*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

18 Ιουνίου

Πρόταση του Δήμου Ξάνθης για δρομολόγηση μικρού ηλεκτρικού λεωφορείου για την μεταφορά φοιτητών στην Ξάνθη!

18 Ιουνίου


Πρόταση συμμετοχής στο Πρόγραμμα INTERREG Euro MED για την απόκτηση ενός μικρού ηλεκτρικού λεωφορείου κατέθεσε ο Δήμος Ξάνθης με πρωτοβουλία του Δήμαρχου Ξάνθης Στράτου Κοντού και των ειδικών συνεργατών του.

Πρόκειται για ένα ηλεκτρικό λεωφορείο το οποίο θα αξιοποιηθεί για τη μεταφορά των φοιτητών από και προς την Πανεπιστημιούπολη, στα Κιμμέρια.

Προκειμένου να δώσει λύση στο χρόνια πρόβλημα που έχουν οι φοιτητές μας και ουκ ολίγες φορές έκαναν και κάνουν πορείες, για την ταλαιπωρία τους να πάνε στην  Πανεπιστημιούπολη, χωρίς να χρειάζεται να δώσουν λεφτά για ταξί κλπ 

Αναλυτικότερα:

Ο Δήμος Ξάνθης θέλει να ενταχθεί στο σχετικό πρόγραμμα με την πρόταση που κατέθεσε, και η οποία φέρει τίτλο “Συνδημιουργία ενεργειακά αποδοτικών και βιώσιμων λύσεων κινητικότητας για την ενεργοποίηση της υπεύθυνης κοινωνικής συμπεριφοράς των χρηστών στις περιοχές της Μεσογείου Med- Co Moveo”.

Τι περιλαμβάνει η πρόταση

Η Ξάνθη στο πλαίσιο της Co Moveo θα δοκιμάσει ευέλικτες υπηρεσίες Δημόσιας Συγκοινωνίας (ΔΣ) με επίκεντρο την άμεση σύνδεση του κέντρου της πόλης με τη νέα πανεπιστημιούπολη (που φιλοξενεί πάνω από 2500 φοιτητές). Το Πανεπιστήμιο βρίσκεται σε μια πιο αραιοκατοικημένη περιοχή, 5 χιλιόμετρα έξω από το αστικό περιβάλλον. Αυτή τη στιγμή, παρόλο που μια λεωφορειακή γραμμή για τη σύνδεση της πόλης με το Πανεπιστήμιο λειτουργεί με το σύστημα Δημόσιων Συγκοινωνιών, αυτή δεν είναι άμεση, με αποτέλεσμα να διαρκεί πολύ περισσότερο από την αναμενόμενη, αναγκάζοντας έτσι τους φοιτητές να οδηγούν τα ιδιωτικά τους οχήματα. Επιπλέον, δεν υπάρχουν άλλες επιλογές όπως ποδηλατοδρόμοι για ασφαλή μετακίνηση με ποδήλατο.

Στο πλαίσιο του έργου θα εγκατασταθεί σταθμός φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων και ο Δήμος θα προμηθευτεί ένα μικρό ηλεκτρικό λεωφορείο το οποίο θα εξυπηρετεί μια νέα λεωφορειακή γραμμή σύνδεσης της πόλης με το Πανεπιστήμιο, εισάγοντας την ηλεκτροκίνηση στον Δήμο Ξάνθης σύμφωνα με τους στόχους πολιτικής του για καθαρή μηδενική κλιματική αλλαγή. Η υπηρεσία θα υποστηριχθεί και θα προωθηθεί μέσω της πλατφόρμας Co Moveo που θα αναπτυχθεί και θα λειτουργήσει στο πλαίσιο του έργου, ενώ θα αξιολογηθεί και για περαιτέρω βελτίωση και αναβάθμιση.

-Εδώ και τώρα και όσο πιο γρήγορα γίνεται φυσικά η υλοποίηση της πρωτοβουλίας του Δήμου μας.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »