*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

30 Σεπτεμβρίου

O ΔΡΟΜΕΑΣ ΘΡΑΚΗΣ πεζοπορεί και στον Βόρειο Έβρο. Γνωρίζουμε την μαγεία του Πενταλόφου στις 4 Οκτωβρίου

30 Σεπτεμβρίου
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΞΑΝΘΗΣ «Η ΑΓΑΠΗ»: 
ΞΕΚΙΝΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΔΩΡΕΑΣ ΒΛΑΣΤΟΚΥΤΤΑΡΩΝ
Από τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ξάνθης «Η ΑΓΑΠΗ», πήραμε την παρακάτω ανακοίνωση:
«Αγαπητοί φίλοι, υποψήφιοι νέοι γονείς.
Επιτέλους μετά από επτά μήνες σε ιδιότυπη καραντίνα ακόμα και στη δωρεά των βλαστοκυττάρων , είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε ότι ξαναξεκινά από σήμερα 29 Σεπτεμβρίου 2020, η διαδικασία δωρεάς και αποστολής των βλαστοκυττάρων προς το Γενικό Νοσοκομείο "Γεώργιος Παπανικολάου" και την Δημόσια Τράπεζα Συλλογής και Φύλαξής τους. Υπενθυμίζουμε ότι το ειδικό κυτίο συλλογής με τις οδηγίες χρήσεως μπορείτε να το παραλαμβάνετε από τα γραφεία του Συλλόγου της "ΑΓΑΠΗΣ" μόλις συμπληρώσετε και τον όγδοο μήνα της κυήσεώς σας. Απλώς αυτή τη φορά μαζί με το ομφαλοπλακουντιακό αίμα και τα συγκεκριμμένα έντυπα που συμπληρώνονται κάθε φορά θα πρέπει πλέον να υπάρχει και αντίγραφο του τεστ covid-19 της μητέρας.
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Ιωάννης Χαρ. Παπαχρόνης»

Παιχνίδια μνήμης για την Τρίτη Ηλικία, από την Ένωση Κυριών Δράμας
Ξεκίνησαν οι ομάδες δημιουργικής απασχόλησης για τους ωφελούμενους της τρίτης ηλικίας από την Ένωση Κυριών Δράμας-Σ.Α.Φ.
Στην πρώτη αυτή συνάντηση οι συμμετέχοντες πήραν χρήσιμες πληροφορίες για την Νόσο Αλτσχαϊμερ και αμέσως μετά πραγματοποιήθηκαν παιχνίδια μνήμης  Σκοπός των μαθημάτων του  εργαστηρίου είναι να βγουν οι ηλικιωμένοι από το σπίτι, να ενταχθούν σε μια ομάδα-παρέα έτσι ώστε να κοινωνικοποιηθούν και να περάσουν ευχάριστα τον χρόνο τους, συζητώντας για διάφορα θέματα, κάνοντας χειροτεχνίες , τραγουδώντας, διαβάζοντας, συμμετέχοντας σε παιχνίδια γνωστικού περιεχομένου καθώς και σε περιπάτους στην πόλη με θεματικές συζητήσεις και πολλές άλλες δραστηριότητες.
Οι συναντήσεις πραγματοποιούνται κάθε Παρασκευή πρωί , στους χώρους της Ένωσης Κυριών Δράμας - Σπίτι Ανοιχτής Φιλοξενίας από τις 09:30 έως τις 11:30.
ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΥΡΙΩΝ ΔΡΑΜΑΣ - ΣΠΙΤΙ ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΦΙΛΟΞΕΝΙΑΣ

Με COCO-MAT έπιπλα & κρεβάτια εξοπλίστηκε 
η Ακαδημία του Παναθηναϊκού στο Κορωπί
Η Ακαδημία Ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού... sleeps on nature!
Πριν από λίγες μέρες ολοκληρώθηκε το project αναδιαμόρφωσης των χώρων της Ακαδημίας Ποδοσφαίρου της ομάδας του Παναθηναϊκού, στο Κορωπί. Οι χώροι εξοπλίστηκαν τόσο με έπιπλα όσο και με κρεβάτια αλλά και προϊόντα ύπνου από την εταιρεία COCO-MAT, στα πλαίσια της συνεργασίας της με τον Παναθηναϊκό.
Η τραπεζαρία, το κεντρικό καθιστικό και η lounge area είχαν ήδη ολοκληρωθεί σε προηγούμενη φάση και τώρα το project ολοκληρώθηκε με την αναδιαμόρφωση 9 υπνοδωματίων για τους νεαρούς παίκτες (τετράκλινα, δίκλινα & μονόκλινα).

O ΔΡΟΜΕΑΣ ΘΡΑΚΗΣ πεζοπορεί και στον Βόρειο Έβρο.
Γνωρίζουμε την μαγεία του Πενταλόφου στις 4 Οκτωβρίου
Η 2η Πεζοπορική διαδρομή για τη νέα σεζόν, του ΔΡΟΜΕΑ ΘΡΑΚΗΣ ολοκληρώνει τους αρχικούς στόχους, για Πανθρακική εξερεύνηση των όμορφων διαδρομών της πατρίδας μας. Ο ΔΡΟΜΕΑΣ εκδράμει λοιπόν την Κυριακή 4 Οκτωβρίου, στον Πεντάλοφο του Βορείου Έβρου, μιας μοναδικού κάλους περιοχής.
Το χωριό Πεντάλοφος ανήκει στον δήμο Ορεστιάδος, με 665 κατοίκους (επίσημα στοιχεία του 2011), με υψόμετρο 271 μέτρα από την επιφάνεια της θάλασσας. Το χωριό είναι χτισμένο πάνω σε πέντε λόφους στους οποίους οφείλει και το όνομά του.
Η πεζοπορία μας θα γίνει στην περιοχή Μπάρα-Γυαλιά, 10 λεπτά δυτικά από τον Πεντάλοφο και θα είναι 12.800μ κυκλικού δασικού δρόμου, με το ίδιο σημείο εκκίνησης και τερματισμού, το καταφυγίου του συλλόγου στην θέση Μπάρα.
Η πεζοπορία μας θα γίνει με τις οδηγίες των μελών του Περιπατητικού και Φυσιολατρικού Ομίλου Πενταλόφου «Ο Δρυμός».
Την επιμέλεια της δράσης έχει το Δίκτυο Ορφέας.

Έκθεση εικαστικών έργων μαθητών στο Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης
Το Ιστορικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης θα φιλοξενήσει από τις 29 Σεπτεμβρίου έως στις 3 Οκτωβρίου 2020 έκθεση εικαστικών έργων των μαθητών του 1ου ΕΠΑΛ - 1ου ΕΚ Αλεξανδρούπολης, του Τομέα Εφαρμοσμένων Τεχνών, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης.
Οι πολίτες που θα επισκεφθούν την έκθεση θα εμψυχώσουν αυτή την καλλιτεχνική πρωτοβουλία που πραγματώνει διαχρονικές επιδιώξεις της δημόσιας εκπαίδευσης (άνοιγμα του σχολείου στην κοινωνία), συμβάλλοντας παράλληλα στην ενδυνάμωση του πολιτιστικού κεφαλαίου που στηρίζεται στη νεανική δημιουργικότητα και γενναιοδωρία.
Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου 2020 στις 20:00.
Διάρκεια Έκθεσης: 29 Σεπτεμβρίου - 3 Οκτωβρίου 2020.

Ώρες λειτουργίας: 10:30 - 14:30 και 18:00 - 21:00.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »