*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

22 Οκτωβρίου

Κατερίνα Μανά: Απάντησε στον Λύρατζη με... «τίποτα» (!), με την υπογραφή ... Τσέπελης! Για όλα "υπεύθυνος" ο Ζερενίδης!

22 Οκτωβρίου
*Στις 13.10.2020 απάντησε η Μανά στην ερώτηση που είχε καταθέσει ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΝΕΑ ΞΑΝΘΗ Πασχάλης Λύρατζης στις 5.10.2020.

 

*Παρόμοια ερώτηση είχε καταθέσει κι ο Σάββας Μελισσόπουλο, αλλά "χάθηκαν" τα ίχνη της! ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ για όλα ο Ζερενίδης, λένε Μανά και Τσέπελης! 

 .....

Για κάποιους που δεν θυμούνται το περιεχόμενο της επιστολή του και ιδιαίτερα για τους αναγνώστες μας, υπενθυμίζουμε την ερώτηση ΛΥΡΑΤΖΗ στις 5.10.2020 ως  επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΝΕΑ ΞΑΝΘΗ:

Ερωτήματα Πασχάλη Λύρατζη σε Κατερίνα Μανα για την παιδική χαρά που κατασκευάζεται πίσω από το Διοικητήριο

«Ξάνθη, 5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2020

ΠΡΟΣ

Δ/ΝΤΡΙΑ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Δ. ΞΑΝΘΗΣ κ. ΜΑΝΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

Κυρία Μανά,

Σε συνέχεια της από 29-9-2020 ερώτησης του επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης Ξάνθη για Όλους κ. Μελισσόπουλου Σάββα με θέμα «Ενημέρωση για Τεχνικό Έργο» έχουμε να σας ρωτήσουμε τα εξής:

Σε ποιο έργο και ποια μελέτη εντάσσεται η κατασκευή  του συγκεκριμένου πάρκου η οποία αφορά την κατασκευή προστατευτικού τοιχίου από σκυρόδεμα, την αποξήλωση ασφαλτικού υλικού και τσιμεντένιων κατασκευών, τις διάφορες χωματουργικές εργασίες, την κοπή δέντρου ή δέντρων, την κατασκευή νέας εισόδου για το πάρκο και την αντικατάσταση συνόλου της περίφραξής του; Πόσο κόστισε το έργο; Ποιος είναι ο ανάδοχος του έργου; Σε ποιον υπάλληλο της υπηρεσία σας έχετε αναθέσει την επίβλεψη του έργου; Ποια επιτροπή θα παραλάβει το έργο;  Έχετε παραβρεθεί στο συγκεκριμένο έργο που βρίσκεται πολύ κοντά στο γραφείο σας προκειμένου να έχετε πλήρη εικόνα της πορείας του έργου; Έχουν εκδοθεί όλες οι απαιτούμενες από τον νόμο άδειες για την εκτέλεση του έργου; Επίσης η κοπή των δέντρων έγινε με τις απαιτούμενες από τον νόμο άδειες; (Δασαρχείο Ξάνθης) 

Όλα αυτά είναι ερωτήματα τα οποία ζητούμε εγγράφως να απαντηθούν από εσάς στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας και των καθηκόντων που απορρέουν από την θέση που κατέχετε.

Δράττομαι της ευκαιρίας κυρία Μανά με τα παραπάνω ερωτήματα και τον νέο τρόπο επικοινωνίας μαζί σας, καθώς όσες φορές επεδίωξα να επικοινωνήσω μαζί σας, τηλεφωνικά ή δια ζώσης αυτό ήταν ανέφικτο, να σας καταθέσω και τα εξής ερωτήματα:  

Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η αδειοδότηση του θερινού αλλά και του Χειμερινού Δημοτικού Αμφιθεάτρου, προκειμένου να μπορούν να λειτουργούν πέρα των 40 παραστάσεων, ώστε να εξυπηρετούν και τους σκοπούς παραχώρησης του από τον Δήμο Ξάνθης στο Κέντρο Πολιτισμού; Σε δημοτικό συμβούλιο του Αυγούστου ο Δήμαρχος ανέφερε ότι σε συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία  γίνονται όλες οι απαιτούμενες ενέργειες, ποιες είναι οι ενέργειες αυτές; Σε ποιο στάδιο βρίσκεται η έκδοση του οριστικού πιστοποιητικού πυροπροστασίας των παραπάνω χώρων;

Όλα τα παραπάνω αποτελούν αρμοδιότητα της υπηρεσίας σας όπως άλλωστε εδώ και χρόνια εγγράφως σας έχω ενημερώσει με την ιδιότητα του Προέδρου του Κέντρου Πολιτισμού.

Επίσης κυρία Μανά σας ρωτώ: σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι αδειοδοτήσεις των παιδικών σταθμών του Δήμου Ξάνθης; Έχουν εκδοθεί τα απαιτούμενα πιστοποιητικά πυροπροστασίας; Αν όχι, πόσο ασφαλής είναι η λειτουργία τους γιατί στεγάζονται εκεί εκατοντάδες παιδάκια; Έχετε ενημερώσει το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Ξάνθης σχετικά με τους κινδύνους που ελλοχεύει ή μη ύπαρξη πιστοποιητικού πυροπροστασίας; 

Θα μπορούσα κυρία Μανά να συνεχίσω να θέτω και άλλα ερωτήματα και για άλλα θέματα αρμοδιότητας σας, αλλά ως μηχανικός και εγώ, γνωρίζω το δύσκολο έργο του κλάδου των μηχανικών και πόσο πολύτιμος είναι ο χρόνος σας. Θα ήθελα όμως κλείνοντας να ρωτήσω και τα εξής:  

Ποιες ώρες βρίσκεστε στο γραφείο σας, ώστε είτε εγώ ως επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης είτε ως ένας απλός πολίτης που έχει θέματα με την υπηρεσία σας να μπορεί να σας συναντήσει; Θα πρέπει να κλείσει προγραμματισμένο ραντεβού μαζί σας; Χωρίς κανένα ίχνος ειρωνείας και γνωρίζοντας την δουλειά ενός μηχανικού, περιμένω ότι θα αιτιολογήσετε επαρκώς την συνεχή απουσία σας από τη υπηρεσία και να  απαντήσετε με κάθε λεπτομέρεια και χωρίς υπεκφυγές σε όλα  τα παραπάνω ερωτήματα για τα οποία οφείλετε να γνωρίζετε.

Για όλους τους παραπάνω λόγους παρακαλώ να μου απαντήσετε εγγράφως και σε εύλογο χρονικό διάστημα για όλα τα παραπάνω, γιατί αποτελούν αρμοδιότητες της υπηρεσίας σας, απορρέουν από την θέση της διευθύντριας που κατέχετε και το υπηρεσιακό σας καθήκον.  

ΛΥΡΑΤΖΗΣ ΠΑΣΧΑΛΗΣ

ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

«ΝΕΑ ΞΑΝΘΗ»»

 

ΚΑΙ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΜΑΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ... ΤΣΕΠΕΛΗ! ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΣΤΟΝ ΖΕΡΕΝΙΔΗ!

Στις 13/10/2020 απαντάει λοιπόν η  κυρία Αικατερίνη Μανά με την... υπογραφή Μανώλης Τσέπελης, χωρίς μάλιστα καμία αναφορά στον ιδιότητά του ως Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΝΕΑ ΞΑΝΘΗ και το βασικότερο!

Στην ουσία... χωρίς να λέει ΤΙΠΟΤΑ  επί της ουσίας, εκτός από ένα σημείο που ευθύς εξ’ αρχής εντοπίσαμε.

Το ότι τον παραπέμπει ως «υπεύθυνο» στον... αντιδήμαρχο Ξάνθης Γιάννη Ζερενίδη, με την υπογραφή μάλιστα...Εμμανουήλ Τσέπελης!

Αν έχουν γίνει δηλαδή παρανομίες, ή παρατυπίες ή οτιδήποτε όλοι...ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ είναι ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Ζερενίδης!!!!

«Σε απάντηση του άνω σχετικού σας ενημερώνουμε καταρχήν ότι επειδή οι προϊστάμενοι των διοικητικών ενοτήτων του Δήμου ευθύνονται έναντι του αμέσως υπερκείμενου διοικητικού επιπέδου, οφείλετε να απευθύνετε τα ερωτήματά σας αρμοδίως στον αντιδήμαρχο που εποπτεύει την αντίστοιχη υπηρεσία!».

-Για την ιστορία κι έτσι απλά....Ο Πασχάλης Λύρατζης τον τελευταίο καιρό έχει «συνάψει» στενές σχέσεις με τον Ζερενίδη κι είναι μάλιστα αυτός που «διέρρευσε» τα περί....»παραίτησής» του, εξ’ αιτίας της...Μανά! Έτσι για να βγάζετε άκρη...

Και τι άλλο θέλει επίσης να πει η Μανά στον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ΝΕΑ ΞΑΝΘΗ;

-Κύριε Λύρατζη, για όλα... «δεν φταίει η... μαμά... δηλαδή η Μανά...»! Παραπέμποντας τον εν λόγω κύριο στα όσα του έσυρε από το fb ο Φανουράκης δια χειρός...Θανάση!

Και το γενικό συμπέρασμα... Απάντησε ναι μεν η Μανά, αλλά με το... ΤΙΠΟΤΑ! Πόσο νόμιμο είναι να κόβει κανείς τα δέντρα, πως εγκρίθηκε το συγκεκριμένο έργο, τι μελέτη υπάρχει, ποιος εργολάβος το πήρε κλπ;;; ΤΙΠΟΤΑ!!! Ο Γιάννης Ζερενίδης γνωρίζει σύμφωνα με τον... Δήμαρχο που υπογράφει και την απάντηση!

 

ΑΥΤΟΥΣΙΑ ΟΛΗ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΜΑΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ... ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΤΣΕΠΕΛΗΣ

«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΝΟΜΟΣ ΞΑΝΘΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΞΑΝΘΗΣ

Δ/ΝΣΗ ΤΕΧΝ. ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

Πλατεία Διοικητηρίου

Στέγη Πολιτισμού

671 00 ΞΑΝΘΗ

Πληρ. Αικατερίνη Μανά

Τηλ. 2541022332

Fax. 2541076064

Ξάνθη 13-10-2020

Αρ. Πρωτ. 26192

ΠΡΟΣ κ. Πασχάλη Λύρατζη

ΘΕΜΑ: Ποικίλα ερωτήματα

ΣΧΕΤ.: Έγγραφό σας από 05-10-20

Σε απάντηση του άνω σχετικού σας ενημερώνουμε καταρχήν ότι επειδή οι προϊστάμενοι των διοικητικών ενοτήτων του Δήμου ευθύνονται έναντι του αμέσως υπερκείμενου διοικητικού επιπέδου, οφείλετε να απευθύνετε τα ερωτήματά σας αρμοδίως στον αντιδήμαρχο που εποπτεύει την αντίστοιχη υπηρεσία.

Σχετικά με το πάρκο στη συμβολή των οδών Γκίφχορν, Στ. Βλαχοπούλου και Βενιζέλου σας ενημερώνουμε ότι όλες οι εργασίες, συμπεριλαμβανομένων των εργασιών κοπής των δένδρων, που εκτελούνται στον συγκεκριμένο χώρο, αφορούν τις αρμοδιότητες του Δήμου μας σχετικά με τη μέριμνα διατήρησης σε καλή κατάσταση όλων των εγκαταστάσεων και γίνονται σύμφωνα με όσα η τέχνη, η επιστήμη και οι κείμενες διατάξεις προβλέπουν.

Σε ότι αφορά τις άδειες λειτουργίας του θερινού και κλειστού δημοτικού αμφιθεάτρου και των παιδικών σταθμών, από τις υπηρεσίες του δήμου υλοποιούνται όλες οι σχετικές δράσεις που εντάσσονται στον εγκεκριμένο προγραμματισμό του Δήμου.

Η ασφάλεια λειτουργίας όλων των κατασκευών, όπως ίσως θα έπρεπε να γνωρίζετε και λόγω της ιδιότητας του μηχανικού που κατέχετε, εξασφαλίζεται από τις προδιαγραφές, που ισχύουν και αναθεωρούνται συν τω χρόνω για τις συγκεκριμένες κατασκευές.

Σε κάθε περίπτωση αντιπαρερχόμαστε των σχολίων σας που αφορούν στον χρόνο και τόπο απασχόλησης της προϊσταμένης της διεύθυνσης τεχνικών υπηρεσιών.

Είμαστε στη διάθεσή σας προκειμένου να διασκεδάσουμε κάθε ενδεχόμενη νέα ανησυχία σας.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΞΑΝΘΗΣ

ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΤΣΕΠΕΛΗΣ»

(Σ.Σ. Πληροφορίες για την επιστολή Αικατερίνη Μανά τηλέφωνο 2541922332 αλλά αμφιβάλω αν την πήρε ο κύριος Λύρατζης, αλλά κι αν βρισκόταν εκείνη την ώρα στο εν λόγω τηλέφωνο η κυρία Μανά...)

 

ΤΑ ΙΔΙΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΜΑΝΑ ΚΑΙ Ο ΣΑΒΒΑΣ ΜΕΛΙΣΣΟΠΟΥΛΟΣ

Υπενθυμίζω για να κάνω πιο αξιόπιστο το ρεπορτάζ μου ότι της επιστολής Λύρατζη προηγήθηκε ερώτηση της δημοτικής παράταξης ΞΑΝΘΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ-Σάββας Μελισσόπουιλος, με ημερομηνία 29 Σεπτεμβρίου 2020, η τύχη της οποίας... αγνοείται προς το παρόν!!!

Ιδού τι έλεγε και η επιστολή Μελισσόπουλου:

«Ξάνθη 29 Σεπτεμβρίου 2020

ΞΑΝΘΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Προς Διευθύντρια  Τεχνικών Υπηρεσιών Δήμου Ξάνθης κ. ΜΑΝΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

Κοιν:

1. Δήμαρχο Ξάνθης

2. Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών  Δήμου Ξάνθης

ΕΡΩΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΕΧΝΙΚΟ ΕΡΓΟ

Σχετικά με τη διαμόρφωση χώρου που πραγματοποιείται την περίοδο αυτή στην παιδική χαρά – πάρκο το οποίο βρίσκεται πίσω από το κτίριο της Αντιπεριφέρειας  Ξάνθης (Παλιά Νομαρχία), εκτός από το ήδη πραγματοποιηθέν έργο αναβάθμισης της παιδικής χαράς, την τοποθέτησης δηλαδή τάπητα, εξοπλισμού και οργάνων γυμναστικής,  την περίοδο αυτή πραγματοποιούνται και επιπλέον έργα διαμόρφωσης του συγκεκριμένου πάρκου τα οποία αφορούν στη κατασκευή προστατευτικού τοιχίου από σκυρόδεμα, στην αποξήλωση ασφαλτικού υλικού και τσιμεντένιων κατασκευών, σε διάφορες χωματουργικές εργασίες, στην κοπή δέντρου ή δέντρων, στην κατασκευή νέας εισόδου για το πάρκο και στην αντικατάσταση μέρους της περίφραξής του.  

Επειδή οι νέες - επιπλέον του βασικού έργου – εργασίες τεχνικών έργων πραγματοποιούνται ή εποπτεύονται από την υπηρεσίας σας, σας παρακαλούμε να μας ενημερώσετε αρμοδίως και γραπτά, τι επιπλέον έργα πραγματοποιούνται στο συγκεκριμένο πάρκο, με ποια απόφαση, με ποιες συγκεκριμένες μελέτες, με ποιους εργαζόμενους, με ποιο σχέδιο και με ποια προοπτική.

Επίσης παρακαλούμε να μας ενημερώσετε αν η κοπή του δέντρου έγινε με νόμιμο τρόπο, αν ήταν υγιές ή όχι και αν υπήρξε η απαραίτητη άδεια από την αρμόδια υπηρεσία.  

Αναμένουμε άμεσα την απάντησή σας προκειμένου να γνωρίζουμε συγκεκριμένα τι πρωτοβουλίες αναλαμβάνει κατά καιρούς ο Δήμος μας και αν αυτές πραγματοποιούνται σύμφωνα με νόμιμες αποφάσεις των αρμόδιων συλλογικών οργάνων του Δήμου μας,  έτσι ώστε να είμαστε και εμείς ως δημοτική παράταξη ενήμεροι για κάθε μικρό ή μεγάλο έργο που πραγματοποιείται στην περιοχή ευθύνης του Δήμου Ξάνθης και να συμβάλουμε με τις δικές μας προτάσεις και θέσεις στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των συνδημοτών μας.

Ξάνθη 29 Σεπτεμβρίου  2020

Σάββας Μελισσόπουλος

Δημοτική παράταξη

«Ξάνθη Για ΟΛΟΥΣ»

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »