*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

14 Μαΐου

Τα ερωτήματα στη Βασιλούδη, τη Σπανού και τον Ζερενίδη για τα τραπεζοκαθίσματα και οι 6 ειδικοί σύμβουλοι...

14 Μαΐου
Με μάσκα και υπό...καυτό ήλιο, συμμετείχε στο χθεσινό συλλαλητήριο της ΕΛΜΕ Ξάνθης στην κεντρική πλατεία, ο δημοτικός σύμβουλος και εκπαιδευτικός Νίκος Ανταμπούφης.
…………………………
*Περιμένω ειλικρινά με «αγωνία» να δω τον Μπάμπη Δαργανάκη να τα ...«βρει» με τον Άκη του Elisso Hotel για τον κοινόχρηστο χώρο που ανήκει βεβαίως στο ξενοδοχείο, γεγονός που μπορεί να το βεβαιώσει ενόρκως και ο… Θεολόγος Καλαϊτζής, εφόσον έχει αντίθετη άποψη τώρα ο Μανώλης Φανουράκης!
……
*Όπως περιμένω βέβαια να τα «βρει» και το Baizer ή το Prestige με το Κυβερνείο στο θέμα των τραπεζοκαθισμάτων, υπενθυμίζοντας ότι με νέες δηλώσεις του και μετά το άγριο πανελλήνιο κράξιμο που έφαγε, ο Θεοδωρικάκος έκανε στροφή 180 μοιρών ξεκαθαρίζοντας ότι όλες αυτές οι ρυθμίσεις και διευκολύνσεις, ισχύουν μέχρι τέλη Δεκεμβρίου!
……
*Ερώτημα προς τον Γιάννη Ζερενίδη, Βασιλούδη, Σπανού, Κατερίνα Μαυρομάτη και φυσικά και… Φανουράκη - Τσέπελη.
Σύμφωνα με την άδειά του, το La Piazza (σ.σ. Που «προστάτευε» και ο Δημαρχόπουλος…), πόσα τράπεζα μπορεί να αναπτύξει εντός και εκτός καταστήματος ο Νεκτάριος;
Κι όταν γράφουμε για… εκτός καταστήματος, ποιος είναι ο χώρος αυτός; Διότι έχουμε μπερδευτεί πολύ με τους κοινόχρηστους…! (σ.σ. Ποιος δεν θυμάται πως ήταν επί Ρόϊδου το ίδιο μαγαζί...που τώρα σχεδόν τριπλασιάστηκε! Περιμένω τα επίσημα στοιχεία....)
……
*Να στηριχθούν οι επαγγελματίες των καφέ, αλλά οι ΝΟΜΙΜΟΙ κι όχι αυτοί που ΠΑΡΑΝΟΜΟΥΝ με την πλήρη κάλυψη όλων των αρμοδίων υπηρεσιών αλλά και της αστυνομίας, μέχρι και σήμερα!
……
*Άλλο ερώτημα. Πόσο… ηθικό είναι Μανώλη Φανουράκη τη μια να ρίχνεις λάσπη στον Κυριάκο Πεπονίδη και να τον «διώχνεις» κακήν κακώς από τις προμήθειες και την άλλη… να τον «επαναφέρεις»;
Θα μας απαντήσει ο Πρόεδρος των δημοτικών υπαλλήλων Δημήτρης Γαλανόπουλος;
……
*Τσέπελης και Φανουράκης λέει επεκτείνουν το παζάρι της Ξάνθης πλην του υπάρχοντος χώρου και στις περιοχές του δρόμου απέναντι απο το Κυβερνείο, του Λημνίου και του Κολυμβητηρίου. Οι μικροπωλητές που πουλάνε ρούχα, παπούτσια κλπ θα επιλεγούν δια κληρώσεως!
Τουλάχιστον έκαναν τον κόπο έστω και τυπικά, να ζητήσουν και την άποψη του Εμπορικού συλλόγου Ξάνθης ή της ΟΕΒΕ Ξανθής; Διότι υποτίθεται στηρίζουν… και την αγορά της Ξάνθης!
(σ.σ. Το ερώτημα ισχύει και για την Φένια Τσαγκάλα άσχετα και να θέλει… δεν μπορεί!...).
……
*Καιρό έχουμε να πάρουμε… «μάθημα» αρχαίων από τον Μανώλη Φανουράκη. «Στέρεψε» από αρχαία αποφθέγματα, ή αντιλήφθηκε ότι τον πήραν άπαντες… χαμπάρι; Κοινώς δεν τον παίρνει πλέον; (σ.σ. ...«το λακωνίζειν εστί φιλοσοφείν» άλλωστε...)
……
*Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί «καίγονται» τόσο πολύ κάποιοι να κάνουμε πρωτοσέλιδο και το πόθεν έσχες του Περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστου Μέτιου.
Τόσους «κολλητούς» έχουν στο χώρο των ΜΜΕ αφού ....«παίζουν» με όλους!
Ούτε αυτό το απλό χατίρι δεν μπορούν να τους κάνουν;
……
*6 ειδικοί σύμβουλοι στο Δήμο Τσέπελη, τρεις Νομικοί σύμβουλοι και μια γραμματέας στο Δήμο Ξάνθης, σύνολο 10 άτομα. Επί 2.000 ευρώ μηνιαίως, κοστίζουν 20.000 ευρώ στους δημότες! Επί 12 ή 14 μηνιαίες αντιμισθίες … αντιλαμβάνεστε πόσα χρήματα ΧΡΕΩΝΟΝΤΑΙ οι δημότες το χρόνο;
Και δεν βάζω τους 6 αντιδημάρχους, (σ.σ. Ήταν τρεις και ο Θεοδωρικάκος τους έκανε 6+2) και τον Πρόεδρο και αντιπρόεδρο της ΔΕΥΑΞ που πήραν την υψηλότερη αντιμισθία κι είναι τουλάχιστον τετραπλάσια από την εποχή Σδρέβανου!
……
*Κάντε λοιπόν τους υπολογισμούς σας δείτε τι χρήμα ξοδεύεται από τη σημερινή διοίκηση Τσέπελη!
Και το καλύτερο από όλα; Δεν μιλάει κανείς!!! Ούτε καν στο fb...
(σ.σ. Στο συγκεκριμένο θέμα πάντως θα επανέρθω...Επαναλαμβάνοντας για μια ακόμη φορά οτι ο υπεύθυνος της σημερινής "σκούρας" κατάστασης και αδιαφάνειας στους Δήμους, έχει μόνο ένα όνομα. Θεοδωρικάκος...!)
.....
*Τα χρόνια μου πολλά στον πρώην Υπουργό και βουλευτή Αλέξανδδρο Κοντό που χθες είχε τα γενέθλιά του και δέχτηκε εκατοντάδες μηνύματα φίλων του στο fb ευχαριστώντας τους κι αυτός με τη σειρά του. 
Χρόνια πολλά και πάντα δυνατός και δημιουργικός. 
(σ.σ. Το πως "κινείτα" κοινοβουλευτικά η Ξάνθη μετά την απόφαση του Αλέκου να μην πολιτευτεί στις εκλογές της 7 Ιουλίου 2019 το βλέπετε άλλωστε...Εγώ δεν χρειάζεται να προσθέσω τίποτα...Ποτέ δεν ήταν τόσο ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ εντός και εκτός  Βουλής...!)

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »