*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

11 Φεβρουαρίου

Βαριές εκφράσεις μεταξύ Λύρατζη-Ματθαίου Σαββίδη! Το Δημοτικό συμβούλιο δεν έβγαλε τελικά....ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ του Δημότη!

11 Φεβρουαρίου

 *Το "στρίβειν δια του αρραβώνος..." του Ματθαίοιυ Σαββίδη, προκάλεσε την έντονη αντίδραση του Λύρατζη που μίλησε για...κολωτούμπες! Ακέραιοι και πιστοί στη διακήρυξη του συνδυασμού ΑΓΑΠΗ για τη Ξάνθη μας, οι γιατροί Βασίλης Παπαδόπουλος και Γεωργιάδης! 
*Μισοί με Τσέπελη απο την παράταξη του Γιάννη Παπαχρόνη με πρώτο τον επικεφαλής που εκτίθεται καθημερινά με τα "καμώματά" του και μισοί....με τις ΑΡΧΕΣ της παράταξης "ΑΓΑΠΗ για τη Ξάνθης Μας", όπως ξεκίνησε με την ιδρυτική της διακήρυξη! Ζήτημα χρόνου η διάσπαση, παζαρεύει θέση ο Τσακιρίδης..!


 Παράπονα Δημαρχόπουλου στον Σαββίδη που δεν τον κάλεσε στη βασιλόπιτα του Λεύκιππου!

 Δεν έβγαλε τελικά το δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ αφού επί 38 ψηφισάντων (σ.σ. Απουσίαζε ο δημοτικός σύμβουλος Χάρης Διαφωνίδης, ενώ για πολιτικούς λόγους απείχε απο τη ψηφοφορία ο δημοτικός σύμβουλος του ΚΚΕ κ.Βογιατζής), κανείς υποψήφιος δεν μπόρεσε να συγκεντρώσει τις απαιτούμενες 23 ψήφους για να εκλεγεί. 
Η δημοτική παράταξη του Δήμαρχου Ξάνθης Μανώλη Τσέπελη στήριξε φανερα την υποψηφιότητα του Γιώργου Ξυνίδη, που παράλληλα υποστηρίχτηκε από 4-5 τουλάχιστον δημοτικούς συμβούλους της παράταξης ΞΑΝΘΗ για όλους του Σάββα Μελισσόπουλου αλλά και συμβούλων της παράταξης Παπαχρόνη, ενώ η Δέσποινα Παρτσαλίδου ευχαρίστησε όλους όσους την υποστήριξαν. 
Ωστόσο το επεισόδιο μεταξύ Λύρατζη και Ματθαίου  Σαββίδη την ώρα που ο τελευταίος είχε πάρει στα έδρανα τη θέση του Προέδρου, ήταν αυτό που δημιούργησε ιδιαίτερη αίσθηση, αφού και οι δυο είναι στο Δ.Σ. του Λεύκιππου Ξάνθης, ενώ υπήρξαν και πολύ καλοί φίλοι. 
Όλα ξεκίνησαν όταν ο  Αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης και γιατρός Ματθαίος Σαββίδης σχολίασε τις λευκές ψήφους των παρατάξεων Πασχάλη Λύρατζη και Σάββα  Μελισσόπουλου για πρόστιμο σε καταστηματάρχη της οδού Δημοκρίτου μετά απο καταγγελίες ανταγωνιστή του.
"Όσοι ψήφισαν λευκό δεν αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους και στρίβουν δια του αρραβώνος", σχολίασε ο Ματθαίος Σαββίδης με τον Πασχάλη Λύρατζη να ζητάει τον λόγο επί προσωπικού και ο αντιπρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου να μην τον δίνει.
Λύρατζης σε Ματθαίο Σαββίδη: Είσαι αδιάβαστος και δεν ξέρεις τι γράφει ο κανονισμός.  Δεν έχεις δικαίωμα να μη μου δίνεις το λόγω.
(Του δίνει το λόγο)
ΛΥΡΑΤΖΗΣ: Οι τοποθετήσεις των δυο αντιδημάρχων που παραδέχτηκαν τις ευθύνες του Δήμου Ξάνθης και της αστυνομίας στο μπάχαλο που γίνεται στο θέμα των προστίμων με ανάγκασε να ψηφίσω λευκό. Εκτός από την έκφραση "στρίβειν δια του αρραβώνος, υπάρχει κι ο χαρακτηρισμός "κολωτούμπας".
ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΣΑΒΒΙΔΗΣ: Ρίχνεις το επίπεδο και ξέρω τους θεατρινισμούς σου μπροστά στις κάμερες
ΛΥΡΑΤΖΗΣ: Είσαι άσχετος διότι οι κάμερες έφυγαν και πρέπει να ντρέπεσαι να μιλάς εσύ ο κολωτούμπας. Και εάν έχεις τσίπα επάνω σου, δώσε μου το λόγο, για  να σου αποδείξω για ποιο λόγω είσαι κολωτούμπας
ΣΑΒΒΑΣ ΜΕΛΙΣΣΟΠΟΥΛΟΣ (απευθυνόμενος στον Ματθαίο Σαββίδη): Πρέπει να ντρέπεσαι. Δεν σέβεσαι κανέναν κι από δω και πέρα δεν σεβόμαστε εμείς εσένα και φεύγουμε καταγγέλλοντας την συμπεριφορά σου. (αποχωρεί)
ΜΑΤΘΑΙΟΣ ΣΑΒΒΙΔΗΣ: (ειρωνικά) Καληνύχτα...
Αναλυτικά τα αποτελέσματα για τον Συμπαραστάτη του Δημότη. 
ΠΡΩΤΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ
1.Ξυνίδης Γιώργος 15
2.Παρτσαλίδου  Δέσποινα 10
3.Μαϊδανόγλου Ιωάννα 5
4.Παπαγεωργίου Αθανασία Δικηγόρος Μίκρας Θεσσαλονίκης 1
5.Σταθούλη Ελένη 4
6.Σπυρίδου Άννα 1
ΔΕΥΤΕΡΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ
1.Ξυνίδης Γιώργος 18
2.Παρτσαλίδου  Δέσποινα 14
3.Μαϊδανόγλου Ιωάννα 2
4.Παπαγεωργίου Αθανασία Δικηγόρος Μίκρας Θεσσαλονίκης 1
5.Σταθούλη Ελένη (απέσυρε την υποψηφιότητά της)
6.Σπυρίδου Άννα 3
Μετά το εκλογικό αποτέλεσμα και της δεύτερης ψηφοφορίας, ο  Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης Γιάννης Μπούτος ανακοίνωσε ότι δεν εκλέχτηκε ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ και η συνεδρίαση συνεχίστηκε με τα υπόλοιπα θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης (σ.σ. Ο δημοτικός σύμβουλος κ.Ανταμπούφης έθεσε ως θέμα αυτό με την άναρχη ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων) και τα θέματα της ημερήσιας διάταξης.
*Αίσθηση προκάλεσε το "λιβανιστήρι" του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης  ΑΓΑΠΗ για τη Ξάνθη μας Γιάννη Παπαχρόνη που κύκλοι του Δήμαρχου Τσέπελη εμφανίζουν "πρόθυμο" να συνεργαστεί μαζί του. Στο θέμα αυτό ωστόσο θα υπάρξουν εξελίξεις, αφού δεν ακολουθούν όπως φαίνεται στα "παζάρια" του Αρχηγού με Τσέπελη-Φανουράκη οι δυο γιατροί αλλά και ο Μιχάλης  Σπανίδης. 












 


















Share this

Related Posts

Previous
Next Post »