*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

24 Σεπτεμβρίου

Σε βάθος χρόνου ... Σαπουνάς! Τι «κρύβεται» πίσω από την «ανασφάλεια» Τσέπελη που ξεκίνησε «καυγά» (!;) με τον Στράτο;

24 Σεπτεμβρίου

*ΣΤΡΑΤΟΣ ΚΟΝΤΟΣ: Μη νόμιμες οι δαπάνες των 500.000 ευρώ που μας ζητάει να εξοφλήσουμε ο πρώην Δήμαρχος Ξάνθης, όπως έμαθε τόσα χρόνια!

Αν δεν υπήρχε κίνδυνος να παρεξηγηθώ θα μιλούσα για «τσακίρ καυγά» ή και για... «τσιγγενέ» καυγά που προκαλεί ο πρώην Δήμαρχος Τσέπελης από ανασφάλεια, λόγω της «αναζήτησης» (σε βάθος χρόνου...), νέου προσώπου που θα διεκδικήσει τον Δήμο Ξάνθης στις επόμενες δημοτικές εκλογές και συγκεντρώνοντας τους «δυσαρεστημένους» της νυν δημοτικής αρχής και όλο το γνωστό «σύστημα» που καταδυναστεύει την πόλη εδώ όχι 50-60 χρόνια κι όχι μόνο 34 (σ.σ. Εποχές Φ. Αμοιρίδη, Λάκη  Στυλιανίδη, Τσέπελη).


Αυτό πάντως θυμίζει ο αδιάφορος για τους δημότες «καυγάς» που ξέσπασε ανάμεσα στον «αδελφούλη» Τσέπελη μετά τον... θερμό του «εναγκαλισμό» με τον Δήμαρχο «Αλλιώς» Στράτο Κοντό
.Που χαρακτηρίζεται μάλιστα με το λογοπαίγνιο σκέτο "Δήμαρχος Κοντός"

Και με πιο απλά λόγια...Σύμφωνα με πληροφορίες μου και  ιθύνοντα «νου» φυσικά τον Φανουράκη και τους «κύκλους» με τους οποίους καθημερινά τα λέει και ήταν και «βιαστικός... και σε βάθος χρόνο "παίζει"¨ήδη το όνομα του γιατρού Σπύρου Σαπουνά ως νέου Υποψήφιου Δήμαρχου  Ξάνθης, γιου και κληρονόμου του Αείμνηστου γιατρού Τριαντάφυλλου Σαπουνά και του συστήματος «Παλιά Πόλη» κλπ.

Βέβαια το συγκεκριμένο σχέδιο το γνωρίζει και ο ίδιος ο Τσέπελης όταν σύμφωνα με πληροφορίες του «Μ» τον κάλεσαν και του είπαν να μην λέει δεξιά κι αριστερά ότι «θα κατέβει εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος Ξάνθης στις εκλογές του 2028, διότι το πρόσωπό του «ευθύνεται» πρωτίστως για την ήττα της Κυριακής 15 Οκτωβρίου 2023, τον θέλουν όμως μαζί τους λόγω Δροσερού και Κιμμερίων ως υποψήφιο Δημοτικό σύμβουλο, αρκεί να «ξαναπάρουν» τον Δήμο Ξάνθης!!!

Μάλιστα σε βάθος χρόνο βρήκαν ήδη και το νέο πρόσωπο που δεν είναι άλλο από τον γιατρό του ΕΟΠΠΥ Σπύρο Σαπουνά, γιο του Θεμιστοκλή Σαπουνά.


Σημειώνω ότι ο γιατρός Σπύρος Σαπουνάς συνεργάστηκε στενά με τον πρώην Αντιδήμαρχο Οικονομικών Μανώλη Φανουράκη σε όλη την περίοδο του Κορονοϊού όπου έγιναν μάλιστα και τα γνωστά πάρτι με απευθείας αναθέσεις χιλιάδων ευρώ όχι μόνο στα φιλικά ΜΜΕ του συστήματος Τσέπελη αλλά και σε επιχειρηματίες, εις εκ των οποίων ήταν και ο κουμπάρος του νυν Δήμαρχου Ξάνθης Στράτου Κοντού Κώστας Λεπτοκαρόπουλος που εν μία... νυκτί «μετακόμισε» παραμονές... δημοτικών εκλογών στην Αλεξανδρούπολη για να ... μην κατέβει υποψήφιος μαζί του!!!  Μολονότι του είχε δώσει ήδη το χέρι του!!

Στην ουσία δηλαδή πίσω από τον «φαινομενικό» καυγά Τσέπελη και Στράτου Κοντού, πρωτίστως κρύβεται η ανασφάλεια του πρώτου να στείλει μήνυμα στην ίδια την παράταξή του ότι «είναι εδώ» και να γίνεται ντόρος για το όνομά του, ενώ είναι γνωστό τοις πάση ότι είναι... «τελειωμένο καμένο» χαρτί!!! 

Και δεν αποκλείεται στο τέλος να τον δείτε να «αλλάζει» και στρατόπεδο όπως στις εκλογές του 2014 που διατυμπάνιζε ότι θα κατέβει υποψήφιος με τον Δημήτρη Μπένη και τελικά με μια λιτή δήλωση τριών σειρών του τότε βουλευτή Ξάνθης Αλέκου Κοντού στο "ΜΑΧΗΤΗ", κατέβηκε "τρέχοντας" με το ψηφοδέλτιο του Μπάμπη Δημαρχόπουλου!!!

 

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΞΑΝΘΗΣ
ΣΤΡΑΤΟΥ ΚΟΝΤΟΥ ΣΤΟΝ ΤΣΕΠΕΛΗ ΓΙΑ ΤΑ 500.000 ΕΥΡΩ
ΛΟΓΩ... ΜΗ ΝΟΜΙΜΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ!


Στην ουσία όλα ξεκίνησαν με ανακοίνωση του πρώην Δήμαρχου Ξάνθης Μ. Τσέπελη ότι «ο νυν δήμαρχος Ξάνθης δεν πληρώνει 500.000 ευρώ ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων του Δήμου Ξάνθης για το 2023 επικαλούμενος «τα άδεια ταμεία που παρέλαβε», ορολογία που γενικά χρησιμοποιούν πάντως οι κύκλοι του σημερινού δημάρχου Ξάνθης! Και είναι φυσικά αληθής λόγω των απευθείας αναθέσεων ύψους 10 εκατ. ευρώ της πρώην δημοτικής αρχής.

Μάλιστα η αυθημερόν απάντηση του νυν Δημάρχου Ξάνθης Στράτου Κοντού που έκανε ότι... «δεν κατάλαβε» τους υπαινιγμούς της πρώτης ανακοίνωσης που απευθύνονταν σκέτα «στον Δήμαρχο Κοντό», θεωρήθηκε ως... δείγμα «πανικού», ενώ την ίδια ώρα οι ίδιοι κύκλοι έσπευσαν να «διαρρεύσουν» παντού (!), με αφορμή τις εκπομπές του Πάνου Παπαδόπουλου στην επιστροφή του «Ανοιχτή γραμμή», ότι «ο εκδότης του «Μ» αποτελεί πλέον... «κόκκινο πανί» λόγω της «κυκλοθυμίας» όπως έκανε και με τους πρώην δημάρχους Λάκη Στυλιανίδη και Μπάμπη Δημαρχόπουλο!

Έτσι μέσα σε λίγες ώρες η σημερινός δήμαρχος Ξάνθης «απάντησε» ως επικεφαλής της παράταξής του στον Τσέπελη μιλώντας για «μη νόμιμες δαπάνες» και γι’ αυτό και δεν τις πλήρωσε ο Δήμος Ξάνθης απολογούμενος ότι δεν συνέβη αυτό γιατί... «βρήκε άδεια ταμεία»!

Αυτούσια η ανακοίνωση:


«Η Ξάνθη αλλιώς

ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

Ξάνθη, 20-09-2024

Η σημερινή ανακοίνωση σχετικά με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δήμου Ξάνθης αποδεικνύει, για ακόμη μία φορά την εσκεμμένη προσπάθεια παραπλάνησης των πολιτών με μοναδικό στόχο τη δημιουργία αδιέξοδης και στείρας αντιπαράθεσης.

Παρότι, η μείζων αντιπολίτευση γνωρίζει —ή θα έπρεπε να γνωρίζει— ότι από το 2024 έχει υιοθετηθεί νέα διαδικασία από την Κυβέρνηση, για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επιλέγει και πάλι να διαστρεβλώσει την αλήθεια.

Αξιοσημείωτο είναι πως οι εγγραφές που αναφέρονται στην ανακοίνωση έχουν βάθος χρόνου από το 2014. Παρουσιάζονται, μάλιστα, σκόπιμα ως καθυστερημένες πληρωμές, ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται για δαπάνες που δεν εξοφλήθηκαν για λόγους νομιμότητας. Αυτές περιλαμβάνουν περιπτώσεις όπου η υπογραφή απορρίφθηκε λόγω μη νόμιμων δαπανών, καθυστερήσεις λόγω εκκρεμών ελέγχων, ελλείψεις στα δικαιολογητικά των δικαιούχων ή μη αποστολή χρηματοδότησης από αρμόδιους φορείς.

Στο Δήμο Ξάνθης αξίζει υπεύθυνη διοίκηση και όχι επικοινωνιακά παιχνίδια. Δυστυχώς, κάποιοι συνεχίζουν να επιδεικνύουν την ίδια ανεύθυνη στάση που τους χαρακτήριζε οταν ασκούσαν τη διοίκηση του Δήμου στο παρελθόν, είτε αγνοώντας τον νόμο είτε με πλήρη αδιαφορία για την πραγματικότητα.

Η αλήθεια, όμως, είναι αδιαπραγμάτευτη, και οι δημότες θα τη γνωρίζουν πάντα».

 

ΚΑΙ ΧΘΕΣ Η ΝΕΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΤΣΕΠΕΛΗ, ΕΠΙΚΑΛΟΥΜΕΝΟΣ
ΕΓΚΥΚΛΙΟΥΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΤΟΥ... ΚΟΡΟΝΟΪΟΥ (2020)


«Δύναμη για το Αύριο»

Μανώλης Τσέπελης

Ξάνθη, 23 Σεπτεμβρίου 2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με έκπληξη διαβάσαμε την ανακοίνωση της δημοτικής αρχής, σχετικά με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δήμου Ξάνθης για το 2023. Ένα συνονθύλευμα «πληροφοριών», εννοιών και ιδεών… ατάκτως ερριμμένων, με στόχο την ευθεία παραπλάνηση των συνδημοτών μας -σας «επιστρέφουμε» την πρώτη παράγραφο, με την οποία μας εγκαλείτε, γιατί προφανώς κοιτάζατε στον καθρέφτη σας όταν τη συντάσσατε…

Επί του θέματος, τώρα, που ενδιαφέρει τις Ξανθιώτισσες και τους Ξανθιώτες:

Η δημοτική παράταξη «Δύναμη για το Αύριο» επικαλείται τον νόμο που ισχύει από το 2020 για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των ΟΤΑ, βάσει του οποίου έγιναν οι δύο διαδοχικές παρακρατήσεις στους ΚΑΠ του Δήμου Ξάνθης.

Ρωτάμε, λοιπόν:

-Πόσες ανεξόφλητες υποχρεώσεις έχετε για το 2023;

-Εάν, όπως σημειώνετε στο ΔΤ δεν καλύψατε αυτές τις οφειλές «για λόγους νομιμότητας», τότε, σε ποιες ενέργειες έχετε προβεί;

Διότι, σύμφωνα με τον νόμο, μόνο αν δεν έχουν εφαρμοσθεί όσα αναφέρονται στο υπ' αριθμ. 64967/6.10.2020 έγγραφο «Αποτύπωση των μη νόμιμων και μη κανονικών δαπανών στο Δημόσιο Λογιστικό (Μητρώο Δεσμεύσεων) και στη Γενική Λογιστική», τότε και μόνο τότε, κατατίθεται το αντίστοιχο ποσό στον ειδικό λογαριασμό.

Βάσει του άρθρου 107 του ν.4714/2020 «Μηχανισμός αποτροπής συσσώρευσης ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων» εξαιρούνται μόνο οι δαπάνες α) που δεν έχουν εξοφληθεί με υπαιτιότητα των δικαιούχων και β) που είναι ενταγμένες σε ειδικά προγράμματα και εκκρεμεί η εκταμίευση χρηματοδότησης από τον αρμόδιο φορέα.

Κοινώς, αν ακολουθούσατε τη νόμιμη διαδικασία δε θα γινόταν καμία παρακράτηση στη δόση των ΚΑΠ Ιουνίου και Σεπτεμβρίου.

Δυστυχώς, σύμφωνα με την ανακοίνωση, η δημοτική αρχή Κοντού, επέλεξε τη γνωστή της τακτική, φορτώνοντας βολικά την ανεπάρκεια της διοίκησης και την αστοχία των συνεργατών της «στους προηγούμενους».

Όμως, οι οδηγίες του υπουργείου από το 2020 είναι συγκεκριμένες, αναλυτικές και απολύτως κατανοητές για τον οποιοδήποτε νοήμονα…

Σας τις παραθέτουμε για άλλη μια φορά, προς ενημέρωση:

Οδηγίες για τις εκθέσεις απλήρωτων και ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων:

Εγκύκλιος 87/2020 «Υποβολή στοιχείων των φορέων του υποτομέα των ΟΤΑ στην εφαρμογή «Σύνοψη Μητρώου Δεσμεύσεων» του ΓΛΚ και της ΓΓΠΣΔΔ»

Έγγραφο 58450/15.09.2020 «Οδηγίες για το περιεχόμενο των μηνιαίων εκθέσεων απλήρωτων και ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων των φορέων του υποτομέα των ΟΤΑ»

Υποβολή τριμηνιαίας έκθεσης τήρησης και λειτουργίας του Μητρώου Δεσμεύσεων

Έγγραφο 52627/15.06.2023 «Υποβολή τριμηνιαίας έκθεσης τήρησης και λειτουργίας του Μητρώου Δεσμεύσεων»

Αποτύπωση των μη νόμιμων και μη κανονικών δαπανών στο Δημόσιο Λογιστικό (Μητρώο Δεσμεύσεων) και στη Γενική Λογιστική

Έγγραφο 64967/6.10.2020 «Αποτύπωση των μη νόμιμων και μη κανονικών δαπανών στο Δημόσιο Λογιστικό (Μητρώο Δεσμεύσεων) και στη Γενική Λογιστική»

Μηχανισμός αποτροπής συσσώρευσης ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τρίτους από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (άρθρο 107 του ν. 4714/2020)

1. Ν.4714/2020 – άρθρο 107 (όπως ισχύει) Το πλαίσιο του μηχανισμού και οι υποχρεώσεις των ΟΤΑ.

2. Έγγραφο 64496/11-9-2024 «Υποβολή των Αναλυτικών Καταστάσεων Ληξιπρόθεσμων Υποχρεώσεων του άρθρου 107 του ν. 4714/2020 για το γ΄ τρίμηνο του 2024»

Δημοτική Παράταξη Ξάνθης

«Δύναμη για το Αύριο»

 

ΣΕ ΛΟΓΙΑ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ, ΝΟΜΙΜΕΣ ή ΜΗ ΝΟΜΙΜΕΣ ΟΙ ΔΑΠΑΝΕΣ ΤΩΝ 500.000 ΕΥΡΩ ΤΩΝ ΤΣΕΠΕΛΗ – ΦΑΝΟΥΡΑΚΗ


Και πιο απλά λόγια... Δηλαδή σε λόγια να βρισκόμαστε και κουβέντα για το αν είναι... νόμιμες ή παράνομες οι δαπάνες των 500.000 ευρώ όπως τις χαρακτηρίζει ο σημερινός Δήμαρχος Ξάνθης Στράτος Κοντός. (σ.σ. Το ότι βρήκε άδεια ταμεία μετά τις απευθείας αναθέσεις των 10 εκατ. ευρώ και μάλιστα και το προεκλογικό έτος 2023 είναι γεγονός απολύτως αληθώς άσχετο με τα υπόλοιπα...).

-Γεγονός που ενδεχομένως να μάθουμε με την νέα απάντηση του .... «Δήμαρχου Κοντού» δια του δικού του δικηγόρου!!!

(σ.σ. Που σίγουρα φαντάζομαι θα "μελετάει" και Σωκράτη..... τον Αρχαίο φιλόσοφο δηλαδή)

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »