυμία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να ψηφίσω το νόμο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών», αναφέρει με πικρία μετά τον ανασχηματισμό ο βουλευτής της Ν.Δ. στον Έβρο Σταύρος Κελέτσης, για την αποκάκρυνσή του από το κυβερνητικό σχήμα.

Σε ανάρτησή του στα social media μετά την ανακοίνωση του ανασχηματισμού, ο Σταύρος Κελέτσης ευχαριστεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη, εύχεται επιτυχία στη νέα κυβέρνηση, ωστόσο υπονοεί ότι η αντικατάστασή του στη θέση του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης οφείλεται στην ανωτέρω απόφαση.

Ειδικότερα αναφέρει:

«Θέλω να ευχαριστήσω για μια ακόμη φορά τον Πρωθυπουργό της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη για την εμπιστοσύνη του να με τοποθετήσει στην πρώτη Κυβέρνηση που προέκυψε μετά τις εκλογές του 2023, στη θέση του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης. Αυτούς τους 10 μήνες όλη η ομάδα καταθέσαμε εδώ στο Υπουργείο όλες μας τις δυνάμεις προκειμένου να προωθήσουμε το κυβερνητικό έργο.

Προσωπικά λυπάμαι που δεν μπόρεσα να ικανοποιήσω την επιθυμία του Πρωθυπουργού να ψηφίσω το νόμο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών όπως μου ζήτησε όταν με κάλεσε στο Πρωθυπουργικό γραφείο στις 16/1/24, γιατί όπως του εξήγησα αντιτίθεται στις αρχές και τις αξίες που πάγια υπηρετώ.

 

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »