*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

25 Σεπτεμβρίου

ΠΑΝΙΚΟΒΛΗΤΟΙ ΑΠΟ ΤΑ ΕΞΩΔΙΚΑ! Ο… covid-19 φταίει για όλα! Στη Ζαχαράκη Φανουράκης και Ζερενίδης με...μάσκες!

25 Σεπτεμβρίου
 *Ντροπή σου κυρία Υφυπουργέ της Παιδείας να επιχειρείς να καλύψεις την ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΑ τους! Το Υπουργείο ρώτησε όλους τους Δήμους για την προσχολική εκπαίδευση. Ας δήλωνε ο Δήμος Ξάνθης... ανέτοιμος και ανεπαρκής κι όχι... πανέτοιμος! 
-ΣΕ ΧΗΜΙΚΕΣ ΤΟΥΑΛΕΤΕΣ ΤΑ ΝΗΠΙΑ!; 
*Ποιος σου έδωσε το δικαίωμα κυρία Ζαχαράκη να εκθέτεις τον Πρωθυπουργό; Οι κτηριακές υποδομές κυρία Υφυπουργέ της Παιδείας, έπρεπε να είναι πανέτοιμες πριν τις 14 Σεπτεμβρίου που ήταν ο αγιασμός των σχολείων κι όχι στις... 12 Οκτωβρίου!

 
-ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ΤΟ «ΣΥΣΤΗΜΑ»!
*Τους πήραν «φαλάγγι» ενεργοί πολίτες και ο σύλλογος Κατοίκων Π. Πόλης και προσπαθούν να βρουν «άλλοθι» ΤΡΕΜΟΝΤΑΣ τους Εισαγγελείς!


Την εταιρεία Κτιριακές Υποδομές ΑΕ και την Υφυπουργό Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη επισκέφθηκαν οι αντιδήμαρχοι Ξάνθης, Οικονομικών Μανώλης Φανουράκης και Τεχνικών Υπηρεσιών Γιάννης Ζερενίδης τρέμοντας τους εισαγγελείς μετά την δημόσια κατακραυγή και τα εξώδικα 41 γονέων συνολικά από το 4ο και 9ο Νηπιαγωγείο Ξάνθης για το θέμα της προσχολικής αγωγής στον Δήμο Ξάνθης και τις 12 τσιμεντένιες βάσεις που στήθηκαν σε όλα τα νηπιαγωγεία ώστε να… τοποθετηθούν σ’ αυτές ΠΡΟΚΑΤ αίθουσες που θα φιλοξενήσουν τα προνήπια και νήπια και έπρεπε όλα να είναι έτοιμα πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς και τον αγιασμό που τελέστηκε στις 14 Σεπτεμβρίου!
Και που όχι μόνο έμειναν οι τσιμεντένιες βάσεις στα νηπιαγωγεία που περιορίζουν το ζωτικό χώρο της αυλής και για όσο καιρό θα είναι έτσι θα αποτελούν πηγή κινδύνου για τα νήπια, αλλά ο Δήμος Ξάνθης τοποθέτησε και 2 χημικές τουαλέτες στο 9ο Δημοτικό Σχολείο για να τις χρησιμοποιούν ταυτόχρονα τα 40 νήπια με τους νηπιαγωγούς του που θα «στεγαστούν» προσωρινά στις εγκαταστάσεις του!!!
Ποιο ήταν όμως το… αποτέλεσμα της επίσκεψης των δυο αντιδημάρχων Ξάνθης τόσο στην Εταιρεία «Κτιριακές Υποδομές ΑΕ» όσο και στην Υπουργό Παιδείας που βγήκαν μάλιστα χθες να το… «διαφημίσουν» με δελτίο τύπου ;;;
-«Μια τρύπα στο… νερό».
-Σύμφωνα με το δελτίο τύπου του Δήμου Ξάνθης, οι δυο τους αποκόμισαν τη διαβεβαίωση ότι για όλα φταίει ο covid-19 και οι ΠΡΟΚΑΤ αίθουσες θα αποσταλούν στην Ξάνθη μέχρι 12 Οκτωβρίου!
-Και τα ερωτήματα της τοπικής κοινωνίας και όλων των γονέων;;;
-Μέχρι τότε δηλαδή (και αν συμβεί αυτό), τα παιδάκια θα ταλαιπωρούνται υπό αυτές τις συνθήκες;;; Θα χρησιμοποιούν μαζί με τους δασκάλους τους τις χημικές τουαλέτες;;;
-Και το Σχόλιο του «Μ»: Ποιος σου έδωσε το δικαίωμα κυρία Ζαχαράκη να εκθέτεις τον Πρωθυπουργό; Οι κτηριακές υποδομές κυρία Υφυπουργέ, έπρεπε να είναι πανέτοιμες πριν τις 14 Σεπτεμβρίου που ήταν ο αγιασμός των σχολείων κι όχι στις... 12 Οκτωβρίου! Αποδείχθηκε ότι τόσο το Υπουργείο, όσο και ο Δήμος Ξάνθης δεν ήταν έτοιμοι για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς!!!
-Σημειώνουμε ότι Φανουράκης και Ζερενίδης επισκέφθηκαν την Υφυπουργό στο γραφείο της στην Αθήνα φορώντας μάσκες, άσχετα αν εδώ στην Ξάνθη ο πρώτος εν καιρώ πανδημίας και lock down στην πόλη μας πετούσε μάσκες στο Δροσερό και κυκλοφορούσε στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης κερνώντας γλυκά και καφέδες στον Γιάννη Ιερόπουλο και ο δεύτερος στα κεκλεισμένων των θυρών δημοτικά συμβούλια στο ΙΘΤΠ, συνομιλούσε με τον Αφεντούλη Τσακιρίδη του… Παπαχρόνη χωρίς να φοράει μάσκα!
-Ιδού και το δελτίο τύπου του Δήμου Ξάνθης και τα συμπεράσματα δικά σας:
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΞΑΝΘΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΞΑΝΘΗΣ
Ξάνθη, 24 Σεπτεμβρίου 2020
Δελτίο Τύπου
Την εταιρεία Κτιριακές Υποδομές ΑΕ που  είναι ο ενιαίος κατασκευαστικός φορέας του ελληνικού κράτους, για όλες τις δημόσιες κτιριακές υποδομές (νοσοκομεία, σχολεία, δικαστήρια, σωφρονιστικά καταστήματα κ.α.), επισκέφθηκαν οι Αντιδήμαρχοι Ξάνθης κ. Μανώλης Φανουράκης και κ. Γιάννης Ζερενίδης, προκριμένου να διερευνήσουν από κοντά  τους λόγους καθυστέρησης αποστολής των προκατασκευασμένων αιθουσών για την δίχρονη προσχολική αγωγή.
Η ΚΤ.ΥΠ Α.Ε έδωσε συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα στους δύο Αντιδημάρχους  της Ξάνθης, διευκρίνισε ότι η όλη καθυστέρηση προήλθε από τις γενικότερες δυσκολίες που υπάρχουν στην covid-19 εποχή και δεσμεύτηκε ότι θα παραδοθούν το επόμενο διάστημα οι προκατασκευασμένες αίθουσες σε αρκετούς δήμους της χώρας, όπως και στον Δήμο Ξάνθης έως τις 12 Οκτωβρίου.
Οι Αντιδήμαρχοι Ξάνθης κ. Μανώλης Φανουράκης και κ. Γιάννης Ζερενίδης συναντήθηκαν επίσης με την Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κα. Σοφία Ζαχαράκη στα πλαίσια της συνεχούς συνεργασίας με το Υπουργείο, για όλες τις σχολικές μονάδες εκπαίδευσης στον χώρο ευθύνης  του Δήμου Ξάνθης.
Ο σχεδιασμός και προγραμματισμός κατασκευής νέων σχολικών μονάδων στα διοικητικά όρια του Δήμου Ξάνθης, καθώς και η δημιουργία ενός νέου πρότυπου ειδικού σχολείου ήταν τα θέματα που απασχόλησαν τη συνάντηση.
Η  Υφυπουργός  Παιδείας και Θρησκευμάτων κα. Σοφία Ζαχαράκη, δεσμεύτηκε στο να παρακολουθεί στενά τα θέματα αρμοδιότητας της που απασχολούν τον Δήμο Ξάνθης και δήλωσε σε κάθε τόνο την αρωγή του Υπουργείου για την καλύτερη αντιμετώπιση των ζητημάτων που απασχολούν τους γονείς, τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς στην περιοχή.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »