*Το κανάλι του πολίτη που αισθάνεται ελεύθερος

20 Φεβρουαρίου

Στο δρόμο που χάραξε ο "θείος" και ο Πρόεδρος του Τοπικού Δήμου Ξάνθης; Οι ειδήσεις με άλλο στυλ...

20 Φεβρουαρίου
Εγώ εντεταλμένος σύμβουλος του Τσέπελη και ο Τιμούρ εντεταλμένος σύμβουλος... δικός μου! Άσχημα είναι;
……………………….
ΑΚΟΥΣΟΝ! ΑΚΟΥΣΟΝ!
*Για να δούμε ποιόν ή μάλλον...ποιά δημοσιογράφο θα πάρει ως εκπρόσωπο τύπου ο Δήμαρχος Τσέπελης!
Διότι έχω την εντύπωση ότι υποψηφιότητα που ως προσόν θα έχει το ήθος και την αξιοπρέπεια να κάνει σωστά την δουλειά του χωρίς «εμετικά» κείμενα που το μόνο που κάνουν είναι να λιβανίζουν, κομμάτι δύσκολο να είναι η τελική επιλογή του...
(σ.σ. Και αναφέρομαι σε συγκεκριμένη γυναίκα δημοσιογράφο με ήθος και πραγματικά πολύ καλή στη δουλειά της...άσχετα αν δεν αναφέρω το όνομά της.)
.....
*Ειλικρινά υποκλίνομαι στον Θανάση Ξυνίδη. Όχι μόνο γιατί είναι νομικός σύμβουλος και στα Πλαστικά Θράκης, αλλά γιατί ενώ ο Γιώργος Παραστατίδης έχει σχεδόν αποσυρθεί τα καταφέρνει και διευθύνει και το Ίδρυμα Χαλιορής με όλες τις ποικίλες δραστηριότητες και τα τμήματα που διαθέτει.
....
*Στο δρόμο που χάραξε ο θείος και ο...ανεψιός του Δήμαρχου Τσέπελη και  Πρόεδρος στο Τοπικό Συμβούλιο Δήμου Ξάνθης Γιώργος Τσέπελης. Αποφασίζομεν και διατάσσομεν όπως πολύ σωστά είπε και το μέλος Γιώργος Παπαδόπουλος, αφού σε όποιους θέλει δίνει το λόγο, σε όποιους θέλει δεν δίνει και όταν βλέπει ότι τα πράγματα είναι «σκούρα», όπως τη Δευτέρα με τη live μετάδοση της συνεδρίασης, φωνάζει για ενίσχυση και τον...Φανουράκη ή ΔΙΩΧΝΕΙ τον Πρόεδρο του Κέντρου Πολιτισμού Ηλία Ασκαρίδη.
Ο οποίος όπως μαθαίνω, δεν άνοιξε καν το στόμα του στην συνεδρίαση της Δευτέρας. Πήγε με έναν τεράστιο φάκελο και με αυτόν...έφυγε! Δεν τον άνοιξε καν...
....
*Βέβαια ο Πρόεδρος του Τοπικού Συμβουλίου Γιώργος Τσέπελης, βρήκε και τα κάνει! Διότι αν κάποιο μέλος με βάση τον κανονισμό τον καταγγείλει στην Αποκεντρωμένη (σ.σ. Αλήθεια η γραμματέας κρατάει πρακτικά στη συνεδρίαση ή απλά...παρίσταται;)
-Θα τρέχει και δεν θα προλαβαίνει!
Θυμηθείτε ότι από δω και πέρα, πολλά θα ακούσουμε και τον...ανεψιό του Δημάρχου. Ειδικά μετά τη συνεδρίαση της Δευτέρας...μολονότι μέχρι στιγμής τυγχάνει μιας περίεργης «κάλυψης» από τους συμβούλους της αντιπολίτευσης!!
....
*Μέχρι πριν λίγο καιρό, εγκώμια και λιβανιστήρια για τον Πάνο Αμβροσιάδη (σ.σ. Και ειδικά όταν ανέλαβε Πρόεδρος στη θέση της Δημούδη...) επειδή του ασκούσαμε εμείς κριτικής και ξαφνικά γιατί δεν τους κάλεσε στη βασιλόπιτα του ΚΑΠΗ Ξανθης στο...πυρ το εξώτερον!
......
Από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος σχηματίστηκε δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σε βάρος διοικητικής υπαλλήλου δημόσιου νοσοκομείου της βόρειας Ελλάδας, για το αδίκημα της εμπορίας επιρροής-μεσάζοντες.
Η σύλληψη πραγματοποιήθηκε στις 17 Φεβρουαρίου, κατά τη διάρκεια προγραμματισμένης συνάντησης, μετά την παραλαβή προσημειωμένου χρηματικού ποσού, που είχε απαιτήσει από ιδιώτη, για μεσολάβηση σε διοικητικής φύσης ζήτημα νοσηλευόμενου ασθενή.
Η συλληφθείσα οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Δ.Σ. ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Π.Ε. ΞΑΝΘΗΣ ΜΕ ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΑΛΑΝΟΠΟΥΛΟ

Το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου Υπαλλήλων Π.Ε. Ξάνθης συναντήθηκε με τον  θεματικό  Αντιπεριφερειάρχη   Περιβάλλοντος,   Υποδομών   και Μεταφορών κ. Δημήτρη Γαλανόπουλο, ύστερα από πρόσκλησή, στο γραφείο του.
   Στα   πλαίσια   της   συνάντησης   συζητήθηκαν   προβλήματα   που   αντιμετωπίζουν   οι υπάλληλοι και έγινε  ιδιαίτερη  μνεία  για  τα  μέτρα   ατομικής   προστασίας   (ΜΑΠ)   των υπαλλήλων   και   την   προτεραιότητα     που   πρέπει   να   δώσει   η   περιφέρεια   στο συγκεκριμένο θέμα.
    Ο   κ.   Γαλανόπουλος   δεσμεύτηκε   να   συζητήσει   το   θέμα   με   τον     Περιφερειάρχη, ευχαρίστησε το διοικητικό συμβούλιο για την άμεση ανταπόκριση στο αίτημά του  και διαβεβαίωσε ότι θα είναι δίπλα στους υπαλλήλους της Π.Ε. Ξάνθης,  στηρίζοντας το έργο του συλλόγου.
ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.
O Πρόεδρος Λύρατζης Πασχάλης
Ο Γεν. Γραμματέας Ευστρατίου Χαράλαμπος.

ΕΔΕ για τον ξυλοδαρμό μαθητή στην Καβάλα-Διαστάσεις παίρνει η καταγγελία του πατέρα

Διαστάσεις παίρνει ο ξυλοδαρμός μαθητή από δύο μεγαλύτερους μαθητές που κατήγγειλε μέσω Facebook ο πατέρας του.
Ήδη έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση, για να αποδοθούν ευθύνες. ενώ η αναπληρώτρια διευθύντρια πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Καβάλας, τόνισε πως κατά τη διάρκεια του διαλείμματος που έγινε ο ξυλοδαρμός, υπήρχαν στην αυλή τέσσερις καθηγητές.
«Οι διαπληκτισμοί και η επιθετικότητα συνδέονται με την παιδική ηλικία και η επιθετικότητα έχει διάφορες μορφές» δήλωσε η αναπληρώτρια διευθύντρια πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Καβάλας.
Μόνο μέσω Facebook μπορούσε να γίνει γνωστή η καταγγελία, είπε ο πατέρας
Νωρίτερα, ο πατέρας του παιδιού ανέφερε το περιστατικό στο αστυνομικό τμήμα Καβάλας ενώ επί αυτού επιλήφθηκε και η εισαγγελέας Ανηλίκων του Πρωτοδικείου Καβάλας. Ο κ. Αντωνιάδης ισχυρίστηκε ότι το χθεσινό περιστατικό δεν ήταν το πρώτο, περιγράφοντας κι άλλα παρόμοια. Επιπλέον, αντέδρασε, λέγοντας ότι κάποιοι προσπαθούν να επιρρίψουν ευθύνες στον ίδιο και στο παιδί του.
Για το γεγονός ότι κατήγγειλε το περιστατικό μέσω του Facebook, υποστήριξε ότι άλλος τρόπος δεν υπήρχε, αφού προηγούμενες καταγγελίες του δεν είχαν τύχη.
Πηγή: thestival.gr
Τροχαία: Πάνω από 1.100 κλήσεις για «κόκκινο» - αλκοόλ σε μια βδομάδα
Νέο «σαφάρι» της τροχαίας ανά τη χώρα, στο πλαίσιο του στοχευμένου προγράμματος «παράβαση της εβδομάδας», που σχεδιάστηκε και εφαρμόζεται από τη Διεύθυνση Τροχαίας Αστυνόμευσης του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, για την αντιμετώπιση των «επικίνδυνων» τροχονομικών παραβάσεων, σε όλη την επικράτεια.
Τη φορά αυτή, από 10 έως 16 Φεβρουαρίου, από 911 συνεργεία της που συγκροτήθηκαν πανελλαδικά, ελέγχθηκαν συνολικά 18.876 οχήματα και βεβαιώθηκαν συνολικά 1.133 παραβάσεις: 384 για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη και 749 για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος.
Οι περισσότερες παραβάσεις σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο της Αττικής (290), της Θεσσαλονίκης (130), του Ηρακλείου (69), των Χανίων (55), των Τρικάλων (41) και της Φθιώτιδας (41).
Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση, με στόχο την πρόληψη και τον περιορισμό των σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας.

ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Ενότητα: Αυτό είναι το νέο όνομα του κόμματος
Έπειτα από εσωτερικές διεργασίες και κάποιες κόντρες στην πρόσφατη Κεντρική Επιτροπή, αποφασίστηκε το νέο όνομα του ΣΥΡΙΖΑ.
Ποιο είναι αυτό; Πληροφορίες μας από τοπικό στέλεχος αναφέρουν ότι τα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχουν καταλήξει στο όνομα “ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Ενότητα”.
Το όνομα ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, το οποίο και υιοθετήθηκε στις πρόσφατες εκλογικές αναμετρήσεις, δεν προκρίθηκε.
Κι αυτό διότι θεωρήθηκε ότι δεν αντιπροσωπεύει το “άνοιγμα” που θέλει να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ στον χώρο της Κεντροαριστεράς, καθώς η λέξη συμμαχία υποδηλώνει κάτι το εφήμερο και το ευκαιριακό.

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΗ ΝΕΟΥ ΔΣ
ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΘΡΑΚΗΣ
Στην  Αλεξανδρούπολη,  την  Κυριακή  16  Φεβρουαρίου  και ώρα  11.00,  πραγματοποιήθηκε  η  προγραμματισμένη Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ξενοδόχων Θράκης, στην διάρκεια της  οποίας  συζητήθηκαν σημαντικά  ζητήματα  του κλάδου των  ξενοδοχειακών επιχειρήσεων  σε  τοπικό και πανελλαδικό επίπεδο.
Με την ολοκλήρωση της Γενικής Συνέλευσης, ακολούθησαν αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του  νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου.   
Η  πρώτη  συνεδρίαση του  νέου  Διοικητικού Συμβουλίου  πραγματοποιήθηκε  την  Δευτέρα  17  Φεβρουαρίου  2020  και  ώρα  17.30,  στα  γραφεία  του  Συνδέσμου  στην  Κομοτηνή. 
Το  νέο Διοικητικό Συμβούλιο, συγκροτηθέν σε σώμα, απαρτίζεται από τους εξής:
Παλακίδης Απόστολος - Πρόεδρος 
Χρυσοχοϊδης Γεώργιος - Αντιπρόεδρος Α’
Αγκόρτσας Απόστολος - Αντιπρόεδρος Β’
Κυρατζόγλου Γεώργιος - Ταμίας
Σωτηριάδου Μαρία - Γραμματέας
Στυλιανίδου Άννα - Μέλος
Ιωαννίδου Νικόλ - Μέλος 
Το  νέο  Διοικητικό  Συμβούλιο  του  Συνδέσμου  Ξενοδόχων  Θράκης,  ευχαρίστησε  τους  απερχόμενους και ιδιαιτέρως τον τέως Πρόεδρο κ. Κωνσταντίνο Χατζηκωνσταντίνου για την  συμβολή τους τα προηγούμενα χρόνια. 
Τηρώντας τους σκοπούς του Καταστατικού και αφοσιωμένο στην προάσπιση του κλάδου των  Ξενοδοχειακών  Επιχειρήσεων,  το  νέο  Διοικητικό  Συμβούλιο  δεσμεύτηκε  για  την  περαιτέρω  ενίσχυση των Ξενοδοχείων της Θράκης και την διενέργεια δράσεων εξωστρέφειας, με στόχο  την ανάπτυξη και την προώθηση νέων συνεργασιών.
(σ.σ. Δηλαδή οι Ξενοδόχοι της Θράκης εξέλεξαν Β' Αντιπρόεδρο τον...Απόστολο Αγκόρτσα που καταδικάστηκε για απάτη κατ' εξακολούθηση με τελεσίδικη απόφαση με ποινή φυλάκισης δυο ετών;)

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί φύλλα για spring rolls 
- Περιέχουν ουσία που δεν αναγράφουν
Στην ανάκληση φύλλων για spring rolls που περιέχουν γάλα χωρίς να αναγράφεται στην ετικέτα προχωρά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων. Συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΤ ενημερώθηκε μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF), σχετικά με τη διακίνηση κατεψυγμένων φύλλων για spring rolls που περιέχουν γάλα, χωρίς να αναγράφεται στον κατάλογο των συστατικών. Το γάλα είναι συστατικό που μπορεί να προκαλέσει αλλεργία και να επηρεάσει άτομα με ευαισθησία σε αυτό.
Πρόκειται για τα προϊόντα, ανεξαρτήτου παρτίδας, με εμπορική ονομασία «Spring Home», προέλευσης Σιγκαπούρης, που παρασκευάζονται από την εταιρεία «Tee Yih Jia Food Manufactering Pte Ltd»: Spring roll pastry 125 mm, Spring roll pastry 150 mm, Spring roll pastry 190 mm, Spring roll pastry 215 mm και Spring roll pastry 250 mm. Ο ΕΦΕΤ ζήτησε την ανάκληση / απόσυρση των ανωτέρω προϊόντων, ενώ ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τα αναφερόμενα προϊόντα, εφόσον έχουν ευαισθησία στο γάλα, να μην τα καταναλώσουν.

Share this

Related Posts

Previous
Next Post »